🔵 غدیر پیامی برای تمام نسل ها
💠 ۱۲ روز مانده تا عید سعید غدیر
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
❤ادامه خطبه غدیر 👇
🦋٢١. مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّهُ سَیَکُونُ مِنْ بَعْدی أَئمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی النّارِ وَیَوْمَ الْقِیامَةِ لایُنْصَرونَ. مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّ الله وَأَنَا بَریئانِ مِنْهُمْ.
🔻مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّهُمْ وَأَنْصارَهُمْ وَأَتْباعَهُمْ وَأَشْیاعَهُمْ فِی الدَّرْکِ الْأَسْفَلِ مِنَ النّارِ وَلَبِئْسَ مَثْوَی الْمُتَکَبِّرِینَ. أَلا إِنَّهُمْ أَصْحابُ الصَّحیفَةِ، فَلْیَنْظُرْ أَحَدُکُمْ فی صَحیفَتِهِ!!
🔻مَعاشِرَالنّاسِ، إِنِّی أَدَعُها إِمامَةً وَ وِراثَةً (فی عَقِبی إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ)، وَقَدْ بَلَّغْتُ ما أُمِرتُ بِتَبْلیغِهِهان حُجَّةً عَلی کُلِّ حاضِرٍ وَغائبٍ وَ عَلی کُلِّ أَحَدٍ مِمَّنْ شَهِدَ أَوْلَمْ یَشْهَدْ، وُلِدَ أَوْلَمْ یُولَدْ، فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ. وَسَیَجْعَلُونَ الْإِمامَةَ بَعْدی مُلْکاً وَ اغْتِصاباً، (أَلا لَعَنَ الله الْغاصِبینَ الْمُغْتَصبینَ)، وَعِنْدَها سَیَفْرُغُ لَکُمْ أَیُّهَا الثَّقَلانِ (مَنْ یَفْرَغُ) وَیُرْسِلُ عَلَیْکُما شُواظٌ مِنْ نارٍ وَنُحاسٌ فَلاتَنْتَصِرانِ.
🔶 مردمان! به زودی پس از من پیشوایانی خواهند بود که شما را به سوی آتش می خوانند و در روز رستاخیز تنها وبدون یاور خواهند ماند.
🔷هان مردمان! خداوند و من از آنان بیزاریم.
🔶هان مردمان! آنان و یاران و پیروانشان در بدترین جا جهنم، جایگاه متکبّران خواهند بود. بدانید آنان اصحاب صحیفه اند. اکنون هر کس در صحیفه ی خود نظر کند.
🔷هان مردمان! اینک جانشینی خود را به عنوان امامت و وراثت به امانت به جا می گذارم در نسل خود تا برپایی روز رستاخیز. و حال، مأموریت تبلیغی خود را انجام می دهم تا برهان بر هر شاهد و غایب و بر آنان که زاده شده یا نشده اند و بر تمامی مردمان باشد. پس بایسته است این سخن را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا برپایی رستاخیز برسانند.
🔶آگاه باشید! به زودی پس از من امامت را با پادشاهی جابه جا نموده. آن را غصب کرده و به تصرف خویش درآورند.
🔷هان! نفرین و خشم خدا بر غاصبان و چپاول گران! و البته در آن هنگام خداوند آتش عذاب - شعله ی آتش و مس گداخته - بر سر شما جن و انس خواهد ریخت. آن جاست که دیگر یاری نخواهید شد.
#خطبه_غدیر
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
امام زمان (عج) در کلام امام جواد (ع)
https://app.razavi.ir/aqr/content?id=83236
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: « شکافنده علوم نبوی و معارف علوی (١) »
روز شنبه، ١۴٠٠/٠۴/٢۶
✍️ مناسبت روز: امشب، شب شهادت امام محمد باقر (ع)، خورشید پر فروغ ولایت، و پنجمین اختر سپهر امامت است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
حضرت ابوجعفر، باقرالعلوم (ع)، در سوم صفر سال 57 هجری قمری در شهر مدینه تولد یافتند؛ پدر گرامیشان حضرت سجاد (ع) و مادرشان فاطمه، دختر امام حسن مجتبی (ع) می باشند.
نام آن حضرت «محمد» است و این نامی است که رسول خدا (ص) از دیر زمان برای ایشان برگزیده بودند! همچنین حضرت را با القاب «باقر، شاکر، هادی و امین» نامیدهاند؛
✅ سیره علمی حضرت:
پیامبر اسلام (ص) در طول حیات پربرکت خویش، فرهنگ و تمدن بزرگ اسلامی را پایهریزی نمودند، و پس از ایشان، امامان معصوم (ع)، با توجه به مقتضیات زمانی موجود، در تبیین و تکوین فرهنگ و تمدن اسلامی، نقش تأثیرگذاری ایفاء نمودند!
دراین بین، امیرالمؤمنین، امام حسن، امام حسین و حضرت سجاد (ع)، بسترهای مناسبی را فراهم کردند، ولی متأسفانه با جهالت و ضلالت و جعل حدیث و دشمنی های آشکار و پنهانی مواجه شدند لذا موفق به تکوین فرهنگ و تمدن اسلامی آن چنان که بایدوشاید، نشدند! چنانچه جاهلان، مانع نشر علوم امیرالمؤمنین (ع) که به تعبیر پیامبر (ص) باب مدینه علم بودند، شدند! و حضرات دیگر نیز که با خلفای ظالم و مردم جاهل، مواجه بودند، بنا به مقتضیات زمان خویش تا حد ممکن نسبت به تبیین معارف اسلامی اقدام نمودند؛ چنانچه امام حسن (ع) با صلح خویش، ریشهی نفاق و کفر را معرفی کرده، و امام حسین (ع) با قیام بزرگ خود، نهضت و جنبش فکری را در جامعه اسلامی ایجاد نموده و امام سجاد (ع) نیز در قالب راز و نیاز و تعلیم آن به دیگران، این جنبش را ادامه دادند! اما پس از این دوران بسیار سخت، امام باقر (ع)، در طول ١٩ سال امامت، زمینه را برای رشد فرهنگ و تمدن اسلامی، مساعد دیده و ازاین رو با تلاشی جدّی و گسترده، نهضتی بزرگ را در زمینههای مختلف علمی و معرفتی طراحی نمودند، تا جایی که این جنبش دامنه دار به بنیانگذاری و تأسیس یک دانشگاه بزرگ و برجسته اسلامی انجامید که پویایی و عظمت آن در دوران فرزند گرامیشان امام صادق(ع)، به اوج خود رسید!
البته رسول اکرم (ص) سالها قبل، این موضوع را پیشبینی کرده و به حضرت، لقب «باقر» را عطاء نموده و در مورد ایشان فرمودند: «یَبقرالعلم بقْرًا»: «او می شکافد علم دین را، شکافتنی!» (بحار الانوار، ج ۴۶، ص ٢٢٢)
امام باقر (ع) اکثر علوم را از آیات قرآن استخراج نموده و میفرمودند: «هر مطلبی گفتم، از من بپرسید که در کجای قرآن آمده است تا آیه مربوطه را به شما معرفی نمایم!» (اعلام الوری، ص ١٧۶)
مقام علمی حضرت باقرالعلوم (ع) به گونهای است که دانشمندان بزرگ آن دوران همچون «جابر بن یزید جعفی» که از موثقین راویان و اعاظم ناقلین احادیث است، هر گاه می خواست سخنی در باب علم به میان آورد، میگفت: «جانشین و حجت الهی و میراث دار دانش پیامبران، محمد بن علی(ع) برایم این گونه فرموده است... » و به دلیل ناچیز دیدن موقعیت علمی خود در برابر جایگاه آن امام همام، از خود نظری به میان نمی آورد! (الارشاد شیخ مفید، ج ٢، ص ١۶٠)
نقش امام باقر (ع) و فرزند گرامیشان امام صادق (ع) در تبیین و ترویج فرهنگ و تمدن اسلامی به حدی است که بیشترین آرای فقهی، تفسیری و اخلاقی اسلامی در کتب فقهی و حدیثی بر جای مانده، از این دو امام بزرگوار است بهگونهای که راویانی چون «محمد بن مسلم» ۳۰ هزار حدیث و «جابر جعفی» ۷۰ هزار حدیث از امام باقر (ع) نقل کردهاند! [بحارالانوار، ج۱۱، ص۸۳]
✍️ این مبحث ادامه دارد...
با ما همراه باشید 👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🖤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺تصاویر آئین گنبدشویی در حرم امیرالمومنین علی علیه السلام
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى
#به_تو_از_دور_سلام
#امام_رضا
#امام_رئوف
#مشهد_مقدس
#خادم_الرضا
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری |
🔺امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
همواره در انتظار فرج باشید و یأس و ناامیدی از رحمت خدا را به خود راه ندهید.
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#کانون_خبر_و_فضایمجازی
#دبیرخانه_خدمت_رضوی_اصفهان
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 شب شهادت امام باقر(ع)
در حرم امام رئوف💔
نایب الزیارهایم...
#به_وقت_حرم
دخترونه حرم رضوی
@dokhtar_razavi
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
💠 حدیث روز 💠
💎 قیامت و علی بن أبی طالب (علیهالسلام)
🔻 رسولخدا صلیاللهعلیهوآله:
اذا کانَ یومُ القیامَة وَ نُصِبَ الصِّراطُ عَلی شَفیرِ جَهنّمَ لَم یَجُزْ اِلّا مَن مَعَهُ کِتابُ علیِّ بنِ ابیطالب
❇️ روزی که #قیامت برپا میشود و پل صراط بر کنارة جهنم نصب میگردد، هیچ کس حق عبور از آن را نخواهد داشت مگر اینکه برگه اجازه علی بن ابیطالب را به همراه داشته باشد.
📚 مناقب ابن مغازلی، ص 142
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و شصتوهفتم
✳️ فصل نهم: دوران غارتها
❇️ بسیج مردم برای عزیمت به جنگ با معاویه
🔹آمادهٔ نبرد با دشمنی شوید که جهاد با او موجب تقرب به خداست
[ پس از پایان جنگ نهروان و برطرف شدن مشکل خوارج، بلافاصله مردم را برای جنگ با معاویه و حل مشکل شام دعوت کردم و گفتم: ]
🔻ای مردم، آمادهٔ نبرد با دشمنی شوید که جهاد با او موجب تقرب به خدا و وسیلهای برای تحصیل رضای اوست.
🔹مخالفت یاران
[پس از جنگ نهروان، خطبهای ایراد کرده و مردم را به جنگ با شامیان دعوت کردم. اما اشعث و یارانش اظهار کردند که آمادگی جنگ را ندارند؛ آنها خستگی، کندی شمشیرها و نیزهها و تمامشدن تیرها و سردی هوا را بهانه کردند، من هم چارهای ندیدم جز اینکه بههمراه یاران باقیمانده، وارد کوفه شوم! ]
❇️ اعزام مالک اشتر به مصر و شهادت وی در این مسیر
🔹فراخوان مالک اشتر برای تصمیمگیری دربارهٔ مصر
[ معاویه پس از معاهدهٔ حَکمیت، فرصت را غنیمت شمرد و لشکری به مصر گسیل داشت. گروههایی از مردم مصر نیز به بهانهٔ خونخواهی عثمان، بهآن لشکر پیوستند و کار بر محمدبنابیبکر، استاندار مصر، سخت شد. از آنجا که محمدبنابیبکر، جوان کم سن و سال و بیتجربهای در جنگ بود، ناچار شدم طی نامهای، مالک اشتر را که آنروز استاندار نصیبین بود، به استانداری مصر منصوب کنم. او را فراخواندم. وقتی مالک اشتر آمد، به وی گفتم: ]
🔻جز تو کسی را برای مصر سراغ ندارم، خدای رحمتت کند! به سوی مصر حرکت کن که اگر هیچ سفارشی هم نکنم، اطمینان دارم که رأی و نظر تو درست است.
🔹مالک اشتر؛ مردِ روزهای سخت
[ نامهای برای مردم مصر نوشتم و خبر منصوب شدن مالک اشتر را برای استانداری مصر به آنان دادم: ]
🔻اما بعد، بندهای از بندگان خدا را بهسوی شما فرستادم. مردی که در روزگار وحشت بهخواب نمیرود و در لحظههای ترس، از دشمن روی نمیگرداند. او مالکبنحارث از قبیلهٔ «مذحج» است.
مردم مصر! من شما را بر خود ترجیح دادم و ایثار کردم که او را به دیار شما فرستادم؛ زیرا او را خیرخواه شما یافتم و دیدم که با دشمنانتان بسیار سرسخت است.
[ نامهٔ دیگری به مردم مصر نوشتم و آنان را به ایستادگی در برابر دشمنان دعوت کردم.]
🔹شهادت مالک اشتر
[ مالک اشتر قبل از رسیدن به مصر، در مسیر، به شهادت رسید. بالای منبر رفتم و خبر شهادت وی را به مردم دادم: ]
🔻بدانید که مالکاشتر به شهادت رسید. او به عهد خویش وفا کرد و به ملاقات پروردگارش شتافت. خداوند مالک را رحمت کند که اگر کوه بود، کوه بینظیری بود و همچون صخرهها، گرانسنگ و مقاوم بود.
به راستی که زنان از بهدنیا آوردن همانند مالک عاجزند! آیا شخصی همچون مالک میتوان یافت؟ تا ابد همانند او را نخواهم دید .
❇️ شهادت محمدبنابیبکر، استاندار مصر
🔹 دلجویی از محمدبنابیبکر و تشویق او به پایداری
[ پس از شهادت مالکاشتر، به محمدبنابیبکر نامهای نوشتم و از وی دلجویی کرده و او را به ایستادگی تشویق کردم. و به او دستور دادم: ]
🔻تو خود برای مقابله با دشمن، لشکر خویش را بیرون بیاور و با آگاهی لازم بهسوی دشمن حرکت کن و آمادهٔ پیکار باش با کسی که با تو در جنگ است.
[ محمدبنابیبکر در پاسخ نامهٔ من نامهای نوشت و رضایت و ارادت خود را نسبت به من اعلام کرد و نامههایی را که عمروبنعاص برای او نوشته بود، برایم ارسال کرد؛ همچنین مرا از وضعیت لشکرش و سستی برخی از آنها باخبر کرد.
🔹در برابر دشمنت پایداری کن
[ من نیز در نامهای او را به مقاومت و عدم سستی در مقابل دشمن تشویق کردم و در پاسخ وی نوشتم: ]
🔻با همه سختیهایی که وجود دارد، مردم را به یاری تو دعوت و تشویق میکنم و گروهی را بهیاری تو میفرستم.
🔹این فریاد محمدبن ابی بکر است که به گوش می رسد
[ در میان مردم خطبهای ایراد کردم و آنان را برای رفتن به مصر و یاری محمدبنابیبکر تشویق کردم: ]
🔻اما بعد، ای مردم، این فریاد محمدبنابیبکر و برادران شما از مصر است که به گوش شما میرسد و میخواهند که به فریادشان برسید. همگی در پادگان «جرعه» اجتماع کنید تا اگر خدا بخواهد، فردا در آنجا گرد هم آییم.
[ از میان همهٔ آنها، تنها دو هزار نفر بسیج شدند که به فرماندهی مالکبنکعبارحبی بهسوی مصر حرکت کردند. پنج روز از حرکت مالک گذشته بود که خبر شهادت محمدبنابیبکر و سقوط مصر رسید؛ لذا دستور دادم که مالک برگردد. ]
📚منابع:
۱. الامامةوالسیاسة، ص۱۷۰
۲. الغارات، ج۱، ص۱۶۴
۳. نهجالبلاغه، نامهٔ ۳۸
۴. الإختصاص، ص۸۱
۵. تاریخطبری، ج۴، ص۷۳
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
❤🍃
#کانون_قرآن_و_عترت_خدمت_رضوی
@emameraouf