فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹آیت الله نیستم خادم الرضا هستم...
#امام_رضا علیهالسلام
#شهید_رئیسی
#رئیسی_عزیز
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
هدایت شده از آیت الله سید محسن طاهری
✅پیام تشکر حضرت آیتالله طاهری نمایندهٔ مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری از رهبر معظم انقلاب اسلامی
✔️@taherigorgani_ir
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
#شبتونبهرنگخدا.✨
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۹۴ سوره #نساء(ص۹۳)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا ضَرَبْتُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَتَبَيَّنُوا وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَى إِلَيْكُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا تَبْتَغُونَ عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَعِنْدَ اللَّهِ مَغَانِمُ كَثِيرَةٌ كَذَلِكَ كُنْتُمْ مِنْ قَبْلُ فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْكُمْ فَتَبَيَّنُوا إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا
ای اهل ایمان، چون در راه خدا (برای جهاد با کفّار) بیرون روید (در کار دشمن) تحقیق و جستجو کنید و به آن کس که اظهار اسلام کند و به شما سر تسلیم فرود آورد نسبت کفر مدهید تا (مال و جانش را بر خود حلال کنید و) از متاع ناچیز دنیا چیزی غنیمت برید، که غنایم بیشمار نزد خداست. اسلام شما هم اول امر همچنین اظهار و تسلیمی بیش نبود تا وقتی که خدا بر شما منّت گذاشت، پس اکنون باید تحقیق کنید که خدا به هر چه کنید آگاه است.
🔴 به ارتباط آیات صفحه ۹۳ با آیات صفحه ۹۲ خوب توجه داشته باشید. در آیات صفحه ۹۲ دستوراتی پیرامون قتل داده شده ولی وقتی آیات صفحه ۹۳ را می خوانیم متوجه می شویم که دستور به قتلی که گفته شده ، انجامش بسیار سخت و مربوط به مرحله ی آخر است.. پس آیات صفحه ۹۳ دستورات بازدارنده نسبت به دستورات آیات صفحه ۹۲ است. به ارتباط آیات این دو صفحه خوب دقت کنید.
♦️ وقتی این آیه (۹۴ سوره نساء) را در کنار آیات ۸۸ تا ۹۱ قرار دهیم متوجه می شویم منظور از منافقینی که در آیات ۸۸ تا ۹۱ حکم قتل آنها صادر شده 👈🏻منافقینی هستند که در جنگ با ما می باشند و هیچ اظهار اسلام نمی کنند.
🔺البته دقت شود که آیه دستور به تبیّین داده است. اگر کسی تحقیق کرد و به نتیجه رسید که فلان فرد واقعا دشمن و منافق است بحث دیگری است. البته با توجه به اینکه ما از درون افراد آگاه نیستیم واقعا به راحتی نمی توانیم اظهار اسلام فردی را رد کنیم
🔺ممكن است مراد از «القى الیكم السلام» اظهار اسلام وگفتن شهادتین باشد كه با شأن نزول موافق است ویا مراد از القاء سلام، پیشنهاد آتش بس و ترك جنگ و تسلیم باشد، كه معناى آیه این مى شود: 👈🏻به كسى كه پیشنهاد عدم تعرّض مى كند و اظهار تسلیم و ترك جنگ دارد، نگویید: تو به حرفت ایمان ندارى ودروغ مى گویى تا بتوانید او را بكشید و غنائمى به دست آورید!
🔺«عَرَض »به معناى چیزى است که از بین رفتنى است و در اینجا مى خواهد بگوید چرا براى دنیا که از بین رفتنى است اظهار اسلام یک فرد را نمى پذیرید؟
از این تعبیر بدست می آید که باید سعی کنیم با انجام دستورات خدا👈🏻 غنائم الهی را بدست آوریم. چه بسا همان فردی که ما ایمانش را نمی پذیریم و درخواست صلح او را رد می کنیم غنیمتی الهی باشد و نفع های زیادی برای اسلام داشته باشد.
🔻انگیزه ى مادّى و كسب غنائم در جهاد، چیزى است كه اسلام آن را نكوهش كرده و از اقدام شتابزده و كشتن بى تحقیق، زیر عنوان حركت انقلابى و قاطعیّت، انتقاد نموده است..
🔻تعبیر «کَذَالِکَ کُنتُم مِّن قَبْلُ» در این آیه مى خواهد بگوید چرا شما گذشته ى خود را فراموش کرده اید؟ مگر زمانی که خود شما اظهار ایمان کردید کسی مطمئن بود که شما از ته قلب راست می گویید؟ این تعبیر یک نکته ی تربیتی را در بر دارد و آن اینکه افراد در ارتباط با دیگران نباید گذشته ی خودشان را فراموش کنند. چه بسا ما ایراداتی به دیگران می گیریم در حالی که در گذشته ، خود ما این ایرادات را داشته ایم!
♦️ممكن است مراد از جمله «تبیّنوا» در آخر آیه، تحقیق در تاریخ جاهلیّت باشد. یعنى شما قبل از اسلام براى دنیا جنگ مى كردید پس تحقیق كنید یعنى تاریخ را بررسى كنید كه چگونه اسلام به شما رشد داد، پس از تازه مسلمانان توقّع بالا نداشته باشید!
🔻خطر و ضرر قتل نابجا، بیش از احتمال نفاق از سوى دشمنان و از دست دادن غنائم است. عهده داران مال و جان و آبروى مردم، باید اصل احتیاط و تحقیق را فراموش نكنند. 👈🏻«فتبیّنوا... فتبیّنوا»
🔻در حوادث جنگ كه زمینه و بهانه براى قتل بى گناهان است، با عقل و حوصله برخورد كنید، نه با احساسات، كه خداوند، آگاه و بیناست. 👈🏻«ان اللّه كان بما تعملون خبیراً»
🌸🍃🌸🍃🌸
#تدبر
#تفسیر_قرآن
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیات ۹۵و۹۶ سوره #نساء( ص۹۴)
لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا ﴿۹۵﴾
افراد با ايماني كه بدون بيماري و ناراحتي از جهاد باز نشستند يا مجاهداني كه در راه خدا با مال و جان خود جهاد كردند يكسان نيستند، خداوند مجاهداني را كه با مال و جان خود جهاد نمودند بر قاعدان برتري بخشيده و به هر يك از اين دو دسته (به نسبت اعمال نيكشان) خداوند وعده پاداش نيك داده و مجاهدان را بر قاعدان برتري و پاداش عظيمي بخشيده است.﴿۹۵نساء﴾
🌐اين آيه مقايسه اى در ميان مجاهدان و غير مجاهدان به عمل آورده ، مى گويد: (افراد با ايمانى كه از شركت در ميدان جهاد خوددارى مى كنند، و بيمارى خاصى كه آنها را از شركت در اين ميدان مانع شود ندارند، هرگز با مجاهدانى كه در راه خدا و اعلاى كلمه حق با مال و جان خود جهاد مى كنند يكسان نيستند. اين آيه شريفه در واقع مى خواهد مؤ منين را تحريك و تشويق به جهاد نموده ، و روح ايمان آنان را براى سبقت گيرى در خير و فضيلت بيدار كند.
💠 منظور از قاعدون در اينجا افرادى هستند كه با داشتن ايمان به اصول اسلام ، بر اثر نداشتن همت كافى ، در جهاد شركت نكرده اند، در صورتى كه جهاد بر آنها واجب عينى نبوده ، زيرا اگر واجب عينى بود، قرآن با اين لحن ملايم درباره آنها سخن نمى گفت و در آخر آيه به آنها وعده پاداش نمى داد، بنا بر اين حتى در صورتى كه جهاد واجب عينى نباشد برترى روشن (مجاهدان ) بر (قاعدان ) قابل انكار نيست .
و به هر حال آيه كسانى را كه از روى نفاق و دشمنى از شركت در جهاد خوددارى كرده اند، شامل نمى شود. ضمنا بايد توجه داشت تعبير (غير اولى الضرر) مفهوم وسيعى دارد كه تمام كسانى را كه به خاطر نقص عضو، يا بيمارى و يا ضعف فوق العاده و مانند آنها قادر به شركت در جهاد نيستند، استثناء مى كند.
🌐 جهاد مالى در كنار جهاد با جان مطرح است، چون بدون پشتوانه ى مالى، جبهه ضعیف مى شود. 👈🏻(باموالهم و انفسهم)
🌐 خدمات و تلاش هر كس محترم است و به خاطر شركت كسانى در جبهه، نباید ارزشهاى دیگران نادیده گرفته شود. برترى مجاهدان آرى، امّا طرد دیگران هرگز. 👈🏻(كلاً وعدالله الحسنى)
💠 در آيه فوق سه بار نام (مجاهدان ) به ميان آمده ، در نخستين بار مجاهدان همراه با (هدف ) و (وسيله ) جهاد ذكر شده اند (المجاهدون 👈🏻فى سبيل الله 👈🏻باموالهم ) و در مرتبه دوم نام مجاهدان فقط با وسيله جهاد، ذكر شده اما سخنى از هدف به ميان نيامده است (المجاهدين 👈🏻باموالهم و انفسهم ) و در مرحله آخر تنها نام مجاهدان به ميان آمده است👈🏻 (المجاهدين ...) و اين يكى از نكات بارز بلاغت در كلام است كه چون شنونده مرحله به مرحله به موضوع آشناتر مى شود از قيود و مشخصات آن مى كاهند و كار آشنائى بجائى مى رسد كه تنها با يك اشاره همه چيز معلوم مى شود.
دَرَجَاتٍ مِنْهُ وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا ﴿۹۶﴾
درجات (مهمي) از ناحيه خداوند و آمرزش و رحمت (نصيب آنان ميگردد) و (اگر لغزشهائي داشته اند) خداوند آمرزنده و مهربان است.﴿۹۶ نساء﴾
💠 از تعبير به (درجات ) مى توان اين معنى را استفاده كرد كه همه ی مجاهدان در يك حد و پايه نيستند و به اختلاف درجه ی اخلاص و فداكارى و تحمل ناراحتيها، مقامات معنوى آنها مختلف است ، زيرا مسلم است همه مجاهدانى كه در يك صف در برابر دشمن مى ايستند ، به يك اندازه جهاد نمى كنند و به يك اندازه اخلاص ندارند، بنابراين هر يك ، به تناسب كار و نيت خود پاداش مى گيرند بخصوص اینکه تعبیر 👈🏻دَرَجَاتٍ مِّنْهُ درجات از ناحیه ی خدا را می رساند نه از ناحیه ی مردم را..
🌐 نکته ی دیگر اینکه ، ابتدا (مغفرة) آمده، سپس (رحمة) پس شرط دریافت و برخوردارى از رحمت الهى، پاك بودن و پاك شدن است.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تدبر
#تفسیر_قرآن
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸 همانا، نماز بر مؤمنان در وقت هاى معیّن واجب شده است.
علامه طباطبائی در المیزان میفرماید : مراد از موقوت بودن نماز ثابت بودن آن و ساقط نشدنش در هيچ حالى از احوال و مبدل نشدنش به چيز ديگر است ، مى فرمايد: نماز نه ساقط مى شود، و نه مانند روزه به چيز ديگر نظير كفاره مبدل و عوض مى شود.
نماز، از واجبات قطعى الهى در همه ى عصرها و براى همه ى نسلها است.
و وجوب هر نماز، در وقت مخصوص خودش است.🌸🍃
#تدبر
#نماز
#قرآن_مجید
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۱۰۴ سوره #نساء( صفحه ۹۵)
وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا ﴿۱۰۴﴾
و در تعقیب و جستجوی دشمن سستی نکنید. اگر شما [در رویارویی با دشمن] درد و رنج می بینید، آنان نیز چون شما درد و رنج می بینند، و شما چیزی را [چون پیروزی و پاداش] از خدا امید دارید که آنان امید ندارند؛ و خدا همواره دانا و حکیم است.
🔸كلمه (وهن ) به معناى ضعف است . و كلمه (ابتغاء) به معناى طلب ، و كلمه ( الم ) به معناى درد و ناراحتى ، مقابل لذت است .
🔶معناى جمله اين است كه : حال ِدو طايفه ، يعنى شما مسلمانان و طايفه كفار از نظر ناراحتى يكسان است . همانطور كه شما ناراحت مى شويد آنها نيز مى شوند، و شما حال بدترى از حال دشمنان خود نداريد، حتی شما مرفه تر و خوشبخت تر از كفاريد.براى اينكه شما از ناحيه خدايتان اميد فتح و ظفر و اميد مغفرت داريد، زیرا او ولى مؤ منين است و شما نيز از مؤ منين هستيد. و اما دشمنان شما مولائى ندارند و اميدى كه دلگرمشان كند از هيچ ناحيه اى ندارند. و با همهى آسیبها و تلخىهاى جنگ، شما پیروزید، چون امید به الطاف الهى دارید. 👈🏻(ترجون من الله ) و فراموش نكنيد كه تمام اين ناراحتيها و رنجها و تلاشها و كوششها و احيانا سستی ها و مسامحه كاريهاى شما از ديدگاه علم خدا مخفى نيست👈🏻 (و كان الله عليما حكيما) و بنابراين نتيجه همه آنها را خواهيد ديد.
🔶شاید منظور این است که باید پیگیر کار دشمن باشیم. این پیگیری ، تنها نظامی نیست بلکه فرهنگی نیز هست. چه بسا ما دستور این آیه را عمل نکرده ایم که امروزه مردم نسبت به دستورات دین بی اعتقاد یا کم اعتقاد شده اند ما باید پیگیر شبهاتی که دشمنان به اسلام وارد می کنند باشیم و درصدد بهترین جواب ها به آنها باشیم.
اگر آنها در راه اعتقاد اشتباه خود سختی می کشند ما نیز باید در راه اعتقاد صحیح خود سختی بکشیم. باید دقیق بدانیم که آنها از چه طریقی می خواهند به دین ضربه بزنند و این می شود انجام دستور 👈🏻وَ لَا تَهِنُواْ فىِ ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ
در امور نظامی نیز باید دقیق مواظب باشیم و بدانیم که آنها چه می کنند تا یکدفعه مورد حمله ی آنها قرار نگیریم و نابود نشویم.
🔶مسلمانان نبايد هيچيك از تاكتيكهاى دشمن را از نظر دور دارند و در عصرى همچون عصر ما بايد به جاى تاسف خوردن در برابر حوادث دردناك و مفاسد وحشتناكى كه مسلمانان را از هر سو احاطه كرده به طور فعالانه دست به كار شوند، و در مقابل طرحها و تزها و دكترين هائى كه مكتبهاى مختلف سياسى و اقتصادى و اجتماعى ارائه مى دهند طرحهاى جامع اسلامى را به شكل روز در اختيار همگان قرار دهند، و مهمتر اینکه خود عامل به آنها باشند ..تنها با استفاده از اين روش است كه مى توانند با امید به خدا موجوديت خود را حفظ كرده و به صورت يك گروه پيشرو در جهان در آيند. ان شاءلله تعالی
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
حمایت گر خائنان مباش
🍃🌸قاضى باید از قانونِ قرآن، آگاهى كامل داشته باشد
خائنان نباید امیدى به حمایت رهبران دینى داشته باشند.
قاضى و دستگاه قضایى نباید در مسیر حمایت از خائنان قرار گیرد.
این دستور به خصوص در مسائل سیاسی خیلی ظهور و بروز دارد و افراد باید دقت کنند که بدون دلیل از کسی حمایت نکنند. چه بسا حمایت کردن از فلان فرد که در واقع خائن است دشمنی کردن با مظلوم محسوب شود.🌸🍃
#تدبر
#درس_اخلاق
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
دو بیتی که حضرت امام رضا علیهالسلام درباره مزار و مصیبت خود سرودند.mp3
762.9K
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• دو بیتی که امام رضا علیهالسلام درباره مزار و مصیبت خود سرودند
👤 شهید مرتضی #مطهری
🆔 https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹به یاد خادم الرضا علیه السلام
#شهید_رئیسی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
⚖️ دادستان انقلاب
♦️ #امام_خمینی: «ننگ و خسران بر کسانی که گمان میکنند با این شرارتها ملت شریف ایران را که برای اقامه عدل اسلامی قیام نمودهاند از صحنه مبارزه با کفر خارج مینمایند و تن به عار و ذلت ابرقدرتهای جنایتکار میدهند...»
➕ ساعت ۲۰:۲۰ دقیقه روز ۱۳۶۰/۶/۱۴ بر اثر انفجار بمب آتشزای قوی که به وسیله تروریستهای عضو گروهک منافقین در محل دادستانی کل انقلاب اسلامی(تهران) نصب شده بود، آقای علی قدوسی (دادستان کل انقلاب) به شهادت رسید.
🕊شادی روح بلندش صلوات
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌿🌸🌿
🌸🌿
🌿
صلوات خاصه امام رضا(علیه السلام)
🍃اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ
🌹وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ
🍃صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🏴امام رضا(علیهالسلام): بدان كه هر كس مرا در غربتم زيارت كند خداوند ثواب صد هزار شهيد و صد هزار صديق و صد هزار حاجى و عمره گزار و صد هزار مجاهد مى دهد و با ما محشور مى شود و در درجات عالى بهشت رفيق ماست.
▪️5سال آخر امامت علی بن موسی الرضا (ع) در زمان خلافت عبدلله مامون گذشت.او که ارکان حکومت خویش را متزلزل می دید، با ارائه پیشنهاد مزورانه ولایت عهدی به امام رضا (ع)، در پی این بود که با این پیشنهاد و تهدید ایشان به قبول این پیشنهاد که به هیچ عنوان مورد قبول امام نبود، به 3هدف خویش دست یابد:
1- دورساختن وجود امام رضا از مدینه و خنثی سازی هرگونه قیام شیعیان و نیز بنی عباس بر علیه حکومت نامشروع خود
2- با آوردن امام به مرو و تحمیل ولایت عهدی به ایشان، مقداری از فشارها و تهدیدهای احتمالی از سوی علویان و ایرانیان را فرو نشاند.
3- مردم با دیدن حضور امام رضا علیه السلام در دستگاه خلافت مأمون، از شورش و مخالفت منصرف شوند.
▪️خادم امام رضا علیه السلام می گوید:پس از آن که ولایت عهدی امام رضا علیه السلام استقرار یافت، دیدم که امام علیه السلام دست هایش را به سوی آسمان بلند کرده، به خدا چنین عرض کرد: «خدایا، تو می دانی که من در مورد قبول ولایت عهدی ناگزیر شدم. پس مرا مورد بازخواست قرار نده، چنان که بنده و پیامبرت یوسف علیه السلام را هنگامی که حکومت مصر را به دست گرفت، بازخواست نکردی».
▪️امام رضا علیه السلام با قبول ولایت عهدی اجباری هم چون امام حسن علیه السلام که صلح تحمیلی معاویه را پذیرفتند به مردم فهماندند که سیاستش از سیاست مأمون کاملاً جداست و در گفت وگو با مأمون درباره خلافت، با کمال صراحت به مأمون فرمود:
«تو چکاره ای که خلافت را به من واگذاری؟ اگر خلافت را خدا به تو داده، تو نمی توانی آن را به دیگری واگذاری، و اگر خدا به تو نداده، چه حقّی داری که درباره آن تصمیم بگیری».
▪️مامون وقتی صراحت گفتار و رفتار امام رضا را دید، دریافت که گفتار و رفتار آن حضرت در نهایت موجب ضعف و تزلزل حکومت او می شود؛ لذا تصمیم گرفت که آن حضرت را به گونه ای از میان ببرد. ولی کاملاً مراقب بود که این عمل به طور کاملاً محرمانه انجام گیرد تا مسئله جدیدی برای حکومتش پیش نیاید. لذا با مسموم کردن آن حضرت به هدف خود رسید. امام علیه السلام در روز آخر صفر بر اثر زهر مسموم و دعوت حق را لبیک گفت و به اجداد پاکش پیوست.
▪️مردم و دوستداران آن امام وقتی که خبر شهادت حضرت را شنیدند ازدحام کردند و گفتند که مأمون با نیرنگ امام علیه السلام را کشته است. مأمون شخصی را نزد مردم فرستاد و گفت تشییع جنازه به فرصتی دیگر موکول شده است. مأمون از ترس این که آشوبی برپا شود مردم را با این ترفند متفرق کرد و دستور داد جنازه آن حضرت را شبانه غسل دادند و به خاک سپردند.
▪️امام رضا علیه السلام هم چون اجداد پاکش، قبل از هر چیز، بنده خالص خدا بود و همه چیز را در خط بندگی خدا دنبال می کرد. زهد و عبادت و راز نیاز و مناجات و سجده های طولانی او، نشان می داد که دلداده خداست. رجاء بن ضحاک سرپرست مأموران مأمون که مسئولیت آوردن امام را از مدینه به خراسان برعهده داشت، در این باره می گوید: «سوگند به خدا، مردی را ندیدم که با تقواتر از امام رضا علیه السلام باشد و در همه ساعات زندگی یاد خدا کند و به اندازه او خوف از عقاب خدا را در دل داشته باشد».
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹امام خمینی(ره)
♦️مأمون حضرت رضا (ع) را با آن همه تزویر و سالوس و گفتن «یا ابن عم» و «یا ابن رسول اللَّه» تحت نظر نگه می دارد! که مبادا روزی قیام کند و اساس سلطنت را درهم بریزد. چون پسر پیغمبر(ص) است و در حق او وصیت شده، و نمی شود او را در مدینه آزاد گذاشت. حکام جائر سلطنت می خواستند، و همه چیز را فدای این سلطنت و امارت می کردند؛ نه اینکه دشمنی خصوصی با کسی داشته باشند.
♦️چنانکه اگر امام (ع)، نعوذ باللَّه، درباری می شد، کمال عزت و احترام را به او می گذاشتند، و دستش را هم می بوسیدند.
📚ولایت فقیه، ص: 152
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹 از مبارزه خسته نشو
♦️امام خامنه ای: «درس امام رضا علیهالسلام به همهی ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو. نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکلهای مختلف و در لباسها و نقابهای گوناگون و با آرایشهای رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باشید، دشمن را بشناسید و راه مبارزهی با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.»
#بصیرت
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔴استفتائات از امام خامنه ای درباره اعمال خرافی در پایان ماه صفر
♦️ در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمهشب تا اذان صبح افرادى با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدين وسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند. نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟
♦️جواب: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند.
#احکام
#ماه_صفر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔴پاسخی به شبهات پایان صفر
❓آیا مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص) و دقالباب مساجد؛ دلیل روائی دارد؟
♦️یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «مژدهی پایان صفر به حضرت رسول اکرم(ص)» و«دقالباب کردن 7 مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در 7 مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.که عده ای ناآگاه این عبارت روائی «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة» را مستمسک عمل خرافی خود گرفته اند درحالی که اگر این روایت صحیح هم باشد لکن معنا و دلالت آن مطلب دیگری را افاده میکند.
♦️هدف از روایت، تضمین یا بشارت بر بهشت در مقابل خبر خروج از ماه نیست، بلکه این گفتوگو نشانهای برای معرفی شخصیت صحابی ارجمند رسولخدا(ص)، ابوذر غفاری است.
🔴روایت وارده چنین است:
♦️«از ابن عباس نقل شده که گفت روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند،رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است،[مردم عوام گمان کردند که این ورود به مسجد سبب بهشتی شدن است، لذا] برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود،پیامبر (ص) متوجه شده، و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است. پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزگاران وعده داده شده است.»
📚علل الشرایع شیخ صدوق (ج 1 / ص 175)
🔴چنانچه ملاحظه کردید، این روایت در مقام بیان جایگاه و منزلت این صحابی خستگیناپذیر است و خبردادن از پایان یک ماه فقط نشانهای است تا دیگران بفهمند او اهل بهشت است، نه به سبب یک بشارت ساده، بلکه به خاطر ایستادگی بر مودت اهل بیت پیامبر(ص) و موضوع اصلاً ماه صفر نبوده، بلکه ماه رومی آذار بوده است.
♦️همچنین در «مفاتیحالجنان» شیخ عباس قمی آداب خاصی برای پایان ماه صفر ذکر نشده و تنها به ذکر اعمال شب اول ماه بسنده شده است. .
♦️اکنون که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است بر اهل ولاء فرض است که بدعت آشکار را به سمع و نظر همگان برسانند
🔴دق الباب مساجد:
♦️این خرافه، از خرافهی مژده پایان صفر بی سندتر و بی منطقتر است و به همین دلیل شاهدیم که بیشتر بازیچه و دستآویز کسانی شده است که حتی برای حضور در مقابل مساجد، تقیّدی نداشته و شئون مسجد را نیز رعایت نمیکنند. حتی دیده شده که دختر و پسر نامحرم، در کنار هم و با بدحجابی کامل، نصف شب مقابل مساجد میایستند که مثلاً دق الباب کرده و مژده دهند و در عین حال که در همان حالت نیز غرق در گناه هستند، وارد بهشت شوند!
♦️این رفتارها که بیشتر تقلید از فرهنگ و رسوم کلیسایی میباشد، نه تنها در اسلام و بالتبع عقلانیت جایی ندارد و خرافه است، بلکه موجب وهن (اهانت) اسلام نیز میشود و به همین دلیل شاهد ترویج آن از سوی کسانی هستیم که گرایش و تقید خاصی هم به اسلام ندارند. لذا مردم مسلمان، مسئولین مساجد و هم چنین دوایر ذیربط باید به شدت این گونه خرافات را تکذیب کرده و اجازه انجام و رواجش را ندهند. چنان چه مقام معظم رهبری در پاسخ استفتایی در مورد دق الباب مساجد، ضمن نهی، امر به جلوگیری از آنان نمودند:
🔲«عمل فوقالاشاره مستند روایی ندارد و شیوه قابل تأیید نیست، اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیده است، لیکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است. آقایان علماء اعلام - دامت افاضاتهم - و مؤمنین - ایدهم الله تعالی - با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایی که چه بسا ممکن است منتهی به وهن مذهب شود، جلوگیری کنند»
#شبهه
#سوال
#پرسش
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
💥 بنزین، اولین عملیات فریب روی ذهن پزشکیان
💥نفع پالایشگاه ها در کاهش تولید بنزین است!!
خواندن این متن بر #پزشکیان و همه ایرانیان واجب است تا بدانند در نفت ایران چه میگذرد!
آقای دکتر پزشکیان گفتهاند: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید #بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
آنچه از این اظهارات برداشت میشود اینست که در مدتی که دکتر پزشکیان در ساختمان قرمز ریاستجمهوری مستقر شدهاند، در معرض یک عملیات روانی سنگین قرار گرفتهاند تا به گرانسازی بنزین رضایت دهند.
اما واقعیت چیست؟ آیا این ادعا که دولت بابت خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول میدهد، صحیح است؟ آیا واقعا دولت بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخرد و ۱۵۰۰ تومان میفروشد؟
پاسخ، خیر است! من از آقای پزشکیان خواهش میکنم در برابر هر ادعایی از این جنس، سوالات اساسی و راهبردی بپرسند. سوال کنند که این ۸ میلیارد دلار ادعایی دقیقا از چه منبعی تامین شده و از چه مسیری به چه کسی پرداخت شده است؟
واقعیت این است که دولت حتی یک دلار بابت خرید بنزین پرداخت نکرده است!!
بر اساس گزارش کارشناسان و به استناد مدارک موجود، خدمت رئیس جمهور محترم عارضم که از سال ۱۳۸۶ تا امروز، دولت جمهوری اسلامی نفت خام را با تخفیف ۵ درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس، به پالایشگاههای داخلی میدهد. اما پالایشگاهها بابت نفت پولی به دولت پرداخت نمیکنند. پالایشگاهها بنزین و ۴ فرآورده اصلی دیگر (گازوئیل، نفت سفید، مازوت و گاز مایع) را به قیمت فوب خلیج فارس با نفت دریافتی از دولت، تهاتر میکنند. به عبارت سادهتر، دولت نفت میدهد، ۵ فرآورده از جمله بنزین میگیرد، بدون اینکه ریالی رد و بدل شود. اما نکته اینجاست که پالایشگاهها علاوه بر ۵ فرآورده اصلی، بیش از ۴۰ فرآورده دیگر نیز از نفت استحصال میکنند(معادل حدودا ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز) و به قیمت فوب به داخل کشور میفروشند.
دقت بفرمایید! نفت را با ۵ درصد تخفیفِ فوب میگیرند، اما بدون تخفیف نسبت به فوب، ۵ فرآورده به دولت تحویل میدهند. ۵ درصد تخفیف از یک سو، و ارزش بیشتر ۵ فرآورده نسبت به نفت خام از سوی دیگر، باعث شده دولت با وجود فروش روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی، بیش از ۲ میلیارد دلار به این پالایشگاهها بدهکار شود!
اما آنچه جدیدا اتفاق افتاده، این است که وزیر نفت آقای روحانی معتقد بود پالایشگاهسازی کثافتکاری است و پالایشگاههای کشور را توسعه نداد. با توجه به افزوده شدن سالانه بیش از یک میلیون دستگاه خودرو به ناوگان کشور، تقاضای بنزین بیش از عرضه بنزین رشد کرد
اینکه به دلیل عدم توسعه کافی ظرفیت پالایشی کشور، دولت همان رابطه تهاتری را که با پالایشگاههای داخلی داشت، با پالایشگاههای خارجی برقرار کرده است.یعنی به پالایشگاههای خارجی نفت خام میدهد(بدون تخفیف ۵ درصدِ فوب) وبنزینِ باکیفیتتر با قیمت فوب تحویل میگیرد یعنی معالاسف بر اساس تفکر یارانه پنهان توجیه اقتصادی واردات بنزین برای دولت بیش از خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی است
یک نکته جالب دیگر، تغییر ترکیب تولید پالایشگاهها است. گفتیم که پالایشگاهها فرآوردههای نفتی رابه قیمت فوب به داخل میفروشند. بنابراین، هرچه بنزین کمترو فرآورده ویژه بیشتری تولید کنند، سود بیشتری میبرند. بر اساس گزارشهای رسمی، سهم فرآوردههای ویژه از کل تولید، از یک درصد در سال ۸۶ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. یعنی پالایشگاهها بجای تولید بنزین و عرضه آن به شکل تهاتری با دولت و درگیر شدن با روابط مالی ناشی از هدفمندسازی یارانهها، ترجیح میدهند محصولات دیگری تولید کرده و به نرخ جهانی به مردم بفروشند. به عبارت سادهتر، اگر سهم بنزین از تولیدات پالایشگاهها،مانند دوره پیش از۱۳۸۶بود شاید امروز کمبود بنزین نداشتیم
دقت بفرمائید که این مطلب نیز مبتنی بر نظرات کارشناسی است. اما کارشناسان متنوعاند و متفاوت میاندیشند. ما هستیم که باید تشخیص دهیم کدام نظر کارشناسی، در جهت منافع ملی است
راهکارروشن است: اولا سیاست غلط جهانیسازی قیمتها و حاکم کردن دلار آمریکا در خاک ایران باید کنار گذاشته شود ثانیا، اَنفال [معادن ]متعلق به دولت اسلامی است. بنگاههایی نظیر پالایشگاههاو پتروشیمیها و شرکتهای بازرگانی نفتی و.. صرفا باید حقالعمل ارائه خدمات خود را دریافت نمایند،نه اینکه مالک اَنفال فرآوری شده شوند
لطفا دقیق بخونید تا به عمق ماجرا پی ببرید!حتی شده دو بار بخونید!
فوب یعنی قیمت جهانی نفت روی کشتی که پایین ترین قیمت بدون هزینه حمل و بیمه و..محسوب میشود.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🟢 عالم آل محمد(ع) و هدایت منحرفین اعتقادی
یکی از بزرگترین خدمات امام رضا(ع) به اسلام، نجات جامعه مسلمانان از انحراف عقیدتی است، زیرا که دوران ایشان نقطه اوج نهضت ترجمه است که کتب مختلف غیر اسلامی ترجمه و جامعه اسلامی با تفکرات و نظریات جدید مواجه شده بودند.
هنگامی که این ترجمه ها، نظریه ها و اندیشه های بيگانه با دامنه وسيعي در محيط جامعه اسلامي رواج پيدا كند؛ زمینه برای انحراف افراد ناآگاه فراهم می گردد.
همانگونه که امروزه با تبادل تفکرات و عرضه سبک زندگی ها افراد زیادی در معرض انحراف عقیدتی قرار می گیرند تا جایی که برخی متاسفانه آتئیسم می گردند!!!
شیوههای مبارزه امام رضا(ع) با افکار و عقاید منحرف به چهار رویکرد تقسیم می گردد:
1⃣ جدال احسن
یکی از شیوه های امام رضا(ع) در مواجهه با تفکرات و نظریات مختلف گفتگوی علمی و جدال احسن بود.
که خداوند در قرآن کریم این شیوه را توصیه و در سوره نحل آیه ۱۲۵ می فرماید:
((با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسی بهتر میداند چه کسی از راه او گمراه شده است؛ و او به هدایتیافتگان داناتر است.))
🔺امام رضا(ع) در مناظراتی که با پیروان مذاهب و مکاتب مختلف و فرقههای گوناگون و سران ادیان و مکاتب داشتند، پاسخ خود را بر مبنای اعتقاد شخص مخاطب به شیوه منطقی بیان میفرمودند و افراد به استدلال متین و توان علمی آن حضرت اقرار می کردند.
2⃣ تعلیم قواعد کاربردی
یکی دیگر از شیوه های حضرت تعلیم قواعد کاربردی در دفاع از عقاید است چنانچه سلیمان بن جعفر جعفری میگوید:
در محضر امام رضا(ع) درباره جبر و تفویض صحبت شد. آن حضرت فرمودند:
آیا میخواهید در این مورد اصلی را به شما آموزش دهم که هیچ زمان دچار اختلاف نشوید و با هرکس بحث کردید پیروز شوید؟
گفتیم: اگر صلاح است بفرمایید. فرمودند:
«خداوند با مجبوری بندگان اطاعت نگردد (همگی مختارند) و اگر انسانها نیز نافرمانی میکنند از این بابت نیست که بر خداوند غلبه پیدا کردهاند، و در عین حال، او بندگان خود را به حال خویش رها نکرده است. او خود مالک همان چیزهایی است که به آنان عطا فرمود و نیز نسبت به آنچه آنان را در آن مورد، توانا ساخته، قادر و تواناست. اگر مردم تصمیم به اطاعت خدا گیرند، خداوند مانع آنها نخواهد شد و اگر تصمیم به معصیت و نافرمانی بگیرند، اگر بخواهد از کار آنان جلوگیری میکند، ولی اگر از کار آنان جلوگیری نکرد و آنان مرتکب معصیت شدند، او آنها را به گناه و معصیت نینداخته است».
سپس فرمود: «هر که حدود این گفتار را دریابد و مراعات نماید، بر هر فردی که در این مورد با او مخالفت کند، پیروز است». (ابن بابویه،التوحید،ص۳۶۱)
3⃣ پاسخ به سؤالات
یکی از شیوه هایی که ائمه(ع) برای رشد افراد آن را توصیه می کردند و در عمل به آن شیوه اهتمام داشتند پرسش گری است، و امام رضا(ع) بر آن تأکید داشتند.
🔻پاسخ به پرسشها و شبهات دینی
یکی از راههای مهم در بیان آموزهها و بیان حقایق اسلام در قالب پاسخ به پرسشها و شبهات دینی است. و پویایى «جامعه» و «فرهنگ»، در گرو پرسشهاى حقیقت طلبانه و پاسخهاى خِردورزانه است، و امام هم تشویق به سوال کردن جهت دانایی می نمود هم پاسخ های مستدل به آنان میداد و هم سعی می نمود از کتب و اعتقادات خود آنان پاسخ محکمی به سوالات دهد.
4⃣ تشویق به تفکر و عقلانیت
امام رضا(ع) در باب اهمیت تفکر و عقلانیت میفرمایند:
« عبادت به زیادی نماز و روزه نیست، عبادت واقعی تفکر در کار خداوند متعال [و اسرار جهان آفرینش] است .»(تحف العقول،ص۴۴۲)
عقلانیت و استفاده درست از قوه فکر آن قدر در نزد امام رضا(ع) اهمیت بالایی دارد که آن را به عنوان حقیقت عبادت و بندگی پروردگار معرفی مینماید.
عقلانیتی که میتوان با آن به حقایق هستی رسید حقایقی که امروزه از نگاه بسیاری از افراد مغفول مانده.
این شیوه برای زیست امروزی نیز بسیار حیاتی و راهگشاست چرا که در فرهنگ غربی به جهت تأمین هر چه بیشتر مطامع سردمداران دنیای کفر، تا آنجایی که امکانش بوده ابزارها و محصولات غفلتآور در زندگی انسانها بسط داده شده است تا آنها را وارد یک سرمستی جاهلانه کند و در نهایت زمینه را برای تسخیر هر چه بیشتر آنها فراهم نماید بنابراین عقلانیتی که امام رضا(ع) انسانها را بدان دعوت مینماید بیشک بهترین راه برای اصلاح الگوی سبک زندگی آنها به شمار خواهد رفت.
◼️شهادت امام رئوف، عالم آل محمد، ولی نعمت ما ایرانیان، امام علی بن موسی الرضا(ع) بر همه مسلمانان تسلیت باد.
ومن الله التوفیق
✍ مجتبی لشکربلوکی
مدرس دانشگاه
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔴استفتائات از امام خامنه ای درباره اعمال خرافی در پایان ماه صفر
♦️ در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمهشب تا اذان صبح افرادى با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدين وسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند. نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟
♦️جواب: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند.
#احکام
#شبهه
#سوال
#پرسش
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir