❤️جوانان بلژیکی نامه به حضرت آقا نوشتن و گفتن: «ما مصمم هستیم درک خود را نسبت به اسلام تعمیق بخشیم و مشتاقانه منتظر ادامه این تبادل پربار روحیه گفتگو و همکاری سازنده هستیم»
وقتی رایحه اسلام ناب رو میچشی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تمدن اروپایی و مهد آزادی...!
🔺اعلام وضعیت اضطراری در انگلستان و ولز برای افزایش لجام گسیخته خشونت و تجاوز جنسی علیه زنان، دختران و کودکان!
#غرب_وحشی
#زن
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
(اعتبارِ اجمالیِ مقاتلِ متأخر).pdf
207.3K
📜مقاله (اعتبار اجمالی مقاتل متاخر)
✍شيخ محمد سند
#امام_حسین علیهالسلام
#مقتل #مقتل_شناسی
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
بیچاره فرهنگ
🔹 نمایندگان مجلس در جلسه امروز به کلیات و ماده واحده طرحی رأی دادند که در صورت تصویب نهایی و تأیید شورای نگهبان، این اجازه را به هیئت رئیسه و کمیسیون آییننامه داخلی میدهد تا حداقل تعداد عضو برای کمیسیونهای تخصصیای که متقاضی لازم را ندارند کم کند.
🔹 ماجرا از این قرار است که طبق قانون آییننامه داخلی هر یک از کمیسیونهای تخصصی مجلس باید حداقل ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر عضو داشته باشند ولی معمولاً تقاضای نمایندگان برای عضویت در کمیسیونها نامتوازن است.
🔹 معمولاً کمیسیونهایی مثل برنامه و بوجه، امنیت ملی و سیاست خارجی، صنایع و انرژی متقاضی زیادی دارند و در عوض کمیسیونهایی مانند فرهنگی، قضایی و شوراها با اقبال چندانی روبرو نمیشوند.
🔹 نتیجه این میشود که بعضی کمیسیونها تقاضای بیش از ظرفیت دارند و در مقابل بعضی دیگر به حداقل تعداد لازم هم نمیرسند. مجلس در دورههای مختلف هر بار اقدامی کرده و این بار نیز تصمیم گرفته حد نصاب کمیسیونهای کممشتری را پایین بیاورد.
🔹 اقبال نمایندگان به برخی کمیسیونها دلایل مختلفی میتواند داشته باشد؛ از داشتن مزایای احتمالی تا انتخاب کمیسیون فقط بر اساس مسائل حوزه انتخابیه و غلبه نگاه محلی بر ملی در برخی نمایندگان.
🔹 با گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز به کار مجلس دوازدهم، هنوز دو کمیسیون فرهنگی و قضایی و حقوقی به حدنصاب لازم نرسیدهاند. شنیده شده هر کدام از این دو کمیسیون حدود ۱۰ نفر متقاضی دارند.
🔹 همه اینها در شرایطی است که به غیر از اهمیت ذاتی موضوع فرهنگ، در کشور مسائل مهمی وجود دارد که داری ابعاد فرهنگی و حقوقی است. از فضای مجازی و فرصتها و تهدیدهای آن گرفته تا خانواده و حجاب. برای مثال لایحه عفاف و حجاب در مجلس قبل در کمیسیونهای حقوقی و قضایی و فرهنگی تدوین شده بود.
🔹 وضعیت طوری است که صدای برخی از نمایندگان هم در آمده است. مجلس دوازدهم در همین ابتدای کار، تصویر خوبی از دغدغههای فرهنگی خود به جامعه مخابره نکرده است!
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
💢 شک در عقاید و باورها
🌸 عقل و خرد هر انسانی حکم می کند که باورها و عقایدش، عالمانه و بر اساس تحقیق باشد. قرآن کریم در موارد فراوانی به تعقل، علم آموزی و... سفارش کرده است.
✅ تعصب بی جا، یکی از موانع تحقیق در مورد عقاید و باورهاست. امام صادق علیه السلام فرمود: مَنْ تَعَصَّبَ أَوْ تُعُصِّبَ لَهُ فَقَدْ خَلَعَ رِبْقَةَ الْإِيمَانِ مِنْ عُنُقِهِ ؛ کسی که تعصب داشته باشد و یا برایش تعصب به خرج دهند، رشته ایمان را از گردن خویش باز کرده است .
✍🏻 بنابراین انسان با کنارگذاشتن تعصبات و پیش گرفتن راه تحقیق باید شک های خود را برطرف سازد. اما پس از رسیدن به یقین، دیگر جای شک نیست.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
حوزه علمیه امام صادق علیهالسلام
💢 شک در عقاید و باورها 🌸 عقل و خرد هر انسانی حکم می کند که باورها و عقایدش، عالمانه و بر اساس تحقی
جمله معروفی از برتراند راسل درباره تعصب، در فضای مجازی منتشر شده است که میگوید: «کسانی که نمیخواهند به عقایدشان شک کنند، متعصباند». این جمله هرچند در ذات خود اشکالی ندارد؛ ولی جمله حقی است که از آن اراده باطل میشود.
شک در کلام برتراند راسل
بنابر کلام راسل در همین جمله نیز باید شک کرد؛ زیرا این جمله وحی منزَل نیست. آیا راسل و پیروانش، در همین جمله شک کردند، یا نمیخواهند، نمیتوانند و یا میترسند؟ آیا راسل شک نکرد که این جمله برای تمام باورهاست و یا باورهای بدون تحقیق!؟ آیا در عقاید صحیحی که بدون کموکاست و بعد از تحقیق و بررسی چندین ساله و استدلال عقلی حاصل شده است نیز، جای شک و شبهه وجود دارد!؟
عقاید و باورهای انسان
بیشک هر انسانی برای خودش، عقاید و باورهایی دارد که زندگی روزمره خود را بر اساس آن بناگذاشته است.
عقل و خرد هر انسانی حکم میکند که باید این باورها عالمانه و بر اساس تحقیق باشد. اسلام نیز بر این امر تأکید فراوانی دارد. قرآن کریم در موارد فراوانی به تعقل، علمآموزی و... سفارش کرده است. امام صادق علیهالسلام فرمود: «لَوَدِدْتُ أَنَّ أَصْحَابِي ضُرِبَتْ رُءُوسُهُمْ بِالسِّيَاطِ حَتَّى يَتَفَقَّهُوا»؛[1] «میخواهم با تازيانه بر سر اصحابم بزنند تا دين را خوب بفهمند» و بیشک، برای فهم باید تحقیق کرد و همه جوانب مسأله را بررسی کرد.
تعصب، مانع تحقیق
یکی از موانع تحقیق در مورد عقاید و باورها، تعصب بیجا داشتن است و بیتردید پیامبر اسلام هرگز تعصب ندارند. قرآن کریم میفرماید: «قُلْ فَأْتُوا بِكِتَابٍ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ هُوَ أَهْدَى مِنْهُمَا أَتَّبِعْهُ»؛[2] «بگو: کتابی هدایتبخشتر از این دو از نزد خدا بیاورید، تا من از آن پیروی کنم!». این آیه به صراحت میفرماید که پیامبر صلیاللهعلیهوآله و پیروان ایشان هرگز تعصب ندارند.
امام صادق علیهالسلام فرمود: «مَنْ تَعَصَّبَ أَوْ تُعُصِّبَ لَهُ فَقَدْ خَلَعَ رِبْقَةَ الْإِيمَانِ مِنْ عُنُقِهِ»؛[3] «کسی که تعصب داشته باشد و یا برایش تعصب به خرج دهند، رشته ایمان را از گردن خویش باز کرده است».
تعریف تعصب
تعصب و تحجر به معنای ایستایی، تحولناپذیری، جمود و برنتابیدن فرهنگ و ارزشهای حق و متعالی، در سه حوزه بینشی، گرایشی و رفتاری است.[4] بنابراین ثبات متکی بر شناخت و تحقیق، ایمان بر اساس معرفت، غیرت دینی متکی بر باورهای صحیح و غیرت شخصی، خانوادگی و ملی استوار بر آموزههای دینی، هرگز تعصب نخواهد بود.
رابطه تحقیق و تعصب
از آنجاکه اصول دین در اسلام تحقیقی است، جایی برای تعصب باقی نمیماند؛ بنابراین هیچ ضرورتی ندارد که پس از شناخت و ایمان واقعی، کسی دائم شک کند و متزلزل گردد وگرنه[به قول راسل] متعصب خواهد بود!
چرا دینستیزان و اسلامهراسان، در باورهای خویش شک و تردید نمیکنند و نامش را «تعصب» نمیگذارند؛ ولی اگر مؤمنی که به حکم عقل و عقلاء بر امری پایبند شد، اگر شک نکند، «متعصب» میگردد!؟ این همان قانون بیمنطق و دیکتاتورمآبانه جاهلانی است که خداوند درباره آنها میفرماید: «اکثر اینها نه گوش شنوا دارند و نه در امورشان تعقل میکنند».[5]
شک، مقدمه رشد و خردمندی
شک در عقاید و حرکت برای یقین، نشانه خردمندی، آزادگی و رشد است؛ ولی کسانی که از اشتباه بودن باورهای قبلی خود و تغییر آنها میترسند، یا حوصله وقت گذاشتن و صرف انرژی دوباره برای بازسازی و اصلاح آنها را ندارند؛ گرفتار تعصب و در نتیجه انحراف شناختی خواهند شد. این امر در اسلام مذموم است؛ زیرا شک ابتدایی، باعث بررسی زوایای مختلف مسأله شده و فرآیند رشد و یادگیری را در انسان، دوچندان میکند.
پینوشت:
[1]. کلینی، محمدبن یعقوب، کافی، اسلامیه، ج1، ص31.
[2]. قصص: 49.
[3]. کلینی، محمدبن یعقوب، کافی، اسلامیه، ج2، ص307.
[4]. رک: مصطفوی، حسن، التحقیق، فرهنگ و ارشاد، ج8، ص145.
[5]. فرقان: 44.
#تفکر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 قصه شنیدنی از معامله با امام حسین(علیهالسلام) / از دست ندهید
🌹صلَّی اللهُ عَلَیکَ یَا اَبَاعَبدِاللهِ الحُسَین “علیه السلام”
اى که دل ها همه از داغ غمت غمگین است
وى که از خون تو صحراى بلا رنگین است
نرود یاد لب تشنه ات از خاطره ها
هر که را مى نگرم از غم تو غمگین است
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
هدایت شده از حوزه علمیه امام صادق علیهالسلام
✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 احضاریه دادگاه برای شهید سلیمانی!!!
روایت شهید بزرگوار امیرعبداللهیان از احضار سردار شهید سلیمانی به دادگاه نظامی رو حتما ببینید و بشنوید...
اینهاست که فرد رو عاقبت بخیر میکنه.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir