eitaa logo
سفیران سلامت مرکز امام سجاد
466 دنبال‌کننده
341 عکس
166 ویدیو
136 فایل
در صورت نیاز ارتباط با همکاران 😷 با شماره تلفن ۰۸۱۳۲۶۵۳۰۱۸در ساعات اداری تماس بگیرید یا آی دی @behdashtemamsajad آگاهی بیشتر جامعه سالم تر
مشاهده در ایتا
دانلود
🌞 گذشته از تاثیرات مثبتی که خواب زود هنگام و کافی بچه ها در رشد قد و وزن، تکامل مغز، خلق و خو، روحیه و سلامت روان مادر و پدر داره مطالعات جدید هشدار می دهند که: ✅ کودکانی که به اندازه کافی نمیخوابند و دیر به رختخواب می روند، در نوجوانی بیشتر با خطر گرفتار شدن در دام الکل و مواد مخدر مواجه اند ✅ مغز در دوران رشد و به خصوص در سنین پایین تر، توانایی بیشتری برای تغییر و تطبیق داره به همین دلیل توصیه میکنیم که از همون سنین کم و به خصوص زیر یک سال تلاش کنین خواب بچه ها را تنظیم کنین و روتین مشخص و ثابتی برای خواب داشته باشین.
✅ تماشای بیش از حد صفحه نمایش (موبایل، تبلت، تلویزیون) برای کودکان زیر دو سال، به ویژه در سال اول زندگی، عواقب منفی بسیاری دارد که می‌تواند بر رشد فیزیکی، ذهنی و اجتماعی آن‌ها تأثیر بگذارد. ✅ چرا تماشای صفحه نمایش برای کودکان زیر دو سال مضر است؟ 🟠 تاخیر در رشد زبان: کودکان در این سن از طریق تعامل با اطرافیان و شنیدن کلمات جدید، زبان را یاد می‌گیرند تماشای صفحه نمایش باعث کاهش این تعاملات شده و در نتیجه، یادگیری زبان کودک به تأخیر می‌افتد. 🟠 مشکلات خواب: نور آبی صفحات نمایش، ریتم شبانه‌روزی بدن را مختل کرده و باعث بی‌خوابی یا خواب‌های آشفته در کودکان می‌شود 🟠 کاهش توجه و تمرکز: محتوای سریع و پویای صفحه نمایش، باعث کاهش توانایی کودک در تمرکز بر روی یک موضوع خاص می‌شود 🟠 مشکلات رفتاری: برخی مطالعات نشان می‌دهند که تماشای زیاد صفحه نمایش در کودکان خردسال، با افزایش پرخاشگری، بی‌قراری و مشکلات رفتاری دیگر همراه است 🟠 تاخیر در رشد مهارت‌های حرکتی: کودکان در این سن نیاز دارند تا با دنیای اطراف خود به صورت فیزیکی تعامل داشته باشند و مهارت‌های حرکتی خود را تقویت کنند تماشای صفحه نمایش، این فرصت را از آن‌ها می‌گیرد.
یادتون باشه چای کیسه‌ای و دمنوش‌های کیسه‌ای میکروپلاستیک آزاد می‌کنند. چای کیسه‌ای ممنوع!!! تصویر جایگزنش را براتون ارسال می‌کنم.
آیا قهوه و نوشیدنی های انرژی زا می تواند موجب تشنج در افراد شود؟ 🩺دکتر حمیده ارون، متخصص مغز و اعصاب فلوشیپ اپی لپسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان پاسخ می دهد. 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
در مورد سوال دندانپزشکی که عزیزان پرسیده بودند ، انجام اعمال دندانپزشکی در سه ماهه دوم منعی نداره هر چند بهتر هست عزیزان قبل از اقدام به بارداری دندان هایی که نیاز به عصب کشی یا کشیدن داره و یا عفونتی وجود داره، درمان کنند که در طی بارداری اذیت نشن. بحث مهمی که در سه ماهه اول مطرح هست خصوصا برای عصب کشی، لزوم گرفتن عکس رادیوگرافی قبل و حین کار هست که بهتر هست برای احتمال آسیب کمتر، عصب کشی در سه ماهه دوم و توسط متخصص ریشه انجام بشه. همچنین از روپوش سربی، حین گرفتن عکس استفاده بشه، هرچند در مطالعات خطر گرافیهای دندانپزشکی برای جنین کم هست ولی بهتره تا جای ممکن مراعات بشه. بی حسی رایج در بارداری هم همون لیدوکایین معمول هست که همکاران بهتر اطلاع دارند. در برخی موارد هم نیاز به نامه پزشکی از متخصص زنان هست که در صورت لزوم باید اجازه درمان گرفته بشه. در مورد مصرف دارو خصوصا آنتی بیوتیک ها هم حتما زیر نظر دندانپزشک متخصص انجام بشه و از مصرف خودسرانه داروها خودداری بشه. طی بارداری هم رعایت بهداشت دهان و دندان مثل مسواک زدن و جرمگیری دندانها در صورت لزوم برای سلامت مادر و جنین لازم هست. موفق باشید.
✅ خواب سالم و کافی در دوران کودکی حیاتی است چون به فرایندهای ضروری مثل یادگیری، حافظه و تنظیم هیجان ها کمک می کند ✅ خواب بی کیفیت و کم می تواند بر سلامت جسمانی و همچنین قابلیت تصمیم گیری کودکان و نوجوانان تاثیر بسیاری داشته باشد .
🔺"در مراکز خدمات جامع سلامت، سلامت شما همیشه در اولویت ماست."
هشدار معاون بهداشتی دانشگاه در خصوص روند افزایشی ابتلا به آنفلوآنزا در همدان 🔹دکتر فاطمه ترکمان اسدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان : 🔸️با آغاز فصل سرما، موارد عفونت‌های تنفسی در جامعه افزایش می‌یابد. این افزایش به‌ویژه در دو گروه سنی کودکان و سالمندان مشهود است. 🔸️ در سال جاری، وضعیت آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته با تأخیر آغاز شد و در استان همدان نیز این تأخیر مشاهده گردید. 🔸️در دو هفته پایانی آذرماه، تعداد موارد مثبت تست آنفولانزا در بیماران مشکوک به آنفولانزا در بیمارستان‌های استان به ۳۸ درصد رسید که نسبت به هفته‌های قبل که کمتر از ۶ درصد بود، افزایش قابل توجهی دارد. 🔸️برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا و کاهش عوارض جدی آن، زدن واکسن، شستشوی دست‌ها با آب و صابون یا محلول‌های الکلی، و پرهیز از تردد در فضاهای سربسته و با تهویه ناکافی توصیه می‌شود. استفاده از ماسک در این فضاها نیز بسیار مؤثر است. 🔸️ همچنین، افرادی که دچار علائم تنفسی هستند باید در منزل استراحت کنند و نکات بهداشت فردی را رعایت کنند. در صورت نیاز به خروج از منزل، استفاده از ماسک برای کاهش انتقال ویروس به اطرافیان ضروری است.