هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️#سی_ثانیه_نهجالبلاغه
(قسمت چهل و ششم)
«به شما هشدار میدهم که نکند بدون دليلِ روشنِ الهی و با دستى خالی از مدرک، اجساد بى جانتان در کنار اين نهر و در اين گودال بيفتد.
دنيا (و دنيا پرستى) شما را به اين پرتگاهِ (بدبختى) کشنده و افکار نادرستتان شما را گرفتار اين دام خطرناک کرده است.
من از پذیرش حَکَميّت شما را نهی کرده بودم، ولى شما با سرسختى از فرمانم سرپیچی کردید و آن را دور انداختید؛ تا جایی که ناچار به پذيرشِ حَکَميّت شدم و به دلخواه شما تن دادم.
اينها همِه به خاطر آن سبکسری و کوتاه اندیشی های شما بود. خداوند شما را خوار و ذليل کند! من کار خلافى انجام ندادم و نمیخواستم به شما زيانى برسانم (اين شما بوديد که مرا در تنگنا قرار داديد و مجبور به پذيرش حکميّت کرديد).»
(نهجالبلاغه، خطبه ۳۶)
شرح:
اين خطبه قبل از شروع جنگ نهروان از سوى امام اميرالمؤمنين (عليه السلام) ايراد شده است. مخاطب این خطبه، گروه خوارج نادانی هستند که وقتی نتيجه نامطلوب حکميّت را مشاهده کردند، در برابر امام، طغيان کرده و او را مسؤول جريان حکميّت و پيامدهاى آن دانستند، در حالی که حضرت، هم با اصل مسأله حکميّت و هم با شخصى که به عنوان حَکَم انتخاب کردند، مخالف بود.
اما این افراد، بجای آنکه وقتی نتايج دردناک حکميت آشکار شد، خود را ملامت کنند و خدمت امام (عليه السلام) بيايند و توبه کنند، گناه خود را به گردن امام (عليه السلام) انداختند و به دنبال آن، آتش جنگ نهروان را برپا ساختند.
باید توجه داشت که اين روش، روشِ ثابتِ افراد سبکسر و احمق است.
پ.ن: حقیقتاً انگار امیرالمومنین (علیه السلام) جامعهی امروزِ ما را مخاطب قرار داده است.
📌 #فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
دعای فرج.mp3
3.68M
🌱 دعای فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
✍🏻 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
#امامزمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام ای قرار دل بی قرار...🌱
سلامامامزمانم❤️
السلامُ علیک یابقیةَ الله فی ارضه
بينهمهۍدلنگرانۍوآشوبهاۍزندگۍ
دلمخوشاستـــ کهازحالمباخبری...🩵
#اللهمعجللولیكالفرج
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️#سی_ثانیه_نهجالبلاغه
(قسمت چهل و هفتم)
«در زمانی که دیگران سستی میکردند، من برای دفاع از اسلام قیام کردم؛ وقتی همه خود را پنهان کردند، من آشکارا به میدان آمدم؛ آنگاه که دیگران سکوت کردند، من به سخن درآمدم؛ هنگامی که همه از ترس، جرات تکان خوردن و حرکت نداشتند، من با نور الهی به پیش رفتم.
اما بدون فریاد و جنجال، به صورتی که صدایم از دیگران آهستهتر بود، اما از همه پیشگامتر بودم.
به همین علت، بر مرکب پیروزی سوار شدم، زمامی به دست گرفتم و در این میدان مسابقه از دیگران پیشی گرفتم؛ مانند کوهی استوار، که تندبادها توان شکستن و طوفانها قدرت از جا کندن آن را نداشتند.
این در حالی بود که هیچکس نتوانست عیبی بر من بگیرد و هیچ سخنچینی نمیتوانست طعنهای به من بزند.
ستمدیدگانِ ناتوان، در نظر من عزیزند؛ تا حقشان را بگیرم، و ستمگران زورمند، در چشمم حقیرند؛ تا حق دیگران را از آنها بستانم.
ما در برابر فرمان خدا راضی و تسلیم امر او هستیم.»
(نهجالبلاغه، خطبه ۳۶)
شرح:
این خطبه، پس از جنگ نهروان و درگیری با خوارج ایراد شده است؛ در این جنگ، حضرت با مدعیان دینداری و جاهلان متنسّک که در پیشانی اثر سجده داشتند و قاریان قرآن بودند، مقابله کرد.
بر این اساس، برای جامعه آن روز ضروری بود که تا از فضایل آن حضرت به نحوی کامل و شفاف باخبر شوند.
در طی تاریخ اسلام، دائماً «خشک مغزانِ مدعی دیانت» به عنوان خاری در مسیر تحقق آرمانهای الهی قرار داشتند، که با پنهان شدن در پشت سنگری به نامِ دین، در مسیر منهدم ساختن پایههای دین، قدم برمیداشتند.
از این رو ضروری بود تا امیرالمومنین (علیه السلام) هم سوابق خود را برای مردم بیان کند و هم مسیر اصلی حرکتش در اندیشه سیاسیِ خود را به خوبی روشن نماید.
📌 #فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️#سی_ثانیه_نهجالبلاغه
(قسمت چهل و نهم)
«شبهه، تنها از اين جهت شبهه ناميده شده است که شباهتى به حق دارد (هر چند در واقع باطل است)، امّا دوستان خدا در برابر شبهات نور و چراغ راهشان يقين است و دليل راهنماى آنها سمت و مسير هدايت. و امّا دعوت کنندهی دشمنان خدا در شبهات، ضلالت و راهنماى آنها کور دلى است. آن کس که از مرگ بترسد، (هرگز به خاطر اين ترس) از مرگ رهايى نمى يابد و آن کس که بقا را دوست دارد به او بقا نمیدهند»
(نهجالبلاغه، خطبه ۳۸)
🖌 شرح:
در تمام مدت چهار سال و ده ماه که امیرالمؤمنین دوران حکومت دشوار خود را گذراند، سلسله حوادثی پیش آمد و مشکلاتی پیدا شد که کار را برای افراد کم عمق، سطحی و ضعیف الایمان مشکل می کرد.
شاید بتوان گفت که یکی از مشکلات عمدهی دورانِ امیرالمؤمنین همین بود. حوادث چنان سریع پیش میآمد و به قدری پیچیده بود که آدمهای ساده و سطحی نگر، و کسانی که تحلیل درستی از قضایا نداشتند، مثل خاشاکی که در جریان سیل قرار بگیرد، اختیار از دستشان خارج می شد و به دنبال جریاناتِ جامعه کشانده میشدند و میرفتند! (رهبر انقلاب، سال ۱۳۵۹).
بنابراین دوران دشوار هر انقلابی، آن دورانی است که حق و باطل در آن ممزوج بشود. صفوف در دوران پیامبر، صریح و روشن بود. آن طرف، کفار و مشرکان بودند؛ که مهاجرین از آنها خاطرهی درگیری، زندان و غارت داشتند، و بنابراین شبههای در کار نبود. در چنین شرایطی جنگ آسان است و حفظ ایمان هم آسان است. اما در دوران امیرالمؤمنین، چه کسانی در مقابل وی قرار گرفتند!؟! خیال می کنید آسان بود که افراد بزرگی، پایبند به ولایت امیرالمؤمنین نمانند!
«ربیع بن خثیم» و عدهای در جنگ صفین آمدند گفتند ما از این جنگ ناراحتیم، اجازه بده به مرزها برویم و در جنگ وارد نشویم! اینجاست که قضیه سخت است.
باز در دوران امیرالمؤمنین، قدری غبار رقیق تر بود؛ کسانی مثل «عمار» و بزرگانی از صحابهی پیامبر بودند که هر جا حادثه ای اتفاق میافتاد، میرفتند حرف میزدند، توجیه میکردند و لااقل برای عدهای غبارها زدوده میشد؛ اما در دوران امام حسن، همان هم نبود.
در «دوران شبهه» و در دوران جنگ با «کافر غیر صریح»، جنگ با کسانی که میتوانند شعارها را بر هدفهای خودشان منطبق کنند، بسیار بسیار دشوار است؛ باید هوشیار بود.
(رهبر انقلاب؛ سال ۱۳۷۰)
📌 #فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مهدی رسولی «هارداسان» را برای سالگرد شهادت آیت الله رئیسی خواند
🔹 «هارداسان» یعنی کجایی؟
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️#سی_ثانیه_نهجالبلاغه
(قسمت پنجاهم)
«من در محاصره مردمی هستم که هر بار دستوری میدهم، به آن عمل نمیکنند و وقتی صدایشان میزنم، پاسخی نمیدهند.
ای بی اصلها ! برای کمک به دین پروردگارتان منتظر چه چیزی هستید!؟
آیا دین و ایمانی ندارید که شما را دور هم جمع کند، یا غیرتی که شما را به حرکت وا دارد؟
من در میان شما بلند میشوم و فریاد میزنم و دردمندانه از شما یاری میطلبم، اما نه به سخنِ من گوش میدهید و نه دستوراتم را اجرا میکنید! تا وقتی عواقبِ اعمالِ بدِ شما نمایان شود (و در آن زمان که پشیمانی هیچ سودی ندارد)، با این وجود نه با شما، انتقام خون بیگناهی گرفته میشود و نه با کمک شما، هیچ هدفی محقق میشود»
(نهجالبلاغه، خطبه ۳۹)
شرح:
این خطبه زمانی ایراد میشود که «نُعمان بن شُبیر» به همراه دو هزار نفر به «عین التَمر» حمله کرده است.
این حملات با برنامهریزی از سوی معاویه و برای ایجاد وحشت در دل مردم عراق بود.
در عین حال «مالک بن كَعب» از فرماندهان علی(ع) با هزار رزمنده در آنجا حضور داشت، ولی فقط ۱۰۰ نفر از آنها در کنار او ماندند. وقتی «مالک» خبر حمله «نعمان» را دریافت کرد، نامهای به امام علی (ع) نوشت و از وضعیت اطلاع داد.
پس از آنکه نامه به علی (ع) رسید، او به یارانش دستور داد که برای کمک به «مالک» حرکت کنند، اما بیشتر مردم به دعوت او پاسخ ندادند.
علی (ع) به رؤسای قبایل پیام فرستاد، تا آنها را به حرکت درآورند، اما کمتر از ۳۰۰ نفر جمع شدند. این سستی و بیاعتنایی به دعوت امام، باعث نارضایتیِ شدید آن حضرت شد و در نتیجه خطبهای پر از نکوهش و سرزنش از ضعف و ناتوانی این گروه ایراد کرد.
او نشان داد که مشکل اصلی مسلمانان و مردم عراق، همین ضعف و زبونی است که دشمنان را جسور و دوستان را ناامید کرده است. این خطبه به ما یادآوری میکند که شجاعت، اطاعت از دستور رهبر، یکپارچگی و همبستگی در برابر خطرات، از ضروریات جامعه اسلامی است، که در نبود آنها جامعه به قهقرا میرود و بدبختی مبتلا میشود.
📌 #فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari