🌻Tʜɪɴᴋ ʙɪɢ, ʙᴇʟɪᴇᴠᴇ ʙɪɢ, ᴀᴄᴛ ʙɪɢ, ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ʀᴇsᴜʟᴛs ᴡɪʟʟ ʙᴇ ʙɪɢ..
بُزرگ فكر كُن ، بُزرگ باور كُن، بزرگ عَمل كُن، و نتيجه هم بُزرگ خواهد بود..️
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
مجتمع علمی عمارت دانایی
🌻Tʜɪɴᴋ ʙɪɢ, ʙᴇʟɪᴇᴠᴇ ʙɪɢ, ᴀᴄᴛ ʙɪɢ, ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ʀᴇsᴜʟᴛs ᴡɪʟʟ ʙᴇ ʙɪɢ.. بُزرگ فكر كُن ، بُزرگ باور
این متن بیش از چیزی که بنظر میاد حرف واسه گفتن داره
دیروز سرکلاس دانشگاه حدود یکساعت بهش پرداختیم و مطالبی که میشد برداشت کرد واقعا عالی بود
سر سری از کنار چیزها نگذریم
تنبیه، کتک زدن و دعواکردن نیست
🌿تنبیه آگاه ساختن و برحذر داشتن کودک از کار اشتباهش است همراه با تلخکامی مثلا اخم
🔰کودک باید انقدر ازپدرومادر خوبی ومحبت دیده باشد که اخم کردن آنها برایش سخت باشد و همین اخم اوراتنبیه کند
🔆والدینی که دائم کودک رادعوا میکنند اخمشان هم تاثیری ندارد و بچهها از حرف زدن با والدینشان هم احساس لذت نمیکنند
🔰مراقب باشیم اخم کردن و دعوا کردن بلیط ما برای تاثیرگذاری روی فرزندمان است این بلیط را بیهوده نسوزانیم
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#کمی_تأمل
گمان میکنم وسوسه انگیز باشد که تنها دارایی تان یک چکش باشد و همه چیز را مانند میخ ببینید
آبراهام مزلو
پ.ن: آبراهام هَرولد مَزلو روانشناس انسانگرای آمریکایی بود. او امروزه برای نظریه «سلسله مراتب نیازهای انسانی» اش (هرم مزلو) شناخته شدهاست. هرم مزلو رو بصورت مفصل در دورههای والدین توضیح دادم و از اهمیت توجه به آن در رشد شخصیت کودکان توضیحاتی ارایه دادم،مزلو همچنین به عنوان پدر روانشناسی انسانگرایانه شناخته میشود. او در سال ۱۹۵۴ کتاب «انگیزه و شخصیت» را دربارهٔ نظریه سلسله مراتب نیازها منتشر کرد.
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#فلسفه_کودک
این هفته موضوعی که با بچهها سر کلاس فلسفه کودک کار کردم و نتیجهای که از عملکرد بچهها گرفتم واقعا انتظار چنین چیزی رو نداشتم، که بچههای #اندیشهورز کلاسم ۴۵دقیقه انفرادی درگیر فکر کردن و حل مسئله باشند.
۴۵دقیقه فکر کردن و تحلیل کردن اون هم تنهایی برای این گروه سنی واقعا #شگفتانگیز هست و چون بحث پیچیدگی زیادی داشت قرار شد بچهها ادامه فکر در مورد موضوع رو در منزل دنبال کنند و چقدر هم با هیجان بودند وقتی اشکالات فکر کردنشون رو شخصی بهشون میگفتم و یک مرحله به جواب میتونستند نزدیکتر بشن.
✅ برای من هیچ چیز مهمتر از این نبود که بچهها با این سن کم موفق شدند این مدت زمان درگیر فکر کردن باشند و خستگی باعث نشه دست از فکر کردن بردارند،چیزی که برای یک بزرگسال هم خیلی اوقات غیرممکن است.
🌱پاسخ درست در این مرحله هیچ اهمیتی برایم نداشت چون مهمترین اتفاق همین بود که فکر کردنهاشون مکتوب میکردند و خط میزدند و فکر رو مجدد اصلاح میکردند و باز دست از تلاش برای تحلیل کردن ذهنی برنمیداشتند و با تلاش بیشتر به دنبال پاسخ بودند و مدت زمان طولانی در حال فکر کردن و تحلیل بودند
❌ توصیه به والدین: اگر فکر کردن را برای بچهها تبدیل به لذت کنید قطعاً ساعتها در موردش فکر خواهند کرد
اتفاقی که در جلسه دیگر این هفته رخ داد و یکی از بچهها بیان کرد چند روز نیاز به فکر کردن دارد بدون اینکه کسی مزاحمش بشود
پس تلاش کنید فکر کردن برایشان لذتبخش شود
🔴🟢 فکر کردن را از کودکی باید در وجود بچهها تقویت کرد..
باغبانی استاد دانشگاه پژوهشگر کودک
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
⚠️مانع گریه کودک نشوید.
👌کودکی که گریه می کند نیاز به همدلی دارد.
🚫 «همین حالا گریه رو تموم کن»
یک جمله اشتباه!
◀️ابراز احساسات کاری اشتباه نیست. کودکان باید یاد بگیرند که نشان دادن شادی، غم، عصبانیت و... اشتباه نیست.
◀️همان طور که به بزرگسال ناراحت و گریان، نمی گوییم
«گریه نکن»
بلکه با آنها همدری و همدلی میکنیم، نباید مانع گریه کودک هم شد.
◀️کودکی که گریه می کند نیاز به حمایت، گوشی شنوا و آغوشی آرام بخش دارد تا بتواند بر خودش مسلط شود، پس در این شرایط کودک را تنها نگذارید و سرزنش نکنید
☑️اگر کودک نیاز به گریه کردن دارد
به او زمان بدهید
و مهارت مدیریت هیجانات رو با او کار کنید، سرکوب کردن هیجانات کودکان باعث شکلگیری عقدههای درونی کودک میشود و این باعث مشکلات در کودکی و حتی بزرگسالی میشود
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#توسعه_فردی
برخی افراد مطیع، دچار خشم فروخورده میشوند که یکباره بصورت انفجاری تخلیه میشود و در این هنگام فرد دچار پشیمانی بیش از حد میشود.
موردی که بسیار دارای اهمیت است این است که افراد مطیع اصلا متوجه مطیع بودن خود نیستند و به عنوان فداکاری و از خودگذشتگی از آن نام میبرند و همین باعث میشود که متوجه این خشم پنهان خود نشوند و حتی بعد از بروز هم چون سریع پشیمان میشوند باز متوجه آن آسیب نیستند.
پس اگر دارای این مشخصه هستید کمی مراقبت باشید که باید خود را تغییر دهید تا بتوانید زندگی آرامی داشته باشید
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
امام علی علیه السلام
کتاب باغ دانشمندان است
#کتابخوانی
📚دوره کتابخوانی والدین که بصورت رایگان در حال برگزاری است را سعی کردم در راستای آموزشهای کلاس #فلسفه_کودک باشد بدین صورت که در کلاس بچهها سعی در توانمندسازی بچهها دارم و در درون کتابخوانی سعی در توانمندسازی والدین در همان جهت است
بدین صورت تعادل بین روابط والد و کودک جهت رشد شکل خواهد گرفت که این منجر به رشد فزاینده بچهها و همچنین خود والدین خواهد شد.
اگر بصورت #تفکر_سیستمی به اتفاقات اطراف نگاه کنیم هیچ چیز گسسته از دیگر امور نیست.
📚دوره کتابخوانی را بدین دلیل پایه ریزی کردم که هم بتوانم باعث رشد و موفقیت والدین بشوم و همین والدین را به سمت کتابخوان شدن حرفهای ببرم و همین بابت رشد والدین رشد بچهها را رقم بزنم.
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
خاطرات اتاق درمان قسمت اول.mp3
7.14M
.
🔹#توسعه_فردی
این خاطره رو از یکی از روانشناسان شنیدم، با گوش دادن بهش ممکن هست برخی از مشکلات امروز خودتان را بتوانید پیدا کنید و بتوانید آن را رفع کنید
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شل و وِل به همدیگر دست ندهید!🔸
🌱خدا وقتی می خواهد دو تا بندهاش را زنده کند، بانشاط کند، این دو تا بنده را با همدیگر رو به رو میکند. وقتی این دو با هم دست میدهند، هر دویشان نشاط پیدا میکنند. هر دو آنها از خستگی در میآیند؛ هر دو آنها از افسردگی در میآیند. بعضیها خیال میکنند که این حرفها قصه است؛ از این جهت وقتی دست میدهند دست طرف مقابل را که میگیرند انگار دست میت را گرفته اند! جدی میگویم! انسان با بعضیها که دست میدهد اصلاً دست انسان را نمیفشارند! بیانگیزه هستند! یا همدیگر را در بغل نمیفشارند. اینها اُفت اخلاقی است، اینها اُفت معرفتی است.
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#زوج_درمانی
🔰در مباحث #طرحواره_درمانی که نوعی روش درمان در روانشناسی است و برای افرادی که مشکلات روحی و درونی دارند مورد استفاده قرار میگیرد بحثی مطرح است که برخی افرادی که دچار مشکلاتی در زندگیشان هستند قویترین احساس تعلق و وابستگی را به همسری دارند که مشکلات بچگیشان را فعال میکند.
پس اگر مشکلاتی در زندگی زناشویی با همسرتان دارید برخی از این مشکلات بابت رفتار همسرتان نیست بابت این است که میخواهید همسرتان اینگونه با شما رفتار کند و در عین حالی که ناراضی هستید ولی دوست دارید که اینگونه ناشایست با شما برخورد کند، حتی همسری را برای ازدواج انتخاب میکنید که دقیقا باعث تقویت آن حال بد در شما بشود.
🌱حتی شدیدتر هم میشود بدین صورت که اگر شریکی پیدا کنید که باعث شود مشکلاتی که از سالها قبل در وجودتان است را رفع کند باز شما نمیپذیرد چنین فردی را و به دنبال شریک و دوستی هستید که آن مشکلات را در وجود شما بیشتر شعلهور کند
🔆شاید این مطلب عجیب باشد ولی این مطلب عین واقعیت هست و متاسفانه خیلی اوقات ما خودمان مشکلات را دامن میزنیم و اگر راه درمان را پی نگیریم سالها با سختی و فرسودگی ناآگاهانه زندگی که سراسر سختی و مشکلات است را خواهیم داشت
باغبانی استاد دانشگاه
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
والدی می گفت: من و همسرم از این که پسرمان در پانزده سالگی خیلی کسل و بی حوصله بود، ناراحت و غمگین بودیم.
او بیشتر مواقع در حال درس خواندن بود و گاهی تلوزیون می دید یا با کامپیوتر کار می کرد. دوست آنچنانی هم نداشت، فقط یک همکلاسی داشت که مدتی بود با او قهر کرده بود.
اما او را از کوچکترین فعالیتی منع می کردیم و به محض این که تصمیم می گرفت کاری را در منزل انجام دهد یا با دیگران بازی یا تفریح کند، بر سرش فریاد می زدیم و می گفتیم که برو درس هایت را بخوان.
یک روز وقتی برای خرابی برق از دفتر فنی، یک تکنسین تقاضا کردم با کمال تعجب دیدم نوجوانی پانزده شانزده ساله را فرستاده اند.
ابتدا تصمیم گرفتم با دفتر تماس بگیرم و از این بابت شکایت کنم.
ولی همسرم مانع شد و از من خواست کمی صبر کنم تا ببینیم چه می کند.
وقتی او با مهارت و خلاقیت فراوان کار کرد و عیب ها را برطرف نمود. از توانایی اش بسیار متعجب شدم و تحسینش کردم.
عجیب تر آن که فهمیدم از چهارسالگی بدون پدر بزرگ شده و از هشت سالگی هم درس می خوانده و هم سر کار می رفته و زندگی مادر و برادر و خواهر کوچک ترش را نیز اداره می کرده و به گفته خویش از کلاس اول دبستان تا کنون همیشه شاگرد اول بوده است.
پس از رفتنش من و همسرم دریافتیم که چقدر در تربیت فرزندمان خطا کرده ایم.
نکته ی ظریف: تجربه شکست، یعنی خط خوردن یکی از راه های غلطی که ما را به موفقیت و پیروزی نمی رساند.
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
برای ایجاد تغییر موثر در زندگی یکی از دشوارترین درسهایی که باید خوب بیاموزیم این است که اگر چیزی با خواستهمان همخوانی نداشت به آن برچسب «بد» نزنیم
دکتر گلسر
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#کمی_تأمل
دیشب داشتم فکر میکردم که چرا اخیرا اینقدر حال روحی و درونی دخترهای نوجوان نسبت به پسرهای نوجوان بدتر شده
🧕دلایل که زیاد هست ولی یکی از دلایلی که به ذهنم رسید این بود که دخترها دارن در قوانین دنیای مردها واسه موفقیت بازی میکنند و این قوانین چون با ذات اونها همخوانی ندارد واسه شون زجرآور و سخت میشه این وسط برخی میتونند تا چندین سال بعد هم ادامه بدهند و برخی سریعتر خسته میشن، در مورد این موضوع مفصل در #دوره_کتابخوانی صحبت کردم و دیدگاهها رو مطرح کردم.
🌱نکتهای که شاید مهم باشه این هست که دخترها باید موفقیت و رشد را متناسب با وجود دخترانه خودشان تعریف کنند تحصیل،شغل، موقعیت اجتماعی، لذت،تفریح و...باید مربوط به شخصیت دخترانه باشد.
🌱حق میدهم که مطلب کمی گنگ باشه ولی چون همه شرایط شرکت در دوره کتابخوانی رو ندارند دوست داشتم در حد اشاره برای بقیه عزیزان هم مطالبی را بیان کنم
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱والدینی که حوصله بیشتری برای فرزندانشان در کشف محیط اطراف به خرج می دهند کودکانی با رفتاری مناسب تر خواهند داشت که به سادگی تابع قوانین می گردند.
🌿درواقع پاداش توجه آنها به کودک همان عملکرد مثبت کودک شان در آینده خواهد بود و اینکه فرزندان از زندگی کردن خود لذت میبرند چون دنیا را آنگونه در دست دارند که خودشان دوست دارند
.
🔰همراهی والد با کودک باعث میشود کودک با قدرت و انگیزه مشکلات دنیا را درنوردد و بدون لحظهای توقف به جلو حرکت کند
باغبانی استاد دانشگاه پژوهشگر
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
#فلسفه_کودک
🔆امشب در کلاس فلسفه کودک بچهها به سوالی رسیدن که اگر پاسخ این سوال درست بررسی و مشخص شود برای رشد فرد بسیار ارزشمند است.
❓❔❓سوال بچهها بدین صورت شد که اگر ما هدفی را مشخص کردیم و در رسیدن به این هدف چندین و چند بار شکست بخوریم آیا باید باز هم صبر در پیش بگیریم و باز تلاش بیشتری کنیم و روشهای مختلف را امتحان کنیم تا بتوانیم بالاخره به هدفمان که برایمان ارزشمند است بعد از مدتها برسیم یا اینکه آن را رها کنیم و مسیر دیگری در پیش بگیریم؟
🔰پاسخهای بچهها و گفتگویی که بین بچهها شکل گرفت بیش از حد جذاب و دلنشین بود تا حدی که خود بچهها در انتهای کلاس اعلام کردند کلاس امشب خیلی سطحش بالا بود ☺️
✅ شما هم با فرزندتان در مورد این سوال تأمل کنید و باهم گفتگو کنید قطعاً اگر با محرومیت تفکر #منطقی و #انتقادی گفتگو داشته باشید ثمرات خوبی برایتان به ارمغان خواهد آورد ان شاء الله اگر فرصت شد آخر این هفته توضیحاتی در مورد این سوال بصورت مبسوط خواهد داد
باغبانی استاد دانشگاه پژوهشگر
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
امروز از صبح زود دانشگاه کلاس داشتم بابت بارندگی بعد از پیاده شدن از ماشین اولین بوی دلنشینی که استشمام کردن بوی #آویشن_کوهی بود که کل فضا رو فرا گرفته بود.🌾
انگار به یک دنیای دیگه وارد شده بودم اونقدر که خاص و لطیف بود اون فضا و اون بو..
چقدر راحت میشه از این طبیعت زیبای خداوندی در تمام لحظات لذت برد فقط به قول سهراب سپهری:
چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما بزرگترین رنج زندگیتون چی هست؟!
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai
.
#فلسفه_کودک
این هفته داخل یکی از کلاس ها یکی از بچهها دیدم کمتر قبل حرف میزنه ازش پرسیدم چرا کمتر حرف میزنی گفت چون هرجور حرف بزنم میفهمی درونم چه خبر هست واسه همین دوست ندارم حرف بزنم که بفهمی تو ذهنم چی میگذره ☺️
یکی از هم کلاسیهاش بهش گفت خب نیا که اذیت نشی! بهش جواب داد که در طول هفته همش دارم اذیت میشم تنها مدتی که حالم خوب هست همین یکساعت هست و دلم نمیخاد زود تمام بشه پس اگر میشه بیشتر بشه زمان کلاس
🔆این جمله رو که گفت دیدم چه بار سنگینی بر دوشم هست که کلاس فلسفه کودک دیگه صرفا آموزش تفکر نیست بلکه خیلی فراتر رفته و شده است محلی برای کسب آرامش روحی بچهها و این وظیفه من رو به عنوان محل امن بچهها رو خیلی خیلی سنگینتر میکنه.
🌱یکی از والدین گروه سنی ۷_۸ سال بهم میگفت چطور هست با این همه درگیری که واسه بچهها درست کردین و توقع بالای تفکری که از بچهها دارید باز نمیدونم چرا بچهها اینقدر کلاس رو دوست دارند و مشتاق کلاس هستند
🌱یکی دیگه از والدین پیام داده بود که به دخترم گفتم این دوره بابت سنگین شدن دروس مدرسه ثبتنامت نمیکنم میگفت دخترم گفته هر کلاسی که خواستید حذف کنید ولی کلاس فلسفه کودک رو حتما باید برم
❌با این موارد و موردهای دیگه که در این چند جلسه شروع کلاس رخ داده حس میکنم باید کار متفاوتی در کلاسم شروع کنم که باعث رخ دادن اتفاقات متفاوتی در کلاس بشود و درگیر این شدم که مدل تدریس جدیدی و متفاوتی رو بزودی واسه بچهها شروع کنم که باعث رشد چند برابر بیشتر نسبت به الان در بچهها بشود تا پاسخ این علاقهی بچهها رو بتونم بهتر بدهم
🔆محتاج دعای شما والدین هستم که بتونم به بهترین صورت در کنار بچهها باشم برای بدست آوردن موفقیتهای بزرگشون تا بتونیم همگی به دستاوردهای بزرگشون افتخار کنیم
#توسعه_فردی
کتاب #ژرفای_زن_بودن که برای دوره کتابخوانی انتخاب کردم و با استقبال بسیار خوب حدودا ۵۰نفری عزیزان همراه شد و در حال حاضر در خوانش جمعی آن هستیم یک متن مهمی رو میخوندم که مروبط به زنانی میشود که خودشان جلو رشد و موفقیت خودشون رو میگیرند و اصلا به پیشرفت خود اهمیت نمیدهند و تماما به فکر بچهها و همسر هستند.
تلاشم در این دوره کتابخوانی این است که به زنان کمک کنم که به رشد زنانگی خود همراه با موفقیتهای خاص و منحصربفرد دست پیدا کنند و در پرتو این موفقیت بتوانند در عین موفقیتهای شخصی به بهترین حالت در کنار فرزندان و همسرشان هم باشند.
متن رو در ادامه قرار میدهم،در این متن «برده» به معنای مال خود نبودن و به خود اهمیت ندادن است👇
بهترین برده
نیازی نیست کتک زده شود...
او خودش خود را میزند...
نه با شلاق چرمی، و نه با چوب و ترکه...
بلکه با شلاق زبان ظریف خودش...
و ضربه آرام ذهن خود علیه خود...
به راستی کیست که در نفرت از خود با او برابری کند...
کیست که بتواند در ظرافت خودآزاری به پای او برسد...
برای این کار به سالها تعلیم نیاز است...
اریکا یانگ
مجتمع علمی عمارت دانایی 👇
http://eitaa.com/EmarateDanai