🎇🎇🎇🎇🌿💐🌿🎇🎇🎇🎇
🔹 بایدهای معاشرت با مردم:
1⃣ اصل دوستی و مهربانی:
حضرت در حکمت ۱۴۲ می فرمایند:« التَّوَدُّدُ نِصْفُ الْعَقْلِ.» ؛ اظهار دوستی با مردم نیمی از عقلانیت است. و در حکمت ۲۱۱ میفرمایند:« الْمَوَدَّةُ قَرَابَةٌ مُسْتَفَادَةٌ» دوستی با مردم نوعی خویشاوندی پر استفاده و مفید است. به همین دلیل ما موظف شده ایم که حق این دوستی را رعایت کنیم.
اما حق این دوستی چیست؟
حضرت در حکمت ۱۳۴ نهج البلاغه درباره حقوق دوستی و دوستان اینگونه فرموده اند:« لَا يَكُونُ الصَّدِيقُ صَدِيقاً حَتَّى يَحْفَظَ أَخَاهُ فِي ثَلَاثٍ فِي نَكْبَتِهِ وَ غَيْبَتِهِ وَ وَفَاتِهِ» دوست، دوست حقیقی نیست مگر آنکه حقوق برادرش را در سه جایگاه نگهبان باشد. در روزگار گرفتاری، در آن هنگام که حضور ندارد و پس از مرگ »
یکی از حقوقی که ما باید مراقبت کنیم برای اینکه دوستی ما با مردم حفظ بشود، آنجایی است که ظن و گمانی بین ما و مردم ایجاد میشود. مثلا در حکمت۲۴۸ حضرت می فرمایند:« مَنْ ظَنَّ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ.» اگر کسی به تو ظن خیر داشت، از تو انتظار خوبی داشت، کاری کن که این گمانش تصدیق بشود. احساس نکند که در مورد شما اشتباه فکر کرده است».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
از طرف دیگر حضرت در حکمت ۳۰۹ می فرمایند: جوری رفتار کنید که مومنین نسبت به شما سوء ظن پیدا نکنند. می فرمایند: «اتَّقُوا ظُنُونَ الْمُؤْمِنِينَ.»از گمانهای مومنین بپرهیزید. چرا؟ فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى جَعَلَ الْحَقَّ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ چون خداوند حق را بر زبان مومنین قرار داده است.»
2⃣ رعایت آداب و عرف مردم:
اگر میخواهیم رابطه مان با مردم خوب حفظ بشود، خوب است که آداب و عرف مردم را تا آنجایی که با شرع و عقل منافات ندارد را حفظ بکنیم.
حضرت در حکمت ۴۰۱ میفرمایند:« مُقَارَبَةُ النَّاسِ فِي أَخْلَاقِهِمْ أَمْنٌ مِنْ غَوَائِلِهِمْ . اینکه انسان در اخلاق و آدابی که مردم دارند، با آنها همراهی و همنشینی بکند، این خودش به نوعی باعث میشود که انسان از حیله ها و دشمنی ها و کینه های مردم در امان باشد.»
به همین دلیل در حکمت ۳۵ میفرمایند:« مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا يَكْرَهُونَ»کسی که در کاری که مردم خوششان نمی آید شتاب میکند، قَالُوا فِيهِ بِمَا لَا يَعْلَمُونَ. مردم در موردش حرفهایی میزنند که نسب به آن آگاهی ندارند.
🔻با این نگاه در حکمت ۱۲۳ می فرمایند: « طُوبَى لِمَنْ عَزَلَ عَنِ النَّاسِ شَرَّهُ »خوش به حال کسی که شرش را از مردم برکنار بدارد. یعنی با مردم جوری زندگی کنید که شری از شما به مردم نرسد.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
✅ سلسله مباحث مهدویت | مهدویت ۸
🔥 وضعیت #ایران پیش از #ظهور
💢 #مردی_از_قم در روایات
⚡️ ویژگی #قوم_سلمان (#قوم_مشرق)
⁉️ صاحبان #پرچمهای_سیاه روایات؟!
❇️ #سید_خراسانی در روایات شیعه
✨ رمزگشایی از #شعیببنصالح
💥 همپیمانی #خراسانی با یمانی
👿 ابعاد #فتنه_اکبر در ایران
💯 خراسانی در برابر #سفیانی ملعون
❌ پیش از این در هفت قسمت از سلسله مباحث مهدویت، درخصوص داعش و سفیانی، قرقیسیا و آرماگدون، دجال آخرالزمان، بازگشت مسیح در معیت امام مهدی علیهالسلام، آتش مشرق پیش از ظهور، ابعاد مختلف فتنه شام و در نهایت قیام مردم یمن و یمانی، صحبت کردیم...
اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💚
✅ #سلسله_مباحث_مهدویت ۸ (قسمت دوم)
🔥 وضعیت #ایران پیش از #ظهور
💢 #مردی_از_قم در روایات
⚡️ ویژگی #قوم_سلمان (#قوم_مشرق)
⁉️ صاحبان #پرچمهای_سیاه روایات؟
❇️ #سید_خراسانی در روایات شیعه
✨ رمزگشایی از #شعیببنصالح
💥 همپیمانی #خراسانی با #یمانی
👿 ابعاد #فتنه_اکبر در ایران
💯 خراسانی در برابر #سفیانی ملعون
🔴 دیدبانی کشورهای اثرگذار #عصر_ظهور
❌ مراحل انقلاب ایرانیان پیش از ظهور
📚 انقلاب ایران پیش از ظهور در منابع فریقین
💢 در قسمت اول مقاله هشتم سلسله مباحث مهدویت اثبات شد که #انقلاب شیعی با آرمان زمینهسازی #ظهور در #ایران تشکیل میشود و در احادیث متعدد #شیعه و اهلسنت به این موضوع تصریح شده. از جمله در کتاب الغیبۀ نعمانی به نقل از امام باقر، به انقلاب زمینهساز در مشرق اشاره شده که سرانجام به #حكومت_جهانی امام عصر متصل خواهد شد:
✅ كَأَنِّي بِقَوْمٍ قَدْ خَرَجُوا بِالْمَشْرِقِ يَطْلُبُونَ الْحَقَّ فَلَا يُعْطَوْنَهُ ثُمَّ يَطْلُبُونَهُ فَلَا يُعْطَوْنَهُ فَإِذَا رَأَوْا ذَلِكَ وَضَعُوا سُيُوفَهُمْ عَلَى عَوَاتِقِهِمْ فَيُعْطَوْنَ مَا سَأَلُوهُ فَلَا يَقْبَلُونَهُ حَتَّى يَقُومُوا وَ لَا يَدْفَعُونَهَا إِلَّا إِلَى صَاحِبِكُمْ قَتْلَاهُمْ شُهَدَاءُ أَمَا إِنِّي لَوْ أَدْرَكْتُ ذَلِكَ لَاسْتَبْقَيْتُ نَفْسِي لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ
🔺 قومی در #مشرق خروج (قیام و انقلاب) میکنند. حق خویش را از دشمن مطالبه میکنند ولى به آنان داده نمیشود، برای بار دوم، #حق خویش را از دشمن مطالبه میکنند اما به آنان داده نمیشود، وقتی چنين مىبينند، سلاحهای خویش را بر گردن خويش مىافكنند (کنایه از قدرتنمایی نظامی یا حمله به دشمن)، پس آنچه مىطلبند به ايشان میدهند ولى از پذيرفتن آن خوددارى مىكنند، تا اينكه #قیام کرده و پرچم حکومت خویش را به امام عصر تحویل میدهند، کشتههای این انقلاب و قیام، شهید محسوب میشوند، بدانيد اگر من آن زمان را درک کنم، حتماً خود را براى #امام_مهدی نگاه مىداشتم [الغیبۀ نعمانی صفحه ۲۷۳]
🔹 محتوای حدیث فوق به نقل از پیامبر توسط محمد بن سلیمان اسدی کوفی در کتاب المناقب[مناقب الإمام أميرالمؤمنين کوفی جلد ۲ صفحه ۱۱۰] (از عالمان زیدیه در بین سالهای ۲۴۰ تا ۳۲۰ قمری)، قبل از مرحوم نعمانی (وفات ۳۶۰ ق) نیز نقل شده
🔹 مضون حدیث الغیبۀ نعمانی در منابع فریقین شیعه و اهل سنت نیز گزارش شده؛ از جمله در دلائل الإمامۀ از پیامبر، مراحل انقلاب ایران قبل از ظهور چنین ترسیم شده:
✅ قَالَ رَسُولُ اللَّه: إِنَّا أَهْلُ بَيْتٍ اخْتَارَ اللَّهُ لَنَا الْآخِرَةَ عَلَى الدُّنْيَا، وَ إِنَّ أَهْلَ بَيْتِي سَيَلْقَوْنَ بَعْدِي بَلَاءً وَ تَطْرِيداً وَ تَشْرِيداً، حَتَّى يَجِيءَ قَوْمٌ مِنْ هَاهُنَا وَ أَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى الْمَشْرِقِ أَصْحَابُ رَايَاتٍ سُودٍ، يَسْأَلُونَ الْحَقَّ فَلَا يُعْطَوْنَهُ حَتَّى أَعَادَهَا ثَلَاثاً فَيُقَاتِلُونَ فَيُنْصَرُونَ، وَ لَا يَزَالُونَ كَذَلِكَ حَتَّى يَدْفَعُونَهَا إِلَى رَجُلٍ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي، فَيَمْلَأَهَا قِسْطاً وَ عَدْلًا، كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً، فَمَنْ أَدْرَكَهُ مِنْكُمْ فَلْيَأْتِهِ وَ لَوْ حَبْواً عَلَى الثَّلْج [دلائل الإمامۀ طبری ص۴۴۲]
📚 مشابه این حدیث در دیگر منابع شیعی همچون کتاب شرح الأخبار ابنحیون جلد۳ ص۴۰۱؛ کشف الغمۀ اربلی ج۲ ص۴۷۲؛ الدر النظیم فی مناقبالائمه ابنحاتم شامی ص۷۹۹؛ العدد القویۀ حلی ص۹۱؛ منتخب الانوار المضیئۀ نیلی نجفی ص۴۴؛اثبات الهداۀ شیخ حرعاملی ج۵ ص۲۲۵؛ بهجۀ النظر ص۱۷۴؛ حلیۀ الأبرار ج۶ ص۴۶۲ و غایۀ المرام محدث بحرانی ج۷ ص۱۰۴؛ الملاحم و الفتن ابنطاووس ص۱۱۸؛ بحرالانوار علامه مجلسی ج۵۱ ص۸۳؛ ریاض الأبرار فی مناقب الائمه جزائری ج۳ ص۳۵ و ۱۷۴؛ نیز نقل شده
♦️ در منابع اهلسنت نیز به وفور از پیامبر، مضمون احادیث شیعی نقل شده؛
💥 ادامه این بحث جذاب را در قسمت سوم سلسله #مباحث_مهدویت ۸ بخوانید 🇮🇷
اللهم عجل لولیک الفرج 💚
🌹امام زمان (عج) :هر يك از شما بايد كارى كند كه با آن به محبّت ما نزديك شود
📚بحارالأنوار ، ج 53 ، ص 176
#نیمه_شعبان
🔴 سوال / چرا امام زمان، قائم آل محمد نامیده شد؟
♦️ابوحمزه ثمالی می گوید: از حضرت امام محمد باقر (عليه السلام) پرسيدم: اى فرزند رسول خدا! مگر شما ائمه، همه قائم به حق نيستيد؟
♦️فرمود: بلى!
♦️عرض كردم: پس چرا فقط امام زمان (عليه السلام) قائم ناميده شده است؟
♦️فرمودند: هنگامى كه جدّم امام حسين عليه السّلام كشته شد فرشتگان گريستند و ضجّه زده و به درگاه الهى ناليده و گفتند: اى خدا و اى سرور ما آيا از كسى كه برگزيده و فرزند برگزيده و بهترين خلق تو را كشته غافل هستى؟
♦️خداى عزّ و جلّ به ايشان وحى نمود: اى ملائكه من آرام باشيد قسم به عزّت و جلال خودم از قاتلين او انتقام خواهم گرفت اگر چه در زمان بعد باشد، سپس ائمّه اى كه از فرزندان امام حسين عليه السّلام هستند را به ايشان نشان داد، آنها مسرور و خوشحال شدند در بين فرزندان حضرت يكى از آنها ايستاده و نماز مى خواند، حقّ تعالى فرمود: با اين قائم از قاتلين انتقام خواهم گرفت.
📚منبع:علل الشرائع صفحه531
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺«امشب» بگو میان قُنوتت به صد نیاز
«عَجّل علی ظُهورکَ یا فارسَ الحِجاز»
🌺هر دم بگو به اشک روان رو به آسمان
«عَجّل علی ظُهورکَ یا صاحِبَ الزَمان»
🌺 میلاد حضرت مهدی(عج) مبارک باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹چرا امام زمان(عج) از دیدگان مخفی شدند؟
🎙سخنرانی رهبر معظم انقلاب در سال 1353
@Farsna (2)_5897693729015203733.mp3
4.8M
🎙سرود | امشب لبالب میشود دخل همه خمارها
🌺 میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، مهدی موعود (عج) مبارکباد
اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💚