نور الاصفیاء:
مراسم شهادت امام حسن عسگری(ع)
سخنران: حجتالاسلام والمسلمین نصیری
مداحان:
قضایی، حدادپور ودیگر مداحان اهل بیت(ع)
زمان: چهارشنبه ۲۱شهریور ۱۴۰۳
ساعت ۲۱
هیئت محبان الزهراء(س)-خلیج
https://eitaa.com/Mohebanealzahra18
May 11
15.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 آثار منفی خشم در زندگی مادی و معنوی از زبان مرحوم آیت الله فاطمی نیا
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
با جمله و کلمه نمیشه حس خوب این عکس رو توصیف کرد❤️
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
خیلی ها بهانه گرما،سرما،سردرد،دل درد وهزارتا بهانه دیگه میارن که از نماز فرار کنن،اما چیزی در این عشق بازی هست که این حقیر ازبیانش عاجزم وبه این سخن عارف بالله آقاسید علی قاضی که فرمودند : هرکس نمازش را اول وقت خواند و به مقامات نرسید مرا لعنت کند؛ نماز را بازاری به جا نیاورید؛ اگر نماز حفظ شود همه چیزتان حفظ می شود،اکتفا میکنم.
- پس هر که از انحراف یا گناه وصیّت کننده بیم داشت، و میانشان سازش داد، گناهی بر او نیست همانا خدا آمرزندهی مهربان است
183 - ای اهل ایمان! روزه بر شما واجب شد چنان که بر امّتهای گذشته واجب شده بود، باشد که پرهیزکار شوید
184 - روزهای شمرده شدهای را [روزه بدارید] و هر که از شما بیمار یا در سفر باشد، روزهای دیگری [روزه بگیرد]، و بر کسانی که روزه طاقت فرساست در عوض [هر روز] تهیدستی را طعام دهند، و هر که با میل کار خیری کند آن برایش بهتر است، و روزه گرفتن برای شما بهتر است، اگر میدانستید
185 - ماه رمضان ماهی است که قرآن به عنوان راهنمای مردم و حجّتهای روشنگر و فارق میان حق و باطل در آن نازل شده است پس هر که از شما این ماه را دریافت، روزه بگیرد و هر که بیمار یا در سفر بود، به همان تعداد در روزهای دیگر [قضا کند] خدا برای شما آسانی میخواهد و سختی نمیخواهد و تا [بدین ترتیب] [تعداد] روزها را کامل کنید و خدا را به خاطر این که هدایتتان کرده بزرگ دارید، و باشد که سپاسگزاری کنید
186 - و چون بندگان من از تو در بارهی من بپرسند، همانا من [به آنها] نزدیکم و دعای دعا کننده را وقتی که مرا بخواند پاسخ میدهم، پس آنها نیز دعوت مرا اجابت کنند و به من ایمان بیاورند، باشد که راه یابند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏 یازده نفر از فرماندهان لشکر امام مهدی علیهالسلام از اروپا هستند!
#کلیپ | #استاد_شجاعی #استاد_یوسفی
منبع : جلسه ۱۳ از مبحث استغاثه / دعا و استغاثه برای فرج
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▶️ در فتنهها و شدائد آخرالزمانی؛ میتوانید منتظران واقعی را از میزان آرامش و امیدشان، از مدعیان انتظار تفکیک کنید!
#کلیپ | #استاد_شجاعی
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گمان نکنید در حکومت امیرالمومنین همه در حد سلمان و ابوذر بودند
حجت الاسلام عالی:
🔹️آیا با وجود برخی مدیران و فرماندهان فاسد منصوب شده امیرالمومنین و امام حسن مجتبی حکومت ایشان اسلامی بود یا نبود؟
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
علامه محمد تقی جعفری مي گفتند:
برخي از جامعه شناسان برتر دنيا در دانمارک جمع شده بودند تا پيرامون موضوع مهمي به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضوع اين بود: «ارزش واقعي انسان به چيست؟»
برای سنجش ارزش بسياري از موجودات، معيار خاصي داريم. مثلا معيار ارزش طلا به وزن و عيار آن است. معيار ارزش بنزين به مقدار و کيفيت آن است. معيار ارزش پول پشتوانه آن است؛ اما معيار ارزش انسانها در چيست.
هر کدام از جامعهشناسان، سخناني گفته و معيارهاي خاصي ارايه دادند.
هنگامي که نوبت به بنده رسيد، گفتم: اگر ميخواهيد بدانيد يک انسان چقدر ارزش دارد، ببينيد به چه چيزي علاقه دارد و به چه چيزي عشق میورزد.
کسي که عشقش يک آپارتمان دو طبقه است، در واقع ارزشش به مقدار همان آپارتمان است. کسي که عشقش ماشينش است، ارزشش به همان ميزان است. اما کسي که عشقش خدای متعال است، ارزشش به اندازه خداست.
علامه فرمودند: من اين مطلب را گفتم و پايين آمدم. وقتي جامعه شناسان سخنان من را شنيدند، براي چند دقيقه روی پای خود ايستادند و کف زدند.
هنگامي که تشويق آنها تمام شد، من دوباره بلند شدم و گفتم: عزيزان، اين کلام از من نبود، بلکه از شخصي به نام علی (عليهالسلام) است.
آن حضرت در نهجالبلاغه مي فرمايند: «قِيمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»؛ «ارزش هر انساني به اندازه چيزی است که دوست میدارد (آن را خوب میداند)».
وقتي اين کلام را گفتم، دوباره به نشانه احترام به وجود مقدس اميرالمؤمنين علي (عليهالسلام) از جا بلند شدند.
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امام حسن عسکری سلام الله علیه؛ پناهگاهِ عالمیان
امام اینطوری روی ما شیعیان نظر داره
درخواستی داشتید حیا نکنید
شهادت پدر امامزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را تسلیت عرض میکنم.
حجت الاسلام حامد کاشانی
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
- در شبهای روزه برای شما نزدیکی با همسرانتان حلال شد آنها برای شما لباسند و شما برای آنها لباسید خدا میدانست که شما به خود خیانت میکنید، پس از شما درگذشت و شما را بخشید پس حالا با آنها مباشرت کنید و آنچه را خدا بر شما مقرر کرده است طلب نمایید، و بخورید و بیاشامید تا رشته سپید [بامداد] از رشته سیاه [شب] نمایان شود، آنگاه روزه را تا شب به پایان برید، و در حالی که در مساجد معتکفید با زنان میامیزید اینها حدود الهی است، پس به [حریم] آنها نزدیک نشوید بدینسان خدا آیات خویش را برای مردم روشن میسازد، باشد که تقوا پیش گیرند
188 - و در روابط خود اموال یکدیگر را به ناحق مخورید و برای خوردن بخشی از اموال مردم به گناه، [قضیّه] آن را به حاکمان مکشانید در حالی که شما [حقیقت را] میدانید
189 - از تو در بارهی هلالها میپرسند، بگو: آن تقویمی برای مردم و موسم حجّ است، و نیکی آن نیست که از پشت خانهها وارد شوید، بلکه نیکی آن است که شخص تقوا پیشه کند و از در خانهها وارد شوید و از خدا بترسید تا شاید رستگار شوید
190 - و در راه خدا با کسانی که با شما میجنگند نبرد کنید ولی تجاوز نکنید همانا خدا تجاوزگران را دوست ندارد
سلام و درود خدمت شما خوبان
بمناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)به چند نمونه از سیره علمی و عملی امام عزیز میپردازیم و امروز در مورد زندگی امام عسکری(ع)بیشتر شناخت پیدا میکنیم
امام حسن عسکری(ع) فرزند امام هادی(ع) و پدر حضرت مهدی موعود(عج) هست. با آن که محدودیتهایی از سوی حاکمان غاصب عباسی در حق ایشان اعمال شد و ایشان در بازداشت و حبس خانگی در پادگان نظامی بود؛ اما آن حضرت از راههای گوناگون تلاش میکرد تا مسیر امامت را حفظ کرده و شیعیان را به آن راه هدایت کند.
بر اساس فرموده نورانی رسول خدا(ص) تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) تنها راه نجات انسان از گمراهیهای میباشد از همین رو سبک زندگی امام حسن عسکری(ع) که تجلی عملی آیات قرآن است میتواند در فراهم نمودن زمینه دستیابی به سعادت دنیوی و آخروی انسانها را فراهم نماید. زیرا زندگی سراسر نور آن امام معصوم سرشار از درسهای حیات بخشی میباشد که میتواند الگو گیری از سبک زندگی آن حضرت همه ما را به حیاط طیبه قرآنی هدایت کند.
از همین رو به برخی از مصداقهای سبک زندگی قرآنی آن حضرت اشاره میشود:
بندگی و نیایش
از آن جایی که پیشوایان دین و اهل بیت(ع)، عارفترین و خداشناسترین افراد بودند، از این رو در عبادت و بندگی و شب زنده داری و سجود در پیشگاه خداوند، از همه پیشتازتر و کوشاتر بودند و از انس با پروردگار و تلاوت کتاب خدا در دل شب و اطاعت آفریدگار، لذّت می بردند.
امام ابومحمد حسن عسکری(ع)، عابدترین فرد اهل زمان خود بود. از همه بیشتر در اطاعت خداوند بود و شبها را با نماز و خواندن قرآن و سجده در مقابل خدای متعال به صبح می رساند. (حیاه الامام العسکری)
ما به عنوان شیعیان باید از زندگی ایشان سرمشق بگیرم و زندگی را بیهوده به لهو و لعب نگذرانیم و چنان که آیات سوره مزمل به ویژه آیه ۲۰ آن بیان کرده بیشتر وقت خویش را به قرائت قرآن و نماز و عبادت بگذرانیم؛ البته باید گفت که بندگی و عبادت هرکس، به تناسب معرفت و خداشناسی اوست.
در حالات امام حسن عسکری(ع) سید بن طاووس میگوید: «کانَ الاِمامُ الْحَسَنُ علیه السلام یَتَّجِهُ فی صَـلاتِهِ بِقَلْبِهِ وَ مَشاعِرِهِ نَحْوَاللّهِ خالِقِ الْکَوْنِ وَ واهِبِ الْحَیاهِ فَلَمْ یُشَمِّرْ وَ لَمْ یَحْفِلْ بِاَیَّ شَأْنٍ مِنْ شُؤُونِ الدُّنْیا مادامَ یُصَلّی؛ امام عسکری(ع) در نماز با قلب و تمام وجود متوجه خداوند جهان آفرین و حیات بخش میشد و تا وقتی که در حال نماز بود، به کاری از کارهای دنیا نمیپرداخت و خوشحال نمیشد.» (حیاه الامام العسکری، ص ۳۴)
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
بردباری و بخشش
از دیگر خصوصیات ایشان استقامت و صبر در زندگی و مشکلات بود. با توجه به شرایط سخت حبس خانگی در تمام عمر میتوان دریافت که صبر و استقامت ایشان تا چه اندازه بوده است.
هم چنین ایشان اهل اکرام و احسان بوده و هرگز بدی را با بدی پاسخ نداده بلکه به نیکی پاسخ بدی را میداده است. القرشی گوید: «قَدْ کانَ مِنْ اَحْلَمِ النّاسِ، وَ اَکْظَمِهِمْ لِلْغَیْظِ، وَ قَدْ قابَلَ مَنْ اَساءَ اِلَیْهِ بِالْعَفْوِ وَ الصَّفْحِ عَنْهُ: امام عسکری(ع) از بردبارترین و صبورترین مردم و فرو برندهترین مردم نسبت به خشم و غضب بود و کسی را که به او بدی میکرد با صبر و گذشت با او روبرو میشد.» (حیاه الامام العسکری، ص ۳۹)
اِبِن شَهر آشُوب نیز میگوید: «بَریءٌ مِنَ الْعَیْبِ، اَمینٌ عَلَی الْغَیْبِ، مَعْدِنُ الْوِقارِ بِلا شَیْبٍ، خافِضُ الطَّرْفِ واسِعُ الْکَفِّ، کَثیرُالْحِباءِ، کَریمُ الْوَفـاءِ؛ امام عسکری(ع) از هرگونه عیب به دور و بر غیب امین بود، معدن وقار در اوج جوانی، چشمپوش (از عیوب و خطا) و خود نگهدار، زیادبخشنده و نیکو وفاء کننده بود.» (مناقب ابن شهرآشوب، ج ۴، ص ۴۲۱)
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
همدردی و یاری برادران دینی
انسان مطلوب در فرهنگ و اندیشه اهل بیت(ع) کسی است که در حیات مادی تنها به فکر نجات و آسایش خود نباشد، بلکه در عین تلاش و پویایی برای رسیدن به زندگی مطلوب مادی و معنوی به فکر دستگیری و نجات همنوعان خود است، از این رو این چنین انسانی از فقر مادی و فرهنگی دیگران رنجیده خاطر شده و سعی خود را به کار میبندد تا اینکه از آلام نشأت گرفته از فقر فرهنگی و مادی بکاهد، در فرهنگ و سیره امام حسن عسکری(ع) به خوبی میتوان توجه به این نکات را مشاهده کرد، برای نمونه در روایتی بسیار زیبا و ماندگار از ایشان نقل شده است: «خَصْلَتَانِ لَیْسَ فَوْقَهُمَا شَیْءٌ الْإِیمَانُ بِاللَّهِ وَ نَفْعُ الْإِخْوَانِ: دو خصلت است که بهتر و بالاتر از آنها چیزی نیست: ایمان به خدا و سود رساندن به برادران». (تحف العقول، ص ۴۸۹)
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
رسیدگی به محرومان
مسئولیتمداری امام حسن عسکری(ع) در حضور فقر زدایی از جامعه بر اهل علم پوشیده نیست، حکایات فراوانی در این خصوص در منابع روایی نقل شده است، که حضرت به امور بینوایان و نیازمندان رسیدگی میکردند، نه تنها خود ایشان به طور مستقیم در رفع نیازمندان اقدام میکردند، بلکه به برخی از وکلا و سربازن سرّی و خود نیز مأموریت رسیدگی به امور آنها را ابلاغ کرده بودند. (سازمان وکالت و نقش آن در عصر ائمه(ع)، انتشارات موسسه امام خمینی(ره)، محمد رضا جباری، ج ۱، ص ۲۹۶)
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
برنامهریزی صحیح در امور اقتصادی زندگی
برنامهریزی صحیح در زندگی موجب رشد اقتصادی و از زیر ساختهای توسعه اجتماعی و بالندگی اقتصادی یک جامعه محسوب میشود این مهم در سیره «امام حسن عسکری(ع)» به خوبی دیده میشود.
در روایت پیرامون ترویج فرهنگ صرفه جویی آمده یکی از یاران «امام یازدهم(ع)» به نام محمد بن حمزه سروری میگوید: توسط ابوهاشم جعفری که با هم دوست بودیم، نامهای به محضر «امام حسن عسکری(ع)» نوشته و درخواست کردم که ایشان دعا کند تا خداوند متعال در زندگی من گشایشی ایجاد بفرماید وقتی که جواب را توسط ابوهاشم دریافت کردم، آن حضرت نوشته بودند: «مات ابن عمک یحیی بن حمزه و خلف ماه الف درهم و هی وارده علیک، فاشکرالله و علیک بالاقتصاد و ایاک و الاسراف، فانه من فعل الشیطنه؛ پسر عمویت یحیی بن حمزه از دنیا رفت و مبلغ صد هزار درهم ارث باقی گذاشت و این درهمها بر تو به ارث به تو میرسد پس خدا را سپاسگذاری کن و بر تو باد به میانه روی، و از اسراف بپرهیز که اسراف از رفتارهای شیطانی است. بعد از چند روزی، پیکی از شهر حران آمده و اسنادی را مربوط به دارایی پسر عمویم به من تحویل داد. من با خواندن نامهای که بین آن اسناد وجود داشت، متوجه شدم که پسرعمویم یحیی بن حمزه دقیقا همان روزی فوت کرده است که امام آن خبر را به من داد. به این ترتیب از تنگدستی و فقر رهایی یافته و بعد از ادای حقوق الهی و احسان به برادرهای دینیام، طبق دستور «امام حسن عسکری (ع)»زندگی خود را بر اساس میانه روی تنظیم نموده و از اسراف و ولخرجی پرهیز نمودم و به این ترتیب زندگی ام سامان یافت در حالی که در گذشته فردی مبذر و اسراف کار بودم.»
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسن عسکری علیه السلام:
از ما حیا نکن! هر چی میخوای از ما بخواه
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا امام حسن عسکری بلندشو ببین پسرت به چه روزی افتاده
الطرید الشرید الفرید
#امام_زمان
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
نور الاصفیاء
سلام و درود خدمت شما خوبان بمناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)به چند نمونه از سیره علمی و عملی امام عزی
زندگینامه و جزئیات مهم دوران امامت امام حسن عسکری (ع):
امام حسن عسکری (ع) یازدهمین امام شیعیان است که در سال 232هجری در مدینه به دنیا آمد. نام پدر ایشان، امام هادی(ع) و نام مادر او حدیث ( سوسن، سلیل است که در منابع مختلف اسامی متفاوتی ذکر شده است) می باشد. مادر ایشان زن پرهیزگاری بود که در سفر امام عسکری(ع) به سامرا همراه امام(ع) بود و در سامرا از دنیا رحلت کرد. پدر بزرگوار امام حسن عسکری در سن 23 سالگی ایشان به شهادت رسید و بعد از آن امام عسکری(ع) به مدت 6 سال عهده دار امامت بود. ایشان در مدت کوتاه خلافت خود با سه تن از خلفای عباسی همدوره بود و از جانب این خلفا به شدت تحت فشار و محدودیت بود، به طوری که علاوه بر سکونت اجباری در محله نظامی حتی آن حضرت را در زندان نیز محبوس نمودند.
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
دوران امامت
به طور کلی دوران عمر 29ساله امام حسن عسکری (ع) به سه دوره تقسیم می گردد:
دوره اول 13سال است که زندگی آن حضرت در مدینه گذشت.
دوره دوم 10سال در سامرا قبل از امامت.
دوره سوم نزدیک 6 سال امامت آن حضرت می باشد.
دوره امامت حضرت عسکری (ع) با قدرت ظاهری 3 تن از خلفای بنی عباس همراه بود. امام 3 سال از دوران امامت خود را در زندان گذراند. زندانبان آن حضرت دو غلام ستمکار برای زار و اذیت بیشتر امام گماشته بود، ما تاثیر امام بر آنها به گونه ای بود که خوش رفتار و صالح شده بودند.
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
دلیل مشرف نشدن امام حسن عسکری(ع) به مکه
خلفای عباسی چنان بر امام سخت گرفتند او را همچون پدرش در پادگان سامرا تحت نظارت و مراقبت دائمی نگاه داشتند که ایشان در تمام عمر خود نتوانستند حتی برای یک بار به زیارت خانه خدا و قبر پیامبر در مدینه برود لذا تنها امامی است که به مکه نرفته است. ایشان حتی به بعضی از شیعیان خود هم پس از بر عهده گرفتن هزینه سفرشان وکالت می داد تا به نیابت از او به کربلا که فاصله زیادی با سامرا نداشت رفته، قبر امام حسین(ع) را به نیابت از او زیارت کنند و تربت امام حسین را برای او سوغات آورند.
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313
شهادت امام حسن عسکری (ع)
شهادت آن حضرت را روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال 260هجری ذکر کرده اند.
در مورد علت مرگ امام حسن عسکری(ع) اختلاف نظر وجود دارد؛ بر اساس نظر شیعیان ایشان با سم خلیفه کشته شد،اما به اعتقاد برخی دیگر، او بر اثر بیماری از دنیا رفته است. به گفتهٔ طبرسی، برخی از امامیه بر اساس حدیثی که به مقتضای آن، همهٔ ائمه به شهادت از دنیا می روند، باور داشتند که حسن عسکری نیز مسموم شده است
فرزند عبیدالله بن خاقان گوید:روزی برای پدرم (که وزیر معتمد عباسی بود) خبر آوردند که امام حسن عسکری(ع) رنجور شده، پدرم به سرعت تمام نزد خلیفه رفت و خبر را به خلیفه داد. خلیفه پنج نفر از معتمدان و مخصوصان خود را با او همراه کرد.
یکی از ایشان نحریر خادم بود که از محرمان خاص خلیفه بود، امر کرد ایشان را که پیوسته ملازم خانه آن حضرت باشند و بر احوال آن حضرت مطلع گردند. طبیبی را مقرر کرد که هر بامداد و پسین نزد آن حضرت برود، و از احوال او آگاه شود. بعد از دو روز برای پدرم خبر آوردند که مرض آن حضرت سخت شده است، و ضعف بر او مستولی گردیده. پس بامداد سوار شد، نزد آن حضرت رفت و طبیبان را که عموما اطبای مسیحی و یهودی در آن زمان بودند، امر کرد که از خدمت آن حضرت دور نشوند و قاضی القضات (داور داوران) را طلبید و گفت ده نفر از علمای مشهور را حاضر گردان که پیوسته نزد آن حضرت باشند.
و این کارها را برای آن می کردند که آن زهری که به آن حضرت داده بودند بر مردم معلوم نشود و نزد مردم ظاهر سازند که آن حضرت به مرگ خود از دنیا رفته، پیوسته ایشان ملازم خانه آن حضرت بودند تا آنکه بعد از گذشت چند روز از ماه ربیع الاول سال 260 ه. ق آن امام مظلوم در سن 29سالگی از دار فانی به سرای باقی رحلت نمود.پس از رحلت امام حسن عسکری(ع) خلیفه به دنبال فرزند ایشان بود زیرا می دانست که فرزند آن امام بر عالم امامت خواهد کرد و موجب هلاکت باطل خواهد شد. به همین دلیل ت مدتها به دنبال فرزند گرامی امام بود تا او را نابود سازد.
https://eitaa.com/entezarsahebolamr313