#اینستا
#جایگاه_والدین
#اخلاق
چگونه ب پدر و مادر خدمت کنيم تا عبادت محسوب شود
عمدهترين راههايي كه انسان ميتواند در قبال پدر ومادر انجام دهد و عبادت الهي را به جا اورد از قرار ذيل مي باشد:
1 . رعايت ادب در مقابل پدر و مادر؛
ادب و احترام در برابر پدر و مادر از عناصر حياتي است كه سعادت و خوشبختي انسان وابسته به آن ميباشد. خانههايي كه اخلاق و آداب اسلامي در آن مراعات نميشود، از احساس لذت و صفاي زندگي محروماند. فرزنداني كه احترام و ادب پدر و مادر را حفظ و رعايت نميكنند، عاقبت خوبي ندارند، خداوند در قرآن ميفرمايد: «لاتعبدون الّا الله و بالوالدين احساناً؛ جز خداوند را نپرستيد و در برابر پدر و مادر نيكي كنيد، يكي از مصاديق نيكي كردن، برخورد نيك و رعايت ادب در مقابل آنها است.
2 . خدمت كردن به پدر و مادر؛
والدين حق بزرگي بر گردن ما دارند؛ زيرا زحمتهاي طاقتفرسايي را به خاطر ما متحمل شدهاند. از شيرة وجودشان مايه گذاشته و ما را بزرگ كردهاند. ما بايد اين زحمات پدر و مادرمان را جبران كنيم. در مشکلات و گرفتاري ايشان، در ايامي که نياز به کمک ما دارند ، در بيماري ها و بي پولي ها حواسمان به انها باشد به خصوص در دوران پيري كه ضعيف و ناتوان ميشوند و دستشان از همه جا كوتاه ميگردد. هم در روايات و هم در آيات قرآن به اين نكته اشاره شده كه در دوران پيري و ناتواني پدر و مادر بايد كمك كنيم. مادران بيشتر نياز به كمك دارند پس وظيفة مادر مقابل مادرمان بيشتر است. خداوند توصيه نموده است كه در دوران پيري پدر و مادر به آنها كمك نمايند. خداوند ميفرمايد: و وصينا الانسان بوالدين حسناً؛ ما به انسان توصيه نمودهايم كه به پدر و مادر خود خدمت نموده و به نيكي برخورد كنند.
3 . ابراز محبت به پدر و مادر:
دوست داشتن پدر و مادر كافي نيست. بايد ميزان علاقه و دوستيمان را نسبت به آنها ابراز كنيم. پدر و مادر در صورتي از ما راضي ميشوند كه بدانند ما واقعاً آنها را دوست داريم و به آنها عشق ميورزيم.
4 . حرف شنوي و اطاعت از پدر و مادر؛
يكي از شاخصهاي مهم در خوب بودن ما اين است كه از پدر و مادر حرف شنوي داشته باشيم. همه پدر و مادرها سعادت و خوشبختي فرزندانشان را ميخواهند. هيچ كسي دوست ندارد كه فرزندش بدبخت و بيچاره شود. لذا دستورات والدين به خاطر اين است كه فكر ميكنند اين كار به صلاح فرزندش ميباشد. البته در برخي موارد هم ممكن است تشخيص آنها اشتباه باشد. بنابراين، اصل نيت و انگيزه والدين خوب است، حتي در مواردي كه پدر و مادر كاري را از ما ميخواهند يا براي ما انجام ميدهند كه ما يقين داريم اين كار و اين تصميم به صلاح ما نيست و پيامد منفي دارد، باز هم نبايد به صورت صريح و فوري مخالفت كنيم، بايد كاملاً احترام آنها را حفظ نموده و با رعايت احترام و ادب برخورد نماييم. اگر ميدانيم تصميم و تشخيصشان اشتباه است، بايد با استدلال و منطق براي آنها توضيح دهيم كه اين كار به صلاح ما نيست. به تعبير ديگر، تصميم و پيشنهاد پدر و مادر را با ملايمت و نرمي نقد كنيم، اما به هيچ وجه در مقابل خودشان موضعگيري نكنيم، شخصيت آنها غير از تصميم و تشخيصشان است.
5 . احترام به پدر و مادر؛
در برخي موارد ممكن است پدر و مادر ناخواسته يا براساس يكسري عوامل ديگر رفتار نامطلوبي نسبت به ما انجام دهند. مثلاً هميشه ما را سرزنش كنند. يا سخنان زشت و ناروا بگويند. در اين گونه موارد نيز بايد احترام آنها را حفظ كنيم. پدر و مادر وظيفه دارند كه ما را خوب تربيت كنند و به نيازهاي ما رسيدگي نمايند، ما هم وظيفه داريم كه احترام آنها را نگه داريم. اگر پدر و مادر به وظيفه خود عمل نكردند، و برخورد ناشايسته و نادرستي با ما داشتند، اين دليل نميشود كه ما هم به وظيفه خود عمل نكنيم و نسبت به آنها بياحترامي نماييم. خداوند از ما خواسته است كه هميشه و حتي در اين گونه موارد هم احترام پدر و مادر را حفظ نماييم و فرزند خوبي براي آنها باشيم.
6 . رعايت ارزش هاي ديني در زندگي:
هم كارهاي خوب ما و هم كارهاي بد ما به نحوي به پدر و مادر ما برميگردد. ما در واقع دستپرودة آنها هستيم. اگر ما كارهاي خوب انجام دهيم و ارزشهاي اسلامي را در زندگي خود محور قرار دهيم، خداوند، به پدر و مادر هم پاداش نيك عطا ميكند، زيرا آنها تلاش كردهاند و زمينة تربيت مذهبي ما را فراهم نمودهاند.
جامعه نيز از پدر و مادر به نيكي ياد ميكنند. وقتي ديگران كارهاي خوب ما را ببينند، ميگويند: خدا رحمت كند پدر و مادرش را كه چنين فرزندي تربيت نموده و تحويل جامعه دادهاند. اگر پدر و مادر ما زنده باشند از احترام و ارزش اجتماعي نزد ديگران برخوردار ميشوند، و اگر فوت كرده باشند، باز هم دعاي خير مردم در حق آنان مستجاب خواهد شد.
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
✅✅✅✅✅✅✅✅
#فرزندپروری
#تکنیک_پاداش_و_امتیاز
🔴اصول تکنیک پاداش و امتیاز
👈🏼پاداش قبل از انجام رفتار مطلوب کودک داده نشود. لذا تا کار مطلوب بهصورت کامل انجام نگرفته به او پاداش داده نمیشود.
👈🏼تنوع در پاداش وجود داشته باشد تکرار زیاد یک پاداش ارزش آن را از بین میبرد.
👈🏼والدین نباید جلوی بچهها کم بیاورند جیب آنها باید پر از جایزه و فرصت باشد. مثل ایجاد فعالیتهای سرگرمکننده برای کودکان که موردعلاقه آنها هم هست.
👈🏼والدین باید کارهایی را که در حکم پاداش است، بشناسند که در تکنیک #ایجاد_فعالیتهای_سرگرم_کننده به آن اشاره شد.(مانند فرصت تماشای تلویزیون، بازی با دوست، پارک، بازی با اسباببازی خاص، شنا و غیره) بعد آنها را با رفتارهای مطلوب کودک همراه کنند، نه با رفتارهای نامطلوب او.
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
#اینستا
#مشاوره
نقش استرس و اضطراب در تشدید بیماری ها
پرسش:
استرس چه تأثیری در ابتلا یا آسیب پذیری انسان ها به بیماری های عفونی مثل کرونا دارد؟ [آیا اضطراب باعث می شود زودتر دچار کرونا یا هر بیماری دیگری بشویم؟]
پاسخ:
استرس یا فشار روانی هم از جهت روانی و هم جسمی برای افراد مشکل ساز است و زمینه ابتلای به انواع اختلالات و بیماری ها را فراهم می کند. چون سؤال اختصاصاً درباره بیماری های جسمی و عفونی است در ابتدا توضیح کوتاهی درباره تأثیر استرس بر ترشح هورمون ها عرض می کنم و سپس به پاسخ سؤال می پردازم.
استرس که ناشی از احساس تهدیدی در محیط است، سبب افزایش تولید و آزادسازی هورمون های آدرِنالین (اپی نفرین) و کورتیزول که هورمون های استرس نامیده می شوند، می شود.
آدرِنالین که به وسیله بخش مرکزی غده فوق کلیوی ترشح می شود، بیشتر روی دستگاه سمپاتیک تأثیر می گذارد و فرد را برای جنگ وگریز آماده می کند، فشارخون را بالا می برد و ...، اما هورمون کورتیزول که به وسیله بخش خارجی غده فوق کلیوی ترشح می شود ذخایر انرژی را فعال می کند و موجب افزایش انگیختگی، گوش به زنگی، توجه متمرکز و محدود کردن پاسخ های ایمنی می گردد. این حالت ها درواقع فرد را برای مقابله با تهدید درک شده آماده می کند.
در پاسخ به سؤالتان باید گفت که اثری که افزایش ترشح هورمون کورتیزول بر سرکوب سیستم ایمنی بدن، با کاهش تعداد ائوزنوفیل ها و لنفوسیت ها (که جزو گلبول های سفید خون هستند) دارد، می تواند بدن را در مقابله با عوامل تهدیدی مانند باکتری ها و ویروس ها آسیب پذیر کند. درحالی که فعال بودن سیستم ایمنی می تواند از ابتلای به بسیاری از بیماری به واسطه حذف عامل بیماری زا به وسیله گلبول های سفید و سایر بخش های سیستم ایمنی بدن، بکاهد. ازاین رو احتمال ابتلا به بیماری های عفونی مانند بیماری کرونا که در انواع مختلفش باعث عفونی شدن سیستم تنفسی می شود، افزایش پیدا می کند.
بنابراین استرس یا همان فشار روانی با سرکوب سیستم ایمنی، می تواند باعث شود افراد بیشتر در معرض بیماری های عفونی ازجمله کرونا قرار گیرند و لازم است افراد با امید و توکل به خداوند و با کاربست رفتارهای حمایتی، شوخ طبعی، فنون خودآرام سازی، فنون توجه برگردانی، مشغول شدن به اهداف خود و ...، از شدت فشارهای روانی بکاهند و آرامش بیشتری داشته باشند تا کمتر در معرض آسیب قرار گیرند.
https://user.pasokhgoo.ir/channel/p/crona_moshavere
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
✅✅✅✅✅✅✅✅
#تربیتی
#ترس_کودکان
💢چگونه با انواع #ترس های کودکان رویارو شویم:
به طور کلی از چیز های ناشناخته و از فضای مبهم و تاریک که نمی تواند شناخت درست از محیط به دست آورد می ترسد به همین سبب هست که بسیاری از کودکان و حتی بزرگترها در رویارویی با موقعیت های تاریک دچار ترس و تعجب می شوند. پس با هر یک از انواع #ترس زیر به صورت منطقی برخورد کنید:
✅ #ترس فرزندتان از #تاریکی:
در این نوع ترس یک وسیله روشنایی مانند چراغ قوه یا حتی شمع را بردارید و لامپ را خاموش کنید و با هم سایه بازی کنید یا حتی لامپ را خاموش کنید و با یک چراغ قوه زیر پتو با هم حرف بزنید و کتاب داستان بخوانید. بدین ترتیب فرزند شما متوجه می شود که در تاریکی هم میتوان زندگی عادی رفتار کرد.
✅ #ترس فرزندتان از #تنهایی:
در درجه اول باید برای او تکرار کنید که ما هیچ وقت تنها نیستیم و خدای مهربان همیشه با ماست و در موقعیت های مختلف زندگی که گرهی از مشکلات تان باز می شود این جمله را به فرزندتان بگویید : " خداوند بدون این که او را ببینیم مشکلات ما را حل می کند؛ پس ما هیچ گاه تنها نیستیم و او همیشه همراه ماست". همچنین، برای کاهش تاریکی می توانید از نور چراغ شب خواب استفاده کنید. همچنین، باید در او این اعتماد را نهادینه کنید که ما همیشه در کنار تو هستیم و تو تنها نیستی.
✅ #ترس فرزندتان از #مرگ:
به وسیله داستان و نقاشی به فرزندتان این باور را آموزش دهید که انسان ها هیچ وقت نابود نمی شوند. آنها فقط به یک دنیای زیباتر و قشنگ تر می روند. همه آدم ها یک روز در یک دنیایی زیباتر کنار هم جمع خواهیم شد. پس مرگ به معنای نابودی نیست.
✅ #ترس فرزندتان از #حیوانات و #حشرات:
دفتری رنگی و عکس دار از حیوانات زیبا و ارتباط آنان با فرزندانتان تهیه کنید تا آنان با ورق زدن این دفتر به زیبایی های جهان حیوانات پی ببرند. ترس کودک از حیوانات به سبب مشاهده خشونت و خطرات آنها در مستندهای گوناگون است. کودک باید بیاموزد که حیوانات هم زندگی خودشان را دارند. مستندی از ارتباط اجتماعی و زندگی زیبای حیواناتی مانند مورچه و زنبور برای فرزندتان پخش کنید و در ضمن آن به ویژگی های زیبای زندگی آنها اشاره کنید.
برخی از ترس ها به مرور زمان در افراد شکل میگرد که تا حدود زیادی حالت عادی و همگانی دارد
🔅 نوزاد در بدو تولد دو ترس دارد: ترس از صدای بلند و ترس از ارتفاع
🔅 از ۶ ماهگی تا ۲ سالگی: ترس از جدایی
🔅 از ۲ تا ۴ سالگی: ترس از تاریکی، هیولا و چیزهای ناشناخته، ترس از حیوانات مثل سگ و گربه
🔅 از ۵ تا ۷ سالگی: مرگ، بیماری، تنهایی، گم شدن، بلای طبیعی، در خانه تنها ماندن
🔅از ۸ تا ۱۱ سالگی: ترس از مدرسه، معلم، امتحان، نمره کم، شکست، مورد پذیرش واقع نشدن.
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
*امام خامنه ای :*
*کشور به #جمعیت بیشتر نیاز دارد ...*
*متأسفانه امروز #فرهنگسازی بر روی این مسئله #تعطیل است*!⚠️⁉️
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
*مقام معظم رهبری :*
*یکی از #خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند، #تن_او_میلرزد ، این مسئلهی #جمعیت است*
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💔 قتل مدرن
😔جاهلیت مدرن
🔺خدا یقه اینها رو خواهد چسبید😱
😡وعده شیطان فقر،است🔻
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
💎یک دقیقه های طلایی..
🌺نگاهش به کتابی بود که روزها کنار دستش گذاشته بود و فقط توانسته بود نصف صفحه اش را بخواند. ظاهر کتاب را که می دیدی، انگار که هفته ها ورق خورده است آنقدر که هر جا می رفت، آن را با خود می برد بلکه فرصتی گیربیاورد و بخواند اما فقط نصف صفحه. همان طور که پوشک بچه را عوض می کرد، نگاه حسرت بارش را به کتاب انداخت. از عمق وجودش آهی کشید و ادامه نصف صفحه داستانی را که خوانده بود برای خودش تخیل کرد.
🌿جوراب نوزادش را پوشاند. او را در آغوش گرفت و بوسید. بویید و روی دست چپش گرفت. از جا بلند شد و پوشک را راهی زباله دانی کرد. دستش را جدا جدا شست. نوزادش را کمی تکان تکان داد تا بخوابد اما شیر می خواست. بشقابی برداشت. با یک دست، سیبی شست و داخل بشقاب گذاشت. خرمایی درون دهان خود گذاشت و شیره اش را مکید. کمی از خوشه های انگوری که قبلا خیسانده بود را زیر آب گرفت و داخل بشقاب گذاشت. نوزاد به گریه افتاد. بشقاب را برداشت و به اتاق رفت. دست کودک دیگرش را گرفت و همان طور که با او مهربانانه حرف می زد و فاصله پذیرایی تا اتاق خواب را با نوازش روی سرش طی می کرد، روبروی بشقاب نشاند تا میوه بخورد. خودش هم کنارش نشست تا به تغذیه نوزادش برسد. دقایق می گذشت. با بچه دیگرش حرف می زد و لحظه ای به حرفهایش گوش می داد. باز هم فرصت نکرد لای کتاب را باز کند.
☘️خوشه انگور، لخت شده بود و هسته های سیب، داخل بشقاب باقی مانده بود. کودکش مشغول بازی بود و نوزاد، خوابش برده بود. آرام روی تختش گذاشت. ساعت را نگاه کرد. وقت خواب نبود اما او، گیج خواب بود. کنار نوزاد دراز کشید. کتاب را روی دست گرفت و باز کرد و مشغول خواندن شد. تازه چشمانش گرم شده بود که با صدای گریه نوزاد چرتش پاره شد. ساعت را نگاه کرد. ده دقیقه بیشتر نگذشته بود. کتاب را نگاه کرد. سه صفحه خوانده بود. کتاب را بست. نوزاد را در آغوش گرفت و تکان تکان داد تا آرام شود. بوسید و بوییدش. کودک دیگرش هنوز مشغول بازی بود.
🌺الإمامُ الباقرُ عليه السلام : بادِرْ بانتِهازِ البُغيَةِ عِندَ إمكانِ الفُرصَةِ ، و لا إمكانَ كَالأيّامِ الخالِيَةِ مَع صِحَّةِ الأبدانِ .
🌱امام باقر عليه السلام :
👈چون فرصت دست دهد به سوى هدف خود بشتاب، و هيچ فرصتى مانند روزهاى فراغتِ همراه با تندرستى نيست.
📚تحف العقول : 286.
#داستانک
#تولیدی
#حدیث
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای سید عباس دیانت ، ریاست محترم مرکز ملی خراسان و مدیر محترم کانال مرکز ملی خراسان ،
ضایعه درگذشت پدر بزرگوارتان را خدمت شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض نموده واز درگاه ایزد منان برای ایشان غفران ومغفرت وبرای شما صبر جمیل مسئلت داریم .ما را در غم خود شریک بدانید .
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلامعلیکِیاسیدتیو
یامولاتییافاطمةُالمعصومه
🌻🍃
سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم🦋
#۲۳ربیعالاول 📆
#حضرتمعصومه❤️
#قم
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
همانطور که مي دانيم پاداش و ارزش امور به شناخت و معرفت نسبت به آن هاست . يعني به عنوان مثال براي زيارت حضرت معصومه(عليها السلام) بايد ايشان را بشناسيم و براي شناخت بايد از فضايل ايشان بدانيم و براي درک اين امر از خداوند ياري مي طلبيم.
از آنجا كه شناخت، پايه دين است، و اظهار عقيده و انجام كارهاي نيك از روي شناخت، به عقيده و اعمال، ارزش چندين برابر مي دهد، و از آنجا كه اميرمؤمنان علي(عليه السلام) به كميل فرمود:
"ما مِنْ حَرَكَهٍ اِلا وَ اَنْتَ مُحْتاجٌ فِيها اِلي مَعْرِفَهٍ؛ هيچ حركتي نيست مگر اينكه تو به شناخت خير و شر آن نيازمند هستي."(1)
و حضرت رضا(عليه السلام) در مورد پاداش زيارت مرقد مطهر حضرت معصومه(عليه السلام) فرمود:
"مَنْ زارَها عارِفاً بِحَقِها فَلَهُ الْجَنَهُ؛ كسي كه او را در حالي كه حقش را شناخته، زيارت كند، براي او بهشت است."(2)
و در فرازي از زيارتنامه حضرت معصومه(عليهاالسلام) كه از حضرت رضا(عليه السلام) نقل شده مي خوانيم:
"وَ اَنْ لايَسْلُبَنا مَعْرِفَتَكُمْ اِنَهُ وَلِيُ قَدِيرٌ؛ از خدا مي خواهيم كه معرفت به شأن شما را از ما سلب نكند، او سرپرست توانا است."
نتيجه مي گيريم كه قبل از هر چيز بايد امامان(عليهم السلام) و شخصيت هاي بزرگي چون حضرت معصومه(عليهاالسلام) را شناخت، و درك پاداش و درجات ارزش، بستگي به شناخت آنها دارد، از اين رو در اينجا نظر شما را به چند نمونه از فضايل حضرت فاطمه معصومه(عليهاالسلام) كه موجب شناخت بيشتر است، جلب مي كنيم:
پيشگويي امام صادق(عليه السلام) از حضرت معصومه(عليهاالسلام) قبل از ولادتش
از اموري كه به روشني بيانگر عظمت مخصوص مقام حضرت معصومه(عليهاالسلام) است، اين كه امام صادق(عليه السلام) قبل از ولادت او، حتي قبل از ولادت پدر او، از او ياد كرده است، اين موضوع بيانگر آن است كه اين بانوي خاندان نبوت، از امتيازات و ويژگي هاي عميق و ارجمندي برخوردار بوده است، و در سطح بالايي از شخصيت و ارزش هاي انساني و ملكوتي قرار داشته است، به عنوان مثال:
1ـ يكي از شيعيان به محضر امام صادق(عليه السلام) آمد، ديد آن حضرت در كنار گهواره كودكي، با آن كودك گفتگو مي كند، تعجب كرد و گفت: آيا با كودك نوزاد سخن مي گويي؟
امام صادق(عليه السلام) فرمود: اگر تو هم مايل هستي نزد اين كودك بيا و با او گفتگو كن.
او مي گويد: كنار گهواره آن كودك نوزاد رفتم، سلام كودكم، جواب سلام مرا داد، به من فرمود: نامي كه براي دختر تازه متولد شده ات برگزيده اي عوض كن، زيرا خداوند آن نام را دشمن دارد.(با توجه به اين كه او چند روز قبل از او داراي دختر شده بود نامش حْميرا گذاشته بود.)
امام صادق(ع) :
در قم بانويي از فرزندانم رحلت مي كند كه به شفاعت او همه شيعيانم وارد بهشت مي گردند
آن شخص مي گويد: سخن گفتن نوزاد، و اطلاع او از اخبار پنهان، و نهي از منكر او، مرا بيشتر به تعجب واداشت، بهت زده شدم، امام صادق(عليه السلام) به من فرمود: تعجب نكن، اين كودك فرزندم موسي است خداوند از او دختري به من عنايت كند كه نامش فاطمه است، او در سرزمين قم به خاك سپرده مي شود، و هر كس(مرقد) او را در قم زيارت كند، بهشت بر او واجب است.(3)
2ـ نيز امام صادق(عليه السلام) قبل از ولادت حضرت معصومه(عليهاالسلام) در ضمن گفتاري در شأن او فرمود:
"وَ سَتُدفَنُ فِيها اِمْرَأَهٌ مِنْ اَوْلادِي تُسَمي فاطِمَهُ، فَمَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَهُ؛ و به زودي در قم بانويي از فرزندان من به نام فاطمه دفن شود، پس هر كس او را زيارت كند، بهشت براي او واجب مي گردد."
در ذيل اين روايت آمده؛ امام صادق(عليه السلام) اين سخن را قبل از ولادت امام كاظم(عليه السلام) فرمود.(4)
با توجه به اينكه امام كاظم(عليه السلام) در سال 128 هـ . ق چشم به جهان گشوده است، و تولد حضرت معصومه(علياالسلام) در سال 173 رخ داده، نتيجه مي گيريم كه امام صادق(عليه السلام) اين سخن را 45 سال قبل از تولد حضرت معصومه(عليه السلام) فرموده است.
اين پيش گويي امام صادق(عليه السلام)، در سخن ديگري نيز آمده كه فرمود:
"در قم بانويي از فرزندانم رحلت مي كند كه به شفاعت او همه شيعيانم وارد بهشت مي گردند."(5)
اين پيش گويي ها دلالت ضمني و در عين حال عميق و آشكار بر عظمت جلال و مقام رفيع حضرت معصومه(علياالسلام) دارند، و در ضمن دعوت شيعيان به توجه بيشتر به مقام اين بانو، و آرمان هاي مقدس او است.
اين مطلب نيز به نوبه خود حاكي از فضايل مخصوص حضرت معصومه(علياالسلام) و مقام ارجمند و ممتاز او است.
حضرت معصومه (س)
3ـ پدرش به فدايش
يكي از فضايل حضرت زهرا(علياالسلام) اين است كه پيامبر(صلي الله عليه و آله) در موارد متعدد، در شأن او فرمود:
"فَداها اَبْوها؛ پدرش به فدايش باد."(6)
اين تعبير بيانگر اوج مقام ارجمند حضرت زهرا(عليهاالسلام) است كه پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) در شأن او گفته است.
#اینستاگرام
#اعتقادی
چرا تاثير گناهان ما بر نسل ما اثر ميگذارد مگر نه اينکه هر کس را در قبر خود ميگذارند چرا بايد مثلا من تاوان گناهي را که اجدادم انجام داده را پس دهم؟
اصل کلّی و قاعده ی شک ناپذیر و محکم در دین اسلام همان است که خداوند متعال بیان فرموده که:
هیچ كس بار گناه دیگرى را بر دوش نمى گیرد. و اینكه براى انسان بهره اى جز سعى و كوشش او نیست. و اینكه تلاش او به زودى دیده مى شود. سپس به او جزاى كافى داده خواهد شد.»1
👈طبق براهین عقلی و صریح آیات قرآن کریم شکّی در این نیست که خداوند متعال عادل است؛ پس محال است کسی را به خاطر کاری که نکرده است مجازات کند؛ لذا عذاب، فقط در مقابل گناه اختیاری است و بس.
👈حوادث و اتفاقات در این عالم بر اساس علت و معلول صورت می گیرد؛ بنابراین هر حادثه ای و از جمله تولد فرزندان و تکوین آن ها، نیز روحیات و آثارشان، بر اساس علت های خاص خود است و خداوند نیز بر اساس همان چیزی که علت ها اقتضا دارد، به موجودات فیض می بخشد. پس اگر فرزندی در خلقت جسمانی یا روحی دارای نقص است، مربوط به علت های آن است.
👈بنابراین تأثیر کارهای پدر و مادر بر فرزندان، یکی از آثار وضعی و تکوینی اعمال آنها است و اگر به خداوند نسبت داده میشود، به خاطر آن است که تمام آثار تکوینی و خواص علت و معلول به او منسوب است و به هیچ وجه ظلم و ستمی از ناحیه خداوند بر کسی نخواهد شد.
💥به قول شاعر همواره «گندم از گندم بروید جو ز جو » بر این اساس از زمین خوب و حاصل خیز گیاه خوب می روید و در زمین نامرغوب گیاه نامرغوب رشد می کند.2
جهان آفرینش، جهان تأثیر و تأثر است و به ویژه پدیده ها از علل حقیقی و اعدادی خود تأثیر می پذیرند. پدر و مادر نیز از علل اعدادی و شرایط پیدایش فرزندان هستند كه بدین دلیل رفتار آنها در پیش از تولد كودك و انعقاد نطفه و در حین آن و در دوران بارداری و تولد و پس از آن بر كودك تأثیر دارد.
اما در قیامت به هیچ عنوان آثار رفتار پدر و مادر از فرزندان بازخواست نمی شود.
همان گونه که بیان شد این ها نتیجه طبیعی اعمال و بر اساس قانون علیت است. اگر این شخص تمام تلاش اختیاری خود را انجام دهد ولی به خاطر اعمال دیگران (چه والدین و چه افراد دیگر) نتواند به کمال لایق خود برسد؛ شخص او مقصّر نیست؛ ولی در مقابل، آن کسانی که با اعمالشان مانع از رشد این شخص شده اند مقصّرند؛
لذا عدل الهی ایجاب می کند که حق این شخص را از آن افراد بستاند؛ و طبق روایات اهل بیت(علیهم السلام) در چنین مواردی یا گناهان چنین کسی را بر دوش آن افراد می گذارند یا ثواب آنها را به این شخص منتقل می کنند؛ یا اگر با این دو روش حق این شخص ادا نشد ، خداوند متعال او را از فضل خود برخوردار می کند.
بنابراین، عدل خدا اجازه نمی دهد که کسی حتی ذرّه ای هم از حق خود محروم بماند. همچنین اگر کار والدین و دیگران باعث شده که این شخص راحت تر در مسیر عبودیت قرار گیرد، والدین او یا هرکسی که در رشد او نقش داشته است؛ از ثواب این شخص بهره می برند؛ بدون آن که از ثواب این شخص چیزی کاسته شود.
در مقام تکلیف هر انسانی بر اساس تواناییها و استعدادهای ویژه ای که دارد (که بعضاً از پدران به ارث رسیده) تکلیف میشود و خداوند بر اساس عدل با آنها رفتار خواهد نمود و چه بسا نقائص به ارث رسیده به نوعی جبران شود.
1. (نجم/38-41) « أَلَّا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَىثُمَّ یُجْزَاهُ الْجَزَاء الْأَوْفَى
2.. « وَالْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِی خَبُثَ لاَ یَخْرُجُ إِلاَّ نَكِدًا كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الآیَاتِ لِقَوْمٍ یَشْكُرُونَ» (اعراف/58)
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
قال الصادق(عليه السلام):
بر الوالدين من حسن معرفة العبد بالله اذ لا عبادة اسرع بلوغا بصاحبها الي رضي الله من حرمة الوالدين المسلمين لوجه الله تعالي.1
امام صادق(عليه السلام) فرمود:
نيکي به پدر و مادر نشانه شناخت شايسته بنده خداست. زيرا هيچ عبادتي زودتر از رعايت حرمت پدر و مادر مسلمان به خاطر خدا انسان را به رضايت خدا نمي رساند.
1. بحار الانوار، ج 74، ص 77.
#اخلاقی (۸/۲۷...)
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
💎مشغله های شادی آور
🍃آنقدر سرش را شلوغ کرده است که وقت سرخاراندن هم ندارد. هر چه به او می گویم : بابا جان، ی کمی استراحت کن. ی کمی بیشتر به خودت برس. فایده ندارد که ندارد. فقط جوابش همین است که: "الان هم دارم به خودم می رسم پس چی فکر کرده ای؟ ورزشم به راه است. خانواده داری ام به راه است. بازی با بچه هایم سرجایش است. کارم سرجایش است. مطالعه و خریدکردن هایم هم سرجایش. دید و بازدیدهایم هم سرجایش است. این همه دارم به خودم می رسم. اصلا بگو ببینم، مشکلت با کارهای من چیست؟ "
🌸همیشه هم با همین سوال جوابش را پایان می دهد و من هم می گویم: مشکلی ندارم. اما ته دلم ، مشکلم با همین دید و بازدیدهایش است. بیچاره خانمش که او را هم همراه خودش کرده. هی به این خانواده سر بزن و با آن خانواده خرید برو و با این خانواده شال و کلاه می کند و سفر زیارتی می بردشان و با یک خانواده ی دیگر استخر می رود و ... به من هم هر بار زنگ می زند که تو هم خانواده ات را بردار و با ما بیا.. ادرس می دهد و ساعت.. اما من که حال و حوصله ندارم. دراز کشیدن جلوی تلویزیون و روی مبل راحتی بنفشی که تازه خریده ام را ترجیح می دهم.
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله صلى الله عليه و آله : خَلَّتانِ كثيرٌ مِن الناسِ فيهِما مَفتونٌ : الصِّحَّةُ و الفَراغُ .
☘️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : دو چيز است كه مايه فتنه (آزمايش يا فساد) بسيارى از مردم است: تندرستى و فراغت (بيكارى).
📚تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام , جلد۱ , صفحه۳۶
#داستانک
#تولیدی
#حدیث
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
راه هاي خلاص شدن از وسواس چيست؟
🌺پاسخ:
ناراحتي و نگراني شما را درك ميكنم و از اينکه با اين مسئله مواجه هستيد متاسفم، بدانيد كه شما تنها فردي نيستيد كه از اين گونه افكار و اعمال مزاحم و تكراري رنج ميبريد. از آنجاي که اختلال وسواس پيچيده و فرايند درمان آن نيز، نياز به مشاوره حضوري دارد، بنابراين در اولين فرصت با مراجعه به يکي از مراکز مشاوره، پيگير درمان وسواس به کمک مشاوره حضوري باشيد. توجه داشته باشيد اگر کسي به راهکارهاي که گفته ميشود عمل نکند، کاري نمي شود کرد.
در ادامه راهکارهاي کلي در مورد وسواس ارائه ميشود:
1.📌 ريشه وسواس اضطراب مي باشد و از اختلالات اضطرابي به حساب مي آيند پس نياز است که در آرامش باشيد و از راهکارهاي مقابله با اضطراب استفاده نماييد:
-🌱 سعي کنيد براي کاهش اضطراب و استرس ورزش را مخصوصا در جمع شروع کنيد و شادابي و نشاط خود را بيشتر نماييد.
-🌱 دست به فعاليتهاي مورد علاقه تان بزنيد.
- 🌱سعي کنيد بيشتر در جمع باشيد، و روابط و فعاليتهاي اجتماعي را ارتقا دهيد.
- 🌱سعي کنيد نقاط مثبت و خوبي هاي خود را نوشته و مرور کنيد و به خود احترام بگذاريد.
2.📌 يکي از مواردي که وسواس به دنبال آن هستند اطمينان خواهي يا يقين به درستي کار خودشون است، در صورتي در هيچ کاري نه ميتوانيم به يقيق برسيم و نه از نظر شرعي اين را از ما خواسته اند.
3.📌 يکي از علل وسواس محور قرار دادن فکر خود در تصميمات و رفتارهاي زندگي مي باشد و عدم توجه به توصيه هاي درمانگر و اطرافيان است که اين اشتباه مي باشد و فرد وسواس بايد بداند که نبايد فکر خود را محور قرار دهد و يقين او اعتبار ندارد و بايد طبق يقين افراد ديگر عمل نمايد.
4. 📌از روش هاي مقابله با وسواس، شناخت و آگاهي مناسب از احکام شرع مقدس مي باشد لذا آگاهي خود را بالا ببريد.
5.📌 از روش هاي مقابله با وسواس، عدم پاسخ دهي مي باشد لذا نبايد به فکر و يقين خود اعتنا کنيد و هر موقع که شک کرديد اگر توانستيد قسم بخوريد که نجس هست آن موقع آب بکشيد و الا اعتنا نکنيد.
6.📌 از روش هاي مقابله با وسواس، تقابل به ضد مي باشد به اين معنا که نه تنها از نجاست فرار نکنيد بلکه خود سعي کنبد که دستان خود را نجس کرده و پس از مدتي آب بکشيد و قبل از آب کشيدن، آرامش داشته و بي خيال باشيد و اعتنا نکنيد.
7. 📌توجه داشته باشيد که به تدريج اين حالت وسواسي براي شما ايجاد شده است و به تدريج اين عادت را هم مي توانيد ترک نماييد.
8. 📌در صورت عدم بهبودي حتما به روانشناس متعهد و متخصص که در زمينه درمان وسواس تبحر دارد مراجعه نماييد.
#اخلاقی
#مشاوره
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
#نمازگزاران
#بسیجی_گمنام 🍃🌸🍃☀️🍃🌸🍃☀️
💥«در عملیات "بیتالمقدس" شهید مدافع حرم حاج حسین همدانی برای پیگیری آمبولانس و آوردن مهمات قصد حرکت به سوی قرارگاه را داشت. به او اصرار میکنند یک بسیجی مجروح داریم او را با خود ببر. سردار همدانی آن بسیجی مجروح را با خود میبرد. در موقع حرکت رادیوی ماشین پس از قطع مارش نظامی صدای اذان را پخش میکند. سردار همدانی به محض حرکت از بسیجی سوال میکند: «نگفتی اسمت چیه؟ بچه کجایی؟» او جواب نمیدهد.
سردار همدانی میگوید با گوشه چشم نگاه کردم دیدم زیر لب چیزهایی میگوید. فکر کردم لابد اولین باری است که به جبهه آمده مجروح شده و حتماً کُپ(حالتی از ترس) کرده است. این شد که دیگر او را سوال پیچ نکردم. یک مقدار که جلوتر رفتم دیدم رو کرد به من و خیلی مؤدب و شمرده خودش را معرفی کرد. فهمیدم اهل تهران و بچه نازی آباد است و سال آخر دبیرستان تحصیل میکند.
🙏گفتم: «برادر جان بگو ببینم چرا دفعه اول که اسم و رسم تو را پرسیدم چیزی نگفتی؟!» گفت: «وقت اذان بود نماز میخواندم.» نگاهی به سر و وضع او انداختم. از لای انگشتان لاغرش که روی محل زخم گذاشته بود خون بیرون میزد. این شد که به او گفتم:«نماز میخوانی؟ چه نمازی؟ مگر ما داریم رو به قبله حرکت میکنیم؟ در ثانی پسر جان بدن تو پاک نیست. لباسهایت هم که خونی و نجس است.» خیلی کوتاه جواب داد: «حالا همین نماز را میخوانیم تا ببینیم چه میشود.»
🤔دیدم باز ساکت شد. چند دقیقه بعد گفتم: «لابد نماز عصر را میخواندی.» گفت: «بله.» گفتم: «خب صبر میکردی میرسیدیم عقب در پست اورژانس هم زخمات را میشستیم هم لباس عوض میکردی بعد با فراغ نماز میخواندی.» گفت: «معلوم نیست چقدر دیگر توی این دنیا باشم. فعلا همین نماز را خواندم قبول و ردش با خداست.» گفتم: «باباجان تو که چیزیت نشده یک جراحت مختصر است زود خوب میشوی و برمیگردی خط.»
بالاخره او را رساندم به اورژانس تیپ ۲۷ و سفارش کردم حسابی به او برسند رفتم مقر قرار گاه موقع برگشت رفتم اورژانس تا هم پیگیر ماشینهای آمبولانس برای اعزام به خط باشم و هم احوال آن بسیجی را بپرسم مسئول اورژانس گفت: «خون ریزی داخلی کرده بود ما به او آمپول ضد خون ریزی هم زدیم ولی دیر شده بود با یک آرامش عجیبی چشمهایش را روی هم گذاشت و شهید شد.»🕊
😭برگشتم به طرف مقر در حالی که رانندگی میکردم به پهنای صورت گریه میکردم صدایش توی گوشم زنگ میزد که میگفت: «معلوم نیست چقدر توی این دنیا باشم فعلاً همین نماز را خواندم و رد و قبول آن با خداست.» اینجاست که شهید دستغیب(ره) میگفت: «حاضر است ثواب ۸۰ سال تمام عبادات واجب و مستحب خودش را با دو رکعت از چنین نمازی از یک بسیجی عوض کند.»»(1)
📚1. بر گرفته از سایت نوید شاهد
🦋🌴🦋🌴🦋🌴🦋#کانال_مرکز_ملی_خراسان_رضوی
https://eitaa.com/eporsesh
ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir