13.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعلیم و تربیت اقتصادی در ژاپن
تورم نتيجه عملكرد بانكها يا دولت؟
دكتر حسين دروديان
✳ نظام بانکی ما نیروی اصلی در رشد نقدینگی است و این نظام بانکی میزان حساسیت و وابستگی اش به نسبت دهه های قبل کمتر شده است. اینطور نیست که فرضا بتوانیم بگوییم و قادر باشیم کسری بودجه را مهار کنیم یا جلوی ارتباط کسری بودجه با پایه پولی را بگیریم. در این صورت ترازنامه های بانک ها از حرکت باز نمی ایستد. این را یک بار در ابتدای دولت دوزادهم تا سال ۹۷ و برگشت تحریم ها تجربه کرده و آزموده ایم. در این سال ها دولت تلاش کرد به میزان زیادی برداشت خود را از بانک مرکزی کم کند؛ ولی نقدینگی به همان سیاق گذشته رشد کرد.
✳ دو مدل رشد نقدینگی و پایه پولی را باید از هم جدا کرد. یکی رشد درونزا است و تابع شرایط بانک ها و پرداخت های بانک ها و وضعیتی که نظام بانکی دارد و سرمایه گذاری های نیمه کاره ای که بانک ها دارند و دارایی های منجمد بانک ها که نقد نمی شود و تجدید و تمدید می شود و با اعداد جدید و تابع سودهایی که بانک ها به سپرده ها می دهند، استمهال می شود.
✳ این ها همه عوامل و نیروهایی است که ترازنامه بانک ها را منبسط می کند. ربطی به کسری بودجه دولت هم ندارد. کسری بودجه هم نباشد این ها بزرگ می شوند و رشد می کند. لذا پایه پولی را دنبال خودش بزرگ می کند. ولی به نظرم الان وضعیت کسری بودجه ای که داریم اعداد و ارقام به وضوح فراتر از این مقتضای رشد درونزا است. به خاطر همین می توانیم بگوییم و تایید کنیم در مقطع فعلی، ارقام فعلی کسری در سطحی است که رشد نقدینگی و رشد پایه پولی را تشدید کند نه اینکه آن را بوجود بیاورد. اندازه ای از آن که معادل ۲۰ درصد است در پایه پولی تاثیری ندارد ولی در اثر این عوامل، پایه پولی و نقدینگی و در نتیجه تورم بیشتر و بدتر می شود.
http://fna.ir/2gqwz
fl_1635.pdf
613.7K
◀️ روند شاخص مقدار تولید دهه اخیر 1390 تا 1399
✳️شاخص مقدار تولید صنعتی منهای یک درصد
✳️شاخص مقدار تولید معدنی منهای 4 دهم درصد
✳️شاخص مقدار تولید کشاورزی مثبت یک.و یکدهم درصد
✳️ دقیقا چنین است. جلسات نمایشی ره به جایی نمی برد.
💠دکتر ایرج توتونچیان
◀️از نحوه مشورت آقای رییسی نه تنها راه حلی ارایه داده نمیشود وفقط به کلیاتی که تمام آحاد ملت با گوشت و پوستشان لمس کرده اند مشکل آفرین نیز هست. ایشان هنوز به عظمت و پیدا کردن راه حل عملی مشکلات جنگ اقتصادی که دولت آقای روحانی شروع کرده نپرداخته اند.
▶️حضور ۱۷ نفر اقتصاددان حتی یک راه حل ارایه ندادند و همگی از محفوظات خود استفاده کردند. حضور لیبرالها در این جلسه زنگ خطری است به این معنا که همانطور که قبلا نیز هشدار داده ام برای آقای رییسی فقط دو راه وجود دارد:
1⃣تلقی و پیگیری جدی تامین مالی(بانکداری)اسلامی که نویسنده این یادداشت علیرغم میل باطنی و فقط همیاری انسان دوستانه با آقای رییسی بیش از ده راه حل آماده عملی از طریق حذف ربا و حذف هر گونه سفته بازی آماده دارم. که این راه همدستمر قرآن هست و هم در قانون اساسی که قرار است در سوگند نامه خود از آن صیانت بکنند.
2⃣ ادامه راه کابینه آقای روحانی بهمراهی دوستان فراوان لیبرال های حاضر در جلسه اخیر.
✳️ من در اینجا با شما آقای رییسی و با خدای خودم اتمام حجت میکنم که علیرغم تحصیلات عالی در رشته اقتصاد در امریکا و تنفر و انتقاد شدید علمی به آن نظام حدود ۴۰-۵۰ سال است که در زوایای پیچیده ربا(بهره)-سفته بازی- بورس- حل مشکل خلق پول- نرخ ارز- سکه طلا و مقولات پیوسته و هماهنگ اول مطالعه کرده سپس تفکر و در آخر نوشتن پرداخته ام.
✳️ در طول این مدت بسیاری از اقدامات دولت های اخیر را بالاخص ربا و بانکداری رصد کرده ام و متواضعانه ادعا میکنم که بیش از بسیاری از همکاران دانشگاهی پیرو:
✳️ تعرف الاشیائ باضدادها بوده ام و هر دو نظام اقتصادی را به خوبی میشناسم.
💠تقاضا دارد اوقات ذیقیمت خود را صرف جلسات همگانی نکنید که بنا بر گفته فردوسی :
که یک مرد جنگی به از صد هزار.
✅من آنچه شرط بلاغ است با تومی گویم.
التماس دعا
دکتر ایرج توتونچیان
10.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ابتکار محقق ایرانی در تولید دستگاه آب شیرین کن خورشیدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دزدی فقط بالا رفتن از دیوار مردم نیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰⭕️ نظام بانکی؛ موتور حذف طبقات میانی جامعه و ایجاد کننده شکاف طبقاتی
🎤 دکتر مهدی موحدی (عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد)
⭕️ زهر تورم و خلق پول توسط شش دهک پایین جامعه چشیده میشود و اقشار کم درآمد جامعه به دوش می کشند. در حالی که لذت خلق نقدینگی ایجاد شده را چند دهک ثروت جامعه میبرند...
⭕️ زمانی که نقدینگی ایجاد میشود و افراد هر دو سال یا هر سال یک بار جامعه با یک شوک تورمی روبهرو میشود، از پولهای رهن و در جریان افراد جامعه کاسته میشود در حالی که برای افراد بالانشین و چند دهک بالایی با افزایش تورم، ارزش اسمی داراییهایشان اعم از املاک و مستغلات و ... بالا میرود، و همین داراییها هستند که وثایق تسهیلات جدیدتر هستند. لذا همین چند دهک ثروتمند دوباره میتوانند در شرایط رکود و تورمی تسهیلات خلق شده از بانکها را دریافت کنند.
⭕️ استان تهران با ۱۶ درصد جمعیت کل کشور، حدود ۷۰ درصد تسهیلات را جذب کرده است! و تمام اینها هم در بالاشهر تهران و در حوزههای املاک و حوزههای سفتهبازانه عملا متمرکز شده است!‼️
⭕️ در دو سال گذشته حدود ۶۵ درصد تسهیلات (بانکی) را #یک_دهک_ثروتمند جامعه دریافت کرده است!‼️
‼️ ۹۵ درصد حجم تسهیلات بانکی را چهار دهک بالای جامعه دریافت کرده است!‼️
⭕️‼️ اگر #خلق_نقدینگی ایجاد شده در سال گذشته را به تک تک ایرانیها تقسیم کنیم به هر ایرانی ۴۰۰ میلیون میرسد!‼️
💠
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیههای دکتر بخشی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان، خطاب به آقای دکتر رئیسی-بخش اول