به حاشيه رفتن برخورد با قاچاق پوشاك
در بیانیه تولیدکنندگان پوشاک خطاب به ستاد مبارزه با قاچاق کالا آمده است:
♦ برخورد با قاچاق پوشاک به حاشیه رفته است، به گونهای که یکی از برندهای محرز قاچاق فقط در یک روز فروش میلیاردی دارد.
🔴 علیرغم گذشت حدود ۵ ماه از آخرین مهلت عرضه پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا بر اساس دستورالعمل ماده ۷، فروشگاههای عرضهکننده برندهای قاچاق محرز با دکور و تابلوی برندهای خارجی در تهران و شهرستان های بزرگ کشور کمافیالسابق پوشاک قاچاق محرز را با قیمتهای گزاف عرضه مینمایند که هیچ تردیدی در قاچاق بودن این برندهای خارجی و لزوم برخورد با آنها وجود ندارد. پر واضح است که عدم اخذ شناسه کالا توسط تولیدکنندگان داخلی اساساً نمیتواند دلیلی برای عدم برخورد با برندهای محرز قاچاق در سطح عرضه باشد.
♦ با کمال تعجب در بخش دیگری از اظهارات مسئولان محترم ستاد مبارزه با قاچاق، اشاره شده است که حتی با فرض صفر شدن قاچاق پوشاک، تولیدکنندگان داخلی قادر به تامین بازار و پاسخ به نیاز مصرف کنندگان نیستند. این درحالی است که در دهه اخیر بهدلیل جولان پوشاک قاچاق در داخل کشور، ظرفیت تولید واحدهای تولیدی به کمتر از نصف میزان واقعی رسیده است که در صورت حمایت دولت و متولیان برخورد با کالای قاچاق، افزایش توان تولیدکنندگان داخلی و تامین کامل بازار محقق شده و رشد اشتغال و رونق کسبوکار را به همراه خواهد داشت.
http://yon.ir/OnGnP
@EQMOQ2
arz.MP3
29.41M
ارزيابي سياستهاي ارزي كشور از نگاه دكتر راغفر
@eqmoq2
چرا در محصولات تراریخته تحریم نیستیم؟
http://yon.ir/HEXfW
ایالات متحده آمریکا که با ایران بسیار خصومت دارد و یک تایر هواپیما یا دارو به کشورمان نمیفروشد چطور سویا و بذر تراریخته به ایران می فروشد.
@eqmoq2
♦ روزي ابن هرمه نزد منصور خلیفه عباسی آمد، منصور وی را عزیز داشت و تکریم بسيار کرد و گفت چیزی از من بخواه!
♦ گفت به کارگزارت در مدینه بنویس که هر گاه مرا مست گرفتند، مرا حد نزنند!ا
♦ منصور گفت: ابطال حدود را راهی نیست؛ چیزي دگر بخواه. اما او اصرار کرد،
♦ سرانجام منصور گفت به کارگزار مدینه بنویسند هر گاه ابن هرمه را مست نزد تو آورند وی را هشتاد تازیانه و آورنده اش را صد تازیانه بزنيد!
🔶 از آن پس ابن هرمه مست در کوچه ها میرفت و کسی معترضش نمی شد!!
فعالیت ۱۰ درصدی صنعت پوشاک با ادامه قاچاق/ وارداتی که ۲۶۰ هزار شغل را نابود میکند
♦ واردات پوشاک قاچاق 260 هزار شغل را از بین برده است،
♦ صنعت پوشاك هم اكنون با 30 درصد ظرفیت کار میکند.
♦ اگر جلوی جریان سازمان یافته مبارزه با قاچاق پوشاک گرفته نشود، این رقم به 10 درصد کاهش مییابد.
http://yon.ir/JOL7O
@eqmoq2
💢 بلایی که صادرکنندگان رانتی سر اقتصاد در می آورند
🖋 #حسین_راغفر ؛ #احسان_سلطانی
🔴 "مردم تاوان فساد در بخش صادرات را میدهند/ ضرورت توقف فعالیت بازار ثانویه ارز /اشخاصی که ارز حاصل از صادرات را برنمیگردانند، باید به اشد مجازات برسند."
🌀 تا زمانی که دولت قیمت دلار بازار آزاد را در سطوح تصنعی و کاذب بالای کنونی حفظ کند، با توجه به سرکوب ارزش ریال، خروج کالاها و مایحتاج عمومی عمق و گسترش پیدا خواهد کرد و به دنبال آن فشار بر روی افزایش نرخ ارز و در پی آن قیمت کالاها بیشتر خواهد شد. راهکار برونرفت از این فرآیند مخرب اقتصاد، توقف مهندسی عرضه و تقاضا برای شکلگیری قیمتهای هر چه بیشتر نرخ ارز توسط سودجویان و فرصتطلبان است.
🌀 هم اکنون نه تنها اقتصاد و مردم از صادرات به اصطلاح غیرنفتی بهره در خور و کافی را نمیبرند که حتی دچار عواقب نامطلوب ناشی از آن -شامل تورم ناشی از کمبود عرضه به بازار داخلی، خروج ارز و تنزل ارزش پول ملی- نیز شدهاند. در شرایط کنونی بخش عمده ارز صادراتی به کشور باز نمیگردد، زیرا حاشیه بین نهادهها و قیمتهای داخلی ریالی و قیمتهای صادراتی ارزی بالا میباشد و از سوی دیگر صادرکنندگان با عدم تزریق ارز به بازار و فعالیتهای سفتهبازی، انتظار افزایش قیمت ارز و کسب منافع هر چه بیشتر را دارند. به عبارتی سهم مهمی از صادرکنندگان به جای حل مشکل تامین ارز کشور، خود به بخشی از مشکل تبدیل شدهاند و به جای تامین نیاز بازار، در آن اختلال میکنند.
🌀 اگر کل یا بخش عمدهای از ارز صادراتی به کشور باز میگشت، عرضه این ارز تقاضای تجاری کشور را پوشش داده بود و بازار ارز این قدر ملتهب و تحت فشار نبود. صادرات هنگامی موضوعیت دارد که ارز حاصل از آن به اقتصاد کشور برگشت داده شود، که در غیر این صورت «فرار سرمایه تحت عنوان صادرات» انجام گرفته است.
◀️ در یک جمعبندی کلی، صادراتی که ارز حاصل از آن به چرخه رسمی اقتصاد کشور قرار نیست برگردد و در سوی دیگر منجر به کمبود عرضه داخلی، افزایش قیمتهای کالاها و مایحتاج مصرفی مردم و اختلال در اقتصاد کشور میشود، هیچ لزوم و توجیهی ندارد که انجام گیرد.
👈 گزارش کامل را در ایلنا بخوانید
👉 http://yon.ir/Hnwey
دلايل افزايش اخير نرخ ارز
در چند روز اخیر اخبار مهمی نشر یافت که بازار بسیار آنها را جدی گرفت؛ از جمله این اخبار، حمله به خط حواله کانادا توسط مقام قضایی در کانادا بود؛ در این موضوع پیش از آنکه با مقام قضایی کانادایی طرف باشیم، با خزانه داری آمریکا طرف هستیم؛ به نحوی که این اقدام کانادا می تواند در ادامه برنامه مبارزه با پولشویی در کازینوها و موضوع چینی ها باشد؛ اما به طور خاص دلایلی وجود دارد که نشان می دهد این موضوع نمی تواند بدون هماهنگی با خزانه داری امریکا و مشخصا برای ضربه زدن به کانال حواله ایران انجام گرفته باشد.
شایعاتی در دوبی مطرح شد مبنی بر اینکه قرار است در آینده با برخی صرافان برخوردهایی صورت بگیرد که این منجر به شکل گیری جو منفی شد؛ که اگرچه شایعه جدی نبود؛ اما صرافها این خبر را جدی گرفتند.
خبر دیگری که روز بازار اثر گذاشت، ممنوعیت ری اکسپورت میعانات و فراورده ها از کردستان عراق بود که نشان داد خزانه داری آمریکا یک تهاجم را به سمت منشا ارز غیرنفتی آغاز کرده که به نظر میرسد یک خط سازماندهی شده خبری وجود دارد برای اینکه موضوع نرخ ارز در تهران را به موضوع FATF و عدم تصویب پالرمو وصل کنند.
این تحلیلگر اقتصادی با تاکید بر این که به لحاظ فنی واقعا در وضع موجود ارتباطی بین نرخ ارز و FATF وجود ندارد، اظهار داشت: بنابراین اینکه این خط رسانهای تا این حد شدید پی گیری می شود نشان می دهد که انگیزه های سیاسی در داخل یا خارج درباره این موضوع وجود دارد.
ما دو خبر بنیادین خوب داریم که روی بازار ارز اثر مثبت دارد؛ خبر خوب اول، موضوع بازار متشکل ارزی است. این بازار یک شکل معمول افزایش نرخ ارز، یعنی افزایش از طریق افزایش بازار فردایی (به این معنا که نرخ نقدی تهران از روی فردایی محاسبه شود) را تغییر خواهد داد و تعیین نرخ تهران ازطریق دبی را نیز با تغییر مواجه خواهد کرد که از این بابت، جلوی بسیاری از افزایش ها را می تواند بگیرد و از طرف دیگر دست بانک مرکزی برای مداخله منعطف، موزون و غیرشکسته بازتر شده و واکنش ها سریع تر می شود.
خبر خوب دوم، اجرایی شدن توافقات رییس کل بانک مرکزی در عراق است؛ با توجه به اینکه هم مبادلات ما با عراق تقریبا تحریم ناپذیر است و با توجه به اینکه دینار ارز جایگزین دلار است ظرفیت خوبی را برای میزبانی انتقالات مالی ایران در آینده دارد؛ پس در مجموع اگر روند کاهشی نرخ ارز همچون دیروز، امروز هم ادامه یابد یک روز تاریخی را از سر رد می کند.
دكتر مجيد شاكري
http://yon.ir/Say9H
با همت #مسجد_موسی_بن_جعفر علیه السلام واوان و
#هیات_یامهدی عج واوان مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب "حمایت از کالای ایرانی" با همکاری #جامعه_ایمانی_مشعر و انتشارات شهید کاظمی برگزار می شود.
#نهضت_ملی_کتابخوانی_رضای_مهر
#اتاق_جنگ_و #جهاد_اقتصادی
@otagh_jang_eghtesadi
دکتر عباس شاکری:
در سال گذشته به بهانه وجود تورم (در حالی که افتخار آقایان این بود که تورم را کاهش داده بودند) و به بهانه اینکه قرار است تحریمها احیا یا تشدید شود #نرخ_ارز را به صورت مدیریت شده حدود ۴ برابر کردند ... این در حالی است که اگر قرار باشد تفاوت کل تورم بعد از انقلاب با تورم آمریکا را در نرخ ارز لحاظ کنیم نرخ بسیار پایین تر از این خواهد بود قیمت همه کالاها پرش کردند بعضی اقلام سه برابر بعضی چهار برابر بعضی ۵ برابر و حتی قیمت کالاهای اساسی هم حدود ۸۰ درصد افزایش یافت. بعد این نرخ نامربوط را به بازار منتسب میکنند و میگویند #بازار_ثانویه این نرخ را میدهد و بازار آزاد آن نرخ را. درحالی که اصلا در کشور #بازار_عمیق_ارز وجود ندارد این به اصطلاح بازار ارز که آقایان میگویند حتی بازار انحصاری هم نیست بلکه جولانگاه سوداگران و رانت جویان اقتصاد است بعد دولت و نمایندگان مجلس این نرخهای نجومی ارز را مبنا قرار داده و با آن #یارانه حساب میکنند و ادعا میکنند که ۹۰۰ هزار میلیارد تومان در بودجه ۹۸ یارانه وجود دارد.
http://yon.ir/bHqIo