✳️ افشای نام اعضاي هیات نقدینگی که از سال 1397 مسئول کنترل و هدایت نقدینگی در بانک مرکزی بودند
✳️ نتیجه عملکرد ایشان افزایش بیش از 2 برابری نقدینگی از 1530 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1397 به 3476 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1400
◀️ گزارش مشرق نیوز را بخوانید 👇
mshrgh.ir/1231342
✳ كاهش قيمت گوشت به خاطر برهكشي
⬅ رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به کشتار برههای ماده به دلیل کمبود نهاده و علوفه، گفت: این کار نوعی نسل کشی است و در آینده ای نزدیک کشور را با مشکل مواجه می کند.
mehrnews.com/xVwtw
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر سرمایهگذاری خارجی عامل رشد اقتصادی است، چرا مصر موفق نشده؟
1_1067601377.mp3
26.4M
🔰#حکمرانی_نفت و انرژی🛢 در #دولت_آینده
🎤 دکتر مهدی نعمتی (دکترای مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز و کارشناس حوزه اقتصاد انرژی)
✳️ رهیافی برای مردمی سازی صنعت نفت و فاصله گرفتن از خام فروشی
✳️ اقتصاد پس از انتخابات
✳️ با تمام شدن انتخابات تازه همه چیز آغاز می شود. مساله این است که پیروز انتخابات چگونه می خواهد بر انبوهی از مشکلات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور غلبه کند؟
✳️ کاش رییس جمهور منتخب حداقل در عرصه امور اقتصادی افراد عاقلی را برای چهار منصب مهم بگمارد: وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی، رییس سازمان امور مالیاتی، و رییس سازمان برنامه و بودجه.
✳️ رییس جمهور منتخب باید کفش آهنین به پا کند و به دنبال حداقل چهار اصلاح ساختاری اقتصادی باشد: اصلاح ساختار شفافیت اطلاعاتی، اصلاح ساختار نظام بانکی، اصلاح ساختار نظام مالیاتی و حمایتی و اصلاح نظام بودجهریزی
✳️ رییس جمهور منتخب برای موفقیت باید نسخه های کارشناسانی که مسبب وضعیت موجود اند را کنار بگذارد و نسخههای شفابخش بدیل را بکارگیرد. وی باید از سیاست های تعدیل ساختاری، واردکردن شوک به نرخ ارز پرهیز کند. ✳️ متاسفانه نسخههای معیوب بر زبان خیلی از خودی ها هم افتاده مثل شعار انحرافی حذف یارانه پنهان، آزادسازی قیمتها و حاکمیت زدایی از دولت
ريزش نيروي كار.png
11.3K
بررسی وضعیت بازار کار سال ۹۹ بیانگر آن است که با ریزش ۷۴۳ هزار نفری نیروی کار بخش خدمات، ۱۷ هزار نفری بخش صنعت و ۲۵۰ هزار نفری بخش کشاورزی، حوزه خدمات رکوردار ریزش نیرو بوده است.
mehrnews.com/xVyM8
نقدینگی کشنده تر از داعش
دکتر حسین صمصامی
✳️ در شرایط موجود حجم و رشد نقدینگی و نحوه عمکرد آن، کمتر از تهدید حمله عراق و داعش در منطقه برای اقتصاد ایران نیست. گرچه تهدید حمله عراق و داعش بههمت دلاورمردان غیور کشور دفع شد، اما تهدید نقدینگی همچنان وجود دارد و شدت آن سال به سال بیشتر میشود.
✳️ گسترش فعالیتهای نامولد (سفتهبازی در بازار ارز و سکه، مسکن، خودرو و بازارهای دستدوم بورس) و ایجاد درآمدهای کلان برای اقشار خاص جامعه، شکاف طبقاتی را بهشدت گسترش داده و تهدید بسیار جدی برای کشور ایجاد کرده است.
✳️در طول تاریخ بعد از انقلاب تقریباً همواره رشد نقدینگی بیش از رشد اقتصادی بوده و این شکاف در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته است، بهعنوان نمونه در سال گذشته رشد نقدینگی 6.40 درصد و رشد اقتصادی در نهماهه 1ــ درصد (مرکز آمار ایران) بوده است.
✳️ از عوامل اصلی رشد نقدینگی بهترتیب، رشد شدید تسهیلاتدهی بانکها بهخصوص بانکهای خصوصی، سیاست ارزی نامناسب بانک مرکزی بهخصوص از سال 91 تاکنون و رسمیت دادن به بازار ارز آزاد مختلشده در تعیین نرخ ارز و تضعیف شدید ارزش پول ملی و ساختار نامناسب بودجه کشور را میتوان نام برد.
✳️ استفاده از ابزار مالیات و جذب سودهای کوتاهمدت و بالا در بخش غیرمولد و غیرجذاب کردن بخش غیرمولد موجب میشود؛ درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یابد و وابستگی به نفت کمتر شود، نقدینگی بهسمت فعالیتهای مولد سرازیر شود و افزایش تولید رشد صادرات غیرنفتی و درآمدهای ارزی را بهدنبال دارد.
https://tn.ai/2525734
13.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعلیم و تربیت اقتصادی در ژاپن
تورم نتيجه عملكرد بانكها يا دولت؟
دكتر حسين دروديان
✳ نظام بانکی ما نیروی اصلی در رشد نقدینگی است و این نظام بانکی میزان حساسیت و وابستگی اش به نسبت دهه های قبل کمتر شده است. اینطور نیست که فرضا بتوانیم بگوییم و قادر باشیم کسری بودجه را مهار کنیم یا جلوی ارتباط کسری بودجه با پایه پولی را بگیریم. در این صورت ترازنامه های بانک ها از حرکت باز نمی ایستد. این را یک بار در ابتدای دولت دوزادهم تا سال ۹۷ و برگشت تحریم ها تجربه کرده و آزموده ایم. در این سال ها دولت تلاش کرد به میزان زیادی برداشت خود را از بانک مرکزی کم کند؛ ولی نقدینگی به همان سیاق گذشته رشد کرد.
✳ دو مدل رشد نقدینگی و پایه پولی را باید از هم جدا کرد. یکی رشد درونزا است و تابع شرایط بانک ها و پرداخت های بانک ها و وضعیتی که نظام بانکی دارد و سرمایه گذاری های نیمه کاره ای که بانک ها دارند و دارایی های منجمد بانک ها که نقد نمی شود و تجدید و تمدید می شود و با اعداد جدید و تابع سودهایی که بانک ها به سپرده ها می دهند، استمهال می شود.
✳ این ها همه عوامل و نیروهایی است که ترازنامه بانک ها را منبسط می کند. ربطی به کسری بودجه دولت هم ندارد. کسری بودجه هم نباشد این ها بزرگ می شوند و رشد می کند. لذا پایه پولی را دنبال خودش بزرگ می کند. ولی به نظرم الان وضعیت کسری بودجه ای که داریم اعداد و ارقام به وضوح فراتر از این مقتضای رشد درونزا است. به خاطر همین می توانیم بگوییم و تایید کنیم در مقطع فعلی، ارقام فعلی کسری در سطحی است که رشد نقدینگی و رشد پایه پولی را تشدید کند نه اینکه آن را بوجود بیاورد. اندازه ای از آن که معادل ۲۰ درصد است در پایه پولی تاثیری ندارد ولی در اثر این عوامل، پایه پولی و نقدینگی و در نتیجه تورم بیشتر و بدتر می شود.
http://fna.ir/2gqwz
fl_1635.pdf
613.7K
◀️ روند شاخص مقدار تولید دهه اخیر 1390 تا 1399
✳️شاخص مقدار تولید صنعتی منهای یک درصد
✳️شاخص مقدار تولید معدنی منهای 4 دهم درصد
✳️شاخص مقدار تولید کشاورزی مثبت یک.و یکدهم درصد