هدایت شده از حق پژوهی
حَمَلَةُ القرآنِ عُرَفاءُ أهلِ الجنّةِ
پيامبر اکرم (ص): حاملان قرآن، سرشناسان اهل بهشتند...
إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
▪️عروج آسمانی هشتمین رئیس جمهور ایران، شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان از جمله آیتالله آلهاشم و دکتر امیرعبدالهیان را محضر امام زمان (عج)، رهبر انقلاب و مردم ایران تبریک و تسلیت عرض مینماییم.
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
بازار داغ خرافهفروشان پس از شهادت شهید رئیسی
🔺پس از حادثهٔ تلخ شهادت آیتالله رئیسی، مروجان فرصتطلبِ معنویتهای نوپدید و خرافهفروشانِ فضای مجازی در تنور خرافات خود دمیدند و برای کسب اعتبار و جذب فالوور تلاشی مذبوحانه کردند و مدعی شدند که پیش از این شهادت شهید رئیسی را پیشبینی کردهاند.
🔺محتواهای زردی که متأسفانه بر برخی از مخاطبان آنها تأثیر نیز گذاشته است. این موضوع میطلبد تا افزون بر تصحیح و تقویت بنیانهای فکری و معرفتی، آموزههای سواد رسانه نیز در جامعه فراگیر شود.
🔺اما وجه مشترک همهٔ این بهاصطلاح پیشگوییها، مبهم، بیمبنا، کلی و به تعبیری «رجماً بالغیب» سخن گفتن است. هرکسی میتواند کلیگویی کند و مثلاً بگوید: در ماههای آینده یک اتفاق بزرگی میافتد؛ بعد منتظر بماند و اولین اتفاقی که میافتد را بر گفتهٔ خودش تطبیق دهد! کسی هم از او نمیپرسد بر چه اساس و با کدام مبنای علمی این پیشبینی را انجام داده است؟
⚠️در برابر این افراد مراقب و هوشیار باشیم.
✍ سید ابوالقاسم ظریف
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مدعیان اخلاق و معنویت سکولار، هتاکان به سیدالشهدای خدمت
🔸نام مصطفی ملکیان را که جستجو میکنیم استادی فلسفه، ادعای اخلاق، معنویت و عرفان را مییابیم. هر چند آنچه او دنبال میکند اخلاق و معنویت سکولار است. اما او توانست با بیاخلاقی و بیتقوایی خود در اظهارنظر درباره خادم ملت، حقیقتِ اخلاقِ سکولار، که چیزی جز بیاخلاقی نیست را به نمایش بگذارد.
🔸آری! اخلاق و معنویت اسلامی را شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی با تقوا، سعه صدر در برابر بیاخلاقیها، تلاش و خستگیناپذیری برای مردم، کمک به مظلومان و... به نمایش گذاشت و مردم هم با حضور میلیونیِ خود در تشییع پیکر مطهر ایشان که برخواسته از فطرتهای پاک و خداجوی بود، نسبت خود را با پیروان معنویت سکولار مشخص کردند و محبوبیت اسلام ناب و معنویت اسلامی را به نمایش گذاشتند.
🔸امروز حقیقت آنچه مروجان اخلاق و معنویت سکولار دنبال میکنند با این سخنان مصطفی ملکیان بر همگان روشن است که این مدعا جز بیتقوایی و غربپرستی را در پی ندارد.
🔸زمانی که سیدالشهدای خدمت مشغول خدمت به مردم در خط مقدم مقابله با مشکلات مردم بود، امثال ملکیان با ادعای اخلاق و معنویت مشغول توهینهای غیر منصفانه به وی بودند!
🔸کسانی که از دولت قبل، با وجود وزیری که با استخاره سرکار آمده بود و معترف به عدم تخصص بود دفاع میکردند، شهید رئیسی را متهم به عدم تخصص میکردند و ملعون میخواندند!
✍ مهدی قیاسی کارگرمقدم
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
«اُنس شهید رئیسی با معنویت»
🔹چای که نوشیده میشود دوباره بحث میرود سمت خصوصیات شهید رئیسی. آقا میگویند یکی از خصوصیات خوب آقای رئیسی این بود که با دعا و گریه مأنوس بوده. تأکید دارند فرصت مهمی است که رئیسجمهور اهل معنویاتی از این سنخ باشد. موضوعی که عموماً در دیدارهای مسئولان نظام هم همیشه آن را توصیه میکنند؛ هرقدر مسئولیت بالاتر نیاز به معنویات و التجاء به درگاه الهی هم بیشتر.
🔸در ادامه هم اهمیت موضوعات معنوی برای مسئولیتهای بزرگی مانند ریاست جمهوری را متذکر میشوند و مشخصاً هم به خواندن نماز شب و تلاوت مرتب قرآن اشاره میکنند. آقای علمالهدی هم گفته بودند که سفرهای مشهد آقای رئیسجمهور، ساعتی به دیدار با مادر و بستگان اختصاص داشته و بعد هم شب تا صبح در حرم مشغول عبادت بودهاند.
گزارشی از دیدار مقام معظم رهبری با خانوادهٔ شهید رئیسی
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
هدایت شده از حق پژوهی
نشست تخصصی نسبت الهیات پویشی با حکمت متعالیه و الهیات اسلامی
👤استاد: دکتر نیما نریمانی (استاد دانشگاه صنعتی شریف)
👤دکتر عباس جوارشکیان (رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد)
📍مکان: مشهد مقدس، خیابان هفده شهریور جنوبی، هفده شهریور جنوبی ۲/۵، جنب پمپ بنزین، دانشگاه شهید مطهری واحد خواهران مشهد
⏱زمان: پنجشنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۸:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🔸لینک ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/KHQmcoSk
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
| سایت | ایتا | تلگرام | آپارات | روبیکا | اینستاگرام |
پارادوکس فیلم های یهودی.mp3
2.98M
🎧 #پادکست | پارادوکس فیلمهای یهودی
محمدحسین فرجنژاد
💠در فیلمهای یهودی نوعی پارادوکس وجود دارد. در این فیلمها یهودیان از طرفی بر قوم و نژاد خود تأکید میکنند و شیطان را به شدت قدرتمند به تصویر میکشند؛ از طرف دیگر نمیتوانند اعتقاد به خدای قادر خود را انکار نمایند.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 بی تی اس؛ از سندروم جراحی پلاستیک تا علاقه به کره جنوبی!
🔹بازبینی یک گزارش از بخش خبری ۲۰:۳۰ درباره گروه BTS
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
#خبر | روایت عابدینی (رئیس پیشین فدراسیون فوتبال) از جادوگری در فوتبال
🔹 من به دلیل کاری که با مدیر یکی از باشگاهها داشتم، به آنجا رفتم. دیدم که یکی از این آدمهای معروف به «جادوگری» پشت در نشسته است. به داخل اتاق رفتم. گفتم: فلانی این چه کسی است که پشت در نشسته است. گفت: بنشین تا برایت بگویم. مگر جادوگری در قرآن گفته نشده است؟! گفتم: مذمتش را داریم. در قرآن نگفته که سراغ ساحر بروید، گفته از آنها اجتناب کنید. چرا شما این را به اینجا میآورید؟ گفت: کار ما گره خورده است. ایشان را آوردیم تا گره کار ما را باز کند. گفتم: چه کسی این توصیه را به تو انجام داده است؟ گفت سرمربیام!
🔸باشگاه لیگ برتری بود. شما در این مورد فکر کنید. وقتی یک مدیر عالیرتبه فوتبال به این نتیجه میرسد که با جادو و جنبل مشکلاتش را حل کند، نه با تکیه بر علم، بدنسازی، تغذیه، کار روحی- روانی، نه انتخاب خوب مربی و بازیکن. همه اینها را میخواهد در کاسه جادوگری بگذارد! (ایسنا)
🔹پینوشت:
طبق فتوای همه فقهای اسلام یادگرفتن و انجام اعمال سحر و جادوگری حرام است. سخن ساحران بیاعتبار است و رجوع به آنها حرام است. هرچند سحر و جادو به تصدیق قرآن مجید حقیقت دارد؛ ولى غالب آنچه را مردم سحر و جادو میدانند اوهام و خیالاتى بیش نیست. (منبع)
متأسفانه شاهد آنیم که برخی از افراد در فضای حقیقی و مجازی به دکان این یاوهگویان مراجعه میکنند. این درحالی است که برای حل مشکلات مالی و خانوادگی، درمان بیماری، موفقیت و... باید به کارشناس خبره و متعهد مراجعه کرد.
✍ سید ابوالقاسم ظریف
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت دوازدهم
🧲 قانون جذب و روانشناسی مثبتگرا
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
عرفان نما
🎧 #پادکست | پارادوکس فیلمهای یهودی محمدحسین فرجنژاد 💠در فیلمهای یهودی نوعی پارادوکس وجود دارد.
بررسی بازنمایی عرفان یهود در فیلم سینمایی شاگرد جادوگر.pdf
735.5K
#معرفی_مقاله | بررسی بازنمایی عرفان یهود در فیلم سینمایی «شاگرد جادوگر»
حفیظه مهدیان
نشریه «مطالعات معنوی»، بهار و تابستان ۱۳۹۳، شماره ۱۱ و ۱۲
چکیده:
🔸 از مهمترین تحریفها در جهان امروزی، «معنویت بدون خدا» و جایگزینی «جادو» به جای معنویت اصیل است که به طور جدی توسط سینما بازنمایی و تبلیغ میشود. «قبالا» یا همان تصوف یهودی، از معنویتهای غیراصیل است که در سالهای اخیر در مجامع سینمایی مورد توجه قرار گرفته است.
🔹 قبالا تصوفی است که بر پایه جادو نهاده شده است و فرد از طریق آن می تواند به قدرت های ویژه دست یابد. این تصوف با تعظیم جادو، شریعت را زیر پا نهاده است و جهان را در نزاع دائمی بین خیر و شر میداند.
🔹 این مقاله با تلقی قبالا به عنوان یکی از مؤلفههای کلیدی «معنویت عصر نوین»، سعی کرده است با بررسی موردی فیلم «شاگرد جادوگر»، روشهای القای نامحسوس مفاهیم قبالهای، توسط رسانهها را تحلیل کند.
🔸 گزارههای قبالهای این فیلم، عبارتنداز: جادومحوری، شرگرایی، شریعتگریزی، انسان خداانگاری، مادهگرایی و اسطورههای قبالهای.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کیپاپ و تغییر سبک زندگی
🔹 کیپاپ علاوه بر ترویج خودکشی، تجاوز، همجنسگرایی و... باعث ایجاد سندروم عمل جراحی پلاستیک و سندروم پرستش سلبریتی میشود.
🔸 سندروم پرستش سلبریتی نوعی اعتیاد است که فرد به جزئیات زندگی افراد مشهور بیش از حد توجه میکند.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
سلامت معنوی 1.mp3
9.3M
💠 سلسله دروس «سلامت معنوی» (۱)
🎙 حجتالاسلام امین شمشیری
بخش یکم: کلیات و تعاریف (۱)
🔖 مباحث ارائه شده:
۱. سلامت در لغت، علوم تجربی، تصوف و عرفان و...
۲. پیشینه سلامت در قرآن کریم
▫️ واژه سلام در قرآن
▫️ «سلام علیکم» تحیت مسلمانی
▫️ سلامت حقیقی در بهشت «دارالسلام»
▫️«قلب سلیم» و ضد آن «قلب مریض» و «قلب آثم»
۳. سلامت و سلامت معنوی در کلمات معصومین علیهم السلام
▫️ و اعْلَمْ أَنَّهُ لاَ عِلْمَ كَطَلَبِ السَّلاَمَةِ وَ لاَ سَلاَمَةَ كَسَلاَمَةِ الْقَلْبِ
۴. سلامت جسمانی مهمتر است یا سلامت روحانی «معنوی»؟
قسمت بعد
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
💢مشترکات تصوف و عرفان حلقه/ صلح کُل
🔶صلح کُل یکی از آموزههای انحرافی صوفیه است که بعضی از جریانهای انحرافی معنویتگرا همچون عرفان حلقه برای ترویج پلورالیسم دینی به این آموزه انحرافی دامن میزنند.
🔸محمدعلی طاهری (مؤسس عرفان التقاطی حلقه) در این باره میگوید: «عرفان کیهانی (حلقه) نوعی سیر و سلوک عرفانی است که مباحث عرفانی را مورد بررسی نظری و عملی قرار میدهد و از آنجا که انسان شمول است، همه انسانها، صرفنظر از نژاد، ملیت، دین، مذهب و عقاید شخصی، میتوانند جنبهی نظری آن را پذیرفته و جنبهی عملی آن را مورد تجربه و استفاده قرار دهند»
🔸بنا بر این اعتقاد صوفیه و جریاناتی که این آموزه را از صوفیه اقتباس کردهاند؛ انتقاد به افعال مذموم اشخاص دیگر و مذاهب انحرافی و حتی بتپرستان، به خاطر مخالفت با عقیده صلح کل، ممنوع است؛ پس فریضه امر به معروف و نهی از منکر که از مُسلّمات دین اسلام به شمار میآید، باید تعطیل شود، چرا که با عقیده صلح کل ناسازگار است.
منبع: صراط
#عرفان_حلقه
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
#برشی_از_کتاب | «جریانشناسی ضدفرهنگها»، دکتر عبدالحسین خسروپناه
💠 اثباتناپذیری مدعیات عرفانهای سکولار
🔹 اصول و مدعیات عرفانهای سکولار و غیرالهی با هیچ روش معرفتی اعم از عقلی و تجربی و دینی اثباتپذیر نیستند.
🔸 برای نمونه: وقتی فرقه یوگا ادعا میکند که انسان هفت کالبد دارد و مراکز انرژی بدن هفت چاکرا است و انسان دارای نادیهای بیشماری یا سه نادی اصلی است؛ صرفاً مدعیات بیدلیلی را مطرح میکند که نه با شیوه منطقی اثبات میشوند و نه با روش تجربی میتوان مهر صحت بر آن نهاد و نه وحی آسمانی بر تأیید آن نازل شده است.
🔹 اگر رهبران این مکاتب هم ادعای شهودی کنند، ثابت نکردهاند که به چه دلیل شهود آنها از خطای خیال متصل، مصون بوده است. شاید که خیال متصل، یعنی ذهنیات آنها بهجای خیال منفصل و جهان باطنی نشسته است و گمان کردهاند شهود واقعی نصیب آنها شده است.
🔸 بههرحال، این فرقههای عرفانی چگونه میتوانند ثابت کنند که از کشف الهی برخوردارند یا این که گرفتار مکاشفات شیطانی هستند؟
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
31.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽مستند پرونده: شبیخون شرقی (مانگا)
🔺انهدام شبکه فروش کتابهای جنسی برای نوجوانان و جوانان
🔺 کتابهایی با ظاهری زیبا و فریبنده اما پشت پرده کثیف
🔺ربط کیپاپ، مانهوا، مانگا، بیتیاس و... موج کرهای و موج شرقی است.
🔺همراهی با این موج، مقدمه علاقهمندی به سایر عناصر فرهنگساز موج
*⃣ توصیه دیدن به معلمان و والدینی که با آرمیها و فرزندان علاقمند به بیتیاس و کیپاپ ارتباط دارند
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
سلامت معنوی 2.mp3
10.05M
💠 سلسله دروس «سلامت معنوی» (۲)
🎙 حجتالاسلام امین شمشیری
بخش یکم: کلیات و تعاریف (۲)
🔖 مباحث ارائه شده:
۱. واژه «معنوی» در لغت
۲. تعریف معنویت
▫️توضیح ساده و کاربردی معنویت
۳. اقسام معنویت
۴. ویژگیهای معنویت حقیقی
▫️توجه به دین و شریعت
▫️تبعیت از معصومین علیهمالسلام
▫️معاد باوری
▫️عقلانیت
۵. تعریف سلامت معنوی
▫️راهکار دست یابی به سلامت معنوی.
قسمت قبل
قسمت بعد
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
آسیب_شناسی رابطه_ی زنان و جنبش_های نوپدید دینی.docx
3.47M
#معرفی_مقاله | آسیبشناسی رابطهٔ زنان و جنبشهای نوپدید دینی
نویسنده: مدنی، آزاده؛ ابراهیمی، زینب.
نشریه مطالعات معنوی بهار و تابستان ۱۳۹۶ - شماره ۲۳
چکیده:
🔹در دو دههٔ اخیر پای جنبشهای نوپدید دینی در ایران نیز باز شده است. این جنبشها در میان زنان و مردان پیروانی برای خود یافتهاند؛ اما بهنظر میرسد زنان، بیشتر درگیر این جنبشها شدهاند و بیشتر از عملکرد و تعلیمات این جنبشها آسیب دیدهاند.
🔸 در این تحقیق دو پرسش اصلی مطرح میشود: چرا زنان به این جنبشها میپیوندند؟ و چه آسیبهایی از این جنبشها دریافت میکنند؟ این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی انجام میشود.
🔹 در پایان این نتیجه حاصل میشود که برخی از برخوردهای مدافعین ادیان سنتی در جوامع مختلف ـ در اینجا بهویژه در جامعهٔ اسلامی ایران ـ همچنین برخی اثرهای مدرنیته، پیوستن زنان به جنبشهای نوپدید دینی را ترغیب میکند و نقد دقیق برخوردهای دینی و جنبشهای جدید، بدون غرضورزی و بیانصافی میتواند از آسیبهای جدی زنان در این شرایط جلوگیری کند.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نارسیسیزمِ (خودپرستی یا خودپسندی) نهفته در معنویتگرایی جدید؛ به روایت آرش حیدری، جامعهشناس.
🔹انسان نارسیسیستی که درگیر عرفانهای نامعقول است، باور دارد که کل هستی برای خدمت به او پدید آمده است!
پ.ن:
بازنشر این کلیپ تنها به دلیل ارتباط آن با محتوای کانال «عرفاننما» است و به معنای پذیرش همه اندیشهها و باورهای گویندهٔ محترم آن نیست.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
35.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 دوره مقدماتی نقد #عرفان_حلقه
👤 حجتالاسلام امین شمشیری
🔺 جلسه سوم، بخش سوم
مهمترین عناوین مطرح شده:
✅ در عرفان حلقه اعتقاد بر این است که ذکر گفتن موجب قفلشدن ذهن و حمله موجودات غیرارگانیک میشود.
✅ بهخاطر استفاده از جنها و موجودات غیرارگانیک در عرفان حلقه ذکر گفتن در این فرقه ممنوع است.
قسمت قبل
متن کتاب عرفانوارهٔ حلقه
قسمت بعد
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 من بودیست میشدم اگر...
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
سلامت معنوی 3.mp3
9.29M
💠 سلسله دروس «سلامت معنوی» (۳)
🎙 حجتالاسلام امین شمشیری
بخش دوم: مبانی سلامت معنوی
🔖 مباحث ارائه شده:
۱. ابتنای بر عقاید توحیدی (عرفانی)
▫️نقدی بر عقاید شبهعلمی و باورهای سطحی
۲. ابتنای بر عملگرایی
▫️نقدی بر مدعیان «معنویام؛ اما مذهبی نیستم» و «معنویت منهای مذهب»
(Spiritual but not religious)
۳. ابتنای بر ایمان
▫️بیان دو مثال کاربردی.
قسمت قبل
قسمت بعد
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
MATIN_Volume 16_Issue 62_Pages 125-151 (2).pdf
421.8K
#معرفی_مقاله | «عرفان امام خمینی و جلوههای آن در تفسیر عرفانی از قرآن کریم»
✍ نویسندگان: عباس مصلاییپور و سید محمدعلی میربلوکی
💠 چکیده
🔹 بیگمان، سنگ بنای همهٔ اندیشهها و رفتارهای امام را باید در اندیشه عرفانی و خداشناسی شهودی ایشان جستجو کرد. امام با خَرْق حجاب ضخیم سلوک علمی و برهانی، حقیقت عبودیت را در وجود خویش نمودار ساخت و در پرتو قرآن به مرتبت کامل ایمان و اطمینان قلبی دست یافت.
🔸 رویکردی که به تحریر مبانی نظری عرفان در صحیفههای عرفانی چون شرح دعای سحر، تعلیقه و حاشیه بر مصباح الهدایة الـی الخلافة و الـولایة، تعلیقه بر فصوصالحکم و مصباح الانس و اسرار الصلوة و نیز تبیین اخلاق، آداب و شیوه سیروسلوک عرفانی در آثاری چون آدابالصلوة و شرح چهل حدیث منتهی گشت.
🔹 در این پژوهش سعی شده تا تعریف امام خمینی از عرفان و تفسیر عرفانی قرآن کریم و همچنین ممیزههای مکتب عرفانی ایشان تبیین شود؛ در واقع عرفان امام دارای شاخصههای اصیلی بود که از یک سو راه ایشان را از عرفانهای نوظهور امروزی متمایز نمود و از سویی دیگر، تفسیر ایشان از جهان هستی با اتکا بر قرآن کریم و سنت معصومین ــ علیهمالسلام ــ علاوه بر توجه به معنویت در جنبههای فردی، جنبههای اجتماعی را هم در برگرفت بهطوریکه منشأ ایجاد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گردید.
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
34.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 دوره مقدماتی نقد #عرفان_حلقه
👤 حجتالاسلام امین شمشیری
🔺 جلسه چهارم، بخش اول
مهمترین عناوین مطرح شده:
سه اصل و مبنای عرفان حلقه
✅ ملائکه موجوداتی مادیاند و وجود مجرد ندارند!
✅ غم و اندوه در مرگ عزیزان ممنوع است!
✅ زیارت اهل قبور ممنوع است و باعث حمله موجودات غیرارگانیک میشود!
قسمت قبل
متن کتاب عرفانوارهٔ حلقه
قسمت بعد
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 عرفانِ جهنمی!
▫️گاهی علم توحید انسان را به جهنم میفرستد، گاهی علم عرفان انسان را به جهنم میرساند...
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama
عرفان نما
#معرفی_مقاله | «عرفان امام خمینی و جلوههای آن در تفسیر عرفانی از قرآن کریم» ✍ نویسندگان: عباس مصل
#برشی_از_مقاله «عرفان امام خمینی و جلوههای آن در تفسیر عرفانی از قرآن کریم
🔘 عرفان خمینی، عرفانی مبتنی بر تقوا
🔹 یکی از شاخصهایی که در معنویت و عرفان امام خمینی مشاهده میشود و شاخص خوبی برای تشخیص عرفان الهی از شبه عرفانهای تقلبی است، این است که عرفان ایشان عرفانی دینی، مبتنی بر مفهومی به نام تقوا یا کفّ نفس است.
🔸 یعنی هرکس به ما بشارت عرفان و معنویت و رشد معنوی بدهد؛ ولی خود، مفهوم کف نفس و تقوا را از دستورالعملهایش حذف کرده باشد، نمیتوان راه و مسلک او را به عنوان طریقی صحیح و مطمئن پیگیری نمود.
🔹 انواعی از عرفانهای قدیمی و نیز معنویتهای مدرن سکولار وجود دارند که بر اساس عرفان منهای تقواست؛ یعنی یک عرفانی ارائه میدهند که در آن تقوا یا اساساً مطرح نیست؛ یا کاملاً رقیق شده و تشریفاتی است.
🔸 در همینباره امام خمینی میفرمایند:
«هان اى نفس خسیس و اى دل غافل! از خواب برخیز و در مقابل این دشمنى که سالهاست تو را افسار کرده و در قید اسیرى درآورده و به هر طرف میخواهد میکشاند و به هر عمل زشتى و خُلق ناهنجارى دعوت میکند و وادار مینماید قیام کن و این قیود را بشکن و زنجیرها را پاره کن و آزادیخواه باش و ذلت و خوارى را بر کنار گذار و طوق عبودیت حق جل جلاله را به گردن نِه که از هر بندگى و عبودیتى وارَهى و به سلطنت مطلقه الهیه در دو عالم نایل شوى.»
عرفان نما؛ نقد شبه معنویتهای نوپدید
🔅@erfannama