هدایت شده از دارُ السَّلام🌴
#یادداشت_نوزدهم
۷ مرداد ۱۴۰۳
گزارش امام صادق علیه السلام از مدل محرومیت زدائی امیرالمومنین علیه السلام!
✍️ یکی از شؤون امام معصوم علیه السلام در اداره جامعه، مدیریت «#معیشت» مردم بوده و یکی از تدابیر امام علیه السلام برای توسعه و عمومی شدن تجارت و آبادانی معیشت مردم، #احداث_بازارهای_رایگان میباشد.
امام صادق(عليه السّلام)فرمود: امير المؤمنين(عليه السّلام)فرموده است: «بازار مسلمانان چون #مسجد آنها است، هر كس پيشى گرفت و در جايى نشست به آن أحقّ است تا به شب. فرمود: آن حضرت در برابر دكانهاى بازار كرايه نمى گرفت». 📚«الکافی ج۲ ص۶۶۲»
👈 از فوائد بازارهای رایگان:
۱. ایجاد انگیزه برای #تولید_غیر_متمرکز(تقویت تولید و تولید کننده)؛ مهمترین مشکل تولید کننده، محدودیت در انتخاب بازار و وابستگی او به تولید کنندگان بزرگ و زنجیره ای و مگامال ها است که با احداث بازارهای رایگان در مکانی ثابت و وقفی، این مسأله به مرور حل میشود به امید خدا.
۲. محرومیت زدایی دائمی و امکان تجارت برای فقراء؛ به این معنا که چون عده قابل توجهی از مردم قدرت خرید یا اجاره محل کسب را ندارند، میتوانند از سود ناشی از #تجارت بهره مند شده و معیشت خود را تا حدی سامان دهند...
۳. استحکام شبکه توزیع کشور در برابر بحران های طبیعی و نظامی؛ چرا که سیستم توزیع مردمی، قابلیت تخریب و تعطیل ندارد و نوعی پدافند غیرعامل محسوب میشود. برخلاف سیستم های تولیدی متمرکز( مثلا با آتش سوزی یا از کار افتادن سیستم برق یا تخریب و هر نوع اختلال در شبکه توزیع یک کارخانه تولیدی بزرگ، علاوه بر خود تولید، توزیع آن کالا نیز به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و امورات مردم مختل شده و چه بسا در افزایش قیمت ها نیز اثر خواهد گذاشت...)
۴. کاهش سطح عمومی قیمت ها؛ با رایگان بودن محل کسب و عدم پرداخت اجرت بابت آن و نیز انحصار زدایی در شبکه توزیع، قیمت محصولات هم کاهش پیدا میکند...
۵. افزایش سطحِ #عقل جامعه با ابزار عمومی شدن تجارت. ( اَلتِّجَارَةُ تَزِيدُ فِي اَلْعَقْلِ./ الکافی ج۵ ص۱۴۸)
🗞 برای آشنایی بیشتر با نظریه بازارهای رایگان و مفهوم مردمی کردن اقتصاد
👈 «اینجا» و «اینجا»
به فضل الهی، نشستی تخصصی با عنوان #برنامه_معیشتی_الگوی_پیشرفت در تاریخ چهارشنبه ۱۰ مرداد، در سالن تالار شهر مشهد مقدس برگزار خواهد شد👇
https://eitaa.com/olgou4/6690
🌴 @Darol_salam
هدایت شده از راسخ
30.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 چرا قالیباف با جلیلی وحدت نکرد؟
📌به کانال #خبر_فوری_و_مهم بپیوندید :
@khabare_fouriw
~~~
`~~~ ا چرا « جبهه انقلابی ، بایستی میباخت »!؟؟ شما در این کلیپ ، پاسخ به این سؤال کلیدی را خواهید یافت !!؟ البته پاسخ به این سؤال ، در پست قبلی اینجانب با دلایل متقن و پیوست تاریخ تحلیلی ۴۳ ساله ، و جریان شناسی دقیقتری بیان شد . و اساسا بحث را مطلقا پیرامون جلیلی ،قالیباف ندانستهام!!!؟ دوستان بدانند ، اگر به آسیبشناسی این انتخابات پرداخته نشود ، خسارت جبهه انقلابی صد چندان خواهد بود!!!؟ تا جائیکه به موجودیت نظام ممکن است ،تهدید کند!! ، و برای همیشه شرک ونفاق ، جامعه انقلابی را زمینگیر کند!!!. #قالیباف اما این نگاه هم مکمل آن مطلب و با اطلاعات آماری بیان شده ،« جای هر تحلیل توهمی را منتفی » و مناسب اقناع دوستان حق طلب است .مطه انصاف ، از نشانه های ایمان است. https://eitaa.com/joinchat/1560346879C2c2ab03a5b
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻دیانت در نسخۀ لیبرالهای مذهبی -۱
🖊مهدی جمشیدی
۱. لیبرالهای مذهبی، هویّت پیچیدهای دارند: تودرتو و چندلایهاند و همچون یک متنِ ناخواسته، محمل تأویلهای متعدّد قرار میگیرند و برداشتهای متفاوت را برمیتابند. هر کسی میتواند از زاویهای و به اعتباری به آنها بنگرد و فهم خاصی را ارائه کند. اما حقیقت این است که اینان، باطن «دین» را به نفع «تجدّد»، مصادرهبهمطلوب میکنند و پوستهای بیخاصیّت و شعاری و ظاهری از دین را به عوام عرضه میکنند تا نشان بدهند که میان دین و تجدّد، جمع کردهاند. عوام نیز که دلبستۀ دین هستند و البته به دلیل غربزدگی تاریخی، بیشوکم نیز سودای تجدّد دارند، فریب اینان را میخورند و «نسخۀ متناقض»شان را میپذیرند. نخستین نسل از لیبرالهای مذهبی، در روشنفکران دورۀ مشروطه متولّد شد و اینجا، نقطۀ آغاز روایت لیبرالی از اسلام بود. التقاط در رویکرد متمایل به عالَم تجدّد، در این برهۀ تاریخی تحقّق یافت و به یکی از چالشهای معرفتیِ جامعۀ ایران تبدیل شد.
۲. اگر از تحوّلات و تطوّرات نیم قرنِ پس از این بگذریم، به نهضت آزادی و مهدی بازرگان میرسیم که ظهورشان در دولت موقت، در عمل و عین نشان داد که لیبرالهای مذهبی، چه اوصاف و احکامی دارند. اینان، چنان مسألهدار و زاویهمند شدند که امام خمینی، چارهای جز حذف و طردشان ندید و قاطع در برابر حضور و حیاتشان در حاکمیّت ایستاد. نسخههای «اصلاحی» و «اعتدالی» از لیبرالیسم مذهبی، در دهههای بعدی سر از خاک التقاط بیرون آورد و برخلاف بازرگان که منتقدِ حاشیهنشین و غیررسمی بود، اینان به عرصۀ «قدرت رسمی» راه یافتند و دههها، نهادهای اصلی و عمدۀ حاکمیّت را در اختیار گرفتند. بهاینترتیب، مرزهای هویّتیای که امام خمینی در دهۀ شصت بر آنها اصرار میورزید، بهتدریج درهمشکسته شدند و اختلاط سیاسی در ساحت قدرت رسمی به وقوع پیوست؛ چنانکه یکی از بحرانهای نظام جمهوری اسلامی در دهههای گذشته، نزاع دامنهدار و دشوار بر سر «تداوم هویّت انقلاب» و ایستادن در مقابل خط «استحاله» و «مسخ» آن بوده است.
۳. در ترکیب لیبرالهای مذهبی، مسألهای که در نسبت با عوام موضوعیّت دارد، همین لفظ مذهبی است. لیبرالها، چهرۀ عریان ندارند و آشکارا، منطق سکولار خویش را بیان نمیکنند، بلکه نقاب دیانت بر چهره دارند و حتی با ادبیات دینی، تجدّد را به جامعه القا میکنند. اگر میان «وجه لیبرالی» و «وجه دینی»، تفکیک و تمایز ایجاد کنیم و مجال ترکیب و تلفیق ندهیم، نقشۀ اجتماعی اینان، فرو خواهد ریخت. پس باید در پی واسازی و تجزیه بود و تعارضهای درونی و تضادهای نهفته را در برابر دیدۀ عوام نهاد تا پوشش تزویر، برافتد؛ از جمله باید نسبت هویّتیِ آنها را با عاشورا فهم کرد.
۴. لیبرالهای مذهبی، «انقلاب حسین» را میستایند، اما برای اکنون، «انقلاب» و «انقلابیگری» را برنمیتابند و نسخۀ اصلاح میپیچند. میگویند انقلاب، سرنوشت نامشخص دارد و طرحی است که به دلیل وسعت آرمانها، محاسبهناپذیر است. به تبعیّت از کارل پوپر، بر این باور هستند که انقلاب، وعدۀ بهشت میدهد اما در عمل، جهنم میآفریند. ازاینرو، باید از انقلاب بر حذر بود و دچار خاماندیشی و بلندپروازی نشد. اگر هم جامعهای، سودایی شد و هوس انقلاب در سر پرورانید و انقلابش نیز به سرانجام رسید، باید انقلاب را یک «نقطه» و «لحظه» بداند و بیدرنگ پس از این، انقلاب و انقلابیگری را کنار بنهد و از «نهضت» به «نهاد» عبور کند. نظریۀ «نظام انقلابی»، خیال اندر خیال است و هیچگاه میان انقلاب و نظام، همافقی و همنشینی پدید نمیآید. باید میان این دو، یکی را انتخاب کرد و دیگری را وانهاد. و اقتضای عقل و ضرورت زمانه این است که «آرمانخواهیِ انقلابی» را به فراموشی بسپریم و یک «نظام واقعبین» را صورتبندی کنیم. ایدئولوژی انقلابی، فقط تا هنگامۀ وقوع انقلاب، کارکرد دارد و پس از آن، با سر به دیوار سختِ واقعیّت برمیخورد و انقلابیها در اثر این حادثه، درمییابند که منطق انقلابی، فقط به کار ویرانکردن نظم سیاسی میآید و نمیتوان با منطقی که انقلاب میکنند، حکومت کنند. راه «حکومت» از «انقلاب» جداست و نظریۀ نظام انقلابی، خیالپردازیِ شبهنظری است. بهاینترتیب، باید «سرمایۀ انقلابی» را نیز کنار نهاد و به «سرمایۀ اجتماعی» رو آورد. باید در پی «عادیسازی» بود؛ به این معنی که وضع انقلابی، اضطراری و موقتی و نابخردانه است و نباید در آن ماندگار شد، بلکه باید شتابان، به سوی وضع عادی و بهنجار حرکت کرد و رویکردها و انگیزهها و اندیشههای انقلابی را به تاریخ سپرد. باید «نظام» و «اصلاح» را جایگزین «انقلاب» کرد و از انقلاب، یک خاطرۀ تاریخیشدۀ استثنایی ساخت. واقعۀ کربلا نیز با همۀ عظمتش، یک استثناست که قابل اقتباس و اخذ نیست.
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60
هدایت شده از سبل السلام
#تسعیر
حرمت قیمت گذاری بر اجناس مردم حتی موقع احتکار و قحطی‼️
🌸الإمام عليّ عليه السلام :
رُفِعَ الحَديثُ إلى رَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله أنَّهُ مَرَّ بِالمُحتَكِرينَ فَأَمَرَ بِحُكرَتِهِم أن تُخرَجَ إلى بُطونِ الأَسواقِ وحَيثُ تَنظُرُ الأَبصارُ إلَيها، 🌸 فَقيلَ لِرَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله: لَو قَوَّمتَ عَلَيهِم! فَغَضِبَ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله حَتّى عُرِفَ الغَضَبُ في وَجهِهِ ، فَقالَ : أنَا اُقَوِّمُ عَلَيهِم؟! إنَّمَا السِّعرُ إلَى اللّهِ يَرفَعُهُ إذا شاءَ ويَخفِضُهُ إذا شاءَ.
امام على عليه السلام: سخن به رسول خدا صلى الله عليه و آله كشيده شد كه وى به احتكار گنندگان رسید و فرمان داد تا آن چه را احتكار كرده اند، به ميان بازار آورده شود، به گونه اى كه تماشاگران آن را ببينند. سپس به رسول خدا صلى الله عليه و آله گفته شد: «خوب بود خود، براى آنان قيمت تعيين مى كردى!» وى به خشم درآمد ـ چندان كه #غضب در چهره اش نمود يافت ـ و فرمود: «من براى آنان قيمت تعيين كنم؟ #قيمت_گذارى تنها از آنِ خدا است؛ هرگاه خواهد، بالايش بَرَد و هر گاه خواهد، پايينش آورَد».
تهذيب الأحكام: 7 / 161 / 713 عن عبد اللّه بن ضمرة عن أبيه عن جدّه،
من لا يحضره الفقيه: 3 / 265 / 3955 ،
التوحيد : 388 / 33 عن غياث بن إبراهيم عن الإمام الصادق عن أبيه عن جدّه عليهم السلام.
التوحيد : 388 / 33 ،
من لا يحضره الفقيه : 3 / 265 / 3955 كلاهما عن غياث بن إبراهيم عن الإمام الصادق عن الإمام الباقر عليهماالسلام،
تهذيب الأحكام : 7 / 161 / 713 ،
الاستبصار : 3 / 115 / 408 كلاهما عن ضمرة عن الإمام عليّ عليه السلام .
@erisonteb
هدایت شده از مجتهدزاده | قاضی بازنشسته
✍🏻 کانال رسمی استاد مجتهدزاده "⚖️" https://eitaa.com/Mojtahed_Zadeh 📩ارتباط با استاد: •••••✾...•...🌺...•...✾••••• @Admin_Mojtahed_Zadehـ •••••✾...•...🌺...•...✾•••••ـ
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا ایران رتبهی ۱ دنیا در فرار مغزهاست؟
⁉️ فرار مغزها برای ایرانیها اولین بار کی به کار برده شد؟ 00:06
⁉️ ایران در دوران پهلوی رتبه چندم دنیا در فرستادن دانشجو به آمریکا بود؟ 00:53
⁉️ آیا مهاجرت دانشجویان تنها مختص ایران است؟ 01:13
⁉️ چه عاملی موجب مهاجرت دانشجویان میشد؟ 01:45
⁉️ چه تعداد دانشجو به کشور بازگشتند؟ 02:20
⁉️ آیا همه کسانی که به خارج میروند نخبه هستند؟ 03:05
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
🔸 دریافت نسخه با کیفیت
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از خبر فوری تحلیلی
⭕️اصلاحطلب ها از ناچیز ترین کارها مثل هیئت رفتن و کفش برداشتن پزشکیان یا خاموش کردن چراغ ها دستاورد میسازن
ولی ما نتونستیم ساختن دوباره کشور توسط #شهید_رئیسی و سه سال جهاد خستگی ناپذیرش رو به مردم نشون بدیم
کانال روبیکای ما👇
http://rubika.ir/@raefipouraliakbarfans
✅ استاد رائفی پور/عضو شوید👇
@raefipouraliakbarfans
@raefipouraliakbarfans
هدایت شده از اخبار اصفهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️۸۰ کشور در مراسم تحلیف شرکت خواهند کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹 در مراسم تحلیف رئیسجمهور، ۱۱ رئیس مجلس، ۴ نایب رئیس، ۶ نخست وزیر، ۲ رئیسجمهور و تعدادی زیادی از وزرا از حدود ۸۰ کشور حضور پیدا میکنند.
اخبار فوری و مهم اصفهان را اینجا ببینید👇
https://eitaa.com/joinchat/2573205578C49c80846b5
بزرگترین کانال اصفهانی ها👆
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
🔹یادداشت "سیرک عدلیه در فاضلاب بانک" بازخوردهای منفی و مثبت متعددی داشت :
1️⃣ عدهای در حمایت از قوهقضائیه گفتند: آقای اژهای مشکل یک زندانی را حل کرده است و باید از ایشان تشکر کرد.
سوال این است که اگر وام گیرنده مجرم نبوده، چرا ۱۱ سال حبس کشیده و اگر مجرم بوده، چرا شانسی آزاد شده است ؟
2️⃣ عدهای در حمایت از بانک گفتند: ارزش ۱ میلیارد تومان سال ۸۸ الان ۵۰ میلیارد تومان است و حق با بانک است.
فرضا درست، پس به چه حقی رئیس بانک با یک تلفن این پول را بخشید؟
البته موضوع این است که بانک با لمس کیبورد کامپیوتر و خلق پول از هیچ، آن ۱ میلیارد تومان را ایجاد کرده بود؛ پس از ابتدا مالی وجود نداشته که ادعایی باشد.
3️⃣ عدهای در حمایت دلسوزانه از زندانیِ وام گیرنده، از آزادی ایشان حمایت کردند.
یعنی هر کسی میتواند پولی را بگیرد و از بین ببرد و تاوان اشتباهش را دیگران بپردازند ؟
میبینید که هیچ پاسخ قطعی برای این مسئلهی غلط وجود ندارد و هرچه این فاضلاب را هم بزنیم، بوی تعفن بیشتری بلند میشود.
✅البته قوۀ قضائیه میتواند این مسئله را واقع بینانه مطرح نماید :
بانکی از ارزش پول ۸۵میلیون ایرانی دزدیده و به یک نفر ۱ میلیارد تومان پرداخت کرده است تا با بهره پس بگیرد. حکم این رویداد چیست ؟
در این نگاه واقع بینانه، شاکی و متهم کیست و چگونه میتوان از وقوع این جرم روزانه ۷ هزار میلیارد تومانی پیشگیری کرد ؟
🔖موسسه متا
هدایت شده از سیدرضا صالحی ابری
8.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شخصی باتری الکترونیکی دوچرخه را به داخل آسانسور می آورد.
ظاهراً باطری و میدان مغناطیسی داخل آسانسور ، باطری شارژی را منفجر میکند.
@seyedrezasalehiabari
بفرستید برای مجتمع نشینان
هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟡 شایعه
پارتی افغانستانیها در سعادت آباد تهران!!
🔹همزمان با افزایش مطالب افغانهراسی و به منظور القاء تسلط اتباع این کشور در ایران، کاربری در توییتر ویدئویی با عنوان «پارتی افغانیها در سعادت آباد تهران» منتشر کرد که بیش از ۶۰۰ هزار بار بازدید گرفته است😳
🟢 واقعیت
این رستوران مربوط به ایران نیست. کلمه Amarant که به همراه یک لوگو در پشت رقصندهها قابل تشخیص است، نام رستورانی در تاشکند ازبکستان است.
🔹 ویدیوهایی که در اینستاگرام این رستوران از فضای داخلی این رستوران و مهمانیهای مشابه وجود دارد هم نشان میدهد که این مکان، همان رستوران است.
🔹 زنی که با موی بلند و پیراهن مشکی در آن میان میرقصد yulduz Usmonova خواننده، آهنگساز و بازیگر ازبک است.
✅ مراقب جنگ روانی دشمن باشیم
ــــــــــــــــ
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi