🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#پرسش_پاسخ
🗣 سلام وقت بخیر
گفتین یقین به خدا که بیاد همه شک و شبهاتم برطرف میشن.
من مطمئنم موجودات حتما طراح و سازنده دارن.
فقط یک شبهه برام پیش اومده که مطمئن شم طبیعت، موجودات رو نیافریده و دیگه تموم.
خیلییییییییییی برایم مهمه رهنماییم کنین تا به یقین برسم.
تا الان با کتابتون خوب پیش رفتم چون شما از روی خود طبیعت توضیح میدین که قابل فهمه برام.
حالا فقط همون یک شبهه برام مونده.
منتظر راهنماییتون هستم و ممنونم ازتون. 🌸🌺
👇🏻
👆🏻
سلام، وقت شما هم به خیر
نگارنده بارها شاهد مهربانی خدا نسبت برخی خداناباوران و ندانمگراها بودهام که بدون تعصب خواهان رفع شبهات خویش هستند و خوشبختانه علیرغم ابتلا به وسوسههای ذهنی و ناامیدی شدید، از وسواس و شک به خدا رها شدند و برخی نیز علاوه بر کسب باور کافی به وجود خدا، یقین مستدل به همراه زندگی سرشار از امید را تجربه نمودند.
۲- بر اساس تجربهی ناباوران و ندانمگراها و دیگر اقشار -که به من خبر دادند- اگر طبق توضیحات کتاب عمل کنید، شما نیز یقین مستدل به خدا -که احدی توانایی ایجاد کمترین تردید و شک در آن ندارد- را تجربه خواهید نمود که در این صورت مطمئن باشید با آمدن یقین، شبهات گوناگون ازجمله آنچه مطرح کردید، برای همیشه حل خواهند شد. (مجرب)
بنابراین بااینکه میدانم با عمل به توضیحات کتاب، شبههی مذکور برای شما نیز از اساس حل خواهد شد اما بااینحال از فرصت استفاده نموده و چون این شبهه از طرف دیگران نیز پرسیده شده است، تصمیم گرفتم به نوشتههای قبلی خود در اثبات وجود خدا که بخشی از آن را در کتاب آوردهام مراجعه کنم.
من در آن زمان مطالبی در اثبات اینکه محال است طبیعت طراح و سازندهی موجودات باشد را نوشته بودم اما احساس کردم نیازی به ذکر مفصل آن در کتاب نیست.
تا اینکه دو روز قبل موفق شدم شواهد و دلایل بیشتری در پاسخ به شبههی شما را به کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه اضافه کنم که امروز قسمت اول و فردا قسمت دوم آن دلایل را در همین صفحه بازنشر خواهم نمود.
پ.ن: مطالب اضافه شده به کتاب فوق از صفحهی ۲۷۷ با عنوان آیا طبیعت سازندهی خویش است؟ تا صفحهی ۲۹۱ میباشد که البته ممکن است در به روز رسانیهای آینده شمارهی صفحات تغییر کنند.
نام کتاب فوق را جستجو و رایگان دریافت نمایید یا به نشانی زیر بروید:
http://esbatekhodavand.blogsky.com/1397
افرادی که شبههی فوق را از من پرسیدند همگی بیان داشتند که خوشبختانه مانند شما با مطالعهی کتاب نگارنده به این اطمینان که طبیعت هوشمندانه طراحی شده و این طراحی بدون وجود طراح فوقالعاده هوشمند محال است، رسیدهاند اما درعینحال میخواستند بدانند این طراح هوشمند کیست؟
من فردا در قسمت دوم این نوشتار در اینکه این طراح هوشمند طبق شواهد محسوس، قطعاً طبیعت (موجودات مادی) نیست، مطالبی را ذکر خواهم کرد و البته در بخش دوم کتاب (اثبات یگانگی خدا) که هنوز به آن اضافه نکردهام نیز طبق شواهد محسوس که ثابت میکند طراح جهان هیچ شباهت و سنخیتی با هیچکدام از موجودات مادی طبیعت ندارد و قطعاً او موجودی غیرمادی است را نوشتهام که امیدوارم فرصت پیدا کنم و آن نوشتهها که آماده نیز هستند را هر چه زودتر به کتاب اضافه کنم.
اما در پاسخ به شبههی شما که آیا طبیعت طراح و سازنده موجودات است؟
من در دو قسمت به این شبهه پاسخ خواهم داد:
امروز در قسمت اول خواهم گفت که چگونه امثال شما مخاطب محترم در درک معنای «طبیعت» دچار اشتباه شدهاید و سپس با زبان ساده معنای واقعی «طبیعت» که مقابل چشمانمان قرار دارد را توضیح خواهم داد؛ همین نگاه واقعگرایانه به طبیعت بهتنهایی راهگشا خواهد بود.
در قسمت دوم که فردا توضیح خواهم داد به شما کمک خواهم نمود تا با شواهد محسوس یکبار و برای همیشه مطمئن شوید که محال است، طراح جهان، طبیعت باشد و در آینده نیز (در موضوع اثبات یگانگی خدا) باز با شواهد غیرقابلانکار توضیح خواهم داد که طراح جهان حتماً موجودی غیرمادی است.
در ادامه، قسمت اول، ازنظرتان خواهد گذشت.
👇🏻
👆🏻
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#پرسش_پاسخ
🗣 منو مطمئن کنید طبیعت، موجودات رو نیافریده.
#پاسخ
از سخنان ناباوران و حتی برخی خداباوران بهروشنی متوجه میشوم که وقتی از «طبیعت» سخن میگویند واقعاً خیال میکنند «طبیعت» یک موجود مستقل است و همین اشتباه باعث شده به لغزشهای بزرگی در باورهای سرنوشتسازشان مبتلا شوند.
من برای روشن شدن علت پیدایش این اشتباه، شما را با معنای واقعی «طبیعت» آشنا میکنم و قبل از آن برای روشنتر شدن موضوع، توجهتان را به اشتباه رایج دیگری که شبیه اشتباه فوق است جلب مینمایم:
برخی افراد تصوری از کلمهی «مردم» در ذهن خود دارند که بهاشتباه خیال میکنند موجود مستقلی به نام «مردم» وجود دارد؛ مثلاً میگویند: وقتی «مردم» جلوی من قرار بگیرند استرس میگیرم و دیگر نمیتوانم راحت حرفم را بزنم اما اگر با هرکدام از همین «مردم» تنها باشم بهراحتی حرفم را میزنم.
علت نگرانی این فرد روشن است چون او در ذهن خویش یک موجود مستقل به نام «مردم» را تصور کرده و سپس خودش از این تصور خیالی که وجود خارجی ندارد دچار استرس میشود، در حالی خود او نیز اذعان دارد که اگر با تکتک همین افراد دوبهدو تنها باشد میتواند بهراحتی حرفش را بزند.
این فرد کافی است نگاهش را بهصورت مسئله که در ادامه توضیح خواهم داد واقعی کند تا با دیدن حقیقت، دیگر دچار استرس نشود و همانطور که میتواند برای یک نفر بهراحتی حرف بزند برای مردم -به هر تعداد باشند- نیز به همان راحتی حرفش را بزند.
اما نگاه واقعی این است که وی متوجه باشد وقتی مقابل «مردم» -چه یک نفر چه بیشتر- حرف میزند، درواقع دارد با تکتک ایشان که در کنار هم قرار گرفتهاند سخن میگوید (که در لغتنامهها به این افراد «مردم» میگویند) نه اینکه خیال کند واقعاً مقابل موجودی مستقل به نام «مردم» قرار گرفته است.
توجه به حقیقت روشن فوق (که موجودی مستقل به نام «مردم» وجود خارجی ندارد)، کمک به سزایی میکند تا شما درهرحال آرامش خود را حفظ کنید و هرگز دچار استرس نشوید؛ زیرا مطمئن هستید وقتی مشغول سخن گفتن با هزاران نفر میشوید، درواقع دارید با هرکدام از ایشان بهصورت تکبهتک سخن میگویید با این تفاوت که در سخنرانی عمومی هر فرد در کنار افراد دیگری مشغول شنیدن سخنان شماست، بهطوریکه اگر هرکدام از این افراد با شخص شما تنها هم میبود باز همین سخنان را میشنید.
پس روشن است شما در هر دو حال -چه برای یک نفر چه برای میلیونها نفر سخن بگویید- به یک اندازه انرژی مصرف میکنید و به یک اندازه باید تلاش نمایید نه بیشتر.
با توجه به توضیحات فوق اگر خواستید در مواجههی با مردم هیچوقت دچار استرس نشوید، حتی وقتیکه دارید برای هزاران نفر از ایشان سخنرانی میکنید، کافی است به نیروی تخیل خود اجازه ندهید تکتک افرادی که مقابل شما قرار دارند را بهصورت یک سیاه لشکر بزرگ باهم ادغام کند و سپس از ایشان بت و غولی خیالی به نام «مردم» بسازد و شما را از آن بترساند!
حقیقت فوق را کسانی که تجربهی سخنرانی برای هزاران نفر دارند از نزدیک لمس کردهاند.
بنابراین شما نیز سعی کنید با نگاه واقعگرایانه، بت خیالی به نام «مردم» را بشکنید تا بهراحتی بر استرسهای بیاساس خود غلبه نمایید و با اعتمادبهنفس کامل با «مردم» مواجه شوید، این سبب میشود در دل جامعه و در هر شرایط، کاری که عاقلانه است را با آرامش تشخیص داده و به سرانجام برسانید و هیچوقت خود را به خاطر غول خیالی به نام «مردم» دچار تعارفات نابخردانه و زحمت و تکلف بیجا ننمایید بلکه همیشه آزاد و خردمندانه زندگی کنید و خود واقعیتان باشید.
متأسفانه شاید شما نیز مانند من شاهد تلخ شدن زندگیهای برخی افراد به دلیل وجود همین تصور غیرواقعی از کلمهی «مردم» بودهاید که چطور خیال میکنند واقعاً موجودی مستقل به نام «مردم» زندگی ایشان را زیر ذرهبین گرفته است و آنها از این غول خیالی، حتی بیشتر از طراح و سازندهی جهان حساب میبرند؛ مثلاً مرتب به یکدیگر میگویند: با حرف «مردم» چه کنیم؟! خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت (بخوانید مردم) شو! این رسم «مردم» است و نمیشود با آن مخالفت کرد! چون «مردم» میگویند این خوب و آن بد است پس همینطور است!
حتی برخی که ظاهر بسیار دینداری دارند و من با ایشان گفتگو داشتهام میگویند: من هم قبول دارم تمام کارهایی که خدا به ما گفته، خوب، انسانی و عاقلانه است اما اگر قرار باشد به همهی آنها عمل کنیم، باید خیلی از رسوم «مردم» را نادیده بگیریم که در این صورت دیگر نمیتوانیم راحت در «جامعه» زندگی کنیم و آنوقت ناچاریم به دنبال یک جزیرهی متروکه یا غار برای زندگی بگردیم.
👇🏻
👆🏻
حال با این مقدمه برویم سراغ همین تصور اشتباه از کلمهی «طبیعت»:
من هنگامیکه با برخی ناباوران و حتی خداباوران گفتگو میکنم از حرفهایشان بهخوبی متوجه میشوم که وقتی از «طبیعت» سخن میگویند واقعاً خیال میکنند «طبیعت» یک موجود واقعی و جدای از موجودات است.
بهعنوان نمونه این افراد به من میگویند: «ثابت کن طبیعت، موجودات جهان را نیافریده است»!
همانطور که ملاحظه میکنید این افراد به اشتباه خیال میکنند که طبیعت یک موجود جدای از موجودات جهان است درحالیکه موجودات جهان، اجزاء تشکیل دهندهی طبیعت هستند و اساساً بدون موجودات، مفهومی به نام «طبیعت» وجود ندارد.
ما هنگامیکه میخواهیم به موجودات (اعم از انسان، حیوان، گیاه، خاک، باد و باران و غیره) بهصورت جمعی اشاره کنیم، بدین منظور از کلمهی قراردادی «طبیعت» استفاده میکنیم، همانطور که وقتی میخواهیم به انسانها بهصورت جمعی اشاره کنیم از کلمهی قراردادی «مردم» یا «جامعه» استفاده میکنیم و این بدین معنا نیست که کسی خیال کند واقعاً موجود مستقلی به نام «طبیعت» یا «مردم» وجود دارد.
همانطور که عرض شد چنین افرادی کافی است از این حقیقت بدیهی فراموش نکنند که کلمهی «طبیعت» صرفاً یک مفهوم است که بدون وجود موجودات، معنایی ندارد، کمااینکه که کلمهی «مردم» بدون وجود انسانها، مفهوم خودش را از دست میدهد!
به دلیل همین تصور خیالی از «طبیعت» است که شاهدیم ناباوران با همان احترام و خضوعی از «طبیعت» سخن میرانند که خداباوران از خالق «طبیعت» یاد میکنند.
این خضوع بهاینعلت است که ناباوران به هر دلیل سعی دارند خود را از وجود خالق حقیقیِ طبیعت به تغافل بزنند، بنابراین بهناچار در ذهن خود یک موجود خیالی به نام «طبیعت» را جایگزین خدا میکنند، درحالیکه اگر هرکسی به تکتک موجودات که اجزاء «طبیعت» را تشکیل میدهند ازجمله انسان، حیوان، گیاه، سنگ، باران و غیره نگاهی خردمندانه بیندازد، با شواهد قابل درک و با حواس ۵ گانه مطمئن خواهند شد که محال است هیچکدام از آنها، طراح و سازندهی خود یا موجودات دیگر باشند.
بنابراین وقتی یقین حاصل شد که هیچیک از اجزاء تشکیلدهندهی «طبیعت» ازجمله انسان، حیوان، گیاه، سنگ، باران و غیره آفرینندهی خود و دیگر موجودات نیستند، پس تردیدی باقی نمیماند که قطعاً طراح و سازندهای وجود دارد که فوقالعاده هوشمندتر و برتر از انسان، حیوان و دیگر اجزاء «طبیعت» مادی است و اوست که طراح و آفرینندهی «طبیعت» (یعنی تکتک موجودات) است؛ موجودی که قطعاً باید خودش غیرمادی باشد.
👤دکتر جان کلولند کوترن، John Cleveland Cothran، صاحب کرسی ریاضی در شعبهی دولوث از دانشگاه مینهسوتا:
چون ماده نمیتواند خودش قوانین حاکم بر خویش را بیافریند پس عمل آفرینش بهناچار باید بهوسیلهی عاملی غیرمادی صورت گرفته باشد.
📘 اثبات وجود خدا، The Evidence of God، ص ۴۴، جان کلوور، چاپ سوم.
شما فردا در قسمت دوم با شواهدی که مرا بهیقین رساند که طبیعت (یعنی موجودات) نمی توانند طراح و سازندهی خودشان باشند آشنا خواهید شد.
البته من در بخش دوم کتاب نیز که هنوز به آن اضافه نکردهام شواهدی محسوس که تردیدی در غیرمادی بودن طراح جهان (خدا) برای هر کسی که دارای عقل سلیم است باقی نمیگذارند را ذکر خواهم نمود.
👇🏻
👆🏻
پ.ن. پرسش و پاسخ فوق:
البته این تصورات اشتباه در مورد مفاهیم فراوان دیگری ازجمله واژهی «علم» نیز رایج است، بهطوریکه ناباوران با برداشتهای غیرواقعی، کلمهی «علم» را نیز بهعنوان یک موجود مستقل تصور میکنند و سپس این تصور خیالی را در ذهن خود بهجای طراح و سازندهی حقیقی جهان جا میزنند و مینشانند.
درحالیکه همزمان با چنین برداشت مبالغهآمیزی از علم، به دلیل ابتلا به نسبیگرایی مطلق، میگویند:
«هر آنچه علم و عقل آن را تأیید کند، بلکه هر حقیقتی (چه مادی و چه غیرمادی) ممکن است کاملاً اشتباه باشد».
اینجانب در گفتگو با ناباوران مکرر شاهد ادعای غیر خردمندانهی فوق هستم خصوصاً وقتی ایشان در مناظرات و گفتگوها با سخنان دانشمندان و مراکز علمی جهان مواجه میشوند که چارهای جز پذیرش وجود خدا برایشان باقی نمیگذارد، جهت فرار از قبول نتایج علمی و خردمندانه، بیشازپیش بر ادعای فوق (نسبیگرایی مطلق) تأکید نموده تا بازهم ثابت کنند هرگز به شعارهای مبالغهآمیز علمگرایی و خردگرایی خود پایبند نیستند و هیچ علاقهای به حقیقت ندارند.
👤از لورد کلوین «Lord Kelvin» بزرگترین دانشمند فیزیک جهان این جمله به یادگار مانده است:
«اگر نیکو بیندیشید، علم شما را ناچار از آن خواهد کرد که به «خدا» ایمان داشته باشید.
📘 اثبات وجود خدا، The Evidence of God، ص ۳۹، جان کلوور، چاپ سوم.
همچنین ناباوران برداشتهای غیرواقعی و الحادی از مفهوم «خود به خودی» و «تصادفی» دارند درحالیکه عموم مردم و دانشمندان علیرغم استفادهی مکرر از این عبارات در زندگی روزمره و متون علمی خویش، هرگز برداشت الحاد و انکار آفرینندهی جهان از آنها ندارند.
بهعنوان نمونه در بین مردم مرسوم است که در مورد برخی وسیلهها به طور مجاز میگویند: «خودش خودبهخود کار میکند».
👤 در این خصوص دکتر راسل چارلز، RUSSEL CHARLES ARTIST، زیستشناس، گیاهشناس، استاد و مؤلف چند کتاب زیستشناسی و همچنین دارای دکترای فلسفه از دانشگاه مینهسوتا ایالات متحدهی آمریکا میگوید:
ساعتهای بسیار دقیقی ساختهشدهاند که بعضی از آنها (برخلاف ساعتهایی که با چرخاندن فنرشان آنها را کوک میکنیم) با تکان خوردن دست ما کوک میشوند (و کار میکنند، برخی از مردم بهطور مجاز میگویند این ساعتها خودبهخود کار میکنند).
حال چگونه ممکن است (با علم و نگاه واقعگرایانه) ثابت کرد که این ساعتها بااینهمه دقت، خودبهخود و تصادفاً به وجود آمدهاند و فکر و دست صنعتکاران ماهر در ساختن آنها به کار نرفته و یا ثابت نمود که برای کوککردن چنین ساعتهایی که احتیاج به کوککردن (بهصورت متعارف) ندارند، حرکت دست صاحب آنها لازم نیست (و آنها خودشان بدون هیچ عاملی خودبهخود کوک میشوند)؟!
(این حقیقت در آفرینش موجودات جهان که فوقالعاده هوشمندانهتر و دقیقتر از ساعت طراحی شدهاند و توسط عاملی توانا و دانا، پیوسته و حساب شده به کار خود ادامه میدهند محسوستر است). من (راسل) به وجود «خدا» ایمان راسخ دارم.
📘اثبات وجود خدا، The Evidence of God، ص ۱۴۰ و ۱۴۲، جان کلوور، چاپ سوم.
👇🏻
👆🏻
همچنین در علوم فراوان مانند زیستشناسی، برنامهنویسی رایانه و غیره نیز مکرر از اصطلاحاتی نظیر رندوم (random) یا تصادفی استفاده میشود که هرگز معنای انکار خدا و نفی علت و عامل از این کلمات اراده نشده است بلکه کسانی که از این اصطلاحات استفاده میکنند به خداباوری خود تصریح دارند و نظرات علمی خویش را در چهارچوب طرح الهی تعریف میکنند.
👤به عنوان نمونه، «چالز داروین»، Charles Robert Darwin صاحب تکامل در کتاب زندگینامهی خود مینویسد:
«من سزاوار این هستم که بهعنوان یک خداباور شناخته شوم». I deserve to be called a Theist
📘کتاب زندگی نامه داروین صفحات ۸۵ و ۸۷
👤 سپس داروین برای اینکه نشان دهد اعتقاد او به خدا، بر پایهی استدلال و منطق است، در نامهی خویش به بعضی از دانشمندان آلمانی در سال ۱۸۷۳ از وجود خدا به عنوان یک حقیقت بدون شبهه و بدیهی یاد میکند و مینویسد:
«عقل رشید و فکر سلیم کمترین شبههای ندارد که محال است این جهان پهناور بااینهمه آیات (و نشانههای) روشن و شواهد متقن، بااینهمه نفوس ناطقه و عقول مفکره، (انسانهای صاحب عقل و دارای تفکر)، بر اثر تصادف و اتفاق کور و نادان به وجود آمده باشد؛ زیرا تصادف نابینا قادر نیست نظامِ منظم بیافریند و سازمان حکیمانهای به وجود آورد؛ به نظر من این بزرگترین برهان بر وجود ذات اقدس الهی است».
📘اعترافات دانشمندان بزرگ جهان، ص ۱۷ به نقل از: اصل الانواع، ص ۲۶
👤در جای دیگر داروین ضمن اینکه میخواهد نشان دهد از یک خانوادهی خداباور معتقد است یک قدم جلوتر گذاشته و به صراحت از زبان پدربزرگش آراسموس داروین کسانی که به خدا باور ندارند را احمق خطاب میکند و مینویسد:
وی (پدربزرگم) چکامهای در باب احمقانه بودن آتئیسم (خداناباوری) منتشر کرد که میگفت: ای بیخدای احمق، آیا (طبق خیال باطل تو) رقص بینظم و سرگیجهآور اتمها به این سو و آن سو، میتوانست جهانی چنین شگفت انگیز و پر از حکمت و هماهنگی ایجاد کند؟
📘 مقدمهی چالز داروین بر ترجمه کتاب Life of Erasmus Darwin اثر ارنست کراوس، صفحه ۴۳-۴۴
👤همچنین داروین بر اساس تعریفی که از تکامل یا فرگشت ارائه داده، سازوکار شکل گیری تکامل خود (با عنوان انتخاب طبیعی یا سازش بدن جانداران با طبیعت) را حاصل طرح الهی میداند و آن را تحسین میکند.
ویلیام پِیلی William Paley استدلال کرده بود که سازشهای پیچیدهی بدن جانداران، نشانههای طرح الهی هستند. چارلز داروین جوان این آرای پیلی را تحسین کرد.
🌐 منبع به زبان فارسی با استناد به منابع انگلیسی: https://fa.wikipedia.org/wiki/فرگشت.
📝 @esbatekhodavand
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#پرسش_پاسخ
آیا طبیعت که متشکل از انسان، حیوان، گیاه، سنگ، باد و غیره است خودشان طراح و سازندهی خویش هستند؟
نکته:
#پاسخ زیر را چند روز قبل به کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه از صفحهی ۲۷۷ با عنوان آیا طبیعت سازندهی خویش است؟ تا صفحهی ۲۹۱ اول قرینهها اضافه کردم که ممکن است در بروز رسانیهای آینده شمارهی صفحات تغییر کند؛ نام کتاب فوق را جستجو و رایگان دریافت نمایید یا به نشانی زیر بروید:
http://esbatekhodavand.blogsky.com/1397
متن اصلی:
حال که بعد از سالها فرصت تمرکز کافی برای یافتن حقیقت را بدون تقلید از احدی پیداکردهام، میخواهم به بدیهیاتی که جوابشان را میدانم اما یادآوری آنها در نتیجهگیری نهایی که دنبال آن هستم مؤثرند با دقت بیشتری نگاه کنم.
بنابراین دوست دارم بهعنوان خبرنگار به زایشگاه رفته و با پدر و مادرانی که تازه صاحب فرزند شدهاند مصاحبه کنم و از آنها بپرسم آیا شما طراح و سازندهی نوزادتان هستید؟!
👇🏻
👆🏻
با شناختی که از طرز تفکر مردم دارم مطمئن هستم آنها قبل از اینکه پاسخ مرا بدهند ابتدا با تعجب یا خنده و شاید هم با عصبانیت نگاهی به من بیندازند تا ببیند آیا بهراستی من تعادل روانی دارم یا خیر؟ سپس وقتی مطمئن شدند من دیوانه نیستم، دوست دارند بدانند چرا چنین سؤال بدیهی که همهی مردم دنیا بر اساس تجربه، پاسخ آن را بهوضوح میدانند را از ایشان پرسیدهام؟
اما فکر میکنم اگر به آنها توضیح دهم هدفم تحقیق در بدیهیات برای رسیدن به حقایق بسیار بزرگتر است، سوء تفاهم برطرف شود و به صداقتم پی ببرند که در این صورت آنها نیز صادقانه به من پاسخ منطقی داده و خواهند گفت: بهعنوان پدر و مادر جز عمل زناشویی، هیچ اقدامی برای طراحی و ساخت بدن نوزادشان انجام ندادهاند.
👇🏻
👆🏻
حال این سؤال پیش میآید دلایلی که ثابت میکند پدر و مادر طراح و سازندهی نوزادشان نیستند چیست؟
یکی از سرگرمیهای جذاب من بازدید از نمایشگاه بینالمللی در موضوع صنایع است بهطوریکه ساعتها محو تماشای اختراعات بشری میشوم
این تجربه به من چند چیز را آموخته است ازجمله:
۱- هر طراح و سازندهای که اراده کند چیزی را طراحی نموده و بسازد چارهای ندارد که ابتدا از مواد موجود در طبیعت برای خودش ابزار مخصوصی را بسازد (یا از ابزاری که دیگران ساختهاند استفاده کند) تا به کمک ابزار، بتواند چیزی که اراده کرده را بسازد؛ مثلاً برای ساخت خانه به ابزارهای مخصوص مانند شاقول، تراز، بیل، کلنگ و غیره نیاز است.
۲- مسلماً کسی که خودش چیزی را طراحی و تولید نموده بیش از دیگران به جزئیات آنچه ساخته احاطه و آگاهی دارد.
👇🏻
👆🏻
با این مقدمهی کوتاه روشن است اگر پدر و مادری مدعی شوند که خودشان طراح و سازندهی بدن نوزادشان هستند، حداقل چیزی که باید بهعنوان طراح و سازنده بتوانند آن را توضیح دهند این است که از لحظهی قرار گرفتن سلولهای جنسی مرد (اِسپِرم که به معنای دانه و بذر است؛
منبع، پاورقی) در رحم زن، آنها با چه مواد و ابزاری توانستند این تعداد اندک سلول جنسی را طی حدود ۹ ماه به میلیاردها سلول جدید که هرکدام دارای زندگی و قابلیت رشد هستند، افزایش دهند و بهتدریج تکتک اتمها، مولکولها و سلولهای بدن نوزادشان را بهصورت کاملاً حسابشده کنار هم بچینند و درنهایت موفق به طراحی و تولید ساختمان فوقالعاده هوشمندانهی بدن نوزادشان شوند؟ ____________ 🌐 https://fa.wikipedia.org/wiki/اسپرم 👇🏻
👆🏻
همچنین آنها باید بتوانند با احاطه و آگاهی کافی توضیح دهند که هرکدام از این اجزاء و اعضاء را در کجای بدن نوزادشان قرار دادهاند و علاوه بر آن دقیقاً کارکرد هرکدام را با ذکر جزئیات تشریح کنند، کارکرد اعضایی نظیر: مفصلها، رباطها، تاندونها، ماهیچهها، غدهی درونریز، غدهی پاروتید، غدهی تیروئید، غدد پاراتیروئید، ژژونوم، ایلئوم، پانکراس، برونشها، حالبها، کلیتوریس، اپیدیدیم، وار دفران، پنیس، اسکروتوم، هیپوفیز، انکراس، دستگاه گردش خون، شریانها، وریدها، مویرگها، تیموس، نیمکرههای مغز، دیانسفال، ساقهی مغز، مغز میانی، پل مغزی، بصل النخاع، مخچه، شبکهی کوروئید، دستگاه عصبی محیطی، اندامهای حسی، قرنیه، شبکیه، استخوانچههای گوش، اپیتلیوم بویایی، جوانههای چشایی و ...
(منبع، پاورقی)___________ 🌐 https://fa.wikipedia.org/wiki/فهرست_اندام%E2%80%8Cهای_بدن_انسان 👇🏻
👆🏻
درحالیکه تجربهی هر انسان معمولی به وی آموخته که باید سؤالات فوق را از یک پزشک متخصص در علوم تشریح (آناتومی) که عمری در این خصوص تجربه کسب کرده بپرسد، نه پدر و مادر نوزاد که برخی از ایشان حتی سواد خواندن و نوشتن ندارند و بعضی قادر به ساختن یک وسیلهی ساده مانند پستانک برای فرزندانشان نیستند و برخی نیز نمیتوانند در حد نامگذاری نوزادشان باهم تفاهم و اشتراک نظر داشته باشند، چه رسد که بخواهند در پروژهی بزرگ طراحی و ساختوساز بدن کودکشان از نطفه تا تولد (که لازمهی حداقلی آن داشتن تخصص در علوم فراوان است) باهم مشورت و همکاری کنند بهطوریکه بتوانند با تلاش مشترک ۲۴ ساعتهی خویش، سر موعد مقرر (حدود ۹ ماه) موفق به اتمام این پروژهی فوقالعاده پیچیده و بینظیر در میان تمام پروژههای بشری شوند!
درحالیکه آنها برای اینکه مکانیسم و سازوکار بدن نوزادشان دچار اختلال نشود، نیازمند مشورت و هماهنگی کامل در موضوعات فراوانی هستند ازجمله اینکه با هم به تفاهم برسند که فلان عضو را در کجای بدن نوازدشان قرار دهند، چشم، پوست و مویش چه رنگی باشد؟ طول مجموع رگهای بدن که برابر با ۱۰۰٬۰۰۰ کیلومتر یعنی دو و نیم برابر دور زمین است را از چه راههایی بِکِشند که دستوپا گیر و مخلّ کارکرد اعضای بدن نباشد و ...!
🌐 https://fa.wikipedia.org/wiki/رگ_خونی
بااینوجود من بارها شاهد بودم اگر نوزادی به یک بیماری ساده مانند سرماخوردگی مبتلا شود، پدر و مادرش نگران شده و تلاش میکنند وی را نزد پزشک حاذقی ببرند.
آنها هر دارویی که پزشک تجویز کند را بدون اطلاع از عملکرد آن، بیچونوچرا به نوزاد خود میدهند، حالآنکه اگر خودشان طراح و سازندهی فرزندشان بودند، به دلیل احاطه و تسلط کافی باید بدون نگرانی میتوانستند علت بیماری هر عضو را تشخیص دهند تا جایی که بتوانند عضو بیمار یا حتی قطع شدهی نوزادشان را ترمیم یا عین آن را همانطور که قبلاً طراحی کرده و ساخته بودند، دوباره تولید و جایگزین نمایند!
اما واقعیت این است که چنین کارهایی از هیچ بشری حتی حاذقترین متخصصین و پزشکان جهان نیز برنمیآید که بتوانند هر عضو قطع شده یا از کار افتادهی انسان -که هرکدام با چینش میلیونها سلول زنده در کنار هم طراحی و ساخته شده است- را بهصورت اورجینال و اصلی، درست مانند اول طراحی، تولید و جایگزین کنند!
این حقیقت که هیچ بشری قادر به طراحی و ساخت بدن انسان نیست بهقدری واضح است که فقط کافی است به مقایسهی طراحی پیشرفتهترین دستساختههای بشری (مانند رباتی که انسان از روی خودش ساخته) با طراحی بدن خود انسان پرداخت.
👇🏻
👆🏻
روشن است طراحی بدن انسان فوقالعاده پیشرفتهتر و هوشمندانهتر از طراحی ربات انجام شده است، بهطوریکه بهعنوان نمونه برخلاف ربات، انسان قابلیت زندگی، زادوولد و گریه را دارد و از سیستم بسیار پیشرفتهی احساس درد جهت درمان و پیشگیری از بیماری برخوردار است و همچنین مغز و هوش بسیار برتری نسبت به ربات دارد هوشی که با استفاده از آن توانسته وسایل پیشرفته ازجمله همین ربات را طراحی نموده و بسازد.
(پاورقی)
________ پاورقی:در سالهای اخیر دانشمندان با آزمایش راههای مختلف تلاش بسیاری کردهاند که ابررایانهای بسازند که بتواند از لحاظ قدرت و سرعت با مغز انسان برابری کند و درنهایت هم موفق نشدهاند. حدود دو سال پیش دانشمندان به این نتیجه رسیدند که برای شبیهسازی هوش مصنوعی به مغز انسان بیش از ۸۲ هزار پردازنده نیاز است تا برترین ابررایانه جهان بتواند فقط یک ثانیه مانند مغز انسان فعالیت کند. موضوع انکارناپذیر و اثباتشده این است که سرعت و قدرتی که رایانهها دارند بههیچعنوان بهپای مغز انسان نمیرسد بلکه مغز انسان را میتوان پیچیدهترین ساختار روی زمین دانست. 🌐 https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-1023536 👇🏻
👆🏻
نکتهی دیگر اینکه روشن است هر پدر و مادری سلیقهی خاص خودشان را دارند، اما بااینحال شاهدیم طراحی هر نوزاد، طبق یک قانون کاملاً هماهنگ، جامع و قابل پیشبینی صورت میگیرد؛ بهعنوان نمونه وقتی نوزادی در هر نقطهای از جهان متولد میشود هرکدام از اندامهای او درست همانجایی قرار دارند که در نوزادان دیگر کشورها قرار دارد مثلاً پیشانی هر نوزاد بالای ابروهای او قرار داده شده است، چشمان هرکدامشان درست زیر ابروهایشان تعبیه گردیده است، بینی زیر چشمهایشان جاسازی شده، دهان، زیر بینی، گوشها در دو طرف سر و همچنین اعضای داخلی مانند کبد دقیقاً همانجایی قرار گرفته است که در دیگر نوزادان قرار دارد.
👇🏻
👆🏻
این شواهد عینی پیامهای روشن دیگری نیز برای من دارد ازجمله نشان میدهد اگر بدن هر نوزاد تصادفی، خودبهخودی و رهاشده به وجود آمده بود، دیگر نباید هر ثانیه با تولد هر نوازد در هر نقطه از جهان، شاهد چنین شباهت و هماهنگی خیرهکننده در طراحی آنها باشیم، بلکه در صورت تصادفی و خود به خودی بودن جهان باید با تولد هر نوزاد نتایج و شکلهای غیرقابلپیشبینی را انتظار میکشیدیم که در این صورت دیگر چیزی به نام علم کالبدشناسی (آناتومی) در دانشگاههای جهان شکل نمیگرفت و تدریس نمیشد!
(پاورقی)______________ پاورقی: کالبدشناسی یا تشریح یا آناتومی (به انگلیسی: Anatomy)، شاخهای از علوم زیستی است که به بررسی ساختار و شیوهی کار تن و بدن جانداران میپردازد. زیرشاخههای آن، کالبدشناسی انسانی، جانوری و گیاهی میباشد. یک تعریفِ تقریباً کامل برای کالبدشناسی، شناسایی قسمتهای مختلف بدن و ارتباط ساختمانی آنها با همدیگر میباشد. 🌐 https://fa.wikipedia.org/wiki/کالبدشناسی 👇🏻
👆🏻
دلایل برتری هوش انسانها نسبت به حیوانات.
از کودکی تجربهی نگهداری انواع حیوانات ازجمله: کبوتر، ماهی، مرغ، خروس، اردک، بلدرچین و غیره را در منزل دارم.
(پاورقی)در سفرهای فراوان، حیوانات زیادی ازجمله دولفین، گرگ و غیره را از نزدیک دیدهام؛ اسبسواریهای طولانی در دل طبیعت و هنگام روز و شب را تجربه کردهام. همچنین با هدف اینکه طراح و سازندهی موجودات جهان را بشناسم، مستندهای علمی فراوانی از طبیعت و حیوانات را با دقت زیاد تماشا کردهام و از نزدیک باغوحشهای متعددی را بازدید نمودهام. یکی از تجارب مهم من آموزش به اسب است بهطوریکه وقتی از راه دور میگفتم «بیا» به سمتم حرکت میکرد و وقتی از همان راه دور میگفتم «بایست» هر جا که بود میایستاد. صحنههایی از سیرک را شاهد بودم که چطور انسان میتواند وحشیترین حیوانات مانند شیر، پلنگ و خرس را آموزش دهد و آنها را مانند موجوداتی کاملاً مطیع در اختیار خود بگیرد تا هر کاری که انسان اراده میکند را برای رسیدن به یکتکه گوشت انجام دهند.
_________ پاورقی:از وقتی مطمئن شدم نگاهداری حیوانات در منزل موجب سلب آزادی ایشان میشود از این کار کاملاً منصرف شدم. 👇🏻
👆🏻
این مجموعه تجارب به من آموختهاند که انسانها از هوش برتری نسبت حیوانات برخوردار هستند و این برتری بهقدری واضح است که بهعنوان نمونه بشر میتواند با دستان خود ابزارآلات پیچیدهای را بسازد و بهوسیلهی آنها، خانه، ربات، رایانه و دیگر وسایل پیشرفته را طراحی و تولید نماید که یکقلم این وسایل، تفنگ است که با آن میتواند در مقابل باهوشترین و قویترین حیوانات نیز از خود دفاع کند درحالیکه حیوانات ولو برخی کارهایشان پیچیده است، اما این کارها کاملاً محدود، غریزی و تکراری است و آنها مانند انسان از چنان هوش و اختیاری برخوردار نیستند که بتوانند در فعالیتهای گوناگون و گسترده ورود کرده و ابزارهای معمولی در حد کوزه چه رسد به ربات، رایانه، موشک برای پرتاب به فضا و غیره را طراحی و تولید نمایند.
وقتی ثابت است که هیچ انسانی -علیرغم چنین داشتن هوش و قابلیتهای برتر نسبت به حیوانات- طراح و سازندهی خودش، فرزندانش و دیگر هم نوعان و سایر موجودات طبیعت نیست، بهطریقاولی حیوانات که از هوش و قابلیتهایی پایینتری نسبت به انسان برخوردار هستند نیز قطعاً طراح و سازندهی خود، فرزندان و دیگر هم نوعانشان نیستند.
👆🏻
👆🏻
با توضیحات فوق تکلیف گیاهان و درختان -که برخلاف انسانها و حیوانات حتی قابلیت راه رفتن ندارند- نیز روشن است و تردیدی وجود ندارد که این موجودات زنده نیز طراح و سازندهی خودشان نیستند، چه رسد به سنگ و خاک و سایر اجزاء بیجان طبیعت که انسانها میتوانند بهراحتی در آنها دخل و تصرف نموده و از هرکدام طبق خاصیتی که دارند جهت ساخت خانه و دیگر ابزارآلات و رفع نیازهای خود استفاده کنند.
👇🏻
👆🏻
در مورد عوامل طبیعی مانند باد، طوفان، باران، سیل و موارد مشابه، طبق تجربه و با دقت در عملکرد مخصوص هرکدام از آنها و آثاری که از خود در طبیعت بهجای میگذارند، تأثیر این عوامل –که هرکدام نیز تابع قوانین بسیار دقیق و هوشمندانهای هستند- بهقدری کم است که حتی قادر نیستند دور یک چاه آب، چند ردیف سنگ را بهصورت مرتب رویهم بچینند، چه رسد به اینکه بتوانند میلیاردها سلول بدن انسان را آنهم فقط طی ۹ ماه به طرز فوقالعاده هوشمندانه و هماهنگ کنار هم بچینند و همین هنرنمایی را در طراحی و ساخت بدن حیوانات و پیکرهی گیاهان و دیگر اجزاء طبیعت تکرار نمایند!
(پاورقی صفحهی بعد)👇🏻
👆🏻
______________
پاورقی:
برای اینکه روشن شود که هیچ انسان خردمندی حتی در چینش هماهنگ چند سنگ معمولی نمیپذیرد این کارها خود به خودی و تصادفی انجام میشود به مثال روشن زیر توجه نمایید:
تصور کنید همراه دوستان خود و با فردی که تازه با وی رفیق شدهاید به سفری رفتهاید و در اثنای سفر همگی متوجه هوش پایین رفیق شما میشوند اما شما باور نمیکنید.
تا اینکه در وسط بیابان به چاه آبی میرسید که گرداگردش چند ردیف سنگ رویهم و بهصورت دایره و مرتب چیده شده است؛ ناگهان رفیق شما میگوید:
«تمام این سنگها خودبهخود و تصادفی توسط باد و طوفان رویهم چیده شدهاند»!
اینجاست که سکوتی تأسفبار بر جمع حاکم میشود و شما با خجالتزدگی مطمئن میشوید که متأسفانه وی فردی کمهوش است یا اگر مانند نگارنده تجربهی گفتگو با ناباوران را داشته باشید احتمال میدهید که چنین فردی مبتلا به نسبیگرایی مطلق و وسوسهی شدید ذهنی شده است و به همین دلیل دیگر معیار باثباتی ندارد که بداند چه چیز درست و چه چیز غلط است و به همین دلیل است که هر احتمالی ولو کاملاً غیرمعقول میتواند این افراد را به خود مشغول نموده و رنج دهد.
بنابراین وقتی حقیقت در مورد سادهترین تجربههای بشری چنین است تصور کنید رفیق شما همین ادعا را در مورد پیراهن، ساعت و رباتی که از روی انسان ساخته شده، تکرار کند، چه رسد به اینکه بگوید خود انسان و تمام موجودات جهان با چنین طراحی فوقالعاده هوشمندانه که قابل مقایسه با دستساختههای بشری نیستند، سراسر خودبهخود و شانسی به وجود آمدهاند.
پایان پاورقی
ادامهی متن اصلی:
پس با وجود این حقایق واضح و دودوتاچهارتا که مقابل چشمانم قرار دارند و بدون تکیه به حدس و گمان و توهمات، خوشبختانه در اینجا نیز بیآنکه کوچکترین تردیدی برایم باقی بماند، یقین دلچسبی پیدا کردم و آن اینکه انسانها، حیوانات، گیاهان، سنگها و دیگر اجزاء طبیعت مانند باد و باران (که در لغت به این مجموعه «طبیعت» میگویند) هرگز خودشان طراح و سازندهی خودشان نیستند.
این حقیقت، بسیار واضح، بدیهی و قابل درک و مشاهده با حواس ۵ گانه است بهطوریکه هر انسان متعادل که از عقل سلیم برخوردار باشد، کمترین تردیدی در آن ندارد، مگر کسانی که از منظر پزشکی قوای ادراکی ایشان دچار اختلال جدی شده و یا به وسواس شدید ذهنی مبتلا شده باشند، درنتیجه از توجه به واقعیات مقابل چشم غافل گشته و در عوض با تکیه بر حدس و گمانهای واهی، مدام از شکی به شکی و از شبههای به شبههای و از سرگردانی به سرگردانی دیگری مبتلا میشوند و سپس به نقطهای میرسند که نهفقط خودشان را به اطمینان نمیرساند بلکه کودکانی که خوب و بد را میفهمند نیز متوجه سرگشتگی و تشویش ایشان میشوند.
(پاورقی ۱ و ۲)
______________
پاورقی ۱-یکی از روشهای مجرب و خردمندانه جهت کسب یقین به خدا در کمترین زمان ممکن، رها کردن احتمالات و امور غیرقطعی و تکیه صرف بر امور قطعی و واقعیات قابل درک با حواس ۵ گانه است؛ در غیر این صورت ناکامی و ابتلا به انواع وسواسهای ذهنی و شک و تردیدهای تمامنشدنی از نتایج ابتدایی زیر پای گذاشتن این اصل راهگشا و بسیار مهم است. خوشبختانه تعدادی از مخاطبان محترم که حقیقتاً به دنبال کسب یقین هستند صادقانه قبول میکنند که دلیل ناکامی ایشان از رسیدن به یقین، زیر پا گذاشتن اصل فوق است لذا از اینجانب میپرسند برای درمان وسوسهی ذهنی خفیف یا شدید خویش که به دلیل عدم رعایت اصل خردمندانهی فوق دچارش شدهاند چه باید بکنند تا ایشان نیز در کمترین زمان ممکن به یقین برسند؟ جهت مشاهدهی پاسخ به نشانی زیر مراجعه نمایید: https://t.me/ertebatebama/172
پاورقی ۲-در بخش اثبات یگانگی خدا (بخش دوم کتاب) با شواهد قابل درک به وسیلهی حواس ۵ گانه نیز دلایل یقینآور در اینکه ماده یعنی تکتک موجودات طبیعت به دلیل شکل و محدودیتی که دارند هرگز نمیتوانند طراح و سازندهی خودشان و دیگر موجودات باشند، آوردهام که ثابت میکند هرکدام از موجودات مادی قطعاً توسط موجودی غیرمادی طراحی و ساخته شدهاند. 👇🏻
👆🏻
پس حالا که با دیدن این حقایق مقابل چشم، مطمئن شدم، طراحی بسیار هوشمندانهی موجودات طبیعت، (ازجمله انسانها، حیوانات، گیاهان، سنگها و دیگر اجزاء آن)، قطعاً کار خودشان نیست و هیچکدام خود و دیگر اجزاء طبیعت را به وجود نیاورده و نساختهاند، بنابراین (برای من و هر انسان دارای عقل سلیم که فقط بر اساس واقعیتهای قطعی و قابل مشاهده با حواس 5 گانه قضاوت میکند نه حدس و گمان)، کمترین تردیدی باقی نمانده است که باید موجودی دارای هوش و قدرتی فوقالعاده برتر از موجودات طبیعت وجود داشته باشد که اینچنین آنها را قانونمند و با طراحی فوقالعاده هوشمندانه به وجود آورده و ساخته است.
من هر بار که با تأمل به طبیعت نگاه میکنم بهروشنی متوجه میشوم که وجود چنین قوانین و طراحی هماهنگ و هوشمندانهای، هیچ تناسبی با اتفاق، شانس، خود به خودی بودن و رهاشدگی ندارد.
📘 مطلب فوق به کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه از صفحهی ۲۷۷ به بعد اضافه شد.
نام کتاب فوق را جستجو و رایگان دریافت نمایید یا به نشانی زیر بروید:
http://esbatekhodavand.blogsky.com/1397
جهت ادامهی مطلب به کتاب مراجعه نمایید.
همیشه در مسیر درست موفق باشید.🌸
✨
سلام
ضمن تشکر از اعتماد شما، علیرغم اینکه حدود ۳ سال بخش پرسش و پاسخ با نگارنده -به دلایلی که اشاره خواهم کرد- فعال نیست اما برخی مخاطبان محترم از راههای غیررسمی مانند ایمیل، وبلاگ و غیره شبهات و سؤالات خود را ارسال و اصرار به برگزاری مشاوره با نگارنده دارند بهطوریکه علیرغم گذاشتن وقت (گاهی ۵ ساعت در روز) هماکنون بیش ۱۰۰ پیام ارسالی مخاطبان محترم در صف بررسی قرار دارد که فرصت باز کردن آنها را نیز پیدا نکردهام.
با توجه به اینکه مطالعهی کتاب نگارنده و مجموعه پرسش و پاسخ و مشاورههای اینجانب با ناباوران و ... (که در اینجا به صورت سریالی در حال انتشار است)، شما را بینیاز از طرح شبهات غالباً تکراری میکند مستدعی است از ارسال سؤال خودداری نمایید.
قبلاً از اینکه به من کمک میکنید تا باز شدن رسمی راه ارتباطی، عدالت را نسبت به همه به طور یکسان رعایت کنم و تمرکز خود را بر تکمیل کتاب مذکور (که تعدادی از مراجعهکنندگان درخواست دادهاند) و همچنین تحقیقات خویش قرار دهم از شما مخاطبان فرهیخته صمیمانه سپاسگزارم.
📗 نویسندهی کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه 🌸
(نام کتاب را جستجو و رایگان دریافت نمایید)
معرفی نگارنده
✨
هدایت شده از اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
37.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#پرسش_پاسخ
#مشاوره
#فیلم_اثبات_وجود_خدا
دلایل اثبات وجود خدا در انیمیشن پاندای کونگ فوکار و روش کسب یقین به خدا در کمترین زمان ممکن.
در این فیلم کوتاه، جهت درک اینکه چگونه ویروس شک و وسواس میتواند بهراحتی به دیگران منتقل شود از برنامهی عروسکی کلاه قرمزی نیز استفاده شده است.
پیشنهاد: کسانی که دچار شک، شبهه و وسوسهی ذهنی نسبت به خدا هستند این فیلم کوتاه ۱۵ دقیقهای را از ابتدا تا انتها با دقت مشاهده نمایند.
مواردی که افراد خداناباور، ندانم گرا، محققین و دیگر اقشار مردم از سنین پایین تا بزرگسال با مدراک تحصیلی بالا و پایین، جهت مشاوره به نگارنده مراجعه میکنند، برای اینکه دقیقاً بدانند راه میان در کسب یقین به وجود خدا چیست، ایشان را به کلیپ فوق ارجاع میدهم.
طبق تجربه این فیلم کوتاه -در صورت توجه به راه حل ارائه شده- میتواند مؤثرتر از دهها پرسش و پاسخ و مشاورههای طولانی نگارنده با ناباوران و ... باشد.
نویسندهی کتاب اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه
(نام کتاب را جستجو و رایگان دریافت نمایید)
دریافت کیفیتهای بالاتر و پایینتر:
https://aparat.com/v/dXqnh
🌸
🌼 به نام او که خردمندان به وجودش یقین دارند.
#پرسش_پاسخ
#کتاب_اثبات_خدا_دین_و_مذهب_خردمندانه
🗣 سلام خسته نباشید
من ندانم گرا شده بودم کتابتون رو خوندم به وجود طراح طبیعت 100 درصد یقین پیدا کردم. هیچ شک ندارم محاله طبیعت تصادفی و خود به خودی باشه. چیزی که نذاشته به یقین کامل برسم این که خود خدا یا طراح طبیعت چیه و چه طوریه؟
اگه همینو حل کنین به وجود خدا به یقین 100 درصد میرسم.
#پاسخ
سلام شما هم خسته نباشید.
مگر ننوشتید: «به وجود طراح طبیعت ۱۰۰٪ یقین پیدا کردید»؟
🗣 بله 100 درصد
- کافی است دقت کنید سؤال شما که «طراح طبیعت چه صفات و خصوصیاتی دارد؟» مربوط به بخش دوم کتاب است که ندانستن آن هیچ خدشهای به یقین ۱۰۰٪ شما به «اصل وجود طراح طبیعت» وارد نمیکند.
بخشی از تصویر کتاب (آخرین نسخه، به پیوست) را میفرستم؛ لطفاً با دقت مطالعه نمایید تا خیالتان راحت شود.
🗣 بله درسته این دوتارو با هم قاطی کردم. خدا رو شکر خیالم راحت شد. ببخشید کی بخش دوم رو اضافه می کنید؟
- خوشبختانه متن اصلی بخش دوم کتاب آماده است که امیدوارم با رفع برخی موانع که «اینجا» توضیح دادم بهزودی ملحق شود.
همیشه در مسیر درست موفق باشید🌸