#حدیث_روز
🌺 حضرت امام صادق عليه السّلام میفرماید
📢 پدرم عليه السلام مرا به سه چيز ادب آموخت و از سه چيز نهى ام فرمود
🍁سه نكته ادب اين بود كه فرمود:
🍁فرزندم! هركس با دوست بد بنشيند ، سالم نمى ماند
🍁و هر كس گفتارش را كنترل نكند ،
پشيمان مى شود ،
🍁و هر كس به جايگاه هاى بد وارد شود ، موردبدگمانى قرار مى گيرد
🍁و آن سه چيز كه مرا از آن نهى فرمود:
🍁دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد،
🍁و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد مى شود
🍁و با سخن چين.
📝 تحف العقول ، ص 376 🌱
@eslam20
🔎 #آیه_نور
👈 وجدان بیدار!
▫️لا أُقْسِمُ بِيَوْمِ الْقِيامَةِ * وَ لا أُقْسِمُ بِالنَّفْسِ اللَّوَّامَةِ
✍️ به روز قیامت سوگند یاد میکنم!* و سوگند یاد میکنم به نفْس ملامتگر! [که وقوع قیامت حتمی است]
📌عالم هستی دادگاهی به نام قیامت داره؛ وجود تو هم، محکمه و دادگاهی به نام نفس ملامتگر داره که همون وجدان توست. با اعمال نیک، شاد و پرنشاط و با اعمال نادرست، سرشکسته و پشیمان میشی.
📌همین وجدان اخلاقی، دلیلِ وجودِ رستاخیز و قیامته. نفست رو از پذیرش هر خواستهای حفظ کن تا در هر دو دادگاه قلب و قیامت آرام و مصون باشی.
📖 سوره قیامت آیات ۱ و ۲
💠ترجمه استاد حسین #انصاریان💠
@eslam20
🔎 #آیه_نور
👈 چیست از تسلیم خود، محبوب تر!
▫️تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ
✍️ پروردگارا! مرا درحالیکه [با همۀ وجود] تسلیم [تو] باشم بمیران، و به شایستگان ملحقم کن!
📌 در همه حال بخصوص اون زمان که به قدرت و عزّتی رسیدی همواره خدا رو به یاد داشته باش که هرچه هست از او و اراده اوست نه ثمره فکر و مال و قدرت و طرح تو. پس در اوج قدرت، همیشه سلامت نفس و تسلیم و عاقبتبخیری بخواه تا ایمانت حفظ بشه و با پاکترینها محشور باشی.
📖 سوره یوسف آیات ۱۰۱
💠ترجمه استاد حسین #انصاریان💠
@eslam20
#حدیث_روز
🌺حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله میفرماید
🍁بدترین مردم کسى است که بر خانواده اش #سخت_گیر باشد.
📢 گفتند اى رسول خدا!سخت گیرى بر خانواده چگونه است؟
🍁 فرمودند: مرد وقتى وارد خانه شود، همسرش از اوهراسان و فرزندان از او گریزان شده، فرار کنند
🍁 و چون بیرون رود همسرش شاد گردد وخانواده اش با یکدیگر انس گیرند.
📚 مجمع الزوائد و منبع الفوائد، ج ۸، ص ۲۵🌱
@eslam20
تزکیه نفس 🔷💯
بدن های کوچک با روحای بزرگ و بالعکس 💯⬇️
قرآن آنچه را که مربوط به پاکیزه کردن نفس و دور کردن انواع آلودگیها از نفس باشد «تزکیه نفس» مینامد. بدیهی است وقتی که هویت نفس و روح غیر از هویت بدن شد نوع پاکیزگیاش هم غیر از این نوع پاکیزگی است؛ یعنی وسایلی که با آنها میشود روح را پاکیزه کرد غیر از وسایلی است که با آنها میشود جسم را پاکیزه کرد، اموری که روح را آلوده میکند غیر از اموری است که جسم را آلوده میکند و اصلا دنیایش دنیای جداگانهای است. بدن را با صابون و حمام میشود پاکیزه کرد، ولی آیا روح را هم با صابون و حمام میشود پاکیزه کرد؟ بدن با حمام نرفتن و داخل گرد و غبار رفتن و تماس با اشیای آلوده، آلوده میشود، ولی آیا روح هم با اینها آلوده میشود؟ روح با چیزهای دیگری آلوده میشود. به تعبیر قرآن روح با اِثمها (گناهان) آلوده میشود و این یک آلودگی واقعی برای روح است.
،
همچنین است رشد و نمو«1». انسانهایی هستند از نظر بدن خیلی قوی، قویاندام، رشید و پهلوان، ولی از نظر روح کوچک و حقیر؛ یک روح بسیار کوچک در یک بدن بسیار متعادل و بسیار قوی و ورزیده قرار گرفته. و چه بسا افرادی که اندامهای کوچک و حقیری دارند، ولی همراه این بدنهای کوچک روحهای بزرگ، همتهای عالی، ارادههای قوی، عقلهای روشن، صفا و معنویت فوقالعاده وجود دارد. مسئله تزکیه نفس آنقدر مهم است که در اینجا یازده سوگند متوالی برای آن یاد شده است.
استاد #مطهری، آشنایی با قرآن، ج13، ص118،117 ❇️📗
@eslam20
📚تصاویر بدون صورت در فضای مجازی
❓سوال: آیا به اشتراک گذاشتن عکس موی سر خانم ها برای جذب مشتری توسط بعضی از آرایشگاه ها از لحاظ شرعی اشکال دارد؟
✅ جواب: در هر صورت، گذاشتن تصاویر مذکور در فضای مجازی یا دیدن آن توسط نامحرم، اگر مستلزم مفسده بوده و یا خوف ارتکاب گناه در میان باشد، جایز نیست. و تشخیص موضوع بر عهده خود مکلف است.
@eslam20
💠 #عطر_یار
🔸پرده بنداز
🔻امام خمینی قدس سره
عیب از ماست اگر دوست ز ما مستور است
دیده بگشای که بینی، همه عالم طور است
لاف کم زن که نبیند، رخ خورشید جهان
چشم خفاش که از دیدن نوری کور است
یارب این پرده« پندار که در دیده» ماست
باز کن تا که ببینم همه عالم نور است
کاش در حلقه رندان خبری بود ز دوست
سخن آنجا نه ز ناصر بُوَد، از منصور است
وای اگر پرده ز اسرار بیفتد روزی
فاش گردد که چه در خرقه این مهجور است
چه کنم تا به سر کوی توأم راه دهند
کاین سفر توشه همی خواهد و این ره دور است
وادی عشق که بیهوشی و سرگردانی است
مدعی در طلبش بوالهوس و مغرور است
لب فروبست هر آنکس رخ چون ماهش دید
آن که مدحت کند از گفته خود مسرور است
وقت آن است که بنشینم و دم در نزنم
به همه کَون و مکان مدحت او مسطور است
@eslam20
💢اظهار ایمان افراد، شما را فریب ندهد 💢
🕋«قالُوا آمَنَّا» «وَ اللَّهُ أَعْلَمُ».
اظهار ایمان با زبان، نشانۀ رسوخ ایمان در قلب نیست.
🔹سیمای جامعۀ اسلامی، سبقت در خیرات است 🕋«یُسارِعُونَ فِی الْخَیْراتِ»
🔰مؤمنون/ ۶۱
ولی سیمای جامعۀ کفر و نفاق، سبقت در فساد است.
🕋«یُسارِعُونَ فِی الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ»
🔸اگر نهیازمنکر، جلوی گناه را نگیرد، لااقل جلوی سرعت آن را میگیرد.
🕋«یُسارِعُونَ فِی الْإِثْمِ» «لَوْ لا یَنْهاهُمُ»*
🔹بیلیاقتی و نااهلی خود را توجیه نکنیم (شیطان، تکبّر خود را به اغوای الهی نسبت داد)
🕋«رَبِّ بِما أَغْوَیْتَنِی»
🔰حجر/ ۳۹.
یهود هم محرومیّتهای خود را با بخیل بودن خدا توجیه میکردند.
🕋«یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ»
📚#تفسیر_نور
@eslam20
📚حق الناس اموات
❓سوال: اگر از کسی که فوت شده باشد حقی بر عهده ما باشد، تکلیف چیست؟
✅ جواب:
🔹 هر حق الناسی برعهده داشته باشید باید به دست صاحبش برسانید و هر چند زمان غیر بالغ بودن برعهده انسان بوده و اگر حق مالی است به دوصورت:
1⃣ یا مثلی است(یعنی الان مثل آن یافت می شود) مثل آن را تهیه و به آنها ولو به صورت غیر مستقیم و با واسطه ای که شناخته نشوید برگردانید.
2⃣ یا قیمی است (یعنی الان مثل آن یافت نمی شود) قیمت آن را و اگر وجه نقد بوده با محاسبه ارزش به روز آن به آنها بر گردانید و لازم نیست به آنها اصل قضیه گفته شود بلکه اگر غیر مستقیم و با واسطه هم به دست صاحبان آن و در صورت فوت به دست ورثه آنها برسد و یا از آنها یا ورثه آنها هر چند با واسطه حلالیت و ابراء ذمه بگیرید نیز کافی است واگر دسترسی به صاحبش ندارد یا نمی شناسد با اجاره مرجع تقلید به فقیر بدهید.
@eslam20
🌹 چمران عزیز... / 31 خرداد ماه، سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران، معاون نخستوزیر دولت موقت، وزیر دفاع، نماینده مجلس اول، نماینده امام در شورای عالی دفاع و فرمانده ستاد جنگهای نامنظم است.
🕊آقا مصطفی چمران در 31 خرداد 1360 در مسیر دهلاویه به سوسنگرد در حالیکه از مناطق عملیاتی بازدید میکرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.
🔺🕊حضرت امام خمینی در پیامی فرمودند: «... چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیر وابسته به دستجات و گروههای سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و با آن ختم کرد. او در حیات با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. او با سرافرازی زیست و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید. هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمایی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی ، و این هنر مردان خداست. و در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر....»
📚صحیفه امام، ج 14، ص: 479
@eslam20
1_1623590274.mp3
4.31M
🎧«آمدم ای شاه پناهم بده»
▪️با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی▪️
@eslam20
🌹قال الإمام الرضاء عليه السلام:
اَلصَّغائِرُ مِنَ الذُّنـُوبِ طُـرُقٌ اِلَى الْكَبائِرِ ومَنْ لَمْ يَخَفِ اللّه َ فِى الْقَليلِ، لَمْ يَخَفْهُ فِى الْكَثيرِ.
✨امام رضا علیه السلام می فرمایند:
گناهان كوچك، راهى به سوى گناهان كبيره است. هر كس كـه در گنـاهان كوچـك از خــدا نترسـد، در مورد گناهان بزرگ و بسيار هم از او نمى ترسد.
📚مسند الامام الرضا عليه السلام ، ج 1، ص 290.
@eslam20
📚استفاده از مال کسی که خمس نمی دهد
❓سؤال: آیا استفاده از اموال و غذای کسی که خمس نمی دهد، جایز است؟
✅ پاسخ:
🔹 آیات عظام سیستانی و مقام معظم رهبری: اشکال ندارد، اما با وجود شرایط امر به معروف، باید او را به پرداخت خمس امر کند.
🔸آیت الله مکارم: اگر يقين ندارید خانه يا غذاى او از پول غير مخمّس تهيّه شده، تصرّف در آن مانعى ندارد. و اگر يقين دارید ما به شما اجازه مى دهيم تصرّف كنید و معادل خمس آن را كه تصرّف كرده اید به سادات نيازمندى بپردازید. و اگر تمكّن نداريد بر ذمّه بگيرید و هر موقع كه توانستید، بپردازید.
@eslam20
📚 احکام مسجد
❓سوال:حکم حضور معذور شرعی در اماکن مذهبی چیست؟
✅ جواب:
🔶معذور شرعی یعنی: جنب، حائض و نفساء
🔹رفتن معذور شرعی به مسجد برای عزاداری، جايز نيست.
🔶کسانی که عذر شرعی دارند، میتواند در بیرون مسجد باشد مثلا کنار درب بایستد و به میهمانان خوش آمد بگوید یا اگر آشپزخانه جزء مسجد نیست به آنجا برود.
🔹حياط مسجد حكم مسجد را ندارد (مگر اينكه صيغه مسجديت بر آن خوانده شده باشد) و معذور شرعی ميتواند براي عزاداری به آنجا برود.
🔶اگر انسان نداند یا فراموش کند که جنب یا حیض است و با همين حالت به مسجد برود چون نميدانسته معصيتى نكرده ولی باید فوراً مسجد را ترک کند.
🔹رفتن معذور شرعی به تکیه، حسینیه و نمازخانه، سقاخانه، مزار شهداء و قبرستانها و ماندن در آنجا اشکالی ندارد.
💢 [1]. رساله 16 مرجع م 355، 450 و 513؛ رهبری اجوبه س 222 و 424
@eslam20
🍃🌹 *دعــــــای تـــوســــــــــل* 🍃🌹
بسـم الله الرحمن الرحیم
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ وَأَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، يَا أَبَا الْقاسِمِ، يَا رَسُولَ اللّٰهِ، يَا إِمامَ الرَّحْمَةِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلَانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبَا الْحَسَنِ، يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ، يَا عَلِىَّ بْنَ أَبِى طالِبٍ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يا فاطِمَةُ الزَّهْراءُ، يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ، يَا قُرَّةَ عَيْنِ الرَّسُولِ، يَا سَيِّدَتَنا وَمَوْلاتَنا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكِ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكِ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهَةً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعِي لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا مُحَمَّدٍ، يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا الْمُجْتَبىٰ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا عَبْدِاللّٰهِ، يَا حُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا الشَّهِيدُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ، اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يا اَبَا الْحَسَنِ، يا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَيْنِ، يَا زَيْنَ الْعابِدِينَ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا جَعْفَرٍ، يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا الْباقِرُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا عَبْدِ اللّٰهِ، يَا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ، أَيُّهَا الصَّادِقُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبَا الْحَسَنِ، يَا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ، أَيُّهَا الْكاظِمُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبَا الْحَسَنِ يَا عَلِىَّ بْنَ مُوسىٰ، أَيُّهَا الرِّضا، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا جَعْفَرٍ يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا التَّقِىُّ الْجَوادُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبَا الْحَسَنِ، يَا عَلِىَّ بْنَ مُحَمَّدٍ، أَيُّهَا الْهادِى النَّقِىُّ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا أَبا مُحَمَّدٍ، يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ أَيُّهَا الزَّكِىُّ الْعَسْكَرِىُّ ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا
وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛ يَا وَصِىَّ الْحَسَنِ، وَالْخَلَفَ الْحُجَّةُ، أَيُّهَا الْقائِمُ الْمُنْتَظَرُ الْمَهْدِىُّ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ.
پس از خواندن دعا، حاجات خود را بخواهد که به خواست خدا برآورده میشود؛
و در روایت دیگری وارد شده است که بعد از خواندن دعا چنین گوید:
يَا سادَتِى وَمَوالِىَّ، إِنِّى تَوَجَّهْتُ بِكُمْ أَئِمَّتِى وَعُدَّتِى لِيَوْمِ فَقْرِى وَحاجَتِى إِلَى اللّٰهِ، وَتَوَسَّلْتُ بِكُمْ إِلَى اللّٰهِ، وَاسْتَشْفَعْتُ بِكُمْ إِلَى اللّٰهِ، فَاشْفَعُوا لِى عِنْدَ اللّٰهِ، وَاسْتَنْقِذُونِى مِنْ ذُنُوبِى عِنْدَ اللّٰهِ، فَإِنَّكُمْ وَسِيلَتِى إِلَى اللّٰهِ، وَبِحُبِّكُمْ وَبِقُرْبِكُمْ أَرْجُو نَجاةً مِنَ اللّٰهِ، فَكُونُوا عِنْدَ اللّٰهِ رَجائِى، يَا سادَتِى يَا أَوْلِياءَ اللّٰهِ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ، وَلَعَنَ اللّٰهُ أَعْداءَ اللّٰهِ ظالِمِيهِمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ، آمِينَ رَبَّ الْعالَمِينَ.
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃️🌹
@eslam20
📚 انصراف از حج
❓سؤال: با توجه به افزایش ناگهانی هزینه های حج و مطالبه هزینه اضافی توسط دولت عربستان، آیا شخصی که هزینه های حج را داشته و برای امسال ثبت نام کرده است، باید هزینه جدید را نیز پرداخت کند یا می تواند انصراف دهد؟
✅ جواب: اگر از سالهای پیش، حج بر او مستقر شده باید به هر صورتی، هزینه های جدید را فراهم کرده و پرداخت کند و اگر در همین سال جاری مستطیع شده و هزینه اضافی مذکور را (علاوه بر ضروريات زندگی و آنچه در معيشتِ مناسب شأن خود به آن نياز دارد) دارا می باشد، مستطیع است و باید پرداخت کند وگرنه مستطیع نیست و حج بر او واجب نشده است و می تواند انصراف دهد؛ بله اگر بتواند قرض بگيرد و سپس به سادگي قرض خود را ادا کند، هر چند واجب نيست که خود را با قرض گرفتن مستطيع کند اما اگر قرض بگيرد، حج بر او واجب می شود.
@eslam20
📚شکستن نماز واجب برای پیوستن به جماعت
❓سوال: چنانچه در حال خواندن نماز فرادا، نماز جماعت برگزار شود، آیا می توان نماز را شکست؟
✅ جواب:
اگر هنگامی که مشغول خواندن نماز سه یا چهار رکعتی است، نماز جماعت برپا شود و اطمینان ندارد که بعد از اتمام نمازش به جماعت می رسد، چنانچه به رکوع رکعت سوم نرفته است، مستحب است به نیّت نماز مستحب، نماز را دو رکعتی تمام کند و خود را به جماعت برساند.
@eslam20
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸وجه ملامت دنیا
🔻آیتالله مصباح یزدی رحمه الله علیه
🔹از امیرالمؤمنین نقل شده که فرمود: که دنیا و آخرت دو دشمن هستند، کسی که دنیا را دوست داشته باشد، بهطور طبیعی آخرت را دوست نخواهد داشت و برعکس. دنیا و آخرت مثل مشرق و مغرب است، انسان هر قدر به مشرق نزدیکتر شود، از مغرب دور شده و هر قدر به مغرب نزدیک شود از مشرق دور شده است، راه سومی هم وجود ندارد.
🔹وقتی میگویند: دنیا را دشمن داشته باشید، به معنای دشمنی با آسمان، ماه و خورشید نیست. این از نظر ادبیات یک نوع وصف به حال متعلق است و منظور، دشمنی و مذمت آن آثار و احوالی است که از دنیا بر انسان عارض میشود. آنچه که اصالتاً مذموم و نامطلوب است آن اثر سویی است که باعث غفلت ما از خداوند میشود، آن حب و محبتی است که ما را از آخرت و عبادت باز میدارد. بنابراین منشأ مذمت دنیا، کیفیت برخورد ما با آن است، نه خود دنیا؛ چراکه انسان سالک و تمام انبیاء با استفاده از همین دنیا، به کمالات بالای معنوی و اخلاقی نائل شدهاند. این خانه، این خانواده، این آفتاب و آسمان و زمین، این باغ و بوستان همه میتوانند وسیله کمال انسان باشند.
🔹امیرالمؤمنین همچنین میفرمایند: دستهای از مردم هستند که در دنیا کار میکنند، اما هدفشان خود دنیاست. «قد شغلته دنیاه عن آخرته»؛ این افراد از آنجا که هدفشان خود دنیاست، دیگر فرصتی برای آخرت برایشان نمیماند. فراموش میکنند که اصلاً یک آخرتی نیز هست. این دنیا و آخرت، همان میشود که در روایت به مشرق و مغرب تشبیه شده که هر قدر به یکی نزدیک میشود از دیگری دور میشود.
@eslam20