آرزوی مرگ نکن
💠پیامبر اکرم (ص) بر مردی وارد شدند، که از زندگی شکایت میکرد و آرزوی مرگ داشت، رسول خدا به او فرمودند:
💠آرزوی مرگ نکن چرا که اگر آدم خوبی باشی در صورت زنده بودن بر خوبیهایت افزوده میشود.
💠 و اگر بدی کرده باشی فرصت جبران بدی ها و طلب رضایت از دیگران را پیدا می کنیم بنابراین آرزوی مرگ نکنید.
💠زمانی برسد که ما محتاج گفتن یک لااله الاالله و محتاج گفتن یک استغفرالله می شویم.
💠و دیگر به ما فرصت نمی دهند
چرا خودمان آرزوی از دست رفتن
فرصت را بکنیم؟
استاد #عالی
@eslam20
▫️بزرگی می فرمود : یکی از مهم ترین مشکلات ما که از آن چوب می خوریم و به سبب کمبود آن ، حالات خوش معنویی نداریم ، همه و همه به جهت عدم توسل و توجه به امام عصر علیه السلام است .
▫️ یعنی اینچنین آقایی در عالم امکان داریم ؛ به گونه ای که تمام لحظات زندگی ما را جزء به جزء می داند و می تواند تمام دغدغه های ما را کفایت کند ، اما ما نسبت به او غافل ِغافلیم.
@eslam20
💠 ساعتی که روز جمعه، دعا در آن مستجاب می شود.
🌺 حضرت فاطمه زهرا(س) می فرماید: از پیامبر(ص) شنیدم که فرمود: در روز جمعه ساعتى است که هیچ مسلمانى مراقب آن نبوده که حاجت خیرى از خداى عزوجل بخواهد مگر آنکه حاجت او را برآورده سازد.
🌸 فاطمه (س) میگوید: عرض کردم یا رسولاللَّه! آن چه ساعتى است؟ فرمود: آن هنگامى است که نصف قرص خورشید در موقع غروب پنهان شود.
🌹 پس از آن فاطمه (س) به غلام خود فرمود: بر فراز بام برو و وقتی دیدى نصف قرص خورشید در هنگام غروب پنهان شد، به من خبر بده تادعا کنم.
🌷متن روایت:
فَاطِمَةَ بِنْتِ النَّبِیِّ (س) قَالَتْ سَمِعْتُ النَّبِیَّ (ص) إِنَّ فِی الْجُمُعَةِ لَسَاعَةً لَا یُرَاقِبُهَا رَجُلٌ مُسْلِمٌ یَسْأَلُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا خَیْراً إِلَّا أَعْطَاهُ إِیَّاهُ قَالَتْ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ أَیُّ سَاعَةٍ هِیَ قَالَ إِذَا تَدَلَّى نِصْفُ عَیْنِ الشَّمْسِ لِلْغُرُوبِ قَالَ وَ كَانَتْ فَاطِمَةُ (س) تَقُولُ لِغُلَامِهَا اصْعَدْ عَلَى الضراب [الظِّرَابِ] فَإِذَا رَأَیْتَ نِصْفَ عَیْنِ الشَّمْسِ قَدْ تَدَلَّى لِلْغُرُوبِ فَأَعْلِمْنِی حَتَّى أَدْعُو.
📚 دلائل الإمامة، ص 71، / معانى الأخبار، ص 399، ضمن ح 9.
مسند فاطمه الزهراء (س)، ص 227.
@eslam20
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه(۲۰)
🌹 اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَا یلْقِی الشَّیطَانُ فِی رُوعِی مِنَ التَّمَنِّی وَ التَّظَنِّی وَ الْحَسَدِ ذِکراً لِعَظَمَتِک، وَ تَفَکراً فِی قُدْرَتِک، وَ تَدْبِیراً عَلَی عَدُوِّک، وَ مَا أَجْرَی عَلَی لِسَانِی مِنْ لَفْظَةِ فُحْشٍ أَوْ هُجْرٍ أَوْ شَتْمِ عِرْضٍ أَوْ شَهَادَةِ بَاطِلٍ أَوِ اغْتِیابِ مُؤْمِنٍ غَائِبٍ أَوْ سَبِّ حَاضِرٍ وَ مَا أَشْبَهَ ذَلِک نُطْقاً بِالْحَمْدِ لَک، وَ إِغْرَاقاً فِی الثَّنَاءِ عَلَیک، وَ ذَهَاباً فِی تَمْجِیدِک، وَ شُکراً لِنِعْمَتِک، وَ اعْتِرَافاً بِإِحْسَانِک، وَ إِحْصَاءً لِمِنَنِک.
🌷 الهی عنایت کن که به جای آنچه شیطان در دلم میافکند از آرزوی باطل و بدگمانی و حسد، یاد عظمت تو کنم، و در قدرت تو اندیشه نمایم، و در دفع دشمنان تو چارهسازی نمایم، و به جای آنچه شیطان بر زبانم جاری میسازد از فحش و بدگویی و ناسزا یا شهادت ناحق، یا غیبت از مؤمن غایب یا دشنام به شخص حاضر و مانند اینها، سخن در سپاس تو گویم، و مبالغه در ثنای تو ورزم، و با تمام هستی خود ستایش بزرگی تو کنم، و شکر نعمت تو بجای آورم، و اعتراف به احسان تو نمایم، و به شمردن نعمتهای تو مشغول گردم.
@eslam20
💠 بر و نیکی در قرآن
✍ بِر، به معناى گستردگى انجام كار نيك است. هر گونه اقدامى كه به گونه اى در راستاى خدمت به مردم و جامعه قرار بگيرد و آنان را به سوى خير و نيكى فراخواند، از مصاديق بر است.
✅ بر و نيكى و نيكوكارى، اين نيست كه انسان وظايف فردى و عبادى خود را به بهترين شيوه انجام دهد و از سرنوشت ديگران بى خبر باشند بلكه آن انسانى نيكوكار است و در رديف ابرار قرار دارد كه همپاى انجام اعمال عبادى فردى به وظايف اجتماعى و تعاون و خدمت به ديگران عمل کند، قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️ لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا ۖ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ ۗ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ. بقره/۱۷۷
🌟 نيكى (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز) روى خود را به سوى مشرق يا مغرب بگردانيد، بلكه نيكوكار كسى است كه به خدا و روز قيامت و فرشتگان و كتاب آسمانى و پيامبران ايمان آورده و مال (خود) را با علاقهاى كه به آن دارد به خويشاوندان و يتيمان و بيچارگان و در راهماندگان و سائلان و در (راه آزادى) بردگان بدهد، و نماز را برپاى دارد و زكات را بپردازد، و آنان كه چون پيمان بندند، به عهد خود وفا كنند و آنان كه در (برابر) سختىها، محروميّتها، بيمارىها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مىدهند، اينها كسانى هستند كه راست گفتند و اينان همان پرهيزكارانند.
@eslam20
💠بهترین و بدترین برادران
🌷امام على علیه السلام می فرماید:
«بهترين برادران تو كسى است كه براى انجام كارهاى نيك بشتابد و تو را نيز به نيكوكارى بكشاند و به نيكى فرمانت دهد و در آن يارى ات دهد».
🌺 «خيرُ إخْوانِكَ مَن سارَعَ إلى الخيرِ و جَذَبَكَ إلَيهِ و أمَرَكَ بالبِرِّ و أعانَكَ علَيهِ».(1)
و نیز می فرماید:
🌹«بدترين برادر آن است كه مايه رنج و زحمت آدمى باشد»
«شَرُّ الإخْوانِ مَن تُكَلِّفَ لَهُ»(2)
(1) غررالحكم و دررالكلم، ص417.
(2) همان، ج71، ص165.
@eslam20
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه(۱۹)
🌹 اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی أَصُولُ بِک عِنْدَ الضَّرُورَةِ، وَ أَسْأَلُک عِنْدَ الْحَاجَةِ، وَ أَتَضَرَّعُ إِلَیک عِنْدَ الْمَسْکنَةِ، وَ لَا تَفْتِنِّی بِالاسْتِعَانَةِ بِغَیرِک إِذَا اضْطُرِرْتُ، وَ لَا بِالْخُضُوعِ لِسُؤَالِ غَیرِک إِذَا افْتَقَرْتُ، وَ لَا بِالتَّضَرُّعِ إِلَی مَنْ دُونَک إِذَا رَهِبْتُ، فَأَسْتَحِقَّ بِذَلِک خِذْلَانَک وَ مَنْعَک وَ إِعْرَاضَک، یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
🌷 الهی چنان کن که با نیرو و قدرت تو به شداید حمله کنم، و به وقت نیاز به گدایی از تو برخیزم، و در بیچارگی به پیشگاه تو بنالم، و مرا به کمک خواستن از غیر خود چون مضطر شوم، و به فروتنی برای مسئلت از غیر خود چون ندار شوم، و به زاری کردن به درگاه غیر خود چون بترسم گرفتار مکن، که به آن خاطر سزاوار خواری و منع از رحمت و بیاعتنایی از جانب تو شوم،ای مهربانترین مهربانان.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
@eslam20
💠نصیحت کردن مومن، یک ضرورت است💠
✍ همان گونه كه عيب جويی زشت و حرام است، نصیحت کردن مومن نیز یک ضرورت است. زيرا مؤمن بايد مانند آئينه باشد و زشتي ها و زيبايي های برادر دينی خود را نشان بدهد، منتها به خود او نه به ديگران كه شأن آئينه همين است.
🌺 امام صادق عليه السّلام می فرمایند: مَنْ رَأَی أَخَاهُ عَلَی أَمْرٍ يَكْرَهُهُ فَلَمْ يَرُدَّهُ عَنْهُ و َهُوَ يَقْدِرُ عَلَيْهِ فَقَدْ خَانَهُ؛
🌷 كسی كه برادر دينی خود را، گرفتار عمل ناپسندی می بيند و می تواند او را از اين كار باز دارد، اگر چنين نكند به او خيانت ورزيده است. (۱)
✅ غالب مردم دارای عيب ها و نقايصی هستند همان طوركه صفات نيك و پسنديده در آنان وجود دارد، عيوبی نيز در آن ها هست ولی انسان نبايد عيب جويی كند بلكه بايد با بيان مشفقانه و توأم با محبّت او را متنبّه سازد تا هم آبروی او را از بين نبرد و هم احساساتش را جريحه دار نكند، چون اسلام برای حيثيت و آبروی مؤمن، ارزش و اهميت خاصی قائل است. و تذکر و نصیحت کردن مردم نيز يك ضرورت است و اين ضرورت را می توان به صورت پنهانی و خصوصی انجام داد تا به شخصيت مؤمن لطمه ای وارد نشود .
🌹امام حسن عسگری عليه السّلام می فرمایند: مَنْ وَعَظَ أَخَاهُ سِرّاً فَقَدْ زَانَهُ و َمَنْ وَعَظَهُ عَلَانِيَةً فَقَدْ شَانَه؛
🌷 كسی كه برادر دينی خود را در نهان، پند دهد زينت بخش او شده است و اگر آشكارا عيب او را به او بگويد، او را خوار نموده است.(۲)
📚 (۱) بحارالانوار، ج۷۱، ص۱۹۰
(۲) بحارالانوار، ج۷۱، ص۱۶۶
@eslam20
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه(۱۸)
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلْ أَوْسَعَ رِزْقِک عَلَی إِذَا کبِرْتُ، وَ أَقْوَی قُوَّتِک فِی إِذَا نَصِبْتُ، وَ لَا تَبْتَلِینِّی بِالْکسَلِ عَنْ عِبَادَتِک، وَ لَا الْعَمَی عَنْ سَبِیلِک، وَ لَا بِالتَّعَرُّضِ لِخِلَافِ مَحَبَّتِک، وَ لَا مُجَامَعَةِ مَنْ تَفَرَّقَ عَنْک، وَ لَا مُفَارَقَةِ مَنِ اجْتَمَعَ إِلَیک.
🌷 بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و فراخترین روزی را به وقت پیری نصیبم کن، و نیرومندترین قوّت خود را به هنگام درماندگی بهره من فرما، و مرا در راه عبادت دچار سستی منما، و از تشخیص راهت نابینایم مساز، و به ارتکاب خلاف محبتت دچار مکن، و مپسند که به کسی که از تو دور است نزدیک شوم، و از آن که با تو همراه است جدا گردم.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
@eslam20
💠صله ارحام باعث طول عمر و آبادانی می شود.
✍ علت این که اسلام نسبت به نگهدارى و حفظ پیوند خویشاوندى این همه پافشارى کرده، این است که پیشرفت، تکامل و عظمت یک جامعه در همه ابعاد از واحدهاى کوچک شروع می شود، با پیشرفت و تقویت تمام واحدهاى کوچک، جامعه خود به خود اصلاح و آباد خواهد شد.
🔹اهمیت صله رحم تا آنجا است که پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) مى فرماید: «صِلَةُ الرَّحِمِ تَعْمُرُ الدِّیارَ وَ تَزِیدُ فِی الأَعْمارِ وَ إِنْ کانَ أَهْلُها غَیْرَ أَخْیار»؛
پیوند با خویشاوندان شهرها را آباد مى سازد، و بر عمرها مى افزاید هر چند انجام دهندگان آن از نیکان هم نباشند. (۱)
🌷امام صادق(علیه السلام) در یک توصیه و سفارش روحبخش می فرماید:
«صِلْ رَحِمَکَ وَ لَوْ بِشَرْبَة مِنْ ماء وَ أَفْضَلُ ما یُوصَلُ بِهِ الرَّحِمُ کَفُّ الأَذى عَنْه»؛
پیوند خویشاوندى خویش را حتى با جرعه اى از آب محکم کن و بهترین کار براى صله رحم، دست کشیدن از آزار و مزاحمت آنان است!. (۲)
(۱) الأمالي للطوسي، ص۴۸۱، ح ۱۰۴۹.
(۲) الکافي ج۲، ص۱۵۱.
@eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
12موردازراه ای نجا ت ازشیطان.MP3
36.26M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح غفاری
موضوع =12موردازراه کارهای نجات ازشیطان
جلسه ۵۹۴
https://eitaa.com/eslam20
✅ چه کنیم نفس، ما را به آسانی به گناه نکشاند؟
🔸اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود.
🔹امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند.
🔸یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمی شود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم می کنم، اگر روی طاقچه ای یا در جعبه ای بگذارم طوری نمی شود.
🔹ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می خواهد وادار می کند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می شود؛ در رختخواب فکر می کند، در بازار فکر می کند، همین طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود می کشد و جذب می کند.
📙 استاد #مطهری، تعلیم و تربیت در اسلام، ص278
@eslam20
🔱فرق مومن و غیر مومن
⏰زمان در برزخ
نسبت به مومنان زودتــــر از دنیا
و نسبت به گناهکاران دیرتر میگذرد
✨حکایتی جالب از حضور حضرت علی "ع"در قبرستان وادی السلام
🎋حضرت علی(ع) با یاران خود به قبرستان وادی السلام رفتند،
بر سر قبری ایستادند و فرمودند:
ای بنده خدا به اذن خدا از جای برخیز یاران او دیدند فردی با محاسن سفید از قبر خارج شد و سلام داد.
حضرت فرمود: چند سال است از دنیا رفته ای ؟
پاسخ داد:
به سال نرسیده
فرمودند: چند ماه است؟
گفت: به ماه نرسیده
فرمودند: چند روز؟
گفت: روز هم نشده، شاید ساعتی گذشته .
حضرت برای او دعا کرد و آن مرد به قبر بازگشت بعد به یاران خود فرمود:
این پیرمرد🔹صدسال است که از دنیا رفته ولی چون در بهشت برزخی بوده طول زمان در عالم برزخ برای او کمتر از ساعت بوده است.
🔹سر قبر دیگری رفتند و صاحب قبر را صدا زدند شخص سیاه روی با حالتی زار و خسته از قبر بلند شد
سلام کرد و همان سوال ها را حضرت از او پرسید و درنهایت آن مرد جواب داد 100 سال بر من گذشته حضرت او را نیز دعا کرد و آن فرد به قبر بازگشت .
سپس به یاران خود گفت این مرد را یک ساعت نمیشود که دفن کردند ولی کثرت گناهان و عذاب های قبر زمان را بر او طولانی نشان داده.
🔻بعد فرمودند همین است فرق مومن و غیر مومن.این است که از برخی روایات برمی آید که کل عالم برزخ برای اولیای خدا و مومنین بیش از سه روز نیست!
📚 منبع : کتاب برزخ و نفخه صور
@eslam20
✅«اخلاق اجتماعی»
🔸امروز آنچه بیشتر در دنیا هست و در محافل دنیا بحث میشود و [همچنین] در محاورات عرفی مورد بحث قرار میگیرد، «اخلاق اجتماعی» است.
🔹اخلاق اجتماعی در رابطه بین دو یا چند انسان مطرح است. اگر فقط خود انسان باشد و خودش، چنین اخلاقی مطرح نمیشود، اخلاق گفته نمیشود. میگویند دین دار است، مومن است، ولی عرفاً گفته نمیشود اخلاق خوبی دارد.
🔸در این بخش (اخلاق اجتماعی)، هم ما بحث کمی کردهایم و هم بخاطر اینکه همه چیز تحت الشعاع بحثهای معنوی و الهی قرار میگیرد، در کتابهای اخلاقی هم کمتر به آن پرداخته شده است.
آیت الله #مصباح_یزدی
@eslam20
استاد #انصاریان
🔹غرور آتشی است که اعمال انسان را تباه میکند و در روایات بیان شده است کسی که سن او از شما بیشتر باشد به احتمال اینکه یک الله اکبر بیشتر گفته است خود را از او پایینتر ببیند و به کسی که سنش از شما پایینتر باشد به احتمال اینکه از تو گناه کمتری مرتکب شده است، با مقام معنوی بالاتری نگاه کنید.
🔹 نمیتوان از مردم انتظار داشت که هموزن اصحاب رسول خدا و صحابه ائمه معصومین(ع) باشند، بلکه هر کسی از نظر جسمی و روحی شرایطی دارد که برابر آن شرایط باید انتظار ایمان داشت و هر فردی که در حد خود مؤمن باشد اهل نجات خواهد بود.
🔹گاهی ارتباط بین انسان و اهلبیت(ع) منجر به هدایت میشود. این ارتباط خواه با واسطه باشد و یا بدون واسطه گاهی منجر به تلنگری برای هدایت انسان میشود. پیامبر اکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) فرمود که محبین شما و محبّینِ شعیان شما اهل نجات هستند.
@eslam20
⭕️ ابراز تعجب امام سجاد (ع) از برخی اعمال انسانها
🔻امام سجاد علیه السلام:
عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمى مِنَ الطَّعامِ لِمَضَرَّتِهِ وَ لايَحْتَمى مِنَ الذَّنْبِ لَمِعَرَّتَهِ
❗️در شگفتم از كسى كه از غذا مىپرهيزد تـا گـرفـتـار زيـان آن نشـود؛ ولى از گـناه پـرهـيز نمىكـند تا گرفتار ننگ و عار آن نگردد.
📚كشف الغمه: ج ۲، ص ۱۰۷
@eslam20