◼️ رحلت دانشمند فرزانه آيت اللَّه "سيدعبدالعزيز طباطبايي يزدي" (1374 ش)
✍ آيت اللَّه سيدعبدالعزيز طباطبايي يزدي در سال 1308 ش (1348 ق) در نجف اشرف در خاندان آيت اللَّه علامه محمد كاظم يزدي صاحب كتاب عروة الوثقي به دنيا آمد. در اوان جواني به طلب علم روي آورد و نزد اساتيد از جمله حضرات آيات سيدابوالقاسم خويي، سيد عبدالاعلي موسوي سبزواري و شيخ صدرا بادكوبه اي بهره جست. او همچنين در خدمت شيخ آقابزرگ تهراني، صاحب الذّريعه و علامه اميني مؤلف الغدير شاگردي كرد و اجازه روايت گرفت.
✅ وي در سال 1354ش، نجف را به قصد ايران ترك كرد و در قم به تأليف و تحقيق ادامه داد. ايشان يكي از خبرگان سرشناس شيعه در كتابشناسي، نسخه شناسي، تاريخ، تراجم، حديث و رجال بود و در تهيه فهرست هاي گوناگون براي كتابخانه آستان قدس رضوي، فهرست نويسي كتاب هاي خطي كتابخانه اميرالمومنين(ع) در نجف و نيز همكاري در تأليف كتاب عظيم الذَّريعه اثر شيخ آقابزرگ تهراني همكاري مؤثري داشت.
✅ وی در كنار اين فعاليت ها، خود به ايجاد آثار ارزشمند همت گماشت كه اضواءٌ علي الذَّريعه، المَهدي في السُّنّةِ النَّبويه، تَعليقاتٌ علي طبقات اعلام الشيعه و دهها اثر ديگر از آن جمله اند.
✅ او سرانجام پس از 66 سال عمر با بركت در هفتم بهمن سال 1374 ش برابر با 7 رمضان 1416ق، دار فاني را وداع گفت و در حرم حضرت معصومه، دفن شد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت عالم بزرگوار آيت اللَّه "سيد علي يثربي كاشاني" (1379 ق)
✍ آيت اللَّه سيدعلي يثربي كاشاني در سال 1311 ق در عتبات عاليات متولد شد. ابتدا نزد پدرش و سپس نزد ديگر اساتيد، مقدمات و سطوح را به پايان رساند. در سال 1331 به حوزه ي درس آيات عظام علامه محمدكاظم يزدي (صاحب عُروَةُالوُثقي)، شريعت اصفهاني، آقا ضياءالدين عراقي و ميرزاي ناييني حاضر و از آنان بهرهمند گرديد.
✅ او در سال 1339 ق به درخواست پدرش به كاشان رفت و پس از ورود به كاشان، از طرف آيت اللَّه حائري يزدي موسس حوزه ي علميه ي قم جهت تدریس به قم دعوت شد و در سال 1341 ق راهي قم گرديد و حلقه ي درس خود را تشكيل داد.
✅ وي در سال 1347 پس از فوت پدر به كاشان مراجعت كرد. اين عالم رباني در سال 1379ق در 68 سالگي وفات يافت و با تشييع باشکوهی در كاشان در جوار قبر پدرش درصحن امامزاده حبيب بن موسي(ع) مدفون گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
❇️ سریعترین پاداشها و عذابها
🌺 عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ(ع) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ أَسْرَعَ الْخَيْرِ ثَوَاباً الْبِرُّ وَ إِنَّ أَسْرَعَ الشَّرِّ عِقَاباً الْبَغْيُ.
🌷امام باقر(ع) از رسول خدا(ص) روایت کرد که فرمودند:
سریعترین پاداشها، پاداش نیکی به دیگران و سریعترین عذابها، مجازات ظلم به دیگران است.
📗 خصال، ج1، ص110
https://eitaa.com/eslam20
💠 زیارت آلیاسین، سند و محتوی
✍ زیارت آلیاسین از زیارتنامههای مشهور امام زمان(عج) است که با جملۀ «سلامٌ عَلی آلِ یاسین» آغاز میشود و حاوی ۲۳ سلام بر هر یک از عناوین خاص امام زمان(عج) است. این زیارت به بخش مهمی از اعتقادات اسلامی و شیعی از جمله توحید، نبوت حضرت محمد(ص)، امامت یکایک ائمه، حقانیت رجعت، مرگ، نکیر و منکر، قیامت، پل صراط، بهشت، جهنم و... اشاره کرده و ایمان به آنها برای زائر ضروری خوانده شده است.
✅ زیارت آل یاسین دو نقل دارد که راوی نقل مشهور، ابو جعفر محمد بن عبدالله حمیری قمی است. وی در اواخر دوران غیبت صغری میزیسته و مکاتبات متعددی از او با امام زمان(عج) نقل شده که از جمله آنها توقیعی است که زیارت آل یاسین را در بردارد.
✅ در این زیارتنامه ۱۲ بار واژه «حق» و ۱۲ مرتبه واژه «حجت» به کار رفته است.
زیارت آل یاسین در کتابهای حدیثی مهم و دعایی نقل شده و به تصریح برخی علما، از بهترین زیارتهای امام زمان(عج) است و میتوان در همه اوقات آن را قرائت کرد.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
فقه.MP3
14.37M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح غفاری موضوع فقه
جلسه 641
https://eitaa.com/eslam20
💠 #تکبر
🔸 امام علی علیه السلام:
تکبر در دوران ریاست، موجب ذلت در زمان برکناری می شود.
📚 غررالحکم/ج1/ص248
✍🏼 زندگی فراز و فرودهای بسیاری دارد. انسان عاقل نه به مقام های دنیوی دل میبندد و نه از فرودها و شکستهای ظاهری ناراحت می شود.
✨ پس چه بهتر که به مقام و موقعیت فعلی خود #مغرور نشویم و در هر موقعیتی، به فکر کسب #معنویت باشیم.
#احادیث_
کانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز شبه
☀️ 08 بهمن ماه 1401 شمسی
🌙 06 رجب 1444 قمری
❄️ 28 ژانویه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تصرف آذربايجان توسط قوای روس در جريان جنگ جهانی اول (1293ش)
➕ تحصن روحانيون انقلابی در مسجد دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاه های كشور (1357 ش)
➕ كشتار مردم تهران به دستور "بختيار" در آخرين روزهاي عمر رژيم پهلوی (1357ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت "امام موسی كاظم"(ع) بنا به روايتی (183 ق)
➕ درگذشت "ابن حريری" اديب و نويسنده ايرانی (516 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی كمك به جذاميان
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌷🌹 تحصن روحانيون، اساتید و دانشجویان انقلابي در دانشگاه تهران و شهادت جمع کثیری از مردم (1357 ش)
✍️ در اعتراض به جلوگيري دولت بختيار از ورود حضرت امام خميني(ره) به كشور، جمع کثیری از روحانيون، اساتید و دانشجویان مبارز و انقلابي، در مسجد دانشگاه تهران تحصن كردند و شرط پايان اين تحصن را بازگشت حضرت امام عنوان نمودند.
✅ اين تحصّن مورد حمايت و استقبال شديد مردم و مراجع تقليد واقع شد و در نهايت شرايطي را به وجود آورد كه بالاخره دولت بختيار را مجبور به عقب نشینی و باز نمودن فرودگاهها نمود.
✅ مردم تهران نیز همچون سایر مردم سراسر کشور در تظاهرات علیه رژیم، در حالي كه براي پيوستن به متحصنین در مسجد دانشگاه تهران به سمت دانشگاه در حركت بودند، مورد هجوم نيروهاي نظامی قرار گرفتند و دهها تن شهید و مجروح شدند. اين حادثه، انعكاس جهاني يافت و برخي از خبرگزاري ها، آن را مشابه كشتار هفدهم شهريور دانستند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 از خطبه هاى آن حضرت است
که در آن به فتنه ها (و حکومت امام عصر) اشاره مى فرماید:
🌷او (حضرت مهدی (عج)) خواسته ها را تابع هدایت وحی می کند، هنگامی که مردم هدایت را تابع هوسهای خویش قرار می دهند، در حالی که به نام تفسیر نظریه های گوناگون خود را بر قرآن تحمیل می کنند، او نظریه ها و اندیشه ها را تابع قرآن می سازد.
🌹وَ مِنْ خُطْبَة لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ، يُومِئُ فيها اِلى ذِكْرِ الْمَلاحِمِ، يَعْطِفُ الْهَوى عَلَى الْهُدى اِذا عَطَفُوا الْهُدى عَلَى الْهَوى وَ يَعْطِفُ الرَّأْىَ عَلَى الْقُرْآنِ اِذا عَطَفُوا الْقُرْآنَ عَلَى الرَّأْىِ.
📗 نهجالبلاغه، خطبه ۱۳۸، ترجمه دشتی.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام موسى كاظم عليه السلام:
اَداءُ الاَمانَةِ و َالصِّدْقُ يَجْلِبانِ الرِّزْقَ، و َالْخيانَةُ و َالْكَذِبُ يَجْلِبانِ الفَقْرَ وَ النِّفاقَ؛
🌸 اداى امانت و راستگويى روزى را زياد مى كند و خيانت و دروغگويى باعث فقر و نفاق مى شود.
📗 تحف العقول، ص 403.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضیلت ماه رجب در کلام امام کاظم علیه السلام
🌷 قَالَ موسیبنجعفر«ع»: رَجَبٌ شَهْرٌ عَظِيمٌ يُضَاعِفُ اللَّهُ فِيهِ الْحَسَنَاتِ وَ يَمْحُو فِيهِ السَّيِّئَاتِ مَنْ صَامَ يَوْماً مِنْ رَجَبٍ تَبَاعَدَتْ عَنْهُ النَّارُ مَسِيرَةَ مِائَةِ سَنَةٍ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّة.(۱)
ماه رجب، ماه بزرگى است كه در آن حسنات چند برابر و گناهان در آن محو می شود. كسى كه يك روز در ماه رجب روزه بگيرد، آتش جهنّم به اندازه يكصدسال از او فاصله می گيرد، و كسى كه سه روز در آن ماه روزه بگيرد، بهشت براى او واجب می شود.
🌺 امام موسى بن جعفر علیه السلام:
«رَجَبٌ نَهَرٌ فِي الْجَنَّةِ أَشَدُّ بَيَاضاً مِنَ اللَّبَنِ وَ أَحْلَى مِنَ الْعَسَلِ مَنْ صَامَ يَوْماً مِنْ رَجَبٍ سَقَاهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ ذَلِكَ النَّهَر».(۲)
رجب، نام رودى است در بهشت كه از شير سپيدتر و از عسل شيرين تر است، كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد خداوند متعال از (زلال جارى) آن رود به او می نوشاند.
📗 (۱) ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص۵۴.
(۲) همان، ص ۵۳
https://eitaa.com/eslam20