💠 سرانجام کسانی که مسوولیت به عهده می گیرند.
🌷 امام صادق (ع):
آگاه باشيد كه هر كس مسوولیت گروهى را به عهده بگيرد، در روز قيامت با دستانى به گردن زنجير شده مى آيد. پس اگر در بين آن گروه به دستور خدا قيام نموده باشد، خداوند او را آزاد مى سازد؛ ولى اگر به ستم رفتار كرده باشد، در آتش جهنم افكنده مى شود و بد بازگشتگاهى است.
🌹 أَلاَ وَ مَنْ تَوَلَّى عِرَافَةَ قَوْمٍ أَتَى يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ يَدَاهُ مَغْلُولَتَانِ إِلَى عُنُقِهِ فَإِنْ قَامَ فِيهِمْ بِأَمْرِ اَللَّهِ أَطْلَقَهُ اَللَّهُ وَ إِنْ كَانَ ظَالِماً هُوِيَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَ بِئْسَ اَلْمَصِيرُ.
📚 وسائل الشیعه، ج 1، ص 241.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پایینترین درکه جهنم
✍ طبق آیه ۱۴۵ سوره نساء، پایینترین نقطه و قعر جهنم (دَرَک اَسفَل)، به منافقان تعلق دارد: «إِنَّ الْمُنافِقینَ فِی الدَّرْک الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ». این آیه، ضمن این که صریح و روشن، مسیر و سرانجام منافقان را بیان میکند. (۱) نشان میدهد از نظر قرآن و اسلام، نفاق از انواع کفر شدیدتر است و منافقان دورترین مخلوقان به خدایند. (۲)
✅ منافقان در پایینترین درکه جهنم قرار میگیرند و هیچ کمکی مانند شفاعت، تخفیف یا تأخیر در عقوبت، به آنها نمیشود؛ (۳) مگر کسانی که طبق آیه ۱۴۶ سوره نساء («إِلَّا الَّذِینَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا وَ اعْتَصَمُوا بِاللَّهِ.....»)، از نفاق توبه و عقیده و رفتارشان را اصلاح کنند، به خدا تمسک بجویند و در دینداری خالص و بدون ریا باشند که در این صورت جزو مؤمنان خواهند بود. (۴)
✅ گرچه این آیه پایینترین درکه از درکات جهنم را از آنِ منافقان میداند اما مانعی وجود ندارد که غیر از منافقان نیز در این جایگاه وارد شوند. (۵)
📚 (۱) مکارم، الأمثل فى تفسیر، ج۳، ص۵۰۵.
(۲) همان، ج۳، ص۵۰۴.
(۳) حسینى، انوار درخشان، ج۴، ص۲۵۷.
(۴) حسینى، تبیین القرآن، ص۱۱۲.
(۵) شیخ طوسی، التبیان، ج۳، ص۳۶۸.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
حکمت 255نهج البلاغه.MP3
15.77M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح
غفاری
موضوع شرح وتفسیرحکمت 255 نهج البلاغه
جلسه 644
https://eitaa.com/eslam20
💠 #قرآن و #یاد_مرگ
🔹 پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله و سلم:
#دل مانند آهن، هنگامی که آب به آنها می رسد، زنگ می زند.
اصحاب پرسیدند با چه چیزی زنگارش را از بین ببریم؟
فرمود: با زیاد یاد کردن یاد مرگ و خواندن قرآن.
📚 کنزالعمال/ج15/ص549
✍🏼 #گناهان، باعث سیاهی و زنگار گرفتن دل میشود که نیاز به پالایش و صیقل زدن دارد.
#احادیث
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
حکمت 305نهج البلاغه.MP3
15.23M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح
غفاری
موضوع شرح وتفسیرحکمت 305 نهج البلاغه
جلسه 645
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 11 بهمن ماه 1401 شمسی
🌙 09 رجب 1444 قمری
❄️ 31 ژانویه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ خروج اتباع كشورهای خارجی از كشور در جريان فراگيری انقلاب اسلامی ايران (1357ش)
➕ پشتيبانی دولت ليبی از انقلاب اسلامی ايران (1357ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت "عزالدين سيد حسين" عالم لبنانی (963 ق)
➕ رحلت مجتهد بزرگ شيعه آيت الله "محمد حسن آل ياسين" (1308 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز قيام بزرگ مردم چين عليه خاندان سلطنتی اين كشور (1850م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️خروج اتباع كشورهاي خارجي از كشور در جريان فراگيري انقلاب اسلامي ايران (1357ش)
✍ به دنبال بروز حوادث ضد آمريكايي و ترس از احتمال بروز آشوب به هنگام ورود امام خميني به ايران، دولت آمريكا به كليه مقامات دولتي اين كشور كه حضورشان در ايران ضرورت نداشت دستور خروج داد و از ساير آمريكاييان نيز خواست كشور را ترك كنند. همچنين علاوه بر ناامني، كمبود سوخت منازل، بد شدن شرايط زندگي و متوقف شدن تقريباً همه فعاليت هاي تجاري، از جمله علل ترك ايران توسط آمريكاييان به شمار ميرفت.
🔹 اكثر خارج شدگان را اتباع كشورهاي آمريكايي و اروپايي تشكيل ميدادند كه در اين روز در حدود ده هزار آمريكايي با چندين هواپيماي نظامي، ايران را ترك كردند. در ادامه اين روند، تا روز چهاردهم بهمن، سي و پنج هزار نفر از آمريكاييان مقيم ايران به كشورشان بازگشتند.
https://eitaa.com/eslam20
❓عاق والدین به چه معناست؟
✍ عاق در لغت، به معنای منع کردن، جلوگیری کردن، و مانع شدن است. و در اصطلاح به معنای نافرمانی كردن از پدر و مادر و آزردن پدر و مادر است که موجب عاق( نفرین) والدین می شود.
✅ درباره رعایت حقوق پدر و مادر، آیات و روایات بسیار است از آن جمله آیه ی، 23 سوره اسراء که می فرماید:
☀️ «وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَرِیما»؛
🌟 پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیكى كنید، هر گاه یكى از آنها یا هر دوی آنها نزد تو، به سن پیرى برسند، كمترین اهانتى به آنها روا مدار، و بر آنها فریاد مزن، و باگفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه با آنها سخن بگو.
✅ خداوند در این آیه، بعد از اصل توحید، به یكى از اساسى ترین تعلیمات انسانى، یعنی نیکی به پدر و مادر اشاره می کند. قرار دادن توحید، یعنى اساسى ترین اصل اسلامى در كنار نیكى به پدر و مادر تاكیدى بر اهمیت این دستور اسلامى است.
❇️ علاوه بر این، در روایت داریم که مردى خدمت حضرت رسول (ص) آمد و گفت: مرا وصیت كن فرمود: به خداوند شرک نیاور و به پدر و مادرت نیكى كن و آنها را مورد محبت و احسان خود قرار بده و براى آنها وسائل راحتى فراهم كن.
✅ حتی سفارش شده بعد از مرگ نیز آنها را فراموش نکنید؛ چرا که دعای آنها در حق شما مستجاب خواهد شد و لذا در روایات داریم که در کنار قبر پدر و مادر خود، دعا کنید؛ تا خداوند دعای شما را مستجاب کند.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام صادق عليه السلام:
هنگامى كه به نماز ايستادى بدان كه در پيشگاه خداوند هستى و اگر او را نمى بينى، او تو را مى بيند. پس به نمازت توجه كن.
🌹اِذا قُمْتَ فِى الصَّلاةِ فَاعْلَمْ اَنَّكَ بَيْنَ يَدَىِ الله، فَاِنْ كُنْتَ لا تَراهُ فَاعْلَم اَنَّهُ يَراكَ فَأَقْبِلْ قِبَلَ صَلاتِكَ.
📚 تهذيب الأحكام، ج 2، ص 325، ح 1332.
https://eitaa.com/eslam20
❓اولین چیزی که در قیامت سوال می شود چیست؟
در مورد اهمیت نماز، روایات مختلفی وارد شده که شرط قبولی سایر اعمال ذکر شده است.
🌹 پيامبر گرامی اسلام صلى الله عليه و آله می فرماید:
نخستين چيزى كه خداوند بر امّت من واجب كرد نمازهاى پنجگانه است و نخستين عملى كه از آنها [به درگاه خدا ] بالا مى رود نمازهاى پنجگانه است و نخستين چيزى كه درباره آن از آنها سؤال مى شود، نمازهاى پنجگانه است.
🌸 رسولُ اللّه ِ (ص): أوَّلُ ما افتَرَضَ اللّه ُ على اُمَّتِي الصَّلَواتُ الخَمسُ، و أوَّلُ ما يُرفَعُ مِن أعمالِهِمُ الصَّلَواتُ الخَمسُ، و أوَّلُ ما يُسألُونَ عَنهُ الصَّلَواتُ الخَمسُ. (۱)
🌷 در روایت دیگری امام صادق علیه السلام از قول پیامبر گرامی اسلام نقل می کند که:
اولين چیزی که از او سؤال میشود نماز است. اگر نمازش پاک بود، سایر اعمالش نیز پاک خواهد بود. و اگر نمازش پاک نبود، سایر اعمالش نیز پاک نخواهد بود.
🌺 أَوَّلُ مَا یُسْأَلُ الْعَبْدُ إِذَا وَقَفَ بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَنِ الصَّلَاةِ فَإِنْ زَکَتْ صَلَاتُهُ زَکَی سَائِرُ عَمَلِهِ وَ إِنْ لَمْ تَزْکُ لَمْ یَزْکُ عَمَلُهُ (۲)
(۱) ميزان الحكمه، ج۹، ص۱۰۵.
(۲) شيخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۲۳۰.
https://eitaa.com/eslam20