◼️رحلت عالم جلیل القدر شیخ بهائی(۱۰۳۰ق)
✍️ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی در سال ۹۵۳ قمری، در بعلبک لبنان چشم به جهان گشود و از همان کودکی به همراه خانواده اش وارد ایران شد. شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت. او از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام به شمار میآید.
✅ شیخ بهایی با ارائه حدود ۱۰۰ اثر ارزنده در شاخههای مختلف علم و تربیت شاگردان بسیار که هر کدام منشأ برکات فراوان بودند، به جهان اسلام روشنایی بخشید. میراث ماندگار شیخ، هنوز پس از قرنها چراغ راه پویندگان دانش و دین است.
✅ از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمات بزرگی به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.
✅ كشكول، اسرارالبلاغه، اثني عشريات، خمس اربعين حديثاً، جامع عباسي، عين الحيوة و بحرالحساب و دهها اثر ديگر از جمله آثار اوست. آثار علمي و مهندسي وي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود.
✅ به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده، نام وی را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
✅ او سرانجام، در سال ۱۰۳۰ قمری در ۷۷ سالگي در اصفهان بدرود حيات گفت و طبق وصيتش در مشهد مقدس و در نزديكي مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) مدفون گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام صادق (علیه السلام):
«أَقْرَبُ مَا یَکُونُ الْعَبْدُ مِنَ اللَّهِ إِذَا کَانَ سَاجِداً »
نزدیكترین حالت بنده به خدا وقتی است كه در حال سجده باشد.
📚 كافی، ج2، ص 483.
https://eitaa.com/eslam20
💠 نزدیک ترین حالت بنده به خدا
🌷 الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
أطِيلُوا السُّجودَ، فما مِن عَمَلٍ أشَدَّ على إبليسَ مِن أن يَرَى ابنَ آدَمَ ساجِدا، لأنّهُ اُمِرَ بالسُّجودِ فَعَصى.
امام على عليه السلام: سجده را طول دهيد؛ زيرا هيچ چيز براى ابليس سخت تر و نا خوشايندتر از اين نيست كه فرزند آدم را در حال سجده ببيند؛ چرا كه به او فرمان سجده كردن داده شد، اما سرپيچى كرد.(1)
🌺 امام صادق (علیه السلام):
«أَقْرَبُ مَا یَکُونُ الْعَبْدُ مِنَ اللَّهِ إِذَا کَانَ سَاجِداً »
نزدیكترین حالت بنده به خدا وقتی است كه در حال سجده باشد.(2)
(1) خصال، ص 616
(2) كافی، ج2، ص 483.
https://eitaa.com/eslam20
💠 لعنت شدگان در قرآن
۴- مؤمنین به جبت و طاغوت:
✍️ آیه شریفه ۵۱ سوره نساء از وقوع حادثهاى خبر مىدهد، که در آن واقعه، بعضى از اهل کتاب به نفع مشرکین و علیه مؤمنین قضاوت کرده و گفتهاند: مشرکین هدایت یافتهتر از مؤمنین و راهشان هدایتگرتر از راه مؤمنین است.
☀️«أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذینَ أُوتُوا نَصیباً مِنَ الْکِتابِ یُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطّاغُوتِ وَ یَقُولُونَ لِلَّذینَ کَفَرُوا هؤُلاءِ أَهْدى مِنَ الَّذینَ آمَنُواسَبیلاً * نساء/۵۱.
🌟 آیا ندیدى کسانى را که بهره اى از کتاب آسمانى به آنان داده شده، (با این حال) به «جبت» و «طاغوت» بت و بت پرستان ایمان مى آورند، و درباره کافران مى گویند: «آنها، از کسانى که ایمان آورده اند، به راه هدایت نزدیک ترند؟!
🔹با این که نزد مؤمنین چیزى به جز دین توحید نبود و نزد مشرکین چیزى به جز ایمان به جبت و طاغوت نبود، جبت و طاغوتى که خداى تعالى آن را به ایشان نسبت داده و سپس به همین جرم لعنتشان کرده، و فرمود:
☀️ أولئِکَ الَّذینَ لَعَنَهُمُ اللّهُ وَ مَنْ یَلْعَنِ اللّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ نَصیراً»؛ نساء/۵۲.
«آنها کسانى هستند که خداوند، ایشان را از رحمت خود، دور ساخته است، و هر کس را خدا از رحمتش دور سازد، هرگز یاورى براى او نخواهى یافت.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
ترس.MP3
25M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع ترس جلسه 712 https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 14 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 13 شوال 1444 قمری
❄️ 04 مه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت دانشمند بزرگ مسلمان آيت اللَّه "سيد امير محمدكاظمي قزويني" (1373 ش)
➕ تصويب قانونِ تأسيس "بانك ملي ايران" در مجلس شوراي ملي (1306 ش)
➕ سرنگوني هواپيماي حامل "بن يحيي" وزير امور خارجه الجزاير توسط رژیم بعث عراق (1360 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت مرجع بزرگ تقليد حضرت آيت اللَّه العظمي "سيدحسين بروجردي" (1380ق)
➕ قيام اسلامي ملت عراق عليه استعمار انگليس به رهبري آيت اللَّه شيرازي (1338 ق)
❄️ #میلادی
➕ گسترش اعتراضات و جنگهاي داخلي لبنان عليه حكومت "كاميل شمعون" (1958م)
➕ درگذشت مارشال "ژوزف تيتو" رهبر يوگسلاوي و يكي از بنيانگذاران جنبش عدم تعهد (1980م)
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
♻️ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی بروجردی(۱۳۸۰ق)
✍️ آیت الله العظمی سید حسین طباطبائی بروجردی (۱۲۹۲ق،۱۲۵۴ش- ۱۳۸۰ق، ۱۳۴۰ش) از مراجع تقلید و از شاگردان آخوند خراسانی بود که بعد از بازگشت از نجف در بروجرد ساکن شد. و پس از درگذشت شیخ عبدالکریم حائری یزدی به دعوت مراجع عظام سه گانه (حجت، خوانساری، صدر) به قم آمد و ریاست حوزه علمیه قم را بر عهده گرفت.
✅ او پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی، مهمترین مرجع شیعیان بود و در دهه ۱۳۳۰ش مرجع عام شیعیان محسوب میشد. در زمان وی حوزه علمیه قم گسترش و تعداد طلاب افزایش زیادی یافت. با حمایتهای ایشان آثار حدیثی و فقهی متعددی احیاء و منتشر شد. مجموعه بزرگ جامع احادیث الشیعه تحت نظر او تدوین شد.
✅ وی به تقریب مذاهب اسلامی اهمیت میداد و در این راستا نمایندهای برای عضویت در دارالتقریب به مصر فرستاد. فتوای معروف شیخ محمود شلتوت برای به رسمیت شناخته شدن فقه شیعه نزد اهل سنت نتیجه فعالیتهای آیتالله العظمی بروجردی بود.
✅ اعزام مبلغ به مناطق مختلف ایران و خارج کشور، ایجاد مراکز بزرگ علمی و مذهبی، ساخت مساجد و مدارس در ایران و کشورهای مختلف، درخواست برای گنجاندن درس تعلیمات دینی در دوره ابتدایی مدارس ایران و... از مهمترین اقدامات دینی، سیاسی و اجتماعی او است.
✅ سرانجام آن فقیه سترگ، در سیزدهم شوال ۱۳۸۰ هـ.ق برابر با دهم فروردین ۱۳۴۰ هـ.ش، در قم دیده از جهان فروبست و در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) رخ در نقاب خاک کشید.
https://eitaa.com/eslam20
💠 از نشانه های رحمت الهی
🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 بُكاءُ الْعُیُونِ، وَ خَشْیَةُ الْقُلُوبِ مِنْ رَحْمَةِ اللهِ.
گریان بودن چشم و خشیت داشتن دل ها یكى از نشانه هاى رحمت الهى است.
📚 مستدرك الوسائل، ج 11، ص 245
https://eitaa.com/eslam20
💠معنا و مفهوم خشیت در قرآن
✍ خشیت در لغت به معنای خوف و ترس است.(1) و برخی آن را به معنای ترس شدید گرفتهاند.(2)
✅ خشیت در اصطلاح قرآنی به معنای ترس از مسئولیت هایی است که انسان در برابر خداوند دارد، ترس از این که در ادای رسالت و وظیفه خویش کوتاهی کند (3) از این رو در بسیاری از آیات قرآن، خشیت به عالمان اختصاص داده شده است.(4) مانند آیه:
☀️«إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء»؛ حقیقت چنین است، از میان بندگان خدا، تنها دانشمندان از او میترسند. فاطر/28
✅ ماده «خشی» 48 بار در قرآن کریم بکار رفته است که گاهی در خشیتهای مذموم مانند:
☀️«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ»؛ مائده/52. کسانی را که در دلهایشان بیماری است، میگویند: میترسیم حادثهای برای ما اتفاق بیفتد.
✅ و گاهی در خشیتهای ممدوح به کار برده شده است؛ مانند: «إِلَّا تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى»؛طه/3. آن را فقط برای یادآوری کسانی که از (خدا) میترسند، نازل ساختیم.
✅ در برخی از آیات، خداوند ایمان و عمل صالح را جزء اسباب خشیت میداند و سعادت اخروی را نتیجه آن میشمارد. مانند:
☀️«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُواالصَّالِحَاتِ... ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ»؛ بینه/7و8. کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند... و این مقام برای کسی است که از پروردگارش بترسد!».
.................................
(1) لسان العرب، ج 14، ص 228.
(2) قاموس قرآن، ج 2؛ ص 251.
(3) تفسیر نمونه،ج 18، ص 247.
(4) المفردات فی غریب القرآن، ص 283
https://eitaa.com/eslam20
💠 لعنت شدگان در قرآن
۵- قاتل مؤمن
✍ آدم کشی در موارد به ناحق از گناهان بسیار بزرگ و خطرناکى است که با کمال تاسف، از دیرباز دامنگیر بشر شده و انسانهاى بسیارى را بى خانمان و تیره بخت ساخته است. گناه آدم کشى بسیار بزرگ است و مجازاتهاى سختى براى آن قرار داده شده است.
خداوند متعال در این خصوص مى فرماید:
☀️«وَ مَنْ یَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزاؤُهُ جَهَنَّمُ خالِداً فیها وَ غَضِبَ اللّهُ عَلَیْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ عَذاباً عَظیماً»؛ نساء/۹۳.
🌟و هر کس، فرد با ایمانى را از روى عمد به قتل برساند، مجازات او دوزخ است، در حالى که جاودانه در آن خواهد بود، و خداوند بر او غضب مى کند و او را از رحمتش دور مى سازد، و مجازات بزرگى براى او آماده ساخته است.
🔹در این آیه، چهار مجازات شدید براى قاتل ذکر شده که عبارت است از: ۱ـ خلود و جاودانگى در جهنم ۲ـ غضب الهى ۳ـ لعنت خدا ۴ـ عذاب بزرگ.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
برخی ازمستحبات سجده مهرگرد.MP3
7.36M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع برخي ازمستحبات سجده جلسه 713 https://eitaa.com/eslam20