زندگینامه حضرت زینب (س)
حضرت زینب (س) ملقب به زینب کبری (س) در ۵ جمادیالاول سال ششم هجری قمری (در برخی منابع سال تولد ایشان پنجم هجری قمری ذکر شده است.) در محله بنی هاشم شهر مدینه به دنیا آمد؛ فرزند سوم امیرالمؤمنین (ع) و فاطمه زهرا (س) پس از امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است. نقل شده است زمانی که حضرت زینب (س) به دنیا آمد، حضرت زهرا (س) نزد حضرت علی (ع) رفتند و فرمودند نام ایشان را تعیین کنید. حضرت علی (ع) فرمودند من در این امر از حضرت رسول (ص) پیشی نمیگیرم. هنگامی که موضوع را به پیامبر (ص) از سفر بازگشت و موضوع را به ایشان گفتند، رسول خاتم (ص) فرمود: من بر این امر بر پروردگار متعال سبقت نمیگیرم در این هنگام جبرئیل نازل شد و درود پروردگار را ابلاغ فرمود و گفت: نام این مولود را «زینب» بگذار، چرا که این را در لوح محفوظ نوشتهایم.
معنای لغوی زینب
زینب یک کلمه ترکیبی از «زین» و «اب» به معنای «زینت پدر» و همچنین زینب به معنای «درخت نیکو منظر و خوشبو» نیز هست.
القاب حضرت زینب کبری (س)
حضرت زینب (س) آراسته به همه فضائل و خصلتهای والای اخلاقی و الهی بودند. در وقار و شخصیت مانند جدهاش خدیجه (ع) در حیا و عفّت همچون مادرش فاطمه (س)، در رسایی و شیوایی بیان، مانند پدرش علی (ع)، در حلم و بردباری چون امام حسن (ع) و در شجاعت و قوّت قلب، مانند برادرش حسین بود. ایشان در زندگی خود وفات پدربزرگش حضرت محمد (ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش فاطمه زهرا (س)، شهادت پدرش امام علی (ع)، شهادت برادرش امام حسن مجتبی (ع)، واقعه کربلا و شهادت امام حسین (ع) و بسیاری از بستگانش، همچنین به اسارت رفتن در کوفه و شام را تجربه کرد که به دلیل تحمل این سختیهای بسیار به ام المصائب معروف است. ایشان همچنین به دلیل فداکاری و قهرمانی در واقعه کربلا، در بین شیعیان به لقب قهرمان کربلا بطله کربلا نیز شناخته میشود. از دیگر القاب حضرت زینب (س)، عقیله بنیهاشم، عارفه، فاضله، عابده آل علی، امینةاللّه، نائبةالحسین، شریکة الشهدا، شریکةالحسین، عالِمه غیر معلَّمه، موثّقه، کامله، معصومه صغری، نائبةالزهرا، عقیلة النساء، بلیغه و فصیحه نقل شده است. https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 29 آبان ماه 1402 شمسی
🌙 06 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 20 نوامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز عملیات عملیات نصر ۸ (1366ش)
➕ الحاق ايران به پيمان استعماري بغداد موسوم به "سنتو" (1334 ش)
➕ قتل واعظ شهير "سيدجمال الدين واعظ اصفهانی" از رجال مشروطه (1287 ش)
➕ آغاز هفته بسيج
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابوسعيد سنجری" رياضی دان نامدار ايران(414 ق)
❄️ #میلادی
➕ شهادت "عِزّالدّين قَسّام" روحانی مجاهد و مبارز ضد صهيونيستی (1935م)
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
🌹شهادت "عِزّالدّين قَسّام" روحاني مجاهد و مبارز ضد صهيونيستي (1935م)
✍ شيخ عزالدين قسام يكي از رهبران برجسته نهضت اسلامي فلسطين در نيمه اول قرن بيستم به شمار مي رود كه قدرت و نفوذ فوق العاده اي در بين مردم مسلمان عرب خاورميانه داشت. او در بحبوبه انتقال سيل آساي يهوديان از اروپا به فلسطين اشغالي در دهه 1930م كه توسط گروههاي تروريستي يهودي و با همكاري موثر نيروهاي استعمارگر بريتانيا صورت گرفت، قيام اسلامي و مسلحانه خود را عليه صهيونيستها و انگليسيها آغاز كرد.
✅ هم زمان با اين مهاجرتها كه بر اثر سياست هاي ضد يهودي نازيها در اروپا و در واقع براي تشكيل رژيم صهيونيستي در فلسطين روي مي داد، گروه هاي تروريستي يهود با انجام اعمال تروريستي عليه ساکنان مسلمان و عرب فلسطين، به دنبال فراري دادن اعراب فلسطيني و جايگزين كردن يهوديان تازه وارد بودند.
✅ در اين ميان، قيام مردمي عز الدّين قسّام، به سرعت وارد مرحله مسلحانه گرديد و ضربات متعددي را بر پيكر مهاجران صهيونيست وارد آورد. در نهايت، صهيونيستها با همكاري استعمارگرن انگليسي در توطئه اي مشترك، در صدد قتل عزّالدين قسّام برآمدند. سرانجام شيخ عزالدين قسام كه در اين سالها بزرگ ترين قيام اسلامي ملت فلسطين را رهبري مي كرد در 20 دسامبر 1935م در نبردي نابرابر به شهادت رسيد.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ به مناسبت آغاز هفته بسيج
✍ نام بسیج یادآور خاطره عزیزترین نهاد و بزرگترین مردان تاریخ ما است. نهادی که به تعبیر امام راحل تشکیل آن «یقینا از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود.» و «شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد.
✅ بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن، اذان رشادت و شهادت سرداده اند.
بسیج میقات پا برهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن نام و نشان در گمنامی و بی نشانی گرفته اند. بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان، از اولین تا آخرین امضا نمودند.»
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار قطع رحم از منظر روایات
۳- رزق و روزی قاطع رحم، تنگ است.
✍ امیرالمومنین علی علیه السّلام در خطبه ای می فرمایند:
به خدا پناه می برم از گناهانی که در نابودی گنهکار شتاب کنند، عبداللّه بن کوّاء یشکری عرض کرد: یا امیرالمؤمنین آیا گناهانی هست که در فنای آدمی شتاب کنند؟ فرمود: آری وای بر تو آن قطع رحم است، خانواده ای هستند که گرد هم می آیند و یاری هم می کنند و با این که اهل گناهند خداوند به آن ها روزی می دهد، و خانواده ای از هم جدا می شوند و از یکدیگر می برند پس خداوند آن ها را محروم می کند با این که اهل تقوا هستند.
🌷 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الذُّنُوبِ الَّتِی تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ فَقَامَ إِلَیهِ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْکوَّاءِ الْیشْکرِی فَقَالَ یا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَوَ تَکونُ ذُنُوبٌ تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ فَقَالَ نَعَمْ وَیلَک قَطِیعَةُ الرَّحِمِ إِنَّ أَهْلَ الْبَیتِ لَیجْتَمِعُونَ وَیتَوَاسَوْنَ وَهُمْ فَجَرَةٌ فَیرْزُقُهُمُ اللَّهُ وَإِنَّ أَهْلَ الْبَیتِ لَیتَفَرَّقُونَ وَیقْطَعُ بَعْضُهُمْ بَعْضاً فَیحْرِمُهُمُ اللَّهُ وَهُمْ أَتْقِیاءُ؛ (۱)
🌸امام باقر علیه السلام از امیر المومنین علی علیه السلام روایت می کند که هرگاه مردم قطع رحم کنند، اموال و ثروت ها در دست اشرار قرار گیرد.
🌷قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام إِذَا قَطَّعُوا الْأَرْحَامَ جُعِلَتِ الْأَمْوَالُ فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ؛ (۲)
(۱) کافی، ج۲، ص۳۴۷.
(۲) کافی، ج۲، ص۳۴۸.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انواع قلوب
🖤 قلوب ناسالم
۱۶- قلب مریض
✍ قلب مریض و بیمار قلبی است که دچار بیماری نفاق و مبتلا به فسق و فجور و شهوتهای حرام شده است. قرآن در مورد زنان و رعایت حجاب و چگونگی صحبت کردن و طرز راه رفتن شرایطی را بیان نموده چرا که دلهای بعضی از مردان مریض است و این یعنی پیشگیری قبل از درمان. از این رو خطاب به زنان پیامبر(ص) می فرماید:
☀️يا نِساءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفاً؛ احزاب/۳۲.
اى همسران پيامبر! شما مثل يكى از زنان (عادّى) نيستيد. اگر تقوا پيشهايد پس به نرمى و كرشمه سخن نگوييد تا (مبادا) آن كه در دلش بيمارى است طمعى پيدا كند، و نيكو و شايسته سخن بگوييد.
🔹در آیه بعد میفرماید: فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزادَهُمُ اللَّهُ مَرَضاً؛
در دلهاى منافقان، بيمارى است پس خداوند بيمارى آنان را بيافزايد.
🔸بیماری گاهی مربوط به جسم است. «فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَرِيضاً؛» بقره /۱۸۵، که مربوط به احکام روزه بیماران میباشد و گاهی مربوط به روح است «فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ» که در باره بیماری نفاق است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
استكبارستيزي.MP3
45.17M
حجت الاسلام غفاري
م استكبارستيزي
ج 893
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 30 آبان ماه 1402 شمسی
🌙 07 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 21 نوامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ وفات آیت الله تبريزی؛ از مراجع تقلید شیعه (1385ش)
➕ شهادت شهید غلامحسین لطفی (1363ش)
🌙 #قمری
➕ تصرف سرزمين مازندران توسط سپاهيان "علاءالدين محمدتَكِشِ خوارزمشاه" (606 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی تلويزيون
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
◼️وفات آیت الله تبريزی؛ از مراجع تقلید شیعه (1385ش)
✍ آیت الله ميرزاجواد تبريزی در سال ۱۳۰۵ش در شهر تبریز چشم به جهان گشود. او در سن هجده سالگی تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و برای ادامه تحصیل، در سال ۱۳۲۷ش وارد حوزه علمیه قم شد. و از محضر استادان گرانمایهای چون مرحوم آیت الله العظمی سیدمحمدحجت و مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و... بهره جست.
✅علاقه فراوان به ادامه تحصیل آن هم در کنار مرقد پاک امیرمؤمنان علی علیهالسلام، وی را بر آن داشت تا پس از پنج سال حضور در حوزه قم، در سال ۱۳۳۲ش به نجف اشرف برود. او را باید از شاگردان برجسته مرحوم آیتالله خویی دانست؛ چه آنکه همواره مورد عنایت خاص وی و طرف مشورت آن مرد بزرگ بود.
✅ آیت الله خویی، آینده این شاگرد ممتاز را بسیار درخشان توصیف میکرد و میگفت: «میرزاجواد، فاضل و مجتهد مطلق است.» آیت الله تبریزی پس از گذشت ۲۳ سال حضور در حوزه مقدس نجف اشرف و تحقیق و تدریس و تبلیغ معارف اهل بیت علیهم السلام، سرانجام در سال ۱۳۵۵ش هنگام بازگشت از مرقد سیدالشهداء علیهالسلام از سوی رژیم بعث عراق، دستگیر و به ایران فرستاده شد.
✅ وی پس از ورود به حوزه علمیه قم، فعالیتهای علمی خود را از سر گرفت و در طول سالها تدریس، هزاران طلبه فاضل را به جامعه اسلامی تحویل داد. هچنین دهها اثر علمی گرانبها از وی به جای مانده است. او سرانجام در ۳۰ آبان ۱۳۸۵ش برابر با بیست و هفتم شوال المکرم سال ۱۴۲۷ ه. ق، دعوت حق را لبیک گفت و در حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار قطع رحم از منظر روایات
۴- قطع رحم موجب انقطاع نسل می شود
✍ امام باقر علیه السّلام در فرازی گهربار می فرمایند: سه خصلت است که صاحب آن ها نمی میرد تا وبال آن ها را ببیند: ستم، و قطع رحم، و قسم دروغ که به وسیله آن با خدا می جنگند و ثواب هیچ طاعتی زودتر از صله رحم به صاحب آن نمی رسد. براستی گاهی مردمی فاجر و گناهکار باشند که به سبب صله رحم و نیکی کردن با هم اموالشان زیاد شود و ثروتمند گردند، و قسم دروغ و قطع رحم خانه ها را ویران و از اهلش خالی می کند. و خویشاوندی را از جای بر کند، و از جای بر کنده شدن خویشی همان انقطاع نسل است.
🌹 ثَلَاثُ خِصَالٍ لَا یمُوتُ صَاحِبُهُنَّ أَبَداً حَتَّی یرَی وَبَالَهُنَّ الْبَغْی وَقَطِیعَةُ الرَّحِمِ وَالْیمِینُ الْکاذِبَةُ یبَارِزُ اللَّهَ بِهَا وَإِنَّ أَعْجَلَ الطَّاعَةِ ثَوَاباً لَصِلَةُ الرَّحِم وَإِنَّ الْقَوْمَ لَیکونُونَ فُجَّاراً فَیتَوَاصَلُونَ فَتَنْمِی أَمْوَالُهُمْ وَیثْرُونَ وَإِنَّ الْیمِینَ الْکاذِبَةَ وَقَطِیعَةَ الرَّحِمِ لَتَذَرَانِ الدِّیارَ بَلَاقِعَ مِنْ أَهْلِهَا وَ تَنْقُلُ الرَّحِمَ و َإِنَّ نَقْلَ الرَّحِمِ انْقِطَاعُ النَّسْلِ؛(۱)
🔸حذیفة بن منصور می گوید که امام صادق علیه السلام فرمود: اتَّقُوا الْحَالِقَةَ فَإِنَّهَا تُمِیتُ الرِّجَالَ قُلْتُ وَ مَا الْحَالِقَةُ قَالَ قَطِیعَةُ الرَّحِمِ؛ از حالقه بپرهیزید زیرا مردان را می میراند و به نابودی می کشاند. عرض کردم حالقه چیست؟ فرمود: قطع رحم است. (۲)
(۱) کافی، ج۲، ص۳۴۷.
(۲) کافی، ج۲، ص۳۴۶.
https://eitaa.com/eslam20