◼️ رحلت خاتَمُ المُحدِّثين "حاج ميرزا حسين نوري" صاحب مُستَدْرَكُ الوسايل(1320ق)
✍ ميرزا حسين بن محمد تقي بن محمد علي نوري مازندراني معروف به ميرزا حسين نوري در سال 1254 ق در شهرستان نور مازندران به دنيا آمد. او نزد شيخ العراقين، شيخ مرتضي انصاري و... تلمذ نمود و از استادان شيخ آقابزرگ تهراني، حاج شيخ عباس قمي، محمد حسين كاشف الغطاء و سيد شرف الدين عاملي بوده است.
✅ از جمله آثار وي مَعالِمُ الصَّبر، جَنَّةُالمأوي، نَفَسُ الرَّحمن في فضائلِ سَلمان و مُستَدرك الوسايل در فقه (در 3 جلد) می باشد كه به جهت تأليف اين كتاب، به ايشان "صاحب مُستَدرَكُ الوَسايل" مي گويند.
✅ او داراي كتابخانه ي جامع و معتبري بود كه در ايران و عراق نظير آن در كميَّت و كيفيَّت يافت نمي شد ولي اين كتابخانه پس از وفات ميرزا، به كلي متفرق شد. ايشان پدر همسر شهيد شيخ فضل اللَّه نوري، عالم مبارز و آگاه دوران مشروطه بود و بسياري از كتب نفيس ميرزا حسين، نزد فرزندانِ شيخ فضل اللَّه نوري، ماند. بعدها مقداري از اين كتابها، توسط آيت اللَّه بروجردي خريداري و به كتابخانه ي معظم له در نجف اشرف منتقل شد.
✅ او سرانجام در 17 يا 27 جمادي الثاني سال 1320 ق در 66 سالگي بدرود حيات گفت و در نجف اشرف مدفون گشت.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم.
🌷 آيا به شما خبر دهم؛ هرگاه بر کسي گرفتاري و مشقت و بلايي از بلاياي دنيا وارد شد، دعايي بخواند تا از آن خلاص شود؟ يکي به ايشان گفت: آري، فرمود: دعاي ذو النون را بخوانيد: «لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين».
📚 سلسلة الصحيحة، ١٧٤٤
https://eitaa.com/eslam20
💠 برخی از دعاهایی که مستجاب نمی شود
✍ برخی از دعاها مستجاب نمی شوند، علت مستجاب نشدن اینگونه دعاها مربوط به سنتهای قطعی الهی است نه عللی که انسان مانع استجابت آن می شود.
۱) دعاهایی که بر خلاف سنت قطعی پروردگار هستند، مثل این که کسی بگوید:
🔹 «خدایا! از تو می خواهم که من همیشه زنده بمانم و هرگز نمیرم»، این دعا مستجاب نمی شود، زیرا برخلاف سنت قطعی پروردگار است. قرآن کریم می فرماید: «کلّ نفس ذائقة الموت». هر نفسی چشنده مرگ است. آل عمران/ ۱۸۵
🔸 و یا بگوید: «خدایا از تو می خواهم که من همیشه جوان بمانم» این دعا هم مستجاب نمی شود، زیرا سنت قطعی پروردگار این است که انسان در مسیر زندگی خود مراحلی چون کودکی، نوجوانی، جوانی، میان سالی و پیری را طی کند.
۲) آنجا که بگوید: خدایا مرا محتاج احدی مکن.
🌷 امام صادق علیه السلام می فرماید: «و ان لا یقول: اللَّهُمَّ لَا تُحْوِجْنِی إِلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ، فإنّه لیس مِنْ أَحَدٍ إِلَّا وَ هُوَ مُحْتَاجٌ إِلَى النَّاسِ». کسی در دعا نگوید: «خدایا مرا محتاج هیچ یک از مخلوقین خودت مکن»، زیرا انسانی نیست مگر اینکه محتاج به مردم است.
بل یقول: «اللَّهُمَّ لَا تُحْوِجْنِی إِلَى شِرَارِ خَلْقِكَ». بلکه بگوید: خدایا مرا محتاج مخلوقین شرور خود مکن.
۳) در جایی که بگوید: خدایا مرا مورد امتحان قرار مده.
🌸 و لا یقول: «اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِکَ مِنَ الْفِتْنَةِ»، بل یقول: «مِن مُضِلاّتِ الفِتَنِ: و نیز نگوید: «خدایا مرا مورد امتحان قرار مده»، زیرا امتحان یکی از سنت های الهی است و همه بندگان مورد امتحان واقع می شوند، بلکه بگوید: «خدایا از امتحان هایی که موجب لغزش و انحراف می شود به تو پناه می برم».
۴) جایی که فراتر از ظرفیت خودش دعا کند.
«و أن یسأل فوق قدره فإنّه یستحقّ الحرمان»: و نیز در دعا فراتر از قدر و منزلت و ظرفیت خودش درخواست نکند، زیرا چنین انسانی شایسته محرومیت است».
📚 سفینة البحار، ج۱، ص۴۷۷
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام صادق علیه السلام:
🌷در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد» (سوره مباركه غافر آیه ۴۴) ... پناه نمی برد.
زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
📚 بحارالانوار، ج ۹۰، ص ۱۸۴
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترتیل آیه۱۸۶ سوره بقره
آیه موضوعی:استجابت دعا
وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
هنگامی که بندگانم از تو درباره من بپرسند، [بگو:] یقیناً من نزدیکم، دعای دعا کننده را زمانی که مرا بخواند اجابت می کنم؛ پس باید دعوتم را بپذیرند و به من ایمان آورند، تا [به حقّ و حقیقت] راه یابند [و به مقصد اعلی برسند].
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 11 دی ماه 1402 شمسی
🌙 18 جمادی الثانی 1445 قمری
❄️ 01 ژانویه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد و فقيه نستوه آيت اللَّه "عبدالرحمن حيدری ايلامی" (1365 ش)
➕ درگذشت "عبدالجواد فلاطوری" انديشمند مسلمان و مؤسس دانشكده علوم اسلامی هامبورگ (1375ش)
➕ درگذشت اديب و نويسنده برجسته "يوسف اعتصامي" پدر پروين اعتصامي (1316 ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت مظلومانه علامه مجاهد "قاضی نورالله شوشتری" عالم و مؤلف (1019 ق)
➕ ارتحال استادُ المتأخرين شيخ "مرتضی انصاری" فقيه و مرجع اعلی در نجف (1281 ق)
➕ رحلت فقيه برجسته و عالم مجاهد آيت الله "حاج آقا حسين خادمی" (1405 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز سال 2024 ميلادی
➕ پيروزي مردم كوبا به رهبري "كاسترو" و فرار "باتيستا" ديكتاتور اين كشور (1959م)
➕ روز ملي فلسطين (1965م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️ سالروز درگذشت اديب و نويسنده برجسته، "يوسف اعتصامي" پدر پروين اعتصامي شاعره نامدار ایرانی (1316 ش)
✍يوسف اعتصامي آشتياني ملقب به اعتصام الملک در سال 1253 شمسی در تبریز به دنيا آمد. او از نويسندگان و مترجمان برجسته ايران معاصر و سالها رئيس کتابخانه مجلس شوراي ملي بود. یوسف اعتصامی نزدیک به چهل جلد کتاب ترجمه کردهاست از آثار وي مي توان مجله هاي بهار و گنجينه فنون را نام برد.
✅ اعتصامي دو دوره مجله بهار را منتشر کرد که بيشتر مقالات آن، انشاء يا ترجمه خود اوست. همچنين جلد نخست «تيره بختان» يا «بينوايان» اثر ويکتور هوگو را ترجمه و منتشر کرد. او در 11 دي 1316 چشم از جهان فروبست و فرزند فرزانه اش را تنها گذاشت. پیکرش در مقبره ای در صحن مطهر حضرت معصومه علیها السلام دفن گردید.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ ارتحال استادُ المتأخرين شيخ "مرتضي انصاري" فقيه و مرجع اعلي در نجف(1281 ق)
✍ شيخ مرتضي انصاري شوشتري دزفولي، يكي از پرآوازه ترين مراجع عاليقدر تقليد در سده هاي اخير و يكي از چهره هاي علمي و فقهي قرون متأخّر به شمار مي رود. او در روز عيد غدير 1214 ق در دزفول و از سلاله ي جابربن عبداللَّه انصاري به دنيا آمد.
✅ وي در 18 سالگي راهي كربلا شد و به تحصيل علوم ديني پرداخت. سپس به نجف اشرف رفت واز محضر درس شيخ موسي كاشف الغطاء استفاده برد. ايشان همچنين دركاشان به حلقه ي درس ملااحمد نراقي راه يافت و زانوي ادب زد. شيخ انصاري در 35 سالگي بار ديگر عازم نجف گرديد و به تدريس و تاليف پرداخت.
✅ صدها شاگرد و مجتهد از جمله ميرزاي شيرازي، شيخ جعفر شوشتري، ميرزاي رشتي، سيدحسين كوه كمره اي، آخوند خراساني و... در محضر او پرورش يافتند.
✅ كتاب مكاسب و فرائد الاصول از جمله آثار مشهور اين استاد اعظم مي باشند. سرانجام اين مرد علم و فضيلت در 67 سالگي به لقاي معبود شتافت و در جوار مرقد مطهر امام علي(ع) آرميد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷 اميرمؤمنان على(عليه السلام) مى فرمايند:
🌺 اَلْغِيْبَةُ جُهْدُ الْعاجِزِ(۱)
غيبت كردن آخرين تلاش افراد ناتوان است.
✍ درميان گناهان كبيره كمتر گناهى است كه همانند غيبت نشانه پستى و ضعف و زبونى و ناجوانمردى باشد.
✅ آنها كه به مذمت و عيب جويى مردم در پشت سر مى نشينند و آبروى و حيثيت افراد را با افشاى عيوب پنهانى، كه غالب مردم به يكى از اين عيوب گرفتارند، مى برند، و آتش حسد و كينه خود را با اين وسيله فرو مى نشانند، افرادى ناتوان و فاقد شخصيتند كه حتى در مبارزه بى دليل و ظالمانه خود شهامت ندارند و تمام قدرتشان اين است كه از پشت خنجر بزنند.(۲)
🌺 در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده است: غیبت، حسنات ( خوبی ها و نیکی ها ) را از بین می برد همانطور که آتش، هیزم را از بین می برد. خداوند متعال به موسی وحی فرمود: غیبت کننده اگر توبه کند آخرین کسی است که وارد بهشت می شود و اگر توبه نکند نخستین کسی است که وارد آتش می گردد.(۳)
📗 ۱- نهج البلاغه، حکمت۴۵۳.
📘 ۲- کتاب یکصد و پنجاه درس زندگی
📚 ۳- بحارالانوار، ج۷۵، ص۲۵۷، ح۴۸
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضيلت صلوات بر حضرت زهرا و فرزندانش سلام الله علیهم
✍ رسول خدا صلی الله علیه و آله در کيفيت صلوات بر حضرت فاطمه زهرا و فرزندانش علیهم السلام چنین می فرماید:
🌹لا تُصلُّوا عَلَيّ الصلاةَ البَتراء، قالوا: وما الصلاةُ البَتراء ؟! قال: تقولون: اللّهمّ صلِّ على محمّدٍ، وتُمسِكون، بل قولوا: اللّهمّ صلِّ على محمّدٍ وعلى آلِ محمّد.
بر من صلوات بتراء (ناقص، دمبريده و بريده شده) نفرستيد. سوال شد: يا رسولالله صلوات بتراء و بريدهشده چيست؟ فرمود: اينکه بر من صلوات بفرستيد و بگوييد اللهمصلعلىمحمد، ولى درباره آل من ساکت باشيد. شما بايد بگوييد: اللهم صل على محمد و آل محمد.(1)
✅ صلواتى که شامل حضرت على، حضرت فاطمه و حسنين علیهم السلام نباشد، مقطوع و بريده و مورد قبول خدا و رسولش نمی باشد.
🌷 پيامبر اکرم (ص) می فرمايد: يَا فَاطِمَةُ، مَنْ صَلَّى عَلَيْكِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيْثُ كُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.
يا فاطمه هرکس بر تو صلوات فرستد، خداى تعالى از او درگذرد، و او را در بهشت به من ملحق گرداند.( 2)
______________
(1) الصواعق المحرقه، فصل اول، ص ۱۴۶.
(2) صحیح مسلم: ج2، ص46، باب الصلاة على النبی (ص). / بحارالأنوار، ج100، ص199.
https://eitaa.com/eslam20
💠 گوشه ای از فضایل و مناقب فاطمه زهرا سلام الله علیها
۱۳- فاطمه سلام الله علیها؛ حجت خدا بر خلق
✍ حضرت زهرا (سلام الله علیها) به عنوان یکی از چهارده معصوم (علیهم السلام) و بهترین بانوی دو عالم یقینا حجت خداوند بر خلق است. در برخی از روایات، حضرت زهرا (س) به عنوان حجت خداوند بر خلق معرفی شده است.
🌷رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در این باره می فرمایند:
«إِنَّ اللَّهَ جَعَلَ عَلِیّاً وَ زَوْجَتَهُ وَ أَبْنَاءَهُ حُجَجَ اللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ- وَ هُمْ أَبْوَابُ الْعِلْمِ فِی أُمَّتِی- مَنِ اهْتَدَى بِهِمْ هُدِیَ إِلى صِراطٍ مُسْتَقِیم؛ (۱)
خداوند متعال على علیه السلام، همسر و فرزندانش را حجت بر مخلوقاتش قرار داده و آنان درهاى علم در میان امت من هستند. هر کس به وسیله آنان هدایت جوید، به راه راست هدایت یافته است.»
🌹امام حسن عسکری(ع) در مورد مقام و مرتبه حضرت فاطمه زهرا (س) میفرمایند: «نَحْنُ حُجَجُ اللّهِ عَلَي خَلْقِهِ وَ جَدَّتُنا فاطِمَةُ حُجَّةٌ عَلَينا».(۲)
ما حجتهای خدا بر مخلوقین هستیم و جد ما حضرت فاطمه حجت بر ماست.
۱) عوالم العلوم، ج ۱۱، ص ۷۸.
۲) تفسیر اطیب البیان، ج۱۳، ص ۲۲۵.
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍️ از #امام_علی (ع) روایت شده:
💠 هر گاه خبرى را شنيديد، در #انديشه_به_كار_بستن آن باشيد، نه به فكر نقل كردنش؛
✅ زيرا بازگو كنندگان #دانش بسيارند و به كار برندگان آن اندک.
📖 «اعقِلوا الخَبَرَ إذا سَمِعتُموهُ عَقلَ رِعايَةٍ لا عَقلَ رِوايَةٍ ؛ فإنَّ رُواةَ العِلمِ كَثيرٌ و رُعاتَهُ قَليلٌ».
📚 میزان الحکمة، ج۸، ص ۹۲، ح۱۴۱۵۳.
#علم/ #اندیشه/ #فهم/ #عمل/ #علم_و_اندیشه/ #علم_و_عمل/ #اندیشه_و_عمل/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️شکار پرنده توسط قورباغه!
﷽ 🎇 🏃♀ غیرت (۱۷):
🤸♂ غیرت و اذن ورود:
● در حالات پیامبر میخوانیم که وقتی میخواست وارد خانه دخترش فاطمه (س) شود بیرون درب می ایستاد و اجازه میگرفت.
یک روز جابر بن عبدالله با او بود پس از آن که برای خود اجازه گرفت برای جابر نیز اجازه گرفت.
از جابربن عبدالله انصاری روایت شده که گفت رسول خدا (ص) خارج شد در حالی که اراده کرده بود نزد فاطمه (س) برود و من هم با او بودم پس چون به در خانه رسیدیم دستش را به در گذاشته و در زد و گفت «السَّلَامُ عَلَيْكُم»،
فاطمه گفت و «عَلَيْكَ السَّلَامُ يَا رَسُولَ اللَّه». رسول خدا فرمود: داخل شوم؟ زهرا فرمود: ای رسول خدا داخل شو،
فرمود: با کسی که همراه من است؟ فاطمه فرمود: مقنعه به سر ندارم. «لَيْسَ عَلَيَّ قِنَاعٌ».
رسول خدا (ص) فرمود: گوشۀ ملحفه خود را بگیر و سر خود را به آن بپوشان، زهرا انجام داده و رسول خدا فرمود: «السَّلَامُ عَلَيْكُمْ»،
زهرا گفت: «وَ عَلَيْكَ السَّلَامُ يَا رَسُولَ اللَّه»، پیامبر فرمود داخل شوم گفت بله ای رسول خدا پیامبر فرمود من و کسی که با من است، گفت و کسی که با تو است". (الكافي، ج5، ص 528 ).
● بنابر این روایات نباید بدون اذن وارد خانه دیگران شد. حتی در بعضی روایات بیان شده که شوهر وقتی وارد خانه میشود بدون خبر وارد نشود بلکه طوری وارد شود که همسر او از او مطلع شود (درب بزند، سرفه کند، کفشش را به زمین بکشد) تا همسرش را طوری نبیند که برای او ناخوش باشد.
.....................................
💥 ﷽《يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّىٰ تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلَىٰ أَهْلِهَا ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ》. (نور، ۲۷)
● ای کسانی که ایمان آوردهاید! در خانههایی غیر از خانه خود وارد نشوید تا اجازه بگیرید و بر اهل آن خانه سلام کنید؛ این برای شما بهتر است؛ شاید متذکّر شوید!
نکاتی از قرآن 109
به دنيا دل نبستن و منتظر وصال با خدا بودن درست است. چرا در ضرر و زیان دائم خدا را به کمک می طلبید و چون برطرف شود انگار نه انگار! این عمل زشت تبهکاران است.
بعد زیان رحمت که می فرستم هم به نحوی مربوط به خود می کنند. همه این اعمال ثبت می شود. در کشتی که راحت در حرکت است تندباد که می فرستیم و خود را در خطر ببینند خدا را خالصانه صدا می کنند و می گویند اگر نجات دهی از شکرگزاران خواهیم بود. ولی باز طغیان می کنند که البته به ضرر خودشان است.
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 12 دی ماه 1402 شمسی
🌙 19 جمادی الثانی 1445 قمری
❄️ 02 ژانویه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ارتحال آیت الله مصباح یزدی (1399)
➕ رحلت عالم رباني آيت اللَّه "ملامحمد باقر فشاركی" (1275ش)
➕ رحلت فقيه اصولی آيت اللَّه "فياض زنجانی" (1320 ش)
➕ آغاز عمليات متوسط محمد رسول الله (1360 ش)
➕ درگذشت آیت الله مجتبی تهرانی از مراجع عظام تقلید (1391ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "شيخ عبدالله مازندرانی" از مبارزان مشروطه (1330 ق)
➕ وفات عالم بزرگ آيت الله "سيدحسن موسوی بجنوردی"(1395 ق)
❄️ #میلادی
➕ اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعی عربستانی توسط رژیم آل سعود ( 2016 م )
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی (ره)
✍ آیت الله محمدتقی مصباح یزدی (۱۳۱۳ یزد - ۱۳۹۹ تهران )، مجتهد، فیلسوف، مفسر قرآن، و از شاگردان امام خمینی، علامه طباطبائی و آیت الله بهجت رضوان الله تعالی علیهم بود که دهها اثر ارزنده علمی در زمینه فلسفه، اخلاق، سیاست، تفسیر و.... از او به جای مانده است.
✅ او در دوره رژیم ستمشاهی، مبارزات گستردهای را بر ضد رژیم و عوامل آن انجام داد که بخش شایان توجهی از زندگی ایشان را در بر میگیرد. در ماجرای «انجمنهای ایالتی و ولایتی» و «نهضت روحانیت» به رهبری امام راحل مشارکت فعالی داشتند.
✅ تاریخ زندگی استاد مصباح یزدی، بیانگر حساسیت ایشان در برابر جریانهای انحرافی بود که هرگاه جریانی سعی در تحریف اسلام یا انقلاب اسلامی داشته است، همچون رزمندهای دلیر به میدان آمده و از مبانی اسلام و انقلاب دفاع کرده است.
✅ عضویت در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ریاست شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت و رییس مجتمع آموزشی - پژوهشی امام خمینی(ره) از جمله سوابق ایشان است.
✅ سرانجام این یار وفادار و صدیق امام و رهبری پس از عمری مجاهدت در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۲در ۸۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ اخلاق مداری و مردم داری از صفات برجسته او بود.
💠سالروز رحلت آقا مجتبی تهرانی (۱۳۹۱ش)
✍ آیت الله مجتبی شهیدی کَلهُری مشهور به آقا مجتبی تهرانی (۱۳۱۶- ۱۳۹۱ش) فقیه شیعه و استاد اخلاق حوزه علمیه تهران، از شاگردان امام خمینی بود که در تنظیم رساله عملیه او مشارکت داشت. وی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از حامیان انقلاب و نظام بود، هرگز مسئولیتی نپذیرفت.
✅ این عالم وارسته، نماز جماعت مسجد جامع بازار تهران را اقامه میکرد و جلسات معارف اسلامی، درس اخلاق، مردم داری، ارتباط با مردم و اخلاق مداری او مورد توجه مردم بود. استاد اخلاقی که اخلاقی بودن ایشان در عمل و رفتارشان کاملاً مشهود بود.
✅ وی سرانجام در ۱۲ دی ۱۳۹۱ش. (۱۹ صفر ۱۴۳۴ق) بعد از گذراندن یک دورۀ طولانی بیماری درگذشت امام خامنهای بر پیکر او نماز خواند و در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🌸 رهبر معظم انقلاب:
🔹آنچه من راجع به شهید سلیمانی عزیزمان، که من یاد او را هرگز فراموش نمیکنم، و همچنین شهید ابومهدی مهندس می خواهم عرض بکنم، این است که شهادت سلیمانی یک حادثهی تاریخی است، یک حادثهی معمولی نیست که از یاد تاریخ برود؛ این در تاریخ ثبت شد به عنوان یک نقطهی روشن. و شهید هم قهرمان ملّت ایران شد و هم قهرمان امّت اسلامی شد؛ این نکتهی اساسی است.
🔸امّا قهرمان ملّت ایران است، به خاطر اینکه ملّت ایران داشتههای فرهنگی خودش و معنوی خودش و انقلابی خودش را و ارزشهای خودش را در او متبلور دید، در او مجسّم دید.
🔹از طرفی دارای شجاعت و روحیهی مقاومت بود؛ شجاعت و مقاومت جزو خصلتهای ایرانی است.
🔸از طرفی دارای درایت و تیزهوشی بود، خیلی تیزهوش بود؛ این هم یکی از خصوصیّات ایرانی است، یکی از خصوصیّات داشتههای فرهنگیِ ما ملّت ایران است.
🔹از طرفی روحیهی فداکاری و نوعدوستی داشت، یعنی برایش این ملّت و آن ملّت و مانند اینها [مطرح] نبود؛ نوعدوست بود، واقعاً حالت فداکاری برای همه داشت.
🔸از طرفی اهل معنویّت و اخلاص و آخرتجویی بود؛ واقعاً معنوی بود، واقعاً اهل معنا و اهل اخلاص بود، و اهل تظاهر نبود. خب اینها مجموعهی مکارم اخلاق است، اینها مکارم با ارزشی است. این را مردم دیدند.
🔹شهید سلیمانی، هم در زمان زنده بودنش استکبار را شکست داد، هم با شهادتش شکست داد؛ اینها ادّعا نیست، اینها چیزهایی است که اثباتشده است.
پس از شهادت هم دشمنان را شکست داد. این تشییعی که در ایران شد، تشییع عجیب و واقعاً فراموشنشدنیای [بود].
https://eitaa.com/eslam20
❓مراد از ایام الله چیست؟
✍ ايام جمع يوم، به معناى روز است و براى بزرگداشت حوادثى كه در روزهايى خاص رخ داده، اعم از نعمت ها و بلاها، و ظرف ظهور آنها به خدا نسبت داده مىشود. گرچه برخى، ايام الله را يوم ربوبى دانستهاند؛ ولى مفسران ذيل آيه ۵ سوره ابراهيم، - «وٓ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللهِ إِنَّ في ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ؛» ایّام اللهِ [روزهاى خاصّ الهى] را به آنان یادآورى کن. در این، نشانههایى است براى هر شکیباى شکرگزار؛ - سه نظريه را مطرح كرده اند:
1⃣ مراد از اياماللّه نعمت هاى الهى است؛ يعنى حوادث و وقايع مهمى از نعمت هاى الهى كه براى پيامبران و امت هاى پيشين اتفاق افتاده است؛ مانند: رهايى قوم موسى (ع) از آلفرعون، بيرون آمدن قوم حضرت نوح (ع) از كشتى و برخوردارى آنان از سلام و بركات و رهايى حضرت ابراهيم (ع) از آتش. (۱)
2⃣ مقصود از اياماللّه نقمت هاى الهى است؛ يعنى حوادث و وقايع مهمى از عذاب هاى الهى كه براى امت هاى پيشين رخ داده است؛ مانند عذابى كه بر قوم عاد، قوم ثمود، قوم حضرت نوح (ع) و نظاير آنها فرود آمد. (۲)
3⃣ اياماللّه اشاره به هر دو است، با اين تعابير:
۱- مراد از ايام اللّه سنن الهى و افعال او در حق بندگان است؛ خواه انعام باشد يا انتقام.(۳)
۲- ترساندن از عذاب هايى كه بر سر اقوام گذشته آمده است و يادآورى عفو الهى در مورد ديگران. (۴)
۳- ظهور سلطنت الهى؛ خواه با قهر و غلبه مانند روز مرگ و روز قيامت و روز عذاب يا با ظهور رحمت و نعمت كه در ديگر ايام به آن روشنى نبوده است. (۵)
🌷 رسول خدا (ص) درباره سخن خدا: «وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّه...» فرمود: مراد از روزهاى خداوند، نعمتها، بلاها و عذاب هاى خداوند است. (۶)
✅ در روايات، مصاديقى براى ايام اللّه ذكر شدهاست؛ در حديثى از امام باقر (ع) نقل شده كه اياماللّه سه روز است: روز قيام قائم (عج)، روز رجعت و روز قيامت (۷) و از قول على بن ابراهيم به جاى روز رجعت روز مرگ آمده است. (۸)
✅ هدف از يادآورى روزهاى سرنوشت ساز انبياى پيشين و چگونگى نجات مؤمنان و نابودى كافران، پندگيرى و هوشيارى ملت هاست و با الهام از همين پيام آسمانى است كه خاطره روزهاى بزرگ تاريخ اسلام جاودانه شده است.
(۱) جامعالبيان، ج۱۳، ص۲۳۹ و ۲۴۰؛
(۲) همان، ج۱۳، ص۲۳۹؛ و ج۱۱ ص۲۲۷؛
(۳) همان، ج۶، ص۴۶۷؛
(۴) معانى القرآن، ج۲، ص۶۸؛
(۵) الميزان، ج۱۲، ص۲۸؛
(۶) الامالى، ص۴۹۱؛
(۷) الخصال، ج۱، ص۱۰۸؛
(۸) تفسير قمى، ج۱، ص۳۹۷؛
https://eitaa.com/eslam20
💠از سخنان حضرت فاطمه زهرا(س) درباره همسرداری
🌷حضرت فاطمه زهرا(س) خطاب به همسرش امیرالمومنین(ع) فرمود:
من از خدای خود شرم دارم که از تو چیزی را در خواست نمایم که توان تهیه آن را نداشته باشی.
🌹 یا ابَا الحَسَن ، إنّی لَاسْتَحی مِنْ إلهی اَنْ اُکَلِّفَ نَفْسَکَ مالاتَقْدِرُ عَلَیْهِ.
📗 امالی شیخ طوسی، ج۲، ص۲۲۸.
https://eitaa.com/eslam20
💠 گوشه ای از فضایل و مناقب فاطمه زهرا سلام الله علیها
۱۴- آفرینش حضرت فاطمه سلام الله علیها
✍ آفرینش فاطمه زهرا سلام الله علیها جزء راز ها و اسرار الهى است كه ما حقيقت آن را درک نمی کنیم. آنچه ما درباره اين موضوع در مى يابيم همان چيزى است كه از طريق روايات به ما رسيده است و نشان مى دهد كه روح تابناك فاطمه زهرا (س) از فروغ عظمت و شكوه خدا آفريده شده است.
🌷پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله در این خصوص می فرمایند:
نور فاطمه سلام الله علیها قبل از خلقت زمین و آسمان آفریده شد، بعضى از مردم عرض کردند: اى پیامبر خدا! پس زهرا سلام الله علیها از آدمیان نیست؟ فرمود: فاطمه حوریه بشرى است.»
🌷 «خُلِقَ نُورُ فَاطِمَةَ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَ الْأَرْضَ وَ السَّمَاءَ فَقَالَ بَعْضُ النَّاسِ: یَا نَبِیَّ اللَّهِ فَلَیْسَتْ هِیَ إِنْسِیَّةً فَقَالَ فَاطِمَةُ حَوْرَاءُ إِنْسِیَّة؛ (۱)
🔹و در جاى دیگر فرمودند:
خداوند بهشت را از نور وجود خود آفرید، سپس آن را برگرفته و رها کرد. پس یک سوم آن به من و یک سوم آن به فاطمه، و ثلث باقیمانده به على و اهل بیت او رسید. پس هر کس که از آن نور به او برسد، به ولایت آل محمد (ص) رهنمون می شود، و هر کس از آن نور به او نرسد، از ولایت آل محمد (ص) گمراه شده است [و به بیراهه خواهد رفت].»
🌹 «لَمَّا خَلَقَ اللَّهُ الْجَنَّةَ خَلَقَهَا مِنْ نُورِ وَجْهِهِ ثُمَّ أَخَذَ ذَلِکَ النُّورَ فَقَذَفَهُ فَأَصَابَنِی ثُلُثُ النُّورِ وَ أَصَابَ فَاطِمَةَ ثُلُثُ النُّورِ وَ أَصَابَ عَلِیّاً وَ أَهْلَ بَیْتِهِ ثُلُثُ النُّورِ فَمَنْ أَصَابَهُ مِنْ ذَلِکَ النُّورِ اهْتَدَى إِلَى وَلَایَةِ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَنْ لَمْ یُصِبْهُ مِنْ ذَلِکَ النُّورِ ضَلَّ عَنْ وَلَایَةِ آلِ مُحَمَّد؛(۲)
۱) عوالم العلوم، ج ۶، ص ۹.
۲) بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۴۴.
https://eitaa.com/eslam20