هدایت شده از واهدی
اما نمونه ی دیگر اگر بخواهم مثال بزنم ماجرای ممنوعیت کتابت حدیث است که این موضوع در منابع روایی اهل سنت آمده است در منابع ماهم بعضا اشاره شده است اما در کتب تاریخی نیامده است. حال بعضی از مورخان می گویند که ماجرای ممنوعیت کتابت حدیث اگر واقعیتی داشت باید در منابع تاریخی نقل می شد در صورتیکه تاریخ از فیلترهایی عبور کرده است. خب بحث مفصل دیگری می طلبد، بگوییم که منابع تاریخی با چه انگیزه هایی نوشته می شده است و علت این سانسورها چیست.
ماجرای دوات و قلم هم نمونه ی دیگر است که در بسیاری از کتب تاریخی نیامده است البته بازتابش از برخی مسائل دیگر بیشتر است اما بیشتر در کتب روایی آمده است و یا در کتب تاریخی که سبک روایی دارند منعکس شده است.
می خواهم بگویم که مسائل حساس در منابع تاریخی کانالیزه می شده است. مانند خبرنگارهای وابسته ای که مطالب را کانالیزه منتشر می کنند و یا جزئیات را نقل نمی کنند.
اما یکی از نمونه های همین ماجرا موضوع مهم شهادت رسول خدا (ص) است. ماجرای شهادت رسول خدا اگر رخ داده باشد مسئله بسیار حساس، مهم و پیچیده است.
ماجرای شهادت رسول خدا هم در منابع تاریخی بازتاب ندارد اما در منابع روایی ما و اهل سنت بازتاب دارد. در منابع زیادی از جمله مستدرک حاکم نیشابوری مسموم شدن رسول گرامی اسلام مطرح شده است. در بین منابع شیعی هم همین موضوع انعکاس دارد.
در میان قدمای اهل سنت معروف است که قائل اند رسول خدا در روز دوشنبه در مدینه با سم به شهادت رسیده است. شیعیان هم همین طور.
قبض فی المدینه مسموما فی یوم الاثنین به معنای این که رسول خدا در روز دوشنبه در مدینه با مسمومیت از دنیا رفته است مسئله ای است که بسیار طرفدار دارد هم در میان اهل سنت و هم در میان شیعیان.لذا در منابع حدیثی و نه تاریخی، تقریبا شهادت رسول گرام اسلام (ص) در میان محدثان مشخص بوده است دلیل اش هم مشخص است.
هدایت شده از واهدی
بعضی نگاه کلامی به ماجرا دارند و بعضی هم تقریبا تاریخی نگاه می کنند(عمدا گفتم تقریبا تارخی چون صرف کتب تاریخی کفایت نمی کند).
برخی حتی گفته اند که مگر می شود رسول گرامی اسلام با آن عظمت به شهادت از دنیا نرفته باشد و این موضوع در فریقین طرفدار دارد. مثلا ابن مسعود گفته است حاضرم نه مرتبه به تمامی مقدسات عالم قسم یاد کنم که رسول خدا را خداوند پس از رساندن به مقام نبوت به مقام شهادت هم رسانیده است.
در منابع شیعی هم حدیثی داریم که می فرماید: ما منا الا مسموم او مقتول لذا پیامبر هم شهید شده است. البته این نگاه نگاه تاریخی نیست و کلامی – حدیثی است.
اما آن نگاه تقریبا تاریخی که عرض کردم این گونه است که پیامبر سم داده شده است. از جمله آن چیزهایی که در منابع ما هست، حالت پیشگویانه ای از امام حسن (ع) نقل شده است که فرمودند: انی اموت بالسم کما مات رسول الله که من با سم کشته خواهم شد همانطور که رسول خدا به شهادت رسیده است البته امام مجتبی(ع) اشاره ای هم دارند که مرا همسرم سم خواهد داد و به شهادت خواهد رسانید که البته در مورد مسموم کننده رسول خدا در اینجا چیزی نفرموده اند. البته در بعضی از منابع ما مثل تفسیر قمی و یا تفسیر عیاشی و دیگر منابع اشاراتی در مورد عاملین مسمومیت رسول خدا داریم.
ما یک مشکل بزرگی که داریم این است که برخی از منابع خودمان را خودمان در موقع چاپ تحریف می کنیم. تحریف منابع ما با تحریف منابع اهل سنت یک تفاوت دارد. ما از ترس و رعایت برخی مسائل و آن ها از ترس فاش نشدن تحریف می کنند.
یک نفر از آقایان که از بزرگان قم هم هستند چند کتاب ما را به بهانه هایی متاسفانه تغییراتی داده است و خیال هم کردند که کسی متوجه نمی شود درصورتیکه متوجه شده اند تا جایی که در عربستان کتابی چاپ کرده اند که شیعیان تحریف گر هستند و در آن کتاب، برخی از چاپ های قدیمی کافی را با چاپ های همین آقایان مقایسه کرده است که حدود صد صفحه متفاوت است یعنی آقایان برای رعایت برخی چیزها و ترس از آن مسائل در موقع چاپ، مطالبی را حذف کرده اند.
مثلا نسبت به خلفا روایات صریحی بوده است که ایشان از چاپ جدید حذف کرده اند که جا دارد از آن آقا سوال شود که اساسا چرا کتاب را چاپ کرده اید و قسمت هایی را حذف کرده اید؟
هدایت شده از واهدی
خب بعد ها جامعه دچار مشکل خواهد شد که کدام نسخه صحیح است؟ حتی ایشان برخی از آثار حضرت امام را هم همین کار غلط را کرده است و برخی عبارات را حذف کرده است.
در روایات ما احادیثی دال بر این موضوع که از همسران پیامبر کسانی بوده اند که عامل قتل پیامبر باشند اشاراتی وجود دارد البته نمی گویم که روایاتش قوی است اما به هر حال هست؛ که بعد ها در چاپ ها همانطور که عرض کردم برای رعایت برخی مسائل یا سه نقطه گذاشته اند یا حذف کرده اند و یا مسائلی از این قبیل.
به هر حال آن چیزی که در روایات ما وجود دارد دو نظر است؛ یکی آن که بعضی از نزدیکان پیامبر(ص) به ایشان سم داده اند و نگاه دوم هم همان ماجرایی است که مثلا آشیخ عباس قمی هم آن را ترجیح داده است و اهل سنت هم بیشتر آن را آورده اند که حالا جلوتر تفصیلا عرض خواهیم کرد.
اساسا این که بگوییم پیامبر خدا شهید شده است در فریقین بسیار طرفدارد دارد اما اختلاف اصلی در موضوع قاتل و کیفیت قتل است.
در منابع اهل سنت؛ اهل سنت عموما قائل به شهادت رسول خدا هستند اما شهادت را انداخته اند بر گردن مسموم شدن پیامبر (ص) در خیبر که در اینجا این مسئله پیش می آید که خیبر مگر چه تاریخی بوده است؟
فاصله بسیار زیادی از آن زمان تا شهادت رسول خدا وجود دارد اما تلاش کرده اند تا خیبر را برای توجیه این ماجرا به سمت جلو هول بدهند و تاریخش را به تاریخ شهادت رسول خدا نزدیک کنند. مثلا می گوید، خیبر سال پنجم نبوده، ششم هم نبوده مثلا هفتم بوده است و یا روایات و نقل هایی دارند که مثلا پیامبر فرموده اند که سر درد حاصل از مسمومیت آن گوشتی که آن زن یهودی در خیبر به من داد را الان حس می کنم و داستان هایی ساخته شده است که تبرئه و توجیه راحت تر صورت پذیرد.علامه سید جعفر مرتضی درکتاب الصحیح فی سیرة النبی(ص) به این موضوع مفصل پرداخته اند.
چون ما مجبوریم در منابع تاریخی به کتاب های اهل سنت مراجعه کنیم به همین دلیل است که علمایی چون آشیخ عباس قمی هم به اشتباه افتاده اند و این نظر را پذیرفته اند که علت شهادت رسول خدا، گوشت مسمومی بوده است که آن زن یهودی به پیامبر داده است.
به ماجرایش مختصرا بخواهیم اشاره کنیم این است که یک زن یهودی گوشت مسمومی را می آورد تا پیامبر آن را تناول فرمایند که رسول خدا از آن میل نمی کنند و آن زن می گوید می خواستم ببینم که اگر پیامبری که میفهمی و از آن نمیخوری و اگر پیامبر نیستی و مردم را گمراه می کنی مسموم شوی لذا پیامبر از آن نمی خورند. قاعدتا اگر بخواهیم نقل اهل سنت را بپذیریم باید نقل هایی باشد والبته هست که پیامبر از آن گوشت مسموم خوردند.
هدایت شده از واهدی
البته نقل های دیگری هم درست کرده اند که قبل از تناول پیامبراز آن گوشت، یکی از اصحاب آنرا خورد و جان داد لذا پیامبر آگاه شد که آن گوشت سمی است و از آن تناول نفرمود که این ها مفصل است لذا تبلیغات به این سمت است که بپذیریم مسمومیت مربوط به خیبر و گوشت مسموم آن زن یهودی است. اگر کسی این نظریه را بپذیرد باید قائل به ترور بیولوزیکی باشد چرا که پیامبر حدودا پنج سال بعد از این واقعه به شهادت رسیده اند.
پیامبر از روز اول تا روز آخر دائما در حال ترور شدن بودند حتی داریم در شعب ابی طالب که رسول خدا در شب چند بار جایشان را عوض می کردند تا ترور نشوند.
در تبوک که ماجرای نفاق شدید مردم هست و بعد از فتح مکه است و جریان نفاق پر رنگ حضور دارد، کسی نمی توانست شهر را اداره کند لذا امیرالمومنین (ع) که سعی می کردند پیامبر را تنها نگذارند تا مسائلی چون ترور پیش آید مجبور بودند در شهر بمانند، و پیامبر بدون امیرالمومنین وارد آن جنگ شدند و منافقین پس از اطلاع از این ماجرا می روند تا شتر پیامبر را از بالا به پایین بیندازند.
دو نقل قدیمی به عنوان دم خروس باقی مانده است یکی اش را ابن حزم در المحلی آورده است که آن خبری که در موضوع ترور پیامبر در واقعه تبوک هست آن دروغ است چرا که راوی ولید ابن جمیع است که انسان ضعیفی است درصورتیکه این فرد ضعیف نیست بلکه راوی پنج کتاب از شش کتاب مهم اهل سنت است.
در نقل های حاکی از ترور پیامبر در تبوک نوشته اند <ارادوا قتل النبی فی غزوة تبوک> که البته اسم افراد ترور کننده را هم آورده اند و اتفاقا این ها به ما نشان می دهد که کسانی که بعد از رسول خدا به حکومت رسیدند انگیزه داشتند تا دستشان را از این کارها تطهیر کنند و به طور کلی از این موضوعات صحبت نشود. کما اینکه در صحیح بخاری داریم که آخرین سال حکومت خلیفه دوم وقتی می خواست در موضوع سقیفه صحبت کند مردم گفتند خلیفه می خواهد در موضوعی صحبت کند که تا به حال در باب آن سخن نگفته است.این نشان می دهد که در دوران خلفا حتی در باب سقیفه هم صحبت نشده است چه برسد به قتل پیامبر(ص).
یک نقل این بود و البته نقل دیگری هم هست که ابوالقاسم بستی نقل کرده است که زیدی بتریه هست( آن ها هم جزئی از اهل سنت محسوب می شوند) که شیعیان اتهام می زنند به دو خلیفه در ماجرای لعنت پیامبر (پیامبر فرمودند آب کم است و تا من اجازه نداده ام کسی آب ننوشد و اول من در آب وارد می شوم، پیامبر وقتی وارد برکه شدند دیدند که چند نفر قبل ایشان وارد برکه شده اند و آنان را لعنت کردند. دو الی سه نفر از آن ها گفتند ما نشنیده بودیم و توبه کردند) در صورتیکه آنان توبه کرده بودند.
هدایت شده از واهدی
این طور نیست که ابوالقاسم بستی نوشته است. از میان آن چندین نفر دو الی سه نفر توبه کردند که ما نمی دانیم چه کسی بوده است.لذا مطالب ترور و چالش بر انگیز و امثال این ها مسائل بسیار حساسی است و بعد از 1400 سال هنوز هم حساس است چه برسد به آن زمان ها.
در صحیح بخاری نقل عجیبی هست که پیامبر فرموده بودند که در زمان خواب بودن من کسی حق ندارد بر من دارویی بدهد، عایشه می گوید من گفتم خب مریض از دارو بدش می آید فلذا عایشه همسر پیامبر گفت دارو را به پیامبر بدهید. در نقلی داریم که در حال خواب دارو را به پیامبر خوراندند و در نقل دیگری داریم که در حال بیماری رسول خدا دست و پای مبارک را گرفتند و دارو را خوراندند. حال این دارو چه بود خدا داند. ..
پیامبر پس از اینکه کمی به حال آمدند فرمودند چه کسی به من دارو داده است و هر کسی در این خانه هست باید همین دارو را به او بدهید جز عباس عموی من. در حالیکه عایشه همسر پیامبر می گوید من گفتم عباس دارو داده است اما رسول خدا فرمودند جز او به همه اهل خانهدارو را بخورانید.
بعد از مطالعه این نقل ها دو نتیجه دارد یا باید بگوییم نعوذ بالله پیامبر مانند کودک از دارو می ترسیده است یا نه باید بگوییم پس ماجرایی بوده است تا پیامبر نهی فرمودند و بعد هم واکنش نشان دادند.
از این گزارش ها که در شیعه هم اشاراتی هست. از آن طرف که جریان سقیفه برنامه ریزی کرده است تا قبیله اسلم به شهر برسد تا بتوانند واقعه سقیفه را مدیریت کنند حداقل این موضوع به عنوان حدث تاریخی قابل اعتنا باقی خواهد ماند که چه کس یا چه کسانی از مرگ پیامبر نفع می بردند؟ چه کسانی برای قتل پیامبر انگیزه داشتند و چه کسانی قبلا وارد ترور پیامبر شده بودند؟ و بعد، به قول فرمایش علامه طباطبایی ما صدها آیه در موضوع منافقین داریم و منافقین بعد از پیامبر چه شدند؟ نسلشان منقرض شد؟ یا توبه کردند؟ یا اینکه به قدرت رسیدند و صدای برخی چیزها را در نیاوردند.
لذا اگر همه این ها را ببینیم باز هم نمی توانم به عنوان مسلم تاریخی بگویم پیامبر شهید شده است اما در مجموع شهادت ایشان توسط بعضی از نزدیکان کاملا قابل اعتنا است.
این موضوع هم که امروز نمی توانیم به طور مسلم تاریخی نظر دهیم به همان علت است که برخی ها اجازه نداده اند مسائلی که به ضررشان بوده است در تاریخ منعکس شود.
هدایت شده از واهدی
دلائل قائلین نظریه رحلت چیست؟
اگر کسی بخواهد نگاه صرفا تاریخی بکند خود من هم می گویم دلائل شهادت ضعیف است حتی من می گویم اگر کسی نگاه صرفا تاریخی داشته باشد خود غدیر هم ضعیف است چه برسد به شهادت پیامبر چوت تاریخ توسط ذی نفعان کانالیزه و سانسور شده است.
لذا در نگاه تاریخی صرف نه اینکه دلیل بر شهادت رسول خدا وجود ندارد، وجود دارد؛ لکن دلایل برای اثبات آن کافی نیست اما با نگاهی که بنده عرض کردم کفه ی شهادت بر رحلت سنگینی می کند.
این که ما بگوییم فقط باید به منابع تاریخی رجوع کنیم و منابع دیگر چون منابع روایی را دخالت ندهیم این خامی است چرا که منابع تاریخ خبرگزاری های رسمی حکومت ها بوده اند.و تاریخی که ما میبینیم از فیلتر همان متهمان عبور کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین حامد کاشانی
هدایت شده از طب اسلامی(طبق نظرات استاد تبریزیان)
حضرت محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب بن هاشم (صلی الله علیه و آله) طبق نظر شیعه در روز دوشنبه ۲۸ صفر رحلت نمودند.[۱] کلمه رحلت یا وفات در فرهنگ ما برای احترام به متوفی استفاده می گردد و مرگ به سبب طبیعی ، شهادت و یا فوت به هر طریق دیگری را شامل می گردد و اینکه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) به مرگ طبیعی یا شهادت از دنیا رحلت نمودند را باید بررسی نمود .
رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) می فرماید : هیچ کس از ما (اهل بیت) نیست مگر آنکه مسموم یا مقتول خواهد بود.[۲]
امام حسن (عليه السلام) پس از شهادت پدر خود حضرت اميرالمومنین (علیه السلام) در ضمن سخنرانى خود فرمودند : پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) به من خبر داده كه امامت در اختيار دوازده امام از اهل البيت اوست كه بر گزيده اند هيچ كدام از ما نيست مگر اينكه يا مسموم میشود و يا مقتول.[۳]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: هیچ پیامبر و وصی پیامبری نیست الّا اینکه به شهادت می رسد. یعنی در راه خدا کشته خواهد شد.[۴]
با توجه به احادیث ذکر شده و بسیاری احادیث دیگر در این باب اثبات می گردد که معصوم (علیهم السلام) از دنیا نمی رود مگر به طریق شهادت ، پژوهش گران بر این عقیده هستند که علت (امکان) طول عمر حضرات معصوم (علیهم السلام) نه از طریق معجزه بلکه به دلیل تسلط آنها به تمامی علوم [۵] از جمله علوم طبیعی (طب و پزشکی و ... ) است و وفات آنها فقط از طریق شهادت ممکن است به همین دلیل است که جان مبارک حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالى فرجه الشريف) با غیبت از شر دشمنان دین محفوظ مانده است.
در مورد اینکه چه شخص یا اشخاصی حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) را با سم به شهادت رسانده اند در احادیث تعابیر مختلفی وجود دارد و اختلافاتی است از جمله : زن یهودی [۶] دو تن زن از زنان پیامبر [۷] آن دو زن [۸] و ...... که البته برخی از آنها را می توان از باب تقیه دانست.
پی نوشت:
[۱] . تهذيب الأحكام ،شيخ طوسي ج۶ص۲
[۲] . وسائل الشیعه ج۱۴ص۲
[۳] . کفاية الاثر ص۱۶۲
[۴] . بصائر الدرجات ، ص۵۰۳
[۵] . اصول كافي : ج۱ص۲۰۲
[۵] . فروغ ابديت ، جعفر سبحانی ج۲ص۶۶۴
[۶] . بحارالانوار ج۲۲ص۵۱۶
[۷] . تفسیرالعیاشی ج۱ص۲۰۰.
کانال ما در ایتا :
eitta.com/eslamiteb_tabrizian
کانال ما در سروش :
splus.ir/eslamiteb_tabrizian
کانال ما در گپ :
https://gap.im/tebeeslami_tabrizian
کانال ما در روبیکا :
https://rubika.ir/teb_1365
هدایت شده از دنیای آشپزے 🥘
CQACAgQAAxkDAAFDVu5hWuNCfDjtJ9mUmG9dbc-r1Sv4-AACBQoAAgPb2FIwMljeBSk4TyEE.mp3
2.23M
🔊 #صوتی | سبک #زمینه
📝 عالم ماتمسرا، زهرا صاحب عزا...
👤 حاجمحمود #کریمی
▪️ویژه شهادت #پیامبر_اکرم
@maadahi
تقویم نجومی سه شنبه ۱۳ مهر سال ۱۴۰۰ شمسی و ۲۷ صفر ۱۴۴۳ هجری قمری مصادف با ۵ اکتبر ۲۰۲۱ میلادی روز سه شنبه طبق روایات متعلق است به حضرت امام سجاد علیه السلام و امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
شهادت جانسوز رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله و علیه و آله و سلم .
شهادت سبط اکبر آن جناب ، حضرت امام مجتبی علیه السلام ” ۵۰ ه.ق ” .
شرکت در مراسم عزاداری سرور کائنات و امام مجتبی علیهما السلام .
دیدار بزرگان .
و سفر خوب است .
مسافرت : مسافرت خوب و سودمند است.
احکام امور شخصی
اصلاح سر و صورت طبق روایات، اصلاح مو(سروصورت)دراین روز از ماه قمری ، خوب نیست .
حجامت در این روز از ماه قمری ، سبب قوت دل می شود .
سه شنبه برای گرفتن ناخن، روز مناسبی نیست و در روایتی گوید باید برهلاکت خود بترسد .
ذکر امروز
یا ارحم الراحمین ۱۰۰ مرتبه
هدایت شده از طب اسلامی(طبق نظرات استاد تبریزیان)
🌸 زيارة الإمام الحسن المجتبى(ع)
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِين
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاء
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِفْوَةَ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَمِينَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِرَاطَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَيَانَ حُكْمِ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نَاصِرَ دِينِ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا السَّيِّدُ الزَّكِيُّ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْبَرُّ الْوَفِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْقَائِمُ الْأَمِينُ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَالِمُ بِالتَّأْوِيل
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْهَادِي الْمَهْدِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الطَّاهِرُ الزَّكِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا التَّقِيُّ النَّقِيُّ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْحَقُّ الْحَقِيق
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الشَّهِيدُ الصِّدِّيقُ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَن
َ بْنَ عَلِيٍّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه
▪شهادت امام حسن مجتبی تسلیت باد
هدایت شده از طب اسلامی(طبق نظرات استاد تبریزیان)
🌺 زیارت رسول خدا از دور:
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّه
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَلِيلَ اللَّه
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَبِيَّ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَفِيَّ اللَّه
ِالسَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَحْمَةَ اللَّه
ِالسَّلامُ عَلَيْكَ يَا خِيَرَةَ اللَّه
ِالسَّلامُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللَّه
ِالسَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَجِيبَ اللَّه
ِالسَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَاتَمَ النَّبِيِّين
َالسَّلامُ عَلَيْكَ يَاسَيِّدَالْمُرْسَلِينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا قَائِما بِالْقِسْطِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا فَاتِحَ الْخَيْرِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَامَعْدِنَ الْوَحْي
السَّلامُ عَلَيْكَ يَامُبَلِّغاعَنِ اللَّه
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَاالسِّرَاجُ الْمُنِير
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُبَشِّرُ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُنْذِرُ
السَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِك
الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِين الْهَادِينَ الْمَهْدِيِّين
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُحَمَّد
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَحْمَدُ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ
عَلَى الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِين
🔴 تقویم نجومی اسلامی
🔰 چهارشنبه:
◀️ ۱۴ مهر ۱۴۰۰
◀️ ۲۹ صفر ۱۴۴۳
◀️ ۶ اکتبر ۲۰۲۱
❌ مسافرت خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.
❌ اصلاح سر وصورت باعث گوشه گیری و انزوا می شود.
❌ چهارشنبه برای گرفتن ناخن، روز مناسبی نیست و باعث بداخلاقی می شود.
🔰 تأثیر انگور در از میان رفتن اندوه
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:هنگامی که آب فرو نشست و استخوان های مردگان، پدیدار شد، نوح، این را بدید و بدین سبب، بسیار آشفته و اندوهگین شد.
سپس خداوند عز و جل به او وحی کرد: «این، کاری است که خود با خویش کرده ای! تو خود، آنان را نفرین کردی!».
گفت: پروردگارا! من از تو آمرزش می طلبم و به درگاه تو، توبه می کنم.
سپس خداوند عز و جل به او وحی فرستاد: «انگور سیاه بخور تا اندوهت از میان برود».
📚الکافی، ج 6، ص 350، ح 2
📚 المحاسن، ج 2، ص 363، ح 2264
📚بحار الأنوار، ج 66، ص 149، ح 11.
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:پیامبری از پیامبران، به درگاه خداوند عز و جل از اندوه، شکایت برد. خداوند عز و جل او را به خوردن انگور، امر فرمود.
📚الکافی، ج 6، ص 351، ح 4
📚المحاسن، ج 2، ص 362، ح 2262
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 377، ح 1256 📚بحار الأنوار، ج 66، ص 149، ح 9.
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:نوح، از اندوه، به درگاه خداوند، شکایت برد. خداوند به اوچنین وحی فرستاد: «انگور سیاه بخور؛ چرا که اندوه را می برد».
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 377، ح 1255
📚 المحاسن، ج 2، ص 363، ح 2263
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 149، ح 10.
رحیمی
خراسان میدهد بوی مدینه
خراسان کوه غم دارد به سینه
خراسان را سراسر غم گرفته
در و دیوار آن ماتم گرفته
#شهادت_امام_رضا(ع)🍂🖤
#تسلیت_باد 🥀
هدایت شده از طب اسلامی(طبق نظرات استاد تبریزیان)
🔴 تقویم نجومی اسلامی
🔰 پنج شنبه:
◀️ ۱۵ مهر ۱۴۰۰
◀️ ۳۰ صفر ۱۴۴۳
◀️ ۷ اکتبر ۲۰۲۱
🗓 شهادت سلطان سریر ارتضاء حضرت علی بن موسی الرضا علیهما السلام " ۲۰۳ ه.ق "
⚠️ امروز ساعت ۱۷:۵۱ قمر وارد برج عقرب می شود.
❌ مسافرت خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.
🔰 طبق روایات، اصلاح مو ( سر و صورت )
در این از روز ماه قمری، باعث ایمنی از بلیات است. ( حفظ حرمت ایام مستحب است. )
🔰 پنج شنبه برای گرفتن ناخن، روز خیلی خوبی است و موجب رفع درد چشم، صحت جسم و شفای درد است.
🔴 تقویم نجومی اسلامی
🔰 جمعه:
◀️ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
◀️ ۱ ربیع الاول ۱۴۴۳
◀️ ۸ اکتبر ۲۰۲۱
⚠️ قمر در عقرب. از انجام امور اساسی پرهیز شود.
❌ مسافرت مکروه است، در صورت ضرورت بعد از ظهر و همراه صدقه انجام گیرد.
❌ اصلاح سر و صورت طبق روایات، اصلاح مو ( سر و صورت ) باعث کوتاهی عمر می شود.
🔰 جمعه برای گرفتن ناخن، روز بسیار خوبی است و مستحب نیز هست. روزی را زیاد، فقر را برطرف، عمر را زیاد و سلامتی آورد.
🆔
🔴 تقویم نجومی اسلامی
🔰 یکشنبه:
◀️ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
◀️ ۳ ربیع الاول ۱۴۴۳
◀️ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱
❌ مسافرت خوب نیست. اگر ضروری است، همراه صدقه باشد.
🔰 مباشرت امشب ( شب دوشنبه ) خوب است و فرزند چنین شبی حافظ قرآن گردد و به قسمت و روزی خود راضی خواهد شد، ان شاءالله.
🔰 طبق روایات، اصلاح مو ( سر و صورت ) در این روز از ماه قمری، باعث طول عمر است.
❌ یکشنبه برای گرفتن ناخن، روز مبارک و مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بی برکتی در زندگی گردد.
🆔
#احادیث_طب_اسلامی
#گلابی
#قلب
╭─┅═✧📍📍✧═┅─╮
@eslamiteb_tabrizian
╰─┅═✧🔸🔸✧═┅─╯
╭─┅═✧📍📍✧═┅─╮
@tebeeslami_tabrizian
╰─┅═✧🔸🔸✧═┅─╯
#شلغـــــــــــــم
🔸شلغم برای سلامت قلبی و عروق مناسب است.
🔸#کلسیم موردنیاز برای تقویت استخوان و ماهیچه ها را تامین میکند.
🔸شلغم برای دستگاه گوارش مفیداست.
🔸برای تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است.
🔸شلغم برای بهبود سلامتی #ریه عالی است.
🔸شلغم برای افزایش گردش خون مفید است.
╭─┅═✧📍📍✧═┅─╮
@eslamiteb_tabrizian
╰─┅═✧🔸🔸✧═┅─╯
╭─┅═✧📍📍✧═┅─╮
@tebeeslami_tabrizian
╰─┅═✧🔸🔸✧═┅─╯
🔴 تقویم نجومی اسلامی
🔰 دوشنبه:
◀️ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
◀️ ۴ ربیع الاول ۱۴۴۳
◀️ ۱۱ اکتبر ۲۰۲۱
❌ مسافرت خوف حادثه دارد و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.
🔰 مباشرت امشب ( شب سه شنبه ) خوب است و شهادت در راه خدا نصیب فرزند امشب می گردد و مؤمن و موحد از دنیا برود، ان شاءالله.
❌ طبق روایات، اصلاح مو ( سر و صورت ) در این روز از ماه قمری، باعث غم و اندوه می شود.
🔰 دوشنبه برای گرفتن ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.
🆔
امام على عليه السلام:
تَوَقَّوُا الْبَرْدَ فِي أَوَّلِهِ وَ تَلَقَّوْهُ فِي آخِرِهِ، فَإِنَّهُ يَفْعَلُ فِي الْأَبْدَانِ كَفِعْلِهِ فِي الْأَشْجَارِ، أَوَّلُهُ يُحْرِقُ وَ آخِرُهُ يُورِقُ
در آغاز سردی هوا خود را از سرما حفظ کنید و در پایان آن از آن استقبال کنید؛ زیرا سرما با بدن ها همان می کند که با درختان می کند؛ در آغاز[برگ درختان را] می سوزاند و در پایان می رویاند
حکمت ۱۲۸ نهج البلاغه
رحیمی