گفتم از کوه بگویم قدمم می لرزد
از تو دم می زنم اما قلمم می لرزد
هیبت نام تو یک عمر تکانم داده ست
رسم مردانگی ات راه نشانم داده ست
پی نبردیم به یکتایی نامت زینب
کار ما نیست شناسایی نامت زینب
من در ادراک شکوه تو سرم می سوزد
جبرئیلم همه ی بال و پرم می سوزد
من در اعماق خیالم … چه بگویم از تو
من در این مرحله لالم چه بگویم از تو
چه بگویم؟! به خدا از تو سرودن سخت است
هم علی بودن و هم فاطمه بودن سخت است
چه بگویم که خداوند روایتگر تو است
تار و پود همه افلاک نخ معجر توست
روبروی تو که قرآن خدا وا می شد
لب آیات به تفسیر شما وا می شد
آمدی تا که فقط زینت مولا باشی
تا پس از فاطمه صدیقه صغری باشی
آمدی شمس و قمر پیش تو سو سو بزنند
تا که مردان جهان پیش تو زانو بزنند
چشم وا کردی و دنیای علی زیبا شد
باز تکرار همان سوره ی ” اعطینا ” شد
عشق عالم به تو از بوسه مکرر میگفت
به گمانم به تو آرام پیمبر می گفت:
بی تو دنیای من از شور و شرر خالی بود
جای تو زیر عبایم چقدر خالی بود
سید حمید رضا برقعی
4_5839261708270436971.mp3
812.6K
💥تکنیکی برای وقتی که حال مطالعه نداری!
🎤استاد سید محمدصادق #علم_الهدی
#مشاوره_طلبگی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
بسم الله
🔅 فاصله ها بعضا خوب و مفید اند و بعضا مضر؛ فاصله انسان با گناهان خوب و با آدمهای نیک روزگار و یا فضائل اخلاقی مضر.
👈 فاصله های بد را باید یا بالکل از بین برد و به همسایگی رسید (خوشا آنان که دائم در نمازند) یا باید همتی داشت و مدام آن فاصله را طی کرد؛ تلاشی که برای تسلط بر عادات زشت داریم باعث می شود به مرور فاصله ما با کارهای خوب از بین برود و به همسایگی نیکی ها برسیم.
👈 اما فاصله ای که مدتی است برای من دغدغه شده و تلاش می کنم به مسئله منقحی از آن دست پیدا کنم، فاصله برخی از اهل علم دانشگاهی نسبت به علوم انسانی است.
👈 درباره این فاصله چند مسأله مطرح است:
1. اصل این فاصله را باید اثبات کنیم؛ برخی این فاصله را قبول ندارند و معتقدند علوم انسانی آنچنان بی در و پیکر است که به راحتی می توان در آن وارد یا خارج شد، خانه علوم انسانی کلیدی ندارد و برداشتهایی از این دست.
2. مضرات این فاصله را باید شرح دهیم؛ اینکه یک متخصص فیزیک، شیمی، ریاضی و امثال او از علوم انسانی دورند و دارای فاصله چه مضراتی دارد و ضرورت دارد با علوم انسانی آشنا باشد نیازمند تبیین است.
3. چگونه این فاصله را باید طی کنیم یا از بین ببریم؟! این هم سوالی جدی است. تلاشهایی برای این منظور هم صورت گرفته است اما مطلوب هنوز به دست نیامده است.
@esra_rasane
هدایت شده از یادداشت های میثم
یه دفعه یه خبرنگاری به فیروز کریمی (مربی فوتبال طنّاز لیگ برتر) گفت بخاطر محرومیت فلان بازیکنتون نمیخاید شکایت کنید؟ گفت چرا ما روند قضایی رو جلو بردیم اما رأی دیوان عالی علیه ما بود.
خبرنگار سمج شد که خب دیگه نمیخاید به نهاد بالاتر شکایت کنید؟ (منظورش ایافسی و فیفا بود)
فیروز کریمی برگشت گفت از دیوان عالی به کجا شکایت کنم؟ به کلانتری محل؟!
حالا داستان ما و مولدسازی همینه.
به کی شکایت کنیم؟ به قوه قضائیه؟ که عضو اون جلسه است.
تجمع خیابانی کنیم، بعد از 4ماه اغتشاشات؟
چکار کنیم که فایده داشته باشه و اینجور آقایون، قانون اساسی رو دورهمی لوطیخور نکنند😔
@Meysam97
💥واکنشهای رهبری به استفاده از برخی تعابیر غلوآمیز
🔺هشت نمونه از واکنشهای رهبر انقلاب به تعابیر مبالغه آمیز نسبت به ایشان :
🔹۸ شهریور ۹۱: ناخدای کشتی ولایت
رهبر انقلاب در دیدار با خانواده نیروی دریایی سپاه به تعابیر موجود در سرودی که اول مراسم خوانده شده بود همچون «ناخدای کشتی ولایت» و «نوح ما»، اعتراض کردند: «به همه این را میگویم و گفتهام و تکرار میکنم: مبادا آن صفاتی، خصالی، مناقبی که متناسب با وجود ولی عصر ارواحنافداه هست، اینها را تنزل بدهیم در سطح انسانهای کوچک و ناقصی مثل این حقیر و امثال این حقیر... این نوح، امام زمان است... وجود مقدس خاتمالانبیاء نوحِ کشتیبان این امت است.»
🔹۷اردیبهشت ۹۱: جانم فدای رهبر
رهبر انقلاب در جمع فرماندهان نیروی زمینی ارتش از استفاده تعبیر «جانم فدای رهبر» در مراسم رسمی نیروهای مسلح انتقاد و تصریح کرده بودند: «نه خدا راضی است، نه احکام اسلام اجازه میدهد که ما بگوییم ارتش ما، یا نیروهای مسلح ما، یا عناصر ما، برای خاطر فلان آدم بمیرند؛ نه. بله، برای خاطر اسلام همه بمیرند؛ فلان آدم هم برای خاطر اسلام بمیرد.» پس از این بیانات و در دیگر مراسم رسمی نظامی بعدی، این شعار حذف شد.
🔹۶مهر ۹۰: نصب بنر در سفر کرمانشاه
ایشان در پایان سفر به کرمانشاه از نصب عکسشان در شهرها گله کردند: «چند روز است منتظر فرصتی بودم که این گلایه را هم عرض بکنم. من وقتی توی خیابانهای کرمانشاه رفتم، دیدم به شکل غیر متعارفی عکسهای بزرگی از چهره این حقیر در مسیر نصب شده... این کار چند تا اشکال دارد: یکی اینکه کاری است کاملاً غیر لازم، با هزینه سنگین؛ این توجیهی ندارد. ثانیاً این تبلیغهای اینجوری، مناسب وضع ما و شأن نظام جمهوری اسلامی و شأن طلبگی ما نیست؛ کار ما بایستی با بساطت و سادگی پیش برود.»
🔹خرداد ۹۰: اظهارات یک نماینده مجلس
در جریان دیدار نمایندگان مجلس، هنگامی که یکی از نمایندگان اظهارات تمجیدآمیزی در حضور ایشان بیان کرد، رهبر انقلاب گفتند: «اینجور بیانات، هم به ضرر من است، هم به ضرر خود گوینده است. نبایستی این بیانات به این شکل بیان شود. یک مجموعه زمانی تصادفاً کنار هم قرار گرفتهایم و داریم با هم کار می کنیم. من یک کار می کنم. شما یک کار می کنید. اینجور تعبیرات، تعبیراتی نیست که انسان را خوش بیاید یا کمکی به کار پیشرفت انسان بکند. ما همگی بندگان خدا هستیم و انشاءا... خدمت گزاران مردم هم باشیم.»
🔹۴ تیر ۸۶: جشن تولد برای رهبری
رهبر انقلاب پس از شنیدن خبر جشن گرفتن برای تولد ایشان به شدت از این اقدام گلایه کردند: «این کار غلط است، این تولد و امثال آن هیچ جشنی ندارد، برگزارکنندگان مسئول وقت و عمر و اموالی هستند که در این کار صرف و ضایع میشود. من از کسی که برای تولد من جشن میگیرد به هیچ وجه متشکر نمیشوم و او را مسئول زیانهای این کار هم میشناسم.»
🔹۳ خرداد ۸۳: ذوب در ولایت
واکنش نسبت به تعبیر ذوب در رهبری: «بنده این حرف را از آدمهای حسابی کمتر شنیدهام. ذوب در ولایت یعنی چه؟ باید ذوب در اسلام شد. خود ولایت هم ذوب در اسلام است... ذوب در رهبری، ذوب در شخص است؛ این اصلاً معنا ندارد. رهبری مگر کیست؟ رهبری هم باید ذوب در اسلام باشد تا احترام داشته باشد.
🔹۲ آبان ۸۰: علی زمان
یکی از حاضران، ایشان را «علی زمان» خواند. ایشان در همان جلسه اینگونه تذکر دادند: «وقتی کسانی اسم مبارک امیرالمؤمنین علیهالسلام یا اسم مبارک ولی عصر روحیفداه را میآورند، بعد اسم ما را هم دنبالش میآورند، بنده تنم می لرزد... ما گیاه همین فضای آلوده دنیای امروزیم؛ ما کجا، کمترین و کوچک ترین شاگردان آنها کجا؟ ما کجا و قنبرِ آنها کجا؟ ما کجا و آن غلام حبشیِ فداشده در کربلای امام حسین علیهالسلام کجا؟ ما خاک پای آن غلام هم محسوب نمی شویم...»
🔹اول شهریور ۷۷: سرور ما خامنهای
پیش از بیانات رهبری سرودی اجرا شد که در مصرعی میخواندند: «سرور ما خامنهای». ایشان در همان جلسه به طور جدی تذکر دادند: «من خواهش می کنم که الفاظ این اشعار و سرودها را از کلمات مبالغهآمیز خالی کنید. بنده افتخارم به این است که بتوانم خدمت گزار شما و مردم باشم. «سَروَر» فقط خدای متعال است... ما بندگانی ناقص، نارسا و ضعیف هستیم.»۱
---------------
۱- بیان از دانشمند گرامی جناب
استاد قادری دام ظله
💐⚘💐
➖رابطه ایمان و دوست داشتن خانواده
🛑أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَا أَظُنُّ رَجُلاً يَزْدَادُ فِي هَذَا اَلْأَمْرِ خَيْراً إِلاَّ اِزْدَادَ حُبّاً لِلنِّسَاءِ 1.
🔰امام صادق علیه السلام فرمودند:گمان نمیکنم مردی در امر امامت خیرش زیاد شود مگر اینکه دوست داشتنش نسبت به همسرش نیز زیاد شود
👇حدیث دوم👇
🛑وَ عَنْ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنَّهُ قَالَ : كُلَّمَا اِزْدَادَ اَلْعَبْدُ إِيمَاناً اِزْدَادَ حُبّاً لِلنِّسَاءِ.2
🔰پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند هر چقدر ایمان بنده ای زیاد شود محبت وی به خانواده اش نیز زیاد می شود
👇توضیح👇
مرحوم لنکرانی:
آنچیزی که از آیه شریفه و بعضی از احادیث به دست می آید این است که دوست داشتن همسر باعث رزق می شود3
👇آیه شریفه👇
وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ ۚ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ 4
[مردان و زنان] بی همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست اند، خدا آنان را از فضل خود بی نیاز می کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست.
📚:منابع
1:الکافي ج۵ص۳۲۰
2:دعائم الإسلام ج۲ ص۱۹۲
3:العروه الوثقی ج ۲ ص ۶۷۵
4:سوره مبارکه نور آیه ۳۲
➖رابطه رزق و خانواده
🛑عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع الْحَدِيثُ الَّذِي يَرْوِيهِ النَّاسُ حَقٌّ أَنَّ رَجُلًا أَتَى النَّبِيَّ ص فَشَكَا إِلَيْهِ الْحَاجَةَ فَأَمَرَهُ بِالتَّزْوِيجِ فَفَعَلَ ثُمَّ أَتَاهُ فَشَكَا إِلَيْهِ الْحَاجَةَ فَأَمَرَهُ بِالتَّزْوِيجِ حَتَّى أَمَرَهُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع [نَعَمْ] هُوَ حَقٌّ ثُمَّ قَالَ الرِّزْقُ مَعَ النِّسَاءِ وَ الْعِيَالِ.
🔰اسحاق بن عمار می گوید: به امام صادق(علیه السلام) عرض کردم: مردم می گویند مردی نزد رسول خدا(صلی الله علیه و آله) آمد و از فقر به او گلایه کرد و پیامبر(صلی الله علیهو آله) به او فرمود ازدواج کن و آن مرد بار دیگر نزد پیامبر آمد و از فقر شکایت کرد و دوباره پیامبر او را به ازدواج توصیه کرد تا بار سوم. آیا این روایت درست است؟
امام صادق(علیه السلام) فرمود: بله؛ درست است. سپس فرمود: 👈رزق و روزی به همراه همسر و فرزند است.
📚:کافی ج5ص330
1پرسمان سیاسی ویژه سوالات و شبهات اقتصادی.pdf
494.4K
♦️کتاب پرسمان سیاسی
ویژه سوالات و شبهات اقتصادی
مطالعه آن برای اساتيد محترم معارف انشاالله سودمند است.
🔻 ملاک دینداری چیست؟!
🔅 چند سالی هست که این سوال برای بنده ایجاد شده است؛ از طرف دیگر جوابهای غلط نیروهای مذهبی باعث تعجب است.
🔻 برخی دوستان رشد حضور مردم در اعتکاف، شبهای قدر و مراسمات محرم و پیاده روی اربعین و امثال چنین مناسک مذهبی را دلیل بر دیندارتر شدن مردم می دانند.
🔻 سه حدیث زیر ما را به این نتیجه می رساند که تبعیت از حاکم عادل ملاک دینداری است.
💢 البته برداشت فوق یک برداشت اولیه بوده و نیازمند تامل و تفکر بیشتر هستیم.
۱. وَ عَنْهُ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ حَبِيبٍ اَلسِّجِسْتَانِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اَللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اَللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً .
امام باقر عليه السلام فرمود: خداى تبارك و تعالى فرموده است: هر آينه عذاب ميكنم هر رعيتى را كه در اسلام با پيروى از امام ستمگرى كه از جانب خدا نيست ديندارى كند، اگر چه آن رعيت نسبت باعمال خود نيكوكار و پرهيزگار باشد و هر آينه در ميگذرم از هر رعيتى كه در اسلام با پيروى از امام عادل از جانب خدا ديندارى كند، اگر چه آن رعيت نسبت بخود ستمگر و بدكردار باشد.
۲. قالَ الباقر عليه السلام: ... لَوْ اَنَّ رَجُلاً قام لَيْلَهُ و صامَ نَهارَهُ و تَصَدَّق بِجَميعِ مالِهِ وَ حَجَّ جَميعَ دَهْرِهِ وَ لَمْ يَعْرِفْ وِلايَةَ وَلِى اللّهِ فَيُوالِيِه و يكون جَميعُ اَعْمالِهِ بِدِلالَتِهِ مِنْهُ اِلَيْهِ، ما كانَ عَلىَ اللّهِ حَقٌّ فى ثَوابِهِ ولا كانَ من اَهْلِ الإيمانِ.
امام باقر عليه السلام فرمود: ... اگر فردى شب را نماز گزارد و روز به روزه بگذراند و تمام اموال خود را صدقه بدهد و تمام عمر خود را حج بجاى آورد، ولى ولايت ولى خدا را نشناسد تا كه از او پيروى كند و تمام كارهايش به راهنمايى او باشد، نه خداوند به او پاداشى خواهد داد و نه چنين فردى از اهل ايمان است.
۳. الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : لا دِينَ لِمَن دانَ بولايةِ إمامٍ جائرٍ لَيسَ مِنَ اللّه ِ
امام صادق عليه السلام : كسى كه خود را به ولايت (حاكميت) پيشواى ستمگر غير خدايى ملتزم كند ، دين ندارد.
--------------------------------------------------
📚 منابع
۱. الکافي , جلد۱ , صفحه۳۷۶
۲. بحارالأنوار، ج 23، ص 294؛ تفسير عياشى، ج 1، ص 259.
۳. بحار الأنوار : 72/135/19 .