مکتب خانه
برخی از فایلهای صوتی که اخیرا در کانال تلگرامی بارگذاری شده اند: 42. #فایل_صوتی درس #نهایه_الحکمه
https://dastkhatha.blog.ir/page/%D8%B5%D9%88%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%A8%D9%87%DB%8C
صوت دروس فلسفی استاد احمد فربهی در این وبلاگ بارگذاری می شود .
1. فعلا 79 جلسه از درس حکمت متعالیه با محوریت کتاب بدایه الحکمه (علامه طباطبایی) مربوط به سال تحصیلی جاری بارگذاری شده است.
مرحله 1: جلسات 1 - 44
مرحله 2: جلسات 45 - 56
مرحله 3: جلسات 57 - 60
مرحله 4: جلسات 61 - 73
مرحله 5: جلسات 74 - 79
2. تدریس خلاصه برهان شفا در 24 جلسه و هشت بخش نیز بارگذاری شد.
بخش اول؛ علم و راههای اکتساب آن/ بخش دوم؛ علت تصدیق و اقسام آن/ بخش سوم؛ مقدمات برهان و شرایط آن/ بخش چهارم؛ مبادی برهان و اقسام آن/ بخش پنجم؛ سیر علّی و اقسام آن/ بخش ششم؛ اجزا علوم و ارکان آن/ بخش هفتم؛حدّ و ارتباط آن با برهان / بخش هشتم؛ راه اکتساب حد یک شیء
✅ تحول در تحصيل (64)
⚠️ سند شصت و چهارم: گفتاري از حجت الاسلام و المسلمين مهدي هادوي تهراني دام عزه
⁉️ آیا ما پیرو امام خمینی رحمة الله علیه هستیم؟ (یا فقط شعار می دهیم و بنر می زنیم؟)
🔺آقاطاهر شمس گلپایگانی رضوان الله علیه، شاگرد برجسته مرحوم آیت الله گلپایگانی بود و استاد بنده هم بود. ایشان در شورای اولیه مدیریت حوزه بود. می گفت: اوائل انقلاب، ما برنامه ای برای حوزه طراحی کرده بودیم. خودمان هم گمان می کردیم، کارستانی کرده ایم! رفتیم خدمت امام و با شور و هیجان برای ایشان توضیح دادیم. امام همه را گوش دادند و فرمودند:
«شما به هیچ جای حوزه دست نزنید!"
وقتی این را شنیدم، انگار از آسمان به زمین خوردم. امام که دید، قیافه های ما به هم ریخت، زدند روی پای من و گفتند:
"آقا طاهر شمس! می خواهی برای حوزه، کاری بکنی؟» گفتم: بله! امام ادامه دادند:
«در این حوزه، طلبه های با استعدادی پیدا می شوند! زیر بال این ها را بگیر! نگذار اینها زمین بخورند! اینها بقیه را درست می کنند. به حوزه کاری نداشته باش!!»
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
چند انتقاد و یک راه حل در باب نظام آموزشی کشور
1. آسیب مدرک زدگی و اتلاف عمر
نصف عمر برخی انسانها (مثل خودم) برای گرفتن مدرک تحصیلی ای به هدر می رود که هیچ جایی به دردشان نمی خورد و هیچ دردی را از آنها دوا نمی کند...
🥲🥲🥲😔😔😔
2. آسیب فرهنگی
فرهنگ غلط ما به اینجا رسیده که اونهایی که مدرک تحصیلی ندارن فکر می کنن اونهایی که مدرک تحصیلی دارن، خیلی حالیشونه یا امتیاز ویژه ای دارن در حالیکه بر اساس تجربه میگم فقط سرابه!
3. آسیب شناسی خروجی ها
طبل تو خالی یعنی اکثریت خروجی های نظام آموزشی خودمون!
اکثریت مغرور و به دردنخور و طلبکار!
اللهم إنی أشکو الیک من نفس هکذا
😕
4. راه حل اولیه
ای کاش به جای این همه تاکید بر آی کیو، کمی بر ای کیو تمرکز می شد! مطمئنم مملکت آبادتری داشتیم!
برداشت اولیه بنده این است که در تربیت دینی بر ای کیو بیشتر پرداخته شده است و انسان های مؤمنی که در اطرافم می بینم و یا در احوالتشان مطالعه کرده ام، ای کیوشان بالا بوده است...
فاعتبروا...
#آسیب_شناسی
#نظام_آموزشی
╭┅──────────────┅╮
🌐 https://eitaa.Com/esra_rasane
╰┅─────────────
♻️ آسیب عوامیگری در لایه نخبگانی حوزه
🔹یکی از ویژگیهای حضور در محافل علمی _حوزه یا دانشگاه_ تلبس به لباس تخصص است که به دنبال خود «عالمانه» سخن گفتن را دارد. پرورش در چنین بستری، اهل علم را مقید به رعایت حدود و ثغور سخنان، کلمات، داوریها در محدوده تخصص ایشان میسازد. از این ویژگی میتوان به «انصاف» نیز تعبیر نمود. چنین افرادی، در خارج از حوزه تخصص و مطالعات، اگر دانش لازم را نداشته باشند، از هرگونه اظهار نظری احتراز میکنند. و اتفاقا در حوزه تخصصی خود و آنجایی که مطالعات و تحقیقات لازم را انجام دادهاند با قوت تمام، بر کرسی نقد و نظر مینشینند. مع الاسف، امروزه در بخش نخبگانی حوز علمیه مبتلا به نوعی «عوامیگری» شدهایم. به عنوان نمونه، به دو مثال بارز اشاره میکنم:
1⃣آقای رسول جعفریان؛ ایشان تخصص لازم در حوزه مطالعات تاریخ اسلام و ایران را دارد. انصافا آثار مفیدی تولید کرده و تحقیقات خوبی را به جامعه علمی عرضه کردهاست. اما همو، با ورودهای غیرتخصصی در برخی موضوعات علمی، چهرهای عوامانه از خود برجای میگذارد. به عنوان نمونه، بیشتر مطالب ایشان درباره موضوع تخصصی «علم دینی» را خواندهام. با اینکه، ایشان در دسته منکرین علم دینی قرار میگیرد، اما از طائفه منکرین متخصص علم دینی محسوب نمیشود بلکه در بخش عوامانه آن جای میگیرد، زیرا بدون برخورداری از دانشهای مورد نیاز چون فلسفه علم، معرفتشناسی دست به انکار میزند.
2⃣آقای محقق داماد؛ که به فقه و حقوق و فلسفه اشتهار دارد، و حتی در سطوح عنوانی حوزه با لقب «آیتالله» از ایشان یاد میشود، گاهی اوقات سخنانی گفته و عقایدی را طرح میکند که با آن اشتهار و آن عنوان سازگاری ندارد. به عنوان نمونه، سخنان ایشان در یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم، یا آنچه که درباره ماجرای قتل اهواز گفت و یک جوان حقوقدان در طی چند خط پاسخش را داد، نشان از این امر دارد که نمیتوان با کلمات ایشان، تخصصی برخورد کرد و آنها را باید رمی به عوامی نمود الا ماخرج بالدلیل.
🔹حال، این پرسش مطرح میشود: چرا این طیف از افراد که در لایه نخبگانی حوزه، جانمایی میشوند اینگونه رفتاری عوامانه دارند و از هیات عالمانه سخن گفتن بیرون میروند؟ چرا، در عین توصیه به همه ارکان نظام، حوزه و دانشگاه، خود در گسترش عوامیگری در محیط علمی سهم بالایی دارند؟ آیا، این رفتارها آسیبزا نیست؟ محیط علمی را دچار بیضابطهگری نمیکند؟ آیا، سبب نمیگردد که اهل علم با نظر به میدانداری غیرمتخصصین، به زاویهای و کنجی پناه برده و عطای ابراز نظر را به لقایش ببخشند؟
@monir_ol_din
🔴 شما دلتان برای امام نسوخته!/تکرار تاریخ
🔹یک ماه و نیم قبل برادران و خواهران مسلمانی خدمت امام رسیدند، دلسوزانه و دردمندانه به امام عرض کردند «آقا نمیگذارند خبرها و گزارشها به شما برسد؛ خوب است شما تهران تشریف بیاورید»؛ تلویزیون همهی اینها را پخش کرد، جواب امام را پخش کرد. امام در جواب فرمودند «بنده از همهی خبرها با اطّلاعم. نخیر، راهِ خبرها به من گرفته نمیشود. این سخن امام است. اینقدر زیر نام امام، با تمسّک به اسم امام، علیه امام حرف نزنید!
🔹آن رهبری که از قضایا خبر ندارد رهبریاش فایده ندارد. اگر امام نمیداند در کردستان چه میگذرد، در خراسان چه میگذرد، در تهران چه میگذرد، در متن اجتماع چه میگذرد، فرمان او برای مردم قابل تمسّک نیست؛ شما این را میخواهید ثابت کنید، شما دلتان برای امام نسوخته! شما میخواهید ثابت کنید که فرمان امام اعتبار ندارد؛ رویتان نمیشود این حرف را بزنید از این راه فریب و ظاهرپسند وارد میشوید و میگویید: امام را ایزوله کردهاند. نخیر امام را ایزوله نکردهاند و به شما هم اجازه نمیدهند که امام را ایزوله کنید؛ شما از روز اوّل میخواستید امام را ایزوله کنید و اجازه به شما داده نشد؛ باز هم داده نخواهد شد.
🔹 مقام معظم رهبری - سال 58
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=38027
#معرفی_کتاب
جریان شناسی سیاسی در ایران
نویسنده: علی دارابی
ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
مکتب خانه
#معرفی_کتاب جریان شناسی سیاسی در ایران نویسنده: علی دارابی ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
4_5805382039871949626.pdf
421.1K
تلخیص کتاب جریان شناسی سیاسی در ایران، علی دارابی
1. بخش روحانیت
2. بخش جریان چپ اسلامی
3. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی
#سیاست
#تلخیص
#جریان_شناسی
╭┅──────────────┅╮
🌐 https://eitaa.Com/esra_rasane
╰┅─────────────
مکتب خانه
چند انتقاد و یک راه حل در باب نظام آموزشی کشور 1. آسیب مدرک زدگی و اتلاف عمر نصف عمر برخی انسانها
❓مشکل انسان های خلاق، باهوش و رو به جلو و تحول خواه چیست؟
🧐 یکی از مشکلات اینها، انتخاب مخاطبین نامناسب است؛ این عده در برخی موارد تلاش می کنند برای یک انسان کور رنگ، رنگین کمان باشند.
👌 این نکته در انتخاب رشته، دوست و بالاخص شغل بسیار مهم است.
🔰 فلسفه و دانشهای طبیعی
▫️سلسله نشستهای فلسفه و دانشهای طبیعی برگزار میشود؛
▫️نشست دوم، نگاهی به اثرات متقابل فلسفه و طبیعیات (بررسی نسبت ارائه طرح عقول عشره و پذیرش افلاک بطلمیوسی) با حضور استاد حجتالاسلام والمسلمین علی امینینژاد
🕙 زمان: پنجشنبه ۱۲ اسفندماه، ساعت ۱۰:۳۰ صبح
📍مکان: سالن اجتماعات امام خمینی رحمةاللهعلیه مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات
📱لینک مجازی حضور در جلسه:
skyroom.online/ch/nafahat_eri/neshast
#نشست_تخصصی
#استاد_امینی_نژاد
💢 نفحات را در فضای مجازی دنبال کنید؛
| ایتا | آپارات | تلگرام | اینستاگرام |
#یادداشت_شماره_یک
٢٧ رجب ١۴۴٣، روز مبعث
🔴 چگونه حرف خود را به قلب دیگران برسانیم؟
هر کسی که حرفی برای گفتن دارد، باید حرف خود را سوار بر مرکبی کند تا به قلب مخاطب برساند. اصطلاحاً به این فرآیند نشر، رساندن و ترویج، میگویند مدیریت دانش. سوال این است که مرکب و ماشین مناسب یا مدیریت دانش مناسب، کدام است و چگونه کار می کند؟
مدیریت دانش فعلی، عمدتاً بِیکنی و بعضاً ارسطویی است. به طوریکه بیکن برای نوشتن پایان نامه و کتاب، و کلاً برای تولید، تدوین و تدریس دانش، یک شیوه مدیریت پیشنهاد داد. الآن در دنیا، ایران و حتی عمده نقاط حوزه علمیه، از همین شیوه یا ماشینِ بیکن، برای مدیریت دانش استفاده می شود. این در حالی است که اهل بیت علیهم السلام، برای مدیریت دانش، روی یک مسئله ایستاده اند و آن «تحریک فکر» است، چیزی که ماشین بیکن بویی از آن نبرده است. به طوریکه همه دانشجویان با تمام وجود، خسته کننده بودن انتقال دانش را به قلب خود، لمس می کنند. تا جایی که عمدتاً شب امتحانی اند و معدود درس خوان های کلاس با لقب «خر خون» نوازش می شوند. حداقل انگیزه، حداقل بَعث و حداقل تحریک فکر.
اینجاست که حکمت تأکید معصومین بر لزوم تحریک فکر برای رساندن دانش به قلب مخاطب، مشخص می شود. طبق روایات، برای تحریک فکر، یک چرخه چهار بخشی وجود دارد که به ترتیب عبارت است از:
١- مدیریت خبر: یعنی یک گروه هدف را از وجود چنین دانشی و کلیات و رئوس مطالب آن با خبر کنیم.
٢- تضارب آراء: یعنی با استفاده از تضارب، گزاره های علمی را دقیق و تصحیح کنیم. به طوریکه امام علی علیه السلام می فرمایند: «إِضرِبوا بَعضَ الرَّأیَ بِبَعض، یَتَولَّدُ مِنهُ الصَّواب - غرر الحکم، حدیث شماره ٢۵۶٧»
٣- کتابت: یعنی حرف درست متولد شده را مکتوب کنیم تا ضمن شکل گیری ساختار فکری شاگرد نویسنده، دانش تولید شده حفظ شود که امام صادق علیه السلام فرمودند: «قَیِّدُوا العِلْمَ بِالکِتابَةِ - تحف العقول، صفحه ٣۶)
۴- نمونه سازی: یعنی علم تولید شده را در عمل پیاده کنیم.
این چهار بخش، اجزای اصلی مرکبی لست که دانش را به قلب می رساند، اما هم مدیریت خبر، هم تضارب، هم کتابت و هم نمونه سازی، تنها در صورتی می تواند، فکر مخاطب را تحریک کرده و دانش را به او منتقل کند که از سه بخش اساسی تشکیل شده باشد که عبارتنداز: سوال، اصطلاح و ارجاع.
مثلاً اگر می خواهیم خبری را به مخاطب بدهیم، باید ابتدا از او سوالی بپرسیم تا فکر او را درگیر کنیم. در ادامه باید اصطلاحات مورد نیاز را هم پیش بینی کنیم، چون اصطلاحات هر دانش، محتواهای آن دانش را زیر چتر خود در آورده و هویت و تمامیت آنها را از گزند دانش های مشابه و مقابل، حفظ می کند. در نهایت باید ارجاعات این دانش را برای او بیان کنیم تا سرچشمه این دانش را بداند.
@jafarshafaghat