در بخش ادبی، رشته شعر علی سلیمانیان از اصفهان نفر اول، محمدرضا پورمرادی از بابل نفر دوم و سویل فضلی از خوی نفر سوم شدند؛ در رشته خاطرهنویسی از بخش ادبی آثار نیوشا کاتبی کرد از بیجار، مریم ابراهیمی از شیراز و زهرا سادات مشکانی از اصفهان شایسته تقدیر قرار گرفتند.
در رشته داستاننویسی رتبه دوم به روحالله صالحی از همدان و رتبه سوم به مائده عظیمی فر تعلق گرفت و زهرا محمدی از کرج، زهرا قاسمی از شیراز و فاطمه بادکوبه هزاوه در مقام شایسته تقدیر قرار گرفتند.
در رشته دلنوشته بخش ادبی حمید عبداللهی ناصح آباد از کرمان مقام اول، زینب شجاع از تهران مقام دوم و شهلا ظاهری عبدهوند از مسجد سلیمان مقام سوم را کسب کردند و الهه مؤمنیان از اصفهان و حدیثه حامدی از قم در مقام شایسته تقدیر قرار گرفتند.
در بخش پژوهشی نیز که بیش از هزار اثر در قالب پایاننامه، مقاله و کتاب به جشنواره ارسال شد معصومه خاوند، شیرین پوروقار از گرگان، ستاره موسوی از اصفهان و محمدرضا آرانی به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.
شایان ذکر است در خلال این برنامه مسابقه پیامکی انجام شد که به ۳۱ نفر از برندگان این مسابقه به قید قرعه جوایز نقدی از طرف ریاست دانشگاه قم، ریاست نهاد اعتکاف کشور و شهرداری قم اعطا میشود.
س نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با بیان اینکه مشارکت دانشگاهیان در برنامههای دینی و مذهبی گسترده است، گفت: قبل از شیوع کرونا ۳۰۰ هزار تن از دانشجویان در برنامههای قرآنی و دینی حضور پیدا میکردند.
به گزارش روز دوشنبه دانشگاه قم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی اعتکاف دانشگاهیان کشور در مسجد مقدس جمکران، افزود: همواره در دانشگاه ها شاهد وسیعترین و با شکوهترین محافل مذهبی بوده ایم و امروز با برگزاری برنامههای مجازی و غیرحضوری نظیر جشنواره ملی اعتکاف دانشگاهیان شاهد حضور بیشتر دانشگاهیان در این برنامهها هستیم.
رستمی عنوان کرد: جشنوارههای دانشگاهی همیشه جزو افتخارات برجستهای بوده که در موضوعات و مناسبتهای مختلف به ثبت رسیده است.
وی افزود: از سال گذشته با شیوع بیماری کرونا و اهمیت حفظ سلامت مردم، توفیقات زیادی از جمله حضور در نمازهای جماعت و جمعه و شرکت در محافل انس و محبت با اهل بیت(س) از ما سلب شد که امیدواریم بتوانیم به زودی مجددا شاهد برگزاری و برقراری آن فضاهای ارزشمند باشیم.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اضافه کرد: مسوولان دانشگاه قم و ستاد مرکزی اعتکاف رسالت خود را به درستی شناخته و درصدد انجام آن به پا خاستهاند و اجازه نداند تا شعله و حرارت پرشور اعتکاف در دلها به خاموشی برسد و با برگزاری جشنوارهای مربوط به فعالیتهای اعتکاف، این فضا را زنده نگه داشتند.
رستمی بیان کرد: بستر فضای مجازی و حضور پررنگتر اقشار مختلف جامه اعم از طلاب و دانشگاهیان در آن سبب شد تا تبلیغات زمینه و بازخورد گستردهتری داشته باشد و علاقمندان بتوانند از طریق جشنواره اعتکاف، آن محتوای ارزشمند را در دل و جان و قلم و هنر خود بازتولید کنند؛ امید است که این نوع برنامهها روز به روز در سطح جامعه رشد گسترش بیشتری پیدا کنند./
به گزارش روز دوشنبه دانشگاه قم، غلامرضا غفاری در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی اعتکاف دانشگاهیان کشور در مسجد مقدس جمکران، بیان کرد: برگزاری اعتکاف، آن هم در این ایام مبارک رمضان برای عرصه و حوزه فرهنگی، ارزش و اهمیت بسیاری دارد.
وی گفت: همه میدانیم اعتکاف سنت دیرینهایست و تاریخ بلندی دارد و حتی آنچنان که عنوان شده قبل از اسلام هم جایگاه ویژه و ممتازی داشته است؛ در دوره ظهور دین مقدس اسلام و در امتداد و ادامه این تاریخ و درخششی که این مکتب در جهان داشته است، ما شاهد رونق این واقعه و رخداد هستیم؛ هرچند که مانند بسیاری از پدیدههای اجتماعی و تاریخی فراز و فرودهایی همراه خود داشته است.
غفاری اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد بروز و ظهور این رخداد در کشور اسلامی ایران به صورت مشخصتر هستیم؛ در مراکز دانشگاهی کشورمان به خصوص در دانشگاههای مراکز استان، دانشگاههایی که قدمت و جمعیت بیشتری دارند، هر ساله شاهد مراسم عظیم و موثر اعتکاف بودهایم که این خود جای شکر و سپاس دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینکه اعتکاف سنتی است که آیین و مناسک خاصی به همراه دارد، اظهار داشت: در مراسم اعتکاف، شاهد یک نوع احیا و یک نوع تازگی و رویش جدیدی هم در افراد، هم در اجتماع هستیم؛ چرا که فرصتی است که افراد به یک نوع بازکاوی و درون نگری و محاسبه پذیری نسبت به نفس و خویشتن خود پیدا میکنند که از این جهت پیامدهای مثبت فراوانی را با خود دارد.
وی افزود: وقتی چنین رخدادی را در جمعیت جوان کشورمان، در بین فرهیختگان و دانشجویان و گرامی داریم، ارزش این فعالیت و سنت و اقدام یک ارزش مضاعفی خواهد بود و از طرفی باتوجه به اینکه جامعه دانشجویی ما و مجموعه دانشگاههای ما بهرهمند و برخوردار از ظرفیتهای متنوع و گوناگونی هستند، در رشتهها و مجموعههای مختلفی دوره تحصیلی حرفهای خود را میگذرانند، طبعا این ظرفیت را دارد که از مناظر و ابعاد مختلف نسبت به آن ورود شود و به نوعی مورد واکاوی بیشتری قرار گیرد.
به گفته وی، جشنواره اعتکاف این فرصت را فراهم میکند که مجموعههای مختلف دانشجویی و دانشگاهی، سوای آن نگاه عمومی که به این سنت وجود دارد، هر کدام از ناحیه تخصص و دانش و مهارتی که دارند، از این پنجره دانش حرفهای و تخصصی خود نسبت به این سنت ورود پیدا کنند و جلوهها، آثار و پیامدهای این حرکت عظیم را که دارای ابعاد معنوی گسترده ایست، مورد بررسی قرار داده و با اثرگذاری بیشتری آن را در اختیار عموم جامعه قرار دهند.
وی اضافه کرد: چنین جشنوارههایی این فرصت را ایجاد میکند که با تعالی فکری بیشتر و با یک تامل بیشتر نسبت به آن سنت، بازاندیشیهای لازم هم انجام شود.
غفاری یادآور شد: باتوجه به این پیامدهای مثبت و دستاوردهای خوبی که هم این سنت دارد و هم اقداماتی که نسبت به این سنت صورتبندی میشود که یکی از آنها جشنواره میباشد که با مجموعههای مختلف، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دانشگاهها، به ویژه دانشگاه قم که میزبان این جشنواره است، معاونتهای فرهنگی و اجتماعی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت درمان و آموزش پزشکی و دیگر مجموعهها میتواند وسعت و تاثیر بیشتری به این سنت ببخشد./
🌹جشن میلاد کریمه اهل بیت(علیهم السلام) و گرامیداشت روز دختر
🔺شنبه 22 خرداد 1400 ساعت 15
🔻حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام
👌 به صورت مجازی
🔹به کلام حجت الاسلام والمسلمین هدایت
🔸اجرای خانم دکتر فضه سادات حسینی
🔹شعرخوانی آقای مجید تال
🔸 و مدیحه سرایی حاج حسن شالبافان
📱 پخش مستقیم از
🌐 http://Aparat.com/moavenatfarhangqom
🌐 Abarat.tv با ترافیک رایگان