7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید از یک منظر، بشه گفت که رشادت و شجاعت برای فرمانده نظامی وظیفهای است که ازش انتظار میره. ولی از منظر دیگه، میشه گفت که با این حال، همچنان فضیلت محسوب میشه براش. چون فرماندهان زیادی هستن که رشادت ندارند و نمیتونن بحران رو مدیریت کنند و تصمیمات شجاعانه بگیرند چون دلشون جای دیگس..
6.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحنه نطق شیرودی در خطاب به همردههای خودش درباره عدم ترک پادگان
2️⃣ تمرد یا اطاعت؛ یک دوگانه جدی در فیلمه که بعد از فرمان بنیصدر به تخلیه پادگانها و امحای مهمات برای سربازان پادگان ابوذر از جمله شهید شیرودی پیش میاد. شیرودی، تمرد میکنه، میمونه و با همراهی چند نفر دیگه چند عملیات موفق رو علیه دشمن اجرا میکنه.
🔹تمرد از دستورات مافوق همیشه به سادگی قابل قضاوت نیست و بستگی به شرایط و محتوای دستور داره. بنظر من تمرد سرباز از اجرای فرامین مافوق میتونه در شرایط خاصی غیراخلاقی نباشه. به عنوان مثال:
_ اگر دستوری که به سرباز داده میشه، شامل اعمال خشونت غیرضروری، شکنجه، یا کشتار غیرقانونی باشه.
_ اگر اجرای دستور مافوق منجر به آسیب جدی یا مرگ افراد بیگناه بشه.
_ اگر دستوری ناقض حقوق بشر باشه، مثلا دستورات مربوط به سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز.
#نافرمانی #تمرد_اخلاقی
کافهـ اخـــلاق ◾
2️⃣ تمرد یا اطاعت؛ یک دوگانه جدی در فیلمه که بعد از فرمان بنیصدر به تخلیه پادگانها و امحای مهمات ب
به مقام سخن:
جای بررسی داره که چه کسانی از استدلال «مأمورم و معذور» استفاده میکنند؟ این افراد معمولاً دارای ویژگیها و صفات خاصی هستند. به نظر میرسه که حداقل پنج ویژگی رو میشه در اونا دید:
۱_ این افراد تمایل دارند دستورات و قوانین را بدون چون و چرا اجرا کنند و کلا خوش ندارن دستورات رو زیر سوال ببرند. سلسلهمراتبی فکر میکنند.
۲_ از پذیرش مسئولیت شخصی برای اعمال خود اجتناب میکنند و به جاش، مسئولیت رو میندازه گردن مافوق
۳_کلا تفکر تحلیلی و انتقادی ندارن که فکر کنند به عمق و عواقب عواقب اعمال خود. کار خودشونو راحت میکنند و فقط به سادگی دستورات رو اجرا میکنند.
۴_ بعضیاشونم قانونمداری افراطی دارن؛ شدید به قوانین و مقررات پایبندند و میگن پیروی از قوانین همیشه درسته، حتی اگر غیراخلاقی یا غیرانسانی باشند.
۵_ یه چیز دیگه اینکه این افراد ترسو و محتاطند؛ از عواقب نافرمانی و تمرد، میترسند
➖این ویژگیها میتونند باعث بشن که فرد به راحتی دستورات غیراخلاقی یا غیرقانونی رو اجرا کنه، بدون اینکه به عواقب انسانی و اخلاقی اونها فکر کنه.
#مأمور_معذور_نیست
3️⃣ موقعیتگرا بودن
«موقعیتگرا بودن»، مفهوم مهمی در اخلاق کاربردی است. یعنی تطبیق رفتار و تصمیمگیری با شرایط و موقعیتهای خاص. افراد موقعیتگرا معمولاً انعطافپذیر هستند و میتونند به سرعت خودشونو با تغییرات محیطی و شرایط جدید سازگار کنند. اینا به جای پیروی از یک رویکرد ثابت، بر اساس موقعیت و شرایط موجود تصمیمگیری میکنند.
شیرودی علاوه بر بررسی اوضاع و سرپیچی از حرف زور بنیصدر، مثلا یک جا کت میپوشه که دختر قربانی توسط نظامیان بعثی از او نترسه و بعد که نفسش میره، بی توجه به نامحرم بودن، سریع بغلش میکنه که برسونه به درمانگاه صحرایی
و صحنه فوقالعاده غرورآمیزی که ماشین فرماندهان بعثی داشتند فرار میکردند و اینها توی بالگرد ولی مهماتشون تموم شده بود و با روش خلاقانه دیگهای هلاکشون کرد
اصلا موقعیتگرایی آدم رو خلاق میکنه..
#موقعیتگرایی
#به_وقت_چای
🔶 اخلاق، سرچشمه لذت و شادی است
وین جوی (win joy) به معنی برنده شادی و لذت است؛ محصول گروه زر به بزرگیِ مرتضی سلطانی که زندگیاش خواندنیست. اگه طعم شیرینی کشمشی رو دوست دارید، این بیسکویتشه 🥰😋
برنامههای کافه اخلاق، در حال حاضر
قابل پیگیری با هشتگِ
#داستان_اخلاق
#فیلم_اخلاق
#کافه_گفتگو
#راه_و_روایت
#میز_کتاب
#صدای_فکر
از همراهی شما سپاسگزارم 🙏🌷
🎞️ فهرست فیلمهای تحلیل شده در کانال
@ethicscafe
@ethicscafe
#راه_و_روایت
قضاوت کردن درباره دیگران، نیازمند علم است و بهترین علم که به ما قضاوت درست یاد میدهد، «علم اخلاق کاربردی» است.
پیشوایمان علی در نهجالبلاغه فرمود: قضاوتی که با تکیه به ظن و گمان باشد، عادلانه نیست.
@ethicscafe