🌷🌷🌷بخش خاطرات تألیفی مؤلفان و نویسندگان
#نکته های دانستنی
📙خریداران کتاب
✍️از کتاب فروشی پرسیدند: وضع کسب و کار تو چگونه است؟
گفت: بسیار بد چون آنهایی که پول دارند سواد ندارند، آنها که سواد دارند پول ندارند پول دارها سواد هم داشته باشند کتاب نمی خوانند چون خود را نیازمند علم و حکمت نمی دانند و از خواندن کتاب لذت نمی برند. کتاب را کسی میفهمد که جیبش خالی و مغزش پر است
📙شمع گور
#نکته های هشداری
✍️شخصی را زنی بود با جمال و باغی و کتابی داشت. روزی به باغ رفتی و کتاب خواندی و با زن نشستی و چون مرگ نزدیک شد، باغ را گفت تو را آب دادم و آبادان داشتم پس از مرگ، با من چه خواهی کرد؟ آواز آمد: تو برو، من دیگری را خواهم آورد از باغ نومید شد، رو به زن کرد و گفت از بهر تو رنج ها کشیدم من بروم تو چه می کنی؟ گفت: چون تو بمیری، جزع کنم و بازگردم و شوهر دیگر کنم. مرد از روی نومیدی، روی به کتاب کرد و گفت تو چه خواهی کرد؟ کتاب گفت: با تو باشم و اگر در گور شوی، مونس تو باشم و چون قیامت برخیزد، دستگیر تو شوم و هرگز تو را تنها نگذارم فارغ باش که من با توام، در ظلمت گور شمعت افروزم و در قیامت راه سلامت نمایم.
📚از تمثیلات مثنوی
🌾🌷📚💠⚜️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف «فرهنگ موضوعی قرآن» «المعجم المفهرس الموضوعی للقرآن»
✍️مؤلف محترم در باره انگیزه «تألیف این فرهنگ موضوعی» میگوید:
در سفری همراه بودم با فردی که هم مذهب ما نبود، سخن در باره نماز مسافر پیش آمد از او سؤال کردم. گفت: بزرگان ما میگویند: باید نماز را جمع بخوانید، گفتم: عجب انسان در سفر نیاز به آسودگی دارد چطور حکمش سنگینتر است.
گفت : حقیقتش این است که ما وقتی از این گونه مسائل سؤال ها میکنیم بزرگانمان درست به یقین پاسخ نمیگویند، گفتم: پس چرا همراه آنان هستید؟ گفت: حقیقتش این است که پدر و مادر ما چنین بودند و ما هم همان راه آنها را ادامه میدهیم.
فکر پاسخ با شیوه مورد پسند او افتادم؛ دیدم او مرتب به قرآن استناد می کند؛ دلیل قرآنی برایش آوردم. به او گفتم: این گفته شما شبیه سخن غیر مسلمانان است، مواظب باش مثل بت پرستان نباشی.! چرا که در قرآن از قول بت پرستان می فرماید: گفتند «انا وجدنا علی آبائنا و انا لهم لمقتدون» پدران ما اینگونه بودند ما هم راه آنها را ادامه میدهیم.
از سوی دیگر دیدم معجم المفهرس لالفاظ القرآن معمولاً در خانه اکثر افراد اهل مطالعه دین مبین اسلام هست به فکر مجموعه ای موضوعی در همین قالب افتادم.
بنابر این چون مردم دنیا به ویژه مسلمانان توجه خاصی به قرآن دارند چه بهتر که بتوانند قرآن را موضوعی نیز مطالعه کنند. تا در صورت نیاز در #تألیف و #تبلیغ و حتی #کارهای هنری نیز بتوانند سریع موضوع کارشون را با قرآن تطبیق دهند.
این مؤلف درباره انگیزه تالیف فرهنگ موضوعی قرآن به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرد که در همه دنیا مردم قرآن را به صورت و زبان عربی #قرائت میکنند؛ اگر این «فرهنگ موضوعی» آنطور که شایسته اش است از جهات مختلف آماده شود. می توان با تعویض عنوانهای آن؛ به تمام این افراد دوستدار قرآن سرویس دهی داشت؛ چرا که همه آنان از ترجمه مناسب زبان و محل و منطقه خود برخوردار هستند.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف کتاب «فرهنگ موضوعی روایات معصومین علیهم السلام»
مؤلف محترم درباره انگیزه تألیف این #فرهنگ موضوعی می گوید: با توجه به همراه بودن روایات با قرآن بطور متداول، بین مردم؛ و استدلال به کلمات آن بزرگان در مجالس و محافل بخصوص در بین شیعه، به اضافه سخنانی که از خود آن بزرگان نقل شده است؛ مبنی بر اینکه حل مشکل #تفهیم قرآن به دست ما است. و پیامبر خاتم (ص) ذکر بودند و ما اهل ذکر هستیم.! و سفارش آن حضرت به جدا، نبودن عترت از قرآن در حدیث شریف «الثقلین» و تأکید به «لم یفترقا حتی یردا علی الحوظ» یعنی قرآن و عترت همراه هم هستند و شما از آنها جدا نشوید چون این قضیه سر حوض کوثر از شما بازخواست به عمل می آید.
بر این اساس سعی نمودیم روایات معصومان علیهم السلام را نیز تنظیم موضوعی نمایم تا دوستداران این بزرگان بتوانند به راحتی موضوع دلخواه خود را به دست آورد.
و چنانچه در فرهنگ موضوعی قرآن یاد آور شدیم، می توان با ترجمه عنوان های احادیث؛ نیز سرویس دهی به دوست داران آن حضرات در دنیا با زبان های مختلف داشته باشیم.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف فرهنگ موضوعی سخنان دانشمندان
مؤلف محترم «فرهنگ موضوعی سخنان دانشمندان » درباره انگیزه تألیف این کتاب آورده است که بسیاری از مردم طالب شنیدن سخنان بزرگان هستند. حتی در بعضی از مواقع دیده شده، سخن از شخصیتی، در نظر بعضی از افراد؛ اثر بخشی اش بیشتر بوده است از قرائت یک یا چند آیه از قرآن، از این رو از دیرباز به فکر تهیه و تنظیم موضوعی الفبایی این منبع دینی بودم که نگاهم افتاد به کتابی با عنوان «فرهنگ سخنان داشنمدان ایران و جهان» شروع به یاد داشت برداری کردم ولی امید چندانی نداشتم تا فضای مجازی بعضی از مشکلات را حل کرد بطوری که فعلاً بحمد الله امکاناتی فراهم شده، تا بتوانیم آن مجموعه را کامل کنیم. حال توفیق چه از نظر مقدار و چه از نظر کیفیت کی ما را همراهی کند تا این مجموعه را بدست مردم عزیز و شریف برسانیم، الله اعلم.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف «فرهنگ موضوعی اشعار فارسی»
مؤلف محترم در باره انگیزه تألیف فرهنگ موضوعی شعر فارسی می نویسد در مجتمعی مشغول آموزش بودم که مواجه شدم با مشکلی که یکی از شاگردان ایجاد میکرد. از دوستم که مربی دیگر این مجموعه بود، از حال و قضیه پرسیدم. گفت: سر کلاس من هم چنین است هر چه آنها را نصیحت میکنم باز این کار تکرار میشود در فکر فرو رفتم نکند سرویس دهی ما ناقص است از این رو شیوه آموزش را عوض کردم و شروع کردم به تنوع بخشیدن به منابعی که در آموزش به کار میبردم، تا اینکه روزی یک بیت شعر که قرائت شد؛ دیدم از ته کلاس فردی دستش را بالا برد و گفت: فلانی دمت گرم امروز لذت بردم سپس خودش را معرفی کرد، به اینکه: من بودم که هر روز بر سر بچهها سنگ میزدم، علتش هم این بود که ما در این آموزشگاه افتخاری حضور بهم رساندیم آن هم برای تنوع و تفریح وقتی از بیان شما و ... خسته میشدم؛ دست به چنین اقداماتی میزدم.!
من با اینکه خیلی اهل شعر نبودم اما تصمیم گرفتم فرهنگ موضوعی شعر را نیز تهیه کنم اینجا بود که اهمیت برخورداری از این فرهنگ نامه برایم روشن شد.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف «فرهنگ موضوعی ضرب المثل»
مولف محترم درباره انگیزه تالیف فرهنگ موضوعی ضرب المثل می گوید، در مکان مقدسی مسئولیت پاسخگویی به سؤالات مردم را داشتم، در همسایگی این مکان مقدس دبیرستانی وجود داشت و از اتفاق فصل امتحانات دانش آموزان بود، جوانی بود هر روز پس از امتحان به این مکان مراجعه میکرد و پس از انجام برنامه عبادی خود با ما به صحبت مینشست.
سخن هایی بین ما رد و بدل میشد؛ روزی دیدم همراه او جوان دیگری نیز در دفتر کار من حاضر شد، این فرد برعکس آن دوستش، خیلی بیادب بود و از چهره و گفتارش تمسخر نمایان بود، برای کنترل جلسه مجبور شدم سخنان تهدیدآمیزی به صورت داستان و خاطره نقل کنم یک دفعه به خود آمد و به دوستش گفت: فلانی چه میگوید.!
دوستش از ضرب المثلی استفاده کرد و مراد ما را به او فهمانید، ضرب المثل این بود «دست بالا دست بسیار است» آن جوان بی ادب ساکت شد و مرتب نشست سخنان را گوش کرد و رفت.
اینجا بود که اهمیت برخورداری از فرهنگ موضوعی ضرب المثلها برایم روشن شد و همین انگیزه تهیه این مجموعه شد و بحمدالله درصد بالایی از آن تهیه شده و انشاء الله تکمیل خواهد شد.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف «فرهنگ های موضوعی #تمثیل و #تمثیلات»
مؤلف محترم درباره انگیزه تألیف فرهنگ موضوعی تمثیل موضوعی می نویسد: در بین مردم بسیار مشاهده شده است که برای تفهیم مطالب خود به دیگران از تمثیل و نمونه استفاده میکنند با توجه به اینکه در قرآن، تمثیلات متعددی وجود دارد، همین طور در روایات معصومان علیهم السلام تمثیل فراوان دیده شده. و می بینیم دانشمندان نیز از این شیوه برای بیان و تفهیم مطالب خود استفاده می کنند، و بلاخره در شعر شاعران تمثیل زیاد وجود دارد، همین حکایت برای انگیزه تهیه فرهنگ موضوعی تمثیل کافی بود که بحمد الله اقدام شد.
توضیح : در روزگار قبل دسترسی به متنها، هم بسیار کم بود و هزینه بر، اما از برکت فضای مجازی این دغدغه هم به لطف خدا برطرف شده و تهیه این مطالب آسان شده بطوری که انواع و اقسام مطالب در ارتباط با این موضوع نیز در فضای مجازی وجود دارد و ما بر این هستیم این نوع منبع اطلاع رسانی را نیز بصورت فرهنگ موضوعی تنظیم کنیم تا خدا چه خواهد.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
🌷خاطره مؤلف فرهنگ موضوعی طنز و لطیفه و داستان
مؤلف محترم در باره انگیزه تألیف فرهنگ موضوعی طنز و لطیفه و داستان می نویسد.
نقش این سه منبع دینی در بیان مطالب و رساندن موضوع بر کسی پوشیدنی نیست.
خاطرات بسیار در این جا برای نقل وجود دارد چه مثبت و چه منفی.
به این معنا که با آوردن یک لطیفه و طنز شاد، مثبت، می شود مجلس را کنترل کرد و توجه افراد را به خود جلب کرد. این منبع چنانچه در تألیف و تبلیغ نقش بسیاری دارد، می توان گفت: استفاده از این سه منبع در تهیه کارهای هنری نیز بسیار کار آمد دارد.
بخش منفی این منبع نیز کار آمد زیادی دارد.
از جمله غرور شکنی بسیاری از افرادی که مختصر مطالبی را می دانند خیال میکنند تمام علوم در اختیار خود دارند.
با یک خاطره یک لطیفه یک طنز و یک داستان تاریخی می شود این گونه افراد را به جای خود نشاند.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ 📚https://eitaa.com/eusifgi📚
📙حرف الف
💠موضوع : اتفاق
#تمثیل داستانی
#راهکارها
اتفاق کار ساز
دعای مادر
💠تاجر خرمایی که هرگز ضرر نمی کند
حکایت چنین است که ...
تاجری دمشقی همیشه به دوستانش می گفت که من در زندگی ام هرگز تجارتی نکرده ام که در آن زیان کنم حتی برای یک بار !
دوستانش به او می خندیدند و می گفتند که چنین چیزی ممکن نیست که حتی یکبار هم ضرر نکرده باشی ...
تا اینکه یکبار تاجر آنها را به مبارزه طلبید تا به آنها نشان دهد که راست می گوید .. او از دوستانش خواست که چیزی محال و نشدنی از او بخواهند تا او انجام دهد ..
دوستانش به او گفتند : اگر راست می گویی به عراق برو و خرما ببر و بفروش و در این امر موفق شو زیرا که آنجا خرما مثل خاک صحرا زیاد است و کسی خرمای تو را نمی خواهد .. تاجر قبول کرد و خرمایی که از عراق آمده بود را خریداری کرد و به طرف بغداد راهی شد ..
آورده اند که در آن هنگام خلیفه عراق برای تفریح و استراحت به طرف موصل رفته بود .. زیرا موصل شهری زیبا و بهاریست که در شمال عراق قرار دارد و به خاطر طبیعت زیبایش اسم دوبهاره را رویش گذاشته اند زیرا در سرما وگرما همچون بهار است
دختر خلیفه گردنبند خود را در راه بازگشت از سفر گم کرده بود ، پس گریه کنان شکایت پیش پدرش برد که طلایش را گم کرده است .. خلیفه دستور به پیدا کردنش داد .. وبه ساکنان بغداد گفت هرکس گردنبند دخترش را بیابد پس پاداش بزرگی نزد خلیفه دارد و دختر خود را به او خواهد داد ..
تاجر دمشقی وقتی به نزدیکی بغداد رسید مردم را دید که دیوانه وار همه جا را می گردند ... از آنها سؤال کرد که چه اتفاقی افتاده است ؟!
آنها نیز ماجرا را تعریف کردند و بزرگشان گفت : متاسفانه فراموش کردیم برای راه خود توشه و غذایی بیاوریم و اکنون راه بازگشت نداریم تا اینکه گردنبند را پیدا کنیم زیرا مردم از ما سبقت می گیرند و ممکن است گردنبند را زودتر پیدا کنند ..
پس تاجر دمشقی دستانش را به هم زد و گفت : من به شما خرما می فروشم ...
مردم خرماها را با قیمت گرانی از او خریدند ...و او گفت : هاااا ... من برنده شدم در مبارزه با دوستانم ...
این سخن به گوش خلیفه رسید که تاجری دمشقی خرماهایش را در عراق فروخته است !!
این سخن بسیار عجیب بود زیرا که عراق نیازی به خرمای جاهای دیگر نداشت !
بنابراین خلیفه او را طلبید و ماجرا را از او سؤال کرد ؛
پس تاجر گفت :
هنگامی که کودکی بودم، یتیم شدم و مادرم توانایی کاری نداشت ، من از همان کودکی کار می کردم و به مادرم رسیدگی می کردم ، و نان زندگی مان را در می آوردم .. در حالیکه پنج سال داشتم ... و کارم را ادامه دادم و کم کم بزرگ شدم تا به بیست سالگی رسیدم ..
و مادرم را اجل دریافت ... او دستانش را بلند کرد و دعا کرد که خداوند مرا موفق گرداند و هرگز روی خسارت و زیان را نبینم در دین و دنیایم .. و ازدواج مرا از خانه حاکمان میسر گرداند و خاک را در دستانم به طلا تبدیل کند ...
دراین هنگام که دعاهای مادر را برای خلیفه تعریف می کرد ناخودآگاه دستش را در خاک برد و بالا آورد و مشغول صحبت کردن بود که خلیفه گردنبند دخترش را در دست او دید !
خلیفه تبسمی کرد ، تاجر که آنچه در دستش بود را احساس کرد فهمید چیزی غیر از خاک را برداشته به دستان خود نگاه کرد دانست که این گردنبند دختر خلیفه است پس آن را برگرداند و دانست که از دعای مادرش بوده است ...
اینچنین بود که برای اولین بار خرما از دمشق برای فروش وارد عراق شد .. و او نیز داماد خلیفه گشت !!
سبحان الله از #دعای #مستجاب #مادر که چنین زندگی فرزند را می سازد ...
پیام : طبق ... مشهور: لله نفحات راهگشا همیشه هست نباید نا امید بود.!
بلکه باید در رضای حق کوشید.!
❌نکته های هشداری
📚منبع : خاطرات
✅بخش #علت ها
📙حرف ت
💠موضوع : تفکر
*تفکر مثبت*
روزی استادی وارد کلاس شد و از دانشجویان خواست برای یک آزمون برنامه ریزی نشده آماده شوند.
استاد برگه های امتحان را برعکس روی میزها گذاشت و از دانشجویان خواست برگه ها را برگردانند.
دانشجویان متعجبانه دیدند که هیچ سوالی در برگه نیست و فقط یک نقطه سیاه در مرکز آن است.
استاد که آنها را متعجب دید گفت: درباره آنچه می بینید بنویسید.
دانشجوها شروع به نوشتن کردند. بعد از اتمام زمان، استاد برگه ها را گرفت و با صدای بلند شروع به خواندن کرد.
همه آنها بدون استثنا نقطه سیاه و موقعیت آن را در صفحه توصیف کرده بودند.
خواندن همه برگه ها که تمام شد استاد شروع به توضیح دادن کرد و اینکه هدف من از امتحان این بود که شما موضوعی برای تفکر داشته باشید.
هیچ یک از شما درباره قسمت سفید کاغذ چیزی ننوشته بودید، همه توجهات به نقطه سیاه بود.
درست مانند زندگی واقعی که همیشه اصرار به تمرکز روی نقطه های سیاه زندگی داریم، بی پولی، بیماری، مشکلات در روابط با دیگران، ناامیدی، در حالیکه اینها در مقایسه با داشته هایمان بسیار کوچکند اما ما اجازه می دهیم ذهن ما را آلوده کنند.
•┈┈••✾••📚••✾••┈┈•
😁https://eitaa.com/eusifgi