#پرسش
🔸چرا خداوند ماه رمضان را مبارک خوانده است؟
#پاسخ
🔹واژه «بركت» به فزونی و رشد(۱) همراه با ثبات و دوام معنا شده است.
روزها و زمانها به خودی خود نه دارای برکت هستند و نه خالی از آن می باشند. مبارک بودن برخی از ایام مانند ماه رمضان به دلیل خیرات و عنایات و نعماتی است که از جانب خدای متعال به مؤمنین می رسد که در نتیجه نوع رفتاری است که مؤمنین از خود بروز می دهند.
🔹ماه مبارک رمضان به دلیل خصوصیات منحصر به فردی که به لحاظ تقویت ایمان و تقوای مومنین دارد و زمینههای تقوا و پرهیزگاری در آن نسبت به دیگر ایام بیشتر است به عنوان ماه مبارک خوانده شده است چرا که در این ایام بندگان خدا به خاطر رفتار پرهیزگارانه خود مشمول عنایات و برکات الهی میشوند.
🔹در حقیقت ماه مبارک رمضان مجمعی است برای برکات و خیراتی که یک انسان مومن میتواند از جانب خدای متعال دریافت کند.
🔹اگر به روایاتی که از پیامبر اکرم(ص) در فضیلت این ماه مبارک وارد شده است توجه کنیم ابعاد این سخن بیشتر روشن می شود: ماه رمضان، ماهی است كه خداوند، روزه آن را بر شما واجب ساخت. پس هر كس آن را از روی ایمان و به امید پاداش الهی روزه بدارد، از گناهانش بیرون میآید، همچون روزی كه مادرش او را زاده است.(۲)
🔹خداوند را در هر روز جمعه، ششصد هزار آزادشده از آتش است كه همه آنان شایسته آناند؛ و (خداوند را) در هر ساعت از شب یا روز ماه رمضان، هزار آزادشده از آتش است كه همه آنان شایسته آناند؛ و او را در روز فطر، به اندازه آزادشدگان در این ماه و جمعه است.(۳)
🔹ماهی است كه آغاز آن رحمت، میانه آن آمرزش و پایان آن اجابت [دعا] و آزادی از آتش است.(۵)
🔹رمضان، شما را فرا رسیده است. ماهی مبارك، شما را فرا رسیده كه خداوند، روزهداری آن را بر شما واجب ساخته است. در این ماه، درهای بهشت، گشوده و درهای جهنّم، بسته میشوند و شیاطین به بند كشیده میشوند. در آن، شبی است كه بهتر از هزار ماه است. هر كس از خیر آن محروم شود، به یقین، محروم مانده است.(۶)
🔹فرا رسد، به اندازه همه كسانی كه در این ماه آزاد كرده است، آزاد میكند.(۴) چون اوّلین شب (ماه)رمضان شود، درهای آسمان، گشوده شوند. پس هیچ دری از آنها بسته نمیشود تا آن كه آخرین شب رمضان فرا رسد. هیچ بنده مؤمنی در شبی از آن، نماز نخوانَد، مگر آن كه خداوند برای هر سجده، هزار و پانصد حسنه بنویسد و برایش خانهای از یاقوت سرخ كه شصت هزار در دارد، در بهشت بنا كند كه برای هر دری قصری طلایی و آراسته به یاقوت سرخ است. پس چون اوّلین روز (ماه) رمضان را روزه بگیرد، همه گناهان گذشتهاش تا مثل آن روز، آمرزیده شود. و هر كس به (ماه) رمضان برسد، هر روز، هفتاد هزار فرشته از نمازِ بامداد تا آنگاه كه (خورشید) پوشیده در حجاب شود، برای او آمرزش میطلبند. و برای او در برابر هر سجدهای كه شب یا روز در ماه رمضان به جا آورده است، درختی خواهد بود كه سوار، در (امتداد) سایه آن (باید) پانصد سال راه برود.(۷)
📚پی نوشت:
۱. راغب اصفهانی، مفردات، ذیل واژه برکه.
۲. قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله: شَهرُ رَمَضانَ شَهرٌ فَرَضَ الله عز و جل عَلَیكُم صِیامَهُ؛ فَمَن صامَهُ إیمانا وَاحتِسابا خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ كَیومَ وَلَدَتهُ اُمُّهُ ؛ شیخ طوسی، تهذیب الأحكام، تهران، دارالکتب الاسلامیه،۱۳۹۰ ه.ق، ج ۴، ص ۱۵۲،ح ۴۲۱.
۳. محدث نوری، مستدرك الوسائل، قم، موسسه آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث،۱۴۰۹ ه.ق، ج ۷، ص ۴۸۴، ح ۸۷۱۰.
۴. شیخ کلینی، الكافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه ، ۱۳۸۸ ه.ق ، ج ۴ ، ص ۶۸ ، ح۷.
۵. شیخ کلینی، الكافی،پیشین، ج ۴ ، ص ۶۷، ح ۴.
۶. علامه مجلسی، بحارالأنوار، بیروت، موسسه الوفاء ،۱۴۰۴ ه.ق، ج ۹۶، ص ۳۶۶، ح ۹۶.
۷. الهندی، كنزالعمال، بیروت موسسه الرسالة، ۱۴۰۵ه'.ق، ج ۸، ص ۴۷۰.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#پرسش
🔸نقل شده هرکه انگشتری از عقیق بسازد و در نگین آن نقش کند: «مُحَمَّدٌ نَبِی اللَّهِ وَ عَلِی وَلِی اللَّهِ»، خدا او را از مرگ بد، نگاه دارد و نمیمیرد مگر بر دین حق.
۱_آیا متن بالا روایت میباشد؟
۲_اگر روایت است آیا روایت صحیحی میباشد؟
۳_آیا صرف نوشتن محمد نبی الله علی ولی الله باعث دو فایدهای که در بالا ذکر شده میشود یا قضیه جور دیگریست؟
#پاسخ
🔹به ترتیب به پرسشهای شما پاسخ داده میشود:
۱. بله، چنین روایتی داریم: «مَنْ صَاغَ خَاتَماً عَقِیقاً فَنَقَشَ فِیهِ مُحَمَّدٌ نَبِی اللَّهِ وَ عَلِی وَلِی اللَّهِ وَقَاهُ اللَّهُ مِیتَهَ السَّوْءِ وَ لَمْ یمُتْ إِلَّا عَلَی الْفِطْرَهِ»(۱)
۲. از نظر سندی، مرفوعه و دچار ضعف سند است.
۳. قطعا صرف انگشتر عقیق به دست داشتن و یا ذکر خاصی روی آن حک کردن، دلیل نمیشود تا آثاری که بر آن شمرده شده است، بدون کم و زیاد و به طور قطع برای انسان رقم بخورد.
🔹این ثوابها و آثار برای انگشتر یا موضوعات دیگر، به عنوان جزیی از یک مجموعه است. لذا نمیتوان آنها را به تنهایی و به عنوان علت تامه در نظر گرفت؛ مثلا صدقه عمر را زیاد میکند، گناه عمر را کوتاه میکند، عمل صالح و نیکوکاری، صله رحم و... عمر را طولانی میکند و ظلم و ستم و... به طور کلی، نافرمانی الهی و گناه، عمر را کوتاه میکند.
لذا منظور این روایات این است که در کنار سایر موارد و سایر رعایتهایی که یک انسان مؤمن باید انجام دهد، انگشتر عقیق به دست کردن و... نیز اثر خود را دارد.
به بیان علمی، علاوه بر این که مقتضی موجود است (انگشتر عقیق در دست)، مانع نیز باید مفقود باشد یعنی گناه یا... نباشد که مانع از اثربخشی و مانع از دریافت لطف الهی بشود.
🔹بنابراین، مجموعه دینداری (عمل به واجبات و ترک محرمات) باید رعایت شود تا انگشتر عقیق به دست کردن نیز اثربخشی خودش را داشته باشد، نه فقط یک انگشتر به دست کردن، بدون رعایت تقوا و دینداری.
📚پی نوشت:
۱. ابن بابویه، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، دارالشریف الرضی قم، ص۱۷۴.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#احکام
🔹احکام غبار غلیظ، دروغ بستن به خدا و پیامبر ص
🔸بخور دادن
آیات عظام امام و سیستانی: فرو بردن بخار آب روزه را باطل نمیکند، مگر اینکه بخار آب بهگونهای باشد که در دهان جمع شود و فرو رود به طوری که عرفاً به آن نوشیدن آب گفته شود که در این صورت روزه را باطل میکند.
آیه الله مکارم: احتیاط واجب این است که روزهدار بخار غلیظ را به حلق نرساند، ولی رفتن به حمام اشکال ندارد، هرچند فضای حمام را بخار گرفته باشد.
آیه الله وحید: احتیاط واجب این است که روزهدار بخار غلیظ را به حلق نرساند.
آیه الله شبیری زنجانی: فرو بردن بخار آب روزه را باطل نمیکند، مگر اینکه بخارآب بهگونهای باشد که در دهان جمع شود و فرورود بطوری که عرفاً به آن نوشیدن آب گفته شود درصورتیکه احتمال میداده است که به حلق خواهد رسید احتیاط واجب این است که روزه را بگیرد و بعداً قضا کند.
🔸بخار حمام
آیات عظام امام و سیستانی: فرو بردن بخارآب روزه را باطل نمیکند، مگر اینکه بخارآب بهگونهای باشد که در دهان جمع شود و فرورود بطوری که عرفاً به آن نوشیدن آب گفته شود که در این صورت روزه را باطل میکند.
آیه الله مکارم: احتیاط واجب این است که روزهدار بخار غلیظ را به حلق نرساند، ولی رفتن به حمام اشکال ندارد، هرچند فضای حمام را بخار گرفته باشد.
آیه الله وحید (خویی و تبریزی): احتیاط واجب این است که روزهدار بخار غلیظ را به حلق نرساند.
آیه الله شبیری زنجانی: فروبردن بخارآب روزه را باطل نمیکند، مگر اینکه بخارآب بهگونهای باشد که در دهان جمع شود و فرورود بطوری که عرفاً به آن نوشیدن آب گفته شود درصورتیکه احتمال میداده است که به حلق خواهد رسید احتیاط واجب این است که روزه را بگیرد و بعداً قضا کند.
آیه الله نوری: احتیاط واجب است که از بخار غلیظ اجتناب کند. ولی اگر بخار به حدی باشد که در دهان تبدیل به آب شود روزهاش را باطل میکند.
🔸سیگار کشیدن
همه مراجع: بنا بر احتیاط واجب روزه را باطل میکند.
🔸اسپری تنفسی (آسم)
آیه الله خامنهای: اشکال ندارد.
آیه الله سیستانی: چنانچه رطوبتی وارد مجرای غذا نشود مانعی ندارد.
آیه الله شبیری: اگر چیزی را بهصورت مایع فرو ندهد، اشکال ندارد.
آیه الله مکارم: اگر بهصورت گاز رقیق وارد بدن میشود، مانعی ندارد و روزهاش صحیح است.
آیه الله صافی گلپایگانی: اگر مضطر به استعمال باشد بهقدر ضرورت اکتفا کند و روزه را بگیرد و اگر دون اسپری نمیتواند قضا کند برای هرروز یک مد طعام هم بدهد.
🔸عطر زدن (استعمال بوی خوش)
همه مراجع تقلید: عطر زدن مانعی ندارد و روزه را باطل نمیکند.
🔸بو کردن گل و گیاه
همه مراجع: بو کردن گل و گیاه روزه را باطل نمیکند، ولی کراهت دارد.
🔸بوهای تندوتیز
همه مراجع: رسیدن بوی تند مواد شوینده و سفیدکننده و ... روزه را باطل نمیکند.
بهطورکلی بوییدن هیچ بویی موجب بطلان روزه نمیشود.
🔸رنگ کردن و حنا گذاشتن موی سر و ریش و ابرو
همه مراجع: رنگ کردن و حنا گذاشتن موی سر و ریش و ابرو روزه را باطل نمیکند.
🔸نسبت دروغ به خدا و پیامبر (ص) و ائمه (ع) بدون توجه به دروغ بودن آن
همه مراجع: اگر روزهدار در ماه رمضان، مطلبی را بدون توجه بهدروغ بودن یا نبودن آن، به خداوند متعال و پیامبر (ص) و ائمه (ع) نسبت دهد و سپس معلوم شود که دروغ بوده است روزهاش صحیح است.
نسبت دروغ به خدا و پیامبر (ص) و ائمه (ع) با یقین به صدق
همه مراجع: اگر روزهدار یقین کند که مطلبی دروغ نیست و آن را به خدا یا پیامبر (ص) و ائمه (ع) نسبت دهد و سپس مشخص شود که دروغ بوده روزهاش صحیح است.
🔸دروغ
همه مراجع: دروغ گفتن در امور روزمره، روزه را باطل نمیکند، ولی موجب نقصان ثواب روزه میشود.
🔸قسم دروغ
همه مراجع: قسم دروغ روزه را باطل نمیکند، ولی موجب نقصان ثواب روزه میشود.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#پرسش
🔸پیامبر ص میفرمایند شیاطین در ماه رمضان در غل و زنجیر هستند، پس چرا باز هم گناه میکنیم؟
#پاسخ
🔹در فرازی از خطبه شعبانیه، از پیامبر اسلام(ص) در فضیلت ماه رمضان آمده است: «وَ الشَّیاطِینَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا یسَلِّطَهَا عَلَیكُمْ» (شیاطین در این ماه در زنجیر هستند، از پروردگارتان بخواهید آنها را بر شما مسلط نسازد). در معنای این روایت چند امر محتمل است:
۱- سبب حبس شدن شیطان، عمل روزهداری است. چراکه گرسنگی ناشی از روزه، راه ورود شیطان را مسدود میکند کما اینکه پیامبر(ص) میفرمایند: شیطان مانند خون در وجود انسان جاری میشود، پس با گرسنگی، مجاری او را تنگ كنید.[۱] درواقع محدود شدن شیطان برای هر کس به میزان اثرگذاری روزه اوست؛ و کسانی که روزه نمیگیرند یا آداب آن را بهخوبی رعایت نمیکنند، شیطان در مقابلشان محدود نیست و به همین جهت تأثیر شیطان را احساس میکنند. پیامبر(ص) میفرماید: ای مردم در این ماه درهای بهشت باز است، از خداوند بخواهید آن را بر شما نبندد و درهای آتش بسته است از پروردگارتان بخواهید آن را بر شما بازنگرداند و شیاطین را بستهاند، از پروردگارتان تقاضا کنید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.[۲] و حتی رفتار ما در قبل از ماه مبارک رمضان نیز میتواند دراینباره مؤثر باشد.[۳]
۲- منظور از دربند شدن شیاطین، دربند شدن همه آنها نیست. کما اینکه در بعضی از روایات تعبیر شیطان با الفاظی نظیر «مَرید»[۴] مقید شده است؛ و سید بن طاووس نیز این احتمال را با وجوه مختلفی ذکر کرده است. ازجمله اینکه شاید هرماه، شیاطین مخصوص به خود داشته باشد و تنها شیاطین مخصوص ماه رمضان دربند میشوند اما سایر شیاطین همچنان مشغول فعالیت خویش هستند. یا اینکه اگرچه شیاطین دربند میشوند، اما ابلیس همچنان آزاد بوده و به فعالیت خویش میپردازد. همچنین احتمال میدهد شیاطینی که درصدد فریفتن مسلمانان هستند دربند میشوند ولی کافران و مشرکین اینگونه نیستند. [۵]
🔹علاوه بر اینکه تنها عامل مؤثر در انجام گناه، شیطان نیست و انسان نباید از تأثیر نفس اماره خود غافل شود و حتی با نبود شیاطین نیز نفْس انسان یا دیگر انساتها میتوانند او را به گناه دعوت کنند.
🔹نتیجه اینکه:
علت دربند شدن شیطان در ماه رمضان به خاطر عظمت و بزرگی این ماه مبارک است و ثانیاً این دربند شدن عمومی نیست و به همان اندازه که انسان از فضایل معنوی این ماه بهره میبرد دست شیطان از او کوتاه است.
📚پینوشتها:
۱. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج۱۶،(ص) ۲۲۰، ح ۱۹۶۵۰.
۲. أمالی الصدوق،(ص) ۹۵، المجلس العشرون.
۳. رجوع کنید به: الإقبال بالأعمال الحسنة فیما یعمل مرة فی السنة، ج ۱،(ص) ۷۳.
۴. وسائل الشیعة، ج۱۰،(ص) ۳۰۴، ح ۱۳۴۷۷.
۵. رجوع کنید به: الإقبال بالأعمال الحسنة فیما یعمل مرة فی السنة، ج ۱،(ص) ۷۳.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#پرسش
🔸چرا خداوند ماه رمضان را مبارک خوانده است؟
#پاسخ
🔹واژه «بركت» به فزونی و رشد(۱) همراه با ثبات و دوام معنا شده است.
🔹روزها و زمانها به خودی خود نه دارای برکت هستند و نه خالی از آن می باشند. مبارک بودن برخی از ایام مانند ماه رمضان به دلیل خیرات و عنایات و نعماتی است که از جانب خدای متعال به مؤمنین می رسد که در نتیجه نوع رفتاری است که مؤمنین از خود بروز می دهند.
🔹ماه مبارک رمضان به دلیل خصوصیات منحصر به فردی که به لحاظ تقویت ایمان و تقوای مومنین دارد و زمینههای تقوا و پرهیزگاری در آن نسبت به دیگر ایام بیشتر است به عنوان ماه مبارک خوانده شده است چرا که در این ایام بندگان خدا به خاطر رفتار پرهیزگارانه خود مشمول عنایات و برکات الهی میشوند.
🔹در حقیقت ماه مبارک رمضان مجمعی است برای برکات و خیراتی که یک انسان مومن میتواند از جانب خدای متعال دریافت کند.
🔹اگر به روایاتی که از پیامبر اکرم(ص) در فضیلت این ماه مبارک وارد شده است توجه کنیم ابعاد این سخن بیشتر روشن می شود:
🔹ماه رمضان، ماهی است كه خداوند، روزه آن را بر شما واجب ساخت. پس هر كس آن را از روی ایمان و به امید پاداش الهی روزه بدارد، از گناهانش بیرون میآید، همچون روزی كه مادرش او را زاده است.(۲)
🔹خداوند را در هر روز جمعه، ششصد هزار آزادشده از آتش است كه همه آنان شایسته آناند؛ و (خداوند را) در هر ساعت از شب یا روز ماه رمضان، هزار آزادشده از آتش است كه همه آنان شایسته آناند؛ و او را در روز فطر، به اندازه آزادشدگان در این ماه و جمعه است.(۳)
🔹ماهی است كه آغاز آن رحمت، میانه آن آمرزش و پایان آن اجابت [دعا] و آزادی از آتش است.(۵)
🔹رمضان، شما را فرا رسیده است. ماهی مبارك، شما را فرا رسیده كه خداوند، روزهداری آن را بر شما واجب ساخته است. در این ماه، درهای بهشت، گشوده و درهای جهنّم، بسته میشوند و شیاطین به بند كشیده میشوند. در آن، شبی است كه بهتر از هزار ماه است. هر كس از خیر آن محروم شود، به یقین، محروم مانده است.(۶)فرا رسد، به اندازه همه كسانی كه در این ماه آزاد كرده است، آزاد میكند.(۴) چون اوّلین شب (ماه)رمضان شود، درهای آسمان، گشوده شوند. پس هیچ دری از آنها بسته نمیشود تا آن كه آخرین شب رمضان فرا رسد. هیچ بنده مؤمنی در شبی از آن، نماز نخوانَد، مگر آن كه خداوند برای هر سجده، هزار و پانصد حسنه بنویسد و برایش خانهای از یاقوت سرخ كه شصت هزار در دارد، در بهشت بنا كند كه برای هر دری قصری طلایی و آراسته به یاقوت سرخ است. پس چون اوّلین روز (ماه) رمضان را روزه بگیرد، همه گناهان گذشتهاش تا مثل آن روز، آمرزیده شود. و هر كس به (ماه) رمضان برسد، هر روز، هفتاد هزار فرشته از نمازِ بامداد تا آنگاه كه (خورشید) پوشیده در حجاب شود، برای او آمرزش میطلبند. و برای او در برابر هر سجدهای كه شب یا روز در ماه رمضان به جا آورده است، درختی خواهد بود كه سوار، در (امتداد) سایه آن (باید) پانصد سال راه برود.(۷)
📚پی نوشت:
۱. راغب اصفهانی، مفردات، ذیل واژه برکه.
۲. قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله: شَهرُ رَمَضانَ شَهرٌ فَرَضَ الله عز و جل عَلَیكُم صِیامَهُ؛ فَمَن صامَهُ إیمانا وَاحتِسابا خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ كَیومَ وَلَدَتهُ اُمُّهُ ؛ شیخ طوسی، تهذیب الأحكام، تهران، دارالکتب الاسلامیه،۱۳۹۰ ه.ق، ج ۴، ص ۱۵۲،ح ۴۲۱.
۳. محدث نوری، مستدرك الوسائل، قم، موسسه آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث،۱۴۰۹ ه.ق، ج ۷، ص ۴۸۴، ح ۸۷۱۰.
۴. شیخ کلینی، الكافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه ، ۱۳۸۸ ه.ق ، ج ۴ ، ص ۶۸ ، ح۷.
۵. شیخ کلینی، الكافی،پیشین، ج ۴ ، ص ۶۷، ح ۴.
۶. علامه مجلسی، بحارالأنوار، بیروت، موسسه الوفاء ،۱۴۰۴ ه.ق، ج ۹۶، ص ۳۶۶، ح ۹۶.
۷. الهندی، كنزالعمال، بیروت موسسه الرسالة، ۱۴۰۵ه'.ق، ج ۸، ص ۴۷۰.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸فلسفه احیا گرفتن شب قدر در چه نکته ای است؟ چرا باید شب قدر را احیا گرفت؟
#پاسخ
🔹شب قدر به اين جهت" قدر" ناميده شده كه جميع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعيين مى شود، شاهد اين معنى سوره دخان است كه مى فرمايد؛ ما اين كتاب مبين را در شبى پر بركت نازل كرديم، و ما همواره انذار كننده بوده ايم، در آن شب كه هر امرى بر طبق حكمت خداوند تنظيم و تعيين مىگردد" (دخان ۳ و ۴).
🔹اين بيان هماهنگ با روايات متعددى است كه مى گويد در آن شب، مقدرات يك سال انسانها تعيين مى گردد، و ارزاق و سرآمد عمرها، و امور ديگر، در آن ليله مباركه تفريق و تبيين مى شود.
🔹امام صادق ع فرمود؛ تقدیر در شب نوزدهم ماه رمضان صورت می گیرد و ابرام و تحکیم آن در شب بیست و یکم و امضاء آن در شب بیست و سوم صورت می گیرد.
📚منبع: الکافی،ج۴،ص۱۵۶.
🔹و فرمود؛ حوادث و مرگها و روزى ها و آنچه تا سال آينده خواهد شد ، در شب نوزدهم تقدیر می شود.
📚منبع: الکافی،ج۴،ص۱۵۶.
🔹البته اين امر هيچگونه تضادى با آزادى اراده انسان و مساله اختيار ندارد، چرا كه تقدير الهى به وسيله فرشتگان بر طبق شايستگيها و لياقتهاى افراد، و ميزان ايمان و تقوى و پاكى نيت و اعمال آنها است.
🔹يعنى براى هر كس آن مقدر مى كنند كه لايق آن است، يا به تعبير ديگر زمينه هايش از ناحيه خود او فراهم شده، و اين نه تنها منافاتى با اختيار ندارد و بلكه تاكيدى بر آن است.
📚منبع: تفسیر نمونه،ج۲۷،ص۱۸۹.
🔹فلسفه احیاء شب قدر در این نکته است که چون در شب قدر سرنوشت انسانها براى يك سال، بر طبق لياقتها و شايستگيهاى آنها، تعيين مى شود، بايد آن شب را بيدار بود، و توبه كرد و خودسازى نمود و به درگاه خدا رفت و لياقتى بيشتر و بهتر براى رحمت او پيدا كرد ، به خاطر همین است که عبادت و بندگی در شب قدر ارزشی بالاتر از هزار ماه دارد .
🔹آرى در لحظاتى كه سرنوشت ما تعيين مى شود نبايد انسان در خواب باشد، و از همه چيز غافل و بيخبر كه در اين صورت سرنوشت غم انگيزى خواهد داشت ، قرآن نیز چون يك كتاب سرنوشت ساز است، و خط سعادت و خوشبختى و هدايت انسانها در آن مشخص شده است بايد در شب قدر ، شب تعيين سرنوشتها، نازل گردد، و چه زيبا است رابطه ميان" قرآن" و" شب قدر"؟
📚منبع: همان
لذا در روایات فراوانی بر احیاء شب قدر تاکید شده است .
🔹امام باقر علیه السلام فرمود؛ هر کس شب قدر را احیاء بگیرد ، گناهانش آمرزیده می شود ، اگر چه به اندازه ستاره های آسمان و سنگینی کوهها و پیمانه های دریاها باشد.
📚منبع: وسائل الشیعه،ج۱۰،ص ۳۵۸.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
اولین سین هفت سین سال ۱۴۰۴ سوگواری بر امیر المومنین (ع) است.🖤
سال ۱۴۰۴ را با عشق و ولای علی (ع) آغاز میکنیم.
در این ایام دلهایمان را با اخلاق و معنویت علوی گره بزنیم.
خدایا سال جدید را این بار به نام اسم اعظمت آغاز میکنیم و تو را به این نام والا قسم میدهیم:
(یا عالی بحقّ علی (ع)، عجّل لولیک الفرج).
#نوروز_علوی
#سال_علوی
🎗 @faaezoun 🎗
امشب همه جا را غم گرفته
گرد یتیمی صورت عالم گرفته
🏴فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز مولای متقیان، شهید محراب، امیرمؤمنان حضرت علی (ع)، را به ساحت مقدس امام زمان(عج) و همه محبان اهلبیت علیهم السلام تسلیت عرض می نماییم.
#علیا_ولی_الله
#رمضان_الکریم
#شهادت_امام_علی
#شهید_محراب
🎗 @faaezoun 🎗
#شبهه
#پرسش
🔸آیا کل قرآن در شب قدر نازل شده است؟ چون طبق برخی روایات قرآن به تدریج نازل میشد. آیا در این شب نازل شدن قرآن شروع شده یا کل قرآن نازل شده؟
#پاسخ
🔹طبق نظر مشهور اندیشمندان قرآنی، قرآن کریم دو نزول دارد: یکی نزول یکپارچه و دفعی است؛ در این نزول، کل قرآن یکجا در شب قدر بر قلب مبارک پیامبر (ص) نازل شده است. در این نزول، حقیقت مفاهیم و تعالیم قرآن نازل شده است یعنی قرآن خواندنی نبوده و هنوز در قالب الفاظ و کلمات و به زبان عربی در نیامده و به صورت آیه و سوره، تفکیک نشده بوده است.
🔹دیگری نزول تدریجی و در طول ۲۳ سال است؛ در این نزول، قرآن، خواندنی شده و تفصیل و تفکیک داده شده و در قالب الفاظ و کلمات درآمده و به زبان عربی در آمده و در مناسبتها و نیازهای هدایتی مردم، به تدریج، نازل شده است.
🔹نکته: قرآن کریم در مواقعی که ناظر به نزول دفعی قرآن در شب قدر است، با تعبیر «انزال»، آن را بیان فرموده(۱)؛ و این حاکی از این است که مجموع قرآن و یا برخی از آن، به صورت یکپارچه و دفعی نازل شده است.
🔹لازم به ذکر است بنابر نظر مشهور عالمان شیعی، آغاز نزول قرآن از ۲۷ ماه رجب هم زمان با آغاز بعثت پیامبر اکرم (ص) است.(۲)
🔹بنابراین: قرآن کریم هم نزول دفعی دارد و هم نزول تدریجی. نزول دفعی قرآن در شب قدر، نزول تدریجی قرآن در طی ۲۳ سال رسالت پیامبر، و آغاز نزول در ۲۷ ماه رجب بوده است.
📚پی نوشتها:
۱. بقره: ۲/ ۱۸۵؛ دخان: ۴۴/ ۱-۳؛ قدر: ۹۷/ ۱.
۲. ر.ک: طباطبایی، ترجمه تفسیر المیزان، جامعه مدرسین، ج۲، ص۱۸ – ۲۵.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸فلسفه خواندن نماز به زبان عربی چیست ؟
#پاسخ
🔹«نماز» یکی از فروعات دین و از اعمال عبادی است که بهصورت واجب، در پنج وقت، در طول روز، بهجا آورده شده و در متون دینی ما از آن با عنوان «شرط قبولی سایر اعمال»(۱) و «ستون دین»(۲) یاد شده است. قرآن کریم، اهتمام و توجه ویژهای به این عمل عبادی داشته و در جایجای آن، دستورات و نکاتی در این خصوص بیان فرموده است. با این مقدمه به سراغ سؤال یاد شده رفته و پاسخ آن را در قالب چند نکته تقدیم میکنیم.
🔹نکته اول:
انسان میتواند با هر زبانی که خواست، در غیر نماز باخدا سخن گفته و با او راز و نیاز کند. دردها و نیازهای خود را با او در میان بگذارد و دعا بخواند. حتی در قنوت نماز که قسمت خواستن حاجتها است، به فتوای اکثر مراجع، انسان میتواند به فارسی یا هر زبان دیگر با او سخن گوید. پس منعی برای ارتباط باخدا بهوسیله زبان مادری نیست؛ ولی نماز به جهت برخی ویژگیهای معیارگونه و نمادگونه میبایست با آدابی خاص اقامه شود.
🔹نکته دوم:
نماز یک شعار و یک معیار برای مسلمانان است و اقامه نماز به هر زبانی، ممکن است اصل آن را در طول زمان دچار دگرگونی و تحریف کند؛ مانند اینکه سرود ملّی برای یک کشور، یک معیار و یک شعار است و همه مردم ایران به هر زبان و گویشی که هستند میبایست سرود ملی را به زبان فارسی بخوانند و الا از شعار بودن ساقط میشود. درنتیجه ازآنجا که نماز معیار و یکی از اساسیترین عبادات در دین اسلام است، لذا باید بدون کموکاست و به همان صورتی که خداوند دستور داده اقامه شود.
🔹نکته سوم:
اسلام یک دین جهانی است و میخواهد همه مسلمانان را به وحدت و اتحاد دعوت کند، وحدت در عبادت، آنهم با آدابی یکسان و بهسوی قبلهای واحد، یکی از عوامل مهم در اتحاد مسلمانان است. ولی اگر هر کس به هر زبانی و با هر آدابی که خود میخواهد نماز بخواند، این وحدت از بین خواهد رفت.
🔹نکته چهارم:
ازنظر زبان شناسان، زبان عربی از کاملترین زبانهای دنیاست که بهخوبی میتواند مفاهیم و مطالب گسترده و عمیق را در قالبهای زیبا و کوتاه بیان کند.(۳) درحالیکه باقی زبانها به این قدرت نیستند. بهعنوان مثال کلمهای که معادلِ عبارت «الرحمن» و «الرحیم» باشد، در فارسی وجود ندارد و «بخشنده و مهربان» معادل کاملی برای آن نیست.
🔹نکته پنجم:
عبادت، خضوع و خشوع در برابر خدا است و هدف از آن، رساندن انسان از خود محوری به خدامحوری است و ازاینرو باید خدا را بهگونهای پرستید که او دستور داده است. ازاینرو، تأثیر دادن میل و اراده شخصی انسان در نماز، باروح اطاعت و عبادت منافات دارد.
📚پینوشتها:
۱. شیخ صدوق، أمالی الصدوق، بیروت، نشر اعلمی، ۱۴۰۰ ق، چ ۵، ص۴۶۱.
۲. محمدی ریشهری، محمد، الصلاه فی الکتاب و السنه، ترجمه عبدالهادی مسعودی، قم، دارالحدیث، چ ۱، ۱۳۷۷ ش، ج۵، ص۳۷۰.
۳. طباطبایی، سید محمدحسین، تفسیر المیزان، ترجمه محمدباقر موسوی همدانی، قم، دفتر انتشارات اسلامی جامعۀ مدرسین حوزه علمیه قم، چ ۵، ۱۳۷۴ ش، ج۴، ص۱۶۰؛ مکارم شیرازی ناصر، تفسیر نمونه، تهران، دارالکتب الإسلامیه، چ ۱، ۱۳۷۴ ش، ج۹، ص۳۰۰ و ج۱۳، ص۳۱۱.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#پرسش
🔸اگر به خاطر کمک به پدر و مادر سختی بکشیم ثوابی دارد؟
#پاسخ
🔹کسب رضایت والدین و خدمت به آنها در برخی از روایات هم ردیف رضایت خداوند قرار گرفته است و از سوی دیگر محبت به آنها بهشت را برای احسان کنندگان به والدین رقم میزند. در روایت جالبی از پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) نتیجه خدمت به پدر و مادر به گونهای دیگر بیان شده است. ایشان میفرمایند:«چقدر خوار و پست است کسی که پدر و مادرش، یکی یا هر دو نزد او به پیری برسند و او بهشتی نشود»(۱)
🔹این روایات نشان از ثواب پر شمار و جزای خیر نیکی به والدین دارد، که اگر این خدمت همراه با سختی و تکلف باشد ثوابش بیشتر خواهدبود.
🔹در تاریخ آمده است روزی حضرت موسی (علیهالسلام) در ضمن مناجات به پروردگار خود عرض کرد: خدایا میخواهم همنشینی که در بهشت دارم ببینم چگونه شخصی است. جبرئیل بر او نازل شد و عرض کرد یا موسی فلان قصاب در محله فلانی همنشین تو خواهد بود. حضرت موسی به درب دکان قصاب آمده، دید جوانی شبیه شبگردان مشغول فروختن گوشت است. شامگاه که شد جوان مقداری گوشت برداشت و به سوی منزل روان گردید. حضرت موسی از پی او تا درب منزلش آمد و به او گفت مهمان نمیخواهی؟ جوان گفت خوش آمدید. او را به درون برد. حضرت موسی دید جوان غذائی تهیه نمود، آنگاه زنبیلی از سقف به زیر آورد و پیرزنی فرتوت و کهنسال را از درون زنبیل خارج کرد. او را شستشو داده غذایش را با دست خویش به او خورانید. موقعی که خواست زنبیل را به جای اول بیاویزد زبان پیرزن به کلماتی که مفهوم نمیشد حرکت نمود. بعد از آن جوان برای حضرت موسی غذا آورد و خوردند. حضرت پرسید حکایت تو با این پیرزن چگونه است؟ عرض کرد این پیرزن مادر من است چون مرا بضاعتی نیست که جهت او کنیزی بخرم ناچار خودم کمر به خدمت او بستهام. حضرت موسی پرسید آن کلماتی که به زبان جاری کرد چه بود؟ جوان گفت هر وقت او را شستشو میدهم و غذا به او میخورانم میگوید: خداوند ترا ببخشد و همنشین حضرت موسی در بهشت باشی به همان درجه جایگاه. موسی (علیهالسلام) فرمود: ای جوان بشارت میدهم به تو که خداوند دعای او را دربارهات مستجاب گردانیده، جبرئیل به من خبر داد که در بهشت تو همنشین من هستی.(۲)
📚پی نوشتها:
۱.ابوالقاسم پاینده، نهج الفصاحة، حدیث ۱۶۶۶.
۲.جعفر میر عظیمی، حقوق والدین، قم، کتابخانه حضرت ابوالفضل(ع)، ۱۳۶۹، ص۲۲۶.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
باسلام و عرض قبولی طاعات و عبادات🌷
فرارسیدن عید سعید فطر، تجلیگاه رحمت الهی و جشن عبودیت را به همه شما همراهان بزرگوار و خانواده محترم، تبریک عرض می کنیم.🌹
تقبل الله منا و منکم صالح الأعمال🤲🏻
از طرف: تیم تحریریه کانال فائزون✨
🎗 @faaezoun 🎗