#شبهه
#پرسش
🔸آیا پیامبر اکرم (ص) ترک اولی داشتند و به خاطر «ان شاء الله» نگفتن ایشان وحی قطع شد؟
#پاسخ
🔹پیامبر خاتم (ص) دارای عصمت کامل و مطلقه است و منزه از ترک اولی و انجام کار مکروه است. روایاتی که بیان میکند به خاطر «ان شاء الله» نگفتن حضرت وحی قطع شد، از نظر سندی ضعیف هستند و نمی توان بر آنها اعتماد نمود.(۱)
🔹آیۀ شریفۀ: «وَ لا تَقُولَنَّ لِشَیءٍ إِنِّی فاعِلٌ ذلِکَ غَداً إِلاَّ أَنْ یشاءَ اللَّه؛ هرگز درباره چیزی مگو که: من فردا آن را انجام می دهم، مگر اینکه [بگویی: اگر] خدا بخواهد.»(۲) دلیل بر ترک اولی در نگفتن «ان شاء الله» از سوی پیامبر نیست؛ چون ممکن است این آیه مثل بسیاری از آیات دیگر قرآن بدین معنا باشد که خطاب ظاهر به پیامبر است، ولی مخاطب اصلی امت اوست، مانند آیۀ شریفۀ: «لَئِنْ أَشْرَکْتَ لَیحْبَطَنَّ عَمَلُکَ»(۳) اگر به خدا شرک آوری عملت محو و نابود می گردد. این آیه، پیامبر را خطاب قرار داده ولی منظور امّت آن حضرت است و خداوند هرگز کسی که مشرک شود را به رسالت خویش انتخاب نمی کند.
📚منابع:
۱- کشی،محمد بن عمر،اختیار معرفة الرجال،ص۲۴۶.
۲- کهف(۱۸)، ۲۳.
۳- زمر(۳۹)، ۶۵.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
ببخشید گفته شده اون هایی که چشم از نامحرم می پوشانند اون دنیا همسران حوری دارند. اون دنیا زن و شوهرا باهم نیستن؟ مثلا من ببینم شوهرم با حوری هست خب خیلی ناراحت میشم. چه طوریه اون دنیا. اصلا مهم نیست این چیزا برامون؟ یا می فهمیم ولی اذیت نمی شیم؟ یا ناراحت می شیم؟
#پاسخ
🔹پیوند زناشویی که از طریق ازدواج بین یک مرد و زن پدید میآید، تنها مربوط به عالم دنیا است و زنانی که در دنیا همسری داشتهاند ملزم نیستند که در آخرت هم با همان شخص زندگی کنند. چون عقد زناشویی که بین آن دو خوانده شده، مربوط به زندگی دنیایی آنهاست و در آخرت هر کسی مهمان عمل خود است و اختیار خود را دارند. لکن در برخی روایات اشاره شده که در آخرت خداوند زنان مؤمنه را به صورت حورالعین درمیآورد و با همسران صالح خود در بهشت نیز زندگی میکنند؛ اما اینگونه روایات به مفهوم آن نخواهد بود که زنان مجبور باشند که در آخرت نیز با همسران دنیایی خود زندگی کنند؛ اما اگر خود بخواهند میتوانند.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸سلام. اگر زندگی تو اون دنیا بهتراز زندگی دنیوی الانه اگه حال ادما تو اون دنیا خیلی بهتره چرا یکی که میمیره براش ناراحتن وگریه میکنن درسته دلتنگشون میشن گریه میکنن یا مثلا کسی که بیمار میشه ودکتر جوابش میکنه چرا ناراحت میشه مگه مرگ بده مگه اون دنیا بده که یکی که میمیره اینقد واسش ناراحتن یا اینکه چرا اینقدرواسه زنده موندن تلاش میکنن؟
#پاسخ
🔹سلام. اول اینکه زندگی الزاما برای همه در آن دنیا بهتر نیست. بستگی به اعمال انسان دارد، دوم اینکه بالاخره انسان عزیزی را از دست داده و حزن و اندوه طبیعی است. بله حتی پیامبر و ائمه علیهم السلام هم در غم از دست دادن عزیزانشان گریه می کردند و اندوهناک بودند. وقتی پسر پیامبر صلی الله علیه و آله از دنیا رفتند، فرمود:چشم میگرید و دل اندوهگین است و آنچه موجب خشم خداوند است، نمیگوییم و ای ابراهیم! به خدا سوگند ما در فراق تو اندوهناکیم. سوم انسان جاودانگی را دوست دارد، به همین دلیل برای زنده ماندن بیشتر تلاش می کند. در حالی که اصل جاودانگی در آن دنیاست و نه این دنیا.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸آیا خدا از ظالمان انتقام می گیره؟
#پاسخ
🔹از انتقامهای خداوند که در آیات قرآن به آن اشاره شده، «انتقام از ظالمان» است.
انتقام گرفتن از ستمگران و متجاوزان، حقّ مشروع و مسلّم ستمدیدگان: «إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ • أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ؛حج:۲۲
🔹خداوند از كسانى كه ايمان آوردهاند دفاع مىكند؛ خداوند هيچ خيانتكار ناسپاسى را دوست ندارد. به كسانى كه جنگ بر آنان تحميل گرديده، اجازه جهاد داده شده است؛ چرا كه مورد ستم قرار گرفتهاند؛ و به يقين خدا بر يارى آنها تواناست.»
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
🔸دوازده نکته کوتاه و گویا درباره حضرت علی(ع)
🔹1. حضرت علی ع در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکرد مگر این که پیروز برگشت.
🔹2. رسول خدا ص می گفت: «عَلی اَشْجَعُ النّاسِ قَلْبا / علی، شجاع ترین و قویدل ترینِ مردم است.»
🔹3. حضرت علی ع حریف را فقط با یک بار زدن می کشت و در حدیث است که: «کانت ضرباتة وترا / ضربت شمشیر او همیشه تک ضرب بود.»
🔹4. پیامبر اسلام می گفت: «علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ / علی، شمشیر خدا است که بر روی دشمنان خدا کشیده می شود.»
🔹5. امام علی ع بیشتر پیاده می جنگید و اگر هم سوار اسبی می شد، چندان برایش مهم نبود. به حضرتش گفته شد که چرا سوار اسب نمی شود؟ پاسخ داد: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد و یا برای این است که کسی بخواهد خود بگریزد و من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم و نه کسی هستم که اگر کسی گریخت تعقیبش کنم. پس اسب را برای چه می خواهم؟
🔹6. حضرت زرهش تنها سینه اش را می پوشاند و هرگز پشت نداشت. از او پرسیدند که چرا زرهش پشت ندارد؛ آیا نمی ترسد که کسی از پشت به او ضربتی بزند؟ در پاسخ گفت: من هرگز به دشمن پشت نمی کنم و از میدان نمی گریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد.
🔹7. شجاعت و استواری حضرت علی علیه السلام در جنگ ها چنان بود که هرگاه مشرکان و کافران او را در جنگ می دیدند به همدیگر وصیت می کردند مثل این که مرگ را با چشم خود دیده باشند.
🔹8. هرگاه که دو صف برای جنگ مقابل هم صف می کشیدند، مردم به یکدیگر می گفتند: ملک الموت در همان صفی باید باشد که علی با آن صف است و صف مقابل خواهی نخواهی باید خود را برای مرگ آماده کنند.
🔹9. روزی یکی از سرداران سپاهش به او گفت که اگر اسب ها آشفتند و ما از همدیگر دور شدیم، تو را کجا بیابیم؟ در پاسخ فرمود: در همان جایی که از من دور شده اید. حاکی از این که در همین جایی که هستم خواهم بود.
🔹10. وقتی که در جنگ جمل پرچم را به پسرش محمّد حنفیه داد، به او چنین گفت: «کوه ها هم از هم بپاشند، تو از خود مپاش؛ دندان هایت را به هم بفشار؛ کاسه سرت را به خدا بسپار؛ پاهایت را چون میخ به زمین بکوب؛ به انتهای سپاهیان دشمن چشم بدوز؛ و از تنگ نظری و دون همّتی چشم بپوش؛ و بدان که پیروزی بی گمان پیش خداوندِ سبحان است.»
🔹11. حضرت علی ع از نان دنیا به نان جو بسنده کرده بود و از نان گندم نمی خورد تا آنجا که مردم از تعجّب می پرسیدند: پسر ابوطالب با این غذا و خوراک اندک چگونه در کشتن هم آوردان و پهلوانان ناتوان نمی شود؟!
مولا علی ع در پاسخ گفت:
بدانید آن درختی را که در بیابان خشک می روید، شاخه اش سخت تر باشد. ولی سبزه ها و گیاهان خوش نما را پوست نازک تر باشد. آری خارها و بوته های صحرایی را آتشی افروخته تر باشد و خاموشی آنها دیرتر رخ دهد، ولی گیاهی که در ناز و نعمت روییده باشد، چون بیدی به هر بادی بلرزد.
🔹12. از سخنان آن حضرت است که می گفت:
«وَ اللّه لَو تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلی قِتالی لَمّا وَلَّیتُ عَنها... / به خدا سوگند اگر همه عرب ها پشت به پشت هم دهند و به جنگ با من بشتابند، هرگز از آنان روی برنتابم و اگر فرصتی دست دهد، به پیکار همه بشناسیم.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
✨ولادت مولود کعبه، امیرمؤمنان حضرت علی (ع) و روز پدران تبریک و تهنیت باد💐
✨عید مبعث است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مصطفی حلاوت دارد
با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد🌹
🌸 ماه شعبان از اول تا آخرش عید است.
🌷حلول ماه شعبان، ماه شادی اهل بیت ع بر همه شما مبارک باد.
#شبهه
#پرسش
🔸آیا سنیها همون وهابیت هستند؟
#پاسخ
🔹اهل سنت از نظر فقهی به چهار شاخه اصلی حَنَفی، حَنبَلی، شافعی و مالکی تقسیم میشوند و هر کدام از این فرقههای چهارگانه برای خود عقاید مختلفی برگزیدهاند و در کل اهل سنت از نظر عقیدتی هم به چند فرقه تبدیل شدهاند: ۱- اشعری ۲- معتزلی ۳- ماتریدی ۴- اهل حدیث. این فرقهها هم منشعب به گرایشهای متعددی گشته است که یکی از گرایش ها، حنبلیهای اهل حدیث سلفیها هستند و یکی از فرقههای آنها وهابیت است که توسط محمد بن عبد الوهاب در ۱۷۴۴ میلادی در نجد تأسیس شد و با قبول حکومت سعود این مکتب انحرافی به عنوان مذهب رسمی عربستان برگزیده شد و از آن زمان تا کنون توسط این حکومت حمایت شده و به تبلیغ و تخریب میپردازد.
با این حال بسیاری از علمای اهل سنت نیز وهابیت را فرقهای جدا از خود قلمداد کرده و از نزدیکی به آن خود را مبرا کردهاند.
🔹علما اهل سنت تا جایی پیش رفتند که بارها ابن تیمیه را به محاکمه کشاندند و در سال ۷۰۵ ه قاضیان اهل سنت شهر دمشق انحراف فکری و عقیدتی او را در پیش حاکم به اثبات رسانده و حاکم او را به مصر تبعید میکند و در آن جا نیز به خاطر عقاید انحرافیاش به وسیله قاضی مالکی به زندان محکوم گردید و چندین بار با قضاوت و حکم قاضیان اهل سنت به زندان رفته و بالاخره در سال ۷۲۸ق در زندان میمیرد.(۱)
🔹این برخورد و موضع گیری علما اهل سنت در زمان محمد بن عبد الوهاب و بعد از آن نیز ادامه داشته است. اول از همه پدرش عبد الوهاب که یکی از علما صالح حنبلی مذهب به شمار میآمد عقاید او را مردود شمرده و او را از ابراز عقاید انحرافی باز میداشت و مردم را به دوری از او سفارش مینمود.(۲) و نیز برادرش سلیمان بن عبدالوهاب با عقاید او شدیداً مخالفت نموده و دو کتاب به نامهای «الصواعق الالهیه فی الرد علی الوهابیه» و «فصل الخطاب فی الرّد علی محمد بن عبد الوهاب» نوشته است.
🔹با این وجود روشن است که وقتی خود علمای اهل سنت و بالاخص مذهب حنبلی خودشان را از رهبران این فرقه این طور دور میکنند بدین معنی است که حتی اهل سنت نیز این فرقه ضاله را قبول نداشته و آن را رد کردهاند. در نتیجه فرقه وهابی را حتی اهل سنت نیز قبول ندارد و وهابیت یک نحله انحرافی برای تفرقه بین مسلمانان میباشد.
📚منابع:
۱.فقیهی، علی اصغر، وهابیان، قم، اسماعیلیان، دوم ۱۳۶۴ش، ص۱۹ و ۲۰.
۲. عاملی، سید محسن امین، کشف الارتیاب،دار الکتاب الاسلامی، بیتا، ص۷.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#پرسش
🔸چه دلایلی بر اثبات وجود صاحب الزمان امام مهدی (عج) وجود داره؟
#پاسخ
🔹مهدويت و منجی گرایی اعتقاد امت اسلامی و چشمه اميد به آينده در دل ستمديدگان و ملتهای محروم است. دلایل عقلی مشهور، آيات قرآنی متعدد و بیش از هزار و نود روايت امامان معصوم عليهم السلام و حضرت مهدی عجل الله فرجه را معرفی نموده اند. امر امامت، صفات و نشانه های شخص امام، معرفی اوضاع و شرایط قبل ظهور و دوره غیبت با صراحت بيان شده و در ۳۱۰ روایت به صراحت لقب مبارک امام مهدی عجّلاللهفرجهالشریف را اعلام نموده اند. از اَصبَغِ بنِ نَباتِه نقل است حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام فرموده اند: آگاه باشيد حضرت قائم عجل الله فرجه به طوری غائب می شود كه شخص نادان خواهد گفت خدا به آل محمد عليهم السلام احتياجی ندارد. امام حسن عسکری علیه السلام نیز دينداری در زمان غيبت را بسان نگه داشتن آهن تفتیده در کف دست بسیار سخت و ناممکن توصیف نموده اند.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸سلام. آیا ذکر صلوات از همه ذکر ها بالاتره ؟
#پاسخ
🔹اولین، مهمترین و بالاترین "ذکر خدا" به عقل، قلب، عمل و زبان، همان ذکر شریف "لا إله الاّ الله" میباشد که اولین شرط ورود به جرگۀ موحدان، مؤمنان و مسلمانان میباشد.
🔹پیامبر ص فرمود: خداوند عزّ و جل به موسی بن عمران فرمود: ای موسی! اگر آسمانها و تمام ساکنینش و مجموع زمینهای هفت گانه را در پیشگاه من به یک طرف ترازو و «لا اله الا اللّه» را در طرف دیگر بگذارند، به راستی که کفّه «لا اله الا اللّه» بر آن کفه ترجیح خواهد داشت .
🔹تَهْلیل، گفتن لا اله الاّ اللّه، مهمترین شعار توحیدی اسلام اشت. این ذکر، از جمله ذکرهای مؤمنان است و در روایات به عنوان برترین سخنان، دژ محکم الهی و از ارکان ایمان شمرده شده است. حدیث سلسلة الذهب از امام رضا(ع) نشاندهنده اهمیت این ذکر نزد خداوند است.
🔹از طرفی امام رضا ع می فرماید: صلوات فرستادن بر محمد و خاندان محمد در نزد خداوند متعال هم سنگ گفتن «سبحانالله» و گفتن «لا اله الا الله» و گفتن «اللهاکبر» است.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.
#شبهه
#پرسش
🔸یعنی چه ولایت ولی فقیه همان ولایت رسول الله است؟
#پاسخ
🔹اگر فرد لایقی که دارای این دو خصلت (علم به قانون(قرآن)و عدالت) باشد به پا خواست و تشکیل حکومت داد همان ولایتی را که حضرت رسول اکرم ص در امر اداره جامعه داشت دارا می باشد، بر همه مردم لازم است از او اطاعت کنند.
🔹این توهم که اختیارات حکومتی رسول اکرم ص بیشتر از امیر المومنین ع بود، یا اختیارات حکومتی حضرت امیر المومنین علیه السلام بیش از فقیه است باطل و غلط است. البته فضایل حضرت رسول اکرم ص بیش از همه عالم است و بعد از ایشان فضایل امیر المومنین ع از همه بیشتر است لکن فضایل معنوی اختیارات حکومتی را افزایش نمیدهد همان اختیارات و ولایتی که حضرت رسول و دیگر ائمه اطهار ع در تدارک و بسیج سپاه، تعین ولات و استانداران، گرفتن مالیات و صرف آن در مصالح مسلمانان داشتند، خداوند همان اختیارات را برای ولی حکومت فعلی قرار داده است، منتها شخص معینی نیست، عنوانِ عالم عادل است.
🔹وقتی میگوییم ولایتی را که رسول اکرم و اهل بیت علیهم السلام داشتند بعد از غیبت، فقیه عادل دارد، برای هیچ کس این توهم نباید پیدا شود که مقام فقها همان مقام ائمه و رسول اکرم علیهم است. زیرا اینجا صحبت مقام نیست، بلکه صحبت وظیفه است.
ولایت یعنی حکومت و اداره کشور و اجرای قوانین شرع مقدس، یک وظیفه سنگین و مهم است نه اینکه برای کسی شان و مقام غیر عادی به وجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد.
🔹ولایت فقیه از امور اعتباری عقلایی است و واقعیتی جز جعل ندارد؛ مانند جعل قرار دادن و تعیین قیم برای صغار. قيم ملت باقيم صغار از لحاظ وظیفه و موقعیت هیچ فرقی ندارد. مثل این است که امام (ع) کسی را برای حضانت، حکومت، یا منصبی از مناصب، تعیین کند. در این موارد معقول نیست که رسول اکرم (ص) و امام با فقیه فرق داشته باشد.
🔹مثلا یکی از اموری که فقیه متصدی ولایت آن است اجرای «حدود» (یعنی قانون جزای اسلام) است.
🔹آیا در اجرای حدود بين رسول اکرم (ص) و امام و فقيه امتیازی است؟ یا چون رتبه فقیه پایین تر است باید کمتر بزند؟ حدزانی که صد تازیانه است اگر رسول اکرم (ص) جاری کند، ۱۵۰ تازیانه می زند، و حضرت امیرالمؤمنین (ع) صد تازیانه، و فقيه پنجاه تازیانه؟ یا اینکه حاکم متصدی قوۀ اجراییه است و باید حد خدا را جاری کند؛ چه رسول الله (ص) باشد، و چه حضرت امیرالمؤمنین (ع)، یا نماینده و قاضی آن حضرت در بصره و کوفه، یا فقیه عصر.
🔹نکته فرق امور اعتباری عقلایی و شرعی: امور اعتباری در برابر امور تکوینی، اموری را گویند که به فرض و جعل و قرارداد ایجاد می شود و آن را به واضع وجاعل آن نسبت دهند. چنانچه اگر واضع آن شارع باشد، آن را «اعتبار شرعی نامند. و اگر واضع آن مردم باشند که برای اداره امور زندگی خود وضع و جعل کنند، آن را «اعتبار عقلایی گویند. ، حضانت، اداره و نگهداری کودك يا مجنون را گویند. حضانت طفل در درجه اول بر عهده مادر و پدر است. و اگر این در حیات نداشته باشند. یا فاقد صلاحیت باشند، امام و حاکم اسلامی کسی را برای این کار بر می گزیند.
🔹نکته:
از ضروریات مذهب ماست که کسی به مقامات معنوی ائمه اطهار (ع ) نمی رسد حتی ملک مقرب و نبی مرسل تا چه رسد.
🔹حضرت محمد ص می فرماید: إنَّ لَنا مَعَ اللَّهِ حالات لا يَسَعُهُ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لا نَبِيٌّ مُرْسَلٌ.
📍پایان
👈سلامتی و خشنودی قلب نازنین امام زمان عج و تعجیل در امر فرجش (صلوات)
🎗 @faaezoun 🎗
👈انتشار مطالب کانال (صدقه جاریه) می باشد.