مراقبات رمضانیّه - استاد مؤیدی .mp3
8.19M
«مراقبات رمضانیّه»
حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی
~ ۱۷ دقیقه ۸ مگابایت
🆔 @faezoon110
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 620
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_پنجم
#مهاجمان_و_دشمنان
🔸 اقسام دشمن
1. دشمن مكتب (دینی)
تقیه در برابر دشمن: شایسته است موٴمن در حاكمیت دشمنان، برای حفظ جان و ناموس خود تقیه كند، مگر آنكه اساس دین در خطر باشد و تقیه كردن موجب نابودی دین خدا شود كه در این حال می تواند از مال و جان خود دست بردارد. خدا در قرآن فرمود: موٴمنان نباید به جای موٴمنان، كافران را دوست و سرپرست خود برگزینند و هركس چنین كند هیچ رابطه ای با خدا ندارد، مگر اینكه از آنان پروا كنید.[1]
[1]. ﴿لایتَّخِذِ المُؤمِنونَ الكـٰفِرینَ اَولِیاءَ مِن دونِ المُؤمِنِینَ و مَن یفعَل ذٰلِكَ فَلَیسَ مِنَ اللهِ فى شىءٍ اِلاّ اَن تَتَّقوا مِنهُم تُقـٰةً﴾ (سورهٴ آل عمران، آیهٴ 28).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 334
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @faezoon110
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دستور انضباطی؛ آیه به طور غیرمستقیم از مومنان می خواهد که در مواقع لزوم، برای ماندت و یا رفتنشان از پیامبر اجازه بگیرند. در واقع "امر جامع" در آیه هـر كـار مـهـمـى اسـت كه اجتماع مردم در آن لازم است و تعاون و هـمـكـاريـشان ضرورت دارد. هـيـچ جـمـعـيـت و گـروه منسجمی نمى تواند نسبت به این دستور انضباطی بى اعتنا باشد، چرا كه در اين گونه مواقع گاهى حتى غيبت يك فرد گران تمام مى شود و به هدف نهائى آسيب مى رساند، مخصوصا اگر رئيـس جمعيت، فرستاده پروردگار و پيامبر خدا باشد.
🔷 آیه روز:
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذَا كَانُوا مَعَهُ عَلَى أَمْرٍ جَامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَأْذِنُونَكَ أُولَئِكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (نور / آیه 62)
🔶 ترجمه:
مؤمنان واقعي كساني هستند كه ايمان به خدا و رسولش آورده اند و هنگامي كه در كار مهمي با او باشند بدون اجازه او بجائي نميروند، كساني كه از تو اجازه ميگيرند آنها براستي ايمان به خدا و پيامبرش آورده اند، در اين صورت هر گاه از تو براي بعضي از كارهاي مهم خود اجازه بخواهند، هر كس از آنها را ميخواهي (و صلاح ميبيني) اجازه ده، و براي آنها استغفار كن كه خداوند غفور و رحيم است.
📅 چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲
#نظم، #انضباط، #اجازه
🌼#هر_روز_یک_آیه🌼
🆔 @faezoon110
دعای عهد - سید حجت بحرالعلومی.mp3
8.21M
📝 ای بهترین پایان برای جستجوها، العجل!
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @faezoon110
💠 موسم آزادی
🔸 إبن طاووس (رضوان الله تعالی علیه) دارد که در یکی از روزهای #ماه_شعبان وجود مبارک حضرت این خطبه را ایراد کرد که فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُور».
در بخشی از این خطبه فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم». انسانی که ـ خدای ناکرده ـ خلاف کرده است بدهکار حق است، این مطلب اول؛ انسان بدهکار باید گرو بسپارد، این دو؛
🔸 در مسائل مالی اگر کسی مالی بدهکار است، زمین خود، خانه خود، فرش خود را گرو می دهد؛ اما اگر کسی گناه کرده، نمی تواند خانه خود یا زمین خود را نزد خدایی که «مالک السماوات و الأرض» است گرو بگذارد، خود او را گرو می گیرند. اینکه در قرآن فرمود: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾ و در جای دیگر فرمود: ﴿كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهینٌ﴾ که یعنی هر کسی رهن خلاف های خودش است، برای همین است.
یک انسان بدهکار باید گرو بسپارد. اگر بدهکاری مالی باشد در دنیا، به هر حال انسان زمین و خانه و فرش و مانند آن را گرو می سپارد؛ اما اگر بدهکاری عقیده ای، اخلاقی، حقوقی باشد؛ یعنی معصیتی کرده، خود او را گرو می گیرند، لذا او آزاد نیست؛ بعضی از کارها را می کند بعد پشیمان می شود، معلوم می شود که آزاد نبود.
🔸 حُرّیت از بهترین نعمت های الهی است. فرمود ماه مبارک #رمضان_ماه_آزادی است، با توبه، با انابه، با تطهیر، خودتان را آزاد کنید، با استغفار کردن خودتان را آزاد کنید، فکّ رهن کنید، دَین خود را ادا کنید و اگر گناهی دارید، به وسیله اعمال خیر آنها را شستشو کنید.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 درس خارج فقه نکاح جلسه 444
تاریخ: 1398/02/11
https://esra.ir
🆔 @faezoon110
انسان شناسی ۱۹۳ - استاد شجاعی، حجتالاسلام ماندگاری .mp3
11.63M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۱۹۳
👤 استاد #شجاعی
🌱 احساس تنهایی و بیپناهی، احساس نیاز به حمایت و توجه دیگران نشانهی این است که:
⬅️ خدای درون من کمرنگ، ضعیف، کمتوان، و غیرقابل اتکاست!
⚠️ این علامتها، شرح حال یک بیماری است.
🆔 @faezoon110
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 621
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_پنجم
#مهاجمان_و_دشمنان
🔸 اقسام دشمن
1. دشمن مكتب (دینی)
تقیه در برابر دشمن: ... امام صادق (ع) فرمود: فرو بردن خشم از دشمن در حكومت آنان از روی تقیه، برای كسی كه می خواهد دوراندیش باشد دوراندیشی و پرهیز كردن از گرفتاریهای دنیاست و دشمنی كردن با دشمنان در سرزمین آنان و نزاع شدید با ایشان بدون رعایت تقیه، ترك فرمان خداست، پس با مردم به خوبی پیوند برقرار كنید تا نزد آنان برای شما عظمتی باشد و با آنان دشمنی نكنید تا آنان را بر خود مسلّط كنید و خوار شوید.[1]
[1]. (الكافى، ج2، ص109).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 335
مرکز بین المللی نشر اسراء
https://nashresra.ir
🆔 @faezoon110
8.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نور جان
🔸 خدا حفظ کند حضرت آقای حسن زاده (حفظه الله) را! این از اشعار ایشان است:
«ماه رمضان آمد، #نور_دل_و_جان آمد»؛
گفت عزیزم دارد می آید، دوستم دارد می آید! اما بعضی ها وقتی می شنوند که #ماه_مبارک_رمضان دارد می آید، غصه می خورند!
🔸 این دعای اول صحیفه سجادیه را حتماً ببیند که حضرت می گوید آن که شکر نکند، #انسان نیست؛ یعنی فصل اخیر انسان، «ناطقٌ» نیست، «حمیدٌ» است. من می بینم خیلی ها دست پاچه می شوند که #ماه_مبارک_رمضان دارد می آید!
🔸 آقای حسن زاده چقدر آن شعرش بلند است! مثل اینکه انسان برادری داشت که در زمان جنگ چندین سال اسیر بود، حالا به او بشارت دادند که دارد می آید، چقدر خوشحال می شود! وقتی #ماه_مبارک_رمضان می آمد این طور خوشحال می شد، گرچه دو ماه #رجب و #شعبان را هم به ماه مبارک #رمضان وصل می کردند و روزه می گرفتند؛ «ماه رمضان آمد، نور دل و جان آمد».
#حلول_ماه_مبارک_رمضان
#آیت_الله_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 دیدار مسئولین کنگره طب نبوی با حضرت استاد
تاریخ: 1396/08/04
🆔 @faezoon110
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 عمرمان رفت اگر این ماه رمضان توبه نکنیم، کی توبه کنیم؟!...
💬 شهید مرتضی مطهری
🆔 @faezoon110
19.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲
سحر اول؛ ضیافتخانه فیض خداوندی
آیتالله استاد محمدباقر تحریری
🆔 @faezoon110
سحر اول؛ ضیافتخانه فیض خداوندی
آیتالله استاد محمدباقر تحریری
یکم؛
ماه رمضان بهطور خاص در روایات بهعنوان «ماه خدا» معرفی شده است.
دوم؛
بزرگان معرفت، فرمایش حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله را در خطبه پایانی ماه شعبان، بر نزول برکات الهی در دهه نخست، جریان رحمت پوردگار در دهه دوم و وسعت مغفرت خداوندی در دهه پایانی معنا کردهاند.
سوم؛
تعبیر «اِقبال» یا روی آوردن ماه مبارک رمضان که حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله در این خطبه بیان فرمودند، به بزرگی این اتفاق و عظمت این ماه اشاره دارد.
چهارم؛
در دعای ورود به ماه مبارک رمضان که در صحیفه مبارکه آمده است، امام سجاد علیهالسلام با تعبیرات گوناگونی عظمت این حقیقت را بیان فرمودهاند.
پنجم؛
این ماه، ماه پاک شدن و مبرا شدن از آلودگیهای گوناگون است. پس بندگان نباید از ارتباط با خداوند دست بکشند. توجه کردن به نعمتها و لطفهای بیانتهای الهی میتواند پایدارکننده این توجه و شکلدهنده حالت شکرگزاری باشد
ششم؛
شکرگزاری با فرو آوردن سرِ بندگی در پیشگاه پروردگار تحصیل میگردد. بندگی هر یک از ابعاد وجود انسان، منحصر به فرد و ویژه است؛ در حالی که روزهداری، عبادت همه ابعاد وجود است.
هفتم؛
روزه خود دارای جایگاه بزرگی است و این در حالی است که این عبادت در ماه پرعظمت رمضان وجوب یافته است. در عظمت ماه ماه رمضان همین بس که ماه نزول قرآن و برخوردار از شب قدر (هنگامه تقدیر مقدرات انسان) است.
هشتم؛
خداوند بندگان مؤمن خود را برای توجه به ماه مبارک رمضان، خود مورد خطاب مستقیم قرار داده است؛ ﴿یَـٰۤأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا۟ كُتِبَ عَلَیۡكُمُ ٱلصِّیَامُ﴾ (بقره: ۱۸۳).
🆔 @faezoon110