💠 معبود منافقان
🔹 سیدنا الاستاد #علامه_طباطبایی را خدا غریق رحمت کند! المیزان را باید در این گونه از موارد شناخت. درباره منافقین در بعضی از آیات دارد که ﴿لاَ یذْكُرُونَ اللّهَ إِلاّ قَلِیلاً﴾؛ اینها کم به یاد خدا هستند. خب منافق که اصلاً به یاد خدا نیست، چون خدا را قبول ندارد قیامت را قبول ندارد؛ این طور نیست که گاهی به یاد خدا باشد. آن که گاهی به یاد خداست و گاهی غافل است، جزء ﴿وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ﴾ است که در کنار منافقین به آنها اشاره شده؛ بله، آنها که «ضعیف الایمان» هستند این طورند؛ اما منافق اصلاً به یاد خدا نیست، چون ﴿هُمْ لِلْكُفْرِ یوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلایمَانِ﴾.
🔹 وقتی کسی از کافر بدتر است که ﴿إِنَّ الْمُنَافِقِینَ فِی الدَّرْكِ الأسْفَلِ مِنَ النَّارِ﴾، اصلاً خدا را قبول ندارد تا اینکه کم به یاد خدا باشد! در این جا یک روایت هست _ ایشان غالب این روایات را خوب بررسی می کنند و لطایف آن را در بحث روایی ذکر می کنند _ روایت این است که امام (علیه السلام) فرمود منافق فقط در جایی که دنیا مطرح است، قرآن چاپ می کند، سخنرانی می کند و مانند اینها؛ در جایی که دنیا مطرح است و فقط برای دنیا کار می کند. منافق #تظاهر_به_دین می کند نه اینکه برای خدا و قیامت کاری کند، چون اصلاً به اینها معتقد نیست.
1️⃣ اصل اوّل این است که فقط و فقط برای دنیا کار می کند؛ اگر قرآن چاپ می کند، اگر مجلس تشکیل می دهد، اگر تسبیح در دست می گیرد، هر کاری می کند فقط برای دنیاست.
2️⃣ اصل دوم اینکه ﴿مَتَاعُ الدُّنْیا قَلِیلٌ﴾؛ دنیا چیز اندکی است.
3️⃣ اصل سوم اینکه چون فقط برای دنیا کار می کنند و لا غیر، پس ﴿لاَ یذْكُرُونَ اللّهَ إِلاّ قَلِیلاً﴾.
شبهه این است که منافق اصلاً خدا را قبول ندارد تا کم یا زیاد به یاد خدا باشد؛ امام فرمود منافق برای دنیا خدا را یاد می کند و دنیا هم #متاع_قلیل است!
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کلیپ
📚 سوره مبارکه فتح جلسه 5
تاریخ: 1395/03/08
🆔 @faezoon110
علم و دین - رادیو سایهبان.mp3
2.4M
🔰 بهتر نیست دیندار ها روی عقاید قدیمی خودشون تعصب نداشته باشن؟!
#فلسفه_دین
#فلسفه_علم
#معرفت_شناسی
🖌 پادکست شماره ۶۹
🆔 @faezoon110
دعای عهد - سید حجت بحرالعلومی.mp3
8.21M
📝 گر ز آمدنت خبر بیارند
من جان بدهم به مژدگانی...💔
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @faezoon110
💠 موهبت شکر
🔸 گفتند شكر، دو خصیصه دارد: یكی #قید_موجود است؛ یكی #صید_مفقود. كسی که نعمتی دارد، اگر شاكر باشد، این شكر دو كار می كند: یكی اینکه این نعمت موجود را حفظ می كند و دوم اینکه آنچه این فرد ندارد را صید می كند.
اینكه در سوره مباركه «ابراهیم» گذشت: ﴿لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّكُمْ﴾، معنایش همین است؛ یعنی #قید_الموجود و #صید_المفقود! اینكه فرمود من اضافه می كنم یعنی آنچه دارید را حفظ می كنم و آنچه ندارید را هم به شما می دهم؛ این #خصیصه_شكر است.
🔸 كفران نعمت هم در معرض تهدید است! غالباً تهدید الهی به صورت ضمنی و تلویحی است؛ ولی وعده الهی و تحبیب الهی صریح است؛ این مسئله ﴿لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ﴾ از همین قبیل است، نفرمود «لئن كفرتم لاعذبنّكم». غالباً وعده را به صورت صریح و مطابقه و وعید را به صورت ضمنی و تلویحی ذكر می كند. فرمود: ﴿مَن شَكَرَ فَإِنَّمَا یشْكُرُ لِنَفْسِهِ﴾ چون خدای سبحان #غنی_محض است ﴿وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ رَبِّی غَنِی كَرِیمٌ﴾.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه نمل جلسه 13
تاریخ: 1391/02/31
🆔 @faezoon110
انسان شناسی ۲۱۱ - استاد شجاعی، امام خمینی(ره)، حجتالاسلام فرحزاد .mp3
14.52M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۱۱
👤 استاد #شجاعی
🌱 طمأنینه، سکینه، آرامش روح، متانت و حیای درون، دور شدن از هیجانات در شادیها، دور ماندن از غمهای کاذب در فقدانها
به آسانی حاصل نمیشود!
⬅️ مقدماتی دارد، مسیری، آدابی، طی طریقی...
اما بعضی میانبرها هم دارد که آدمی را زودتر و آسانتر به مقصد میرساند.
🆔 @faezoon110
انسان شناسی ۲۱۱ - استاد شجاعی، حجتالاسلام فرحزاد.mp3
14.52M
🔊 #صوتی سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲۱۱
👤 استاد #شجاعی
🌱 طمأنینه، سکینه، آرامش روح، متانت و حیای درون، دور شدن از هیجانات در شادیها، دور ماندن از غمهای کاذب در فقدانها
به آسانی حاصل نمیشود!
⬅️ مقدماتی دارد، مسیری، آدابی، طی طریقی...
اما بعضی میانبرها هم دارد که آدمی را زودتر و آسانتر به مقصد میرساند.
🆔 @faezoon110
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 673
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 راهكار برون رفت از تزاحم اخلاقی
مصادیق شهروندان
2. دانشمندان (اساتید و شاگردان)
ویژگی عالمان مورد احترام در قرآن
زمانشناسی و خودشناسی: ... امیرمؤمنان (ع) همواره می فرمود: ای جوینده علم! عالم، سه نشانه دارد: علم و حلم و سكوت و برای متظاهر به علم سه نشانه: با برتر از خود به ناروا نزاع می كند و به فروتر از خود به چیرگی ستم می كند و حامی ستمگران است. [1]
[1]. كَانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع یقُولُ: یا طَالِبَ الْعِلْمِ! إِنَّ لِلْعَالِمِ ثَلاثَ عَلامَاتٍ: الْعِلْمَ وَ الْحِلْمَ وَ الصَّمْتَ وَ لِلْمُتَكَلِّفِ ثَلاثَ عَلامَاتٍ: ینَازِعُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِیةِ وَ یظْلِمُ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ وَ یظَاهِرُ الظَّلَمَةَ (الكافى، ج1، ص37).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 357
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @faezoon110