📝 معرفی مقاله علمی
مردمحوری در عبارت فرهنگ دینیِ مردمحور، اشاره به جریان بیتاریخی است که آغازی برای آن تعیین نشده است. مردمحوری به وضعیتی اطلاق میشود که دو شاخص دارد: نخست، محوریت امر و موجود مذکر که بر اساس آن، ترجیحات و انتخابات «یک جنس» که موقعیت غالب را بر عهده دارد، تعیینکننده وضعیت و ساختار و فرهنگ جامعه است. شاخص دوم، تعریف و تعین وضعیت جنس غیر مذکر بر اساس انتخابات و ترجیحات جنس مذکر است. بر این اساس، مردان و معیارهای منتخب آنان، تعیینکننده دالهای مرکزی گفتمانی است که «دیگران» را تعریف میکند. به این ترتیب، تقابلی از مرد و غیر مرد ایجاد شده است که افکار اجتماعی و فرهنگی را تعریف میکند، توجیه میکند، مشروعیت میبخشد و شرایط بازتولید آن را فراهم میکند.
برگرفته از مقاله «مسئله زنان در برخورد میان فرهنگ مردمحور دینی و فرهنگ انسانمحور اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🎥 نقد فیلم
سینمای ایران، به ویژه در ژانر درام و خانوادگی، تمایل به تمرکز بر آسیبهای اجتماعی زنان دارد. این رویکرد، اگرچه به مشکلات و چالشهای زنان میپردازد، اما اغلب به ارائه تصویری یکسویه و منفی از وضعیت آنان در جامعه منجر میشود. فقدان آثار سینمایی با رویکردی مثبت و امیدوارانه در مورد مسائل زنان و خانواده، این پرسش را مطرح میکند که آیا سینمای ایران به اندازه کافی به تنوع تجربیات زنان پرداخته است یا خیر؟
✅برخی منتقدان، فیلمسازانی را که به موضوع آسیبهای اجتماعی زنان میپردازند، به سوءاستفاده از این موضوع برای کسب موفقیت در جشنوارههای بینالمللی متهم میکنند. این دیدگاه، نشاندهنده شکاف موجود بین اهداف هنری و تجاری در سینمای ایران و همچنین نگرانی در مورد کلیشهسازی و ارائه تصویری نادرست از زنان ایرانی است.
✅به قلم فاطمه آشناد،دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#عامه_پسند
@familyevent
📚📚📚معرفی کتاب:
🟢عنوان: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داولینگ
🖨انتشارات: روشنگران مطالعات زنان
✅آرزوی نجات داده شدن:
اصطلاح عقده سیندرلا و یا به عبارتی سندرم سیندرلا اشاره به تصوری دارد که اغلب زنان دارند. یعنی این تصور که حتما باید مردی از بیرون بیاید و آن ها را حمایت کند تا به آرزو هاشون برسند. در واقع زنان با این تصور آرزوی نجات داده شدن را در ذهنشان می پرورانند. کولت داولینگ یکی از این زنان بود که باوجود استقلال نسبی که داشت باز هم به مردان اجازه کنترل زندگی اش را می داد. پس از جدایی شروع به نوشتن کتاب عقده سیندرلا کرد و هدفش از نوشتن این کتاب آگاه کردن جامعه و زنان و همچنین آشکار سازی ترس پنهان زنان از استقلال بود. چرا که کولت داولینگ به این نکته پی برده بود که زنان با وجود داشتن شغل و استقلال نسبی باز هم در اعماق وجودشان ترسی پنهان از استقلال دارند.
ادامه دارد...
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بی نیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#خانواده_جنسیت
#کتاب_عقده_سیندرلا
#ترس_زنان_از_استقلال
🔸@familyevent
#چالش_های_تحصیلی_مادران_دانشجو:
🔹زمانهای برگزاری کلاسهای دانشگاه در مقطع تحصیلات تکمیلی متناسب با نقش مادری دانشجوها نیست. سه روز در هفته کلاس داشتن که بعضی از این کلاسها در صبح و برخی شون در عصر برگزار میشود، گاهی برهم زنندهی نظم در برنامه نگهداری و... فرزندانمون میشود. اگر کلاسها در هفته فشردهتر برگزار شود و یا تعداد واحدهای بیشتری در هر ترم ارائه شود، بخشی از این فشارها کاهش مییابد.
#رویداد_خانواده
#دومین_نشست_مادران
🔸@familyevent
📝معرفی مقاله علمی
تمرکز بر اعضای خانواده با برش جنسیتی، حجم قابل توجهی از مطالعات حوزه جنسیت، خانواده و مسائل آن را به سمت زنان برده است. این امر در دو بستر اجتماعی اتفاق افتاده است: نخست، کاهش خانواده به یک جنس و یکی دانستن خانواده با زنان، و بستر دوم، نگاه آسیبشناسانه به مسائل خانواده است که مطالعات خانواده را به مطالعه نقش زنان و تحولات هویتی و جنسیتی آنان در رخداد آسیبها تقلیل داده است. نگاه اجمالی به مطالعات حوزه خانواده و جنسیت در فضای دانش آکادمیکِ داخلی، بیان کننده مطالعه متمرکز نقش زنان در آسیبهای اجتماعیِ متوجه خانواده و جای خالی بررسی نقش، سهم و میزان تأثیر مردان (به عنوان عضو دیگر خانواده) در ایجاد و ادامهدار شدن آنهاست.
برگرفته از مقاله «چالش مردانگی فرهنگی و خانواده اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
#دعوت_رخ
رویداد خانواده(رخ) گردهمایی علمی گروهی مستقل از دانشجویان مطالعات زن و خانواده و متمرکز بر چند هدف اولیه است:
۱.تصحیح و ارتقا عنوان زن و خانواده به جنسیت و خانواده.
۲.گسترش سهم مسائل خانواده به زنان، مردان و فرزندان.
۳.آشکارسازی هویت نهادی، مستقل و موثر خانواده.
۴.آشکار سازی موقعیت خانواده در گذار از سنت و مدرنیته در جامعه ایرانی.
۵.بررسی تحولات خانواده در تاریخ ایران.
۶. ارائه مدلهای زیست خانوادگی متناسب با تحولات جامعه ایرانی و ارزشهای دینی.
❇️ بر این اساس #رویداد_خانواده نشستهای علمی و گردهمایی تخصصی جهت ارائه
🔺حوزه مطالعات متأخر مردانگی و زنانگی؛
🔺جنسیت به عنوان ساختار مستقل؛
🔺خانواده و رویکردهای مطالعاتی نوین؛
🔺مطالعات اسلامی در نسبت با مردانگی، زنانگی و تحولات معتبر از نگاه اندیشه دینی؛
🔺مسائل اساسی در مطالعه سنت و مدرنیته
🔺و بررسی مسائل هویتی نوجوانان و جوانان را،
برگزار خواهد کرد...
❇️ بررسی و مطالعه آنچه آمد از مجرای
🎬نقد فیلم،
📚نقد کتاب،
🔍دعوت از اندیشمندان و صاحب نظران جوان حوزههای مذکور،
📝معرفی دانشجویان و حوزههای پژوهشی مرتبط و دعوت از آنان جهت ارائه رسالههای دکتری و پایان نامههای ارشد خواهد بود.
#مدیر_رویداد_خانواده
#دکتر_سمیه_خراسانی
با ما همراه باشید...
🔸@familyevent
📚📚📚معرفی کتاب
🟢عنوان: عقده سیندرلا
📝نویسنده: کولت داولینگ
🖨انتشارات: روشنگران مطالعات زنان
آرزوی نجات داده شدن:
✅قسمت دوم:
ترس از استقلال هدیه تعلیم و تربیت:
شست و شوی مغزی زنان بدین معنا که مطیع و فرمانبردار باشند، خوددار و محجوب باشند، به خود کم بها دهند و خود را دست کم بگیرند و حقیقت گویی را نیاموزند، همچنان ادامه دارد. از روز نخست مردان را برای استقلال تربیت میکنند؛برعکس زنان را به طور منظم آموزش می دهند که در انتظار فردی بنشینند. این افسانهای است که پیام آن را همراه شیر مادر مکیده ایم.
✅برشی از متن:
سالیان زیادی است که روانشناسان دریافتهاند گرایش به وابستگی در میان زنان شدیدتر از مردان است. اما اخیرا در پژوهشی که درمورد دختران به عمل آمد، به علت آن پی بردند. دلیل آن تردیدی ژرف درصلاحیت خویش است که ریشه در عنفوان کودکی آنان دارد در نتیجه آنها متقاعد میشوند که برای ادامه حیات باید حمایت شوند. این اعتقاد از انتظارات اجتماعی نادرست و ترس والدین ناشی میشود.
✅به قلم معصومه حسنی، دانشجوی دکتری
‼️معرفی کتاب به معنای تایید و بی نیاز بودن از نقد محتوای آن نیست.
#رویداد_خانواده
#خانواده_جنسیت
#کتاب_عقده_سیندرلا
🔸@familyevent