🔗نقد کتاب
#رمان_برفاب
📚نام کتاب: برفاب
📚نویسنده: مرضیه نفری
📚انتشارات: نشر معارف
❇️رمانها نوشتارهایی زنانهاند که در اروپای قرن هفده و هجده معرف زندگی و مناسبات آن بویژه در حوزه خانواده و در ارتباط با مردان، به عنوان یکی از مناسب ترین راه برای این بازنمایی مورد استفاده زنان قرار گرفتند. زنان ابتدا با اسامی مردانه و پس از آن با اسم خودشان به توصیف زندگی زنان و زنانگی پرداختند.
❇️ نام کتاب،برفاب، اشاره ضمنی و نشانهای از آلوده شدن آب و برف با خاک و گل است. هر چقدر هم که زن تمیز و پاک باشد، اما همنشینی یا تن زدن به برخی مسائل او را آلوده میکند و گاه این آلودگی قابل زودودن نیست. بویژه زمانی که با اعتبار و آبرو و بویژه با زن بودن مرتبط باشد که حوزه نمایش آبروی شخصی، خانوادگی و بستگان مانند پدر و مادر و برادر و خواهر و ... است.
ادامه دارد..
❇️به قلم دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#نقد_کتاب_برفاب
🔸@familyevent
#نشست_آسیب_شناسی_دختران_جوان
من حتی بیشتر از دوستانم، به مادرم مسائلم را میگویم. هر چیزی که بشود با مادرم در میان میگذارم
مادرم از بچگیام این طوری بوده که: هر حرفی که داری بیا به خودم بگو. یا هر جا خواستم بروم پایهام بوده. حتی شده شبهایی که میترسیدم بخوابم، تا صبح بالا سرم مینشست.
یا توی سن بلوغ با دوستانم مشکل داشتم که نکند بروند و من تنها بشوم و دوستی نداشته باشم؛ شبها مینشستم و گریه میکردم؛ مادرم با من صحبت میکرد که این طوری کن؛ من هم این طوری بودم و این اتفاقها برای من هم افتاده. من این را توی کمتر مادرها دیدم.
سرزنشم نمیکرد.
بعدا هم از حرفهایم علیهام استفاده نمیکرد.
من بین دوستانم خیلی کم این طوری میبینم. اصلا برای آنها قابل درک نیست این حجم از راحتی من با مادرم. آنها خلا خیلی بیشتری از من که این طوری بودم، دارند.
✅برگرفته از مصاحبه با دختران جوان
⭕️این رویداد فردا برگزار می شود...
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#هویت_دختران
@familyevent
🔗نقد کتاب
#رمان_برفاب
📚نام کتاب: برفاب
📚نویسنده: مرضیه نفری
📚انتشارات: نشر معارف
❇️نکاتی در مورد داستان:
طلاق زن را موضوع دسترسیهای متعدد قرار میدهد که در این بین مردان خوش تیپ متاهل ثروتمند نیز در زمره داوطلبان دسترسی به این زنان قلمداد میشوند. معمولا این مردان زنان را میشناسند و میدانند که مجرد و تنها هستند، شرایط سخت دسترسی به دختر مجرد را ندارند و نکته بسیار مهمتر اینکه متوجه داغ ننگ طلاق برای زن، هر چند در دوران حاضر کمتر باشد، هستند. مرد میداند که زن مطلقه تابلوی اعلانات انواعی از انتسابات ممکن است که از جمله آنها این است که مرد پیشنهاد داده تو چرا پذیرفتی؟ این ماجرا نشانهای از امکان به اصطلاح قسر در رفتن مردان در هر وهله است. نکته دوم اینکه همچنان باوری هست که مردان عنصر بی تقصیر این رویه هستند و این زنان هستند که برای مردان دام میگذارند و از مزیت های این کتاب آن است که این بار رویهای متفاوت را هر چند با جزئیات ناتمام روایت میکند؛ اما با این همه کسی که از این ماجرا بیشتر آسیب خواهد دید، زن داستان است که اعتبارش بشدت در معرض خطر است.
ادامه دارد..
❇️به قلم دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#نقد_کتاب_برفاب
🔸@familyevent
📝 معرفی مقاله علمی
پدیده جدایی از جهات گوناگون قابل بحث است. از آن جمله میتوان به جنسیت و تأثیر این ساختار اجتماعی بر نهاد خانواده، از ازدواج تا جدایی اشاره داشت. جنسیت به عنوان یک واقعیت اجتماعی، امری بیرونی، عینی و تحمیلکننده شرایط خود به افرادی است که به آن ساختار تعلق میگیرند. جنسیت و مردانگی به عنوان شاخه نوظهوری از آن، شرایط خاصی را در ازدواج و جدایی مردان رقم میزند. تا زمانی نه چندان دور، جنسیت تنها شامل زنان بوده و مردان، خود را متعلق به این مفهوم نمیدانستند؛ چنان چه باتلر نیز توضیح میدهد که مردان در تعاریف فلسفی، تحت مفهوم جنسیت تعریف نمیشدند و تنها زنان به این ساختار تعلق میگرفتند. مردان در پارادایم مردمحورِ خود، زنان را به عنوان «دیگری» و با تجویزهای هویتی و رفتاری تعریف کردهاند. تعریف مردان از زنان، آنان را از تعریف بینیاز کرده و هویتی به ظاهر مستقل و در تطابق کامل با جنس بیولوژی به آنان بخشیده است. اما بروز تحولاتی در دیگریِ مردانه (زنان)، وضعیت محوری آنان را در عرصه عمومی و خصوصی دچار تغییراتی کرده است. مردان در این وضعیت، برای نخستین بار با تازهواردانی مواجه هستند که علاوه بر آنکه رقیب موقعیتهای اختصاصی آنان شدهاند، جایگاه همیشگی آنان را نیز به پرسش کشیده و خواهان اختصاص جایگاهی برای خود شدهاند. تأثیر این تحولات در عرصه خصوصی نیز نمایان و سبب بروز و رسوخ نگاه و منظر زنانه در امور تأهلی شده و مردان را نیز درگیر خود کرده است.
برگرفته از مقاله «جنسیت و جدایی: روایت مردانه» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
🔹 روز جهانی مردان یک رویداد بینالمللی سالانه است که مصادف با ۱۹ نوامبر معادل ۲۹آبان خورشیدی میباشد.
🔹 این رویداد برای جشنگرفتن زندگی پسران و مردان، دستاوردها و مشارکتهای ایشان، بهخصوص مشارکتهای آنان که به نفع کشور، اتحادیه، جامعه، انجمن، خانواده، ازدواج و پرورش کودکان بودهاست، جشن گرفته میشود.
🔹هدف غایی و نهایی این رویداد ترویج آگاهیبخشی نسبت به مشکلات مردان است.روز جهانی مردها فرصتی است برای قدردانی و تشکر از مردهایی که هر روز در محل کار خود، بعنوان یک همسر و پدر، برای خانواده و دوستان و جامعه و کشور خود در حال تلاش و فداکاری هستند و سعی می کنند تا نقش مفیدی برای جامعه و خانواده خود داشته باشند.
🔸@familyevent
🔗نقد کتاب
#رمان_برفاب
📚نام کتاب: برفاب
📚نویسنده: مرضیه نفری
📚انتشارات: نشر معارف
❇️نکاتی در مورد داستان:
برخورداری اقتصادی عامل موثر و تعیین کننده ای در ادامه رابطه فرازناشویی مردان دارد. همانطور که باعث از هم پاشیدن زندگی ارزو و منصور شد، باعث ادامه و تشدید علاقه آروز به سعید هم شده است. برخورداری و حمایت مالی همچنان نشان دهنده علاقه مرد به زن است و او را به ادامه رابطه ترغیب می کند؛ همانطور که می تواند باعث توقف یک رابطه شود.
❇️حمایت و پشتیانی و واسپاری مدیریت رابطه به مرد یا حداقل امکان اتکا بر تدبیر مرد در استحکام زندگی زناشویی و رابطه های مانند سعید و آرزو موثر است. ارزو سعید را مرد مدبری میداند که میداند چه می کند و سعید نیز مدام به او یادآوری می کند که من مراقبت هستم. کاری که منصور نه تنها انجام نمی داد بلکه بار سرزنش ندانم کاری های او را هم آرزو می پرداخته است به نحوی که او مورد سرزنش دیگران است که چرا شوهرش اینطور دستاوردهای زندگی را فنا کرده است.
❇️به قلم دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#نقد_کتاب_برفاب
🔸@familyevent
May 11