💢اولین اسب رباتیک در ژاپن رونمایی شد
🔸 شرکت کاوازاکی در نمایشگاه Osaka Kansai Expo 2025 از اولین اسب رباتیک خود به نام کورلئو (Corleo) رونمایی کرد.
🔸 ربات چهار پای کورلئو با ترکیبی از مهندسی موتور سیکلت، رباتیک و هوش مصنوعی توسعه یافته است. توسعه این ربات یک انقلابی در صنعت رباتیک بوده و به عنوان وسیله نقلیه شخصی برای آینده در نظر گرفته شده است.
🔸 مجهز بودن این اسب رباتیک به سیستم معلق خمش پذیر امکان حرکت بدون مشکل در زمینهای ناهموار از جمله کوهها و مناطق پوشیده از برف را فراهم کرده است.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۱۹ فروردین
💢پیشبینی ایست قلبی ناگهانی با استفاده از هوش مصنوعی
🔸 بر اساس یافتههای جدیدی که در مجله قلب اروپا منتشر شده است، هوش مصنوعی ممکن است بتواند نقشی اساسی در پیشگیری از بسیاری از موارد مرگ ناگهانی قلبی ایفا کند.
🔸الگوریتم هوش مصنوعی با تجزیهوتحلیل دادههای بیش از ۲۴۰ هزار الکتروکاردیوگرام سرپایی (نوار قلب سرپایی)، توانست بیمارانی را که در معرض خطر جدی تجربه یک آریتمی (غیرطبیعیبودن ریتم قلب) مرگبار بودند با دقت بیش از ۷۰ درصد شناسایی کند. این امکان وجود داشت که آریتمی در عرض ۲ هفته باعث ایست قلبی بیماران یادشده شود.
🔸 یافتههای این پژوهش قابلیت هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام آریتمیهای خطرناک (ریتمهای غیرطبیعی قلب که ممکن است به ایست قلبی ناگهانی منجر شود) را نشان داد. با بهکارگیری این فناوری میتوان بیمارانی را که در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی قرار دارند پیش از بروز علایم، شناسایی کرد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۰ فروردین
💢 معاون علمی ریاستجمهوری: امسال بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی تمرکز میکنیم
🔸 «حسین افشین»، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری، در نشستی با اعضای کمیسیون آموزش مجلس، اولویتهای سال ۱۴۰۴ این معاونت را ۳ حوزه کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی اعلام کرد.
🔸 افشین در این نشست زیرساخت محاسباتی کشور را «بسیار خوب» ارزیابی کرد و گفت: «معاونت علمی بخش قابلتوجهی از منابعش را به خرید GPU اختصاص داده است.»
🔸 به گفته معاون علمی ریاستجمهوری، درحالحاضر ۱۲ دانشگاه و حدود ۲۰ شرکت دانشبنیان به سکوی هوش مصنوعی پیوستهاند که با همکاری یکی از دانشگاههای کشور راهاندازی شده است.
🔸معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری اسفند ۱۴۰۳ از «سکوی ملی متنباز هوش مصنوعی» رونمایی کرد. این سکو شامل وبسایت تکصفحهای بود و وعده داده شد که «اسفند ۱۴۰۴، نسخه نهایی و تکمیلی با قابلیتهای گستردهتر و پایداری بالا ارائه خواهد شد.» این رونمایی با انتقاد گسترده متخصصان حوزه هوش مصنوعی روبهرو شد و سایت مذکور نیز از دسترس خارج شده است. همان زمان اعلام شده بود که نسخهای از این سکو، ویژه دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان تا تیر ۱۴۰۴ ارائه میشود.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۰ فروردین
💢 تحلیل گزارشهای جهانی برای صعود ایران از رتبه ۷۰ در هوش مصنوعی به زیر ۱۰
🔸 این مطلب به بررسی جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی بر اساس چهار گزارش معتبر جهانی میپردازد و نقاط قوت و ضعف کشور را در این زمینه تحلیل میکند.
✅ نقاط قوت ایران:
🔸توان علمی و سرمایه انسانی: ایران در انتشار مقالات علمی مرتبط با هوش مصنوعی در رتبه ۱۳ تا ۱۵ جهانی قرار دارد.
🔸سرمایه انسانی ماهر: وجود نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص در حوزه هوش مصنوعی.
🔸🔸 نقاط ضعف ایران:
🔸زیرساختهای دیجیتال ناکافی: کمبود زیرساختهای مناسب برای توسعه هوش مصنوعی.
🔸شفافیت و پاسخگویی نهادها: امتیاز پایین در شاخصهای شفافیت و پاسخگویی نهادهای مرتبط.
🔸سرمایهگذاری محدود در فناوری: کمبود سرمایهگذاری در بخش فناوری و وابستگی به فناوریهای خارجی.
🔸🔸 پیشنهادات ارائهشده در مقاله:
🔸تقویت زیرساختهای دیجیتال: سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات.
🔸افزایش شفافیت و پاسخگویی: ایجاد چارچوبهای شفاف و تقویت پاسخگویی نهادهای مرتبط با هوش مصنوعی.
🔸حمایت از نوآوری و سرمایهگذاری در فناوری: تشویق سرمایهگذاری در بخش فناوری و کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۰ فروردین
18.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 اسلامی: در سه سال گذشته، هر سال حدود ۱۵۰ دستاورد علمی فناوری و صنعتی داشتیم
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔸ما در مقطع حساسی به سر میبریم و شرایطمان به گونهای است که در پرتو همه تهدیدها، تخریبها، عملیات تروریستی و مزاحمتهایی که در محیط بیرونی برای کشور ایجاد شده همکاران ما در سازمان انرژی اتمی هر روز محکمتر و استوارتر در صحنه فعالیت خودشان نقش آفرین بودند و توانستند ضریب ارتقاء فعالیت و بازدهی خودشان را در پیشرفت حفظ کنند و ارتقا دهند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۰ فروردین
💢اسلامی: با برق هستهای ناترازیها را برطرف میکنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔸درحالیکه بسیاری از کشورهای جهان به توسعه نیروگاههای هستهای روی آوردهاند، ایران نیز برای دستیابی به ظرفیت ۲۰.۰۰۰ مگاوات برق هستهای برنامهریزی کرده است.
🔸با مشارکت مردم و بخش خصوصی، به این هدف بلندمدت دست خواهیم یافت و ناترازیهای موجود در حوزه انرژی را برطرف خواهیم کرد.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۱ فروردین
💢 استعدادیابی با هوش مصنوعی در مدارس سمپاد
🔸 الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: هوش مصنوعی در حال تغییر ساختار استعدادیابی و آموزش در مدارس سمپاد است. این فناوری میتواند استعدادهای پنهان را حتی در دورافتادهترین مناطق روستایی شناسایی کرده و دقت شناسایی نخبگان را تا ۴۰ درصد بالاتر از روشهای سنتی افزایش دهد.
🔸رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که براساس اقدامات انجام شده تمامی مدارس سمپاد تا پایان سال ۱۴۰۳ به آزمایشگاههای هوش مصنوعی مجهز شدند؛ افزود: این طرح که با هدف تقویت زیرساختهای دیجیتال در مدارس سمپاد اجرا شد، شامل آموزشهای تخصصی برای ۵۰۰۰ معلم نیز بوده است. این معلمان اکنون در حال استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی در فرآیندهای آموزشی هستند و به ارتقای کیفیت آموزش در مدارس سمپاد کمک میکنند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۲ فروردین
💢اعلام آمادگی ایران برای ساخت ماهواره مشترک با کشورهای همسایه
🔸وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، در نشست خبری امروز خود گفت:
«باتوجهبه سیاستهای نظام مبنیبر توسعه همکاریهای صلحآمیز، آمادگی انتقال فناوری را به کشورهای همسایه داریم.»
🔸او افزود:
«باتوجهبه تأکید وزیر ارتباطات بر دیپلماسی فناوری، ایران هم برای ارائه خدمات هم ساخت ماهواره مشترک با کشورهای همسایه آمادگی دارد.»
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۵ فروردین
💢حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ساعتی پیش در دیدار مسئولان ارشد سه قوه کشور:
🔸گفتگوهای عمان یکی از دهها کار وزارت خارجه است. مسائل کشور را به گفتوگوها گره نزنیم. به این گفتوگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین. بالاخره کاری و حرکتی است که تصمیمگیری شده و در قدمهای اول هم خوب اجرا شده است. البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خودمان خوشبین هستیم. ۱۴۰۴/۱/۲۶
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۶ فروردین
26.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢رهبر انقلاب در دیدار امروز : مسائل کشور را به این گفتگوها گره نزنید/ اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود/ در دوران برجام، کشور را شرطی کردیم و همه چیز را منوط کردیم به پیشرفت مذاکرات/ سرمایهگذار وقتی میبینید که کشور منوط به مذاکره است، سرمایهگذاری نمیکند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۲۶ فروردین
💢پلیس آهنی در دنیای واقعی؛ برای اولین بار ربات انسان نما وارد نیروی پلیس تایلند شد..
🔸تایلند نخستین ربات انسان نمای پلیس مجهز به هوش_مصنوعی خود را معرفی کرد. این ربات اولین بار با هدف افزایش امنیت عمومی در این کشور مستقر شده است.
🔸ربات پلیس تایلند که «AI Police Cyborg 1.0» نام دارد، با همکاری پلیس محلی توسعه یافت و دارای فناوریهای پیشرفته برای نظارت و شناسایی تهدیدها است.
🔸این ربات میتواند دادههای لحظهای را از پهپادها و دوربینهای مدار بسته محلی گرفته و پردازش کند. دوربینهای هوشمند با دید ۳۶۰ درجه آن نیز به مرکز فرماندهی استان متصل بوده و توسط نرمافزارهای تحلیل ویدئو پشتیبانی میشوند که این امر امکان واکنش سریع را فراهم میکند.
🔸قابلیت تشخیص چهره این ربات به آن اجازه میدهد افراد مشکوک یا تحت تعقیب را شناسایی کند. این فناوری میتواند در مکانهای شلوغ با تحلیل ویژگیهای مانند شکل بدن، نوع پوشش و چهره، افراد را ردیابی کند.
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۳۰ فروردین
💢سریعترین حافظه فلش جهان معرفی شد؛ ثبت اطلاعات در ۴۰۰ پیکوثانیه (۰٫۴ نانوثانیه)
🔸تیمی از پژوهشگران دانشگاه فودان شانگهای موفق به توسعهی نوعی حافظهی غیرفرار فوقسریع با عملکردی در سطح پیکوثانیه شدهاند؛ اما حافظهی سطح پیکوثانیه دقیقاً چیست؟ این نوع حافظه میتواند دادهها را در کمتر از یکهزارم نانوثانیه یا یک تریلیونیم ثانیه بخواند یا بنویسد.
🔸 تراشهی جدید با نام PoX (مخفف Phase-change Oxide) توانایی تغییر وضعیت در فقط ۴۰۰ پیکوثانیه را دارد؛ رکورد بیسابقهای که بسیار سریعتر از رکورد قبلی یعنی دو میلیون عملیات در ثانیه است.
🔸 لیو چونسن، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه کلیدی تراشههای مجتمع در دانشگاه فودان میگوید: «ما موفق شدهایم تراشهای کوچک و کاملاً عملیاتی بسازیم. قدم بعدی، ادغام این فناوری در گوشیها و کامپیوترهای فعلی است و پس از آن، مدلهای هوش مصنوعی محلی روی گوشی و کامپیوتر بدون مشکلاتی مانند کندی و داغشدن اجرا خواهند شد.»
📡📚 دنیای فکر و فناوری 👇
@fanavri_ir
۳۱ فروردین