🔴⚫️ آخرین خواسته حضرت خدیجه سلام الله علیها
حضرت خدیجه سلام الله علیها در لحظات پایانی عمر ابتدا به پیامبر فرمود: ای رسول خدا! اگر کوتاهی کردهام، مرا عفو کن! پیامبر فرمود:
هرگز از تو تقصیری مشاهده نکردهام.
خدیجه گفت: حاجتی دیگر دارم، میخواهم خواستهام را دخترم فاطمه به شما بگوید؛ زیرا شرم دارم آن را بازگو کنم، پیامبر از جای برخاست و از اتاق بیرون رفت.
حضرت خدیجه وقتی با دخترش تنها ماند، به فاطمه گفت: ای محبوب و نور دیده مادر! به پدرت بگو که مادرم میگوید: من، از خانه قبر بیمناکم، از شما تقاضا دارم که یکی از جامههای خویش که هنگام نزول وحی به تن داشتهاید، به من هدیه کنید تا با آن کفن شوم، حضرت فاطمه سلام الله علیها درخواست مادر را به پیامبر گفت، پیامبر لباس خود را به فاطمه داد تا به مادرش بدهد.
در این هنگام، جبرئیل نازل شد و گفت:
«یا محمد! اِنَّ کَفنَ خَدِیجةَ مِن عِندِنا فَاِنَّها بَذَلَت مَا لُها فِی سَبِیلِنا فَجَاء جِبرِئیلُ بِکَفَنٍ وَقَال یَا رَسُولَ اللهُ هَذا کَفنُ خَدیِجَةُ وَهُوَ مِن اَکفانِ الجَنةِ اَهدَیَ اللهُ اِلَیهَا...»؛
🌺 ای محمد! همانا کفن خدیجه، از سوی ماست؛ زیرا او مالش را در راه ما صرف کرد.
پس، جبرئیل کفنی آورد و گفت: ای رسول خدا! این، کفن خدیجه است و این کفن، از کفنهای بهشتی است که خداوند آن را به خدیجه هدیه داده است.
📚 رياحين الشريعه، ج ۲، ص ۴۱۲
⚫️ فرا رسیدن سالروز رحلت ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد.
🌷دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان با نوای دلنشین استاد موسوی قهار🌷
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
خدایا در این روز احسان و نیکویی را محبوب من و فسق و معاصی را ناپسند من قرار ده و در این روز خشم و آتش قهرت را بر من حرام گردان به یاری خود ای فریادرس فریاد خواهان
#دعای روز یازدهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جز خدا کیست
که در سایه مهرش باشیم
رحمت اوست
که پیوسته پناه من و توست
خدایا🌷
اولین جمعه بهاری را
با توکل به اسم اعظمت
پاگشا میکنیم
🍃بِسْـمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰـنِ الْرَّحیـمْ🍃
🌸 الهـی بـه امیـد تــو 🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃جمعهها بهار صلوات هست
دهانمان را خوشبو کنیم
به ذکر شریف صلوات بر حضرت
محمد صلی الله علیه و آله و سلم
و خاندان مطهرش🍃🌸
(🌸)اَللّٰهُمَّ
✨(🌸)صَـلِّ
⚘✨(🌸)عَـلىٰ
✨⚘✨(🌸)مُحَمَّـدٍ
🌸✨⚘✨(🌸)وَ آلِ
✨🌸✨⚘✨(🌸) مُحَمَّـدٍ
🌸✨⚘✨(🌸)وَ عَـجِّلْ
✨⚘✨(🌸)فَرَجَهُـمْ
⚘✨(🌸)وَ اَهْـلِکْ
✨(🌸)اَعْدَائَهُـمْ
(🌸)اَجْمَعِیـن
🔰 فضیلت خاص جمعهِ ماه مبارک
🔻 عَنْ جَابِرٍ قَالَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام يَقُولُ: إنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ فَضْلاً كَفَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ.
🔰جابر از حضرت باقر علیه السلام نقل می کند که فرمود:
فضیلت و برتری جمعههای ماه رمضان بر جمعههای سایر ماههای سال، همچون فضیلت و برتری ماه رمضان بر سایر ماههای سال می باشد.
📚كافي ج3ص 42
🌷نماز شب دوازدهم ماه مبارك رمضان🌷
هشت رکعت، در هر رکعت یک مرتبه «سوره حمد» و سی مرتبه «سوره قدر» خوانده میشود. کسی که این نماز را بخواند، خداوند پاداش شاکران را به او میبخشد و روز قیامت از کامیابان است.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌷نماز هر شب ماه مبارک رمضان🌷
در هر شب ماه رمضان [از شب اول] دو ركعت نماز در هر ركعت، حمد را یک بار و توحيد را سه بار بخواند و پس از سلام نماز بگويد:
«سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفيظٌ لايَغْفُلُ سُبحانَ مَنْ هُوَ رَحيمٌ لايَعْجَلُ سُبْحانَ مَنْ هُوَ قائِمٌ لايَسْهُو سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لايَلْهُو»
منزه است آن خداى نگهبانى كه غفلت نمیكند، منزه است آن خداى مهربانى كه شتاب نمیكند. منزه است آن خداى پابرجایی كه كسى را از ياد نمیبرد، منزه است آن خداى جاودانى كه به چيزى سرگرم نمیشود.
سپس ذکر تسبیحات اربعه (سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر) را هفت مرتبه بگوید و آنگاه بخواند:
«سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ يا عَظيمُ اغْفِرْ لِىَ الذَّنْبَ الْعَظيمَ»
خداوندا! تو از هر عیب و نقصی منزّهی، منزّهی، منزّه. بارالها گناهان بزرگم را بیامرز.
و در آخر ده بار صلوات بفرستد.
كسى كه اين دو ركعت نماز را به جا آورد خداوند هفتاد هزار گناه او را میآمرزد.
.
🌸 به نام خالق یکتای جهان
✨که پیدا و نهان داند به یکسان
🌸به نام خالق خورشید و باران
✨خداوند طراوت، جویباران
🌸بار پروردگارا امروزمان را
✨نیز با نام تو آغاز می کنیم
🌸یار و پناهمان باش...
🌸 بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
✨ الــهـــی بــه امــیــد تـــو
سلاااااام✋
صبحتون بخیروشادی یاران جان🌺
🌸🍃🌸🍃🌸
سلام بر مهدی (علیهالسلام)
روزِ من... با نام تو شروع میشود.
مولای من …
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللّٰهِ فِي أَرْضِهِ
سلام بر تو ای بجا مانده خدا در زمینش
🍁🕊⭐️🕊📜🍂
🕊📜🕊📜
⭐️🕊📜
🕊📜
📜
🌾شرح فرازهاي دعا روز دوازدهم🌾
👈آيت الله مجتهدي تهراني در شرح «اللّهمّ زَينّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ» ميگويد:
خدايا روزي كن من را در ماه رمضان و به دو چيز زينت بده. ستر و عفاف.
🔹ستر يعني اينكه گناهان مردم را مخفي كنم. به ما چه ارتباطي دارد كه فلاني عيب دارد؟ خوش به حال بندهاي كه به عيب خودش ميپردازد و به عيب ديگران كاري ندارد. اگر رفيقت هم عيب دارد به كسي نگو. غيبت حرام است و عمل چهل روز را از بين ميبرد و اعمال خوب غيبت كننده را در نامه اعمال شخص غيبت شونده مينويسند.
🔶 وي ميافزايد: خوبيهاي مردم را بيان كنيد. مثلاً درباره انقلاب، خوبيهاي آن را بيان كنيد. مراجع تضعيف انقلاب را جايز نميدانند. اگر كسي پشت انقلاب حرف بزند و انقلاب را تضعيف كند و آمريكا بيايد، وضع ما بد ميشود باز اگر خداي ناكرده انقلاب بد باشد آنها از بد، بدترند.
آنها كه به عيب ديگران كاري ندارند، بهترين زينت را دارند.
حديث داريم خوش به حال كسي كه به عيب خود پرداخته به عيب ديگران كاري ندارد.
🔸در ادامه دعا عفاف آمده است.
عفاف يعني اينكه گناه نكنيم و عفت نفس داشته باشيم كه گناه نكردن است. پس بيان نكردن گناه ديگران و داشتن عفاف اولين دعايي است كه در اين روز از خدا ميخواهيم.
اين استاد بزرگ حوزه علميه در ادامه در شرح فراز «واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ» ميگويد:
خدايا من را به دو چيز مستور كن؛ يكي لباس قناعت و ديگري كفاف.
🔹 كفاف يعني اينكه زندگي را بگذرانيم. اگر مال و ثروت زياد داشته باشيم گرفتار ميشويم و اگر دستمان پيش كسي دراز باشد ذليل ميشويم پس از خدا بخواهيم كه به اندازه كفاف زندگي به ما بدهد.
🔹 قناعت هم به انسان عزت ميدهد و كسي كه قناعت دارد خدا او را عزيز ميكند.
👈 آيتالله مجتهدي تهراني در ادامه در تشريح
«واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ» ميگويد:
خدايا من را عادل كن و كاري كن انصاف داشته باشم و خدايا از هرچه كه من از آن ميترسم من را امان ده. اگر كسي ما را تهديد ميكند به ما ايمني بده كه كسي نتواند به ما تعرض كند.
👈آيتالله مجتهدي تهراني در پايان سخنان خود ميگويد:
در پايان دعا ميگويم «بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين» يعني به عصمت و حفظ و نگهباني خودت اي كسي كه خائفين و ترسناكان را نگهداري ميكني، اي كسي كه هركه به تو متوسل ميشود از او نگهداري ميكني، خدايا درباره ما اين دعاها را مستجاب بفرما
📜
🕊📜
⭐️🕊📜
🕊📜🕊📜
🍁🕊⭐️🕊📜🍂
شرح دعای روز دوازهم ماه مبارک رمضان
دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
برنامهی دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان را با دعای منسوب به رسول خدا را در خدمت شما مرور میکنیم. در این دعای روز دوازدهم، چهار ویژگی ارزشمند را وجود مقدس پیامبر از خداوند تقاضا میکند:
🌼اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ.
پروردگارا! ما را امروز آراسته کن و بپوشان بر ما جامهی عفت ورزیدن را و پوشانده بودن از گناه را. خطاهایی که کردیم دیگران متوجه نشوند کاستی های ما را. و توفیق عفاف و عفت ورزی را به ما مرحمت کن.
🌼 واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ.
پرودگارا! به ما لباس قناعت و قانع زیستن را عنایت کن. و کفاف و به اندازهی نیاز تحصیل کردن را از دنیا به ما عنایت کن.
🌼 واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ.
پرودگارا در این روز، ما را به عدل و انصاف وادار کن. مسیر زندگی ما، مسیر رعایت عدالت بشود، با دیگران با عدل برخورد کنیم، با انصاف برخورد کنیم. انصاف یعنی آن چه برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندیم و تراز نگاه ما با دیگران، تراز الهی قرار بگیرد.
🌼چهارمین تقاضا: وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ.
خدایا! ما را ایمن بدار و در امنیت قرار بده، از هر چه که ما از آن میترسیم. چه از شیاطین جن و چه از شیاطین انس. گاهی اوقات ما یک دغدغه هایی داریم و یک اضطراب هایی داریم، وحشت میکنیم از اینکه شیطان ما را فریبد، یا شیطان صفتان ما را دور بزنند، یا بعضیها بخواهند بر علیه ما اقدامی بکنند، میگوییم پرودگارا! ما را در امان خودت قرار بده، از هرچه ما از آن میترسیم و خوف داریم
بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
بحق عصمتت و پاکی ات ای عصمت بیم داران و خائفین.
در این چهارنکتهی که در این روز عزیز ما از محضر پرودگار مهربان در کلام رسول خدا تقاضا میکنیم، یکی بحث عفت هست که پیامبر اکرم میفرماید:
🌸 لباس عفت ورزی را خدا بر ما بپوشان.
اساسا امیرالمؤمنین میفرماید:
🌸 عَلَى قَدْرِ اَلْعِفَّةِ تَكُونُ اَلْقَنَاعَةُ[1].
مردم به همان اندازه که عفت دارند قانع هستند. چون در فراز بعد هم پیامبر عرض میکند که قناعت را به ما بده، یک ارتباط تلازمی بین عفت و قناعت وجود دارد. آدم های قانع آدم های عفیفی هستند. آدم های حریص آدم های بی عفتی میشوند. کسی که حرص دنیا دارد دروغ هم میگوید، ظلم هم میکند، اجحاف هم میکند، زیاده خواهی را طلب میکند، لذا آن چه که میتواند ما را سالم نگهدارد، قانع بودن به آن چیزی هست که خدا به ما داده است. البته معنای قناعت این نیست که ما کار نکنیم، تلاش نکنیم.
🌸خدا به حضرت موسی فرمود:
موسی! به بندگان من بگو، همان گونه که من عبادت آینده را جلو جلو از شما نخواستم، شما نیز رزق و روزی آینده را جلو جلو از من مطالبه نکنید. این میشود قناعت. یعنی ما امروزمان را خوب کار کنیم، فردا، چو فردا آید فکر فردا کنیم. لذا حرص با بی عفتی عجین است، قناعت با عفت عجین است.
یکی از چیزهایی که پیامبر خواستند و من در یک داستان گذرا تکمیل کنم، کفاف است. از خدا بخواهیم به اندازه کفاف یعنی به اندازه ادارهی زندگی خدا به شما بدهد، با آبرو زندگی کنید، با عزت زندگی کنید و تأمین باشید، حالا در حساب شما پولی هم باشد یا نباشد.
🌸در حالات پیامبر اکرم دارد که عصر تابستانی بود، پیامبر با عدهی از اصحاب، از اطراف مدینه داشتند میآمدند به سمت مدینه، رسیدند به یک قبیلهی که بزرگ این قبیله از ثروتمندان عرب بود و هزاران رأس گوسفند و شتر داشت، پیامبر بسیار تشنه بودند. ظرفهای بزرگی از شیر دوشیده شده بود، پیامبر به آن دامدار ثروتمند عرب گفتند یک ظرف شیر به من بدهید. این دامدار حریص دنیا، به پیغمبر عرض کرد یا رسول الله! این شیرهای در این ظرفها، خوراک امشب قبیلهی ما هست و شیرهایی در پستان های شترها، خوراک فردای قبیلهی ماهست. یعنی شیر بی شیر. پیامبر اکرم دعایش کردند و فرمودند: اللهم زده مالا. خدایا! مالش را زیاد کن.
🌸کریمان با بدان هم بد نکردند🌸
حرکت کردند و آمدند، در نزدیکی های مدینه رسیدند به یک چادر سیاهی، یک جوان عربی بود، بزغالهی داشت و یک چادری و یک زندگی بسیار سادهی حد اقلی. پیامبر درب آن چادر ایستادند و به آن جوان عرب گفتند یک ظرف آب بیاور. از او شیر نخواستند و گفتند آب بیاور، این جوان سریع رفت پشت چادر و از پستان آن بز شیری دوشید و ظرف شیری آورد.
پیامبر ظرف شیر را نوشیدند و فرمودند: الله ارزقه کفافا. خدایا به اندازه کفاف به ایشان بده. مسلمانها تعجب کردند و عرض کردند یا رسول الله! آن ثروتمند عرب که از او شیر خواستید و داشت و نداد، دعا کردید که خدایا مال او را زیاد کن. این جوان تهی دست عرب که از او آب خواستید و شیر آورد، گفتید خدایا به اندازهی کفایت به او بدهید. پیامبر فرمود: قُوتَ آلِ مُحَمَّدِ كَفَافاً. ما خاندان رسالت از خداوند به اندازه کفایت میخواهیم.
عزیزان از خدا بخواهید تا هستید دست تان جلو خلق دراز نشود، حالا در حساب شما پول موجود باشد یا نباشد. املاکی داشته باشید یا نداشته باشید. با آبرو زندگی را بگذرانید، بدون نیاز به سوی خلق و احتیاج شما فقط به سوی خالق باشد.
[1] غرر الحکم و درر الکلم , جلد۱ , صفحه۴۵۱
استادعلیرضا حدائق
💢↶ روزه گرفتن از نظر پزشکی ↷💢
⤵️⇦در شش روز نخست ماه رمضان
حرارت بدن 5/1 درجه پائین میآید
که افرادی که دارای عفونت هستند
عفونت بدن کاهش پیدا میکند
⤵️⇦از روز ششم ماه رمضان تا دهم
عفونتهای بدن دفع پیدا میکنند
و همچنین کلسیم مازاد از بدن خارج میشود
معده شروع به پاکسازی میکند
و مواد زائد را خارج میکند
⤵️⇦از روز دهم تا چهاردهم
پاکسازی سیستم عصبی
و تقویت سیستم عصبی انجام میگیرد
⤵️⇦از روز چهاردهم تا بیستویکم
پاکسازی عروق و قلب انجام میگیرد
غلظت خون در این روزها پاکسازی
و تخلیه میشود
⤵️⇦از روز بیستویکم تا سیام
تمامی عفونتها و مواد زائد از بدن
بیرون میرود
⤵️⇦در پایان ماه مبارک رمضان
با بدنی سالم و تصفیه شده از مواد زائد
روبرو هستیم به شرط تغذیهای صحیح
در ماه رمضان
✧✾════✾✰✾════✾✧
📚هر کس دعای مجیر را در «ایام البیض» [روزهای سیزدهم و چهارهم و پانزدهم] ماه رمضان بخواند گناهش آمرزیده می شود، هرچند به عدد دانه های باران و برگ های درختان و ریگ های بیابان باشد! و خواندن آن برای شفای بیمار و ادای دین و بی نیازی و توانگری و رفع غم و اندوه سودمند است.
🔖آیت الله مجتهدی تهرانی: دعای مجیر انسان را به کمال می رساند
منابع :
علامه کفعمی در «بلد الامین»و «مصباح»
و کتاب شریف مفاتیح
💠 دعای روز سیزدهم ماه #رمضان
🔹 اللّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِک یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکینِ.
🔸 خدایا مرا در این ماه از آلودگیها و ناپاکیها پاک کن، و بر آنچه مقدّر شده شکیبایم گردان، و به پرهیزگاری و همنشینی با نیکان توفیقم ده، به یاریات ای نور چشم درماندگان.