eitaa logo
فانوس
10 دنبال‌کننده
159 عکس
46 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
عکس‌العمل شیطان از شهادت سیدالشهدا (ع) متوسل می‌نویسد: در روایت‌های خاندان وحی، برای گریستن در مصایب آمده است، هیچ چیز شیطان را مانند ندبه کردن و گریه کردن بر go حضرت سیدالشهداء(ع) به خشم نمی‌اندازد. در آخرین وصیت حضرت اباعبدالله(ع) به فرزند بزرگوارشان امام صبر ‌. بر سر so زین‌العابدین(ع) این گونه آمده است: ای فرزندم؛ سلام مرا you. To inبه شیعیانم برسان و به آن‌ها بگو، پدرم غریبانه از دنیا رفت، پس بر او نوحه‌سرایی کنید و به شهادت رسید، پس بر او گریه کنید. در تذکرة الشهدا نقل شده است که پس از شهادت امام حسین(ع) ابلیس لعین از خوشحالی پرواز کرد و تمام زمین را گشت و شیاطین و عفاریت را به دور خود جمع کرد و گفت: ای شیاطین؛ ما امروز به آرزوی خود رسیدیم، و مردم را اهل جهنم کردیم، مگر کسی که در این مصیبت گریه کند و به دوستی و محبت آل محمد(ص) مصمم گردد. پس تا می توانید مردم را از این واقعه در شک اندازید و از آگاهی از این مصیبت باز دارید تا زحمت من به هدر نرود.
دیدار سلطان هندوستان با امام، چند ساعت قبل از شهادت! در تذکرة الشهداء، تألیف ملاحبیب‌الله کاشانی ماجرای جالبی از دیدار امام حسین(ع) با سلطان هندوستان، آن هم فقط چند ساعت قبل از شهادت ایشان آمده که بی شک به معجزه‌ای می‌ماند. در سرزمین هندوستان، سلطانی بود که «قیس» نام داشت و از محبان حضرت سیدالشهداء(ع) بود. وی در روز عاشورا به قصد شکار به صحرا رفت و آهوئی نظرش را جلب کرد و در پی آن از همراهانش جدا شد تا به دره‌ای رسید و آهو از نظرش ناپدید شد و ناگه شیر عظیمی در مقابلش حاضر شد و راه او را بست. قیس که حیران شده بود و از طرفی نیز خبر نداشت که امام حسین(ع) در کربلا است، روی به مدینه کرد و عرض نمود: یا اباعبدالله، مرا دریاب. آن حضرت در همان حال که مشغول جنگ بود، به چشم برهم زدنی خود را به سلطان قیس رسانید و آن شیر را از او دفع نمود، سپس قیس نگاه کرد و بزرگواری را دید که چهره‌اش مانند خورشید می‌درخشید ولی بدنش از فراوانی جراحات جای سالمی نداشت، عرض کرد: جانم فدایت تو کیستی که مرا نجات دادی؟ حضرت فرمود: منم حسین بن علی بن ابیطالب که به او پناه بردی و استغاثه کردی. سپس قیس عرض کرد: این زخم‌ها چیست بر بدنتان؟ حضرت بطور خلاصه ماجرای کربلا را برای وی نقل نمودند. قیس که بسیار متأثر شده بود عرض کرد: سرور من؛ مرا چندین هزار لشگر است، اجازه فرما تا به یاری شما بیاییم. حضرت فرمودند: ای قیس؛ به وعده شهادت من بیش از چند ساعت نمانده... و سپس حضرت از مقابل سلطان قیس ناپدید گردیدند.
خواب هنده زن یزید یکی دیگر از ماجراهای مستند پس از شهادت امام حسین(ع) که در منابعی چون، بحارالانوار، الوقایع و الحوادث و منتخب نقل گردیده شده است ماجرای خواب هنده زن یزید است. توسلی در این باره می‌نویسد: از هنده، زن یزید نقل شده است که گوید: شب هنگام به طرف رختخواب خود رفتم، دیدم دری از آسمان گشوده شد و فرشتگان دسته دسته به سوی سر مقدس امام حسین(ع) که نزد ما بود فرود می‌آمدند و می‌گفتند: السلام علیک یا أباعبدالله، السلام علیک یابن رسول‌الله. ناگاه دیدم ابری از آسمان پایین آمد که مردان بزرگوار بسیاری در آن بودند، در میان آن‌ها مردی گندمگون ماه روی بود، او با سرعت در پیشاپیش آن‌ها حرکت می‌کرد، آمد تا خود را بر سر مبارک امام حسین(ع) انداخت و شروع کرد به بوسیدن دندان‌های آن حضرت در حالی که می‌فرمود: فرزندم تو را کشتند؟ آیا آن‌ها تو را نشناختند و از نوشیدن آب تو را بازداشتند؟ ای فرزندم؛ من جد تو رسول خدا هستم، و این پدرت علی مرتضی، و این برادرت حسن، و این عموی تو جعفر و این عقیل و این‌ها حمزه و عباس هستند. هنده گوید: هراسان و ترسان از خواب بیدار شدم، ناگاه نوری دیدم که بر سر مطهر امام حسین(ع) می‌درخشد.
آه دل ام کلثوم در تذکره الشهدا نقل شده است که سهیل می‌گوید: هنگامی که سر امام حسین(ع) بر بالای نیزه بود، قصری را دیدم که پنج زن در آن نشسته بودند و در میان آن‌ها پیرزنی خمیده بود و چون سر مطهر به نزدیکی آن قصر رسید، پیرزن سنگی برداشت، و بر صورت امام حسین(ع) زد و به روایتی چنان با شدت آن سنگ را زد که از بالای نیزه سر مبارک بر روی زمین افتاد، ناگاه صدای ناله زنان و طفلان بلند شد. پس چون ام کلثوم این صحنه را مشاهده کرد، بی طاقت گردید و گفت: خداوندا این زنانی را که در بالای این منظر، منزل دارند بزودی هلاک نما، هنوز دعای آن معصومه تمام نشده بود، که آن قصر خراب شد و آن زنان با جمعی بسیار هلاک شدند و سپس حضرت زینب(س) فرمودند: «الله‌اکبر، من دعوه ما اسرع اجابته»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیارتنامه حضرت اباالفضل العباس علیه السلام
مأموریت جبرئیل هنگام میلاد با سعادت امام حسین (ع) منزلت امام حسین(ع) به حدی است که هنگام ولادت با سعادتشان، پروردگار به جبرئیل مأموریت دادند که به پیامبر اکرم(ص) و امیر مومنان(ع) تهنیت عرض کند. سومین روز از ماه مبارک شعبان، ولادت امام حسین (ع) است؛ امامی که شفاعت کننده دوستدارانشان هستند و منزلت ایشان بسیار زیاد است. از برخی از روایات و صحبت‌های عده‌ای از کارشناس‌های مذهبی این‌طور دریافت می‌شود که قرآن کریم به ولادت امام حسین (ع) اشاره کرده اند؛ به طوری که روایت زیبایی در ذیل آیه ۱۵ سوره مبارکه احقاف وجود دارد که می‌فرماید: «وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا وَوَضَعَتْهُ کُرْهًا» که در روایات فرموده اند این آیه درمورد وجود مقدس سالار شهیدان است و تأکید شده است که حضرت زهرا (س)، مادر بزرگوارشان با ناراحتی، حضرت سیدالشهداء (ع) را حمل کردند و با ناراحتی، به دنیا آوردند. طبق روایت امام صادق (ع)، علت هم این است که حضرت علیه السلام فرمودند: «لَمَّا حَمَلَتْ فَاطِمَةُ (س) بِالْحُسَیْنِ جَاءَ جَبْرَئِیلُ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ (ص) فَقَالَ إِنَّ فَاطِمَةَ (س) سَتَلِدُ غُلاَماً تَقْتُلُهُ أُمَّتُکَ مِنْ بَعْدِکَ فَلَمَّا حَمَلَتْ فَاطِمَةُ بِالْحُسَیْنِ (س) کَرِهَتْ حَمْلَهُ وَ حِینَ وَضَعَتْهُ کَرِهَتْ وَضْعَهُ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ (ع) لَمْ تُرَ فِی اَلدُّنْیَا أُمٌّ تَلِدُ غُلاَماً تَکْرَهُهُ وَ لَکِنَّهَا کَرِهَتْهُ لِمَا عَلِمَتْ أَنَّهُ سَیُقْتَلُ قَالَ وَ فِیهِ نَزَلَتْ هَذِهِ اَلْآیَةُ وَ وَصَّیْنَا اَلْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ حُسْناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ کُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً.» «چون فاطمه سلام الله علیه به حسین (ع) آبستن شد، جبرئیل نزد پیغمبر صل الله علیه و آله آمد و عرض کرد: همانا فاطمه علی‌ها السلام پسری خواهد زایید که امتت او را بعد از تو می‌کُشند، چون فاطمه به حسین علیه السلام آبستن شد خوشحال نبود و چون زایید از زاییدنش هم خوشحال نبود. سپس، امام صادق علیه السلام فرمودند: در دنیا مادری دیده نشده که پسری بزاید و خوشحال نباشد، ولی فاطمه خوشحال نبود، زیرا دانست او کشته خواهد شد و این آیه در باره او نازل شده است که «ما انسان را به نیکی نمودن نسبت به پدر و مادرش سفارش نموده ایم، مادرش او را به ناخوشی باردار شد و به ناخوشی زایید و بار داشتن و از شیر گرفتنش سی ماه بود.»
فجر؛ سوره امام حسین(ع) ابوبصیر از امام صادق (ع) درباره آیات ۳۰-۲۷ سوره مبارکه فجر روایت می‌کند که امام ششم شیعیان (ع) درمورد آیات «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ/ إِرْجِعِی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیةً مَرْضِیَّةً/ فَادْخُلِی فِی عِبَادِی/ وَادْخُلِی جَنَّتِی» «تو‌ای روح آرام­ یافته! به سوی پروردگارت بازگرد. در حالی­ که هم تو از او خشنودی و هم او از تو خشنود است، پس در سلک بندگانم درآی و در بهشتم وارد شو!» فرمودند که مقصود از نفْس مطمئنه، حسین بن علی (ع) است و از اینرو، مشهور است که سوره فجر را سوره امام حسین (ع) می‌خوانند.
انتخاب نام حسین(ع) در بحارالانوار نقل شده است که وقتی امام حسین (ع) متولد شدند، حضرت (ع) را در پارچه سفیدی پیچیدند و پیش رسول خدا (ص) بردند تا اسمی برای ایشان انتخاب کنند. در این هنگام، جبرئیل نازل شد و به پیامبر فرمود: «حق تعالی به تو سلام می‌رساند و می‌فرماید:، چون علی (ع) نسبت به تو، مثل هارون است نسبت به موسی، پس نام پسر کوچک هارون را بر این کودک بگذار. نام او شبیر بود؛ تو به زبان عربی او را حسین بخوان.» علامه مجلسی رحمت الله نقل کرده اند که ام سلمه فرمودند: برای حسین (ع) لباس بهشتی آوردند و پیامبر (ص) به ایشان پوشاندند. فرمودند: این حلّه، لباسی است که پر جبرئیل و فرشتگان، تار و پود آن را تشکیل می‌دهد. به حسینم می‌پوشانم و او را زینت می‌دهم که امروز، روز زینت اوست و او را بسیار دوست دارم. پیامبر اکرم (ص) به حدی به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) علاقه داشتند که سیمای این دو بزرگوار در دو حدیث پیامبر (ص) چنین است: «ألْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ سَیِّدا شَبابِ أهْلِ الْجَنَّةِ؛ حسن و حسین، سید جوانان اهل بهشتند.» و «حُسَینٌ مِنّی وَ أَنَا مِنْ حُسَینٍ؛ حسین از من است و من از حسینم.»
مأموریت جبرئیل در زمان میلاد با سعادت امام حسین(ع) حجت الاسلام حسین انصاریان، سخنران مذهبی، درمورد مأموریت جبرئیل هنگام میلاد با سعادت امام حسین (ع) بیان کرد: وقتی حضرت سیدالشهداء (ع) متولد شدند جبرئیل امین از طرف پروردگار مأموریت پیدا کردند به پیامبر اکرم (ص) و امیر مومنان (ع) به خاطر ولادت این انسان وارسته تهنیت عرض کنند و فوجی از ملائکه نیز، با جبرئیل حرکت کردند و از جزیره‌ای عبور می‌کردند که در آن جا ملکی به نام فطرس بود و به خاطر این که این ملک، امری از امر‌های خداوند را دیر اطاعت کرده به مدت ۶۰۰ سال حبس شده بود و به جبرئیل گفت: چه خبر است؟ ملائکه زیادی نازل می‌شوند و جبرئیل هم گفت که برای رسول اسلام (ص)، طفلی متولد شده است و ما از جانب پروردگار می‌خواهیم به حضرت محمد (ص) تهنیت عرض کنیم. حجت الاسلام انصاریان افزود: فطرس هم گفت من ۶۰۰ سال است که در این جا معذب هستم. من را با خودتان ببرید. جبرئیل امین هم، بال و پر شکسته و سوخته را با خود نزد پیامبر (ص) برد تا به حضرت (ص) عرض حاجت کند و پیامبر اکرم (ص) هم فرمودند جریمه ات تمام می‌شود.
شخصى از رسول اکرم صلى الله علیه وآله پرسید: چه چیزى گناه مرا (بعد از توبه) نابود مى‏ کند؟ ما الذی یَمحو عَنّی الخَطایا؟ پیامبر صلى الله علیه وآله در پاسخ فرمودند:«الدُّموعُ و الخُضوعُ و الأمراضُ.» «گریستن (از ترس خدا)، خضوع و فروتنى (در برابر تکبر) و ابتلا به بیمارى ‏ها.» میزان الحکمه، ج‏۳ ص‏۴۷۴. گناه شناسی
سایت گناه شناسی داستان عابد و زن بدکاره مرحوم کلینی در کتاب روضه کافی از امام صادق علیه السلام روایت می کند که فرمود: در بنى اسرائیل مرد عابدى بود که به هیچ وجه به دنیا آلوده نشده و گرد آن نگشته بود، شیطان که از وضع او رنج می برد، از بینى خود فریادی کشید، لشکریانش به دور او جمع شدند، بدانها گفت: کدام یک از شما می تواند این شخص را از راه به در کند؟ یکى گفت: من. گفت: از چه راهی به سراغش می روى؟ پاسخ داد: از راه زنها. شیطان گفت: تو حریف او نیستى، چون او زنان را نیازموده (و لذتى از آنها نبرده که گول بخورد). دیگرى گفت: من. پرسید: تو از چه راهی گولش می زنى؟ گفت: از راه باده‏گسارى و خوشی ها. بدو گفت: تو هم مرد این کار نیستى چون او اهل اینها نیست. سومى گفت: من او را گمراه می کنم، پرسید: از چه راهی؟ گفت: از راه کار خیر. شیطان گفت: برو که تو حریف او هستى. شیطانک بیامد و در برابر او جایى را انتخاب و شروع به نماز خواندن کرد. و آن عابد چنان بود که شبانه‏روز قدرى می خوابید و استراحت می کرد، ولى شیطانک هیچ نمی خوابید و استراحت نداشت و یکسره نماز می خواند. آن مرد عابد که خود را در برابر او کم ارزش دید و عبادتش را کوچک شمرد، به نزد آن شیطانک رفت و بدو گفت: اى بنده خدا چه چیز تو را بر این همه نماز خواندن نیرو داده است؟ پاسخش را نداد. بار دوم پرسید، باز هم پاسخش را نداد. تا بار سوم که پرسید گفت: اى بنده خدا من گناهى کرده ‏ام‏ و از آن توبه نموده‏ ام و هر گاه آن گناه را به خاطر مى ‏آورم به نماز خواندن نیرو می گیرم. مرد عابد گفت: آن گناه را به من هم بگو تا انجام دهم و دنبالش توبه کنم و در نتیجه (مانند تو) بر خواندن نماز نیرو بگیرم. شیطانک بدو گفت: به شهر برو و سراغ فلان زن فاحشه را بگیر و دو درهم به او بده و با او درآویز و کام خود برگیر (و سپس توبه کن تا مانند من بر عبادت نیرو بگیرى). عابد گفت: دو درهم را از کجا بیاورم؟ من که نمی دانم درهم چیست؟ شیطان از زیر پاى خود دو درهم بیرون آورده به او داد. عابد برخاست و با همان جامه و لباس خود که در آن عبادت می کرد به شهر درآمد و سراغ منزل آن زن را گرفت، مردم او را به خانه آن زن راهنمائى کردند و گمان کردند براى موعظه او آمده است. عابد به نزد آن زن رفت و دو درهم را پیش او انداخت و بدو گفت: برخیز. زن برخاست و به درون اطاق خود رفت و به مرد عابد گفت: داخل شو. عابد به درون اطاق رفت. آن زن بدو گفت: اى مرد تو در وضع و لباسى به خانه من آمده ‏اى که معمولا کسى با این وضع و لباس نزد من نمی آید، شرح حال خود را براى من بگو، عابد سرگذشت خود (و شیطان) را براى آن زن تعریف کرد. زن گفت: اى بنده خدا ترک گناه آسانتر از توبه کردن است، و چنان نیست که هر کس توبه کند بدان برسد (و توبه‏ اش پذیرفته گردد)، به نظر می رسد که آن کس (که این راه را پیش پاى تو گذارده) شیطانى بوده در نظرت مجسم شده (تا تو را از راه به در کند) اکنون بازگرد کسى را (در آنجا) نخواهى دید. عابد برگشت و آن زن همان شب از این جهان رفت، و چون صبح شد دیدند بر در خانه ‏اش نوشته شده: بر سر جنازه این زن (براى دفن و کفن او) حاضر شوید که او از اهل بهشت است. مردم همه در شک و تردید فرو رفتند، و به خاطر همان تردیدى که در کار او پیدا کرده بودند تا سه روز جنازه ‏اش را به خاک‏ نسپردند، خداى ـ عز و جل ـ به پیغمبر آن زمان وحى فرمود: بالاى جنازه فلان زن برو و بر آن نماز بخوان و به مردم بگو: بر او نماز بخوانند که من او را آمرزیدم و بهشت را بر او واجب کردم چون فلان بنده مرا از گناه و نافرمانى من باز داشت. منبع: کتاب روضه کافی، شیخ کلینی، ترجمه آیت الله رسولی محلاتی، ج ۲ ص ۲۴۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقش ایمان در جلوگیری از ارتکاب گناه سایت گناه شناسی مرحوم کافی در این کلیپ به زیبایی با یک تمثیل بیان می‌کند که ایمان به خدا باعث خودداری انسان از گناه می‌شود.ایشان در این کلیپ گناه را به برق خانگی دعوت می‌کند که هر بچه‌ عاقلی می‌داند که نباید به سیم لخت و بدون عایق دست بزند وگرنه برق او را از بین خواهد برد. اگر کسی واقعاً به فرمایشات اهل بیت علیهم السلام ایمان داشته باشد و به این مطلب یقین داشته باشد که گناه زندگی دنیا و آخرت او را نابود خواهد کرد هرگز گناه نخواهد کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بی‌حجابی هم فساد است و هم افساد سایت گناه شناسی یکی دیگر از علل اهمیت بحث حجاب این است که بی حجابی هم فساد است و هم افساد. بی حجاب هم خودش را در معرض گناه و فساد قرار می دهد و هم جامعه را که به آن می گویند افساد شخصی که در جامعه اسلامی کشف حجاب کرده است، آن کسی که حجاب مناسبی ندارد، مرتکب گناه شده است و دنیا و آخرت خودش را در معرض فساد قرار داده است شخص بی حجاب افساد می کند چون قبح گناه بی حجابی را می شکند و به‌طور غیرمستقیم دیگر زنان را هم به بی حجابی تشویق می‌کند و مردان را دعوت می کند به اینکه چشمشان را از حرام پرکنند، دنبال گناه روابط نامشروع و گناه بروند، خانواده ها را از هم می پاشد و در زمین فساد می کند بنابراین یک زن بی حجاب هم زنها را فساد می کشد هم مردها را هم افراد جامعه را فاسد می کند و هم خانواده ها را به فاسد می کشانند. وَ الَّذِینَ … یُفْسِدُونَ فِی الْأَرْضِ أُوْلَئِکَ لَهُمُ اللَّعْنَهُ وَ لَهُمْ سُوءُ الدَّارِ رعد ۲۵ آن‌هایی که در روى زمین فساد مى‌نمایند، براى آنهاست لعنت [و دورى از رحمت الهى]؛ و مجازات سراى آخرت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاد مرگ مانع زنا و دیگر انحرافات جنسی سایت گناه شناسی امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: «ذِکر المَوتِ یمیتُ الشَّهواتِ فی النَّفْس وَیقْطَعُ مَنَابِتَ الغَفْلَهِ ویقَوِّی القَلْبَ بِمَواعِد اللّه تعالی ویرِقُّ الطَّبْعَ ویکسِرُ اعلامَ الهوی ویطْفِی‌ءُ نارَ الحِرْصِ ویحَقِّرُ الدّنیا «یاد مرگ می‌میراند و برطرف می‌کند شهوت‌ها و خواهش‌های نفس را، ریشه کن می‌کند هر چه را که مورِّث غفلت است و قوّت می‌دهد میل به جانب خدا را و دل را نرم می‌کند و آثار و علامات هوا و هوس را در هم می‌شکند و آتش حرص را خاموش می‌کند و دنیا را در نظر انسان بی‌قدر و بی‌اعتبار می‌کند». بحار الأنوار : ۶/۱۳۳/۳۲
نماز خوندن خجالت داره؟! برخي (نماز اول وقت را ترک می کنند چون) نگرانند که مشتری خود را از دست داده و درآمد و رزقشان کم مي ‌شود ؛ بعضی نگرانند که مبادا دوستان خود را از دست بدهند؛ بعضی (دعوت به نماز نمی کنند چون) نگرانند که به سخنان و حرفشان بی ‌اعتنایی شود. جای تأسف است که افراد سیگاری در هر شرایطی سیگارشان را همراه دارند، ولی برخي افراد نمازگزار همین که جایشان تغيير كرد، به راحتی نماز را کنار می گذارند و می ‌گویند: در آن فضا نماز خواندن زشت بود! شیوه های دعوت به نماز؛ استاد قرائتی؛ ص 21 و 22
تأثیر زمان نماز و عمل آن در مستجاب شدن دعا حالا یک بحثی در دعا مطرح است که ما در روایاتمان داریم و من این‏ها را به دو دسته تقسیم می‏کنم. با بررسی روایات می‏بینیم که در این‏ها چند احتمال مطرح است. یکی اینکه احتمال دارد در این روایات "زمانِ خاص" برای اینکه در اجابت دعا مؤثر است، هدف‏گیری شده باشد، یا "عملِ خاص" و یا هر دوی اینها که من این‏ها را توضیح خواهم داد. پیغمبر اکرم فرمود: إذا أُذِّنَ بالأذان فُتحَتْ أبوابُ السَّماءِ واستُجیبَ الدُّعاءُ آنگاه که اذان گفته می‏شود درب‏های آسمان، باز می‏شود و دعا به اجابت می‏رسد. احتمالات سه‏ گانه در اینجا من سه تا احتمال را مطرح می‏کنم؛ یک، اینکه ممکن است نظر روایت، به عامل زمان باشد. یعنی می‏خواهد عامل زمان را مطرح کند. اذان در زمانی گفته می‏شود که مردم باید نمازهای فریضه را انجام دهند و اوقات فرائض هم اوقات خاصی است. یعنی زمانی که انسان می‏خواهد نمازهای واجب را بخواند، با اذان اعلام می‏شود که وقت خواندن نمازها فرا رسیده است. وقت نمازها هم مشخص است؛ طلوع فجر، زوال شمس، مابین ظهر و عصر و هنگام غروب. در جلسات گذشته همه این‏ها را تقریباً بررسی کردیم؛ هم طلوع فجر را گفتیم، هم زوال شمس را. ممکن است که این مطلب مورد نظر روایات باشد که آنچه به عنوان عامل تأثیرگذار مطرح است، عامل زمان ـ این زمان‏ها ـ باشد. احتمال دیگر این است «نفس عمل اذان» در اجابت دعا مؤثر باشد. همانگونه که در باب روزه و وضو و دیگر اعمال قربی و خیرات گفتیم که اینها روی دعا مؤثر است، ممکن است اذان گفتن هم ـ خودش ـ مؤثر باشد. این هم احتمال دوم؛ اما احتمال سوم این است که هر دوی این‏ها، این مجموعه "زمان و عمل" بر روی دعا مؤثر باشد. هیچ مشکلی هم پیش نمی‏آید که مسئله اینطور باشد. چون ما در روایات دیدیم که هم بر روی زمان تأکید شده است و هم بر روی عمل. فرار شیطان از صدای اذان روایت دوم دوباره از پیغمبر اکرم است که: «قال رسول الله (ص): إذا نُودِیَ بِالصَّلَوۀِ أدْبَرَ الشَّیطانُ فِی مَا بَیْنَ الزَّوحَاءِ حَتَّی لایَسْمَعَ صَوتَ التَّأذینِ وَ فُتِحَتْ أبْوَابُ السَّمَاءِ وَ أبْوَابُ الجَنَانِ وَ أُستُجیبَ الدُّعَاءُ» (کنز العمال، 7، 692) حضرت فرمود: وقتی که صدا به نماز بلند می‏شود ـ که این ندای به نماز، همان اذان است ـ شیطان از آن شخص فرار می‏کند و فاصله می‏گیرد، فاصلش هم تا «زوحاء» است؛ یک محلی بین مکه و مدینه است و فاصله‏اش هم ده‏ها کیلومتر است، تا صوت اذان را نشنود، «حَتَّی لایَسْمَعَ صَوتَ التَّأذینِ». بعد حضرت فرمودند: در این هنگام درب‏های آسمان و بهشت باز می‏شود و دعا هم مستجاب است. باز شدن در‏های آسمان هنگام اذان روایت دیگر، « إذَا کَانَ عِنْدَ الأذَانِ فُتِحَتْ أبْوَابُ السَّمَاءِ وَ اُسْتُجِیبَ الدَّعَاءُ وَ إذَا کَانَ عِنْدَ الإقَامَۀِ لَمْ تُرَدْ دَعْوَۀً» (کنز العمال، 2، 108) پیغمبر اکرم فرمود: هنگام اذان که می‏شود همان تعبیر، درب‏های آسمان باز می‏شود، دعا مستجاب. و «عند الإقامۀ» دعا رد نمی‏شود، اینجا اقامه اضافه شد. من یک نکته‏ای است البته این نکته ادبی است می‏گویم برای آن کسانی که اهلش هستند. این دو روایت چون درش إذای زمانیه به کار رفته چه بسا ظهورش در زمان بیشتر باشد، «إذا کان» هر دوتای آنها، آنجا هم «إذا نودی» تعبیر شده است. روایت دیگر، از پیغمبر اکرم است که فردی از ایشان سؤال کرد: «إنّ رجُلاً قالَ: یَا رَسُولُ اللهِ (صَ): إنَّ المُؤذِّنِینَ یَفضُلُونَا؟» آیا کسانی که اذان می‏گویند، بر ما برتری دارند؟ حضرت فرمودند «فَقَالَ رَسُولُ اللهِ قُل کَمَا یَقُولُونَ» تو هم همان چیزهایی که آن‏ها می‏گویند را بگو اذان را حکایت کن « فَإذَا انْتَهَیْتَ فَسْئَلْ تُعْطَهَا»(کنزالعمال، 7، 699) وقتی که تمام شد از خدا درخواست کن که به تو عطا می‏کند. این روایت، خودِ اذان را مؤثر دانسته است. بحث، بحث زمان نیست بلکه عملِ اذان گفتن مطرح است. در آخر بحث من می‏خواهم جمع‏بندی کرده و بعد هم یک توصیه کنم. دعای بین اذان و اقامه رد نمی‏شود در روایاتی از پیغمبر اکرم آمده است که حضرت فرمود: «لایُرَدُّ الدُّعاءُ بَیْنَ الأذانِ و الإِقامَۀِ» (المغنی، 2، 251) وقتی انسان اذان گفت، اگر بین اذان و اقامه‏اش دعا کند، دعایش رد نمی‏شود. در یک روایت دیگر که خیلی روشن‏تر است، اینطور آمده است که « الدُّعَاءُ بَینَ الأذانِ وَ الإقامۀِ مُسْتَجَابٌ فَادْعُوا». ( کنزالعمال، 2، 103) دعا در بین اذان و اقامه مستجاب است پس دعا کنید! البته به شما بگویم که من از میان روایات، چند روایت را به صورت نمونه انتخاب ‏کرده‏ام.
از این مجموعه به دست می‏آید که اولاً «زمان» خودش در باب تأثیر گذاری بر روی دعا، مدخلیّت دارد، ثانیاً این دو عمل ـ اذان و اقامه ـ هم مدخلیّت دارند. حتی در این دو روایت آخر که به دعا کردن بین این دو عمل سفارش فرموده بود، روی عمل تکیه می‏کند. یعنی وقتی می‏فرماید: بین این دو عمل اگر دعا کنی، دعا مستجاب است؛ دیگر بحث زمان مطرح نیست و آنچه اثر دارد عمل است. آیت الله آقا مجتبی تهرانی
آشنای دل من دلت را با خداوند آشنا کن زعمق جان خدایت را صدا کن دل غفلت زده مانند سنگ است مس دل را زیاد او طلا کن شکوه بندگی در خاکساری است خضوع و بندگی پیش خدا کن تو غرق نعمت پروردگاری بیا و حق نعمت را ادا کن نشان حق شناسی درنماز است جفا تا کی ؟ بیا قدری وفا کن رکوعی , سجده ای , اشکی , نمازی به پیش آن یکی , قامت دو تا کن به پیش او گشا دست نیازی به در گاه بلند او دعا کن به سنگ توبه ای بشکن دلت را غرور و سر گرانی را رها کن
متوجه خمپاره ها نشد!متوجه خمپاره ها نشد!در عملیات خیبر در محور طلاءیه بودیم. سقف سنگر خیلی کوتاه بود بچه ها نشسته مشغول نماز شدند. شهید حسین نانکلی گفت: بچه ها نماز نشسته حال نمیده ! من که رفتم بیرون نماز بخوانم رفت بیرون چفیه اش را پهن کرد و وارد نماز شد. موقع نماز چند گلوله خمپاره در نزدیکی های سنگر اصابت کرد ولی او تکان نخورد و نمازش را به پایان رساند. او هیچ آسیبی ندید و تازه بعد از نماز فهمیدیم که حتی متوجه خمپاره هم نشده بود.
خشم خدا 1 ـ پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : هر کس نمازى را نخواند، خداوند را مى‌بیند که بر او خشمناک است. - تباه شدن عمل 2 ـ پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : هر کس نماز را از روى قصد ترک کند، خداوند عملش را تباه مى کند 3 ـ زراره: از امام صادق درباره این گفته خداى جلّ جلاله پرسیدم : «هر کس به (ارکان) ایمان کفر ورزد، بى گمان عملش تباه است»، فرمود: ترک کردن کارى که بدان اقرار دارد که از آن جمله، ترک نماز بى هیچ بیمارى و گرفتارى است. - کفر 4 ـ پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله : هرکس نماز را عمداً ترک کند، آشکارا کفر ورزیده است 5 ـ پیمان میان ما و آنان، نماز است . پس هر کس آن را ترک کند ، کافر شده است. 6 ـ کسى که نماز نمى گزارد، دین ندارد. 7 ـ کسى که نماز نمى گزارد، بهره اى از دین ندارد 8 ـ (مرز) میان کفر و ایمان ، جز ترک نماز نیست. 9 ـ (مرز) میان بنده و کفر، ترک نماز است. 10 ـ هرکس نماز را ترک کند و به پاداش آن امید نورزد و از عذابش نهراسد، اهمیت نمى دهم که یهودى، مسیحى و یا مجوس بمیرد. 11 ـ میان مسلمان و کفر ، جز این نیست که نماز واجب را از روى قصد ترک کند و یا به جهت سبک شمردن آن را نخواند. 12 ـ امام صادق علیه السّلام : مردى نزد پیامبر آمد و گفت: اى پیامبر خدا، مرا سفارش کن. فرمود: نماز را از روى قصد وامگذار که هر کس آن را از روى قصد ترک کند، دین اسلام از او وا رهیده است. (مسلمان نیست) 13 ـ پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله ـ در سفارش به معاذ- : هرگز نماز واجب را از روى قصد ترک مکن ، که هر کس نماز واجب را از روى قصد ترک کند، خداوند تعهدى دربرابر او ندارد
14 ـ امام صادق علیه السّلام ـ به کسى که از گناهان بزرگ پرسیده بود ـ فرمود: ترک کردن نماز از روى قصد یا هر آنچه خداى جلّ جلاله واجب کرده است؛ زیرا پیامبرخدا صلّى الله علیه و آله فرمود: هر کس نماز را از روى قصد ترک کند ، از پیمان خداوند جلّ جلاله و پیمان پیامبرش ، بیرون رفته است. 15 ـ امام علىّ علیه السّلام : تفاوت میان مؤمن و کافر، نماز است . پس هر کس آن را ترک کند و ادعاى ایمان کند، عملش او را تکذیب مى کند و گواهى از خودش بر خود اوست. 16 ـ امام صادق علیه السّلام ـ در پاسخ به این پرسش : چگونه زناکار را کافر نمى نامید و ترک کننده نماز را کافر مى نامید و دلیل آن چیست؟ ـ فرمود: چون زناکار و مانند آن، به جهت غلبه شهوت آن را انجام مى دهد و ترک کننده نماز فقط از روى سبک شمردن ، آن را ترک مى کند.
🥀🎤شعر دوبیتی صلوات بر پیامبر (ص)    🌺🌺🌺_____________________ برروی زمین و آسمان ها و کرات در بین مناجات و تمام کلمات  زیبا تر از این دعا ندیده است کسی     بر خاتم انبیاء محمد صلوات  🌺🌺🌺 ای احمدیان به نام احمد صلوات هر دم به هزار ساعت از دم صلوات از نور محمدی دلم مسرورست پیوسته بگو تو بر محمد صلوات   🌺🌺🌺 حق داده به ما وعده ی خیر و حسنات  هم وعده ی جنات سراسر نعمات خواهی که شود نصیب تو این برکات بر خاتم انبیا محمد صلوات  🌺🌺🌺 از ازل بر همه ذرات جهان تا عرصات رسد از آبروی آل محمد (ص) برکات وه چه بدبخت و سیه روی هر آن کس که ز جهل بشنود نام محمد (ص) نفرستد صلوات 🌺🌺🌺 بر خلق خوش و خوی محمد (ص) صلوات بر عطر گل روی محمد (ص) صلوات در گلشن سر سبز رسالت گویید بر چهره گل بوی محمد (ص) صلوات 🌺🌺🌺 گردیده شعار هر مسلمان صلوات  تاریخچه عترت و قرآن صلوات بر شیعه بود نشانه حق طلبی  از اول عمر تا به پایان صلوات 🌺🌺🌺 شد باز به روی خلق باب برکات  خواهی تو اگر ز درگه دوست برات بفرست ز جان و دل به آوای جلی  بر خاتم انبیاء محمد (ص) صلوات 🌺🌺🌺 به آیه آیه قرآن احمدی صلوات به بهترین گل گلزار سرمدی صلوات به اهل بیت رسول گرامی اسلام  به غنچه غنچه باغ محمدی صلوات 🌺🌺🌺 ای نام تو جان بخش تراز آب حیات محتاج تو خلقی به حیات و به ممات از بعثت انبیا وارسال رسل مقصود تو بودی به جمالت صلوات 🌺🌺🌺 جان راتو صفا ده به صفای صلوات همراز ملک شو به نوای صلوات هرکس که صلوات می فرستد یک بار ده بار خدا بر او فرستد صلوات 🌺🌺🌺   سر سلسله جنبان تجلی صفات شد ختم رسل جمع جمیع ملکات از عرش ملایک زشعف بانگ زدند بر خاتم انبیا محمد(ص)صلوات   🌺🌺🌺 دل با صلوات محرم راز شود سیمرغ شود بلند پرواز شود فرمود پیامبر که با هر صلوات درها ی اجابت دعا باز شود  🌺🌺🌺 بر روح بلند مهربانی صلوات بر خلق عظیم آسمانی صلوات بر اشرف کاینات هادی سبل خورسید سپهر جاودانی صلوات 🌺🌺🌺 ای دلبر مه پیکر شیرین حرکات با ذکر تو پر شده  است اجزای حیات هر کس شنید نام زیبای تو گفت بر خاتم انبیا محمد صلوات   🌺🌺🌺 از جلوه گل نشان سرمد خیزد وز بوی گلاب نام احمد خیزد در هر نفسی که می رود بر صلوات آوای درود بر محمد(ص) خیزد   🌺🌺🌺 بر نور جمال پاک احمد صلوات  برعطر وجود حی سر مد صلوات  بر وجه نکوی وخلق نکوی رسول بر خاتم انبیاء محمد و آل محمد صلوات  🌺🌺🌺 از ازل بر ذرات جهان تا عرصات رسد از آبروی آل محمد (ص) برکات چه بدبخت باشد هر کس ز جهل بشنود نام محمد (ص) نفرستد صلوات 🌺🌺🌺 گردیده شعار هر مسلمان صلوات تاریخچه عترت و قرآن صلوات بر شیعه بود نشانه مهر علی ازازل تا به ابد بر محمد و علی صلوات 🌺🌺🌺 بیرون ز عدد بگو و بی حد صلوات بر آل محمد و محمد صلوات ز انجا که دعا استجابت شده است بر جمله اذکار سرامد صلوات 🌺🌺🌺_______________________
💚🍃💚🍃💚 💚 السلام‌علیک‌ یانبـی اللہ_ص 💚تو دریای شعوری یامحمّد(ص) 💚توعشق پُرغروری یامحمّد(ص) 💚ابرمردی، سلحشوری محمّد(ص) 💚تو از سر تا به پا نوری محمّد(ص) 💚دگرگون ‌شد حجاز از مَقدمِ تو 💚عیان شد جایگاه اعظم تو 💚رسیدی،جهل و نادانی به دَرشد 💚لب خشکیده از جامِ تو تَرشد 💚زِیُمن مَقدمت کسرا فرو ریخت 💚زمین و آسمانها درهم آمیخت 💚جهان‌ را دعوتِ توحید کردی 💚نهال یأس را امّید کردی 💚 الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ 💚 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ 💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا