🔘رویکرد تغییر؛ مقابلهٔ نرم
🔹اسم «جنگ نرم» را بسیار شنیدهایم. اصلاً از شنیدنش اشباع شدهایم. در مدار سوم جنگ، رویکرد بشر متخاصم این است که دشمنی طوری صورت بگیرد که حریف متوجه آن نشود.
🔸دکتر خسروی در توصیف این مدار میگوید: «بشر متخاصم در مدار سوم جنگ به دنبال این است که دستگاه محاسباتی حریف دچار خطا شود و نتواند درست و غلط را تشخیص بدهد و در این فضای آشفته بشر متخاصم بتواند خواستههایش را به صورت نرم، به حریف قالب کند و به هدفش برسد».
#عکس_نوشته
#جنگ_رسانه_ای
#جنگ_شناختی
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🔰ناکام در روایت، ناتوان در شخصیتپردازی
⬅️نقد فیلم شمال از جنوب غربی
✍️سید مهدی موسوی
🔹«شمال از جنوب غربی» از آن دسته فیلمهایی است که علیرغم موضوع و سوژۀ جذاب و ایضاً تلاشهای صورت گرفته از سوی عوامل برای پرداخت مناسب، بار دیگر ثابت میکند که همچنان فیلمنامه پاشنۀ آشیل سینمای ایران است.
🔸وجود برخی سکانسها نیز با نوع فیلمبرداری اثر، گویا بیشتر خاصیت احساسی شدن یک فیلم اکشن جنگی را دارد، بهخصوص صحنۀ کشتار زن و بچه بیگناه در روستا اما مثلاً نشان دادن صحنۀ گرفتار شدن یکی از سران گروهکی در باتلاق جنگل بیشتر کارکردی نمادگرایانه دارد که ممکن است شعاری هم به نظر برسد یا سکانس پایانی که بعد از اعلام آزادسازی خرمشهر، کودکی در کنار سواحل دریای خزر در حال بازی است و فیلم در همینجا به پایان میرسد.
🔗مطالعۀ ادامه مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#نقد_فیلم
#فجر۱۴۰۳
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
💠گمشدهام را پیدا کرده بودم
✍️قهرمانی
🔸دهۀ هشتاد آرامآرام داشت به نیمه نزدیک میشد و موج مطالعه و مقابله با جریانهای انحرافی بهشدت و با همان سرعتی که مکاتب معنوی نوپدید درحال زایش و افزایش بود و رشد و فزونی چشمگیری داشت. دورهها و حلقههای متعددی در میان طلاب و فضلای آن سالها تشکیل میشد که ثمرۀ آن پیدایش چهرههای جوان و نخبههای حوزوی بود.
🔹در یکی از همین حلقهها بود که اولین بار نام فرجنژاد را بهعنوان کارشناس توانا در حوزۀ مطالعاتی فِرق شنیدم و از نزدیک با این طلبۀ یزدی شیرینلهجه آشنا شدم. اولین چیزی که در همان اولین دیدار خودنمایی میکرد، نگاه متفاوت و عمیق او در مواجهه با این مکاتب نوپدید بود.
🔗مطالعۀ ادامۀ خاطره در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#استاد_فرج_نژاد
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
📋روایتهای سطحی فیلمفارسی
🔸در فیلمفارسی همهچیز به قدری واضح است که هیچ تحلیلی نیاز ندارد. بیننده آنقدر در سطح باقی میماند که به نوعی دلزدگی - یا برعکس نوعی شادی ابلهانه و افراطی - نسبت به دنیا و آدمهایی مشخص و محدود قرار دارند، دچار میشود. روایتهای سینمایی فیلمفارسی، داستانهایی ساده، تکراری و با سرنوشتی معلوم است به نحوی که اگر تمام فیلمهای این سینما در کنار یکدیگر قرار داده شود، در نهایت به دو یا سه داستان یکسان و تکراری میرسیم که دائم در این دسته از فیلمها تکرار شده است.
🔹داستانهای فیلمفارسی عامهپسند، بیمایه و خالی از ظرایف دراماتیک است و تنها توانایی سرگرم کردن مخاطبانی با سرمایۀ فرهنگی ناچیز را دارد.
📚کتاب جریانشناسی سینمای ایران، دکتر رفیع الدین اسماعیلی، صفحۀ 127.
⬅️برای تهیۀ این کتاب به سایت استاد فرجنژاد مراجعه کنید.
#پاراکتاب
#نقد_سینما
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
📌صرف فعل «ما میتوانیم» در کلاس سینما | نقد فیلم خدای جنگ
🖊سید محمدمهدی موسوی
🔸دومین فیلمی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر تماشا کردم، بارقههای جدی امید را در وجودم برانگیخت؛ از این بابت که سینمای ایران همچنان قابلیتهای خوبی برای تولید یک اثر قابل قبول و آبرومند دارد. سخن از فیلم «آسمان جنگ» به کارگردانی حسین دارابی است که پیش از این «مصلحت» و «هناس» را به علاقهمندان هنر هفتم وطنی معرفی و عرضه کرده بود.
🔹نکتهای که باید به آن توجه کرد اینکه ما در این فیلم شاهد منحنی رو به صعود تحول شخصیتی ابراهیم نیستیم و لازم بود که کارگردان بهگونهای به معرفی شخصیت میپرداخت که به موازات طی شدن ماهها و سالهای جنگ در وجود خودش نیز رشد و تحولی را شاهد باشد، با این حال کشمکش درونی بازیگر اصلی نیز تا حدودی انعکاس یافتهبود هر چند که برخی جاها این مسأله بهشکلی کلیشهای صورت گرفته بود.
🔗مطالعۀ ادامۀ مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#نقد_فیلم
#فجر۱۴۰۳
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🔖اهمیت شناخت درست دشمن
🔸طبیعتاً کار دشمن، دشمنی کردن است و اگر زمانی دشمنی نکرد، باید به خودمان یادآوری کنیم که این موجودات، نصف بیشترشان زیر زمین است و اگر در آن زمان خاص، ظاهراً دست و پایشان را از زندگی ما ایرانیها بیرون کشیدهاند، حتماً نقشهٔ کثیفی از ذهن خبیثشان میگذرد!
🔹بر ما هم لازم است که آگاهی و تیزبینی خودمان و اطرافیانمان را بالا ببریم و تا از آسیبهای دشمن و انواع جنگهایی که علیه ما به پا میکند، در امان بمانیم. لازم است بدانیم در چه میدانهایی و از چه زوایایی به ما حمله میشود تا راه دفاع درست را پیدا کنیم. یادمان باشد در دنیای ابرقدرتها بُرد با بچهزرنگهاست!
#عکس_نوشته
#دشمن_شناسی
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🖇هجو هویت قاجار در انیمیشن «ژولیت و شاه» | نقد انیمیشن ژولیت و شاه
✍️بیگلری
🔹انیمیشن «ژولیت و شاه» با ترکیب خلاقانۀ طنز و تاریخ، اثری است که در مرز میان نوآوری هنری و بازتولید کلیشهها حرکت میکند. این اثر از یک سو با طراحی بصری جزئینگر و تلفیق هوشمندانۀ تکنیکهای انیمیشن دو بعدی و سهبعدی، توانسته است تصویری جذاب و تأثیرگذار از دوران قاجار خلق کند.
🔸این اثر، با وجود برخی کاستیها در بازنمایی زنان و استفاده از کلیشهها، گامی مهم در جهت ایجاد گفتوگو دربارۀ تاریخ و فرهنگ ایران است و نشان میدهد که انیمیشن میتواند به عنوان رسانهای قدرتمند، هم روایتگر تاریخ باشد و هم آینهای برای بازتاب مسائل امروزی.
🔗مطالعۀ ادامۀ مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#نقد_انیمیشن
#فجر۱۴۰۳
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
استاد محمدحسین فرجنژاد
✨موسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد با همکاری گروه کودک و نوجوان موسسه شناخت برگزار میکند:✨ 🎀دور
15.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📸گزارش تصویری دورۀ شیرین بیان
🗓 ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳
#گزارش
#شیرین_بیان
#اردوی_استانی
#مشهد
#دختران_حاج_قاسم
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
⁉️آیا جومونگ اثری یهودی است؟
🖊عاطفه حسینی
🔻بخش اول
🔸در بعضی سخنرانیها گفته میشود که سریال جومونگ، اثری یهودی و صهیونیستی است. استاد فرجنژاد با این برداشت از جومونگ مخالف بودند و ریشهٔ آن را عدم دقت در محتوا و فرم این سریال میدانستند. سریال جومونگ سعی دارد با روایتی مجعول از تاریخ کُره، اسطوره را با تاریخ ترکیب کرده، نگاهی حماسی به ملیگرایی کرهای را که در مقابل استعمار هان (چین) قرار دارد، برای مخاطب جذاب جلوه دهد.
🔹در جومونگ لباسها، زبان، مکانها، اسامی، نوع مبارزه در جنگ، نظام سیاسی، نظام اقتصادی، رنگهای بهکار رفته، موسیقی و... تماماً کرهای یا چینی است. در سریال جومونگ هیچ اسمی از یهود آورده نمیشود و در این فرمِ شرقی، جایی برای مطرح شدن اسطورههای یهودی وجود ندارد.
🔸سخنرانانی که مدعی یهودی و حتی صهیونیستی بودن سریال جومونگ شدند، بهدلیل ناآشنا بودن با فرم سینمایی و روشِ صحیحِ نقد فیلم، مدعی هستند چون جومونگ همچون حضرت موسی علیه السلام در دربار بزرگ شده و بعد با بردن یک قوم از سرزمین بویو گریخته، پس جومونگ همان حضرت موسی بوده و اثر هم صهیونیستی است.
🔹بر فرض که بپذیریم این نگاه تکبعدی به جومونگ (شخصیتی با اسم، خانواده، چهره، لباس و زبان کرهای که در تاریخ یا اساطیر کره وجود داشته است) همان حضرت موسی بوده، خوب چرا اثر صهیونیستی است؟ صهیونیسم قائل به سرزمینگرایی با محوریت بیت المقدس و تقدس قوم یهود بوده، با این نگاه به استثمار و جنایت دست میزند. در کدام بخش از سریال جومونگ، سرزمین محوریت دارد؟
#یادداشت
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
استاد محمدحسین فرجنژاد
⁉️آیا جومونگ اثری یهودی است؟ 🖊عاطفه حسینی 🔻بخش اول 🔸در بعضی سخنرانیها گفته میشود که سریال جومونگ
⁉️آیا جومونگ اثری یهودی است؟
🖊عاطفه حسینی
🔻بخش دوم
🔸اساساً گوگوریو و جولبون سرزمینی مقدس نیستند و جومونگ هم صرفا میخواهد مردم چوسان قدیم را نجات داده، هر جا که شد به تشکیل یک امپراطوری دست بزند. از طرفی مردم چوسان قدیم قداستی ندارند و صرفا بهدلیل مظلومیت و بردگی در هان، مورد توجه گروه دامول قرار میگیرند. بنابراین بر فرض که جومونگ همان حضرت موسی باشد، اتفاقاً نگاهی قرآنی را ترسیم میکند که بایستی مردم مظلوم را نجات داد و در مقابل ظلم فرعونی ایستاد.
🔹اما نکته این است که جومونگ به همان اندازه که نمادی از حضرت موسی علیه السلام است، به همان اندازه نشانگر زندگی پیامبر مکرّم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است! درواقع در این روش غیرکارشناسی که جومونگ یهودی تفسیر میشود، میتوان گفت جومونگ شخصیتی مشابه حضرت رسول دارد؛ چرا که همسری تاجر و ثروتمند تمام مایملک خود را خرج اهداف جومونگ میکند!
🔸در نگاه نمادگرا، هر چیزی میتواند نماد هر چیزی باشد و برای تحلیل آثار سینمایی، بایستی از نمادگرایی برحذر باشیم و به تعبیر استاد فرجنژاد سعی کنیم از فرم به محتوا برسیم. فرم سریال جومونگ نه یهودی است و نه اسلامی، بلکه با نگاهی بودیستی سعی دارد تاریخ کره را با اساطیر پیوند زده، حس خوشایندی نسبت به دینِ سکولارِ بودیسم و قهرمانی کرهای، برای مخاطب ایجاد کند. البته اخلاق شرقی در تمام اثر جریان دارد و احترام به دیگران (خصوصا والدین)، تبعیت از مافوق، پیوند دین با سیاست (هر چند اجمالی و سطحی) سبک زندگی سالم، تلاش حداکثری برای رسیدن به هدف، استکبارستیزی، تکیه بر توان داخلی و... در جایجای اثر دیده میشود.
🔹هر چند جومونگ ایراداتی هم در محتوا دارد، اما قطعاً فرم اثر یهودی نبوده و بودیستی است که در نتیجه، محتوای اثر هم حال و هوای بودیسم را برای مخاطب تداعی میکند. در دوبلهٔ صداوسیما اشکال اصلی بودیسم (نگاه توأم با شرک به هستی) حذف شده و جومونگ را به اثری جذاب و آموزنده تبدیل کرده بود. بنابراین ایرادهایی که بعضی به پخش جومونگ در تلویزیون وارد میکنند، اشکال کارشناسی نبوده و از این جهت وارد نیست؛ بله در بحث ترویج موج کرهای ایراداتی به صداوسیما وارد است که به یهودی بودن این اثر ارتباطی ندارد.
#یادداشت
#یهود_و_صهیونیسم
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
استاد محمدحسین فرجنژاد
✨موسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد با همکاری گروه کودک و نوجوان موسسه شناخت برگزار میکند:✨ 🎀دور
🔖توصیفی از دورۀ شیرین بیان
🔸کلاس که تمام شد شوق و انگیزۀ همۀ دوستانم غیرقابل وصف بود. استاد وقت نداشت اما گویی سؤالهای ما و صبر و حوصلۀ او تا ابد ادامه داشت...🌱✨ چندساعت گذشته بود و با این حال انگار همین ده دقیقۀ قبل بود که برای مخالفت و فرار از کلاس درس کلی زور زدیم!
🔹همزمان که ایستاده بودم و با عکس و فیلم خاطرات کلاسهای فراموش نشدنی شیرین بیان را ثبت میکردم، فهمیدم که چقدر سؤال داریم و چه اساتیدی که منتظرند تا جام پاسخ ما را پر کنند.
🔸حضور در کلاس درس استاد بزرگوار «محسن وافی» آن هم در جوار حریم ملکوتی امام هشتم تجربهای بود تکرار نشدنی، که امیدواریم شروعی باشد برای تحول و پیشرفت همۀ ما.
و تشکر میکنم از استاد محترم که ساعتها با حوصله و فروتنی تمام پاسخگوی سؤالات ما بودند تا این روزهای فراموشنشدنی ساخته شود.
✍️کوچیکِ شما، یکی از دختران حاج قاسم
🗓 ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳
#یادداشت
#شیرین_بیان
#اردوی_استانی
#مشهد
#دختران_حاج_قاسم
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
📌تلاش در مسیر دشمنشناسی، تأسی به آموزههای ناب قرآنی است.
⬅️مدیر مؤسسه فرهنگی رسانه ای استاد فرجنژاد گفت: حقیقتاً تلاش در مسیر دشمنشناسی، تأسی به آموزههای ناب قرآنی است.
🔸به گزارش خبرگزاری حوزه، ابراهیم کارگران طی سخنانی در مراسم افتتاحیۀ مدرسۀ رسانهای زمستانۀ دختران مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد با اشاره به این که مؤسسۀ استاد فرجنژاد به همت دوستان، شاگردان و علاقهمندان به این استاد فقید در سال ۱۴۰۱ آغاز به کار کرد، اظهار داشت: هدف این مؤسسه از همان آغاز، تلاش هدفمند و مستمر در راستای تربیت نیروهای رسانهای دشمنشناس و انقلابی و متعهد بوده که به لطف الهی در این زمینه توفیقات خوبی هم در این مدت نسبتاً کوتاه داشته است.
🔹وی با اشاره به بهره گیری از توان و ظرفیت اساتید مجرب حوزوی و دانشگاهی در این مؤسسه گفت: حفظ و ارتقای هویت فرهنگی و ایمانی نسل جدید با تقویت بحث آموزش مبتنی بر آموزه های ناب دینی و انقلابی از جمله اهداف ما در این مؤسسه است.
🔗مطالعۀ ادامۀ خبر
#خبر
#افتتاحیه
#موسسه_استاد_فرج_نژاد
#دوره_زمستان_و_بهار_دختران
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا