📣📣 آیا زن مىتواند امام جماعت براى زنها باشد، یا باید هر کدام ایشان به تنهایى نماز بخواند؟
پاسخ اجمالی
اکثر مراجع تقلید، در نماز جماعت، امامت زن برای زنها را جایز دانستهاند، ولی برخی از مراجع، بنابر احتیاط واجب، این امر را صحیح نمیدانند.( امام خمینی؛ آیت الله گلپایگانی و آیت الله فاضل).
البته چون دسته دوم هم بنابر احتیاط واجب صحیح نمی دانند؛ مقلدین این مراجع می توانند به نظر مراجع دیگر یا مرجع زنده خود رجوع کنند و اقتدا کنند و از فضیلت نماز جماعت بهره مند شوند.
سهم #روز_شصت_ودوم مطالعه نهج البلاغه نامه ۵۳ بند ۸ قسمت اول تا دوم
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه53 : نامه به مالک اشتر
(قسمت چهارم)
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی:
🔹اوّل سيمای نظاميان
♦️برای فرماندهی سپاه كسی را برگزين كه خيرخواهی او برای خدا و پيامبر( صلّی اللّه عليه و آله و سلّم ) و امام تو بيشتر و دامن او پاكتر شكيبایی او برتر باشد از كسانی كه دير به خشم آيد و عذر پذيرتر باشد و بر ناتوان رحمت آورد و با قدرتمندان با قدرت برخورد كند، درشتی او را به تجاوز نكشاند و ناتوانی او را از حركت باز ندارد. سپس در نظاميان با خانواده های ريشه دار دارای شخصيّت حساب شده خاندانی پارسا دارای سوابقی نيكو و درخشان كه دلاور و سلحشور و بخشنده و بلند نظرند، روابط نزديك بر قرار كن، آنان همه بزرگواری را در خود جمع كرده و نيكيها را در خود گرد آورده اند. پس در كارهای آنان به گونه ای بينديش كه پدری مهربان درباره فرزندش می انديشد و مبادا آنچه را كه آنان را بدان نيرومند ميكنی در نظرت بزرگ جلوه كند و نيكوكاری تو نسبت به آنان - هر چند اندك باشد- خوار مپندار زيرا نيكی آنان را به خيرخواهی تو خواند و گمانشان را نسبت به تو نيكو گرداند و رسيدگی به امور كوچك آنان را به خاطر رسيدگی به كارهای بزرگشان وامگذار، زيرا از نيكی اندك تو سود ميبرند و به نيكی های بزرگ تو بی نياز نيستند. برگزيده ترين فرماندهان سپاه تو، كسی باشد كه از همه بيشتر به سربازان كمك رساند و از امكانات مالی خود بيشتر در اختيارشان گذارد، به اندازه ای كه خانواده هايشان در پشت جبهه و خودشان در آسايش كامل باشند، تا در نبرد با دشمن، سربازان اسلام تنها به يك چيز بينديشند. همانا مهربانی تو نسبت به سربازان، دلهايشان را به تو ميكشاند و همانا برترين روشنی چشم زمامداران، برقراری عدل در شهرها و آشكار شدن محبّت مردم نسبت به رهبر است، كه محبّت دلهای رعيّت جز با پاكی قلبها پديد نمی آيد و خيرخواهی آنان زمانی است كه با رغبت و شوق پيرامون رهبر را گرفته و حكومت بار سنگينی را بر دوش رعيّت نگذاشته باشد و طولانی شدن مدت زمامداری بر ملّت ناگوار نباشد. پس آرزوهای سپاهيان را بر آور و همواره از آنان ستايش كن و كارهای مهمّی كه انجام داده اند بر شمار زيرا يادآوری كارهای ارزشمند آنان، شجاعان را بر می انگيزاند و ترسوها را به تلاش وا می دارد، ان شاء اللّه. و در يك ارزشيابی دقيق رنج و زحمات هر يك از آنان را شناسایی كن و هرگز تلاش و رنج كسی را به حساب ديگری نگذاشته و ارزش خدمت او را ناچيز مشمار تا شرافت و بزرگی كسی موجب نگردد كه كار كوچكش را بزرگ بشماری، يا گمنامی كسی باعث شود كه كار بزرگ او را ناچيز بدانی. مشكلاتی كه در احكام نظاميان برای تو پديد می آيد و اموری كه برای تو شبهه ناكند به خدا و رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) باز گردان، زيرا خدا برای مردمی كه علاقه داشته هدايتشان كند فرموده است: «ای كسانی كه ايمان آورديد از خدا و رسول و امامانی كه از شما هستند اطاعت كنيد و اگر در چيزی نزاع داريد، آن را به خدا و رسولش باز گردانيد» پس باز گرداندن چيزی به خدا، يعنی عمل كردن به قرآن و باز گرداندن به پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) يعنی عمل كردن به سنّت او كه وحدت بخش است نه عامل پراكندگی.
🔹دوّم سيمای قضات و داوران
♦️سپس از ميان مردم، برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن، كسانی كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد، در اشتباهاتش پافشاری نكند و بازگشت به حق پس از اگاهی برای او دشوار نباشد، طمع را از دل ريشه كن كند و در شناخت مطالب با تحقيقی اندك رضايت ندهد و در شبهات از همه با احتياط تر عمل كند و در يافتن دليل اصرار او از همه بيشتر باشد و در مراجعه پياپی شاكيان خسته نشود. در كشف امور از همه شكيباتر و پس از آشكار شدن حقيقت، در فصل خصومت از همه برنده تر باشد، كسی كه ستايش فراوان او را فريب ندهد و چرب زبانی او را منحرف نسازد و چنين كسانی بسيار اندكند. پس از انتخاب قاضی هر چه بيشتر در قضاوتهای او بينديش و آنقدر به او ببخش كه نيازهای او بر طرف گردد و به مردم نيازمند نباشد و از نظر مقام و منزلت آنقدر او را گرامی دار كه نزديكان تو به نفوذ در او طمع نكنند، تا از توطئه آنان در نزد تو در امان باشد. در دستوراتی كه دادم نيك بنگر كه همانا اين دين در دست بدكاران اسير گشته بود كه با نام دين به هواپرستی پرداخته و دنیای خود را به دست می آوردند.
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
چندکار مهم تا پایان ماه مبارک.mp3
3.14M
👌 #توجه_ویژه
✅ چند کار مهم و پر ثواب در این چند روز پایانی #ماه_مبارک_رمضان
🎤 احسان عبادی
🔰 یادمان باشد فردای قیامت حتی اهل بهشت هم حسرت می خورند که چرا بیشتر ثواب نکردند تا در درجات بالاتری قرار بگیرند.
👆پس با انجام این کارهای کوچک پرثواب از این چندروز استفاده کنیم 👆
#ماه_رمضان
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ آیهای منتخب از جزء 5⃣2⃣
✅💐 جریمه دوری از قرآن و یاد خدا
💐✨ در آیات قبل از آیه 36 سوره زخرف، سخن از دنیا پرستانی است که همه چیز را بر معیارهای مادی ارزیابی میکنند، در آیه 36 سوره زخرف به یکی از آثار مرگبار دلبستگی به دنیا که بیگانگی از خداست اشاره میشود.
💐✨ غفلت از ذکر خدا و غرق شدن در لذات دنیا، و دلباختگی به زرق و برق آن، موجب میشود که شیطانی بر انسان مسلّط گردد و همواره قرین او باشد، و رشتهای در گردنش افکنده، «میبرد هرجا که خاطر خواه اوست»!
💐💫 وَمَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمَٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ (آیه 36 سوره زخرف)
و هر کس از یاد خدا رویگردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست!
✅💐 سياست شيطان گام به گام است، «خُطُواتِ»:
1⃣💐 مرحله اول القاى وسوسه است، «فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ»
2⃣💐 در مرحله دوم تماس مىگيرد، «مَسَّهُمْ طائِفٌ».
3⃣💐 مرحله سوم در قلب فرو مىرود، «فِي صُدُورِ النَّاسِ».
4⃣💐 مرحله چهارم در روح مىماند، «فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ».
5⃣💐 مرحله پنجم انسان را عضو حزب خود قرار مىدهد، «حِزْبُ الشَّيْطانِ».
6⃣💐 مرحله ششم سرپرست انسان مىشود، «وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا».
7⃣💐 مرحله هفتم انسان خود يك شيطان مىشود، «شَياطِينَ الْإِنْسِ».
✅💐 امام على (ع) در نهج البلاغه مىفرمايد:
«شيطان در روح انسان تخم گذارى مىكند».
(كنايه از استقرار كامل شيطان در سينه آنهاست، زيرا پرنده تنها در لانه و آشيانه خود تخم میگذارد.)
#جزء_بیست_و_پنجم
#ماه_رمضان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
▶️ @hayat_e_tayebeh ◀️
▶️ @ketabkhani_313 ◀️
1_4258595427.mp3
4.11M
📣 تندخوانی ( تحدیر ) « جز 25 »
🎤 قاری : استاد معتز آقایی
⭕️ آیهای که فقط نیمۀ اولش را بلدیم❗️
🔸 یک آیۀ قرآن هست که نیمۀ اولش را همه شنیدهاند:
📖 اُدْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُمْ... (غافر/۶۰)
👈 مرا بخوانید، جوابتان را میدهم.
🔸 این قسمت از آیه را همه بلد هستند، چون پر از مهربانی است. معمولاً همۀ ما هر چه آیۀ محبتآمیز هست بلدیم.
🔸 اما بقیه این آیه را خیلیها بلد نیستند. چرا؟ چون بقیۀ آیه از عظمت خدا صحبت میکند و میفرماید:
📖 ...إِنَّ الَّذينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرينَ (غافر/۶۰)
👈 کسانی که نسبت به عبادت من تکبّر ورزند، به زودی با کمال ذلّت و خواری داخل جهنم خواهند شد.
حالا دوباره به معنای این آیه توجه کنیم:
🔹 خداوند ابتدا میفرماید: «مرا بخوانید، من جوابتان را میدهم.»
🔹 بعد بلافاصله میفرماید: «کسانی که تکبر کنند و درِ خانه من نیایند و از من چیزی نخواهند، اگر دیگران را عادی به جهنم میبرم، آنها را به خاطر تکبرشان، با خواری و ذلّت به جهنم خواهم برد.»
در واقع معنایش این است:
🔹 «من خدای تو هستم که دارم به تو میگویم مرا صدا بزن تا جوابت را بدهم، آنوقت تو سرت را پایین انداختهای و لال شدهای؟! یا اینکه اصلاً اعتنا نمیکنی و میروی؟»
🔹 این نوع برخود، نشانۀ تکبر انسان نسبت به خداوند است.
یک مثال ساده:
🔻️ به مجلس ختم که میروی، وقتی بچهای سینی خرما را جلوی شما میگیرد و میگوید «بفرمایید»، بیاعتنا از کنارش رد نمیشوی، چون بیادبی محسوب میشود، هرچند طرف مقابل شما یک بچه است. اگر هم خرما نخواهی، برمیگردی میگویی: «خیلی ممنون. میل ندارم. تشکر.» بالاخره یک جوابی میدهی.
🔻️ حالا خداوند با آن عظمت و جلال، آمده جلوی شما و میفرماید: «از من چیزی بخواهید تا به شما بدهم!» اما تو سرت را پایین انداختهای و بیاعتنا رد میشوی؟! یعنی داری به خدا تکبر میکنی؟! محبت خدا را پس میزنی؟! بینیازی خودت را اعلام میکنی؟!
☝️ خدا هم با کسی شوخی ندارد.
#نماز_خوب_بخوانیم
⭕️ میدانی چرا نمازی که تعقیبات نداشته باشد قبول نیست؟
🔸 چون در روایت داریم که مومن بعد از هر نمازی یک دعای مستجاب دارد.
🔸 یعنی خدا بعد از #نماز به تو میفرماید: «بنده من نماز خواندی؟ از من حساب بردی؟ امر مرا اجرا کردی؟ احسنت! حالا تو یک دعای مستجاب پیش من داری، از من بخواه تا به تو بدهم.»
🔸 بعد یک دفعهای خدا نگاه میکند میبیند که بندهاش بدون اینکه چیزی بخواهد، دارد از سر سجاده بلند میشود و میرود!
🔸 این کار معنایش چیست؟ آیا بیاعتنایی به خدا نیست؟ آیا تکبر و اعلان استغناء و بینیازی از خدا نیست؟
🔷 رسول اکرم(ص) فرمود: خداوند در مورد کسی که بعد از نماز تعقیبات نمیخواند و از خدا چیزی نمیخواهد، به ملائکهاش چنین میفرماید: «ملائکه من، این بندۀ مرا نگاه کنید. امر مرا انجام داد ولی از من حاجتی نخواست. انگار از من بینیاز است. نمازش را بگیرید و به صورتش بزنید»
اصلاً بندهای که به من نیاز ندارد، برای چه آمده امر مرا اجرا میکند؟ نکند با این کارش میخواهد بگوید «نه تو خدا هستی و نه من بندۀ تو هستم»؟!
🚧 دعا نکردن، و حاجت نخواستن، در جایی که خداوند به ما فرموده است «اگر حاجتی بخواهید جوابتان را میدهم»، بیادبی نسبت به پرودگار عالم است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
⭕️ نمایی از قلعه رودخان، گیلان
#ایران_زیبا😍
#ایران _زیبا _را _خوب_ بشناسیم
#بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
@farajpray