خافضة رافعة
موضعگیریهایی که در جریان آیةالله صافی گلپایگانی، از سوی افراد، گروهها و مسؤولان نظام صادر شد، برخی را بالا برد و برخی را پایین آورد.
مسؤولانی که با رفتارشان این ذهنیت را به مردم القاء کردند که در مقابل هیاهوی رسانهها، منفعلاند، بهشدت پایین آمدند، و آن افراد متدینی که التزامشان را به اخلاق اسلامی در همهی احوال نشان دادند، بالا رفتند.
نحوهی برخورد برخی افراد و گروهها از ایشان، فاصلهی طیفی از متدینان را از این مرجع دینی، بیشتر کرد.
https://eitaa.com/farbehi
زیارت حضرت معصومه سلامالله علیها
حرم حضرت معصومه سلامالله علیها از جمله خانههایی است که خدا به آن عظمت داده، و محلی است که خدا در آن یاد میشود،
و چون یاد خدا وسیلهی طرد شیطان است، با رفتن به آنخانهی نورانی، شیطان از انسان دور میشود،
و اگر شیطان از انسان دور شد، تکلیفها و تکلّفهایی که شیطان به عهدهی ما گذاشته و ما را با آنها مشغول کرده، از بین میرود
و اگر چنین شد، فرصت ما برای رسیدن به کمالات و امور مفید زیاد میشود، لذا باید به حرم آن کریمهی اهلبیت برویم تا مشغولیتهای شیطانساختهی ما کم شود و نباید کارها و مشغولیتهایمان را بهانهای برای نرفتن قرار دهیم.
ما خیال میکنیم،
«چون وقت نداریم و به کارهای خودمان نمیرسیم، حرم حضرت معصومه نمیرویم» ولی واقعیت این است که،
«چون حرم حضرت معصومه نمیرویم، به کارهایمان نمیرسیم.»
پینوشت؛
وَ مَا كَلَّفَكَ الشَّيْطَانُ عِلْمَهُ مِمَّا لَيْسَ فِي الْكِتَابِ عَلَيْكَ فَرْضُهُ وَ لَا فِي سُنَّةِ النَّبِيِّ ص وَ أَئِمَّةِ الْهُدَى أَثَرُهُ فَكِلْ عِلْمَهُ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَه (نهجالبلاغه خ91)
إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُون (اعراف 201)
في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصال (نور36)
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیجی بیترمز
زمان جنگ معروف بود که؛
قبل از عملیات، به بسیجیها میگفتند: «انشاءالله در این عملیات، میخواهیم این خاکریز را بگیریم!»
بعد از عملیات میدیدند بسیجیها تا سه خاکریز بعد از آنرا هم گرفتهاند!
آنچه زمان جنگ باعث پیروزی رزمندگان اسلام میشد، روحیهی بسیجی بود، امروز نیز آنچه باعث موفقیت سپاه در صنایع دفاعی شده، همین روحیه است.
ما در «جنگهای میدانی» پیروز شدیم اما واقعیت این است که در «جنگ رسانهای» پیروز نشدیم، نه از اینجهت که دشمن از ابزار فریب استفاده میکند، بلکه از اینجهت که جریان رسانهای کشور بهدست بسیجیانی که خاکریزهای دشمن را فتح میکردند و هیچچیز مانع آنها نمیشد، نیست.
امروز اگر آقای رئیسی در همهی سفرهای استانی، و حل مشکلات میدانی موفق شود، باز هم ممکناست در ذهنیتها و باورهای عمومی، شکستخورده به تصویر کشیده شود، زیرا رسانه میتواند شب را روز و روز را شب نشان دهد، و معنای این واقعیت آناست که؛
در ایننظام، چه آفتاب بتابد، چه باران ببارد، وضع خراب است!
تنها راه پیروزی در جنگ رسانهای آن است که رسانههای رسمی کشور، به دست بسیجیانی باشد که ترمزشان به دست رهبری است، تا بتوانند سنگرهای رسانهای دشمن را فتح کنند، نه بهدست کسانی که با نهیبهای مکرر رهبری هم تکان نمیخورند.
https://eitaa.com/farbehi
فاطمیهی امسال، متفاوت از هر سال؛
فاطمیهی امسال، سخنرانها ریشههایی که منجر به شهادت آنحضرت شد را روشنتر خواهند گفت.
و فلسفهی امامت، و آسیبهای غصب خلافت را؛
و نقش آن فَلتهی مهیب، در شهادت حضرت شیبالخضیب را بهتر از سالهای قبل خواهند گفت.
امسال در ایام فاطمیه، سخنرانها حقیقت را روشنتر خواهند گفت، و به همان شیوهای که اهلبیت گفتند، و مجموع مصالح را در نظر گرفتند، پاسخ این یاوهها را خواهند داد.
https://eitaa.com/farbehi
حقوق دینی که دولتها باید پرداخت کنند
هر ساله، عدهای با فضاسازی علیه تخصیص بودجههای لازم در نشر و گسترش فرهنگ دینی، فشاری روانی علیه متدینان و حکومت دینی وارد میآورند، این فضاسازیها و فشارهای روانی، نباید مانع ابلاغ حکم شرعی به مردم شود، «معدن نمک، گوگرد، نفت، و همهی معادن دیگر باید یکپنجم از هر کدام برای مصارفی که دین مشخص کرده، پرداخت شود»(پینوشت).
آنچه دولت برای فرهنگ دینی هزینه میکند در مقابل آنچه دین مقرر کرده، چیزی نزدیک به صفر است، از نظر روایات دینی، یکپنجم همهی معادن و از جمله نفت، میبایست برای گسترش فرهنگ دینی، و اموری که دین مشخص کرده، تخصیص داده شود تا آثار دین در جامعه نمایان گردد گاه دانشجویان سؤال میکنند؛ «اگر نظام دستوری اسلام، باعث عدالت اجتماعی در سطح جامعه میشود، پس چرا جامعهی ما چنین وضعیتی دارد؟!»
پاسخ آن واضح است، اگر دولت بودجهی بهداشت را به فوتبال اختصاص میداد وضعیت بهداشت و سلامت نیز ناگوار میشد، امروزه دولت بههر علتی، حقوق دینی را پرداخت نمیکند، در صورتیکه اگر پرداخت میشد بسیاری از این هزینهها نیز بر دوش دولت و ملت تحمیل نمیشد.
در شرایطی که بودجهی بیبیسی، بنابر آنچه گفته میشود، چند برابر بودجهی فرهنگ دینی ماست، بقاء فرهنگ دینی در جامعه، یکی از معجزات الهی است و البته در اینشرایط، حل معضلات جامعه و تحقق عدالت اجتماعی آرزویی بیش نخواهد بود.
پینوشت؛
سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع عَنِ الْمَلَّاحَةِ فَقَالَ وَ مَا الْمَلَّاحَةُ فَقَالَ أَرْضٌ سَبِخَةٌ مَالِحَةٌ يَجْتَمِعُ فِيهَا الْمَاءُ فَيَصِيرُ مِلْحاً فَقَالَ هَذَا الْمَعْدِنُ فِيهِ الْخُمُسُ فَقُلْتُ وَ الْكِبْرِيتُ وَ النِّفْطُ يُخْرَجُ مِنَ الْأَرْضِ قَالَ فَقَالَ هَذَا وَ أَشْبَاهُهُ فِيهِ الْخُمُسُ.(تهذیبالاحکام ج4،ص123، همچنین، منلایحضرهالفقیه، ج2، ص41)
https://eitaa.com/farbehi
غلطی چند لایه
مولوی گرگیج گفته:
اگر خلافت عمر غاصبانه باشد، نسب امامان شیعه بیاعتبار میشود، زیرا شهربانو غنیمت جنگهای عمر بوده، و او شهربانو را بهنکاح حضرت حسین در آورد.
چند پاسخ به این سخن داده شده؛
1) امیر مؤمنان به عمر گفت: او را مخیر بگذار تا خودش همسرش را انتخاب کند «خَيِّرْهَا رَجُلًا مِنَ الْمُسْلِمِين»(کافی، ج1، ص467)، شهربانو هم امام حسین علیهالسلام را انتخاب کرد،
پس جریانِ ازدواج شهربانو و امامحسین، تحت ولایت امیرمومنان انجام گرفته.
2) اگر کسی خلافتش غاصبانه باشد، فقط تصرفات ولائیِ او خلاف شرع میشود، اما تصرفاتی که ملاک صحت آن، ولایت و خلافت نیست، خلاف شرع نمیشود، مانند ازدواج یا طلاق،(خمینی، البیع، ج2،ص655)، پس تصرفات اجتماعی خلیفهی دوم غاصبانه بوده اما ازدواج شهربانو، ربطی به اعتبار شرعی خلافت عمر ندارد.
3) خلیفهی دوم به دستور امیرمؤمنان، از تصمیمگیری دربارهی شهربانو رفع ید کرد حتی وقتی عمر میخواست با شهربانو برخورد کند امیر مؤمنان اجازه نداد(وَ هَمَّ بِهَا فَقَالَ لَهُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع لَيْسَ ذَلِكَ لَك) پس آنچه اتفاق افتاد، به عدم اعمال ولایت از سوی عمر بود نه اعمال ولایت تا اعتبار دینی آن متوقف بر خلافت او باشد.
کوتاه سخن اینکه نه ازدواج شهربانو بر اساس اعمال ولایت عمر بود تا اعتبارش به مشروعیت خلافت او باشد، نه صحت نکاح و طلاق، توقف بر مشروعیت خلافت کسی دارد تا عدم مشروعیتش مشکلی بهبار آرد.
همهی اینها در صورتی است که اصل داستان شهربانو راست باشد و یا در زمان خلافت امیرمؤمنان نباشد.
https://eitaa.com/farbehi
امیر مؤمنان نیرویی «حاضر در صحنه»
فاطمهی زهرا برای امیرمؤمنان علیهماالسلام در خطبهی فدک سه خصوصیت ذکر میکند که موجب شد پیامبر اسلام در حوادث سختی که دشمنان اسلام به وجود میآوردند به آنحضرت تکیه کند، و آنحضرت را برای حل بحران بفرستد؛
1) کارآمدی؛ پیامبر اسلام علیبن ابیطالب را به سوی هر بحرانی که میفرستاد، آنحضرت تا کار را تمام نمیکرد و دشمن را زیرپایش نمیگذاشت باز نمیگشت.
2) اصالت دینی؛ خدا، محوریترین معیار برای رفتارهای آنحضرت بود همین مسأله موجب شد تا برای حرکت پیامبر اسلام که حرکتی الهی بود، سالمترین سرمایه باشد؛ نیروئی بدون انحراف و التقاط.
3) پرتلاش؛ امیرمؤمنان انسانی پرتلاش، پا به کار، آستینها را همیشه بالاکشیده و آماده برای انجام کار بود.
این سه خصوصیت موجب شد تا پیامبر اسلام در هر حادثهای، اولین گزینهای که انتخاب میکرد علیبن ابیطالب بود، هر بحرانی که پیش میآمد تنها کسی که میتوانست آن بحران را حل کند علی بود.
این سه خصوصیت، خصوصیات یک نیروی حاضر در صحنه در یک نهضت دینی است، نیرویهای انقلابی باید «حاضر در صحنه» باشند؛ «کارآمد»، «خدامحور» و «پرتلاش».
پینوشت؛
...قذف اخاه فی لهباتها...
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نهی از منکر مسؤولان
امروزه نهی از منکران مسؤولانی که این هنجارشکنیها را برنامهریزی میکنند یکی از مهمترین وظیفهی علماء و فعالان فرهنگی کشور است.
منشأ بسیاری از فسادهای فرهنگی، همین مسؤولاناند.
مسؤولان فرهنگی! جلوی این فسادها را بگیرید!
عالمی زنده و زندهکننده
از جمله صفات برجستهی این عالم بزرگ، حیات اجتماعی ایشان بود یعنی غیر از انجام شؤون مختلف مرجعیت، از نظر اجتماعی انسان زندهای بود، اتفاقات اجتماعی را میدید، و نسبت به آنها، در راستای تقویت اسلام، عکسالعمل نشان میداد، از یک خادم قرآنی، و یا از خانمی که در مسابقات قرآنی حاضر نشدهبود جلوی نامحرمان اجرای برنامه کند، تشکر کرد، و بر دستان یک طلبهی سیاهپوست بوسه زد و....
فقدان ایشان، ثلمهای در اسلام بود که هیچچیز جای آن را پر نمیکند، حشر او با ابیعبدالله حسین بن علی علیهماالسلام باد. انشاءالله
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند نکته؛
1) مرحوم علامه قبل از نگارش تفسیر المیزان، در نجف، چند رساله دربارهی مباحث منطقی و نیز نبوت نوشت، سپس در تبریز تفسیرالبیان فی الموافقةبین الحدیث و القرآن، و نیز رسالههایی تحت عناوین، («اثبات ذات»، «اسماء و صفات»، «افعال»، «وسائط ميان خدا و انسان»، «انسان قبل الدنيا»، «انسان فى الدنيا»، «انسان بعد الدنيا»، «ولايت»، «نبوت») بهنگارش در آورد که به تعبیر خود ایشان، «در اين رسالهها ميان عقل و نقل تطبيق شده است»(زندگینامهی خودنوشت علامهی طباطبائی)، «...و نشرحه بعض الشرح بالجمع بين البرهان العقلي و البيان النقلي»(الرسائل التوحیدیة ص23) سپس در قم، در کنار تدریس فلسفه، و تألیف بدایه، نهایه و اصول فلسفه، تفسیرالمیزان را نگاشتند.
2) مرحوم علامه در پاسخ کسی که گفته، چه نیازی به خواندن فلسفهاست؟ میگوید: «همهی معارف اعتقادی و عملی بالاجمال یا بالتفصیل در کتاب و سنت هست...اگر بخواهیم در سطح عالی از آنها بهره ببریم ناچار از وضع یک علم و اصطلاحات خاص هستیم»(بررسیها ج2، ص84) و نیز دربارهی نقش معارف فلسفی میگوید: «این معارف طریق به فهم دین هستند»(همان، ص85)، و لذا تا آخر عمر شریفشان، به تدریس فلسفه در کنار تفسیر اشتغال داشتند.
کوتاه سخن اینکه؛ مرحوم علامه، پیش از نگارش المیزان نیز اکثر آثارشان تفسیریتطبیقی بوده، و پس از نگارش المیزان نیز اشتغال فلسفیشان ادامه داشته؛ زیرا معتقد به تشفیع برهان و قرآن بود، و شرط لازم برای این تشفیع را همانند ملاصدرا، «کمال در حکمت و شریعت» میدانست.(اسفار، ج7، ص327).
https://eitaa.com/farbehi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما معرفی نکردیم!
استفاده از انضمام آیات در استنباط معارف وحیانی
مهدی عباسی از امام موسیبن جعفر علیهالسلام پرسید: «بهچه دلیل قرآنی، خمر حرام است؟»
امام فرمود: چون خدا اثم را حرام کرد: «انَّما حَرَّمَ رَبّی الفَواحِشَ ماظَهَرَ منها و ما بَطَنَ و الاثمَ» و خمررا اثم دانست: «یَسئَلُونَک عن الخَمرِ و المَیسِرِ قل فیهما اِثمٌ کبیرٌ».
امام از اقتران این دو آیه به این نتیجه رسیدند که قرآن خمر را حرام کرده، توجه به چند نکته خوباست؛
1- اقترانی که امام این دو آیه را در آن قرار دادهاند اقتران قیاسی شکل اول است.«الخمر اثم و الاثم حرام فالخمر حرام»
2- در اقترانی که امام انجام دادند کُبرا بر صُغرا مقدم شده، در صورتی که در منطق، صغرا بر کبرا مقدم میشود، اگر سیر طبیعی آناست که منطقیها گفتهاند، بیان امام میتواند بهجهت ساختار محاورهای باشد، اما اگر سیر امام، سیر طبیعیاست(ابتدا قاعدهی کلی، سپس تطبیق آن بر مورد) باید سیر منطقی اصلاح شود.
3- امام نتیجهی به دست آمده را به قرآن نسبت دادند.
4- ائمهی هدی علیهمالسلام اقترانات مختلفی بین آیات انجام دادهاند که یکی از آنها اقتران قیاسیاست، اقترانهای دیگری نیز یافت میشود، این موارد باید استقصاء شود.
پینوشت؛
«قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- قُلْ إِنَّما حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ وَ الْإِثْمَ...أَمَّا الْإِثْمُ فَإِنَّهَا الْخَمْرَةُ بِعَيْنِهَا وَ قَدْ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي مَوْضِعٍ آخَرَ- يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِما إِثْمٌ كَبِيرٌ»(کلینی،ج6، ص406)
https://eitaa.com/farbehi
من نمیدانستم مخارج خوشگذرانی در کشور ما چقدر است تا اینکه عدهای از آنها به دستگاه امام حسین اعتراضکرده و گفتند؛
چرا این هزینههایی که برای مجالس ابیعبدالله خرج میکنید را در راه فقرا مصرف نمیکنید؟!
تازه متوجه شدم، برخی از این معترضین، خودشان چهپولهایی در چهراههایی حیف و میل میکنند!
*🔴کنسرتهایی که برگزار میشود و بلیط آن برای هر نفر چندصدهزار توماناست، که برخی از آنها جنبهی خوشگذرانی دارد.
*🔵سالانه چند میلیارد دلار لوازم آرایشی بهطور رسمی یا قاچاق خریداری میشود!.
*🔵 میلیاردها تومان هزینهی سفرها به کشورهای دیگر، برای خوشگذرانیهایی که اهمیتش کمتر از کمک به فقراست.
بدونشک اگر اینافراد با فرهنگ امامحسین علیهالسلام آشناتر بودند، اینهزینهها را صرف خوشگذرانی نمیکردند.
باید برای امام حسین، بههمان کیفیتی که اهلبیت گفتهاند خرج کرد، تا روح و روان، برای اینکه پولها بهجای حیف و میل شدن، خرج فقرا شود، آمادهگردد.
همچنین میخواستم بگویم؛
هرکه بهغیر انصاف به دستگاه امام حسین اعتراض، و منعخیر کند، خدا پنهانیهایش را آشکار میکند!
البته همه باید تلاش کنند مراسمات بههمانگونهای برگزار، و هزینهها بههمانگونهای صرف شود که احیاء شعائر و سنتهای اهلبیت شود.
https://eitaa.com/farbehi
درهای نجات را با مزاح و شوخی بر دیگران نبندیم!
برخی رفتارهایی که در مراسم نهم ربیع انجام میشود، زمینه را برای توجه به پیامدهای سقیفه منتفی میکند. «ادبیات مستهجن» گاه چنان بر فضای این مراسمات سایه میافکند که فرصت فکر کردن دربارهی عملکرد عوامل سقیفه و پیامدهای آنرا به مخاطبان نمیدهد. برخی میگویند، بین هر دو جمع میکنیم! ولی مواجههی استهزائی با عوامل سقیفه، از سوئی هزینه نقد کردن را بهشدت بالا برده بهگونهای که سخن گفتن در نقد خلیفهی دوم در ذهن برخی مسلمانان، به رفتاری زشت تبدیل شده، و از سوی دیگر به برخی افراد جرأت جسارت به ناقدان و شیعیان را دادهاست.
اگر بهجای آمیختهکردن این مجالس به آن رفتارها، اجتهادات خلیفهی دوم بهطور عالمانه نقد، و پیامدهای آن بررسی میشد، حقایق آشکارتر، و گرایش به مکتب اهلبیت علیهمالسلام بیشتر میشد.
خدا رحمت کند علامهی عسکری را، از خودشان شنیدم که میگفت:
«در طول تاریخ به اندازهای که اهلسنت با کتابهای من به مکتب اهلبیت گرایش پیدا کردهاند با کتابهای هیچ عالم دیگری چنین گرایشی نقل نشدهاست! علت آن این است که من تعابیر نامناسب را از کتبم حذف کرده و بهجای آن عملکرد خلفاء را عالمانه نقد کردهام.»
امام حسن عسکری علیهالسلام فرموند: «لاتمازح فیجترأ علیک»(المَزْح: ضِدُّ الجِدّ، جمهرة) بدون شک برخی مزاحهایی که در نهم ربیع انجام میشود باعث جرأت و جسارت علیه مزاحکنندگان شده، و این امر باعث پنهان ماندن برخی حقایق، و بلکه جرأت و جسارت علیه مذهب حق شدهاست.
https://eitaa.com/farbehi
بسمالله
فایلهای صوتی را در کانال درسگفتار بارگزاری میکنم.
درسگفتار؛ احمد فربهی
https://eitaa.com/farbehy
هدایت شده از سلام
🔻مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه) با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مجمع عالی حکمت اسلامی، انجمن معرفتشناسی حوزه و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه در روزهای 4 و 5 آبان ماه 1401 برگزار مینماید.
#مدرسه_پاییزی_شبههپژوهی_تفکر_صحیح
▪️به صورت حضوری و مجازی
▪️ 4 و 5 آبان ماه 1401
▪️همراه با اعطای گواهی شرکت در دوره
▪️ویژه طلاب سطوح عالی و سطح ۴، دانشجویان مقطع ارشد و دکتری
⭕️ با حضور اساتید حوزه:
▫️حجت الاسلام و المسلمین حسن معلمی:
➖چگونگی تفکر صحیح و نوآوری
▫️حجت الاسلام و المسلمین احمدحسین شریفی
➖موانع درونی تفکر
▫️حجت الاسلام و المسلمین مجتبی مصباح:
➖ضرورت و چگونگی بهرهمندی از استاد فکر
▫️حجت الاسلام و المسلمین امیر خواص:
➖روششناسی تفکر انتقادی
▫️حجت الاسلام و المسلمین عبدالله محمدی:
➖آسیبشناسی وضعیت تفکرورزی در جامعه امروز
▫️حجت الاسلام و المسلمین محمود فتحعلی:
➖موانع بیرونی تفکر
▫️حجت الاسلام و المسلمین محمد کاشیزاده:
➖قواعد، اصول و ویژگیهای تفکر صحیح
▫️حجت الاسلام و المسلمین احمد فربهی:
➖آثار و نتایج تفکر صحیح
➖دبیر علمی: دکتر قاسم بابایی
🗓 زمان برگزاری: چهار شنبه و پنجشنبه 4 و 5 آبان 1401
⏰ مهلت ثبت نام: 28 شهریور لغایت 3 آبان 1401
⏰ ساعت برگزاری: 14:30 تا 19
📍آدرس: قم - ابتدای بلوار جمهوری اسلامی - بین کوچه ۴ و ۶ - پلاک ۷۲ - دانشگاه معارف اسلامی، سالن شهید سلیمانی
ثبت نام از طریق سایت نجاح و پیامرسان ایتا:
🆔 @tafakoresahih_shobhepashuhi
و یا از طریق فرم زیر اقدام کنید:
🆔 https://forma
هدایت شده از احمد فربهی درسگفتار
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیاری از کسانیکه با طلبهها و مذهبیها دشمنی میکنند شامیهایی هستند که رسانههای دشمن آنها را فریب داده.
همگی باید رسانه باشیم و رسانههای رسمی کشور را نیز به انجام رسالتشان وادار کنیم.
ضرورت تلاش برای آزادی اُسرای در دست رسانهها
از امام باقر علیهالسلام سؤال شد؛
اگر یکی از محبین ما، در دست دشمنانی اسیر شده که اگر نجات نیابد، با قدرتِ بیان و زبان، او را گمراه میکنند و از سوی دیگر شخص دیگری گرفتار دشمنانی شده که اگر نجاتش ندهیم او را میکشند!، حال اگر نتوانیم هر دو را نجات دهیم برای نجات کدامیک تلاش کنیم؟
امام علیهالسلام فرمودند:
اگر یکی از بهترین مؤمنان، در حال غرق شدن بود و از سوی دیگر گنجشکی در طرف دیگر در حال غرق شدن بود و تو نتوانی هر دو را نجات دهی، برای نجات کدامیک تلاش میکنی؟!
راوی جواب داد:
آنکه از بهترین مؤمناناست را نجات میدهم!
امام فرمودند:
همچنانکه نجات یک گنجشک از غرق شدن خوب است اما نه به اندازهی اینکه نجات یکی از بهترین انسانها را رها کنی و با مشغول شدن به یک گنجشک آن انسان غرق شود! همچنین نجات جان یک انسان خوب است اما نه به اندازهای که نجات یک انسان را از گمراهشدن رها کنی و با مشغول شدن به نجات جان یک انسان، آن دیگری گمراه شود!
البته اگر یک گنجشک را نجات دهی و به خاطر آن، یکی از بهترین انسانها غرق شود، اشتباه کمتری مرتکب شدهای تا اینکه یک انسان را از کشتهشدن نجات دهی و بهخاطر آن، یک انسان دیگر گمراه شود!
پینوشت؛
وَ سُئِلَ الْبَاقِرُ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ ع: إِنْقَاذُ الْأَسِيرِ الْمُؤْمِنِ مِنْ مُحِبِّينَا مِنْ يَدِ النَّاصِبِ يُرِيدُ أَنْ يُضِلَّهُ بِفَضْلِ لِسَانِهِ وَ بَيَانِهِ أَفْضَلُ، أَمْ إِنْقَاذُ الْأَسِيرِ مِنْ أَيْدِي [أَهْلِ] الرُّومِ قَالَ الْبَاقِرُ ع لِلرَّجُلِ: أَخْبِرْنِي أَنْتَ عَمَّنْ رَأَى رَجُلًا مِنْ خِيَارِ الْمُؤْمِنِينَ يَغْرَقُ وَ عُصْفُورَةٌ تَغْرَقُ لَا يَقْدِرُ عَلَى تَخْلِيصِهِمَا- بِأَيِّهِمَا اشْتَغَلَ فَاتَهُ الْآخَرُ أَيُّهُمَا أَفْضَلُ أَنْ يُخَلِّصَهُ قَالَ: الرَّجُلُ مِنْ خِيَارِ الْمُؤْمِنِينَ.
قَالَ ع: فَبُعْدُ مَا سَأَلْتَ فِي الْفَضْلِ- أَكْثَرُ مِنْ بُعْدِ مَا بَيْنَ هَذَيْنِ، إِنَّ ذَاكَ يُوَفِّرُ عَلَيْهِ دِينَهُ وَ جِنَانَ رَبِّهِ، وَ يُنْقِذُهُ مِنَ النِّيرَانِ، وَ هَذَا الْمَظْلُومُ إِلَى الْجِنَانِ يَصِير(تفسیر منسوب به امام حسن عسکری علیهالسلام ص349)
https://eitaa.com/farbehi
هدایت شده از احمد فربهی درسگفتار
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الحمدلله و سلام علی عبادهالذیناصطفی
امروز بهمناسبت ۱۷دی، روز تصویب قانون منع حجاب، کلاس نهایه به بحث از ضرورت حفظ هنجار حجاب اختصاص یافت
#نهایةالحکمة ج۶۵
#استادفربهی
شنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱
المرحلة الرابعة
https://eitaa.com/farbehy