⚫️ #اعلام_برنامه
مجلس عزاداری ویژه کودکان و نوجوانان
به نام حضرت عبدالله و حضرت قاسم علیهما السلام
جمعه ۲۲ تیر مصادف با ششم محرم
از ساعت ۱۰:۳۰ صبح تا ۱۲
مسجد حضرت امیر علیه السلام
این مجلس، ویژه سنین ۷ تا ۱۵ سال است
عزیزان همراه با والدین خود در این مجلس شرکت نمایند.
@Fares_ir
استاد علوی تهرانی
🔊 #فایل_صوتی 📚 #سخنرانی 📖موضوع : #با_امام_ع_از_مدینه_تا_کربلا | جلسه ۵ ✅ شبهای دهه اول محرم | ۱۴۰۳
.
خلاصۀ جلسۀ پنجم
از بیراهه رفتن، خلاف شأن امام است
سیدالشهداء در ۲۸ رجب سال ۶۰، هنگام ترک مدینه این آیه را تلاوت فرمودند: فَخَرَجَ مِنْها خَائِفاً يَترَقَّبُ. ایشان با خواندن این آیه دلیل خروج از مدینه را ناامن بودن آن بیان کردند. این، اوج مظلومیت است که حسین در زادگاه خود ترسان است. اما مانند پسر زبیر از بیراهه نمیرود. از بیراهه رفتن روش سیاستمداران و خلاف دشأن امام است. در ضمن مردم وقتی کاروان سیدالشهداء را میبینند سؤال میکنند: چه شده که سیدالشهداء دارند با این شرایط مدینه را ترک میکنند؟ این جنبۀ تبلیغی دارد؛ و برای فهم عموم مطلوب حضرت در دیده شدن است.
عزل ولید، به دلیل سرپیچی از دستور یزید
ولید بر خلاف عبدالله بن زبیر، هیچ جمعیتی را به دنبال امام نفرستاد و برای یزید نوشت: عبدالله بن زبیر فرار کرد؛ و حسین از مدینه خارج شد. یزید به ولید نوشت: به عبدالله بن زبیر کاری نداشته باش. اما حسین؛ یا باید بیعت کند و یا باید َسر او را برای من بیاوری. ولید نتوانست، و یزید او را عزل کرد.
ملاقات امام با عبدالله بن مطیع
در طول مسیر سیدالشهداء با عبدالله بن مطیع دیدار کردند. او در بین راه ملک وسیعی داشت و حضرت را به آنجا دعوت کرد. عبدالله در حال حفر چاه به آب رسید. ظرف آبی را از آنجا آورد و به امام تعارف کرد و گفت: از این آب میل کنید. میخواهم باقیماندۀ آن را در چاه بریزم، تا برکت پیدا کند.او به حضرت گفت: هرگز به کوفه نزدیک نشوید. کوفه جایی است که پدر شما را کشته، و برادرتان را تنها گذاشتند. اما از مکه جدا نشو! اگر امویان موفق به قتل شما شوند، دیگر کشتن بقیه هیچ سختی ندارد.
علت سکونت سیدالشهداء در مکّه
امام سوم شعبان وارد مکه شدند؛ انتخاب مکه توسط حضرت دو دلیل داشت: یک، مکه مکانی امن است و کسی به آنجا تعرض نمیکند. دو، مسلمانها در آستانۀ موسم حج و عمره هستند و آمدن آنها به مکه برای امام مطلوب است. چون میتواند با همه ملاقات کرده، و آنها را از هدف خود آگاه کند. امام در مکه، سه کار انجام دادند: نماز را جماعت میخواندند تا ملاقات مردمی شکل بگیرد. به این ملاقاتها تداوم بخشیدند. و به بعضی از مناطق، نامه نوشتند.
ایجاد اهداف انحرافی برای امام توسط بنیامیه
والی مکه به یزید گزارش داد که حسین اینطور عمل میکند. یزید برای جلوگیری از اقدامات سیدالشهداء به برخی از جمله عبدالله بن عباس نامه نوشت. یزید به عبدالله نوشت: حسین و عبدالله بن زبیر از بیعت با من خودداری کرده و به مکه گریختهاند. عبدالله بن زبیر به زودی کشته میشود. اما من حسین را دوست میدارم. او باید از کارهایی که کرده نزد شما عذر بخواهد. برخی شیعیان عراق با او مکاتبه کرده و او را به خلافت آرزومند نمودهاند. او را از دامن زدن به فتنه منصرف کن. یزید و بنیامیه اصرار دارند که اهداف انحرافی ایجاد کنند. یک: خواهان حکومت است؛ دو: داستان ارینب را مطرح کردند!
ابن عباس به یزید پاسخ داد: نامهات رسید. پسر زبیر مردی از ما بریده. هر چه دربارۀ او میخواهی، انجام بده. اما حسین وقتی به مکه آمد من سبب آن را از او پرسیدم. او پاسخ داد: کارگزاران تو در مدینه با او بد رفتاری کرده، و نقشۀ قتلش را داشتهاند. پس به عنوان پناهخواهی، به حرم اَمن إلاهی آمده است. من به دیدار او رفته و با او در این باره سخن خواهم گفت.
تقابل امام با یزید، تقابل اسلام با شرک است
ابن عباس به امام گفت: شما چه میکنید؟ حضرت آیۀ ۴۱ یونس را قرائت کردند. یعنی: تقابل من با یزید، تقابل اسلام با شرک است. آنها مناسک را انجام میدادند اما دین آنها منهای حجّت خدا بود.
نامهنگاری امام به شیعیان خود در بصره
امام برای شیعیان خود دربصره نامهای نوشتند و توسط سلیمان بن ابیرزین آن را ارسال کردند. مضمون نامه چنین است: ما از همۀ مردم به جایگاه پیغمبر شایستهتر بودیم. اما این قوم، ما را کنار زدند. اکنون شما را به کتاب خدا و سنت پیامبر او دعوت میکنم. زیرا سنّت مُرده، و بدعت زنده شده است.
سادهانگاری یک شیعه، و پیش آوردن یک جریان خطرناک علیه سیدالشهداء
همۀ شیعیان، نامهها را مخفی کردند به جز منذر بن جارود است. او تصوّر کرد که این دسیسۀ عبیدالله است. لذا نامه را پیش عبیدالله برد. سادهانگاری او، تبدیل شد به یک جریان خطرناک: حسین شروع به یارگیری کرده است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
استاد سیدمحمدباقر علوی تهرانی
جلسه ۵ | شب اول محرم ۱۴۰۳
مسجد حضرت امیر علیه السلام
موضوع: با امام (ع) ، از مدینه تا کربلا
@Fares_ir