💠روحانیت؛ تکیهگاه محرومان
🔰صدها سال است که روحانیت اسلام، تکیهگاه محرومان بوده است. همیشه مستضعفان، از کوثر زلال معرفت فقهای بزرگوار سیراب شدهاند.
🔰از مجاهدتهای علمی و فرهنگی آنان که بحق از جهاتی افضل از دماء شهیدان است که بگذریم، آنان در هر عصری از اعصار برای دفاع از مقدسات دینی و میهنی خود، مرارتها و تلخیها متحمل شدهاند.
🔚 و همراه با تحمل اسارتها و تبعیدها، زندانها و اذیتها و آزارها و زخم زبانها، شهدای گرانقدری را به پیشگاه مقدس حق تعالی تقدیم نمودهاند.
✍عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#امامین_انقلاب
🆔️ @farhang_puya
🔴نقش تعزیه در آشنایی مردم با فرهنگحسینی
🔰امام حسین(ع) با شهادت خود، به پدیده مرگ اعتبار بخشید و ناخجستگی را از چهره مرگ زدود. تعزیه، با روایت شهادت امام حسین(ع) و بازنمایی پایگاه والای این شهادت، بینش شیعیان را درباره پدیده شهادت، استعلاء میبخشید و روحیه شهادتطلبی و مرگِ با افتخار را در آنان زنده و پایدار نگاه میداشت.
💠در فرهنگ شهادت، وارهیدگی از این جهان، حقیقتجویی، دلیری، ایثارگری و دادجویی، ارزش به شمار آمده و وابستگی به این جهان، حقکشی، جبن، جاهطلبی، خشونت، ستمگری و بیعدالتی، ضد ارزش به شمار میروند. تعزیه در القای مجموعه این ارزشها و ضد ارزشها به مردم و آموزش رفتار و خصایل سازگار با ارزشهای والای شهادت و تعیین یک هویت فرهنگی مستعلی در رفتار و اخلاق جمعی مردم جامعه، نقشی سخت و موثر داشت.
✍هادی مازندرانی
#شماره_19
#فرهنگ
🆔️ @farhang_puta
💠روحانیت در بیان شهید بهشتی (قسمت دوم)
🔰علمای اسلام اگر در مقام ولایت، دنیاطلبی کردند، اگر اخلاق آنها اخلاقی طاغوتی شد، اگر اینهایی که تا قبل از ولایت فقیه با مردم خاکی و متواضع بودند، حال برای مردم قیافه گرفتند...، من اصلا میگویم اینها فقیه جامع الشرایط نیستند.
🔰روحانی اگر میخواهد بیانگر اسلام برای مردم باشد، باید در دل مردم جای داشته باشد. اگر میخواهد آنها را موعظه کند، باید در قلب مردم جای داشته باشد و در متن مردم زندگی کند.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
⚖حقوق فرزند بر پدر
💠 حضرت امام جعفر صادق (علیهالسلام) :
فرزند یه حق بر گردن پدرش دارد:
1⃣ مادر خوبی برایش انتخاب کند
2⃣ نام نیکویی بر او بگذارد
3⃣ و در تربیت او بکوشد
📚 میزانالحکمه، ج۱۳، ص ۵۰۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 رسالت طلاب در بیان آیتالله جوادی آملی
🔰کسی که وارد حوزه علمیه میشود، نظیر عالم ذر، یک پیمانی دارد، یک الست بربکم دارد، یک قالوا بلی دارد. کسی که اینجا آمد، ذات اقدس اله میگوید: «تفقه، ثم انذر!» چنین نیست که ما آمدیم اینجا مهمان ولیعصر هستیم، در کنار سفره آن حضرت، سالیان متمادی مهمان آن حضرت هستیم، این درسها را بخوانیم، بعد بگوییم: «حالا ماه مبارک رمضان اینجا بنشینیم و پژوهش بکنیم! از این کتابها زیاد نوشتهاند.
🔰وقتی که آمدیم حوزه، به ما گفتند: «تفقه ثم انذر، قالوا سمعنا و اطعنا!» فرمود: «باید انذار بکنند.» یعنی اگر رسول گرامی را ذات اقدس اله فرمود: «قُم فانذز.» قُم نه یعنی پاشو! قیام کن! نه یعنی بایست؛ یعنی ایستادگی کن! آنکه نشسته حرف میزند، ایستاده است و ایستادگی میکند .
🔰آنکه ایستاده وقت تلف میکند، نشسته است! فرمود: «قم فانذر.» ایستادگی کن، در برابر بیگانگان بایست و اینها را با حرفهای الهی آشنا بکن، اینها را از عواقب گناه بترسان! جهنم جدی است، گناه جدی است، باند بازی جدی است. این طور نیست که اگر کسی با فریب دادن بخواهد مشکل خودش را حل بکند و بگذرد؛ این طور نیست. این رسالت ماست که به حوزه آمدیم.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💠آزادگی روحانیت؛ عامل شکست ظالمین
♦️آزادی روحانیون و علمای دین و عدم نفوذ قدرتهای داخلی و جهانی در آن موجب آن بوده است که قلدران و حکمرانان خودسر، هیچگاه نتوانند این مجموعه ربّانی را از سر راه خود بردارند.
🔚و اگر جمعی از معممین سر سپرده و آخوندهای درباری به طمع حطام ناپایدار دنیا بر سر سفره ستمگران نشسته و قولا و عملا آنان را تایید کردند، اکثریت علما و روحانیون و طلاب جوان در حصار مناعت و پرهیزکاری و پاکدامنی باقی مانده و اراده و توان مبارزه صادقه و قدرتمندانه را حفظ کردند و اعتقاد راسخ به روحانیت شیعه را در دل آحاد مردم زوال ناپذیر ساختند.
✍عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💠صبر در کار
حضرت امام علی بن ابیطالب (علیهالسلام) :
کسی که بر رنج کسب و کار صبر نکند، باید رنج نداری را تحمل کند.
📚 غررالحکم، حدیث ۸۹۸۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠توصیههای علامه مصباح به روحانیت
🔰روحانیون که پرچمدار حفاظت از مرزهای عقاید اسلامی هستند و گوشت و پوست آن ها از اموال امام زمان(علیه السلام) پرورش پیداکرده و خود را مدافع اسلام می دانند. به حکم وظیفه نباید به دروس فقه و اصول و تقریرات فلان استاد اکتفا کنندو فقط به دلیل کسب ثواب در درس خارج شرکت کنند بلکه احساس وظیفه، آن ها را مکلف می کند که خود را برای رویارویی با توطئههای عمیق فرهنگی آماده کنند.
🔰مسوولیت روحانیت از دیگران سنگینتر است. این بدان دلیل است که خدا در بین همه انسان ها تنها بر جمع محدودی منت گذاشته و وظیفه ابلاغ دین خالص خود را به آن ها واگذار کرده است. پس باید به وظیفه خود عمل کنند؛ وظیفه ای که پیامبران و ائمه اطهار(علیهم السلام) داشتند و در زمان غیبت آنها بردوش روحانیت است و نمی توان از زیر بار این مسوولیت شانه خالی کرد.
✍عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💢جواب محبت
💠 حضرت امام هادی النقی (علیهالسلام) :
به آنکه محبتش را نثار تو میکند، با تمام وجود خدمت کن.
📚 تحفالعقول، صفحه ۴۸۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠روحانیت در کلام امام روح الله
♦️روحانیون یک وظیفه الهی دارند که این وظیفه الهی بالاتر از آن وظایفی است که سایر مردم دارند. یک مسئولیت الهی دارند. روحانیون مسئولند در مقابل پیامبران و در مقابل خدای تبارک و تعالی؛ مسئولند که تعلیمات انبیا را به مردم برسانند و دست مردم را بگیرند و از این گرفتاریها نجات بدهند.
♦️حقا از روحانیت راستین اسلام و تشیع جز این انتظاری نمیرود که در دعوت به حق و راه خونین مبارزه مردم، خود، اولین قربانیها را بدهد و مهر ختام دفترش شهادت باشد.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💠روحانیت شیعه فقط متصل به مردم
🔰 روحانی شیعه فقط متصل به مردم و برای مردم و در شئون روحانی، در خدمت مردم است؛ لذا مسائل مالی روحانیون هم از مردم است.
🔰بارها بعضی از آقایان معتبر و معروف قم به بنده گفتهاند که شما بیایید از منابع دولتی برای حوزهها یک بخشی را بهعنوان شهریه جدا کنید؛ بنده سال هاست با این قضیه مخالفت کردهام و گفتهام نمیکنم.
🔚خود من هم که شهریه میدهم، از وجوهات میدهم. این خیلی مهم است: پشتیبان ما مردمند.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
❗رسیدگی به مردم فقط مساله گویی نیست
♦️ارتباط با مردم هم یک ارتباط دو جانبه و تنگاتنگ است. مردم به روحانی میرسند، روحانی به مردم میرسد. رسیدگی به مردم فقط مساله گویی نیست؛ در حالی که در بین ما اینطوری جا افتاده است.
♦️روحانی گره گشایی میکند، مشورت فکری میدهد و حل و فصل خصومتها و اختلافات را میکند؛ الان هم همین طور است. مینشیند، حرف میزند، نصیحت میکند و دل به دل مردم میدهد.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
❗باید برای آینده فکر کنیم
🔰برای ما کافی نیست که پیوسته از گذشته انقلاب سخن بگوییم و خودمان را به این سرگرم و دلخوش کنیم که روحانیت چنین و چنان کرده است.
🔰گذشته، گذشت؛ اکنون باید برای آینده فکر کنیم. در آینده، این انقلاب نیاز زیادی به روحانیت دارد.
🔰به شرط آنکه روحانیت، وظایف خودش را به خوبی درک کند و از عهده مسوولیتهایی که دارد به خوبی برآید.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💢 زیارت اهل قبور
💠 حضرت امام علی بن ابیطالب (علیهالسلام) :
اموات خود را زیارت کنید. به راستی که آنها از زیارت شما خوشحال میشوند.
📚 کافی، ج۳، صفحه ۲۰۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠روحانیت در بیان آیتالله بهاالدینی
🔴آقایان نباید نزد روحانی و غیر روحانی، سر خم کنند و برای مال دنیا، شأن خود و روحانیت را زایل کنند. باید تا ممکن است، قناعت پیشه کنند.
🔴باید توجه داشته باشیم که از نشانههای تکامل و عوامل رشد شخصیت ما، (مناعت طبع) است؛ یعنی، از هرکس پول قبول نکنیم و در هر جا که معرکهای به پا است، وارد نشویم.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
❗علمای متحجر؛ علمای مورد پسند دشمن
🔺️از جمله پدیدههای پر معنی آن است که در تمام مدت مبارزات و نیز سالهای پس از پیروزی، علمای متحجر و بی خبر از حوادث کشور و دور از جریانهای سیاسی، هیچگاه در معرض تهاجم دشمنان قرار نگرفتند بلکه حتی گاه مورد ستایش و تمجید نیز واقع شدند.
🔺️{و} حملات جسمی و تبلیغی و حتی تهمت ارتجاع و واپسگرایی از سوی روشنفکر نمایان عامل بیگانه، تنها متوجه علما و روحانیونی شد که از لحاظ اندیشه سیاسی و نوآوریهای عرصه علم و عمل درخشیده و بهعنوان قشری پیشرو و مترقی و آگاه شناخته شدهاند.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💠فایده دانش برای عالم از منظر نهجالبلاغه (بخش اول)
1️⃣تقرب به درگاه پروردگار؛ (چرا که میدانند سر رشته کارها به دست توست، و از قضایی خیزد که پای بست توست.)
2️⃣قرب به انبیأ علیهم السلام؛ (نزدیکترین مردم به پیامبران، داناترین آنان است بدانچه آوردهاند.)²
3️⃣دانش باعث عزت است؛ (هرگاه خدا بندهای را خوار دارد، او را از آموختن علم محروم سازد.)³
4️⃣عالم به حق چنانچه بصیر باشد و صبور، لیاقت بر دست گرفتن عَلَم اسلام را پیدا خواهد کرد.⁴
¹ خطبه ۲۲۷
² حکمت ۹۶
³ حکمت ۲۸۸
⁴ حکمت ۵
✍حسین فلاح زاده ابر قویی
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
😡درمان خشم
💠 پیامبر مهربانی حضرت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله و سلم) :
هرگاه خشمگین شدی، سکوت کن...
📚 مجموعه ورام بن ابی فراس، صفحه ۱۲۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠دلی در هوای نواب
🔺️شروع کردیم مدرسه را آب و جارو کردن و آماده شدن. آن روز جزء روزهای فراموش نشدنی من است. وقتی آمد، دیدم که یک آدمی است قد کوتاه و ریز نقش با یک عمامه مخصوص، به همراه عدهای از فداییان اسلام که او را همراهی میکردند با کلاههای پوستینی مخصوصشان. آنها نواب را به شکل نیم دایره احاطه کرده بودند.
🔺️سخنرانی نواب مثل سخنرانیهای معمولی نبود؛ او بلند میشد، میایستاد و با شعار شروع به حرف زدن میکرد و همین طور پر کوب و شعاری صحبت میکرد. من محو نواب شده بودم. خود را از لابهلای جمعیت عبور داده و به نزدیکش رسانده و جلوی او نشسته بودم.
🔺️همه وجودم مجذوب این مرد شده بود و با دقت به سخنانش گوش دادم. او بنا کرده بود به شاه و دستگاههای انگلیس بدگویی کردن. حرفش این بود که اسلام باید زنده شود. اسلام باید حکومت کند و این کسانی که در راس کار هستند، دورغ میگویند، اینان مسلمان نیستند... یک تکه آتش بود.
🔺️من برای اولین بار این حرفها را؛ از نواب شنیدم و آنچنان این حرفها در من نفوذ کرد و جای گرفت که احساس کردم دلم میخواهد همیشه با نواب باشم. همان وقت جرقههای انگیزش انقلاب اسلامی به وسیله نواب صفوی در من به وجود آمده و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را مرحوم نواب در دل من روشن کرد.
📙شرح اسم( زندگی نامه آیتالله سید علی حسینی خامنهای) ص ۵۷ و ۵۸
#شماره_26و27
#تاریخی
🆔️ @farhang_puya
❗وظیفه روحانیت؛ مقابله با فرهنگ شرق و غرب
♦️یکی از مسائل بسیار مهمی که به عهده علما و فقها و روحانیت است، مقابله جدی با دو فرهنگ ظالمانه و منحط اقتصادی شرق و غرب و مبارزه با سیاستهای اقتصاد سرمایه داری و اشتراکی در جامعه است.
🔺️هر چند که این بلیه دامنگیر همه ملتهای جهان گردیده است و عملا بردگی جدیدی بر همه ملتها تحمیل شده و اکثریت جوامع بشری در زندگی روزمره خود به اربابان زر و زور پیوند خوردهاند و حق تصمیم گیری در مسائل اقتصاد جهان از آنان سلب شده است.
✒عبدالله پوراحمد
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔️ @farhang_puya
💠 رویکرد حوزه علمیه و سکولاری شدن طلاب
▫️از ابتدای طلبگی، آیه شریفه «وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَائِفَةٌ لِّيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» را مستمسکی برای گوشهنشینی طلاب قرار میدهند و همت خود را بر این میگمارند که طلبه از مدرسه خارج نشود و درس بخواند تا مجتهد شود و آنگاه دردی از جامعه دوا کند.
▫️غافل از اینکه چنین طلبهای حتی اگر مجتهد هم شود، مقبولیت چندانی نخواهد داشت و اگر مقبولیت هم پیدا کند، صرفا محملی برای سوءاستفاده جریانات خاص خواهد شد.
▫️بدون شک اصرار بر ایجاد فاصله میان طلاب و جامعه، خروجی تفکری جز سکولاریسم پنهان نیست و نتیجه این اتفاق، حوزههای علمیه منفک از جامعه و طلاب دینی غریبه با تفکرات و مسائل روز جامعه میشود.
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
خدا تو را میبیند
💠 پیامبر رحمت حضرت محمد بن عبدالله (صل الله علیه و آله و سلم) :
ای ابوذر! خدا را چنان عبادت کن که گویا او را میبینی. پس بدان اگر تو او را نمیبینی، او به خوبی تو را میبیند.
📚 کافی، ج٢، صفحه ٦٨
#حدیث
🆔 @farhang_puya
❗امام خمینی؛ فرقان خبیث از طیب
🔰آیتالله سعيدی در مهر ماه سال ۱۳۴۴ نامهای به زبان عربی برای حضرت امام خمینی (ره) مینویسد که ماموران پست پس از شناسایی آن، از ارسال آن به عراق جلوگیری میکنند.
🔰در بخشی از این نامه، آیتالله سعيدی مینویسند؛ ستارگان خاموش و چشمها آرمیدهاند. در حالی که مردم در خوابند و بندگان خدا به مناجات مشغول و منتظر رحمت او هستند... من نیز در میان آنان با تو به گونهای به نجوا ايستادهام.
🔰از آن هنگام که تو را از دست دادیم، روح و عزت و زندگی و شرف و همه چیزمان را از دست دادیم. سرورم کار تو (قیام امام رحمت الله عليه) برای مردم آزمایش بود. خداوند طبقات خبیث را از طیب جدا کرد و یکباره غربال شدند.
🔰تنها برای تو یک چیز مانده است و آن استمداد از ساحت مقدس امیرمؤمنان (علیه السلام). ما منتظران فرمان توییم. اگر صلاح را در هجرت بدانید از هر دره عمیقی به سوی تو خواهیم آمد. سپس امیدواریم که از کسانی باشیم که سرورمان خمینی برایشان دعا میکند، همچنان که ما او را فراموش نمیکنیم.
✒حامد کاشانی
#شماره_26و27
#تاریخی
🆔️ @farhang_puya
❗برای اسلام از اجتهاد گذشت
♦️در زمان مرجعیت آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی رفتیم کربلا. هر روز بعد از آقا، منبر می رفتم... بعد از پانزده روز سیدابوالحسن از من دعوت کرد ۱۵ روز دیگر بعد از نمازشان بروم منبر؛ ده روز هم آقای نائینی دعوت کرد.
♦️{بعد} سیدابوالحسن از من سوال کرد که برای زیارت آمدهام یا درس؟ گفتم اکنون برای زیارت آمدهام با مادرم. مادرم را برمیگردانم به مشهد و خودم چون سطح را تمام کردهام، میخواهم درس خارج بخوانم.
♦️گفت: «از کی تقلید میکنی؟» گفتم: «از شما.» سیدابوالحسن گفت: «پس به فتوای من درس خواندن برای تو حرام قطعی است و بر تو واجب عینی است که علیه پهلوی و قوانین خلاف قرآنی که اجرا میکند، سخنرانی کنی و تو حق نداری به نجف برگردی.
♦️چون ما مجتهد زیاد داریم، ولی مبلغ به درد بخور نداریم و من هم سوابق تو و مخصوصا چند ماهی که در قم با شهربانی مقابله میکردی را میدانم؛ لذا بر تو واجب است رویه خود را ادامه دهی.» گفتم: «به چشم! ولی اگر در این میان، کار به جنگ و خونریزی کشید، مسئولم؟» فرمود: «ابتدا بر تو نیست که جنگ کنی، منبر برو و حکم خدا بگو، اما اگر جلوگیری کردند از منبرت و به شما حمله کردند، مرافعه کن، حق داری و مسئول نیستی و هرکس در راه قرآن کشته شود شهید است.»
📙(قیام گوهرشاد، ص ۲۳۳)
#شماره_26و27
#تاریخی
🆔️ @farhang_puya
💯ارزش انسان
💠 حضرت مولانا علی بن ابیطالب (علیهالسلام) :
ارزش هر انسان به اندازه تلاش و همت اوست.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya