نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت دوم) 💬 یکی از دوستان شهید میگوید: رسم شهید مصطفی ردانیپور این بود
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت سوم)
📖 پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی، تقویت مبانی فکری و ایدئولوژیکی مسلمانان غیرایرانی به طور جدی توسط حضرت علامه مصباح پیگیری میشد.
🎙 ارتباط با کشورهای مختلف غیر مسلمان و نیز ارائه مقالات و برگزاری کنفرانس و سخنرانی در دهها کشور، پس از دوران جنگ تحمیلی به طور چشمگیری افزایش یافت.
✳️ در سالهای اخیر، تقویت بنیه فکری و روحی رزمندگان اسلام در جبهه مقاومت نیز مورد توجه استاد قرار گرفت. برگزاری دورههای عقیدتی برای جبهه مقاومت و رزمندگان لبنان و نیز خط دهی به روحانیون سپاه قدس و تبیین دستاوردهای مقاومت در منطقه و جهان از جمله مواردی است که به طور مکرر از سوی حضرت آیتالله صورت پذیرفته است.
💢 در این میان تقویت عاطفی و روحی رزمندگان و نیز خانوادههای شهدای شاخص و فرماندهان مقاومت همواره مد نظر حضرت آیتالله بود.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت سوم) 📖 پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی، تقویت مبانی فکری و ایدئولوژیک
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت چهارم)
☑️ دیدار با خانوادههای شهدای مقاومت لبنان و عراق، دلجوییها و دیدارهای مکرر ایشان با خانواده شیخ زکزاکی و بانوان شیعه کویت و خانواده عماد مغنیه و نیز ارتباط با سیدحسننصر الله (دبیر کل حزبالله لبنان) و شیخ نعیم قاسم (جانشین دبیر کل حزبالله لبنان)
➕ و از طرفی حمایت و پشتیبانی معنوی از حزبالله لبنان و خط مقاومت در منطقه به خصوص سپاه قدس و ارتباط ویژه با سردارحاجقاسم سلیمانی، نشان از دغدغههای جدی حضرت آیتالله نسبت به جبهه مقاومت در مبارزه با کفر و استکبار و صهیونیزم جهانی است.
🔚 حجتالاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی به محضر آیتالله مصباح میرسند و در نقل خاطرهای میگوید: ما درجلسات شورای نیرو [سپاه قدس] مباحثی را از کتاب شما در شورا میگفتیم. یک روز قضیه حضرت موسی را گفتم که خدا فرمود: این بار باید با کسی بیایی که از خودت بدتر باشد...
ادامه دارد...
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت چهارم) ☑️ دیدار با خانوادههای شهدای مقاومت لبنان و عراق، دلجوییها
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت آخر)
🔻 جلسه که تمام شد، سردار سلیمانی گفت این ماجرایی را که نقل کردی، از کجا نقل کردی؟ گفتم از کتاب اخلاق آیتالله مصباح نقل کردم گفت: کتابهای اخلاق ایشان را بیاور من بخوانم. بنده هم سه جلد را گرفتم و به ایشان دادم. ایشان خیلی اهل مطالعه بود. در سفرها خیلی مطالعه میکرد.
💥 به یک ماه نکشید، به من گفت هر سه کتاب را خواندم. نکتهبرداری کردم. کتابهای دیگر هم اگر هست بیاورید. یک سری کتاب دیگر هم به ایشان دادم. دو بار یا سه بار از من مطالبه کتاب کرد که من میفرستادم و مطالعه میکرد.
⚡️ همان روز جمعه که ایشان شهید شد، همه در دفتر نیرو جمع شدیم. یکی از بچههای دفتر به من گفت: ایشان ظهر سه شنبه که میرفت، لیستی داده و گفته است برای من تهیه کنید. وقتی لیست را دیدم، نوشته بود: نوارهای اخلاق آیتالله مشکینی، نوارهای اخلاق آیتالله مصباح، نوارهای اخلاق آیتالله جوادی، نوارهای اخلاق آیتالله مظاهری و نوارهای اخلاق آقامجتبی تهرانی و نوار صوتی صحیفه سجادیه را برایم تهیه کن و بیاور. میخواهم در سفرها در دسترسم باشد و گوش کنم.
#ویژه_نامه
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🔘 حضور زنان مسلمان در اجتماع
(بخش اول)
◾️ اسلام به گونهای حضور زنان را در جامعه میپذیرد که هم نقش و حق زنان در جامعه مورد توجه قرار گیرد و هم پیامدهای زیانبار آن دامن جامعه را نگیرد. خورشید عالمتاب اسلام در شبه جزیره عربستان زمانی طلوع کرد که زن در جامعه جاهلیت آن روز فاقد هر گونه ارزش ذاتی بود.
◾️ اسلام کرامت انسانی برای زنان در کنار مردان را به ارمغان آورد، به آنان شخصیت مستقل بخشید و مسئولیت اجتماعی و فردی داد. از نگاه اسلام زن در سن نه سالگی یعنی شش سال زودتر از مردان شایسته خطاب تکلیف و به دوش گرفتن بار مسئولیت فردی و اجتماعی است.
◾️ رسول خدا از زنان همچون مردان بیعت میگرفت و به آنان آن گونه ارزش میبخشید که حضور فعال ایشان در صحنههای مختلف سیاسی–اجتماعی، از مسجد تا جبهه نبرد را داشت و تنها یک نمونه بارز آن را میتوان جریان سخنرانی آتشین دختر پیامبر فاطمه زهرا (سلامالله علیها) در مسجد و در محضر عموم مردم و اعتراض ایشان علیه غصب خلافت و انحراف از مسیر اسلام عنوان کرد.
📝محمد ملکزاده
#شماره_18
#فرهنگ
#ایام_فاطمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔘 حضور زنان مسلمان در اجتماع (بخش اول) ◾️ اسلام به گونهای حضور زنان را در جامعه میپذیرد که هم نقش
🔘 حضور زنان مسلمان در اجتماع
(بخش آخر)
🔹 اگر اروپا در سال ۱۸۸۲ میلادی پس از انقلاب صنعتی و به اقتضای ضرورت شرایط حاکم آن روز، استقلال اقتصادی و مالکیت زن را به رسمیت شناخت، اسلام قرنها پیش از آن استقلال اقتصادی زن را محترم شمرده بود. با این تفاوت که در اسلام هرگز این استقلال زن و ورود او به عرصه تجارت و بازرگانی، زمینه بیعفتی و رواج فساد اجتماعی نشد.
🔸 در تاریخ اسلام بانوان فراوان و برجستهای نظیر حضرت خدیجه همسر مکرمه رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) وجود داشتند که با حفظ عفت و پاکدامنی و حجاب، به فعالیتهای اقتصادی مشغول بودند، بدون آن که حضور ایشان در صحنههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زمینهای برای رواج بدحجابی و بیعفتی در جامعه به وجود آورد
🔹 زیرا اسلام به قدری به موضوع عفت و حیای زن و سلامت جامعه انسانی اهمیت میدهد که قرآن کریم در آیاتی خطاب به زنان از ایشان میخواهد حتی مراقب نحوه گفتار خویش نیز باشند و با صدای نازک و تحریک کننده، با مردان نامحرم سخن نگویند.
📝محمد ملکزاده
#شماره_18
#فرهنگ
#ایام_فاطمیه
🆔 @farhang_puya
💢 فضیلت تربیت نیرو
🔺 هدف ایشان [علامه مصباحیزدی] در صحبت و مذاکراتی که در خارج از کشور داشتند و در سمینارهایی که شرکت میکردند، بالا بردن سطح بینش مردم نسبت به اسلام و انقلاب بود. شاید کسی که به ظاهر نگاه میکرد، فکر نمیکرد که ایشان بحث سیاسی مطرح میکند، اما وقتی دقت میکرد، متوجه میشد که مسائلی را بر اساس فهم و توقعات مردم آن منطقه و بر اساس موقعیتهایی که آن مردم داشتند، برای دانشجویان، اساتید دانشگاه و مردم عادی هر کدام به نحوی مطرح میکرد.
⭕️ همین طور با اندیشمدان هر کشور مسلمان و غیر مسلمان و در میان مسلمانان با مسلمانان شیعه و غیر شیعه به نحوی این روش را در خارج داشتند همین روش را هم به ما یاد دادند.
✔️ موضوع دیگر اعزام افراد مؤسسه در قالب دانشجو برای کشورهای خارج بود. دانشپژوهان مؤسسه که به این کشور ها اعزام میشدند، یک دانشپژوه یا یک دانشجو نبودند تا بروند دانشگاه فقط درس بخوانند و آن دورههای آموزشی را بگذرانند و پایاننامه بگیرند.
↙️ البته باید این کارها انجام میشد، اما در کنار این دانشپژوهان ما به عنوان امام جمعه، یا به عنوان مبلغ یا به عناوین دیگر در هر منطقه و شهر و دانشگاهی که بودند، تبلیغ داشتند.
✂️برشی از یادداشت حجتالاسلام حقانی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✅ ارزش و آثار شهادت در نگاه امامخمینی (ره)
❓در آینده ممکن است افرادی آگاهانه یا از روی ناآگاهی در میان مردم این مسئله را مطرح نمایند که ثمره خونها و شهادتها و ایثارها چه شد؟
💠 اینها یقینا از عوالم غیب و از فلسفه شهادت بیخبرند و نمیدانند کسی که فقط برای رضای خدا به جهاد رفته است و سر در طبق اخلاص و بندگی نهاده است حوادث زمان به جاودانگی و بقا و جایگاه رفیع آن لطمهای وارد نمیسازد و ما برای درک کامل ارزش و جایگاه رفیع شهیدانمان فاصله طولانی را باید بپیماییم و در گذر زمان و تاریخ انقلاب آیندگان آن را جستجو نماییم.
💠 مُسَلّم خون شهیدان انقلاب و اسلام را بیمه کرده است. خون شهیدان برای ابد درس مقاومت به جهانیان داده است و خدا میداند که راه و رسم شهادت کور شدنی نیست و این ملتها و آیندگان هستند که به راه شهیدان اقتدا خواهند نمود و همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود.
📖 صحیفه امام خمینی، ج ۲۱، ص ۹۳
#شماره_13
#امامین_انقلاب
#مرد_میدان
🆔 @farhang_puya
⚔ بزگترین سلاح مقابل صهیونیست
💢 پدیده تمنای شهادت در سالهای اخیر به روشنی در وجود قهرمانان جان برکف ایرانی دیده میشود و به تبع آنها جوانان فلسطینی و لبنانی ندای حق را لبیک گفتند.
☑️ انقلاب ایران جهاد و شهادت را به عنوان یک فرهنگ غنی به جامعه شیعه و تحت ستم لبنان تزریق کرد و آنچنان جهاد و شهادت در بین جوانان لبنان طرفدار پیدا کرد که با الهام از جوانان ایرانی پیشانی بندهای «یا مهدی»، «یا حسین» و «یا زهرا» بسته و در رقابت با یکدیگر به استقبال شهادت میرود.
🔚 روحیه شهادتطلبی جوانان فلسطینی نیز ناشی از عشق و شهادت جوانان ایرانی است این سلاح بزرگترین حربهای است که خواب راحت را از چشم سردمداران صهیونیستی بوده است.
➕ در اسلام هر کس به خاطر خدا و در راه آرمان مقدس دین جان خویش را فدا کند جایگاهی بس رفیع و بالا خواهد داشت که ایثارگریهای کسانی که با تمام وجودشان در راه پیشرفت آیین مقدس اسلام جانفشانی کردند نشان میدهد که به دلیل اعتلا و گسترش دین اسلام آموزشهایی را به پیروان خود داده است و در خلال این تعالیم به آنها آموخته که شهادت در راه خدا و در طریق حق و عدالت به معنای فنا و نابودی و مرگ نیست بلکه جلال و شکوهی عظیم را در پی خواهد داشت.
📝 مهیا زاهدین
#شماره_13
#معارف
#شهید_مقاومت
#مرد_میدان
🆔 @farhang_puya
💠 السلام علیکِ یا سیده نساءالعالمین (س)
💢 یکی از تمایلاتی که به طور فطری در انسان وجود دارد، گرایش به جنس مخالف است؛ از این رو اسلام به کنترل نگاه، تأکید فراوانی کرده است. امام علی (علیهالسلام) فرموده است: «چشم، راهبر (پیام رسان) دل است». خداوند نیز در آیات حجاب، قبل از دستور به حجاب و پوشش، به عفت داشتن در نگاه توصیه کرده و به مردان و زنان مؤمن دستور داده است که از نگاه حرام بپرهیزند: «قل للمؤمنين يغضوا من أبصارهم ... وقل للمؤمنات یغضضن من أبصارهن».
🔻 با توجه به آنچه که در این آیات، پس از این دستور مورد تأكيد قرار گرفته است، منظور از «غض بصره» در اینجا پرهیز از نگاه به مواضعی است که پوشش آن واجب است؛ یعنی در زنان تمام بدن به جز صورت و دو دست و به پایین و در مرد از زیر ناف تا بالای زانو.
⭕️ پیامبر اکرم (صلواتالله علیه) نیز درباره عفت چشم و کنترل نگاه فرموده است: «آن کس که چشم را از حرام پرکند، خداوند در روز قیامت چشمهایش را از میخهای آتشین پر خواهد کرد و آنگاه درونش را آکنده از آتش میکند تا مردم از گورها برآیند و سپس او را به آتش افکند». امام صادق (علیهالسلام) نیز در حدیثی فرموده است: «نگاه (حرام) تیری است مسموم از جانب شیطان. هرکس آن را به خاطر خدا - نه غیر او - ترک کند، خداوند پی آن ایمانی به او میدهد که طعم آن را بچشد».
📝 حنانه صادقی
#شماره_18
#فرهنگ
#زندگی_فاطمی
#ایام_فاطمیه
🆔 @farhang_puya
✅ بیانات امام خامنهای در مورد علامه مصباحیزدی (قسمت اول)
1️⃣ عقبه تئوریک نظام
💢 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار سال ۱۳۸۶ با مسئولان دفتر تبلغیات اسلامی حوزهی علمیه قم خواستار توجه این دفتر به عقبههای تئوریک نظام شدند و گفتند توجه کنید که مجموعهای از متفکران، علما و سابقهدارهای در امر دین، مدعی عقبهی تئوریک نظام هستند و آن را تشکیل میدهند.
💠 الان ما در حوزه قم علمایی داریم، بزرگانی داریم، صاحب نظرانی داریم، اندیشه پردازان با تئوریسینها و ایدئولوگهایی داریم که با دفتر تبلیغات هیچ ارتباطی ندارند. ما شخصيت علمی فکری روشنفکری برجستهای مثل آقای مصباحیزدی را در قم داریم؛ یا یک ملای برجستهی قوی مثل آقاي جوادی آملی را در قم داریم؛ در بین مراجع هم کسانی هستند که در مسائل دینی حقیقتا روشنفکر و صاحب نظر و صاحب فکر هستند؛ از چهل سال پیش در بین بزرگان حوزه ما آنها را میشناسیم، ارتباط شما با آنها چگونه تعریف میشود؟
🔚 شما عقبهی فکری نظام هستید، آنها هم هستند و بسیاری دیگر هم همینطور... سعی کنید این عقبهی تئوریک نظام بودن تبدیل نشود به یک پستوی بسته و انحصاری که بیخبر از اطراف خودش باشد.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya