🔴 آموزش و پرورش نیازمند تلاش بیشتر
واکاوی وضعیت مدیریت مدارس کشور برای تحولآفرینی در گفتوگو با علی ذوعلم
🔶 حال آموزشوپرورش خیلی مناسب نیست و نسبت به آرمانهایی که برای جامعهمان ترسیم کردیم، بسیار عقب هستیم.
🔶 نیاز به یک انقلاب فرهنگی و تربیتی در آموزشوپرورش داریم که بدون یک انقلاب مدیریتی و ساختاری ممکن نیست.
🔶 ساختار موجود بسیار کماثر، تمرکزگرا و به معنایی متحجرانه است.
🔶 عدالت آموزشی نیاز به زیرساختهایی دارد که در طول ۱۰ یا ۱۵ سال فراهم میشود.
🔶 آموزشوپرورش در برخورد با مدارس غیردولتی دچار تعارض منافع است.
🔶 سهم آموزشوپرورش از بودجه عمومی کشور، در بهترین شرایط بین ۶ تا ۷ درصد است و این قابل قبول نیست.
🔶 ۹۰ درصد بودجه آموزشوپرورش صرف حقوق و مزایا میشود؛ این وزارتخانه به یک اداره نیروی انسانی تبدیل شده است.
🔶 تصلب، تمرکز و تحجر و ساختار بروکراتیک آفاتی هستند که آموزشوپرورش به آن دچار است.
♦️متن کامل گفتوگو را از اینجا بخوانید♦️
🔴 پایگاه مطالعاتی-تحلیلی سدید🔴
🆔 @farhangesadid
🌐https://eitaa.com/farhangesadid
🔴 پزشکانی که مرگ را به چالش کشیدند
چرا تعداد کادر درمان و پزشکانی که در غزه به شهادت رسیدهاند، چشمگیر است
🔶 در دل ویرانههای غزه، جایی که مرگ سایهاش را هر لحظه سنگینتر میکند، پزشکانی بودند که زندگی را فریاد زدند. آنان نهتنها زخمخوردهگان را درمان میکردند، بلکه خود زخمیترین قربانیان این جنگ نابرابر شدند؛
🔶 از شهید دکتر «عمر فروانه» که همراه ۱۵ عضو خانوادهاش در خانهاش به خاک و خون کشیده شد، تا دکتر «جمانه عرفه» که در آستانه جشن تولد فرزندان دوقلویش، آیسل و آسر، با آنها پرپر شد. پزشکانی چون «همام اللوح»، «زیاد الدلو» و «ایاد الرنتیسی» نهفقط از جانشان، که از خانوادهشان نیز گذشتند؛
🔶 آنها مرگ را به چالش کشیدند، نه با سلاح، که با بخیه، بانداژ و عشق. غزه فقط شهید نمیدهد؛ داستانهایی میسازد که وجدان جهان را بیدار میکنند، اگر هنوز گوشی برای شنیدن مانده باشد.
♦️متن کامل روایت را از اینجا بخوانید♦️
🔴 پایگاه مطالعاتی-تحلیلی سدید🔴
🆔 @farhangesadid
🌐https://eitaa.com/farhangesadid
🔴 دین و مسئله انسجام اجتماعی
دین چگونه میتواند در فرایند انسجام یابی ایران معاصر نقش ایفا کند؟
🔶 در جامعه مدرن، انسجام بر اساس جغرافیا و شهروندی تعریف میشود نه دین، و دین تنها یکی از عوامل هویتساز است، نه عنصر بنیادین وحدت. اما در انقلاب اسلامی، حکومت بر مبنای دین بنا شده و این امر در تعارض با ویژگیهای جامعه مدرن قرار میگیرد.
🔶 پرسش اصلی این یادداشت آن است که آیا ایران جامعهای مدرن است یا هنوز ویژگیهای اجتماع دینی را حفظ کرده؟ در ادامه، طیفی از دیدگاهها درباره نقش دین در نظم اجتماعی مطرح میشود؛ از عرفیگرایان تا بنیادگرایان.
🔶 نهایتاً، دو پرسش کلان مطرح میشود: جایگاه انسجام اجتماعی در دین چیست؟ و آیا ایران را باید با مفاهیم سنتی جامعهشناسی فهمید یا نیازمند الگوهای بومی و جدید هستیم؟
♦️متن کامل یادداشت را از اینجا بخوانید♦️
🔴 پایگاه مطالعاتی-تحلیلی سدید🔴
🆔 @farhangesadid
🌐https://eitaa.com/farhangesadid
🔴 از استانبول تا خانههای ما
تأملی بر تأثیر سریالهای ترکیهای بر فرهنگ ایرانی
🔹در سالهای اخیر، سریالهای ترکیهای با بهرهگیری از داستانهای پرکشش، شخصیتپردازی قوی و فضاسازی چشمنواز، جایگاه ویژهای در میان مخاطبان ایرانی پیدا کردهاند. اما در ورای جذابیتهای بصری و روایی، این آثار حامل پیامها و سبکهایی از زندگی هستند که گاه با ارزشها، باورها و فرهنگ ما همخوانی ندارد.
🔹روابط خارج از چهارچوبهای عرفی و اخلاقی، نمایش سبک زندگی مملو از تجمل، الگوهای رفتاری ناهماهنگ با فرهنگ ایرانی و حتی ترویج مفاهیمی چون فرزندآوری بدون ازدواج رسمی، از جمله مؤلفههایی هستند که در بسیاری از این مجموعهها به چشم میخورند. این نوع بازنمایی میتواند در درازمدت بر نگرش جوانان و بنیان خانوادهها تأثیرگذار باشد.
🔹ترکیه با نگاهی راهبردی، صنعت سریالسازی خود را در مسیر اهداف اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی گسترش داده است. از تقویت حس میهندوستی و هویتسازی ملی گرفته تا جذب توریست و صادرات فرهنگی، همگی در چارچوبی دقیق و حسابشده دنبال میشوند. استفاده معنادار از نمادهای ملی مانند پرچم، موسیقی بومی، غذاها و اماکن تاریخی در این آثار، بهوضوح نشان از این سیاستگذاری هوشمندانه دارد.
🔹در چنین شرایطی، غفلت از مسئولیت فرهنگی و عدم خودمراقبتی در مواجهه با این محصولات، میتواند ما را بهتدریج از ارزشهای بومی و ملیمان دور سازد. آنچه ضروری بهنظر میرسد، انتخاب آگاهانه، تحلیلگرانه و مسئولانه در مواجهه با هر محتوای فرهنگی، بهویژه محصولات سرگرمکنندهای است که بهسادگی در دل خانههای ما جا خوش میکنند.
🔴 پایگاه مطالعاتی-تحلیلی سدید🔴
🆔 @farhangesadid
🌐https://eitaa.com/farhangesadid
♦️ اینجا کشتن انسانها به یک اقدام تکراری تبدیل شده است
روایت پزشکان بدون مرز از آنچه در بیمارستانهای غزه شاهد آن بودهاند
🔶 در میانهی بمبارانهای بیوقفه و شرایط فاجعهبار انسانی در غزه، پزشکان و پرستاران سازمان پزشکان بدون مرز جان خود را به خطر انداختهاند تا جان دیگران را نجات دهند.
🔶 دکتر روبا از کمبود شدید دارو و منابع میگوید که حتی مسکن ساده برای کودکان مجروح فراهم نیست. محمد هواجره، پرستار، روایتگر بیمارستانی است مملو از زخمیها، بیپناهها و دردهای بیپایان. او از تلاش شبانهروزی برای نجات بیماران میگوید؛
🔶 در شرایطی که بهداشت، آب و غذا تقریباً وجود ندارد؛ آنها از جهان میخواهند چشم باز کند، این خشونت پایان یابد و به فلسطینیان بهعنوان انسان نگریسته شود. تنها راه نجات، پایان این جنگ بیرحمانه است.
♦️متن کامل روایت را از اینجا بخوانید♦️
🔴 پایگاه مطالعاتی-تحلیلی سدید🔴
🆔 @farhangesadid
🌐https://eitaa.com/farhangesadid