🔴«مدرسه رایگان» و ایدهای که شکستخورده!
🖊بررسی ابعاد اجتماعی عدم اجرای عدالت آموزشی بر جامعه ایرانی در گفتگو با پرویز امینی/ بخش دوم؛
🔸ما دستکم یک تا دو میلیون بازمانده از تحصیل داریم که این عدد بالایی است و ریشههایش در فقر است. من عضوی از خانواده هستم که فقیرم و باید بروم کار کنم. حالا قانون میگوید آموزش رایگان! این یعنی آموزش عمومی رایگان باکیفیت! نه اینکه یک کتاب و یک مدرسه اسمش بشود آموزش رایگان. ما نزدیک نهصد هزار نفر بازمانده از تحصیل داریم و متأسفانه آمار نتایج کنکور هر ساله نشان میدهد که بین دانشآموز مدرسه دولتی و مدرسه غیرانتفاعی خیلی فاصله است.
🔸آیا بعد از گذشت دوازده سال از عمر بچههای ما در یک مدرسه غیرانتفاعی قدرت تشخیص و تصمیمگیری آنها به شکلی هست که خانواده او را رها کند که برو و خودت زندگی کن؟ ما بعد از انقلاب در آموزشوپرورش کار انقلابی نکردیم، اصلاح هم نکردیم و گویی فقط سالاد غذا را عوض کردیم. غذای اصلی همان بود که پیش از انقلاب بود.
📎https://farhangesadid.com/0002Km
🆔 @farhangesadid
🔴ظهور کودکانی که از نظر جنسیتی سردرگم هستند!
🖊ایجاد بحران هویت در متولدین غرب به قلم فرانک فوردی؛
🔸بر اساس گزارش اخیراً منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، ۲۵ درصد از دانشآموزان دبیرستانی در حال حاضر خود را دگرباش جنسی (LGBT) میدانند. یافتههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا نشان میدهد که ۱۲. ۲ درصد از نوجوانان خود را به عنوان دو جنسه، ۵. ۲ درصد خود را به عنوان کسی که هنوز درباره هویت جنسی خود تردید دارد و ۳. ۲ درصد نیز به عنوان همجنسگرا یا لزبین و ۳. ۹ درصد به عنوان «دیگر» معرفی میکنند.
🔸«جفری جونز» از مؤسسه «گالوپ» استدلال میکند که کودکان امروز «در فرهنگی بزرگ شدهاند که همجنسگرایی (LGBT) در آن طبیعی بوده و چیزی نیست که مردم از آن خجالت بکشند یا سعی در پنهانکردن آن داشته باشند».
📎https://farhangesadid.com/0002LA
🆔 @farhangesadid
🔴فرهنگ باید واسطه دین و جامعه باشد
🖊نسبت دین و جامعه در ایران در گفتگو با تقی آزاد ارمکی/ بخش دوم؛
🔸چیزی که در متن حیات اجتماعی ما بوده، این است که در فرهنگ ما همواره ضدیت با مهدویت، ضدیت با دین و... وجود داشته است؛ اما مهم آن است که چگونه با اینها برخورد میکنید. مادیگرایی، الحاد و... بخش کوچکی از جامعه شماست، اما چیزی که به جامعه اعتدال میبخشد، نیروی فرهنگ است. این نیرو امروزه گم شده است. اگر این نیرو باشد، اجازه نمیشود در دل تغییرات، جامعه به سمت ضدیت با دین حرکت کند.
🔸اصلاً برای برخی از بزرگان انقلاب، تاریخ ایران مهم نیست. این اشخاص نیاز به جایی برای اعمال قدرت داشتند تا بعد بشود آن را مقدمهای برای طراحیهای بعدی قرار داد. ایران، مقدمه کمربند شیعه بود. در ده سال اولیه انقلاب اسلامی خودِ ما بهعنوان نیروهای انقلابی همه مؤلفههای ایرانیت را از شهرها زدودیدم. ما همه چیز را نابود کردیم و الان هم نمیتوانیم آنها را برگردانیم؛ لذا دچار یک ایرانگرایی افراطی شدیم که ثمرهای برای ما ندارد.
📎https://farhangesadid.com/0002Jh
🆔 @farhangesadid
🔴عرف جامعه را محترم بشمارید
🖊بررسی تجربه جامعهسازی دینی در ایران در گفتگو با کمیل قیدرلو؛
🔸به باور من در دولتهای مدرن، شما در حوزههایی آزاد هستید و در حوزههایی اصلاً آزاد نیستید. چرا که متر و معیار آن متفاوت است. به خلاف آن، در حکومت اسلامی نیز حوزههای متفاوتی از آزادی را داده و در حوزههای مختلفی نیز آزادی را سلب کرده است. اتفاقاً در حکومتهایایمانی، آزادی سیاسی و گشادهدستی بیشتری به لحاظ سیاسی وجود دارد. حکومتهایایمانی حتی نوعی رویکرد بینالمللی دارند و بدون مرز فکر میکنند؛ لذا در تفکر سیاسی آزادیخواهتر بوده و امکان گفتگوی بیشتری را فراهم میکنند.
🔹اگر شما باور داشته باشید جهان گرد است، کسانی را که جهان را گرد نمیدانند، از خود دفع میکنید. لذا هر باوری مستقل از اینکه درست باشد یا نادرست، برای آنکه بتواند تحقق یابد، غیریتی دارد و کسی نیز آن را نفی میکند؛ لذا عدهای از جامعه ایران در هر صورت دارای تفکرات بدیلی نسبت به باورهای شما هستند. این اقتضای زندگی جمعی است.
📎https://farhangesadid.com/0002P8
🆔 @farhangesadid