🟠نظام سرمایه داری دولت را کنترل می کند
🔸بررسی نقش دولت در نظام سرمایهداری به قلم «دیوید اس دآماتو»:
🔹دولت در نظام سرمایهداری بیطرف نیست و در خدمت سرمایهداری قرار دارد. در واقع به باور وی رابطه بین سرمایه و دولت یک رابطه دو طرفه است. سرمایهداری از بقا و تداوم دولت حمایت میکند و در مقابل دولتها نیز هزینه بحرانها را به جای شرکتها و ثروتمندها به دوش طبقات اجتماعی که موقعیت پایینی دارند و قادر به دفاع از منافع خود نیستند میاندازد. به گفته وی، روابط تولیدی صرفاً اقتصادی نبوده.
🔹هژمونی ایدهها منبع واقعی و نهایی قدرت انحصاری جهانی است؛ دولت غربی در حالی که خشونت سازمان یافتهای را مرتکب میشود که در درجه اول در خدمت منافع طبقه حاکم است، همزمان به عنوان مکانیسمی عمل میکند که از طریق آن این اعمال به عنوان منافع کل جامعه نشان داده میشوند.
📎https://farhangesadid.com/00027h
🆔 @farhangesadid
🟠گروههای جهادی و مسئله هویت مناطق محروم
🖊بررسی گفتمان جهادی در گفتگو با میثم ظهوریان؛
🔹وقتی از جمهوری اسلامی صحبت میکنیم، دو رکن دارد که البته به رکن اسلامیت آن در فضای رسانهای بیشتر پرداخته شده است؛ اما رکن دیگر جمهوریت هم وجود دارد که ماهیت مردمی، انقلاب است و به قبل از پیروزی انقلاب برمیگردد. جنس کنش خود حضرت امام خمینی (ره) نیز اتکا و ایمان به مردم است؛ یعنی در عین توکل و ایمان به خدا یک ایمانی نیز به مردم دارد.
🔹این هنر امام بود که ظرفیت مشارکت مردمی را به میدان آورد و توانست مسائل را از طریق آن حل کند. در شرایط امروز کشور نیز باید نگاه به مردم بر مبنای اتکا به آنها در پیشبرد مسائل باشد و اگر نگاه تهدید محور به مردم را به نگاه فرصت محور تبدیل کنیم، طبیعتا میتوانیم از ظرفیت مردم در مسیر پیشرفت کشور استفاده کنیم .
📎https://farhangesadid.com/00027w
🆔 @farhangesadid
🟠سینمای سیاسی در ایران نحیف است
🖊نگاهی به نسبت سینما و سیاست در ایران؛
🔸در تعریف سینمای سیاسی میتوان گفت: سینمایی است که بهمنظور اطلاعرسانی یا تحریک تماشاگر، رویدادهای تاریخی یا شرایط اجتماعی فعلی را به تصویر میکشد. سینمای سیاسی به اشکال مختلفی از جمله: مستند، فیلم بلند یا حتی فیلمهای انیمیشن و تجربی نیز وجود دارد. مبارزه علیه نظامهای سیاسی ستمگر، مقابله با ظالمان، به تصویر کشیدن جهل، فقر و فلاکت از مهم ترین مضامین سینمای سیاسی به حساب میآیند. امروز سینمای سیاسی نسبت نزدیکتری با نظامهای سیاسی نسبت به گذشته دارد.
🔸دو کلمه «سینما» و «سیاست» تقریبا عبارت هنر برای هنر را که ممکن است عقیده برخی باشد؛ خنثی میکند؛ البته این بدان معنا نیست که سینما به ابزاری، برای پیشبرد سیاست تبدیل می شود؛ بلکه در حقیقت از جایگاه والا و متعالی هنر و تاثیرگذاری بالای آن بر جامعه کمک گرفته میشود تا موضوعی که با سیاست مرتبط است؛ بهتر و دقیقتر انعکاس پیدا کند.
📎https://farhangesadid.com/00027U
🆔 @farhangesadid
🟠فرهنگ ما «سیاست زده» و «اقتصاد زده» شده است
🖊واکاوی جایگاه فرهنگ و الزامات تحول در ساختارهای فرهنگی کشور در گفتگو با عماد افروغ؛
🔸وقتی سیاست و اقتصاد را بالای فرهنگ قرار میدهید، آن هم یک سیاست و اقتصاد خاصی که بوی سیاستزدگی در وهله اول و اقتصادزدگی در وهله دوم میدهد، دیگر نه سیاست به سامان میشود و نه اقتصاد! این وضعیت موجود کشور است.
🔸نگاه دولت به فرهنگ، نگاه تبعی و برای جا انداختن سیاستهای اقتصادی و تصمیمات سیاسی به نام فرهنگ سازی است. یعنی از طریق ابزارهای هژمونیک و ابزارهای فرهنگی که در اختیار داریم، یک سیاست اقتصادی ناموجه را جا بیندازیم؛ این توهین به فرهنگ است!
📎https://farhangesadid.com/0001Ul
🆔 @farhangesadid
🟠نمره خوبی نگرفتیم!
🖊بررسی کارنامه فرهنگی چهار دهه پس از انقلاب در گفتگوی سدید با عماد افروغ/ بخش اول؛
🔹کارشناسان فرهنگی معمولا در خصوص فرهنگ عمومی تعاریف مختلفی ارائه دادهاند که بر اساس همان تعاریف، رویکردهای متفاوتی نیز در پیش میگیرند. در گفتگوی تحلیلی، با عماد افروغ فرهنگ عمومی و رویکرد ۴۰ ساله جمهوری اسلامی ایران در مواجه با این موضوع را مورد واکاوی قرار دادیم.
🔹متاسفانه در عرصه فرهنگ نمره خوبی به این ۴۰ سال، به ویژه سالهای پس از جنگ نمیدهم. نمره خوب و قابل قبول را فقط به دهه اول انقلاب میدهم. زمان جنگ و اوایل انقلاب مردم به راحتی حرف خود را میزدند و مطالبات خود را طرح میکردند. همان دورهای که امام میفرمود: «طبقات مختلف به طبقات پایین ظلم نکنند. باید حق فقرا، حق مستمندان داده بشود.
📎 https://farhangesadid.com/00012b
🆔 @farhangesadid