🟡الهیات ورزش
◻️چند پرسش پژوهشی، به مناسبت هفته تربیت بدنی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مسأله ورزش، به ویژه ورزش قهرمانی، از مسائل چند وجهی و چند بعدی است. مسائل بسیار متنوع اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، جسمی، روحی، اخلاقی و دینی دارد. مع الاسف محققان و پژوهشگران ما نیز کمتر به این مهم پرداختهاند.
علیرغم آنکه وزارتخانهای برای این منظور با عنوان «وزارت ورزش و جوانان» تشکیل شده است و ساختاری عریض و طویل نیز برای آن شکل گرفته است، سوگمندانه باید گفت در عرصه اخلاق و فرهنگ ورزش کاملاً منفعلانه عمل میکنیم.
در این زمینه سخن برای گفتن و مسأله برای طرح کردن فراوان است.
در این مختصر چند پرسش پژوهشی را برای علاقمندان به پژوهشهای کاربردی و پژوهش در عرصه نیازمندیهای کشور، مطرح میکنم. امیدوارم مفید و مؤثر واقع شود:
یک. رابطة ميان نظريات اخلاق هنجاري و اخلاق ورزش چگونه است؟ فی المثل، «غايتگرايی» چه مدلي از اخلاق ورزش را پديد میآورد؟ «وظيفهگرايی» چه نوع مدلی از اخلاق ورزش را شکل میدهد؟ و «فضیلتگرایی» چطور؟
دو. اصول اخلاقی حاکم بر ورزش و ورزشکاران را از کجا بايد به دست آورد؟
سه. آيا موازين اخلاقی در ورزشهای قهرمانی با ورزشهای غيرقهرمانی متفاوت است؟ مثلاً آيا میتوان خطای عمد را در ورزش قهرمانی موجه دانست؟
چهار. حدود و ثغور «جوانمردی در ورزش» تا کجا است؟ زمانی که بازيکن تيم مقابل يا ورزشکار مقابل ما دچار مشکل جسمی میشود وظيفهی اخلاقی ما چيست؟ آيا در همهی شرايط بايد بازی را متوقف کنيم؟
پنج. جايگاه «خشونت در ورزش» تا کجا است؟ اگر در جايی بکارگيری خشونتی جزئی موجب پيروزی تيم ما و در نتيجه شادی يک ملت شود، آيا کاری غيراخلاقی صورت گرفته است؟
شش. جايگاه «مکر و حيلهگری و فريبکاری در ورزش» تا کجا است؟ آيا ورزش نيز همچون جنگ است که فريبکاری در آن موجه است؟ آيا میتوان گفت که مکر و حيلهگری در ذات برخی از ورزشهای قهرمانی نهفته است و اگر کسی مکار و حيلهگر نباشد هرگز نمیتواند ورزشکاری حرفهای شود؟ يا آنکه مکاری و فريبکاری جزء تدبير تلقی میشود؟
هفت. در صورت انجام خطايی بر روی حريف که منجر به نقص عضو او يا معيوب شدن عضوی از اعضای بدن او شود، وظيفهی اخلاقی چيست؟
هشت. آيا میتوان با ورزشکار به عنوان يک کالا معامله کرد و او را مورد خريد و فروش قرار داد؟
نه. آيا ورزشکاران میتوانند خود را به عنوان برچسب يا مارکی برای فروش در معرض کارخانهداران و توليد کنندگان قرار دهند؟ به عنوان مثال، به عنوان برچسب فروش نوعی مواد روانگردان يا نيروزا يا مواد مخدر؟
ده. آيا يک ورزشکار بايد کاملاً تسليم باشگاه ورزشی خود باشد؟ روابط ميان ورزشکاران و صاحبان باشگاه و مديران فنی و مربيان به چه صورت بايد باشد؟
یازده. ارتباط ورزشکار با داور يا کميتهی داوران به چه صورت بايد باشد؟
دوازده. وظايف اخلاقی هواداران و تماشاچيان، به هنگام برد یا باخت تیم یا ورزشکار محبوبشان چيست و چگونه باید باشد؟
#ورزش
#پژوهش
@farhangevarzesh👈
✅ غیبت عجیب نام خلیج فارس و حذف آن از روی لباس آسیایی آبی پوشان
این موضوع باعث اعتراض بسیاری از کاربران ایرانی(خارج از هر رنگی) در فضای مجازی شده است. چندی پیش نام و طرح کاخ آپادانا در تخت جمشید از روی لباس پرسپولیس در آسیا حذف گردیده بود که با اعتراض کاربران ایرانی در فضای مجازی و پیج AFC همراه بود.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جواد خیابانی در دیدار السد و پرسپولیس: کشورهای کوچک حاشیۀ خلیج فارس بدانند جزایر ۳گانه که هیچ، تمام کشورشان هم مال ایران بوده است🇮🇷
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسن زاده رئیس کمیته انضباطی:
شیرینی دادن جرم نیست، فقط نشر اکاذیب است!!! 😳
اگر بجای *شیرینی* میگفت: *رشوه* دادم اونوقت جرم مرتکب شده بود!!!
حالا فهمیدید چرا ارتشا و فساد تو مملکت عادی میشه؟ 👆
هنوز هم وقت آن نرسیده تا ریاست محترم قوه قضاییه و دادستان محترم کل کشور اعلام نظر و موضع کنند!!؟؟؟ 🤔
@farhangevarzesh🔵
به حق حرف های ندیده و نشنیده؛
رشوه جرم،شیرینی نشر اکاذیب!!
حواشی و فضای ناسالم فوتبال و ناهنجاری های آن، بجز آسیب جدی به اساس ورزش،به فضای عمومی جامعه هم لطمه وارد می کند.به مسئولان کمیته های مختلف فدراسیون و خصوصا کمیته انضباطی توصیه می کنیم برداشت های حقوقی و تفاسیر خود از نوع جرم ، ارتشا ،بزه و نشر اکاذیب ومسائلی از این دست را که عمدتا با توصیه های سیاسی و مصالح گروهی و... مخلوط می شود،نیاز نیست از تریبون های رسمی اینچنین بیان شود ومعادلات را به هم بریزد. شما کارتان را همانطور که مصلحت می دانید،پیش ببرید!
مردم عامی و هواداران فوتبالی این نوع تفاسیر را بر نمی تابند و در برابر آن جبهه می گیرند.
راه دور نروم. امروز صبح از طریق خط سه مترو و از منیریه عازم کار روزانه بودم.بیانات دیشب جناب حسن زاده در برنامه لیگ برتر ،مورد مناظره تنی چند از مسافران مترو بود.
جوانی می گفت: با این حرف آقای حسن زاده در ادارات باب می شود که فلانی برای گشایش کارش شیرینی داده است!
دیگری وسط حرف او پرید و به جوان گفت: اینها می بینند،که طرف صحبت آنها کیست. اگر کس وکاری نداشت سریع و قاطعانه با او برخورد می کنند،اما اگر به جایی وصل بود نوع حکم تفاوت می کند.
مرد میانسال دیگری با پرخاش به آنها تاکید کرد: ایندروازه بان ماهها پیش خطای آشکار کرده و هفت هفته از لیگ گذشته و اقدامی نکرده اند،حالا برای عوض کردن بازی بحثشیرینی و رشوه را پیش کشیده اند. در اینگیرو دار جربمه دو میلیاردی برای فدراسیون مهم است. بقیه اش سرکاری است.
بقیه نفرات عمدتا با گوشی هایشان سرگرم بودند،اما دامنه بحثگسترش می یافت،من هم شنونده بودم و البته غبطه می خوردم.
قدری در ایستگاه ولی عصر فضا آرام شد،اما با ورود چند جوان دیگر در ایستگاه جهاد کار بالا گرفت و جبهه دیگری از نقد و تحلیل گشوده شد.
یکی مباحث دانشجویی و سخت گیری استاد برای حضور در کلاس درس را پیش کشید،دیگری که کارمند بود به موضوع تاخیرهای صبحگاهی و غرولند مدیر اداره اشاره کرد و تصریحمی کرد،این قوانین و سخت گیریها به بهانه نظم و انضباط صورت می گیرد اما فوتبالیست ها که میلیاردی پول می گیرند در بی نظمی شاگرد اول هستند.
جوانی که کنار در ایستاده بود،با خنده می گفت: دم بیرو گرم. گفت: نه بیست میلیارد تومان را به پرسپولیس میدم،تازه پنج میلیاردی که شیرینی داده ام پس می گیرم( رفیقش با قیافه حق به جانب گفت: این ها پشت شان گرمه. کارشان هم درسته،چون هم به پول وپله می رسند،همما را سرگرممی کنند)
نمونه این گفت و شنودها و واکنش های عامیانه قطعا در جمع های خانوادگی و در مدارس،دانشگاهها و ادارات هم مطرح می شود. عملکرد مسئولان و دست اندرکاران فوتبالی به دقت زیر ذره بین قرار می گیرد.
اگر قانون به درستی اجرا و مدیران در برخورد با ناهنجاری ها و خبط و خطاها عملکرد بموقع و صحیح داشته باشند،می توان به اصلاح امور خوش بین بود،در غیر اینصورت روز به روز باید شاهد بد اخلاقی ،ناهنجاری و فساد گسترده درفوتبال بود.
✍️احمد میرزائیان
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اقدام نمادین طرفداران تیم رئال سوسیداد در مقابل تیم مکابی رژیم صهیونیستی
@farhangevarzesh👈
🔺تعدادی از مسئولان ارشد فوتبالی و ۲ خانم رمال مجرم شناخته شدند
رئیس کل دادگستری استان کرمان:
🔹برای ۱۲ متهم این پرونده (فساد فوتبال) مجموعا به میزان ۱۴۸ سکه و قریب به هفت میلیارد تومان وجه نقد تحت عناوین اتهامی پرداخت رشوه، اخذ رشوه، کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع قرار مجرمیت صادر شده است.
🔹برای دو خانم که تحت عناوین رمال و جادوگری پای آنها به پرونده فساد فوتبال باز شده بود نیز قرار مجرمیت صادر شد.
🔹درباره اتهام آقایان «خ – الف»؛ رئیس سابق کمیته داوران و عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، «س- م»؛ از روسای اسبق سازمان لیگ و «ف-م»؛ رئیس اسبق کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ به اتهام اخذ رشوه و دریافت سکه تمام بهار آزادی قرار مجرمیت صادر شده است.
✍️پ ن: به این عزیزان توصیه میکنم که شما هم بیاین بگین ما شیرینی دادیم رشوه ندادیم! در این صورت شما هم جرمی مرتکب نشدید😊
قابل توجه حسن زاده ها...
#رشوه
#شیرینی
@farhangevarzesh👈
اولین اجلاس سراسری دبیران استانی شبکه ملی فعالیت های فرهنگی در ورزش
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال لبنان جلوی ویرانه ی خانه اش : خانه و منبع امرار و معاش من ارزش یک کفش مقاومت را ندارد. همچنین خانم نادين، همسر او با انتشار ویدویی گفت: زندگی و خانه ام فدای مقاومت
ایران سلبریتی با شرف کم ندارد.
از همین هایی هم که به وقت لبنان لگدپراکنی میکنند برخی آدم های نجیبی هستندکه دچار اشتباه رفتاری شده اند.
ما باید از دیگران بیاموزیم.
این رفتار را هم
سلبریتی های ما
باید از دیگران بیاموزند
در کنار مردم بودن یکی همین است...
@farhangevarzesh👈
همه فرماندهان شورای نظامی جهادی حزب الله در راه قدس به شهادت رسیدند🖤💔
علم بر زمین نمی ماند
فرزندان روح الله گهواره در گهواره بزرگ خواهند شد.
#شهید_سیدهاشم_صفی_الدین
@farhangevarzesh👈
⭕️دروغ شاخدار علی کریمی درباره شهید یحیی سنوار
یحیی سنوار ۱۹ ساله در ۱۹۸۲ معادل ۱۳۶۰ در زندان اسرائیل بود
بعد رفت دانشگاه لیسانس گرفت اواخر درسش سال ۱۹۸۵ دوباره بازداشت شد
۱۹۸۷ امنیت داخلی حماس( المجد )رو تشکیل داد
۱۹۸۸ تا ۲۰۱۱ (۲۲سال) رفت زندان
علی کریمی مطمئنه مخاطبهای احمقتر از خودش حتی زحمت یه سرچ هم به خودشون نمیدن
@farhangevarzesh👈
نامگذاری لیگ برتر جوانان ووشو به نام سه جزیره "خلیج همیشگی فارس"
رقابتهای لیگ برتر ووشو جوانان "ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ" نامگذاری شد.
با توجه به بیانیه و ادعای گستاخانه اتحادیه اروپا و كشورهای عربی در رابطه با جزائر سه گانه ایرانی خلیج فارس، فدراسیون ووشو کشورمان ضمن محکوم کردن این بیانیه جعلی و در حمایت از جزائر تا ابد ایرانی خلیج همیشه فارس، رقابتهای لیگ برتر ووشو جوانان سال جاری (۱۴۰۳) را "ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ" نامگذاری کرد.
@farhangevarzesh👈
🟡الهیات ورزش (۲)
◻️رابطهی جهانبينی و ايدئولوژی با ورزش؟
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
میدانم که در میان هیجانات ورزشی و نیازمندیهای سختافزاری برای توسعه ورزشهای قهرمانی و همگانی و دهها مسأله مربوط به مدیریت امور روزمره ورزش، کمتر کسی حوصله و البته توان تأمل بر روی مبانی انسانشناختی و الهیاتی ورزش را دارد، و حتی بسیاری از مدیران ورزشی کشور اساساً توانایی فهم چنین مسائلی را ندارند! اما از جامعه علمی و نخبگانی کشور انتظار میرود که نسبت به بنیانهای الهیاتی ورزش بیتفاوت نباشند.
به همین دلیل، به مناسبت هفته تربیت بدنی وظیفه خود دانستم که برخی از پرسشهای الهیاتی ناظر به ورزش را با خوانندگان در میان بگذارم به این امید که کس یا کسان دغدغهمندی پیدا شوند و چنین موضوعاتی را به تحقیق بگیرند.
در ادامه پرسشهایی که قبلا مطرح کردم (👈https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2987 )، برخی دیگر از پرسشهای پژوهشی را به اشتراک میگذارم.
✔️آيا ميان نوع جهانبينی و نظام ارزشی حاکم بر يک جامعه و ورزشهايی که در آن جريان دارد، ارتباطی برقرار است؟
✔️آيا میان ورزشهايی مثل ورزشهای زورخانهای در ايران، که روح حاکم بر آنها روح جوانمردی و ولايت و امامت و محبت اهل بيت علیهم السلام است با گرايشهای دينی مردم تناسبی هست؟
✔️آيا رواج ورزشی مثل يوگا در هند و کشورهايی که آيينهای هندی و بودايی در آن رواج دارد با اعتقادات آنها ارتباطی دارد؟
✔️آيا میتوان رواج ورزشهای رزمی در کشورهايی با آيين کنفوسيوسی را معلول و محصول اين آيين دانست؟
✔️به راستی چرا اسلام به يکسری ورزشهای خاص، مثل شنا، اسبسواری و تيراندازی، تأکيد کرده است؟ آيا صرفاً ضرورتها و امکانات زمان موجب چنين توصيههايی بوده است يا آنکه اين نوع ورزشها متناسب با جهانبينی و ايدئولوژی اسلام بودهاند؟
✔️و ....
#ورزش
#پژوهش
#الهیات_کاربردی
@farhangevarzesh👈
«مهدی طارمی» فوتبالیست عزیز کشورمون در اقدامی پسندیده، کلیه مخارج تحصیل دختری که مدیر مدرسه، مادرشو مجبور کرده بود تمامی کلاسهای درسو همراه با سرایدار تمیز کند را ماهیانه پرداخت می کند.
درود بر شرفت آقای طارمی🌸
#کار_خوب
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این پارتی مخفیانه، پارتی شبانه، پولپارتی، هالووین پارتی و ۳ک۳ پارتی نیست که نتونید شناسایی کنید!
روز روشن پست زده که بیاید تو پارک فدک دور همدیگه به اسم ورزش، رقاصی کنیم! مرد و زن باهم دیگه.
@farhangevarzesh👈
در انتظار چهره های جدید!
بیش از ۲ ماه از دولت چهاردهم سپری شده اما بر خلاف سایر وزارتخانه ها که تقریبا با معاونین جدیدشان آشنا شده اند، در وزارت ورزش و جوانان هنوز هیچ تغییر و تحولی رخ نداده است.
وزیر محترم ورزش و جوانان در جدیدترین نطق شان فرمودند که تغییرات در وزارتخانه قطعی است اما با تدبیر!
شاید برداشت های مختلفی از این فرمایش وزیر شود؛ که بهترین تفسیر همانی است که انتخاب و جابجایی افراد بر اساس شایستگی ها باشد نه بر اساس مسائل دیگر!
شایسته سالاری در ورزش بدین معناست که افرادی انتخاب شوند که در آن زمینه هم دارای تخصص کافی و هم دارای تعهد باشند. همان گونه که خداوند متعال در قرآن کریم آیه 58 سوره نساء میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا»
همانا خداوند متعال به شما امر می کند که امانات را به اهلش بسپارید و وقتی بین مردم حکم می کنید به عدالت حکم کنید. همانا خداوند به شما پند نیکو می دهد و همانا خداوند شنوای بیناست.
بنابراین مهمترین ملاک در انتخاب افراد شایسته بودن آنها برای آن مناصب است، حالا اگر فردی علاوه بر ویژگی تعهد و تخصص، دارای ارزش افزوده ای مانند جوان بودن، تسلط به زبان خارجی، ارتباط نزدیک با رئیس جمهور، حمایت جمعی از نمایندگان مجلس و...، باشد این فرد با توجه به این ارزش افزوده، نسبت به افرادی که فقط تخصص و تعهد دارند، اولویت دارد. اما گاهی اوقات هرم بر عکس می شود، و این ارزش افزوده ها، جای تخصص و تعهد را می گیرد. چیزی که در این سال های اخیر به کرّات شاهدش بوده ایم و عواقبش را هم بعینه دیده اند.
در همین ایام هم که وزیر جدید دنبال تغییرات در وزارتخانه هستند افراد زیادی دست به کار شده اند و از نهادهای مختلف، افرادی را معرفی می کنند، که شاید یکی از علل تاخیر در جابجایی های، همین سفارشات مکرر غیر ورزشی هاست!
از اینجا به بعد روی صحبت با افرادی است که احیانا آماده پذیرش مسئولیت می شوند. پیامبر اکرم (ص) خطاب به این افراد می فرماید: اگر کسی شخصی مسئولیتی را قبول کند و بداند در میان آنها یکی شایستهتر از او وجود دارد به خداوند و پیامبر او و تمامی مسلمین خیانت کرده است. (الغدیر، ج۸، ص۲۹۱)
این افراد منتخب اگر فقط تعهد دارند اما تخصص ندارند، مورد خطاب شهید چمران هستند که در رابطه با کسانی که با برچسب تعهد صرف میخواهند صاحب منصبی شوند تعبیر زیبایی دارد. ایشان میفرماید چنین فردی دروغ میگوید که تعهد دارد، او تعهد هم ندارد؛ چرا که انسان متعهد در کاری که تخصص ندارد ورود نکرده و آن را نمیپذیرد.
✍️علیرضا صانعی
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این حرکات را هر روز صبح به مدت دو دقیقه انجام بدید، من قول میدم که بدنتون صددرصد سالم میمونه😁
@farhangevarzesh👈
از کارزار اعتراض به حمایت اتحادیهی اروپا از ادعاهای غیرقانونی امارات متحده عربی در مورد جزایر ایرانی حمایت کنید. https://www.karzar.net/165044
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناراحتی مجری شبکه صهیونیستی اینترنشنال از سخنان ورزشکاران ایرانی علیه کارفرمای این شبکه!
🔶️ در حالی که ورزشکاران، هنرمندان و سلبریتیها در دنیا نسبت به جنایات اسرائیل از خود واکنش نشان میدهند و وحشیگریهای این رژیم را محکوم کرده و از فلسطینیها دفاع میکنند؛ اما این رسانه مزدور از چنین حمایتهایی ابراز ناراحتی میکند.
@farhangevarzesh👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حمله مخوف اسرائیل به ایران 😆
پ ن؛ احتمالا کلپچ میزده
@farhangevarzesh👈
⚽️ استوری امیر قلعه نویی، مهدی طارمی، آندرانیک تیموریان، حسین کنعانی زادگان، شجاع خلیل زاده در واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران
@farhangevarzesh👈