فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی
در بیان استاد احمد عابدی
🔹 حاج قاسم سلیمانی همیشه با علماء مشورت میکردند.
🔹 از خدمات حاج قاسم تلاش ایشان برای محافظت از حوزه علمیه نجف اشرف بوده است.
🔹 مدیریت ۲۲ شبکه رسانهای توسط حاج قاسم
#مکتب
#حاج_قاسم
#قاسم_سلیمانی
#مکتب_حاج_قاسم
#سپهبد_قاسم_سلیمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی
در بیان استاد احمد عابدی
🔹 همه شهدا با خدواند سر و سرّی داشته و برای خدا کار کرده اند.
🔹 اگر بخواهیم مکتب حاج قاسم را در خودمان پیاده کنیم، اولین مرحله آن اخلاص است.
استاد سید محمد جواد شبیری
آیت الله والد _مد ظله_ به حقیر امر فرمودند که دعاهای مأثوره را که مناسب است در سجده نماز خوانده شود از کتب حدیثی استخراج کنم. این یادداشت کوتاه در امتثال امر معظم له نگارش یافت.
اول ربیع الاول المولود ۱۴۳۵
پاره ای از دعاهای مأثور درسجود
یکی از رسمهای شایع در میان مومنان دعا کردن در سجده آخر نماز، بویژه در نماز جماعت است. در این سجده، دعاهای چندی مرسوم است، از جمله:
«یا ولی العافیة نسألک العافیة، عافیة الدنیا و الآخرة»
«یا لطیف ارحم عبدک الضعیف»
«یا من له الدنیا و الآخرة ارحم من لیس له الدنیا و الآخرة»
#هیچ_یک از این دعاها مأثور نیست[۱]، نه در خصوص سجده و نه در جای دیگر. لذا پیشنهاد میشود به جای این دعاها در سجده، دعاهای وارد شده در احادیث، بویژه احادیث معتبر خوانده شود.
ما در اینجا #دو_دعا را که در خصوص سجده نماز واجب و در سجده به طور کلی وارد شده نقل میکنیم.
دعای اول:
با سند صحیح از زید شحام _ثقة_ عن ابی جعفر علیهالسلام قال: ادع فی طلب الرزق فی المکتوبة و انت ساجد:
«یا خیر المسؤولین و یا خیر المعطین ارزقنی و ارزق عیالی من فضلک فانک ذوالفضل العظیم»
گفتنی است که در چاپ دارالکتب الاسلامیه از کافی ج۲ ص۵۵۱ ح۴، این دعا با افزودن کلمه «الواسع» بعد از «من فضلک» نقل شده است.
ولی در پنج نسخه خطی معتبر کافی[۲] و مصادر حدیثی و فقهی بسیار، این واژه ذکر نشده است[۳]. و نیز این دعا در مصباح المتهجد بدون این کلمه نقل شده است[۴].
به نظر میرسد که انس ذهنی برخی از ناسخان کافی با تعبیر «فضلک الواسع»[۵] سبب افزوده شدن سهوی این واژه شده است. بویژه با عنایت به این که در حدیث آغاز این باب کافی، که اندکی قبل از حدیث مورد بحث قرار گرفته دو بار این تعبیر تکرار شده است: «اللهم ارزقنی من فضلک الواسع الحلال الطیب … الا سعة من فضلک الواسع[۶]».
دعای دوم:
«اللهم انی اسألک الراحة عند الموت و العفو عند الحساب»
این دعا را که به نقل راوندی در دعوات، امام کاظم علیه السلام آن را در سجده خود بسیار می خوانده اند[۷]. مرحوم کلینی درباب السجود و التسبیح و الدعاء فیه فی الفرائض والنوافل و مایقال بین السجدتین با سند صحیح از ابو جریر رواسی نقل کرده است. قال: سمعت ابا الحسن موس علیه السلام و هو یقول: … یرددها[۸].
در این باب کافی دعاهای چندی آورده شده که در سجده خوانده می شود.
————————
[۱] البته تعبیر «یا ولیّ العافیة» در منابعی همچون تهذیب ج۳، ص۷۲، ح۲۳۲ و ص۹۵، ح۲۵۷ وارد شده و نیز دعا برای عافیت دنیا و آخرة نیز در کتب حدیثی فراوان ذکر شده است. از جمله: صحیفه سجادیه، دعاء۲۳، مصباح المتهجد ص۶۳، اقبال ص۵۵۱. ولی تعبیر فوق در جایی یافت نشد.
[۲] ر.ک. کافی، چاپ دارالحدیث، ج۴، ص۴۸۶، حاشیه ۱.
[۳] وسائل ج۶، ص۳۷۲، ح۸۲۱۲ و ج۷، ص۱۲۱، ح۸۹۰۲ و وافی ج۹ ص ۱۶۰۸، ح۸۸۲۹ و حدائق ج۸، ص۲۹۹ و کشف الغطاء ج۳، ص ۲۰۷ (و مقایسه کنید با ص ۵۰۶)، مستند الشیعه ج۵، ص۲۹۳ و العروة الوثقی(المحشی) ج۲، ص۲۴۷ و منهاج الصالحین للسید الحکیم ج۲، ص۵۷۴ و منهاج الصالحین للسید الخوئی ج۱، ص۱۷۶ و وسیلة النجاة ج۱، ص۱۶۰ و تحریر الوسیلة ج۱، ص۱۷۶ و توضیح المسائل محشی ج۱، ص۵۹۱.
[۴] مصباح المتهجد ص۱۹۹: یستحب ان یقول فی سجود الفرض لطلب الرزق: یا خیر المسؤولین … (به نقل از آن در مصباح کفعمی، ص۱۷۰)
[۵] این تعبیر در دعاهای بسیاری دیده میشود. از جمله: صحیفه سجادیه، دعاء ۲۵، کافی ج۳، ص۴۷۴، ح۱. فقیه ج۲، ص۵۲۶ و ج۳، ص۴۱۶. مزار شیخ مفید، ص۱۳۱ و تهذیب ج۳، ص۳۱۲، ح۹۶۷ و ج۵، ص۲۷۷، ح۹۴۶ و ج۶، ص۶۹ و مصباح المتهجد ج۱، ص۹۰ و ۱۴۸ و ۱۵۰ و ۱۸۱ و ۲۰۷ و ۲۵۹ و ج۲، ص۵۹۵ و ۶۰۱ و ۷۰۶ و ۷۲۹ و …
[۶] کافی ج۲، ص۵۵۰، ح۱.
[۷] دعوات راوندی، ص۱۷۹، ونیز ر.ک. مصباح المتهجد، ج۲، ص۸۵۱ و مزار کبیر ص۴۱۳ و اقبال ج۱، ص۴۴.
[۸] کافی ج۳، ص۳۲۳، ح۱۰ و نیز تهذیب ج۲، ص۳۰۰، ح۱۲۰۹.
گفتنی است که در متن روایت کافی از خواندن دعا در سجده ذکری به میان نیامده است، ولی از عنوان باب کافی برمیآید که دعا را مربوط به حالت سجده دانستهاند. شاید در اصل مصدر حدیث قرینهای بر این امر بوده و یا مرحوم کلینی به نقل دیگر حدیث مشابه نقل راوندی برخورده است که تصریح به سجده در آن شده باشد. نیز ر.ک. منتهی المطلب ج۵، ص۱۵۰.
در بحار ج۸۶، ص۲۱۶، ح۳۱ آمده است: جامع بزنطی، نقلا من خط بعض الأفاضل عن جمیل عن الحسن بن زیاد، قال سمعت اباعبدالله علیهالسلام یقول وهو ساجد: «اللهم انی اسألک الراحة عند الموت و الراحة عند الحساب»، قال اسماعیل فی حدیثه: و الامن عند الحساب. در مـرآة العقول ۱۵: ۱۳۱ این حدیث را از خط شیخنا البهائی نقل کردهاست که ظاهرا ایشان، مراد از بعض الافاضل است.
📚 نفقۀ فرزندان
💠 سؤال: اگر زنی درآمد مستقل داشته باشد، آیا بر او واجب است که در نفقۀ فرزندان مشارکت کند؟
✅ جواب: چنانچه فرزندان از خود مالی نداشته باشند، نفقۀ آنان بر عهده پدر است و در صورتی که پدر فقیر باشد، بر پدربزرگ پدری واجب خواهد بود اما اگر او (یا پدران او در صورت زنده بودن) نیز توانایی مالی نداشته باشند، در این صورت است که پرداخت نفقه بر مادر، واجب می گردد.
#احکام_حقوق
#احکام_نفقه
#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_دانشگاه_علوم_قضایی_و_خدمات_اداری
@khamenei_ir
OstadAbedi_Aklag_14011014.mp3
3.33M
فایل صوتی بیانات بیانات اخلاقی استاد احمد عابدی درباره خشم
بعد از جلسه درس خارج فقه، چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱، حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها
جلسه ششم
💠 خشم و غضب ۶
✳️ مدارا و مدارا انگاری
🔹 معنای آیه «لا اکراه فی الدین»
🔹 نسبت آیات ارشاد و نهی از منکر با آیه
«لا اکراه فی الدین»
🔹 فرق حقیقت و واقعیت.
🔹 چه کسانی پرخاش میکنند!
🔹 مدارا و مدارا انگاری
#درس_اخلاق
#خشم
#غضب
#پرخاش
#لا_اکراه_فی_الدین
#مدارا
#مدارا_انگاری
❇️علاقمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه ikiu.ac.ir مراجعه نمایند.
«توصیهی من این است که در این سه روزی که شما در مسجد هستید، تمرین مراقبت از خود بکنید. حرف که میزنید، غذا که میخورید، معاشرت که میکنید، کتاب که میخوانید، فکر که میکنید، نقشه که برای آینده میکشید، در همهی این چیزها مراقب باشید رضای الهی و خواست الهی را بر هوای نفستان مقدم بدارید.» (بیانات مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه تهران، مورخ 28/5/1384)
پیشثبت نام اعتکاف ایامالبیض ماه رجب (15، 16 و 17 بهمن)
مهلت ثبتنام: تا روز جمعه 23 دی ماه 1401
علاقمندان میتوانند مشخصات خود شامل نام، نام خانوادگی و کد دانشجویی به همراه عبارت #اعتکاف) را به شناسه @culujsas ارسال بفرمایند.
معاونت فرهنگی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاههای تهران
📚نسخه الکترونیک کتاب «اصول فقه کاربردی جلد سوم» منتشر شد
👥مؤلفان: حسین قافی (عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) و سعید شریعتی (عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی)
📝چکیده کتاب: مجموعه سه جلدی اصول فقه کاربردی در شش فصل تنظیم شده است. دو فصلِ «کلیات و مفاهیم» و «مباحث الفاظ» در جلد اول، فصلِ «ادله و منابع فقه» در جلد دوم و سه فصل دیگر در این جلد بحث میشود.
فصل چهارم نیز با عنوان «اصول عمليه» شامل اصلهای استصحاب، برائت، احتياط و تخيير، مورد بررسی قرار گرفته و فصل پنجم با موضوع «تعارض ادله» و ضوابط حل آن، مـورد بحـث واقع شده است. فصل ششـم نيز به مسئله «اجتـهاد و تقـليد» میپردازد.
در اين جلد نيز همانند جلدهای پيشين، مباحث اصولی با بيانی متقن و روان و با ذكر مثالهای حقوقی و كاربردی تبيين شده و مباحث عميق يا حاشيهای در كادر «برای مطالعه بيشتر» قرار گرفته است.
📕عرضه در نرمافزار کتابخوان سمتا: https://samta.samt.ac.ir/product/13684/اصول-فقه-کاربردی-جلد-سوم
باسمه تعالی
به اطلاع دوستانی که اقدام به پیشثبتنام برای اردوی مشهد کردهاند میرساند به منظور انجام ثبت نام قطعی مبلغ اعلامشده را به شماره کارت
6037997225296319 بنام محمدرضا اصغری شورستانی
واریز و رسید واریزی را حداکثر تا ساعت 12 ظهر فردا (چهارشنبه 21 دی 1401) همراه با مشخصات کامل (نام، نام خانوادگی، کد دانشجویی و عبارت #مشهد_مقدس) به شناسه @culujsas اعلام نمایند. لازم به ذکر است به دلیل محدودیت ظرفیت، اولویت پذیرش با دوستانی است که سریعتر اقدام به انجام ثبت نام قطعی بنمایند و در صورت تکمیل ظرفیت واریزی سایر دوستان عودت داده خواهد شد.
نسیمی نازک خنکای عطر بهشت را از تمام خانه های مکه گذرانده است. هنوز هیچ کس نمی داند که در خانه تو، مُهر از کدام راز ناگشوده خلقت برداشته شده است که بال هیچ کدام از پرنده ها، از آمد و شدِ میان آسمان و زمین خسته نمی شود. هنوز هیچ کدام از آنان که گفتند یاری کنندگان خدیجه نیستند، نمی دانند که خداوند همراهانِ او را از سرزمین بهشت به یاری اش فرستاده است. ساره را، آسیه را، مریم را و ام کلثوم را، تا تولد دختر ماه و مهتاب بی هیچ حادثه ای به آسمان ختم شود. هنوز هیچ کس نمی داند که این حریرقامتانِ روشنِ آسمان آمده اند تا فرزند تو را به دست های مشتاقِ زمین بسپارند و ملائک از فراز بام خانه های زمین به انتشار آینه و روشنی و برکت بنشینند؛ بزرگ ترین زنان اهل بهشت در خدمت فرزندی که خاتون خاک و افلاک است.
هنوز هیچ کس نمی داند درخشش ناگهان نوری که شرق و غرب عالم را فرا گرفت از خانه توست و از حلول فرزندی که نشانی تمام ستاره ها، به عصمت چشم های روشن او ختم می شود. هنوز هیچ کس نمی داند که در خانه تو، حوریان بهشت از دریچه های آسمان فرود آمده اند و در کار شستن مطهره تو با آب کوثرند؛ کوثری که از اکنون آمدنش، در ابدیتی مدام، پهلو به پهلوی شفاعت روز مبادای آسمان ایستاده است.
تو آن روز آنجا نبودی و ندیدی «محمّد»(ص)! هنگامه تقسیم تقدّس از لبان فرزندت را که سر از سجده برداشت و به یگانگی خدا اقرار کرد و به رسالت تو، امامت همسرش و خلافت فرزندانش شهادت داد. تو نبودی که ببینی حوریان چگونه در بارِشِ یکریز ستاره ها، کودکت را به دست های خدیجه سپردند: «بگیر او را که طاهره و مطهره و زکیه و میمونه است، خداوند در او و نسل او برکت قرار داده است»!
تو آن روز آنجا نبودی «محمّد»(ص)؛ اما اگر تمام اینها بر قلب تو نگذشته بود آن همه شتاب لبالب از شوق و شادمانی برای رسیدن و بر زبان جاری کردن نامی که خدا پیش ترها برای کودکت انتخاب کرده، چه بود؟ «فاطمه» ... «فاطمه» ... «فاطمه» ...! بشتاب و تو نیز با تمام آفرینش همراه باش و زمزمه کن: «انّا اعطیناک الکوثر».
منبع: زهرا، برترین بانوی جهان، آیت الله مکارم شیرازی
#ولادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_دانشگاه_علوم_قضایی_و_خدمات_اداری
برای تو مینویسم،
برای مادرم فاطمه برای مادر سادات
ای که فریاد با تو آغاز شد و بیداد با تو رسوا!
ای قامت سبزای نهال بارور ایثار!
ای جاری زلال متانت!
ای آیه صراحت و عفت!
ای مظهر لطافت و رحمت!
چگونه میتوان تو را گفت، تو را نوشت. قلم در ابهامِ شناختت مانده است.
انسان، در زیبایی کامل در تو متجلی است.
#ولادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_دانشگاه_علوم_قضایی_و_خدمات_اداری
خواستم بگویم که:
فاطمه مادر حسین است.
دیدم فاطمه نیست.
خواستم بگویم که:
فاطمه مادر زینب است.
باز دیدم که فاطمه نیست.
نه این ها همه هست و این همه فاطمه نیست.
فاطمه فاطمه است.
#ولادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_دانشگاه_علوم_قضایی_و_خدمات_اداری
ما زنده به لطف و رحمت زهرائیم
مامور برای خدمت زهرائیم
روزی که تمام خلق حیران هستند
ما منتظر شفاعت زهرائیم
#ولادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_دانشگاه_علوم_قضایی_و_خدمات_اداری
OstadAbedi_VeladatHazrateZahra__14011020.mp3
5.46M
#زهرا #فاطمه
#عصمت #حجاب #مصحف_فاطمه
#همسایه
فایل صوتی | 🔊 بیانات اخلاقی استاد احمد عابدی به مناسبت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✳️ حضرت زهرا سلام الله علیها حجت خداست بر حجج الهی
🔹 ویژگی های حضرت زهرا (س)
🔹 عصمت حضرت فاطمه (س)
🔹 آیات و روایات دال بر عصمت حضرت زهرا (س)
🔹 حضرت فاطمه(س) سمبل عفت و حیا
🔹 مصحف فاطمه به تقریر امیرالمومنین علیهما سلام است.
🔹 حدیثی از حضرت فاطمه زهرا علیها سلام درمورد همسایه
____________________
دارالقرآن علامه طباطبائی(ره)، سه شنبه ۲۰ دیماه ۱۴۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوتاه و عبرتآموز از پشت پرده سیاستهای آمریکا در ایران؛ به مناسبت 26 دی ماه، سالروز فرار شاه از ایران