تجربه تدریس مجازی و کرونا
دکتر مرتضی امیدیان
این روزها کمتر خانه ای است که با تدریس ارتباط نداشته باشد. مادرها، پدرها، خواهر ها و برادرهای بزرگتر براساس تدریس های ارائه شده در تلویزیون و تدریس های از راه دور معلمان، به کمک شبکه های اجتماعی به فرزندانشان کمک می کنند.
معلم ها در تکاپوی تهیه مطالب درسی و دنبال کردن اهداف درسی هستند. اساتید هم از طریق پیوندهای تدریس مجازی دانشگاه، در تکاپو هستند.
اساتید با طرح اشکالات خود در تالار گفتگوی سامانه مربوطه، برای بهبود تدریس خود تلاش می کنند. دانشجویان ضمن استفاده از این تدریس ها برای رفع اشکال درسی با اساتید از طریق شبکه های اجتماعی و حتی تلفنی پیوند برقرار می کنند.
تجربه من نشان می دهد که برخی از دانشجویان حتی بهتر و بیشتر از کلاس پیگیر مطالب هستند. در درس روش تحقیق کیفی برخی از دانشجویان چندین نمونه مصاحبه از طریق شبکه های اجتماعی داشته اند و نکات کلیدی هر مصاحبه را استخراج و برای رفع اشکال برای من ارسال کرده اند. این تجربه فهم متون درسی را برایشان آسانتر کرده است. البته دانشجویانی هستند که کمتر از سایرین درگیر مطالب هستند. نباید فراموش کرد این موضوع در تدریس کلاس واقعی هم درجریان است، که فعالیت همه دانشجویان یکسان نیست. این موضوع مرا برای تأیید یکی از مهمترین رویکردهای یادگیری معاصر یعنی "سازنده گرایی" و به ویژه سازنده گرایی اجتماعی بار دیگر دست به قلم کرد.
سازنده گرایی در تدریس، الگویی فعال است که برخلاف الگوهای سنتی که درآن تنها معلم فعال است و دانش آموزان منفعلانه مطالب را از او دریافت می کنند، معتقد است یادگیرندگان نقشی مهم در یادگیری دارند. به عبارت دیگر دانش در ذهن افراد توسط خودشان ساخته می شود. هر یک از ما دانش جدید را براساس تجارب و آموخته های قبلی سازمان می دهیم و شکل استفاده و نحوه یادگیری ما با وجود شباهت ها ویژه خودمان است.
مثلا من استفاده از نرم افزار ایموس را از روی راهنمای انگلیسی و فارسی فراگرفتم، ساعت ها تمرین کردم تا نخستین تحلیل را انجام دادم. با مراجعه به مقالات اولین مقاله را با این الگو تدوین کردم. در این مسیر گفتگو با همکاران، مطالعات بیشتر و الگوی مقالات انگلیسی و فارسی راهنمای راهم بود. همکار دیگری به این دانش از مسیر متفاوتی رسیده است. چارچوب نگارش مقالات ما ضمن شباهت ها تفاوت هایی هم دارد. در این مسیر نقش فعال خودمان و راهنمایی کتاب و همکاران نقش مهمی در یادگیری ما دارد. بااین نمونه روشن می شود که در رویکرد سازنده گرایی در تدریس، معلم نقش یک راهنما را برعهده دارد. از این جهت پیروان این رویکرد معتقدند تا فرد نخواهد و به شکل فعال درگیر یادگیری نشود، یادگیری واقعی تحقق پیدا نمی کند.
در الگوی سازنده گرایی اجتماعی تعامل معلمان، والدین، همسالان و سایر افراد در بهبود فرآیند یادگیری مهم است. البته همان گونه که گفته شد اساتید و معلمان در این رویکرد نقش یک راهنما را در بهبود یادگیری دارند و یادگیری واقعی توسط فرد صورت می گیرد و دانش را خودش در ذهنش و در رابطه با دانش قبلی اش سازمان می دهد و در طول زمان این ساختار را بهبود می بخشد.
پیشرفت های فناوری در این جهت به عنوان ابزارهای کمکی نقش مهمی برعهده دارند. تجارب این روزها استفاده از این ابزارها برای راهنمایی دانش آموزان و دانشجویان در مسیر یادگیری است. نکته جالب این است که فرآیند یادگیری اساتید، معلمان، دانشجویان، خانواده ها و دانش آموزان برای استفاده از این برنامه ها در چارچوب این رویکرد قابل بررسی است. ضرورت و نیاز برای استفاده از این روش ها، باوجود استرس های مربوطه که در هر پدیده تازه امری طبیعی است، اساتید و معلمان را به افرادی ماهر تبدیل کرد.
فرآیند کلی یادگیری در این روزها نشان داد، نیاز و ضرورت به یادگیرندگان انگیزه درونی می دهد و این خود برای شکل دادن به دانش جدید دریک حوزه بسیار مهم است.
به عنوان نمونه هریک از ما دانش خود دررابطه با کاربرد فناوری در تدریس را خودمان با راهنمایی دستورالعمل ها و رفع اشکال ها فراگرفتیم. این یادگیری چون فعال است و توسط خودمان شکل گرفته پایداری بیشتری دارد. این همان فرآیند یادگیری سازنده گرایی از نوع اجتماعی است. هرچند روابط اجتماعی در مواردی از طریق شبکه های اجتماعی است و در مواردی در خانواده ها از طریق روابط رودررو است. البته این رویکرد برای همه افراد مناسب نیست. برای برخی یادگیرندگان که به دلایل مختلف انگیزه کافی ندارند، کسانی که فاقد امکانات هستند و یا توانمندی بالایی برای سازماندهی ذهن خود را ندارند ممکن است نیاز به استفاده از روش های دیگری باشد. ولی در این شرایط و با امکانات موجود استفاده از این رویکرد نشان داد که تا حدود زیادی می توان یادگیری فعال از نوع سازنده گرایی فردی و اجتماعی را به خدمت گرفت.
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
🔻به زودی دستورالعمل برگزاری امتحانات به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد
🔸معاون وزیر علوم:
بیش از ۹۰ درصد دروس نظری به صورت الکترونیکی در دانشگاههای کشور ارائه شد.
🔸درخصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان دستورالعملی به دانشگاهها ارسال خواهد شد تا بر اساس آن امتحانات برگزار شود.
🔸دانشجویان میتوانند برخی از واحدها و یا کل این ترم را با هماهنگی دانشگاههای خود حذف کنند.
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
استاد فاطمی نیا:
مشاجره ها و نزاع ها، نور باطن را خاموش میکند.
بسیاری از بی حالی ها و عدم نشاط ها به جهت مشاجرات و درگیری های لفظی است.
کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد!
روزی چندتا پرخاش باشد، برکات را از منزل میبرد.
حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزیی وشخصی مشاجره نکن، چون کدورت می آورد.
مرحوم علامه جعفری از صاحب دلی نقل کرد:
در موضوعی که گمان میکردم حق با من است ،داشتم با همسرم مشاجره میکردم؛ ناگهان صورت باطنی غضبم را نشانم دادند ! بسیار کریه وزشت بود! آن صورت نزدیکم آمد و گفت: ای کثیف! ساکت شو!
همین که متنبه شدم فورا دست همسرم را بوسیدم و عذرخواهی کردم!
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
💠 دستورالعمل برای ایام اخر ماه شعبان
این ایام باقی مانده از ماه شعبان را خیلی غنیمت بشمارید؛ این روزها بسیار حساس است و باید قدر بدانیم، سعی کنیم با آمادگی کامل وارد ماه رمضان، ماه مهمانی خدا، شویم!
حدیثی از امام رضا(ع)وارد شده است که بسیار پراسرار است وحساسیت ماه شعبان را نشان میدهد.
کسی درماه شعبان خدمت امام رضا علیه السلام شرفیاب شد و از حضرت تقاضای عملی را کرد که در ماه شعبان انجام دهد.
حضرت به آن شخص میفرمایند: "در ماه شعبان به خدا عرضه دار و بگو خدایا اگر در این روزهای گذشته از شعبان مرا نیامرزیده ای، در روزهای باقیمانده از آن بیامرز".
در این ایام باقی مانده خیلی چیزها میتوان کسب کرد!
استاد فاطمینیا
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
💢حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
گناهان شخصی که در خلوت انجام میگیرد و ربطی به امور اجتماعی ندارد، استحقاق جهنم را دارد، مگر اینکه بعد از آن توبهای مناسب حال، انجام گیرد. [حال آنکه] عواقب گناهان اجتماعی که موجب تغییرات در جامعه و اختلال نظام و انحلال آن، و یا تحریم حلال و ترک واجب و یا مصادرۀ اموال، هتک حرمت و قتل نفوس زکیه و ریختن خون مسلمانان و حکم به ناحق و... میشود، چگونه خواهد بود؟
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٨٩
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نام تو آرامهی جان من است!
تقدیم به همه منتظران...
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمیشه در ایام ولادت سه سالهی ارباب چیزی از دختران شهدای مدافع حرم و عموشون نگفت 💔
#سردار_دلها
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
امروز دوشنبه
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
۱۹ شعبان ۱۴۴۱
13 آوریل 2020
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۰۲:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
أُولَئِكَ لَهُمْ نَصِيبٌ مِمَّا كَسَبُوا وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ
آنانند كه از دستاوردشان بهره اى خواهند داشت و خدا زودشمار است.
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
💠حدیث_روز
✳️چه کسانی زاد و توشه روز قیامت ما را تامین می کنند؟
🔺 امیرالمومنین(علیه السلام):
💎و إِذَا وَجَدْتَ مِنْ أَهْلِ الْفَاقَةِ مَنْ يَحْمِلُ لَكَ زَادَكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَيُوَافِيكَ بِهِ غَداً حَيْثُ تَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَاغْتَنِمْهُ وَ حَمِّلْهُ إِيَّاهُ وَ أَكْثِرْ مِنْ تَزْوِيدِهِ وَ أَنْتَ قَادِرٌ عَلَيْهِ فَلَعَلَّكَ تَطْلُبُهُ فَلَا تَجِدُه.
🍃اگر مستمندى را ديدى كه توشه ات را تا قيامت مى برد، و فردا كه به آن نياز دارى به تو باز مى گرداند، كمك او را غنيمت بشمار، و زاد و توشه را بر دوش او بگذار، و اگر قدرت مالى دارى بيشتر انفاق كن، و همراه او بفرست، زيرا ممكن است روزى در رستاخيز در جستجوى چنين فردى باشى و او را نيابى.🍃
📚 نهج البلاغه/نامه 31
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
💠تقدم سازندگی روحی
🔸سازندگی روحی مقدم بر همه سازندگی ها است. جهاد سازندگی از خود افراد باید شروع بشود و خودشان را بسازند و با شیطان باطنی جهاد کنند که این جهاد منشأ جهادهایی است که بعد واقع می شود و انسان تا خودش را نسازد، نمی تواند دیگران را بسازد و تا دیگران ساخته نشوند، نمی شود که کشور ساخته بشود.
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
💠حرکت و تلاش سیاسی و فرهنگی
🔸حرکت و تلاش لازم است؛ هم در جبهه خودسازی - این مقدّم بر همه است؛ مثل امام حسین علیهالسّلام که آقا و مولای شماست - هم در جبهه سیاسی - که آن امر به معروف و حرکت و حضور سیاسی است و در جایی که لازم است، بیان مواضع و تبیین سیاسی در مقابل دنیای استکبار - هم در جبهه فرهنگی - یعنی آدمسازی، خود سازی، خودسازی فکری و اشاعه فکر و فرهنگ - اینها وظیفه همه کسانی است که امام حسین علیه السّلام را الگو میدانند.
۱۳۷۵/۹/۲۴
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
با سلام
یاد و نام شهدا همواره گرمابخش محفل عاشقان و دلدادگان است.
ملت بزرگ ایران و ایران اسلامی، حیات و سرافرازی خود را مدیون ایثارگری ها و جانفشانی های شهدا می داند.
به برکت خون پاک شهدای عالی مقام بود که اکنون شاهد عزت، استقلال و سربلندی ایران اسلامی هستیم.
ملت ایران در دوران حیات خود و در مراحل مختلف زمانی، شهدای زیادی را تقدیم اسلام نمود که در این میان، شهدای مدافع از برجستگی خاصی برخوردار هستند.
مطالعه زندگی و سیره شهدا و دقت و تامل در وصیت نامه آنها، می تواند ما را بیشتر با شهدا مانوس نموده و در استمرار راه آنان ثابت قدم نماید.
از جمله شهدای مدافع حرم، شهید والامقام، محمدهادی ذوالفقاری است که شرح حال این طلبه شهید در کتابی با نام "پسرک فلافل فروش" به رشته تحریر درآمده است.
از این پس، روایت خواندنی زندگی این شهید عزیز را در پنجاه فصل مرور می کنیم.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
✅آداب مهماني در منزل علما و اساتيد
◀️ تزکیه نفس در امور اجتماعی2️⃣
🔸حرفهاي غير علمي جز خسارت چيز ديگر نيست.
🔸انسان يا حرف عالمانه ميزند يا گوش است كه حرف عالمانه بشنود.
🔸فرمود آنجا(منزل شخص پيغمبر) نشستيد دهنتان را باز نكنيد هر حرفي را بزنيد؛ يا سؤالات علمي قبلاً تهيه كنيد آنجا از حضرت بپرسيد، يا گوش بدهيد ببينيد حضرت چه ميگويد ...
🔸وقتي ميخواهيد به منزل پيغمبر برويد (در خانه مراجع هم ميرويد همينطور است، در خانه اساتيدتان هم ميرويد همينطور است؛ براي اينكه اينها وارثان آنها هستند) فرمود حق نداريد بدون دعوت برويد(يك)؛ وقتي هم كه دعوت شديد زودتر از موقع مقرّر برويد منتظر باشيد چه وقت سفره را پهن ميشود، اين نباشد(دو)؛ آنجا هم كه رفتيد سرتاپا علم باشيد(سه)؛ با جاي ديگر فرق ميكند، اين سه وظيفه را بايد داشته باشيد.
🔸لاَ تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ مگر اينكه اين سه اصل را داشته باشيد:
🔸إلَّا أَن يُؤْذَنَ لَكُمْ (يك)
🔸إلَي طَعَامٍ شما را دعوت عمومي كردند براي پذيرايي يا افطاري ميرويد غَيْرَ نَاظِرِينَ إِنَاهُ (أني، يأني يعني پُخت) ... يك وقت است انسان زودتر از موقع ميرسد غذا هنوز آماده نيست فرمود اين كار را نكنيد منتظر باشيد كه غذا چه وقت آماده ميشود، وقت حضرت را تلف ميكنيد، منتظر نباشيد، زود نرويد، زودتر از موقع نرويد كه غذا چه وقت آماده ميشود، چه وقت پخته ميشود، چه وقت غذا را ميآورند (دو)
🔸ولكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانتَشِرُوا وقتي غذايتان را ميل كرديد آنجا ننشينيد؛ حالا آن مدتي هم كه آنجا نشستيد حرفهاي غير عالمانه نزنيد وَلاَ مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ(سه)
🔸در راه خودتان كه بوديد از اين حرفها بزنيد ولي در مجلس يك عالِم كه آدم حرفهاي عادي نميزند!
🔸اگر رفتيد خانه يك مرجع، خانه يك استاد، گوش در گوش باشيد؛ يا سؤال علمي را قبلاً تهيه كنيد يا ببينيد او چه ميگويد.
🔹گزیده درس تفسیر قرآن حضرت آیت الله جوادی آملی /سوره احزاب، آیات 51 الی 53
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
امروز سه شنبه
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
۲۰ شعبان ۱۴۴۱
14 آوریل 2020
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۰۳:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
وَاذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ تَعَجَّلَ فِي يَوْمَيْنِ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ وَمَنْ تَأَخَّرَ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ لِمَنِ اتَّقَى وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ
و خدا را در روزهايى معين ياد كنيد پس هر كس شتاب كند [و اعمال را] در دو روز [انجام دهد] گناهى بر او نيست و هر كه تاخير كند [و اعمال را در سه روز انجام دهد] گناهى بر او نيست [اين اختيار] براى كسى است كه [از محرمات] پرهيز كرده باشد و از خدا پروا كنيد و بدانيد كه شما را به سوى او گرد خواهد آورد.
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
💠 حدیث روز
💎 بانوان بخوانند
🔻امام صادق علیهالسلام:
لا يَنْبَغى لِلْمَراَةِ اَنْ تُجَمِّرَ ثَوْبَها اِذا خَرَجَتْ مِنْ بَيْتِها
❗️شايسته نيست كه زن مسلمان، آنگاه كه از خانه خويش بيرون مىرود، لباس خود را وسيله جلب توجّه ديگران نمايد.
📚 كافى، ج ۵، ص ۵۱۹، ح ۳
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
💢 جاودانگی در خدمت به محرومان
آنچه كه مى ماند آن جهات معنوى است كه انسان در كارش انجام مى دهد. جهات معنوى، كه يكى از بزرگترين جهات معنوى خدمت به خلقالله است، خدمت به انسانهاى محروم است. اين است كه براى انسان جاودان مى ماند و در عالم ديگر به درد انسان مى خورد. اموالى كه انسان بگذارد و برود به درد انسان نمى خورد. اموالى كه پيش بفرستد به درد انسان مى خورد. و اميدوارم كه آنهايى كه داراى يك مكنتى هستند توجه داشته باشند كه به اين مستمندان، كه ولىنعمت ما هستند، رسيدگى كنند.
صحیفه امام؛ ج17؛ ص427
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
ما نهفقط در عمل احتیاج به شجاعت داریم، در فهم هم احتیاج به شجاعت داریم. در فهم فقیهانه، احتیاج به شجاعت هست؛ اگر شجاعت نبود، حتی در فهم هم خلل بهوجود خواهد آمد...
و الّا ترس از جَو، ترس از فضا، ترس از آبرو، ترس از اینکه اگر فلان حرف را بزنیم، علیه ما خواهند بود... این ترسها فهم انسان را مختل میکند... انسان صورت مسئله را درست نمیفهمد؛ لذا در سوره احزاب (آیه شریفه_۳۹) معلوم میشود شرط بلاغ و ابلاغ و تبلیغ، همین عدم خشیّت است... میگویی: آقا! اگر این کار رابکنم، ممکن است در دنیا سرم کلاه برود... و کفی بالله حسیبا؛ محاسبه را به خدا واگذار کنید و بگذارید خدا برایتان محاسبه کند... (۲مهر ۱۳۸۸)
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
دکتر غفاری با اشاره به تعطیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی:
فرصت مناسبی برای بهره مندی بیشتر دانشگاهیان از محضر قرآن کریم بوجود آمده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی، اولین جلسه شورای سیاست گذاری فعالیت های قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال جدید برگزار شد.
در این جلسه که در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار شد ضمن بررسی شرایط بوجود آمده به علت شیوع بیماری و تعطیلی دانشگاه ها در خصوص برگزاری جشنواره قرآن و عترت به صورت مجازی پیشنهادهایی ارائه شد.
در ادامه آقای دکتر غفاری با اشاره به اهمیت فعالیت های دینی و قرآنی در دانشگاه ها بیان کرد: هدف همه این اقدامات آن است که آموزه های قرآنی تبدیل به فرهنگ شود و فرهنگ قرآنی در زندگی دانشگاهیان آثار عملی داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی خاطر نشان کرد: در شرایطی که کلاس های درس حضوری در دانشگاه ها تعطیل است و دانشجویان فراغت بیشتری در اختیار دارند می توان از این فرصت برای بهره مندی بیش از پیش از محضر قرآن کریم بهره جست.
ایشان با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان به عنوان بهار قرآن، و شرایط به وجود آمده بر اثر بیماری کرونا، بر آماده تر بودن افکار و معطوف بودن ذهن دانشجویان به مباحث قرآنی تاکید کرد.
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سه شنبههای مهدوی ...
السلام علیک یا صاحب الزمان☘☘
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
🌷🍃
آئین معنوی سه شنبه های مهدوی امروز همراه شد با شستشوی و گلاب افشانی مزار شهید گمنام دانشکده علوم قرآنی آمل.
۹۹/۱/۲۶
#شهید_گمنام
#عهد_با_شهدا
#سه_شنبه_های_مهدوی
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حجتالاسلام نقیب تشریح کرد؛
تأسیس کتابخانه قرآنی دیجیتال در دانشگاه علوم و معارف قرآن / صرفهجویی ۳ میلیاردی به نفع پژوهش
متن خبر در پایگاه قرآنی دانشگاهی ایحا
http://ihaa.ir/vdcgn79q.ak9zw4prra.html
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
اینستاگرام:
🆔 https://www.instagram.com/quran.ac.ir/
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
توضیحات سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم درخصوص برگزاری کلاس های الکترونیکی
به گزارش ایحاء، با توجه به برگزاری کلاس های درس به صورت الکترونیکی در نیم سال جاری، دکتر مهدی داوری سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در جلسه ای که به صورت آنلاین برگزار می گردد، به بیان توضیحاتی در خصوص این طرح و همچنین پاسخ به پرسش ها، نظرات و پیشنهادات دانشجویان خواهد پرداخت.
این جلسه به صورت مجازی و با حضور مدیر عامل شرکت رایلایو، در روز چهارشنبه مورخ 27/01/99 از ساعت 11:30 تا 13 برگزار خواهد گردید.
علاقه مندان جهت شرکت در این جلسه می توانند از طریق سایت رایلایو اقدام نمایند.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
اینستاگرام:
🆔 https://www.instagram.com/quran.ac.ir/
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
۲۶ فروردین ۱۳۹۹
امروز چهارشنبه
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
۲۱ شعبان ۱۴۴۱
15 آوریل 2020
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۰۴:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ
و از ميان مردم كسى است كه در زندگى اين دنيا سخنش تو را به تعجب وامى دارد و خدا را بر آنچه در دل دارد گواه مى گيرد و حال آنكه او سخت ترين دشمنان است.
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
💠حدیث روز
✳️ رفع نیاز مردم مانند شهادت در بدر و احد
🔺قالَ الصّادِقُ عليه السلام:
💎الْماشى فِى حاجَةِ اَخيهِ كَالسّاعى بَيْنَ الصَّفا وَالْمَرْوَةِ وَقاضىِ حاجَتَهُ كَالْمُتَشَحِّطِ بَدَمِهِ فِى سَبيلِ اللّهِ يَوْمَ بَدْرٍ وَاُحُدٍ وَما عَذَّبَ اللّهُ اُمَّةً اِلاّعِنْدَ اسْتِهانَتِهِمْ بِحُقُوقِ فُقَراءِ اِخْوانِهِمْ.
🔻امام صادق عليه السلام فرمود:
🍃 كسى كه در راه برطرف كردن نياز برادر دينى خود قدم برمى دارد مثل كسى است كه در بين صفا و مروه سعى مى كند و كسى كه نياز او را بر طرف نمايد مثل كسى است كه در راه خدا در جنگ بدر و اُحُد به خون خود آغشته شده باشد و خداوند متعال هيچ امّتى را عذاب نمى كند مگر وقتى كه در حق برادران نيازمند خود كوتاهى و سهل انگارى كنند.🍃
📚 تحف العقول، ص 223
#کمک_مومنانه
#مواسات
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
💠خدمت به مردم
🔸ما هرچه خدمت بکنیم به این ملت، کم خدمت کرده ایم، برای این که این ملت بود که همه این گرفتاری ها به دست او رفع شد... ما باید خدمتگزار باشیم، واقعاً خدمتگزار باشیم و هرچه خدمت بکنیم، باز کم است... این ها بندگان خدا هستند، این ها کسانی هستند که برای خدا دارند خدمت می کنند به این کشور، و شکر این است که ما به آن ها خدمت بکنیم، هر کس در هر مقامی که هست خدمت بکند. (صحیفه امام، ج 20، ص 126)
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
💠حیات طیبه و عروج انسان
🔸در اسلام همه چیز مقدّمه خودسازی انسان است. همه فرائض، احکام، تکالیف، واجبات، اجتناب از گناهان و نوافل و مستحبّات و احکام اجتماعی و فردی، همه و همه مقدّمه حیات طیّبه است؛ مقدمه زنده شدن انسان با روح انسانی است؛ مقدمه عروج انسان از عالم بهیمیّت و حیوانیّت و توحّش است. اگر بشر تحتِ تربیت الهی -که با اراده خود او قابل تحقّق است- قرار گیرد، این حیات طیّبه در نفس او به وجود خواهد آمد و محیط را هم طیّب و طاهر خواهد کرد و اگر این تربیت الهی نباشد و عزم و ارادهای را که انسان برای پیمودن راه خدا با آن، احتیاج دارد از دست بدهد و خود را در دست هواها و هوسهای بشری رها کند، در حدّ حیوانیّت باقی خواهد ماند و حیوانی خطرناکتر از حیوانهای دیگر خواهد شد.
۱۳۷۷/۱۰/۲۸
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا سلطان
یا اباالحسن
شب و روز چهارشنبه
زیارتیِ آقاجان ما
#علیبنموسیالرضا
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
✅روح لطیف یک محقّق را نرنجانید!
◀️ تزکیه نفس در امور اجتماعی3️⃣
🔸خب اگر ما رفتيم جايي آن آقا كار داشت گفت «ببخشيد!»، آن وقت گِله ما از اين به بعد نبايد شروع بشود؛ چون ما پذيرفتيم قرآن وحي خداست، پذيرفتيم آن براي تزكيه است، پذيرفتيم خدا به ما فرمود وَإِن قِيلَ لَكُمُ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْكَي لَكُمْ
🔸چه گلهاي داريد شما كه وقت قبلي نگرفتيد؟
🔸اينجا هم فرمود وَلاَ مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ إِنَّ ذلِكُمْ كَانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ
🔸او كه نميتواند به شما بگويد «اين حرفها چيست كه اينجا ميزنيد؟!»، ولي بالأخره اذيت ميشود.
🔸روح لطيف يك محقّق از شنيدن حرفهاي غيرعالمانه رنج ميبرد، چرا آزارش ميكنيد؟! إِنَّ ذلِكُمْ كَانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ
🔸آن وقت او كه خجالت ميكشد چيزي بگويد؛ او كه چيزي نميگويد.
🔸من با وحي، با نازل كردن آيات، اين مسائل اخلاقي را با شما در ميان ميگذارم؛ آداب اجتماعي را، نظم عمومي را.
🔸كانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ فَيَسْتَحْيِ مِنكُمْ، امّا وَاللَّهُ لاَ يَسْتَحْيِ مِنَ الْحَقِّ.
🔹گزیده درس تفسیر قرآن حضرت آیت الله جوادی آملی /سوره احزاب، آیات 51 الی 53
۲۷ فروردین ۱۳۹۹