معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
تجربه تازه ایرانی در سایه ویروس فراگیر جهانی
مدارس و دانشگاهها اولین مراکزی بودند که تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا تعطیل شدند. اما تعطیلی مدارس و دانشگاه ها به معنای تعطیلی آموزش نبود و در این روزهای قرنطینه خانگی بازار آموزشهای مجازی و آنلاین مدارس گرم شد.
آموزش آنلاین چیست؟
در یک تعریف ساده میتوان آموزش آنلاین را یک آموزش برنامهریزی شده دانست که افراد در محیطهایی جدا از هم، اما زیر یک سقف متحد آموزشی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش میبینند. به همین دلیل آموزش آنلاین، به فناوریهای ارتباطی و نهادی برای طراحی و برنامهریزی آموزش نیازمند است. آموزش آنلاین باید شامل دو طرف ارتباط، یعنی مدرس و یاد گیرنده باشد.
اکنون که اینترنت و ابزار ارتباطی به یک وسیله ضروری برای همه تبدیل شده و در دورترین نقاط کشور هم رخنه کرده، شرایط توسعه خدمات آنلاین هم فراهم شده است که باید از این فرصت ناب در کنار خانهنشینی دانشآموزان و دانشجویان برای توسعه این خدمات بهره برد.
توسعه زیرساختهای آموزش آنلاین
ستاد توسعه فناوریهای اقتصادی دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری هم که به دنبال توسعه زیرساختهای فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشور است در این روزها دست به کار شده تا با حمایت از زیرساختهای آموز آنلاین و دانشبنیانهای توانمند به توسعه این عرصه شتاب دهد.
پویش کرونا پلاس هم که به همت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی در کشور ایجاد شده است تلاش دارد با کمک به تسریع مجوزها و اقدامات در خلاق یا دانش بنیان شدن استارتاپها، ارائه حمایتهای مالی، کمک به رفع موانع قانونی برای اخذ مجوز، کمک به تبلیغ و معرفی آنها و تامین زیرساختها، شبکه سازی بین استارتاپهای مختلف، از خدمات آنلاین مورد نیاز مردم در روزهای قرنطینه حمایت کند.
آموزش آنلاین، حمل و نقل آنلاین، سلامت آنلاین، ورزش آنلاین، سرگرمی و توریسم آنلاین، تولید محتوای آنلاین، نوآوری اجتماعی، فروشگاههای آنلاین و ایده و ابتکارات را از جمله حوزههای مد نظر در این پویش است.
اصلی ترین دغدغه های آموزش مجازی
1. برخوردار نبودن همه دانشجویان از امکانات ارتباطی
شاید اصلیترین مشکل تعدادی از دانشجویان مناطق روستایی و کم برخوردار در استفاده از این نوع آموزش، دسترسی نداشتن آنان به امکانات ارتباطی همچون اینترنت، لبتاب و غیره باشد که باعث شده است تا نتوانند در کلاسهای مجازی حضور به هم رسانند.
2. مصرف حجم بالای اینترنت در سامانه آموزش مجازی
مصرف حجم بالای اینترنت نیز یکی دیگر از مشکلات این نوع آموزش است که برای دانشجویان در این برهه زمانی باعث ایجاد نگرانی شده است.
3. وجود دروس غیرمرتبط در سامانه آموزش مجازی دانشجویان
وجود دروس غیرمرتبط با رشته دانشجو نیز از جمله دیگر نواقص سامانه مجازی دانشگاه ها است که باید رفع شود تا دانشجویان را دچار سردرگمی نکند.
4. مهارت نداشتن اساتید در برگزاری کلاس مجازی
بعضی از اساتید توان برگزاری آموزش مجازی را ندارند و بعضی از آنان تاکنون نسبت به برگزاری کلاسهای مجازی رغبتی را از خود نشان نداده و فعالیتی نداشتهاند.
5. مناسب نبودن آموزش مجازی برای دروس عملی و آزمایشگاهی
این نکته را نیز نباید فراموش کرد که برگزار شدن کلاس مجازی برای برخی از رشتهها که بیشتر جنبه عملی داشته و باید در آزمایشگاه یا کارگاه سپری شود، امکانپذیر نیست و دانشجویان برای گذراندن این دروس باید منتظر بازگشایی دانشگاهها باشند.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
⭕️ مهمترین شبهات کرونایی به لحاظ محتوا و حجمرسانهای و پاسخ آنها (1)
شبهه ۱ :
مخفیکاری ایران در اطلاعرسانی به موقع درباره ویروس کرونا برای برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن و انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است و این امر موجب شد تا یک بیماری قابل پیشگیری به اپیدمی تبدیل شود. شواهدی نشان میدهد که مسؤولان جمهوری اسلامی از وجود این ویروس مطلع بودهاند. نریمانی، مداح بیت رهبری، گفته است در دیدار آقا با مداحان، محافظان از بوسیدن دست ایشان جلوگیری میکردند؛ سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، گفته است که چند هفته قبل از شیوع ویروس، به مسؤولان هشدار داده بودیم!
🔻 پاسخ:
◽️ اولا؛ این مطلب صرف ادعایی بدون دلیل معتبر است و شواهد مطرح شده، چنان ادعایی را اثبات نمیکند. طبق مستندات معتبر آزمایشگاهی، فاصله میان تشخیص اولین موارد ابتلا به کرونا ویروس تا اعلام رسمی آن توسط وزارت بهداشت، بیش از چند ساعت نبوده است!
◽️ثانیا؛ کرونا بیماری فراگیری است که امروزه اکثر کشورهای جهان را شیوع یافته و احتمال شیوع آن در کل جهان بسیار زیاد است. در حال حاضر جز قرنطینه پیشگیرانه افراد سالم و قرنطینه درمانی بیماران و اقدامات مراقبتی و حفاظتی شخصی، راهکار دیگری برای پیشگیری از ابتلای به آن معرفی نشده است.
◽️ ثالثا؛ مسأله پیشگیری از شیوع بیماری و تبدیل شدن آن به اپیدمی آن قدر مهم و راهبردی است که هیچ مصلحتاندیشی سیاسی، نمیتواند تأخیر مقابله با آن را برای نظام اسلامی توجیه کند؛ زیرا منافع زودگذر سیاسی هرگز نمیتواند زیانهای وسیع و دامنهدار سیاسی، اقتصادی و امنیتی نظام را توجیه کند و مسؤولان نظام این امر را بهتر از دیگران متوجه میشوند.
◽️ رابعا؛ اگر دلایل سیاسی برای این کار وجود میداشت، قاعدتا مسؤولان باید این کار را به پس از انتخابات موکول میکردند تا کاهش مشارکت مردم در انتخابات را موجب نشود.
◽️ خامسا؛ چندین هفته پیش از اثبات انتقال ویروس به ایران، ویروس در کشور چین شناسایی و شیوع یافته بود و این امر چیزی نبود که مسؤولان ایرانی از آن بیخبر باشند؛ هشدار رئیس سازمان پدافند غیرعامل هم امری طبیعی است و هرگز به معنای وجود و شیوع ویروس در آن زمان نیست. اساسا کارویژه پدافند غیرعامل بررسی و پوشش نقاط آسیبپذیر و خطرات احتمالی است و با توجه به مناسبات گسترده تجاری و گردشگری میان ایران و چین، چنین احتمالاتی کاملا به جا و معمول است. سخنی که از مداح معروف نقل شده هم، چنان ادعایی را اثبات نمیکند؛ زیرا اگر مسؤولان بلندپایه نظام از چنان موضوعی مطلع بودند، قطعا نشست رهبری با مداحان لغو میشد. از آنجا که نشست با مداحان در فضای بسته برگزار شد و انتقال ویروس در چنان فضایی بسیار محتمل بود، میبایست نشست لغو یا از ورود افراد مشکوک جلوگیری میشد؛ که هیچکدام از این امور اتفاق نیفتاده است. پس جلوگیری از بوسیدن دست رهبری به خاطر وجود جمعیت زیاد و ملاحظه مسائل امنیتی بوده است.
🌺هفته سلامت، مدافعان سلامت
یکم تا هفتم اردیبهشتماه، هفته سلامت نامگذاری شده است.
یاد و نام شهدای سلامت را گرامی میداریم و به روح مطهر آنها درود میفرستیم و برای همه مدافعان سلامت آرزوی بهروزی و تندرستی، همراه با عافیت داریم.
#مواسات
#کمک_مومنانه
نشریه ی مصباح.pdf
9.56M
چاپ الکترونیکی دومین شماره #نشریه_مصباح
به همّت انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل
#اردیبهشت۱۳۹۹
#شعبان_المعظم۱۴۴۱
#مصباح۲
از تمامی دانشجویانی و همه کسانی که در ایام قرنطینه، نسبت به آمادهسازی و انتشار نشریه تلاش کردند تقدیر و تشکر می نماییم.
امروز سه شنبه
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
۲۷ شعبان ۱۴۴۱
21 آوریل 2020
🌴🔸#قرآن سوره بقره آیه ۲۱۱:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
سَلْ بَنِي إِسْرَائِيلَ كَمْ آتَيْنَاهُمْ مِنْ آيَةٍ بَيِّنَةٍ وَمَنْ يُبَدِّلْ نِعْمَةَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُ فَإِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ
از فرزندان اسرائيل بپرس چه بسيار نشانه هاى روشنى به آنان داديم و هر كس نعمت خدا را پس از آنكه براى او آمد [به كفران] بدل كند خدا سخت كيفر است
💠 حدیث روز
💎 جایگاه نیروی نظامی در کشور
🔻 امام علی علیهالسلام:
فالجُنودُ بإذْنِ اللّه ِحُصونُ الرَّعِيَّةِ، و زَينُ الوُلاةِ، و عِزُّ الدِّينِ، و سُبُلُ الأمْنِ، و ليسَ تَقومُ الرَّعِيَّةُ إلّا بِهِم
🔅 سپاهيان به اذن خدا، دژهاى مردمند و زيور واليان و مايه توانمندى و ارجمندى دين و وسيله امنيّت.
مردم جز با بودن سپاهيان پايدار نمى مانند.
📚 نهجالبلاغة، الكتاب ۵۳
💠 با این دعا آماده ورود به ضیافت الله شوید
🔶 ماه شعبان مقدمه است برای ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند برای ورود در ماه مبارک رمضان و ورود در «ضیافت اللّه».
🔷 من ندیدهام در ادعیه، دعایی را که گفته شده باشد همهی امامها این دعا را میخواندند، در دعای شعبانیه این هست.
🔻 این مناجات شعبانیه برای این است که شما را، همه را مهیا کند برای ضیافت الله.
از افراط و تفریط بایستی پرهیز کرد. جوانهای انقلابی بدانند؛ همانطوری که کنارهگیری و سکوت و بیتفاوتی ضربه میزند، زیادهروی هم ضربه میزند... این قطعا انحراف است، این خطا است.
اقتضای انقلابیگری اینها نيست. انقلابی باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگیهای شرایط زمانه را درک کند. مسئله اینجور ساده نیست که یکی را رد کنیم، یکی را اثبات کنیم، یکی را قبول کنیم؛ اینجور نمیشود. باید دقیق باشید، باید شور انقلابی را حفظ کنید، باید با مشکلات هم بسازید، باید از طعن و دق دیگران هم روگردان نشوید، اما باید خامی هم نکنید؛ مراقب باشید. مأیوس نشوید، در صحنه بمانید؛ اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضی از کسانیکه به شما جای اعتراض دارند شما را از کوره در نبرد. رفتار منطقی و عُقلایی لازم است. (۲۹مهر۱۳۸۹)
💠 استاد میرباقری:
«امام آن رشتهاي است که بايد برمدارِ آن، امت ساخته بشود و روابط مالي و فرهنگي و سياسي و خانوادگي و کل روابط انسان با عالَم، براساسِ رحمت او باشد. اگر نظام امامت و شريعت الهی حاکم شد مناسبات اجتماعي و روابط انسانها با طبيعت براساسِ آن بود، همهچيز برمبنایِ «محبت» شکل میگیرد. حتي در روايات فرمودند که از حيوان هم اگر ميخواهيد بهره ببريد به او محبت کنيد.
حال ببينيد گاهی، رفتارهای متأثر از الگوهای سرمایهداری غربی، رابطه آدم با حيوان را چطور تنظیم کرده است که انسان بتواند روزي سه تا تخممرغ از يک مرغ بگيرد و... . آخر، اين چه رابطهاي است؟! يعني تا اينجا روابط را به هم ميزنند که علاوه بر قطع روابط محبتآمیز انسانی، رابطه عاطفي و رحمت الهي بين ما و حيوان هم نيست. حتی رابطه انسان با #زمين را به هم ميزنند. در حالي که اين زمين حقي بر ما دارد. بلاهایی بر سر اين زمين ميآورند و از تمام امکاناتِ اين زمين سوءاستفاده ميکنند. بنا نبود ما اين کار را بکنيم. با این الگوها، زمين و حيوانات از ما راضي نيستند، تا چه رسد به انسانها.»
قابل توجه اساتید، دانشجویان، کارکنان و خانواده های کارکنان
نظر به اولویت بندی برنامه های در پیش روی معاونت فرهنگی و دانشجویی و با هدف ارتقاء سطح علمی و معرفتی و آشنایی با اندیشههای دینی و سبک زندگی اسلامی، اولین مرحله طرح کتابخوانی با محوریت کتاب «آداب روزه داری، احوال روزه داران» ، (مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ماه مبارک رمضان) برگزار میگردد.
🔸مزایا:
ـ بهرهمندی از معارف قرآن و عترت
ـ اعطای گواهینامه موفقیت در دوره مطالعاتی غیرحضوری
ـ اعطاء جوایز ارزنده به نفرات برتر
🔸محدوده آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.
🔺آزمون مسابقه در پایان ماه مبارک رمضان، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد؛ سؤالات آزمون در کانال ها و گروههای مجازی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پیام رسان ایتا بارگذاری و پاسخ آن به صورت پیامکی دریافت میگردد.
♦️لازم به ذکر است تنها یک آزمون در پایان ماه مبارک برگزار خواهد شد و سوالات به صورت مرحله ای ارسال نمی گردد.
◾️نشانی کانال اطلاع رسانی معاونت بدین شرح است:
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
ضمناً فایل پی دی اف کتاب جهت بهره برداری تقدیم می شود.
🌸🍃 با صلوات بر محمد و آل محمد و آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون برای مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
با احترام، نظر به اولویتبندی برنامه های در پیشروی معاونت فرهنگی و دانشجویی و باهدف ارتقاء سطح علمی و معرفتی و آشنایی باواندیشه های دینی و سبک زندگی اسلامی، اولین مرحله ی #طرحکتابخوانی با محوریت کتاب 👇🏻
📘 «آداب روزه داری، احوال روزه داران»،
💠مجموعه بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای-مدظله العالی- در خصوص ماه مبارک رمضانـ✨
در بخش های دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانوادهها برگزار میگردد.
❇️ #مزایا:
🔹بهره مندی از معارف قرآن و عترت و آشنایی با احکام اسلامی
🔹اعطای گواهینامه موفقیت در دوره مطالعاتی غیرحضوری
🔹اعطای جوایز ارزنده به نفرات برتر
📑 #محدودهےآزمون:
متعاقباً اعلام خواهد شد.
📝 #نحوهےآزمون:
آزمون مسابقه در پایان ماه مبارک رمضان، به صورت غیرحضوری برگزار خواهدشد.
✉️سوالات در کانال ها و گروه های مجازی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پیامرسان ایتا، بارگذاری و پاسخ آن ها به صورت پیامکی دریافت میگردد.
نشانی کانال اطلاع رسانی معاونت بدین شرح است:
http://eitaa.com/farhangidaneshjooei
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
🌸🍃 با صلوات بر محمد و آل محمد و آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون برای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) ب
🌹با سلام و تحیات
از اقدام شایسته کانون قرآن و عترت دانشکده شیراز بابت اطلاع رسانی سریع مسابقه کتابخوانی با تنظیم متن فوق در کانال خود تقدیر و تشکر می گردد.
خواهشمندم در همه دانشکده ها، نسبت به اطلاع رسانی مسابقه مذکور در کانالها و گروههای دانشکده همکاری گردد.
‼️فراموش کردن روزۀ قضا و گرفتن روزۀ مستحبی
🔷س 3985: اگر کسى فراموش کند که #روزۀ #قضاى_ماه-رمضان بر عهده دارد و #روزۀ_مستحبى بگيرد، چه حکمی دارد؟
✅ج: کسی که روزۀ قضا بر عهده دارد نمىتواند روزۀ مستحبى بگيرد و چنانچه فراموش کند و روزۀ مستحبى بگيرد در صورتى که در اثناى روز به یاد بیاورد، روزۀ مستحبى او باطل مىشود حال اگر پيش از ظهر باشد مىتواند روزۀ قضاى ماه رمضان را نیت کند و روزهاش درست است.
بیا که بی تو،
نه سحر را طاقتی است
و نه صبـح را صداقتی؛
که سحر به شبنم لطف تو
بیدار میشود و صبح،
به سلام تو از جا برمیخیزد
#الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج🌸💙
سلام آقای من
sahifeh....ogg
1.01M
"صحیفه سجادیه خوانی"
سخنران:دکتر سید معصوم حسینی
🌺با توجه به شرایط به وجود آمده در کشور و تعطیلی دانشگاه ها،طرح "صحیفه سجادیه خوانی" که #سه_شنبه_ها بین الصلاتین در دانشکده علوم قرآنی آمل توسط آقای دکتر سید معصوم حسینی برگزار می گردید از این هفته بصورت مجازی مجدداً به ادامه مباحث می پردازد.
ان شاءالله بهره کافی و وافی را از این مباحث بدست بیاوریم🌺
#سه_شنبه_ها
#علوم_قرآنی_آمل
#انجمن_علمی_دانشجویی
📣 قابل توجه دانشجویان محترم دانشکده علوم قرآنی شیراز
🔷 دانشجويان برادر دانشكده علوم قرآني شيراز مي توانند جهت تماس با مشاور دانشكده همه روزه از ساعت 20 الي 22 حتي روزهاي تعطيل با شماره 09027915221 آقاي دكتر شيرواني تماس بگيرند .
و همچنين مي توانند سوالاتي كه جنبه عمومي دارد را در اين گروه مطرح كنند.
🔸لينك گروه برادران :https://eitaa.com/joinchat/356646960Gc51817f431
🔷 دانشجويان خواهر دانشكده علوم قرآني شيراز مي توانند جهت تماس با مشاور دانشكده از شنبه تا چهار شنبه از ساعت 20 الي 22 با شماره 09171108814 خانم هاشمي تماس بگيرند .
و همچنين مي توانند سوالاتي كه جنبه عمومي دارد را در اين گروه مطرح كنند.
🔸لينك گروه خواهران : https://eitaa.com/joinchat/376504368Gcce1c6f1f4
به اطلاع کلیه دانشجویان محترم دانشکده علوم قرآنی آمل می رساند در صورت نیاز به مشاوره، در مسائل خانوادگی، تحصیلی، رفتاری، ازدواج، همسرداری و... می توانند سوالات خود را با مشاور دانشکده، خانم دکتر فاطمه سالاریان با شماره تلفن 09906804738 مطرح کنند.
#روابط عمومی دانشکده علوم قرآنی آمل
@daneshkadeamol