امروز دوشنبه
24 آذر ۱۳۹۹
28 ربیع الثانی ۱۴۴۲
14 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 159:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ
به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سختدل بودی مردم از گِرد تو متفرق میشدند، پس از (بدیِ) آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن و (برای دلجویی آنها) در کارِ (جنگ) با آنها مشورت نما، لیکن آنچه تصمیم گرفتی با توکل به خدا انجام ده، که خدا آنان را که بر او اعتماد کنند دوست دارد.
💠 حدیث روز 💠
💎مهمترین دشمن انسانها کدام است؟
🔻امام صادق علیه السلام:
اِحذَروا أهواءکُم کما تَحذَرونَ أعداءکُم ، فلَیسَ شَیءٌ أعدی لِلرِّجالِ مِن اتِّباعِ أهوائهِم و حَصائدِ ألسِنَتِهِم.
🌸همان گونه که از دشمنان خود حذر می کنید، از هوس هایتان حذر کنید؛ زیرا برای مردان دشمنی بدتر از پیروی از هوس ها و محصولات زبان هایشان (سخنان بیهوده و یاوه) نیست.
📚 کافی، ج ۲، ص ۳۳۵
💠 به اسفل میروی یا اعلا؟!
🔹«صراط» انسان از «اسفل سافلین» شروع، و به «اعلا علّیّین» ختم شود؛ و این صراط آنهایی است که حق تعالی به آنها انعام فرموده به نعمت مطلقه، که آن نعمت کمال جمع اسمایی است که بالاترین نعمتهای الهیّه است؛ و صراطهای دیگر، چه صراط سعدا و «منعم علیهم» باشد و چه صراطهای اشقیا باشد، به قدر نقصان از فیض نعمت مطلق، داخل در یکی از دو طرف افراط و تفریط خواهد بود.
📚تفسیر سوره حمد،۷۷
💠عدالت و مبارزه با فساد
عدالت و مبارزه با فساد، لازم و ملزوم یکدیگرند.
دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه، حضور دائم داشته باشد و به معنای واقعی با فساد مبارزه کند.
نسبت فساد در میان کارگزاران جمهوری اسلامی در مقایسه با بسیاری از حکومتها بسی کمتر است ولی حتّی آنچه هست غیرقابل قبول است.
آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود دارای فاصله ژرف است.
دلهای مسئولان به طور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد.
کسب ثروت مورد تشویق است، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی به شدّت ممنوع است.
غفلت از قشرهای نیازمندِ حمایت، مورد قبول نیست.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سلام بر ابراهیم. فصل 49
50.pdf
78.9K
سلام بر ابراهیم. فصل ۵۰
نشست علمی روش نوین مطالعه به مناسبت روز پژوهش به صورت آنلاین با حضور دکتر جهانگیری عضو هیات علمی دانشکده علوم قرآنی بندرعباس.
فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم قرآنی بندرعباس
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
به مناسب #هفته_پژوهش و روز #وحدت_حوزه و #دانشگاه نشست نقد علمی با موضوع "نقد نگاه مفسران در تفسیر آیه لا اکراه فی الدّین" از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی #آمل و با همکاری امور پژوهش، با ارائه دکتر حبیب الله حلیمی،مدیر دکتر سیدقاسم حسینی و با ناقدی حجت الاسلام غلامیان بصورت زنده و به مدت ۸۰ دقیقه در سامانه ادوب کانکت با حضور دانشجویان محترم قرآنی برگزار گردید.
مختصر مطالبی از نشست نقد علمی:
✅سخن ارائه دهنده:
جناب آقای دکتر حلیمی ابتداً معنایی از اکراه گفتند و دیدگاه بسیاری از مفسرین به ویژه علامه طباطبایی رحمة الله علیه که فرمودند پذیرش دین اجباری نیست و اینطور معنا کردند که دین یک معارفی است که خلاصه آن ها اعتقادات است و در اعتقادات اجبار راه ندارد و دیگران هم همین معنا را مثل شیخ طوسی گرفته تا آیت الله مکارم شیرازی هم این معنا را میپذیرند که مهمترین ویژگی دین همان معارف اعتقادی و عقلی است و دین اساساً اجبار بردار نیست آقای دکتر حلیمی گفتند آنچه که به نظر ایشان میرسد این است که مبنای فطری را آیه قرآن می خواهد بیان کند که اساساً دین چون مطابق با فطرت است اجبار بردار نیست؛ و در اینجا نمیخواهد سخن عدم اجبار یا اجباری بودن را بیان کند و ایشان به آیات دیگری استدلال کردند که در آنجا خداوند سبحان بحث اختیار و عدم اختیار،اجبار و عدم اجبار را مطرح کرده است مثل آیه اِنّا هَدَیناهُ السَّبیل اِمّا شاکِراً وَ اِمّا کفورا و همینطور در پایان بحث به کلمه "فی" و "عَلی" اشاره کردند که برخلاف اکثر مفسرین که معتقدند در اینجا "فی" به معنای "عَلی" است ایشان گفتند که نباید به این معنا باشد و خداوند اگر می خواست "فی" به معنای "عَلی" باشد؛ "عَلی" را به جای "فی" قرار می دادند و اشاره کردند که تعدادی از مفسرین هم اعتقاد ایشان را دارند که "فی" به معنای خودش آمده و ایشان تشبیه کردند به آیه "ما جعلکم فی الدین من حرج" دین یعنی متن دین احکام دین و این امور و آنچه که در دین است اجبار و حرج نیست یا اکراه وجود ندارد.
پس آیه لا اکراه فی الدین در مقام این نیست که بفرماید: "دین اجباری نیست" بلکه در مقام این است که بفرماید: "آنچه در دین از امور اعتقادی، عبادی و اخلاقی وجود دارد ملائم و موافق فطرت انسان است؛ یعنی آنچه در دین آمده برای فطرت بشر حالت زورکی و تحمیلی ندارد.
✅سخن ناقد:
یک نکته مهم و کلیدی در مباحث قرآنی و تفسیری آن است که هرچند امکان دارد از یک آیه قرآن، برداشت های متفاوتی صورت گیرد، اما اگر قرار است یک معنایی به صاحب قرآن و نازل کننده آن نسبت داده شود، باید با مستندات قابل قبول و ادله و براهین انجام گیرد.
وی گفت: "دین" در آیه فوق به معنای خطوط کلی و اصول است نه منهاج الشریعت و فروع. در فروع دین، پس از قبول اصل آن اکراه و اجبار وجود دارد که بخشی از آن در پوشش امر به معروف و نهی از منکر، حدود و تعزیرات نمود پیدا می کند تا موجب دفع گناه در جامعه شود اما در اصول دین، اکراه و اجبار وجود ندارد و واژه "دین" در این آیه، به معنای اصول اعتقادی است.
حجت الاسلام غلامیان افزود: اگر "لا إکراهَ فِی الدّین" به معنای آزادی باشد، باید حدود آن مشخص گردد. این عبارت، به معنای جواز نیست که هرکس، هر عملی دلش خواست انجام دهد چرا که نظم اجتماعی از بین رفته و بنیان های نظام اسلامی آسیب خواهد دید. اگر آیه مذکور به معنای اجبار نباشد، پس دلیلی هم وجود ندارد تا افرادی که اصول دین و دستورات الهی را زیرپا می گذارند، مجازات گردند مانند روزه خوردن در ملاء عام یا زنا که باید با این گونه موارد برخورد شده و حد اجرا شود.
وی در ادامه تأکید کرد: وقتی شخصی دین را پذیرفت، دستورات دینی به عنوان تعبدیات محسوب شده که کسی حق دخالت و عمل دلخواه را ندارد و باید بر همان اصول و دستورات پایبند بوده و به آن عمل نماید.
✅جمع بندی کلی و پایانی از ۸۰ دقیقه نقد و نظر:
دکتر سیدقاسم حسینی گفتند:
آیه لا اکراه فی الدّین و دلایلی که آقایان ذکر کردند ظاهرا معنایش همین است که اجباری در دین نیست و همین ظاهر هم مراد است اما دیدگاه آقای غلامیان این است که در کلیات اصول و فرعیات اجباری نیست و آقای حلیمی گفتند که تمام آن مسائلی که در دین مطابق با فطرت باشد اجباری در آن نیست.
✅پیشنهاد می گردد فیلم کامل این نشست را در #آپارات به آدرس👇👇👇
https://www.aparat.com/v/mzsJL
مشاهده بفرمایید🌺
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
امروز سه شنبه
25 آذر ۱۳۹۹
29 ربیع الثانی ۱۴۴۲
15 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 160:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ ۖ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ ۗ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
اگر خدا شما را یاری کند محال است کسی بر شما غالب آید، و اگر به خواری واگذارد آن کیست که بتواند بعد از آن شما را یاری کند؟ و اهل ایمان تنها به خدا باید اعتماد کنند.
💠 حدیث روز 💠
💎ظرفیت پذیرش دانش در انسان
🔻امام علی علیه السلام:
کُلُّ وِعاءٍ یَضیقُ بِما جُعِلَ فیهِ إلاّ وِعاءَ العِلمِ فَإنَّهُ یَتَّسِعُ.
🌸گنجایش هر ظرفی با آنچه در آن قرار دهند، تنگ می شود؛ جز ظرف دانش که [هر چه در آن نهند] گسترش می یابد.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۰۵
💠صراطهای مستقیم
🔹ذات مقدّس را در جلوه اسما و صفات تجلّیاتی است ... و هر اسمی را به تعیّن علمی، در نشئه خارجیّه مظهری است که مبدا و مرجع آن مظهر، همان اسمی است که مناسب با آن است؛ و رجوع هر یک از موجودات از عالم کثرت به غیب آن اسمی که مصدر و مبدا آن است، عبارت از «صراط مستقیم» آن است؛ پس از برای هر یک سیر و صراطی است مخصوص و مبدا و مرجعی است مقدّر در حضرت علم طوعاً او کرهاً؛ و اختلاف مظاهر و صراطها به اختلاف ظاهر و حضرات اسماست.
📚تفسیر سوره حمد،۷۶
اعزام گروه جهادی شهید حاج قاسم سلیمانی از طرف بسیج دانشکده علوم قرآنی خمین با همکاری بسیج طلاب و هیئت بیت الزهرا شهرستان خمین به مدت دو روز در هفته به بیمارستان امام خمینی
#همدلی_کرونا
#کار_جهادی
امور فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم قرآنی خمین
انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی شاهرود برگزار می کند:
📣"کارگاه مقاله نویسی"
ارائه دهنده: دکتر روح اله محمدی
عضو هیات علمی دانشکده علوم قرآنی شاهرود
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴_۱۲
سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴_۱۲
پخش زنده به آدرس
http://82.99.217.99/shahrood
در سامانه الکترونیکی دانشگاه
(ادوب کانکت)
#همراه با گواهی حضور
#توجه👇
متقاضیان محترم، پس از کلیک کردن بر روی آدرس لطفا در قسمت guest، نام خود و دانشکده را به صورت کامل وارد نمایند.
#انجمن_علمی_دانشجویی
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آغاز به کار کلاسهای مجازی کانون زبان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم,
به گزارش ایحاء، حجت الاسلام والمسلمین سید کریم خوش نظر معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از آغاز فعالیت کانون زبان این دانشگاه از روز سه شنبه 25 آذر خبر داد.
حجت الاسلام خوش نظر در تشریح این خبر اظهار کرد: با ثبت نام بیش از 200 نفر در کلاس های این کانون و با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه، ائین افتتاحیه کلاسهای کانون زبان در سامانه مجازی، روز سه شنبه 25 آذرماه ساعت 18:00 به صورت آنلاین برگزار می گردد.
وی با اشاره به آیه 4 سوره مبارکه ابراهیم «وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُمْ ۖ فَيُضِلُّ اللَّهُ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ »، زبان را راه و دریچه ارتباط با دنیا عنوان کرد و افزود: اگر بناست معارف عمیق و بلند دین حنیف اسلام را به گوش جهانیان برسانیم راهی جز آموختن زبان های متداول در دنیا نداریم. بی شک دو زبان عربی و انگلیسی، دو زبان پرکاربرد در دنیا است و ما در این دانشگاه ناچاریم که این زبان ها را بیاموزیم تا دریچه ارتباط جهان را بگشاییم.
دکتر خوش نظر در ادامه در خصوص فعالیت های این کانون اظهار داشت: کانون زبان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به اقتضاء شرایط کرونایی کلاسهای مجازی خود را به زبانهای عربی و انگلیسی آغاز خواهد کرد و انشالله در صورت استقبال بیشتر، آموزش زبان های دیگر را نیز در دستور کار خود قرار خواهد داد.
وی در خصوص اولین دوره های آموزش این کانون گفت: در این دوره که در دو بخش عربی و انگلیسی برگزار می شود، 93 نفر در کلاس عربی و 111 نفر نیز در کلاس انگلیسی ثبت نام نموده اند.
حجت الاسلام خوش نظر افزود: دراین دوره ها که به صورت آموزش الکترونیک و آفلاین برگزار خواهد شد، از بهترین و معتبرترین کتب و همینطور بهترین و مجرب ترین اساتید در زمینه تدریس زبان عربی و انگلیسی استفاده شده است.
وی افزود: البته پس از چند جلسه کلاس آفلاین یکبار نیز جلسه ای به صورت آنلاین برگزار می گردد تا زبان آموزان بتوانند سوالات و اشکلات احتمالی را رفع نمایند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم همچنین بیان کرد: کلاس ها به صورت دوره ای که هر دوره شامل سه ترم و هر ترم نیز شامل20 جلسه می باشد، برگزار خواهند شد. زبان آموزانی که در این کلاس ها شرکت می کنند، در پایان هر ترم آزمون خواهند داد و در صورت قبولی در هر ترم می توانند در کلاس های ترم بعد شرکت نمایند.
وی هزینه شرکت در هر ترم را 20 هزار تومان عنوان کرد و گفت: علاوه بر دانشجویان؛ اساتید، کارکنان و خانواده های آنان نیز می توانند در این دوره ها شرکت نمایند.
شایان ذکر است در پایان هردوره نیز درصورت قبولی شرکت کنندگان، مدارک و گواهی های پایان دوره معتبر به انان اهدا خواهد شد.
همچنین زبان آموزان جهت شرکت در کلاس ها می توانند از طریق آدرس vu.quran.ac.ir و استفاده از کد ملی به عنوان شناسه و کلمه عبور اقدام نمایند.
به استحضار دانشجویان محترم می رساند طرح "السابقون"با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن سبزواری از اساتید و پژهشگران مرکز امامت اهل بیت (ع) به عنوان مربی دوره برگزار می گردد.
دانشجویان عزیز ضمن مطالعه دقیق طرح، می توانند تا تاریخ 99.09.30 با ارسال نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه، مقطع تحصیلی و نام دانشکده به آدرس admin_anjomanquran@ در پیام رسان ایتا ثبت نام نمایند.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
حواسمان باید خیلی جمع باشد.
چرا که امام زمان علیه السلام در تمام لحظات ما حاضر و ناظر هستند.
همین الان که درارید این متن را می خوانید امام زمان شما را می بیند. مولایمان تمام افکار و رفتارمان را می بینند و در تمام ثانیه های عمرمان حضور دارند.
یکی از اسم های خداوند قائم است و یکی از معانی اسم قائم، حاضر است.
خداوند با هر رفتاری که می کنیم حاضر است. با هر فکری حاضر است و می بیند.
منجی آخرالزمان، یکی از جلوه های اسم قائم حق است. و اینچنین همانند قائم بودن حق، که حاضر است، او نیز حاضر است و تمام اعمال و افکار مارا میبیند.
مگر می شود خداوند حاضر، قائم و بیننده باشد اما ولی او که جانشین اوست، حاضر نباشد؟